Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ 'απολύει' την υπουργό Δικαιοσύνης που αντέδρασε στο διάταγμα



Οι αναταράξεις από το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ συνεχίζονται. Στο στόχαστρο του νέου προέδρου η υπηρεσιακή υπουργός που εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη νομιμότητα της πράξης

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου αναφορικά με τη μη τήρηση της περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, στο Twitter.

Η Γέιτς πρόδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης" σημειώνει το tweet του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ν' αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Είμαι υπεύθυνη να διασφαλίσω πως παραμένουμε συνεπείς με τη υπέρτατη υποχρέωσή μας, να αναζητούμε πάντα τη δικαιοσύνη και στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο

Ο πρόεδρος ωστόσο δεν ανακοίνωση ο ίδιος την απόφαση, αλλά επέδωσε γράμμα στην υπηρεσιακή υπουργό. "Η δική μου αρμοδιότητα είναι να εξασφαλίσω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι όχι απλά νομικά καλυμένο, αλλά και ενήμερο για την βέλτιστη ανάγνωση του νόμου, έπειτα από λήψη όλων των δεδομένων" σημείωνε η Γέιτς σε επιστολή προς τους νομικούς του υπουργείου. "Επιπλέον είμαι υπεύθυνη να διασφαλίσω πως παραμένουμε συνεπείς με τη υπέρτατη υποχρέωσή μας, να αναζητούμε πάντα τη δικαιοσύνη και στεκόμαστε δίπλα στο δίκαιο" πρόσθετε.

Νέος διευθυντής Μετανάστευσης

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διόρισε τον Τόμας Χόμαν στη θέση του υπηρεσιακού διευθυντή στην Yπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, αλλάζοντας έτσι έναν ακόμη στη διοίκηση προκειμένου να προωθήσει πιο γρήγορα τις επιδιώξεις του.




Λευτέρης Σαββίδης
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου