Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Στο Εφετείο η Πόλα Ρούπα




Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. 

Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.


Το χρονικό της σύλληψης

Σε ένα σπίτι στην Ηλιούπολη, μαζί με το ανήλικο παιδί της, κρυβόταν για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΛ.ΑΣ, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και διωκόμενη ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση όταν είδε τους αστυνομικούς, και τους ακολούθησε χωρίς αντίρρηση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής , όπου κρατείται, ενώ τους ζήτησε να προστατέψουν το παιδί της.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον 'Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.
Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου φαίνεται, από την όλη εικόνα και τα πράγματα που υπάρχουν, πως η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα εκεί, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον 'Αγιο Δημήτριο.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου