Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Όπως πάντα δεν κατάλαβαν στο Μαξίμου τι είπε ο Σόιμπλε ότι θα γίνει εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ



Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα έρθει τέταρτο Μνημόνιο

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και να αναλάβει ο ESM τον ρόλο χρηματοδότη αντιμετωπίζει η Γερμανία, όπως φαίνεται και από την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τότε οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να καταλήξουν σε μια δική τους λύση εντός του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, όπως είχαμε προτείνει ήδη στην αρχή της ελληνικής κρίσης η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ και εγώ. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να επιβάλουν όσα συμφωνήθηκαν σαφώς πιο αποτελεσματικά» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και ήταν πάρα πολύ καθαρός.

Το Μαξίμου όπως κάνει πάντα η δεν το κατάλαβε καλά η δεν το άκουσε σωστά με βγήκε με ανακοίνωση που δείχνει χαρά εάν συμβεί η αποχώρηση του ΔΝΤ,

Πηγές από το Μαξίμου λένε ότι το ενδεχόμενο απόσυρσης του ΔΝΤ θα δώσει πιθανή διέξοδο στο δομικό πρόβλημα. Καλοδεχούμενη η άποψη για ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης, λέει η ελληνική πλευρά.

Ερμηνεύοντας έτσι θετικά τη δήλωση του Σόιπλε περί αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και σημείωναν πως «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Τώρα όπως γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια θα δείξει τι αποτέλεσμα θα έχει μια έξοδο του ΔΝΤ και φυσικά κανένας σοβαρός δεν συμμερίζεται την χαρά του Μαξίμου, απλά θα περιμένει να δει πόσο περαιτέρω άσχημα θα γίνουν τα πράγματα για τους Έλληνες και την χώρα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου