Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Σοκ στο Βόλο: Μαθητές Δημοτικού κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους




Σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές του φέρεται να δέχθηκε ένα δεκάχρονο αγόρι, μέσα στο χώρο του σχολείου του στον Βόλο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας του στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι επιθέσεις που δεχόταν το παιδί  ήταν επανειλημμένες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Η καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία έγινε στις 26 Οκτωβρίου και ανέφερε ότι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του παιδιού, τον κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα στο σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή Βόλου, με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το αντικείμενο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα κατσαβίδι.

Ο μαθητής εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα. Διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης γνωστοποιήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ενώ ο μαθητής έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία , παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από χθες στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής ήδη άλλαξε σχολείο.


Πηγή : ethnos.gr


Το πρότυπο του Τσίπρα ο Μαδούρο πήρε εκπομπή βάζει μουσική και ας πεινάει ο λαός του




Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται η αριστερά ότι είναι τα πράγματα!! Ο λαός του Μαδούρο λιμοκτονεί και αυτός χορεύει και βάζει τραγούδια δείχνοντας ευτυχισμένος ότι τα έχει καταφέρει και αυτό κάτι μας θυμίζει στην Ελλάδα που ο πρωθυπουργός μας ζει σε εικονική πραγματικότητα ότι τα έχει καταφέρει.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρώην οδηγός λεωφορείου και πρότυπο του Αλέξη Τσίπρα τώρα έγινε και μουσικός παραγωγός αφού  παρουσιάζει καθημερινή, 2ωρη εκπομπή, στην οποία βάζει την αγαπημένη του μουσική και βρίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του.

«Καλημέρα σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, είναι η πρώτη εκπομπή της Ωρας της Σάλσααααα, στο Ράδιο Miraflores, τη φωνή της αλήθειας». 

Το ραδιόφωνο είναι για τον  Μαδούρο η αρχή αφού κάθε Τρίτη βράδυ έχει τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Επαφή με τον Μαδούρο», την οποία όλα τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να αναμεταδίδουν. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και απαντάει στις ερωτήσεις των πολιτών. Η τηλεοπτική του εκπομπή κρατάει το ελάχιστο 3 ώρες, συνήθως φτάνει τις 5 ώρες.





Σταθερή η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ στο ποσοστό ανεργίας

 (Φωτογραφία:  Intime )


Παρά τη μικρή μείωση της ανεργίας η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια σε επίπεδο ΕΕ στην ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016 μειώθηκε στο 23,2%, έναντι 23,4% τον Ιούνιο.

Στην ευρωζώνη η ανεργία μειώθηκε στο 10% το Σεπτέμβριο (έναντι 10,1% τον Αύγουστο) και στην «ΕΕ των 28» στο 8,5% (έναντι 8,6% τον Αύγουστο).

Ένα χρόνο πριν, το Σεπτέμβριο του 2015 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,6% και 9,2% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο).

Συνολικά το Σεπτέμβριο καταγράφονται 20,79 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,18 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (23,2% τον Ιούλιο) και στην Ισπανία (19,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (4%) και στη Γερμανία (4,1%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 1,12 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,4% και στις γυναίκες στο 27,9%.

Εξάλλου, μείωση κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 46,5% τον Ιούνιο σε 42,7% τον Ιούλιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (42,7%), στην Ισπανία (42,6%) και στην Ιταλία (37,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,8%). 

Τον Σεπτέμβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 20,3% και στην ΕΕ στο 18,2%.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο Τσίπρας παραμυθιάζει την Ευρωαραβική σύνοδο ότι έχει σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας



Μάλλον τελικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας απο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι τρομερό όταν όλη η υφήλιος ξέρει την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανικανότητα του Τσίπρα και της κυβέρνησης του να πάει την χώρα μπροστά, ο Τσίπρας να παρουσιάζει μια άλλη εικονική κατάσταση παραμυθιάζοντας τους πάντες.

Τα σημεία που πρέπει να σταθούμε είναι τα παρακάτω :

«Η Ελλάδα τούτη τη στιγμή αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης αναβαθμίζοντας σταθερά τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας». Η Ελλάδα μπορεί να είναι πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή κύριε Τσίπρα αλλά δεν αναδύεται από πουθενά ειδικά από εκεί που την έχετε βυθίσει βαθύτερα απο την ανικανότητα και την ανεπάρκεια σας.


Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να τονίσει για να εξαπατήσει αυτούς που τον ακούν, ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, συμπληρώνοντας πως «βήμα βήμα καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η διαφαινόμενη ανάκαμψη να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά».

Από που;
Πώς;
Ποια ανάπτυξη επιστρέφει σε ποιόν είναι διαφενόμενη;
Και το χειρότερο ποια οικονομία έχεις σταθεροποιήσει κύριε Τσίπρα; Δεν ντρέπεσαι καθόλου τελικά!!






Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας - Εκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου


Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοτζιά αντιδρώντας στις μεγάλες, όπως υποστηρίζουν, περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να ζήσουν, όπως λένε. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, έστειλαν το μήνυμα προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ότι δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζουν, να δεχτούν άλλο να ζουν με ψίχουλα, απαιτώντας να δοθούν πίσω τα λεφτά «που έχουν κλαπεί από τα ταμεία τους», όπως είπαν.

Ακολούθησε πορεία η οποία έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, όπου συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές του υπουργού, ενώ κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Επιστρέφουμε την επαίσχυντη επιστολή Κατρούγκαλου».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε πως, «Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα υποφέρουν και τα δικαιώματα τους κατακρημνίζονται για να πληρώνονται τραπεζίτες και αφεντικά».

Oι συνταξιούχοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι, μετά τις νέες περικοπές που ισχύουν από την Τετάρτη στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα συνολικά 60.493 κύριες και 61.654 επικουρικές φαίνεται  να εκκρεμούν στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γ. Κυριακόπουλος, κατά την έναρξη του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδία την Τετάρτη.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ένα σύστημα αμφίβολης κοινωνικής αποτελεσματικότητας, καθώς ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί σε σημαντική μείωση τις νέες συντάξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις συντάξεις χηρείας, μετατρέπει την παροχή σε «φιλοδώρημα της τάξεως των 150 ευρώ».



Πηγή : kathimerini.gr


Οι πεζογέφυρες Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου στην τελική ευθεία




Την κατασκευή έξι νέων πεζογεφυρών ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η κατασκευή των έξι νέων πεζογεφυρών σχετίζεται με τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τους πεζούς στα εξής σημεία: 

Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), 
στη Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων), 
στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής), 
στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), 
στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), 
καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).

 Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 


Η εφημερίδα της Κου Κλουξ Κλαν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ



Ανάμεσα στις λίγες αμερικανικές εφημερίδες που υποστήριξαν την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, προστέθηκε μία η οποία ξεχωρίζει: Λέγεται «Crusader» («Σταυροφόρος») και είναι η επίσημη εφημερίδα της Κου Κλουξ Κλαν.

Στο πρωτοσέλιδό της φιγουράρει το σύνθημα που αποτελεί την επιτομή της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου: Να ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική (Make America Great Again), ενώ ολόκληρη η πρώτη σελίδα αφιερώνεται στην υπεράσπιση των πολιτικών μηνυμάτων του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ντε φάκτο υποστήριξή του.

«’Να ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική!’ Είναι ένα σύνθημα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία του για την προεδρία», έγραψε ο πάστορας Τόμας Ρομπ στην «Crusader». «Μπορείς να το δεις στις φανέλες, στις αφίσες, στα κουμπιά και στα καπέλα όπως αυτό που φόραγε ο Τραμπ στην εκστρατεία του εδώ. Αλλά, μπορεί όντως αυτό να πραγματοποιηθεί; Μπορεί η Αμερική να ξαναγίνει μεγάλη; Αυτό θα το μάθουμε σύντομα!», προσθέτει.

«Η Αμερική ιδρύθηκε ως Λευκή Χριστιανική Δημοκρατία. Και ως Λευκή Χριστιανική Δημοκρατία έγινε σπουδαία», αναφέρεται στην εφημερίδα που εκπροσωπεί την οργάνωση του λευκού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ άσκησε σύντομη κριτική στο άρθρο, αναφέροντας την Τρίτη το βράδυ πως «ο κ. Τραμπ και η εκστρατεία του καταδικάζουν το μίσος σε κάθε του μορφή». «Η δημοσίευση αυτή είναι αποκρουστική και οι απόψεις της δεν αντιπροσωπεύουν τους δεκάδες εκατομμύρια των Αμερικανών που ενώνονται πίσω από την εκστρατεία μας», κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο κ. Ρομπ ανέφερε στην «Washington Post» τον λόγο για τον οποίο στηρίζει τον κ. Τραμπ: «Συνολικά, μας αρέσουν οι εθνικιστικές απόψεις του και οι υποσχέσεις του για το κλείσιμο των συνόρων στους παράνομους ξένους».



Πηγή : ekirikas.com


Ο Ν. Παππάς αμετανόητος συνεχίζει την τακτική του, σαμποτάρει την ίδρυση ΕΣΡ και κάνει ζημιά στην κυβέρνηση



Ένας αμετανόητος Νίκος Παππάς ρίχνει λάδι στην φωτιά σαμποτάροντας την ίδρυση του ΕΣΡ γιατί έτσι θέλει αυτός.

Κατά τον Παππά ο οποίος πλέον πάσχει από το να κατανοεί τι συμβαίνει γύρω του είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι το ΕΣΡ θα εφαρμόσει το δικό του νόμο, ο οποίος κατά τον ίδιο δεν έχει καταπέσει.

«Δεν πέφτει ο νόμος Παππά, δεν έχει πέσει ο νόμος. Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση» είπε με θράσος σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς και επέμεινε και στο νόμο γέφυρα για τα κανάλια και στον αριθμό τεσσάρων αδειών.

Συνέχισε ο Νίκος Παππάς λέγοντας «Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το "αιτιολογημένη γνώμη" του ΕΣΡ γίνεται "σύμφωνη"».

Δήλωσε επίσης, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Επιτέθηκε ακόμα μία φορά και στο  ΣτΕ λέγοντας  «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για οριακή ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μόνο τη διάταξη για την αρμοδιότητα του υπουργού να αδειοδοτεί κανάλια».

Και αντί να αναλογηστει ο Νίκος Παππάς την ζημιά που κάνουν ακόμα μία φορά οι δηλώσεις του τα έριξε στην Νέα Δημοκρατία η οποία έχει ξεκάθαρη θέση λέγοντας :  «Αν η Νέα Δημοκρατία μπλοκάρει μονάχη της τη συγκρότηση μίας ανεξάρτητης αρχής θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει με θεσμικούς εκβιασμούς», πρόσθεσε.

Φυσικά  αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν έντονη και δικαιολογημένα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας :

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση.

Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.

Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση».


Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας -Παλαίμαχοι Ατρόμητου -Γιατροί Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών



Η ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση ως χορηγός επικοινωνίας σας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο Αθλητικό Γεγονός. Ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου, μεταξύ των Παλαίμαχων Ατρομήτου και των Ιατρών Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών που θα λάβει χώρα στις 14 Νοεμβρίου 2016 και ωρα 18.00 στο γήπεδο Ηφαίστου Περιστερίου .



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες του Δήμου Περιστερίου

Το Ιατρικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών μαζί με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Περιστερίου και τον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη ,καθώς και τον Α.Ο Ηφαίστου,
Σε Προσκαλεί να Συμμετέχεις και Εσύ ενεργά
σε ένα πρωτοφανές Αθλητικό και Ποδοσφαιρικό Γεγονός που θα λάβει χώρα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ηφαίστου Περιστερίου,
την Δευτερα 14 Νοεμβριου 2016 και ωρα 18.00
Έλα κι εσύ στο φιλικό παιχνίδι μεταξύ
Παλαίμαχων Ατρομήτου Αθηνών- Γιατροί Ιπποκράτειου Νοσοκομειου Αθηνων
Σκοπός της πρωτότυπης αυτής Ποδοσφαιρικής Εκδήλωσης είναι να συμπαρασταθούμε έμπρακτα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
στον Άπορο Έλληνα συμπολίτη μας που περνάει τόσο δύσκολα την εποχή της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Καλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ , τους Υπερήφανους Δημότες του Περιστεριου και της υπόλοιπης Αθήνας στο πλευρος μας ,
να γίνετε μέρος αυτής της ιστορικης για το Δήμο μας εκδήλωσης, μιας και σκοπός της είναι η συλλογή τροφίμων για τον ‘Απορο και Άνεργο Έλληνα Συμπολίτη μας
‘Ελα και Εσύ λοιπόν με μια σακούλα τρόφιμα ,ως αντίτιμο-εισιτήριο, για να παρακολουθήσεις το φιλικό αυτο παιχνίδι, τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δημου Περιστεριου για την σίτιση των αστέγων και απόρων δημοτών.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
Διοργανωτές Αθλητικής Εκδήλωσης
Δήμος Περιστερίου
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών
Παλαίμαχοι Ατρόμητου Αθηνών
Α.Ο Ηφαιστου

Με Εκτίμηση και Σεβασμό
Γιατροί
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών

Είναι πολύ Σημαντικό για Όλους Εμάς να σταθούμε Έμπρακτα κοντά στον ‘Ελληνα ‘Ανεργο και Άστεγο Συμπολίτη μας
Χορηγός επικοινωνίας:
ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση


Μειώθηκαν κατά 24,9% οι υιοθεσίες στην Ελλάδα το 2015




Μείωση 24,9% σημείωσαν οι υιοθεσίες στην Ελλάδα το 2015, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση παρατηρήθηκε στην Κεντρική Ελλάδα (66,7%), ενώ η μικρότερη παρατηρήθηκε στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη (6,7%).

Όσοι προέβησαν σε πράξεις υιοθεσιών, κατά κύριο λόγο είναι σύζυγοι. Κατά το 2015, παρουσιάστηκε μείωση 32,4% σε αυτές τις υιοθεσίες, ενώ οι λιγότερες υιοθεσίες αφορούν γονέα που είναι σύζυγος και παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση, σε σχέση με το 2014 (κατά 50%).

Όσον αφορά τους υιοθετηθέντες, είναι κυρίως τέκνα εκτός γάμου. 

Η ηλικία των υιοθετηθέντων είναι κυρίως στην ηλικιακή ομάδα έως 5 ετών (55,35% επί του συνόλου), η οποία εμφάνισε και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (35,3%).




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Tουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς




Νέα εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, αυτή τη φορά για 137 πανεπιστημιακούς, με την ίδια κατηγορία: Είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από τον Ερντογάν ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Η εισαγγελία της Άγκυρας, όπως αναφέρει το CNN Turk, εκτιμά ότι 22 έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Οι 31 από τους 137 έχουν ήδη συλληφθεί. Το τουρκικό κράτος έχει συλλάβει επισήμως περισσότερα από 37.000 άτομα και έχει ήδη απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικούς.

Η έκταση της καταστολής έχει ανησυχήσει οργανώσεις για τα δικαιώματα και ορισμένους δυτικούς συμμάχους, που εκφράζουν φόβους πως ο Ερντογάν τη χρησιμοποιεί για να καταστείλει τους διαφωνούντες. Η κυβέρνηση της Τουρκίας υποστηρίζει πως οι ενέργειές της δικαιολογούνται από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.



Πηγή : newpost.gr


Μήνυση για την κατάληψη στον χώρο του τεμένους στον Βοτανικό

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)



Στον αρμόδιο Εισαγγελέα ο φάκελος της κατάληψης του χώρου που θα κτισθεί το ισλαμικό τέμενος

Μήνυση-εκκένωσης του χώρου κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους, στο Βοτανικό, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται κάτω από το καθεστώς μιας ιδιότυπης και επικίνδυνης κατάληψης από «τάγμα μίσους» πρώην… εφέδρων αξιωματικών, οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή του, κατέθεσαν χθες οι υπεύθυνοι της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών στην Εισαγγελία Αθηνών για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.

Σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης θα ανατεθεί σε αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που θα ανατεθεί σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να εξετάσουν τα αδικήματα που συντελούνται στον χώρο και αν δικαιολογείται η επέμβαση και η αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο.

Οι αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο για την εκκένωση του χώρου και τη σύλληψη των παράξενων καταληψιών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Η κατάληψη… εφέδρων αξιωματικών, στην έκταση που προορίζεται για να κατασκευαστεί το μουσουλμανικό τέμενος, προκαλούσε πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος χώρος στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, που ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις 11 Ιουλίου 2016, βρίσκεται υπό κατάληψη. Τουλάχιστον πέντε έφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών, φορώντας στολές παραλλαγής, τους τελευταίους πέντε μήνες εκτελούν… σκοπιές μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο κοιμούνται ανά βάρδιες σε σκηνές και άλλα καταλύματα που έχουν εγκαταστήσει. Στην είσοδο μάλιστα έχουν τοποθετήσει λάστιχα αυτοκινήτων για να εμποδίζουν τη διέλευση ή να τα πυρπολήσουν σε περίπτωση… εφόδου

Οι αντιδράσεις δημιουργίας του θρησκευτικού χώρου προέρχονται κυρίως από δύο πολιτιστικούς συλλόγους και έναν σύλλογο εφέδρων πολιτών, που αριθμούν τουλάχιστον 1.500 μέλη. Μάλιστα προέβησαν και σε «θυρανοίξια» χριστιανικής εκκλησίας ως μία προσπάθεια νομιμοποίησης της καταπάτησης. Πρόσφατα, στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας είχαν υποβάλλει μία αναφορά εκτίμησης της κατάστασης. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του τεμένους έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Κρατικών Υποδομών και τις αστυνομικές αρχές ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση, κάτι που έγινε χθες και αναμένεται πλέον η «ανακατάληψη» του χώρου.

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που είχε  διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, είχε εκφράσει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου. Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε  ότι «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως «Στέγη Αστέγων», και προορίζεται -όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες- μόνο για Έλληνες. Χαρακτηριστικά, την αποκαλούν «hotspot για Έλληνες». Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο. Η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ο κ. Παπαϊωάννου είχε υπογραμμίσει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στην είσοδο του χώρου όποιος έμπαινε έδινε τα στοιχεία του, ενώ υπεύθυνος της εγκατάστασης παρουσιαζόταν ο «διοικητής» κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Οι υπεύθυνοι της κατάληψης είναι ντυμένοι στα χακί και φυλούν σκοπιές  προκειμένου να μην πλησιάζουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα.  

Η συρόμενη πόρτα της εισόδου είναι κλειδωμένη και από πάνω έχουν τοποθετηθεί δύο σειρές συρματοπλέγματα. Λίγα μέτρα πιο μέσα, έχει τοποθετηθεί, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, μία τέντα η οποία στην πραγματικότητα λειτουργεί ως σκοπιά. Σε αυτή την τέντα υπάρχει ένα γραφείο, ένα βιβλίο εισερχομένων και εξερχομένων, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και μια σημαία με το αστέρι της Βεργίνας. Ο «διοικητής» δήλωσε στην εφημερίδα:

«Αυτός ο χώρος ήταν του Ναυτικού. Τώρα ανήκει σε μένα. Τον πήρα από τους λαθροκανίβαλους που θα το έκαναν τέμενος. Δεν μπορεί να παραχωρείται συνέχεια ελληνικό έδαφος».



Πηγή : thetoc.gr


Η Εισαγγελέας ΑΠ επανεξετάζει τις αναφορές Αγγελή για την υπόθεση Βγενόπουλου

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )



Τις δύο αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή (σήμερα θητεύει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), με τις οποίες κατήγγειλε χειρισμούς δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ως προς την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ανέσυρε από το αρχείο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Οι εν λόγω αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη και θα ερευνηθούν τώρα εκ νέου από τον αντεισαγγελέα Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελής είχε αρνηθεί να εμφανιστεί ενώπιον του κ. Ρασιδάκη για να καταθέσει κατά την προκαταρκτική που διενεργήθηκε. Η αναφορά του είχε πάντως κοινοποιηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.



Ελευθερία Κόλλια
Newsroom ΔΟΛ


Στα 6,2 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου για τον Σεπτέμβριο



Οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 1,44 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο από 1,34 δις ευρώ τον Αύγουστο.

Οριακή μείωση κατά 68 εκ ευρώ καταγράφουν σε μηνιαία βάση οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου φτάνοντας στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 6,22 δις ευρώ από 6,28 δις ευρώ που ήταν τον Αύγουστο και 7,2 δις ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά και την πιστοποίηση της καταβολής της υποδόσης των 1,5 δις ευρώ από το eurowokring group της 24ης Οκτωβρίου από το δάνειο του ΕΜΣ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι το τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου το δημόσιο δημιούργησε νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές περίπου 550 εκ ευρώ.

Μάλιστα τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι οι πιο προβληματικοί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης , τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να δημιουργούν νέα χρέη ενώ και η επιστροφή φόρων έχει καταστεί επίσης προβληματική.

Ειδικότερα, από τα συνολικά 4,78 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων της Κεντρικής διοίκησης περισσότερα από τα μισά (2,95 δις ευρώ ) αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες μάλιστα αυξήθηκαν κατά 105 εκ ευρώ σε σύγκριση με τον Αύγουστο όταν τα ληξιπρόθεσμα των ασφαλιστικών ταμείων έφταναν τα 2,85 δις ευρώ.

Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των οφειλών του ΕΟΠΠΥ οι οποίες έφτασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 1,81 δις ευρώ από 1,69 δις ευρώ τον Αύγουστο.

Αντίθετα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 18 εκ ευρώ στα 575 εκ ευρώ τον Σεπτέμβριο από 593 εκ ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Οριακή είναι και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων νοσοκομείων που έφτασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 888 εκ ευρώ από 907 εκ ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο στα 374 εκ ευρώ από 380 εκ ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Στα Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν οριακά στα 356 εκ ευρώ από 335 εκ ευρώ.

Οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 1,44 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο από 1,34 δις ευρώ τον Αύγουστο.

Το γενικό Λογιστήριο δεν ανακοινώνει την εξέλιξη σε ότι αφορά τις αιτήσεις επιστροφών φόρου που έχουν γίνει και περιμένουν τον έλεγχο νομιμότητας στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας καθώς και το ποσό που αντιστοιχεί σε αιτήσεις συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στους δανειστές τις προηγούμενες ημέρες για να εγκριθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ.




Πηγή : news247.gr


Το δεξί χέρι του Άκη, στρατηγός του ΣΥΡΙΖΑ




Με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου

Ο Αντώνης Κοτσακάς ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος - Νέος ρόλος για το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το οποίο το κυβερνών κόμμα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική - Ποιες αρμοδιότητες και σε ποιους «μοιράστηκαν»

Στον Αντώνη Κοτσακά ανατέθηκε ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος. Η τοποθέτηση Κοτσακά προκάλεσε έκπληξη ακόμη και σε στελέχη του κόμματος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τη συμμετοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του και μάλιστα σε διακριτό ρόλο. 

Ο Αντώνης Κοτσακάς που ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο «στρατηγός» του Άκη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του 1996, όταν ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό σήμερα, ηττήθηκε στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη, και ο Κοτσακάς, αντίστοιχα, από τον Θόδωρο Τσουκάτο. 

Ο 69χρονος Αντώνης Κοτσακάς, που εκλεγόταν βουλευτής στη Χίο έχει διατελέσει γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου. 

Όταν είχε γίνει γνωστή η συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ (ήδη από το 2012) ο κ.Κοτσακάς είχε δεχθεί σφοδρή κριτική: Τότε είχε αντιδράσει δημόσια, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις σε βάρος του είχαν πραγματικό σκοπό να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Κοτσακάς, μάλιστα, σε ανοιχτή επιστολή που είχε απευθύνει τότε, βεβαίως δεν είχε αρνηθεί τη συμπόρευσή του με τον Άκη Τζοχατζόπουλο, σημειώνοντας ότι στο πλευρό του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού και νυν εγκλείστου στις φυλακές, είχαν ταχθεί τα μισά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος, πάντως, δήλωνε τότε ότι είχε διαφοροποιηθεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το συνέδριο του 2001. 

Πλέον ο κ.Κοτσακάς, που εξελέγη στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ 32ος στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό. 





Πηγή : protothema.gr


Η κυβέρνηση «εκδικείται» τους δικαστές: Ξαφνικά επιβάλλει έκτακτη εισφορά στα αναδρομικά τους



Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόφαση να επιστραφεί το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς, η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλει έκτακτη εισφορά.
Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2016 όταν με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1147/2016 το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων. 

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα προέβαιναν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές των δικαστικών, είτε αυτοί ήταν εν ενεργεία είτε επρόκειτο για συνταξιούχους. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση είχε αιτιολογηθεί υπό το πρίσμα της φορολογικής ισότητας μεταξύ δικαστικών και βουλευτών καθώς, οι τελευταίοι απολαμβάνουν έκπτωση 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Αυτά, όμως,… last year ή μάλλον μέχρι χθες για να είμαστε πιο ακριβείς, αφού με την ΠΟΛ 1161/2016 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου,  αφαιρείται μεν ποσό ίσο με το 25% των ακαθάριστων αποδοχών, ωστόσο δεν προβλέπεται έκπτωση της δαπάνης αυτής από το ακαθάριστο εισόδημα, και έτσι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται και επί του προαναφερόμενου ποσοστού 25%.

Πρακτικά, οι δικαστικοί γλιτώνουν τον φόρο εισοδήματος – κάτι που η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να κάνει με βάση τις υφιστάμενες αποφάσεις - αλλά δια της πλαγίας δεν αποφεύγουν την έκτακτη εισφορά.

Πλέον και με δεδομένο τα όσα έχουν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την ακύρωση του νόμου Παππά από το ΣτΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν την νέα εγκύκλιο μια οικονομική «απάντηση» της κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις.  




Πηγή : newsbomb.gr


Σκηνές σοκ: 15χρονα χωρίς αισθήσεις έξω από κλαμπ της Κηφισίας



Οι απεγνωσμένες προσπάθειες μίας μητέρας να επαναφέρει τον γιο της - Τα παιδιά ήταν σε τραγική κατάσταση - Τι απαντά η ιδιοκτησία του κλαμπ

«Βοήθεια, καλέστε γρήγορα ασθενοφόρο. Το παιδί μου έχει χάσει τις αισθήσεις του». Με αυτά τα λόγια και με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της αντέδρασε η μητέρα ενός εκ των 15χρονων μαθητών που βρέθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από το γνωστό κλαμπ του Αμαρουσίου μετά από την κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου τέσσερις τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου όταν η μητέρα ενός από τους μαθητές που είχαν πάει σε πάρτι στο κλαμπ, πήγε εκεί για να πάρει το παιδί της. Φτάνοντας έξω από το κέντρο αντίκρισε μία σοκαριστική εικόνα: 10 παιδιά σε άθλια κατάσταση και ανάμεσα τους το παιδί της, σε κωματώδη κατάσταση!

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές καθώς η γυναίκα όσο και αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να επαναφέρει με τίποτα το παιδί. Με κραυγές αγωνίας ζητούσε από τους πάντες να καλέσουν το ΕΚΑΒ. 

Το ανήλικο τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου εξαιτίας της ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει, επανήλθε -σύμφωνα με πληροφορίες- το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.
Εκτός όμως από τον μαθητή, στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν και άλλοι δυο ανήλικοι οι οποίοι είχαν λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν να επιληφθούν της υπόθεσης. 

Άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο γνωστό κλαμπ και έλαβαν δείγματα από τα ποτά τα οποία στάλθηκαν προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Οι αστυνομικοί ζήτησαν όλες τις αιματολογικές εξετάσεις από τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά και από όσα ένιωσαν έντονη αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του αλκοόλ.

Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών όπου ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η ομαδική λιποθυμία των ανηλίκων παιδιών ηλικίας 15 και 16 ετών. Έτσι έρευνα εάν αυτή προήλθε από την κατανάλωση μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, από νοθευμένα ποτά ή από το συνδυασμό αλκοόλ με άλλες ουσίες.

Το πάρτι διοργανώθηκε από 50 μαθητές και μαθήτριες τριών ιδιωτικών σχολείων των βόρειων προαστίων. Οι ανήλικοι έδωσαν ραντεβού στο γνωστό κλαμπ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης καθώς την επόμενη μέρα ήταν η αργία της 28ης Οκτωβρίου και δεν θα πήγαιναν σχολείο. Όλα κυλούσαν μια χαρά έως ότου οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να κάνουν εμετό. Στη συνέχεια κάποια άλλα, μεταξύ των οποίων και κορίτσια, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το κλαμπ προκειμένου να πάρουν καθαρό αέρα. Δεν επέστρεψαν ποτέ όμως στο κλαμπ και όταν οι συμμαθητές, τους αναζήτησαν τους βρήκαν λιπόθυμους απέξω.


Τι απαντά η ιδιοκτησία του κλαμπ


«Επειδή σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου έχουν αναρτηθεί δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου από ιδιωτικά σχολεία θέλουμε να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας περί αυτού

1.Ο χώρος είχε εκμισθωθεί σε εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων και η οποία είναι και υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης
2.Έχοντας υπόψιν τις καταγγελίες για την συγκεκριμένη εκδήλωση και σαν ιδιοκτήτης του χώρου καταγγέλω την σύμβαση μίσθωσης με τη διοργανώτρια εταιρία μέχρι  να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη καταγγελία.

Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες τακτικές και προχωράμε στην λήψη άμεσων μέτρων  με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των πελατών και ειδικά των ανηλίκων.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση

Με εκτίμηση
JKM GROUP».



Πηγή : protothema.gr


Έρχεται η απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων με συντάξεις 150 ευρώ




Ακόμα και συντάξεις των 150 ευρώ φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Σε... μεγάλο ασθενή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης εξελίσσεται το ΙΚΑ, λίγους μήνες πριν από την ένταξή του στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με τους εργαζομένους στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το ύψος των εσόδων αλλά και των παροχών.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) Γιώργος Κυριακόπουλος, από το βήμα του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ένα σύστημα αμφίβολης κοινωνικής αποτελεσματικότητας, καθώς ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί σε σημαντική μείωση τις νέες συντάξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις συντάξεις χηρείας, μετατρέπει την παροχή σε... φιλοδώρημα της τάξεως των 150 ευρώ...

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ, γνωρίζοντας εκ των έσω όλες τις παθογένειες του συστήματος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για το μέλλον του υπό σύσταση ΕΦΚΑ, εκτιμώντας μάλιστα ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 η αδυναμία ολοκλήρωσης του εγχειρήματος θα μετατρέψει τις συναλλαγές με το νέο υπερταμείο σε κόλαση, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασφαλισμένους.

Ειδικά για τις μειώσεις συντάξεων, ο κ. Κυριακόπουλος παρουσίασε παραδείγματα που αφορούν νέες συντάξεις. Η βασική αλλαγή που οδηγεί και σε σημαντικές απώλειες τους νέους συνταξιούχους, έρχεται με βάση τον νόμο 4387/2016. Είναι ενδεικτικό ότι με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια, ένας νέος συνταξιούχος δικαιούται σύνταξη 780 ευρώ, ενώ με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού η σύνταξή του θα ήταν 870 ευρώ.

Η μεγάλη αδικία

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο, μια μεγάλη αδικία υπάρχει για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/7/2015 μέχρι 12/5/2016, καθώς στον υπολογισμό της τελικής παροχής δεν προβλέπονται ούτε το κατώτατο όριο (486,84 ευρώ), ούτε η εθνική σύνταξη, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να οδηγούνται σε απώλειες έως και 53%, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Ενδεικτικά, με 4.500 ημέρες ασφάλισης στην 5η ασφαλιστική κλάση προκύπτει σύνταξη 270,81 ευρώ αντί 486,84 (-44,37%), με 6.700 ημέρες στην 11η ασφαλιστική κλάση, σύνταξη 285,90 ευρώ αντί 405,77 (-29,54%), ενώ η μειωμένη σύνταξη μητέρας ανηλίκου με 5.500 ημέρες ασφάλισης στην 8η ασφαλιστική κατηγορία πέφτει στα 236,59 αντί 508,88 ευρώ που ήταν πριν από την 1/7/2015 (-53,51%). Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν περισσότεροι από 30.000 συνταξιούχοι που κατέθεσαν αίτηση με τα κατώτατα όρια, ή για μειωμένη σύνταξη, κατά το επίμαχο 10μηνο και ήδη το ΙΚΑ εκδίδει αποφάσεις με σημαντικές μειώσεις.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υπηρεσίες του Ταμείου ερμηνεύουν λανθασμένα τον νόμο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα. Σε... φιλοδώρημα μετατρέπονται σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΙΚΑ, οι νέες συντάξεις χηρείας. Αν και η απαιτούμενη εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 6.400 συντάξεις χηρείας, όταν δοθούν θα είναι δραματικά μειωμένες, αφού αντί του κατώτατου ορίου που ήταν 430 ευρώ, το νέο ποσό θα είναι... 150 ευρώ!

«Παγωμένες» συντάξεις

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους ότι πολλές συνταξιοδοτικές αποφάσεις εκδίδονται ακόμη και σήμερα με χειρόγραφο τρόπο. Παράλληλα επισήμαναν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία εγκύκλιος για υπολογισμό συντάξεων με τον νέο νόμο 4387/2016, με αποτέλεσμα πολλές από τις 9.990 αιτήσεις κύριας σύνταξης, γήρατος και αναπηρίας που υποβλήθηκαν  μέσα στο 2016  να μην μπορούν να εκδοθούν.

Να σημειωθεί ότι στο ΙΚΑ συνολικά εκκρεμεί η έκδοση 41.340 κύριων συντάξεων, 10.130  αναπηρίας και 9.023 χηρείας (60.493 κύριες καθώς και 61.654 επικουρικές). Το ΙΚΑ θα κλείσει το 2016 με έλλειμμα πάνω από 800 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλει 1,1 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και άλλα τόσα στον ΟΑΕΔ.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ προειδοποίησε ότι τα οικονομικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, θα διογκωθούν από την 1/1/2017 με την ενοποίηση στον ΕΦΚΑ. Και σε συνδυασμό με τη διατήρηση της οικονομικής αβεβαιότητας, των νέων τάσεων στην αγορά εργασίας και του δημοσιονομικού «κόφτη» στις συντάξεις,  ο ΕΦΚΑ θα λειτουργεί ως φορέας κοινωνικής ανασφάλειας.


Έντυπη Καθημερινή