Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτό που ζούμε είναι δικτατορία



«Ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς υποστηρίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας - Δριμεία επίθεση σε ΠτΔ και Πρωθυπουργό

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς.

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως ζούμε μια δικτατορία, γι΄αυτό καλούμαστε να την ανατρέψουμε, να κάνουμε μια επανάσταση απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία.

Σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η Κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για δήθεν επαναστατική γυμναστική του ΠτΔ. 

«Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του όταν είναι μεταξύ των προδοτών και των προτεργατών της υποβάθμισης της διεθνούς σχέσης της χώρας μας και της Δημοκρατίας» ανέφερε.

Στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι έχει χαρακτηρίσει  ξεφτιλισμένο τον Πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε: «Ναι, και θα το ξανάλεγα, το πιστεύω απόλυτα». Δεν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, βαρύ είναι αυτό που κάνει» πρόσθεσε.

«Αν σας φαίνεται βαρύ το ξευτιλισμένος και χοντρό το προδότης θα πρέπει να απαντήσετε πώς σας φαίνεται αυτό που γίνεται στη χώρα» κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.



Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία :Οι Τσίπρας - Παππάς τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Γιατί σιωπούν;





Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”

«Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. 

Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; 

Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; 

Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; 

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. 

Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"».  


Απίστευτο! Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα ναρκωτικών της Μυκόνου



Μικρές ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα επιβλήθηκαν τελικώς στους τρεις κατηγορουμένους για τη μεγάλη, όσο και πολυσυζητημένη, υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2015 στη Μύκονο.

Στους τρεις βασικούς κατηγορουμένους (ένας 35χρονος πρώην λιμενικός, ένας συνομήλικός του υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ενός κλαμπ του νησιού και ένας ακόμη 34χρονος ιδιώτης) επιβλήθηκαν ποινές τεσσάρων ετών φυλάκισης με αναστολή και οι δύο εξ αυτών που ήταν προφυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προώθηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ωστόσο στη δίκη στις 6 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο αποφασίστηκε ότι οι ενέργειες των τριών κατηγορουμένων αφορούσαν απλή διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών και πολλές από αυτές για προσωπική χρήση. 

Επιπλέον, πολλοί από αυτούς που παρουσιάζονταν ως πελάτες του κυκλώματος υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν ζητούσαν από αυτούς ναρκωτικά αλλά να κλείσουν τραπέζια σε νυκτερινά κέντρα του «νησιού των ανέμων». 

Μία γυναίκα που εμφανιζόταν στη δικογραφία να μεσολαβεί για την προώθηση γυναικών σε πλούσιους επισκέπτες του νησιού υποστήριξε ότι οι συνομιλίες της δεν αφορούσαν γυναίκες αλλά… ξαπλώστρες σε παραλιακά κέντρα που έκλεινε για λογαριασμό της υψηλής πελατείας της.

Η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε στις 24 Αυγούστου 2015 από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και αφορούσε 47 υποθέσεις πώλησης κοκαΐνης, αμφεταμινών και άλλου είδους ναρκωτικών ουσιών στο νησί.

Η διανομή ναρκωτικών γινόταν έξω από γνωστά ξενοδοχεία αλλά και νυκτερινά κέντρα της Μυκόνου.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης τα μέλη του κυκλώματος ακούγονταν μερικές φορές να αποκαλούν την κοκαΐνη «μανιταρόπιτα», «Τσάρλι», «κόκα κόλα», έδιναν διαβεβαιώσεις για την καλή ποιότητά της αλλά και δέχονταν να την... επιστρέψουν σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έμενε ικανοποιημένος.

Ένα ζητούμενο ήταν αν θα ασκούνταν διώξεις -όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις- σε 25 άτομα (ανάμεσα σε αυτούς υπάλληλος ΠΑΕ, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, γνωστός παίκτης του πόκερ, υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, εκπρόσωπος γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων) που εμφανίζονταν πελάτες των διακινητών. Όμως τα συγκεκριμένα άτομα κλήθηκαν τελικώς μόνο ως μάρτυρες στη διάρκεια της ανάκρισης. Οι περισσότεροι από αυτούς μίλησαν για παρανόηση και κακή ερμηνεία των συνομιλιών, ενώ έξι άτομα παραδέχθηκαν ότι οι συνεννοήσεις τους αφορούσαν αγορά ναρκωτικών αλλά για προσωπική χρήση.

Ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων Χρήστος Μαυρομμάτης σημείωσε ότι «η δικαστική διαδικασία ανέδειξε τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης που αφορά περιορισμένη διακίνηση ναρκωτικών και δεν αποδέχθηκε το αρχικά διευρυμένο κατηγορητήριο».




Βασίλης Λαμπρόπουλος
Newsroom ΔΟΛ


Περισσότερες εισφορές, μεγαλύτερη προσωρινή σύνταξη για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς



Με προσαύξηση θα πάρουν προσωρινή σύνταξη δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και συμβολαιογράφοι, κυρίως «παλαιοί ασφαλισμένοι» (πριν από την 1/1/1993), που καταθέτουν αίτηση για σύνταξη μετά τις 13/5/2016 καθώς αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου με την οποία ορίζεται ότι οι πρόσθετες εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ μπαίνουν στην εξίσωση της προσωρινής σύνταξης αυξάνοντας αντίστοιχα το ποσό για όσους έχουν καταβάλει περισσότερα.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ρεπορτάζ στο Έθνος, όσοι καταθέτουν αίτηση από 13/5 και μετά θα πάρουν σύνταξη-προσωρινή και οριστική- με τον νέο τρόπο υπολογισμού. Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, στο ποσό της προσωρινής συνυπολογίζονται ως εξής:

Η πρόσθετη εισφορά 13,87 ευρώ τον μήνα, που πληρώνουν από 1/7/2011 οι παλαιοί ασφαλισμένοι (πρωτοασφαλισμένοι μέχρι 31/12/1992) του ΕΤΑΑ που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (δεν θα συνυπολογίζεται για όσους έχουν εξαιρεθεί).

Οι εισφορές που έχουν καταβληθεί από έμμισθους στον ιδιωτικό τομέα για Δώρα Εορτών και Επίδομα Αδείας (ισχύει για όσους το τελευταίο 12μηνο είχαν ασφάλιση μισθωτού).

Η πρόσθετη εισφορά για την Ειδική Προσαύξηση του ΤΣΜΕΔΕ (2% επί της 1ης κλάσης) και τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ (1% επί της 1ης κλάσης) που έχουν καταβληθεί έως τα τέλη του 2015, μια και καταργήθηκαν αναδρομικά από 1/1/2016. Η σχετική προσαύξηση αφορά αιτήσεις που υποβάλλονται εντός του 2016.

Αντίθετα δεν συνυπολογίζεται η εισφορά των 10 ευρώ που καταβάλλεται υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους του ΟΑΕΔ.





Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “ξεσπά” κατά της Αυγής: Φτάνει πια, ντροπή!



Με μια οργισμένη επιστολή που δημοσιεύτηκε στη σαββατιάτικη Αυγή, ο καθηγητής και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος εγκαλεί την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναπαραγωγή του ονόματος του δικαστή του ΣτΕ.

“Αντί να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, της ταυτότητας και της ιστορίας σας, υψώνοντας ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου -να δείξετε αυτό το ρημάδι το «ηθικό πλεονέκτημα», για το οποίο επαίρεστε-, δημοσιοποιήσατε το όνομά του...” αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Χριστόπουλος που έχει υπάρξει και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το όχι και τόσο μακρινό 2014.

Με... αιχμές απάντησε η εφημερίδα, μιλώντας για “επιλεκτικές ευαισθησίες”.

Ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Χριστόπουλου, όπως δημοσιεύτηκε στην Αυγή:

“Το όχι μακρινό 2008, τα τότε φιλαράκια, Θ. Αναστασιάδης και Μ. Τριανταφυλλόπουλος δημοσιοποίησαν στην εφημερίδα τους ερωτικές περιπτύξεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Ζαχόπουλου. Ως Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας είχα την τιμή να προεδρεύω, είχαμε εκδώσει ένα δελτίο Τύπου με τίτλο «Φτάνει πια!».

Λέγαμε πως “σε δικαιοκρατούμενες χώρες είναι ανεπίτρεπτη η διαπόμπευση οποιουδήποτε ανθρώπου. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της προσωπικότητας, της τιμής, της αξιοπρέπειας και της προσωπικής του ζωής. Καμία σκοπιμότητα, κανένα'δημοσιογραφικό ενδιαφέρον' δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον δημόσιο εξευτελισμό του”. Φτάνει πια με την εξαχρείωση του δημόσιου βίου και την εξοικείωση του κόσμου με τις ευτελέστερες και πιο νοσηρές πρακτικές διαπόμπευσης και ωμού εκβιασμού.

Όταν, στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος απείλησε με τη δημοσιοποίηση βίντεο του Γ. Σακελλαρίδη, υποψηφίου της Ανοιχτής Πόλης, παράταξης που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, η αντίδραση ενός σημαντικού τμήματος του πολιτικού φάσματος ματαίωσε τα σχέδια του εκβιαστή.

Ο εκβιαστής όμως θα ξαναρχόταν, αν έβρισκε αυτιά ανοιχτά. Και βρήκε δυστυχώς, πριν λίγες μέρες, και στην "Αυγή". Είναι και πάλι εδώ, δημοσιοποιώντας υποκλαπέντα σπαράγματα συνομιλιών ερωτικού περιεχομένου ανώτατου δικαστή, που, διόλου τυχαία φυσικά, ανήκει σε αυτούς που θεωρούν αντισυνταγματική τη ρύθμιση περί των τηλεοπτικών μεσούσης της δικαστικής διαδικασίας. Αυτή τη φορά, το θύμα του ευτελισμού δεν ήταν σύντροφος, αλλά πολιτικός αντίπαλος.

Δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή σημασία. Και όμως, σεις, αντί να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, της ταυτότητας και της ιστορίας σας, υψώνοντας ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου -να δείξετε αυτό το ρημάδι το «ηθικό πλεονέκτημα», για το οποίο επαίρεστε-, δημοσιοποιήσατε το όνομά του σε αγαστή συνέργεια με τους ωμούς εκβιαστές. Ντροπή. Το ότι αυτό είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τους ελεεινολογούντες του Τύπου δεν έχει καμία σημασία. Το ότι διεξάγεται κρίσιμη πολιτική μάχη σχετικά με τη συνταγματικότητα της ρύθμισης για το τηλεοπτικό πεδίο, επίσης. Κάθε αντιπαράθεση έχει τους κανόνες της. Τους κανόνες αυτούς παραβιάσατε βάναυσα.

Προφανώς δεν θεωρώ την «Αυγή» (στην οποία άλλωστε έχω γράψει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια) ίδια με την «Κontra News», εξ ου και σας απευθύνομαι. Ακριβώς όμως γι’ αυτό και λυπάμαι και εξοργίζομαι όταν λειτουργεί έτσι. Με μεγάλη, πολύ μεγάλη λύπη μου αλλά και οργή απευθύνω και σε σας την ίδια έκκληση: Φτάνει πια!

Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος FIDH, (Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η απάντηση της Αυγής


Ειλικρινά θεωρούμε χρήσιμη την κριτική -ακόμη κι όταν είναι σκληρή- από τους ανθρώπους που ξέρουν την «Αυγή», τη διαβάζουν κι ενίοτε γράφουν σ’ αυτήν. Η ομοβροντία της κριτικής που δεχτήκαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κυρίως από ανθρώπους που δεν την έχουν διαβάσει ποτέ - ούτε την επίμαχη μέρα.

Πάντως, η δημοσίευση του ονόματος κάποιου, εναντίον του οποίου έχει κινηθεί πειθαρχική έρευνα, για τη συμπεριφορά του σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ΣτΕ και όχι της προσωπικής του ζωής, είναι απόλυτα θεμιτή. Δεν γίνεται ποτέ μια διοικητική πράξη εις βάρος ανωνύμων. Εκβιασμός είναι ο δημόσιος υπαινιγμός, όπως έγινε μέρες πριν δημοσιεύσει η «Αυγή» το όνομα του δικαστή, όχι μόνο από τις Ζούγκλες, αλλά και από το έγκριτο «Βήμα της Κυριακής», γεγονός που δεν φαίνεται να έχει υποπέσει στην αντίληψη του φίλου Δ. Χριστόπουλου.

Επιπλέον το όνομα του δικαστή έγινε μια μέρα νωρίτερα γνωστό, όχι από site, αλλά από τα ραδιόφωνα διά στόματος δύο βουλευτών, των κ. Νικολόπουλου και Τζαβάρα, της Ν.Δ. βεβαίως - βεβαίως, γεγονός που επίσης διαφεύγει από τον επιστολογράφο, όπως του διαφεύγει ότι και άλλες εφημερίδες αναφέρονται την ημέρα που η «Αυγή» δημοσιοποιεί το όνομα σε υπόθεση που αφορά τον «αντιπρόεδρο του ΣτΕ με τα αρχικά Α.Ε.». Δεν πειράζει, με ικανοποίηση θεωρούμε ότι ο Δ. Χριστόπουλος παρακολουθεί και ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι γράφει η «Αυγή» παρά άλλα μέσα ενημέρωσης.

Μόνο ένα σημείο μας είναι εντελώς ακατανόητο. Γιατί χαρακτηρίζει τον δικαστή «πολιτικό αντίπαλο» της «Αυγής» και από πού ο ίδιος γνωρίζει τη θέση του περί «αντισυνταγματικότητας» του νόμου. Φοβούμαστε ότι ο πρόεδρος της FIDH υιοθετώντας τις πληροφορίες του «Βήματος» και του κ. Τζαβάρα υπεισέρχεται σε θέματα που εκ της ιδιότητάς του θα "πρεπε να διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού.



Πηγή : newsit.gr


Ξεφτιλίστηκε εντελώς ο Φ. Κουβέλης : Οφείλουμε να προωθούμε τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ




Όσους πρώην και νυν πολιτικούς ρωτάμε για το πώς βλέπουν την συμπεριφορά του Φώτη Κουβέλη μας λένε απλά κρίμα, το ίδιο και πολίτες που έχουν παρακολουθήσει την πολιτική του πορεία.

Η συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει η εικόνα του πρώτη θέση έχει κάποια καρέκλα, ότι καρέκλα του προτείνουν για να επιβιώσει πολιτικά.

«Οφείλουμε να προωθούμε τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για δίκαιη ανάπτυξη και μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους», είπε και για να μην δείξει ότι το δέλεαρ είναι η καρέκλα διευκρίνισε ότι η στήριξη αυτή δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του.

Ο Φ. Κουβέλης έφτασε στο σημείο στην ερώτηση δημοσιογράφου "εάν εφαρμόζεται Αριστερή πολιτική στην χώρα" να πει κατηγορηματικά ότι «Ναι είναι Αριστερή πολιτική», επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε για δεύτερη φορά, λέγοντας στους πολίτες ότι «θα υλοποιήσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Συμφωνία επώδυνη αλλά αναγκαία». Σήμερα, τονίζει, η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση «με την κοινωνία όρθια προωθώντας παράλληλα πολιτικές ανακατανομές των βαρών υπέρ των εργαζομένων».

Από τις δηλώσεις του φαίνεται καθαρά ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση ο κ. Κουβέλης με την κοινωνία και όσα υποφέρει από την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τι άλλο να αναφέρεις από την συνέντευξη του κ. Φώτη Κουβέλη απλά κρίμα.




Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη



Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς τονίζει, στη συνέντευξή της στο "Κεφάλαιο", η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Αναφέρει πως απασχολεί πολύ την ΝΔ η προκλητικότητα της ρητορικής του Τούρκου προέδρου και επισημαίνει πως είναι μεγάλη αδυναμία του υπουργείου Εξωτερικών να μην προσέρχεται στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και να μη συγκαλεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αποφάσεις του ΣτΕ αναφέρει πως δεν συνηθίζει να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, εκφράζει όμως την ικανοποίησή της που το ΣτΕ θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

«Όπως γνωρίζετε, εμείς πιστεύουμε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό είναι αντισυνταγματικό νομοθέτημα και γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι δεν έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πριν το Δικαστήριο κρίνει την ουσία του νόμου Παππά», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας πως «βεβαίως, επιβαλλόταν να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά ο αυθαίρετος προσδιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών μέσων, τα οποία κατά την άποψη της κυβέρνησης είναι επιτρεπτά, με προφανή στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης, είναι μια απόφαση την οποία ούτε να διανοηθεί δεν θα τολμούσε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και υπονομεύει τους θεσμούς με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη αναφέρει πως «η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία. Αυτό καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο και έχει χάσει κάθε ελπίδα για το αύριο. Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, και η αναξιοπιστία της τόσο στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής όσο και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θεωρώ απίθανο ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει ηρωική έξοδο».

Για τις θέσεις της Ν.Δ. σχετικά με τη ρητορική του Ερντογάν αναφέρει πως «μας απασχολεί πολύ η προκλητικότητα της ρητορικής του Τούρκου προέδρου, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Επίσης, η προσπάθειά του να δικαιολογήσει ή να στηρίξει την απόφαση να στείλει στρατεύματα στη Μοσούλη με ευρύτερους ιδεολογικοϊστορικούς ισχυρισμούς. Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία εξάγει την αναταραχή που υπάρχει στο εσωτερικό της, όπου ουσιαστικά ο κ. Ερντογάν έχει αποφασίσει να πολεμήσει την κεμαλική λογική και την κεμαλική κληρονομιά».

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ακόμη πως πρέπει να υπάρξει πλαίσιο συναίνεσης. «Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδυναμία του υπουργείου Εξωτερικών να μην προσέρχεται στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και να μη συγκαλεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι σαν να αρνείται την προσφορά των άλλων πολιτικών δυνάμεων στην υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδας. Κάνει πολύ άσχημα και θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση επιδεικνύει μια τέτοια στάση. Πάντοτε στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις είχαν συνεργασία για τα θέματα αυτά. Εμείς, πάντως, θα ενημερώσουμε φίλους, συμμάχους και εταίρους για τους κινδύνους που εμπεριέχει η ρητορική της Τουρκίας».



Πηγή : imerisia.gr


Παχύσαρκος 1 στους 6 ενήλικους Ευρωπαίους



Παχύσαρκος ήταν ένας στους έξι ενήλικους Ευρωπαίους το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τη δημόσια υγεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2014 το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 18 ετών στην ΕΕ που ήταν παχύσαρκο ανέρχεται στο 15,9%, έναντι 17,3% στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παχυσαρκία είναι περισσότερο διαδεδομένη στους άντρες (16,1% στην ΕΕ, έναντι 18,3% στην Ελλάδα) και λιγότερο στις γυναίκες (15,7% στην ΕΕ, έναντι 16,4% στην Ελλάδα).

Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας όσο αυξάνεται η ηλικία του πληθυσμού και μείωση όσο μεγαλύτερο είναι το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται από 4,2% σε ηλικίες 18 ως 24 ετών, σε 9% μεταξύ 25 και 34 ετών, σε 15,3% μεταξύ 35 και 44 ετών, σε 22,4% μεταξύ 45 και 64 ετών και σε 25,2% μεταξύ 65 και 74 ετών. Από τα 75 και μετά το ποσοστό παχυσαρκίας μειώνεται στο 18%.

Επίσης, στην Ελλάδα παχύσαρκο είναι το 22,3% του πληθυσμού με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το 14,4% με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης και το 13,4% με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 19,9%, 16% και 11,5%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στη Ρουμανία (9,4%), στην Ιταλία (10,7%), στην Ολλανδία (13,3%), στο Βέλγιο και τη Σουηδία (14%).

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στη Μάλτα (26%), στη Λετονία (21,3%), στην Ουγγαρία (21,2%), στην Εσθονία (20,4%) και στη Μ. Βρετανία (20,1%).
Σημειώνεται ότι παχύσαρκος θεωρείται κάποιος με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο του 30.



Πηγή : onmed.gr


Εξελίσσεται σε πάρα πολύ επικίνδυνος ο σουλτάνος Ερντογάν



Ασταμάτητος ο σουλτάνος  συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και εγείρει ξανά θέμα  συνόρων.

Τελικά το Ισλάμ έχει τα ίδια όνειρα η ISIS τζιχαντιστές είναι η ο σουλτάνος Ερντογάν είναι και οι δύο οραματίζονται ισλαμικά χαλιφάτα σε τεράστια έκταση και είναι έτοιμοι να πνίξουν στο αίμα όποιον τολμήσει να τους αντισταθεί.

Σε νέα του ομιλία ο επικίνδυνος σουλτάνος της Τουρκίας  εγείρει ξανά θέμα συνόρων και κάνει έμμεση αναφορά ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.   

Σχολιάζοντας ο Ερντογάν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί τη συνδρομή τουρκικών δυνάμεων στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη, είπε με έντονο ύφος :   

«Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ; Αυτή η γεωγραφία για την οποία μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας. Μπορούμε να πούμε πως δεχτήκαμε τα σημερινά σύνορα, τις εδαφικές απώλειες, λόγω των συνεχόμενων πολέμων για να πάρουμε μια ανάσα...Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ», κάνοντας έμμεση αναφορά στον Κεμάλ και τη Θεσσαλονίκη.   

Και για λειάνει λίγο την νέα του πρόκληση είπε:   «Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών».  


Κλειστό το κέντρο για τον «30ο Γύρο της Αθήνας»



Σε ποιους δρόμους θα κοπεί η κυκλοφορία.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο, από τις 6:00 έως τις 12:00, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου «30ος Γύρος Αθήνας». 

Πού θα εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Σταδίου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Πλ. Συντάγματος. 
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Πλ. Καραισκάκη (Δισκοβόλος). 
Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Ρηγίλλης, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Πειραιώς: 

-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαμοστέρνας και Π. Ράλλη και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια. 
-Στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Π. Ράλλη και της Ιεράς Οδού και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια. 

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
Λ. Συγγρού: 

-Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αμαλίας και της οδού Φραντζή και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 
-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καλλιρρόης και Φραντζή, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. 
-Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φραντζή και του ανισόπεδου κόμβου εξόδου προς οδό Πειραιώς, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά - Γλυφάδα. 

Κλάδος σύνδεσης (Λ. Σύγγρού - Καλλιρρόης), στο τμήμα του μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου της Λ.Συγγρού έξοδο προς την οδό Πειραιώς και της οδού Καλλιρρόης. 
Λαγουμιτζή, στο τμήμα της μεταξύ της εξόδου «προς Πειραιά -Γλυφάδα» και της γέφυρας Κουκακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πειραιώς. 
Καλλιρρόης, στο τμήμα της μεταξύ της γέφυρας Κουκακίου και της γέφυρας οδού Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πειραιώς. 
Χαμοστέρνας, στο τμήμα της μεταξύ της γέφυρας οδού Θεσ/νίκης και της οδού Πειραιώς, ρεύμα κυκλοφορίας κυκλοφορίας προς την οδό Πειραιώς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 
Λ. Βασ. Σοφίας 

-Στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Αμαλίας και Βασ. Κων/νου (ΧΙΛΤΟΝ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο 
-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου (ΧΙΛΤΟΝ) και Ξενίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο. 
-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου (ΧΙΛΤΟΝ), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου, και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ Λ. Βασ. Όλγας και τη Λ. Βουλιαγμένης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης , και τις καθέτους αυτής. 
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αρδηττού, και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης: 

Λ. Συγγρού και Βούρβαχη. 
Λ. Συγγρού και Πετμεζά. 
Χαμοστέρνας και Κοίλης. 
Πειραιώς και Π. Ράλλη. 
Πειραιώς και Περσεφόνης. 
Πειραιώς και Κολοκυνθούς. 
Πειραιώς και Κολωνού. 
Σταδίου και Αμερικής. 




Πηγή


Χαρδούβελης: «Για την κρίση κατά 90% φταίμε εμείς και κατά 10% οι δανειστές»



Το 2015 πάρθηκε μια απόφαση που μας γύρισε στο 2010 υποστήριξε ο κ. Χαρδούβελης - «Κρίσιμη για την ανάπτυξη η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων» - «Μικρές οι πιθανότητες» να βγουν αληθινά τα σενάρια Κομισιόν και ΔΝΤ για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,7% για το 2017.

Η «ιδιοκτησία(ownership)» των μεταρρυθμίσεων είναι καθοριστικός παράγοντας για να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ επίσης απαιτείται και η «ακριβώς αντίθετη» φορολογική πολιτική, υποστήριξε ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι το σενάριο για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,7% για το 2017, το οποίο προβλέπουν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και οι επίσημοι φορείς - σε αντίθεση, όπως ανέφερε, με αναλυτές της «αγοράς» οι οποίοι προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης «της τάξης του 1%» - όπως άλλωστε οι προβλέψεις για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3% σε όλα τα μνημόνια έχουν «μικρή πιθανότητα» να επαληθευτούν και «μόνο υπό δύο μεγάλες προϋποθέσεις», την «ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή, να έχουν ευρύτατη αποδοχή και κατά δεύτερον «ότι θα υπάρξει ανάσα και στο χρέος και ότι επίσης ότι θα μπούμε και στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

«Υπάρχει το σενάριο της υψηλής ανάπτυξης της τάξης του 3%. Πάντοτε ήταν αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης πίσω από όλα τα μνημόνια και το πρώτο και το δεύτερο και το τρίτο. Θεωρώ ότι έχει μικρή πιθανότητα αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, αξιοπιστία στην πολιτική μας και η συνέχεια σε αυτή την πολιτική και χρειάζεται, κατά την γνώμη μου, η αντίθετη φορολογική πολιτική από αυτή που έχουμε σήμερα. Η ακριβώς αντίθετη» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης. Διευκρίνισε τι εννοεί όταν λέει «ιδιοκτησία (ownership)» των μεταρρυθμίσεων: «Για να φτιάξεις τα κακώς κείμενα, πρέπει να το πιστέψεις, πρέπει να το πιστέψουν οι πολίτες, πρέπει να βάλουν πλάτη, διότι όποιες αλλαγές και να γίνονται ακόμη και με την πίεση της τρόικας, πιστέψτε με, μπορούν πολύ εύκολα να ανατραπούν μέσα σε έξι μήνες και εγώ το έχω ζήσει από μέσα…» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.

«Είχαμε ξεκινήσει την ανάπτυξη και τότε ήρθε η κρίση νούμερο 2» είπε ο κ. Χαρδούβελης, υποστηρίζοντας ότι «πάρθηκε μια πολιτική απόφαση να επαναφέρει στο έτος 2015, το έτος 2010» κατά την οποία θα έπρεπε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, επειδή δεν είχε γίνει σωστά το 2010 και συμπλήρωσε: «Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε, θέλαμε να φέρουμε το παρελθόν στο παρόν».

«Και προσπάθησαν οι προηγούμενοι, δε μπορούσαν προφανώς, κάποιος τους είχε στο χέρι. Όταν η ΕΚΤ δανείζει 90 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, μπορείς να κουνηθείς; η όποια κυβέρνηση και να πεις : εγώ δε δέχομαι το άλφα ή το βήτα; Δε μπορείς εύκολα» είπε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: 

«Η νέα κυβέρνηση δεν τα καταλάβαινε αυτά είχε πουλήσει πολύ «αέρα» στον κόσμο για να ψηφιστεί. Λαϊκιστές της δεξιάς και λαϊκιστές της αριστεράς μαζί βρέθηκαν και κατέστρεψαν αυτό που είχε ξεκινήσει το 2014», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές, να γίνουν ενέργειες για τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» που είναι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» των τραπεζών, να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό και να επιστρέψουν οι καταθέσεις και υποστήριξε ότι πολλά από αυτά είχαν αρχίσει να γίνονται το 2014, αλλά πήγαν πίσω λόγω της πολιτικής αλλαγής.

Επίσης μίλησε για χρόνιες ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας ακόμη από τα προηγούμενα χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης και για λάθος χειρισμούς, οι οποίοι έφεραν τα μνημόνια.

«Τα παλιά σφάλματα, τα χειριστήκαμε με νέα σφάλματα. Και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι δικό μας. Θα έλεγα το 90%, ένα 10% ανήκει και στους δανειστές» είπε ο κ. Ο κ. Χαρδούβελης, υποστηρίζοντας ότι το κύριο μερίδιο ευθύνης το έχει η πολιτική εξουσία, που «δε τα βρήκε μεταξύ της», όπως έγινε σε άλλες χώρες, επειδή «εδώ όποιος ήταν αντιπολίτευση έβγαινε στα κάγκελα κι υποσχόταν τα πάντα, ή έλεγε τα δικά του». 

Ο κ. Χαρδούβελης απέδωσε στο «10% της ευθύνης των δανειστών» το ότι πίεζαν (επί κυβέρνησης Παπαδήμου) για τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, πριν από την πτώση των τιμών των προϊόντων, γεγονός που επέτεινε την ύφεση.

Ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι στη «μεγάλη κρίση» των ΗΠΑ του 1929 χρειάστηκαν δέκα χρόνια μετά, δηλαδή το 1939, για να πλησιάσουν το 95% του ΑΕΠ τους πριν από την κρίση του '29 και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα, στο καλό σενάριο ότι του χρόνου θα έχουμε μια ανάπτυξη του 2,7 % στο πολύ καλό σενάριο, θα είναι στο 76 %. Κάθε χρόνο δηλαδή η Ελλάδα από δω και μπρος θα έχει ένα ΑΕΠ, ένα εισόδημα. που είναι τα ¾ αυτού που ήταν του 2007. Αν συνεχίζαμε, εκεί που είχαμε ξεκινήσει το 2014 και εκεί που είχε ξεκινήσει η ανάκαμψη και συνεχίζαμε χωρίς να «σκοτώσουμε» αυτήν την ανάπτυξη με την πολιτική μας, θα είχαμε 82».

Ο κ. Χαρδούβελης διευκρίνισε ότι από το 76 στο 82, η διαφορά των 6 ποσοστιαίων μονάδων, μεταφράζεται σε περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Δηλαδή, ενάμισι χιλιάρικο ανά άτομο, ανά Έλληνα, οι απώλειες στην τσέπη του, κάθε χρόνο, όχι μια κι έξω» είπε ο κ. Χαρδούβελης.




Πηγή: protothema.gr


Παρασκευόπουλος: Δίκαια η Ένωση Δικαστών καταγγέλλει επιχείρηση εκβιασμού



Τι δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα του δικαστή του ΣτΕ, την έρευνα για τα capital controls και τις τηλεοπτικές άδειες.

"Δεν ξέρω που θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή", δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα mail από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής έρευνας για το ενδεχόμενο κακουργηματικών πράξεων, ακόμη και εσχάτης προδοσίας σχετικά με τα capital controls, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η Δικαιοσύνη προχωρά ανεξάρτητα από το υπουργείο σε διώξεις.

"Το έμαθα από τον Τύπο", δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με την έρευνα για τα capital controls.

Λίγο πριν από τη νέα διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας την Δευτέρα, ο υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, παραθέτοντας όλο το χρονικό της υπόθεσης για τον ανώτατο δικαστή.

Επέμεινε πως πρόκειται για «εμπιστευτική κίνηση και διακριτική έρευνα», ενώ αποσυνέδεσε το θέμα από την πολιτική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σημείωσε ότι σε περίπτωση που κριθεί ο νόμος Παππά αντισυνταγματικός, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε μία νέα ρύθμιση, για να μην παραμείνει το τηλεοπτικό τοπίο στην προηγούμενη κατάσταση, η οποία ήταν αντισυνταγματική.

Ο υπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού» , αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα ο εν λόγω αντιπρόεδρος.

"Η Ένωση δεν καταλογίζει σε μένα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, αφού δεν είμαι εγώ αυτός που εξέθεσα τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, ενώ παρέπεμψα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν ότι ο δικαστής μπορεί να είναι θύμα", τόνισε.



Πηγή : news247.gr