Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κρήτη: Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους



Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους από τη Σητεία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Ιωάννης Τασσόπουλος, το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ στις 01:00 π.μ., όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ .το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε.

Ο 52χρονος πατέρας του βρέφους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, όταν ο 52χρονος, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Σητείας, επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα πληροφορίες σε κατάσταση μέθης και άρχισε να διαπληκτίζεται με την 30χρονη σύζυγό του.

Ακολούθησε καβγάς και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το βρέφος χτυπήθηκε από τον πατέρα.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Ηράκλειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.





naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου