Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Ήθελε επίδειξη δύναμης αλα Β.Κορέα από το στρατό




Το Πεντάγωνο απέρριψε αίτημα του επιτελείου Τραμπ για μεγαλειώδη παρέλαση με εκτοξευτές πυραύλων και βαριά τανκς - Σε συναυλία με πατριωτικές κορώνες και απειλητικά μηνύματα παρέστη ο νέος Πρόεδρος - Το απόγευμα η επίσημη τελετή ορκωμοσίας

Καθώς απομένουν ελάχιστες ώρες έως την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου Προέδρου των ΗΠΑ, στον τύπο διέρρευσε ότι συνεργάτες του είχαν ζητήσει από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να γίνει προς τιμήν του Τραμπ μια μεγαλειώδης παρέλαση, στο πρότυπο εκείνων που διοργανώνονται στη Ρωσία ή τη Βόρεια Κορέα. Βαριά άρματα μάχης και εκτοξευτές πυραύλων θα πλαισίωναν ιδανικά το κοσμοϊστορικό γεγονός φαίνεται πως πίστευε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, το Πεντάγωνο απέρριψε το αίτημα, θεωρώντας ανάρμοστη μια αυτοκρατορικού τύπου επίδειξη δύναμης. Εκτός αυτού, από τη στρατιωτική διοίκηση εκφράστηκαν επίσης φόβοι ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκληθούν ζημιές, τόσο στον οπλισμό όσο και στην πόλη της Ουάσινγκτον από την κυκλοφορία ορισμένων βαρέων οπλικών συστημάτων στους δημόσιους δρόμους.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται στην ορκομωσία νέου Προέδρου, θα υπάρξουν εντυπωσιακές υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Αυτές συνήθως είναι πέντε, συμβολικά μία για κάθε σώμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροπλάνα που θα πετάξουν πάνω από την Ουάσινγκτον σήμερα θα είναι τεσσάρων τύπων σε ό,τι αφορά την αεροπορία (F-35, F-16, F-22 και F-15E). Το Ναυτικό θα συμμετάσχει με τέσσερα F/A-18. Το πεζικό με τέσσερα ελικόπτερα UH-60 Black Hawk. Εκ μέρους των πεζοναυτών θα εμφανιστούν τέσσερα V-22 Osprey και η Ακτοφυλακή θα εκπροσωπηθεί από τέσσερα διασωστικά ελικόπτερα MH-65. 


Πατριωτικές κορώνες στη συναυλία

Σε ό,τι αφορά στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού αφίχθη με αυτοκρατορική επισημότητα στην Ουάσινγκτον εχθές, συνοδευόμενος από την καλλονή σύζυγό του, Μελάνια, παρακολούθησε μεταξύ άλλων και μια πανηγυρική συναυλία στο πνεύμα του βασικού του προεκλογικού συνθήματος «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία και πάλι». Κορυφαία στιγμή αυτής της μουσικής εκδήλωσης ήταν όταν ο τραγουδιστής Toby Keith είπε το σουξέ του «Αμερικανός Στρατιώτης», σε έντονο πατριωτικό ύφος. Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού, όμως, έχουν έναν απροκάλυπτα ρεβανσιστικό τόνο, κάτι που ενδεχομένως εναρμονίζεται με τις ιδέες του Τραμπ και προοιωνίζεται την γραμμή που θα εφαρμόσει στην εξωτερική του πολιτική. Ενώ το «Αμερικανός Στρατιώτης» τιμά τους βετεράνους, περιέχει επίσης λόγια όπως «θα το μετανιώσετε που πειράξατε τις ΗΠΑ, γιατί θα σας ρίξουμε κλωτσιές στον πισινό. Αυτό ξέρει να κάνει η Αμερική».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου