Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αντετοκούνμπο - σημαία: Μια σχέση... αγάπης και σεβασμού



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι σέβεται και εκτιμά τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε! Το εθνόσημο και η ελληνική σημαία αποτελούν κορώνα στο κεφάλι του και όπου σταθεί και βρεθεί δεν παραλείπει να μιλάει με σεβασμό και ταπεινότητα για τα γαλανόλευκα χρώματα. 

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η άρνησή του να υπογράψει την ελληνική σημαία μετά το τέλος του αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Madison Square Garden! Η γαλανόλευκη αποτελεί την ύψιστη τιμή για εκείνον και γνωρίζει πολύ καλά πώς να σέβεται και να τιμά τις αξίες! Το gazzeta.gr υπενθυμίζει τις προηγούμενες φορές που έδειξε τον ανάλογο σεβασμό... 

Η αρχή είχε γίνει πολύ πριν γίνει διάσημος. Πολύ πριν ασχοληθεί το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ μαζί του. Όταν ακόμα ζούσε στα όρια της φτώχειας, όταν βοηθούσε τους γονείς του να βγάλουν ένα μεροκάματο για να υπάρχει φαγητό στο σπίτι. Με τα χρώματα του Φιλαθλητικού είχε κουβαλήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της εθνικής εορτής στην περιοχή του Ζωγράφου και την κοιτούσε με καμάρι. Τότε που ακόμα περνούσε... απαρατήρητος. 





Η συνέχεια έμελλε να ήταν πολύ καλύτερη για εκείνον και την οικογένειά του. Χάρη στο απίστευτο ταλέντο του και τις ανυπέρβλητες δυνατότητές του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τεράστια άλματα στην ζωή και την καριέρα του., Χαρακτηριστική στιγμή η επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2013 ,όταν μαζί με τον αδερφό του Θανάση πανηγύρισε την επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς κρατώντας στα χέρια του (τι άλλο;) την ελληνική σημαία.



Η ελληνική σημαία δεν έλειψε ούτε από τον διαγωνισμό καρφωμάτων! Με οκτώ κοπέλες ντυμένες καρυάτιδες να κρατούν την ελληνική σημαία, ο Greek Freak πήρε μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game της Νέας Υόρκης, διαφημίζοντας και πάλι την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο!




Στο ΝΒΑ εμφανίστηκε και πάλι με την ελληνική σημαία όταν αντιμετώπισε τους Χιούστον Ρόκετς και τον Κώστα Παπανικολάου! Μαζί με τον νυν φόργουορντ του Ολυμπιακού κράτησαν μαζί τη γαλανόλευκη και έγιναν viral σε όλο την Αμερική  εκείνες τις ημέρες.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τίμησε την ελληνική σημαία και στο πρόσφατο event που έκανε σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα και δη το «Antetokunbros» όταν και καλύφθηκε μαζί με τον αδερφό του Θανάση με τα γαλανόλευκα χρώματα. Οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, με... υψηλό καλεσμένο τον Κρίσταπς Πορζίνγκις!




Και φυσικά υπάρχει η κατάταξη των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στον ελληνικό στρατό! Όχι μόνο είναι Έλληνες αλλά το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο. Τον Ιούλιο του 2016 τα δύο αδέρφια παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας και ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν την πατρίδα τους!







Πηγή : gazzetta.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου