Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

O Τραμπ τα βάζει με τα ΜΜΕ για το πόσοι ήρθαν στην ορκωμοσία

H ορκωμοσία του Τραμπ αριστερά και του Ομπάμα το 2009 δεξιά: Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως υποβάθμισαν το μέγεθος του πλήθους 



Με φόντο τις πολυπληθέστερες διαδηλώσεις

Μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο του νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα. 

Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίες κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως και αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,την επομένη της ορκωμοσίας αντιπαρέβαλαν δύο φωτογραφίες: Το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 -το δεύτερο ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο. 

Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

Απέναντι σε όλα αυτά αντεπιτέθηκε το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στους ρεπόρτερ να μην γίνει στους καλύτερους τόνους. 

«Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθαασμένες» είπε ο εκπρόσπωος Σον Σπένσερ. «Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα» ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση. 

Όσον αφορά τη σχέση Τραμπ και ΜΜΕ ο Σπένσερ -ο οποίος, σημειωτέον, δεν δέχθηκε καν ερωτήσεις- ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος στα ΜΜΕ για την ευθύνη που έχουν να "ζητούν το λόγο" από τον Τραμπ, και είμαι εδώ να σας πω ότι αυτό πάει κι από τις δύο, κι εμείς "θα ζητούμε το λόγο" από τα ΜΜΕ».  



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου