Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συναγερμός από εμπρηστικές επιθέσεις στο Κέντρο της Αθήνας



Συναγερμός σήμανε από το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πυροσβεστική και στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, από δυο εμπρηστικές επιθέσεις, στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου και στη συνέχεια στα γραφεία όπου στεγάζεται το Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου.

Η πρώτη επίθεση έγινε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στα Εξάρχεια. Ομάδα αγνώστων προσέγγισε σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία και επιχείρησαν να τα πυρπολήσουν. Εξω από την πόρτα άφησαν ένα δοχείο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

Οι κάμερες ασφαλείας έσωσαν εργαζόμενους οι οποίοι είδαν το σκηνικό και με όσα μέσα διέθεταν κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που το γραφείο του εργατολόγου γίνεται στόχος. Τον περασμένο Φεβρουάριο άγνωστοι είχαν εισβάλει στα γραφεία και είχαν προκαλέσει καταστροφές.

Δεν πρόλαβαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να επιστρέψουν στην βάση τους και πριν προλάβει να περάσει μια ώρα κλήθηκαν για τη δεύτερη εμπρηστική επίθεση η οποία σημειώθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου, στην οδό Ακαδημίας..

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό πιθανότατα από γκαζάκια στον διάδρομο του τρίτου ορόφου .όπου στεγάζονται τα γραφεία.

Οργανώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού, αλλά τελικά τρεις εργαζόμενοι από τον τρίτο και τέταρτο όροφο κατάφεραν να απομακρυνθούν.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου