Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής Αμνηστία κατά Τραμπ: Ο κόσμος έγινε πιο ασταθής με τη ρητορική μίσους




Tη «δηλητηριώδη» προεκλογική ρητορική του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, στηλιτεύει η Διεθνής Αμνηστία σε ετήσια έκθεσή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η δηλητηριώδης προεκλογική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης για την υιοθέτηση επιθετικής και διχαστικής πολιτικής» αναφέρει η οργάνωση. Σημειώνει ακόμη πως «οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές (...) ότι ο Τραμπ προτείνει την υιοθέτηση μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα υποβαθμίσει σημαντικά την πολυεθνική συνεργασία και θα οδηγήσει σε μία εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, αλλά και αμοιβαίας καχυποψίας».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ο κόσμος «έγινε πιο σκοτεινός...και ασταθής» με τη ρητορική του μίσους για τους πρόσφυγες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Όπως διαπιστώνει η οργάνωση, οι επιπτώσεις της ρητορικής «εμείς εναντίον αυτών», η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ατζέντα στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, πυροδοτεί μια παγκόσμια οπισθοδρόμηση εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, naftemporiki


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου