Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μελέτη: το ύψος σου μπορεί να προβλέψει τι ψηφίζεις




Όσο πιο ψηλό είναι ένα άτομο, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να υποστηρίζει στη θεωρία συντηρητικές θέσεις, αλλά και να είναι μέλος ή φίλος συντηρητικού κόμματος και να ψηφίζει πολιτικούς από τον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, η εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης, Sara Watson σημειώνει: “Εάν πάρετε δύο άτομα με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά -εκτός από το ύψος- κατά μέσο όρο το ψηλότερο πρόσωπο θα είναι περισσότερο συντηρητικό πολιτικά”.

Συγκεκριμένα, η Watson και ο έτερος συγγραφέας της νέας μελέτης, οικονομολόγος Raj Arunachalam, διαπίστωσαν στα πλαίσια της έρευνάς τους, η οποία πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο δεδομένα για 9700 Βρετανούς, ότι για κάθε 2,5 επιπλέον εκατοστά ύψους, αυξάνεται κατά 0,6% η πιθανότητα κάποιος να υποστηρίζει το Συντηρητικό Κόμμα και κατά 0,5% η πιθανότητα να το ψηφίζει.

Η ακαθόριστη σχέση εισοδήματος και πολιτικών επιλογών

Σύμφωνα με τη Watson, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι όσο παράξενα ακούγονται, καθώς (α) μία σειρά από μελέτες έχουν διαπιστώσει πως οι ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα (μάλιστα, οι ανθρωπολόγοι χρησιμοποιούν το ύψος ως μέτρο της οικονομικής ευημερίας ιστορικών πληθυσμών) και (β) οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εισόδημα σχετίζεται με την επιλογή ψήφου.


Ωστόσο, πολιτικοί επιστήμονες που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τη σχέση εισοδήματος και ψήφου, κατέληξαν σε ανάμεικτα συμπεράσματα, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως υπάρχει μία γραμμική σχέση μεταξύ των δύο και άλλους να εντοπίζουν από ελάχιστη έως μηδενική επίδραση του ποσού που κερδίζει κάποιος στις πολιτικές επιλογές του.

“Σκεφτόμασταν γιατί υπήρχαν τόσες πολλές φαινομενικά αντιφατικές διαπιστώσεις. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι το εισόδημα διακυμαίνεται από έτος σε έτος", σχολίασε η Watson. “Για αυτό αποφασίσαμε να δούμε αν το ύψος θα μπορούσε να είναι ένας σταθερός τρόπος, για να εκτιμηθεί η σχέση μεταξύ εισοδήματος και ψήφου”, συμπληρώνει.

Συνοπτικά, με δεδομένο ότι το ύψος σχετίζεται με το εισόδημα, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ύψους - πολιτικών επιλογών, σε μία προσπάθεια να καθοριστεί η σχέση εισοδήματος - πολιτικών επιλογών.

Πόσο επηρεάζει το ύψος τις πολιτικές πεποιθήσεις;

Για να καταλήξουν σε συμπεράσματα, Watson και Arunachalam συγκέντρωσαν στοιχεία από 9700 ενήλικες από τη Βρετανία, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τα εισοδήματά τους, το ύψος τους, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και άλλες λεπτομερείς πληροφορίες, στα πλαίσια μεγάλης, ανεξάρτητης έρευνας.

Έπειτα από την ανάλυση των στοιχείων, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε πως οι ψηλότεροι άνθρωποι ήταν όχι μόνο πιο πιθανό να υποστηρίζουν το Συντηρητικό Κόμμα και να ψηφίζουν συντηρητικούς υποψήφιους, αλλά και να υποστηρίζουν γενικά, συντηρητικές θέσεις.

Για παράδειγμα, λένε οι ερευνητές, οι ψηλότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν τη δήλωση ότι οι μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και οι βιομηχανίες θα έπρεπε να είναι σε κρατική ιδιοκτησία.


Ειδικότερα για τους άντρες, κάθε επιπλέον 2,5 εκατοστά στο ύψος δημιουργούν μία αύξηση κατά 0,8% της πιθανότητας υποστήριξης του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ για τις γυναίκες η επίδραση της ίδιας αύξησης ύψους στην ίδια πιθανότητα, είναι 0,4%.

Επειδή τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές αφορούσαν τις απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ένα σημαντικό βάθος χρόνου, η νέα μελέτη ήταν σε θέση να εξετάσει κατά πόσο η επίδραση του ύψους ενός ατόμου μεταβαλλόταν από χρόνο σε χρόνο. Όπως διαπιστώθηκε, αν και υπήρξαν μικρές διακυμάνσεις, το φαινόμενο ποτέ δεν εξαφανίστηκε.

Το ύψος αποκαλύπτει τη σχέση εισοδήματος - ψήφου

Έπειτα, η ερευνητική ομάδα προσπάθησε να ανιχνεύσει εάν η σχέση ύψους και πολιτικών πεποιθήσεων σχετίζεται με παράγοντες εκτός του εισοδήματος, όπως το επίπεδο εκπαίδευσης, η θρησκεία, η φυλή και η οικογενειακή κατάσταση, αλλά διαπίστωσε πως οι άλλες μεταβλητές δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Η σχέση ύψους και ψήφου παρέμεινε η ίδια.

Με βάση την παραπάνω παρατήρηση, ότι το ύψος μπορεί να επηρεάζει τις πολιτικές πεποιθήσεις μόνο μέσω της επίδρασής του στο εισόδημα, σε δεύτερο χρόνο, οι ερευνητές ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν το ύψος ως ενδιάμεσο εργαλείο για να αξιολογήσουν τη σχέση εισοδήματος και ψήφου. 

Όπως διαπιστώθηκε, κάθε επιπλέον 2,5 εκατοστά στο ύψος σχετίζονταν με αύξηση περίπου 600 ευρώ στο εισόδημα, ενώ κάθε αύξηση της τάξης του 10% στο εισόδημα αύξανε την πιθανότητα κάποιος να ψηφίζει το Συντηρητικό Κόμμα γύρω στο 5,5%.

Όσο για τον λόγο που το ύψος σχετίζεται με το εισόδημα, οι απόψεις διίστανται. Μερικοί ερευνητές κάνουν λόγο για μία υποκείμενη διάκριση σε βάρος των κοντών ανθρώπων προς όφελος των ψηλών, ενώ άλλοι συσχετίζουν το ύψος με γνωστικά πλεονεκτήματα και την αυτοπεποίθηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Watson ξεκαθάρισε ότι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δεν σημαίνουν ότι το εισόδημα και το ύψος σφραγίζουν το πολιτικό πεπρωμένο κάποιου, καθώς οι πολιτικές απόψεις διαμορφώνονται από μία σειρά πολλών παραγόντων. Πάντως, η διαπίστωση είναι, χωρίς αμφιβολία, ενδιαφέρουσα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο British Journal of Political Science.


Πηγή : pathfinder.gr


Τα στοιχεία σοκ για την ελληνική οικονομία τα διάβασε ο Τσίπρας πριν πάει ΔΕΘ;




Σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την MARC A.E., που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews, το τελευταίο τετράμηνο του έτους θα είναι «καυτό», με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και χιλιάδες εργαζόμενους να οδηγούνται στην ανεργία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν έχουμε :

18.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν έως το τέλος του 2016

38.000 θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα χαθούν με το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων.

45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών

3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

28,1 % των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς η ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες

98% των επιχειρήσεων δεν προτίθεται να κάνει καμία επένδυση έως τον Δεκέμβριο

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται σε 235 δις ευρώ ήτοι :

89,8 δις στην εφορία

26 δις στα ασφαλιστικά ταμεία

116 δις τα κόκκινα δάνεια

3 δις ΔΕΗ

217 εκατ. ΕΥΔΑΠ



Η εφημερίδα Realnews έχει αναλυτικό ρεπορτάζ και για την μείωση που έχουν υποστεί αγοραστικά βασικά προϊόντα :

Ελαιόλαδο -5%

Ζυμαρικά   -10%

Γαλακτοκομικά -8%

Φρούτα λαχανικά -6%

Ψωμί του τοστ  -5%

Ψάρια  -5%

Κρέας  -4%

Προϊόντα υγιεινής  -3%

Απορρυπαντικά  -5%

Σύνολο -5%


Το ρεπορτάζ που δίνει η εφημερίδα σοκάρει και προβληματίζει για το μέλλον της χώρας μας και της κοινωνίας βλέποντας ότι η οικονομία βουλιάζει και η ύφεση βαθαίνει.





Ντόρα: Θα ακυρώσουμε το νόμο Παππά -Θα δώσουμε όσες άδειες χωράει το φάσμα




«Είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγματος όταν οι άδειες για τα κανάλια, αντί να δίνονται από το ΕΣΡ, δίνονται από τον κ. Παππά» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και είπε ότι η Ν.Δ. θα δώσει, με συγκεκριμένο τίμημα, όσες άδειες χωράει το φάσμα.

«Πρώτον και κατά την άποψή μας και κατά την άποψη οποιουδήποτε διαθέτει δυνατότητες ανάγνωσης, αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός», ανέφερε μιλώντας στον "Real 97,8".

«Δεύτερον, αποφασίζει ότι μειώνει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις. Και γιατί τέσσερις, αφού είναι βέβαιο ότι όλοι οι ισχυρισμοί ότι δεν χωράνε είναι αηδίες;

Το "τέσσερις” σημαίνει ότι σήμερα βρίσκονται κανάλια, τα οποία λειτουργούν, έχουν εργαζόμενους, τα οποία κανάλια θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.»

Αναφερομένη στο τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, η πρώην υπουργός είπε: Πρώτον, θα ακυρώσουμε τον νόμο Παππά. Δεύτερον, θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.

Από εκεί και μετά, θα προχωρήσουμε στο να δώσουμε άδειες με συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο θα πληρωθεί από τους καναλάρχες και θα δώσουμε όσες άδειες χωράει το φάσμα».



Πηγή: iefimerida.gr 


Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την ευθανασία – Τι έδειξε έρευνα σε 12 χώρες



Υπέρ της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης ευθανασίας εμφανίζονται ισχυρές πλειοψηφίες δυτικοευρωπαίων σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα.

Τις ερωτήσεις στην πρόσφατη έρευνα για την ευθανασία έθεσε η Ένωση Ιατρικών Συνηγόρων Ελβετίας (SMLA) και διεξήχθη σε 12 διαφορετικές χώρες και δημοσιεύθηκε το 2012. Στην Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Σχεδόν τα ¾ των ερωτώμενων απάντησαν ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν την επιλογή πώς και πότε θα πεθάνουν. Αντίστοιχο ποσοστό απάντησε ότι θα μπορούσε να σκεφτεί τον εαυτό του να επιλέγει αυτό τον τρόπο αν έπασχε από ανίατη νόσο, σοβαρή αναπηρία ή αφόρητους πόνους χωρίς θεραπεία.

Ας δούμε όμως τι πιστεύουν οι ερωτώμενοι κάθε χώρας ξεχωριστά:

Οι Γερμανοί είναι οι πιο θετικοί στο θέμα της ευθανασίας με το 87% όσων συμμετείχαν στην έρευνα να είναι υπέρ

Η Δανία βρίσκεται στην 11η θέση με το 71% των ερωτηθέντων να είναι υπέρ

Οι πιο αρνητικοί σε αυτή την ιδέα ήταν οι Έλληνες με ποσοστό 52%, το χαμηλότερο όλων των χωρών που συμμετείχαν

Οι Ισπανοί δήλωσαν ότι θα ζητούσαν βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουν σε ευθανασία σε ποσοστό 78%

Οι Γάλλοι κρίνουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία θετικά σε ποσοστό 75%

Οι Βρετανοί λένε "ναι" σε ποσοστό 71%

Περισσότεροι πάντως από τα ¾ όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι μόνο γιατροί θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Στο συμπέρασμά τους οι ερευνητές καταλήγουν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα έπρεπε να κάνουν τους πολιτικούς να επανεξετάσουν την νομολογία αναφορικά με την ευθανασία ή υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Σήμερα μόνο 4 χώρες επιτρέπουν την ευθανασία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση έχει προτείνει την νομιμοποίησή της αρκεί να μην υπάρχει οικονομικό όφελος για τον γιατρό και στην Γαλλία εξελίσσεται κοινωνική διαβούλευση για το αν πρέπει να επιτραπεί ή όχι.

Οι υπάρχουσες απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη αυτού που αποκαλείται «τουρισμός ευθανασίας». Ασθενείς δηλαδή που θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, κυρίως από την Γερμανία, τη Γαλλία και την Βρετανία, ταξιδεύουν ως την Ελβετία για να το κάνουν. Το 2010 μάλιστα υπήρξε πρόταση στο καντόνι της Ζυρίχης να υπάρξουν αυστηρότεροι νόμοι και η απαγόρευση του ταξιδιού για ευθανασία αλλά απορρίφθηκε.




Πηγή : reuters.com, iatropedia.gr


Κομισιόν: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου



Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλά έως ότου αυτό συμβεί, οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο. Με αυτήν τη γενική απάντηση τοποθετήθηκε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων, σχετικά με την επαναπροώθηση αιτούντων ασύλου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Η επσιήμανση της κ. Μπερτό έρχεται μία ημέρα μετά την πολύκροτη δήλωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ότι μπορεί να υπάρξουν νέες επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα. Η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι στόχος των Βρυξελλών είναι επιστροφή της Ελλάδας στα προβλεπόμενα από το σύστημα του Δουβλίνου, που ορίζει ότι η χώρα εισόδου είναι σχεδόν πάντα αυτή που θα πρέπει να διεκπεραιώνει το αίτημα ασύλου.

Την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα, βάσει της Συνθήκης του Δουβλίνου, συνέστησε ως λύση στο νέο προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ. Έναν χρόνο αφότου η Γερμανία άνοιξε τα σύνορά της σε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να υπάρξει άμεσα μία κοινή ευρωπαϊκή στάση και επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για την προσφυγική ροή. 

Η κ. Μπερτό ανέφερε ότι έως το τέλος του Δεκεμβρίου η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στον υφιστάμενο κανονισμό του Δουβλίνου, καθώς για τη χώρα υπάρχει αναστολή του Δουβλίνου από το 2011. «Η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στα πρότυπα του Δουβλίνου και να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του συστήματος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τους επόμενους μήνες η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει έκθεση προόδου για το πού βρισκόμαστε σε αυτό το ζήτημα.

Επιπλέον, τόνισε ότι ενόσω ο κανονισμός του Δουβλίνου αναθεωρείται, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν τον υφιστάμενο. «Ο κανονισμός του Δουβλίνου είναι ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα κράτη-μέλη δεσμεύονται να συμμορφωθούν με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ισχύει, καθώς και με όλα τα παραδοσιακά μέτρα επιβολής που η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Μπερτό υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει στείλει επιστολές στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ζητώντας να επιταχύνουν την απορρόφηση των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα μετεγκατάστασης. Σε κάθε περίπτωση παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προσφύγων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Στις περιορισμένες πλέον δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη αναφέρθηκε την Κυριακή και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Σε ανάλογο ύφος με τον Ντε Μεζιέρ, ο Τουσκ τόνισε ότι «οι δυνατότητες της Ευρώπης να υποδεχθεί νέα κύματα προσφύγων, χωρίς να ξεχνάμε τους παράτυπους μετανάστες, πλησιάζουν τα όριά τους».



Newsroom ΔΟΛ


Γονατίζουν οι επιχειρήσεις: Φόροι 4,5 δισ.σε 120 μέρες



Στα 4,5 δισ. ευρώ ο φορο-λογαριασμός για τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του έτους – Πέντε νέα χαράτσια για τον επιχειρηματικό κόσμο. Χαριστική βολή ο ΕΝΦΙΑ.

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο φορο-λογαριασμός για τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του έτους – Πέντε νέα χαράτσια για τον επιχειρηματικό κόσμο. Χαριστική βολή η αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Ανάπτυξη χωρίς... επιχειρήσεις θέλει να επιτύχει η κυβέρνηση στο διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι από τη μία το οικονομικό επιτελείο θέλει να εξασφαλίσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 0,6-0,7% στο β’ εξάμηνο προκειμένου η χρονιά να κλείσει εντός των προβλέψεων, ενώ από την άλλη, θέλει να εισπράξει περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ αποκλειστικά από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και αποκλειστικά από φόρους.

Το μπαράζ των φορολογικών επιθέσεων που υπέστησαν φέτος οι επιχειρήσεις δεν έχει προηγούμενο καθώς τα «χαράτσια» έπεφταν βροχή:

1.  Επί των κερδών του 2015, επιβλήθηκε συντελεστής 29% αντί για 26% που ήταν ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών του 2014. Μόνο από αυτή την αλλαγή, ο φόρος αυξήθηκε πάνω από 10% συγκριτικά με πέρυσι, για τις εταιρείες που εμφάνισαν τον ίδιο όγκο κερδών.

2.Περισσότερη ήταν και η προκαταβολή φόρου της επόμενης χρονιάς καθώς αποτελεί συνάρτηση του φόρου. Δεδομένου ότι αυξήθηκε ο φόρος, αυξήθηκε και η προαταβολή για την επόμενη χρονιά η οποία και υπολογίζεται από πέρυσι με συντελεστή 100%

3. Αυξήθηκε ο συντελεστής υπολογισμoύ των ασφαλιστικών εισφορών ήδη από τον Ιούνιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Ειδικά για τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας, η επιβάρυνση είναι σημαντική με το μή μισθολογικό κόστος της Ελλάδας να θεωρείται ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης.

4.Οι μέτοχοι των κερδοφόρων εταιρειών έσπευσαν να διανείμουν φέτος μέρισμα για να προλάβουν την αύξηση του συντελεστή από το 10% στο 15% (θα ισχύσει για τα κέρδη του 2016). Μπορεί να πρόλαβαν την αύξηση του συντελεστή, έπεσαν ωστόσο πάνω στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

5. Το πέμπτο και ...τελειωτικό χτύπημα ήρθε με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι εταιρείες είναι οι μεγάλες χαμένες της φετινής χρονιάς καθώς θα πρέπει να πληρώσουν περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ (ή 15%) περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το ερώτημα είναι δεδομένο: ποια επιχείρηση θα προχωρήσει σε πρόσληψη όταν έχει να αντιμετωπίσει ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές; Ποια επιχείρηση θα κάνει επενδύσεις όταν γνωρίζει ότι έχει μπροστά τέτοια φορολογικά βάρη; Μόνο τον Ιούλιο, οι εταιρείες κατέβαλαν 775 εκατ. ευρώ στην εφορία. Συνολικά, ο λογαριασμός θα ξεπεράσει μέχρι το τέλος του έτους τα 4,5 δισ. ευρώ. Περίπου τέσσερα δισ. ευρώ είναι ο φόρος νομικών προσώπων μετά την αύξηση του φορολογικού συντελεστή αλλά και της προκαταβολής φόρου ενώ επιπλέον 500 εκατ. ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ. 



Πηγή : thetoc.gr


Ακύρωση της δημοπρασίας ζητά ο ALPHA με εξώδικο




Εξώδικό έστειλε ο ALPHA προς την πενταμελή επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας όσο και προς την εταιρεία Dimera συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Με το εξώδικο ζητά την ακύρωση της δημοπρασίας και τον αποκλεισμό της εταιρείας Dimera  που αναδείχθηκε πρώτη επιλαχούσα  από το διαγωνισμό και την κατάπτωση της σχετικής εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε.



Το εξώδικο προς την πενταμελή επιτροπή :


«Επειδή, με την ως άνω ομολογημένη λόγω και έργω συμπεριφορά της η εταιρεία με την επωνυμία "Dimera Media Investments Ltd" παραβίασε τον όρο 3.3.1 (δ) της Προκηρύξεως του Διαγωνισμού, σύμφωνα με τον οποίο:

"Συνιστούν παραβίαση των όρων διεξαγωγής της δημοπρασίας που επισύρει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 6.7 της παρούσας οι εξής συμπεριφορές: (..)

δ) Η απόπειρα επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού ή των λοιπών συμμετεχόντων ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την δημοπρασία". 

Επειδή, η ομολογημένη καταχρηστική συμπεριφορά της εταιρείας με την επωνυμία "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD" κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας οδήγησε την Επιτροπή Σας σε διαδοχικές αυξήσεις του τιμήματος, που δεν θα ελάμβαναν χώρα δίχως αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά, καθώς και σε λήψη αποφάσεως εκ μέρους της εταιρείας μας που την οδήγησε στον αποκλεισμό της.

Επειδή, η ομολογημένη λόγω και έργω συμπεριφορά της εταιρίας με την επωνυμία "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD" παραβίασε και τα άρθρα 1 ν.146/2014, 1§2 ν.4339/2015, 54§8 εδ. δ′ της Οδηγίας 2004/18, 914 και 919 ΑΚ καθώς και τις εσωτερικές και ευρωπαϊκές αρχές προστασίας του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών.

Επειδή, οι κυρώσεις του άρθρου 3.3.2 της Προκηρύξεως (αποκλεισμός συμμετεχόντων και κατάπτωση εγγυητικής επιστολής) επιβάλλονται αυτεπαγγέλτως οποτεδήποτε, αλλά και μετά από υποβολή ενστάσεως από άλλο συμμετέχοντα, τόσο κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, όσο και μετά από αυτήν, ιδίως όταν το πρακτικό των αποτελεσμάτων έκαστης φάσεως του όρου 7.4.12 της Προκηρύξεως δεν έχει ακόμα συνταχθεί και υπογραφεί και συνεπώς η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Επειδή, η ομολογημένη λόγω και έργω συμπεριφορά της εταιρίας με την επωνυμία "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD" καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολό του καταχρηστικό, παράνομο και ιδίως αντίθετο στις αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού.

Επειδή, η εν λόγω αντίθεση στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού δεν μπορεί να θεραπευθεί μόνο με τον αποκλεισμό της εταιρίας με την επωνυμία "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD" και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε αλλά με την ακύρωση του παράνομου διαγωνισμού στο σύνολό του.

Επειδή, η εταιρεία μας επιφυλάσσεται να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως κατά του πρακτικού κατακυρώσεως που ενδεχομένως δεν θα κάνει αποδεκτή την εν λόγω ένστασή μας καθώς και αγωγή αποζημιώσεως κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ άρθρο 105 ΕισΝΑΚ.

Επειδή μη αποδοχή της ενστάσεώς μας θα επισύρει ενδεχόμενες αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής προσωπικώς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Να διαπιστωθεί από μέρους σας η παράβαση του όρου 3.3.1 (δ) της Προκηρύξεως 1/2016 και συνακόλουθα των άρθρων 1 ν.146/2014, 1§2 ν.4339/2015, 54§8 εδ. δ′ της Οδηγίας 2004/18, 914 και 919 ΑΚ, εκ μέρους της εταιρίας με την επωνυμία "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD".

2. Να επέλθουν για την εταιρεία "DIMERA MEDIA IVESTMENTSLTD" οι προβλεπόμενες στο άρθρο 3.3.1 της Προκηρύξεως κυρώσεις (αποκλεισμός και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που κατέθεσε).

3. Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός που διενεργήθηκε μεταξύ της Τρίτης 30.8.2016 και Παρασκευής 3.9.2016, δεδομένου ότι παραβιάστηκαν θεμελιώδεις εσωτερικές και ευρωπαϊκές αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, εξαιτίας της λόγω και έργω ομολογηθείσης παράνομης συμπεριφοράς της εταιρείας "DIMERA MEDIA IVESTMENTS LTD".

Το εξώδικο κατά της εταιρείας DIMERA : 

"Αμέσως μετά το πέρας της τελευταίας φάσεως της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παροχή τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, επί τη βάσει της Προκηρύξεως 1/2016 και συγκεκριμένα περί ώρα 3 π.μ. της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σας κ. Ιβάν Σαββίδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα επί λέξει, ενώπιον όλων των τηλεοπτικών σταθμών:

1. "Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι όλα πήγαν μεταξύ άλλων και με βάση το δικό μου σενάριο"(0.04-0.10 δηλώσεως).

2. "Και μόλις έγινε κατανοητό ότι ξεφεύγουμε πλέον κατά πολύ από την αξία αυτής της άδειας, τότε χρησιμοποίησα μια εναλλακτική λύση" (1.30-1,40 δηλώσεως).

3. "Και το είδατε το αποτέλεσμα, ότι πλήρωσαν για τις άδειες πάνω από 70 και 50 εκατομμύρια ευρώ, για άδειες για τις οποίες υπολόγιζαν να πληρώσουν 3,4,5 εκατομμύρια ευρώ" (1.50-1.58 δηλώσεως).

4. "Δύο μέρες πριν από το διαγωνισμό ξεκίνησαν να συζητάνε για το ποιος είναι ο Σαββίδης, τί και πώς, τί συμβαίνει με το Σαββίδη, και τότε είπα στον εαυτό μου: Εγώ αν δεν πάρω την άδεια, θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να πληρώσουν πολύ περισσότερο αυτοί. Και είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι το πέτυχα. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα!" (5.30-5.55 δηλώσεως).

5. "Και στην τέταρτη άδεια ήταν απολύτως σαφής ο στόχος: Nα πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται" (7.17-7.20 δηλώσεως).

6. "Στεναχωρήθηκα για το γεγονός ότι ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερο από όλους. Έπρεπε να πληρώσει περισσότερο. Είναι δική μου επιθυμία. Γι’ αυτό είμαι συνολικά ικανοποιημένος" (8-8.15 δηλώσεως).

7. "Το λέω ξανά, μπαίνοντας στην τελική φάση εγώ έκανα το επόμενο βήμα με μηδενική προσφορά. Και το ’κανα δύο φορές. Αν το ’βλεπε κάποιος θα καταλάβαινε, ότι ο στόχος μου είναι οι ψηλότερες τιμές και όχι τίποτε άλλο. Το πέτυχα αυτό" (8.50-9.15 δηλώσεως).

Από το σύνολο των επτά αυτών προτάσεων της δηλώσεως του εκπροσώπου της εταιρείας σας συνάγεται αδιαμφισβήτητα, ότι αυτός ενήργησε τουλάχιστον κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας με αποκλειστικό σκοπό:

Πρώτον:​​Να ανεβάσει το τίμημα και

Δεύτερον:​Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι να πληρώσουν όσο το ​​​​δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Η εταιρεία σας συνεπώς προέβη ομολογημένα, τουλάχιστον κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, σε προσχηματικές αυξήσεις του τιμήματος δίχως καμία πρόθεση να διεκδικήσει την άδεια, αλλά με αποκλειστικό σκοπό, να διογκώσει υπέρογκα το τίμημα και να πληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ήτοι να ζημιωθούν οι τελευταίοι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η εταιρεία σας ομολόγησε δια του εκπροσώπου της, ότι η "εναλλακτική λύση" της, το "σενάριό" της, αν δεν έπαιρνε άδεια, ήταν να κάνει τους άλλους διαγωνιζόμενους "να πληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο". Αυτός ήταν ο μοναδικός στόχος κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας "και όχι τίποτε άλλο", στόχος μάλιστα ο οποίος συνελήφθη με απόλυτη ακρίβεια "δυο μέρες πριν το διαγωνισμό". Γι’ αυτό ο εκπρόσωπός σας δήλωσε χαρούμενος, για το ότι πέτυχε την αποστολή του και κέρδισε. Αυτές δε οι δηλώσεις συμπίπτουν με την συμπεριφορά της εταιρείας σας καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και ιδίως κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, όπου οι δύο τελευταίες έγγραφες προσφορές ήταν όντως μηδενικής αυξήσεως.

Δια της παρούσης σας επισημαίνουμε με έμφαση, ότι η εν λόγω ομολογημένη και εν τοις πράγμασι αποδειχθείσα συμπεριφορά σας, συνιστά ευθεία παραβίαση του άρθρου 3.3.2 (δ) της προκηρύξεως και των όρων διεξαγωγής της δημοπρασίας διότι συνιστά:

Απαγορευμένη απόπειρα επηρεασμού των λοιπών συμμετεχόντων αλλά και της ίδιας της Επιτροπής Διαγωνισμού ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη Δημοπρασία.

Συνιστά επίσης ευθεία παραβίαση του άρθρου 1§2 ν.4339/2015, που επιτάσσει διαδικασία, η οποία διασφαλίζει τον ελεύθερο και ανόθευτοανταγωνισμό στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ, καθώς και πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του άρθρου 1 ν. 146/1914, σύμφωνα με το οποίο:

"απαγορεύεται κατά τις συναλλαγές κάθε πράξη προς το σκοπό ανταγωνισμού αντικείμενη στα χρηστά ήθη"

Η ομολογημένη λόγω και έργω συμπεριφορά σας παραβιάζει συνεπώς τα άρθρα 1 ν.146/1914, 1§2 ν.4339/2015, 3.3.3 (δ) της Προκηρύξεως και τις ευρωπαϊκές και εσωτερικές αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, συνιστώντας παράλληλα αδικοπρακτική συμπεριφορά κατ’ άρθρο 914 και 919 ΑΚ. Συμπεριφορά μάλιστα η οποία έλαβε χώρα εκ προθέσεως και όχι εξ αμελείας.

Η συμπεριφορά σας αυτή οδήγησε περαιτέρω την αναθέτουσα αρχή σε παράβαση του άρθρου 54 §8 εδ. δ′ της Οδηγίας 2004/18, δεδομένου ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας κατά τρόπο που εμπόδισε, περιόρισε και τελικώς στρέβλωσε τον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο πεδίο των ΜΜΕ.

Επειδή, η εταιρεία μας κατά τον πλειστηριασμό της τέταρτης άδειας υπήρξε η πρώτη επιλαχούσα, μετά τους δύο πρώτους, ήτοι την εταιρεία Alter Ego και την καθ’ ης, αποκλεισθείσα στον 117ο γύρο από την τελική αναμέτρηση μόλις για 500.000 ευρώ (η εταιρεία μας προσέφερε 61.000.000 ευρώ ενώ η εταιρεία Dimera Ltd 61.500.000 ευρώ).

Επειδή, ο αποκλεισμός της εταιρείας μας από το τελικό στάδιο των κλειστών προσφορών κατά την δημοπράτηση της τέταρτης άδειας οφείλεται ομολογημένα αιτιωδώς στην ως άνω παράνομη, αθέμιτη και αντίθετη στα χρηστά ήθη συμπεριφορά της εταιρείας σας.

Επειδή, η πρόθεση της εταιρείας σας ως προς την αύξηση του τιμήματος, τον αποκλεισμό και τη ζημία της εταιρείας μας ομολογείται λόγω και έργω.

Επειδή, η ζημία της εταιρείας μας, όπως θα προσδιορισθεί στη αγωγή που προτιθέμεθα να καταθέσουμε κατά της εταιρείας σας συνίσταται μεταξύ άλλων στην επαπειλούμενη διακοπή της λειτουργίας της επιχειρήσεώς μας, η οποία συνδέεται με σοβαρότατες θετικές και αποθετικές ζημίες σε επίπεδο υλικής και ηθικής βλάβης τόσο του ιδίου του νομικού προσώπου όσο και των εργαζομένων σε αυτό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα βοηθήματα αστικής, διοικητικής και ποινικής φύσεως ενώπιον των εθνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και αρχών, προκειμένου:

1) να αποκλεισθεί η εταιρεία σας από το διαγωνισμό και να καταπέσει η σχετική εγγυητική επιστολή που κατέθεσε, λόγω παραβάσεως του όρου 3.3.3 (δ) της Προκηρύξεως 1/2016,
2) να ακυρωθεί στο σύνολό της η παράνομη δημοπρασία και
3) να αποζημιωθούμε κατ’ άρθρο 914 και 919 ΑΚ για την αθέμιτη, καταχρηστική και υπαίτια συμπεριφορά σας, η οποία προσέβαλε βάναυσα τις αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση των άρθρων 1 ν.146/1914, 1§2 ν.4339/2015, 54§8 εδ. δ΄ της Οδηγίας 2014/18 και 3.3.3 (δ) της 1/2016 Προκηρύξεως του Διαγωνισμού για την παροχή τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας τηλεοπτικής εκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».


Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ονομάζει «διαφάνεια» τη νέα διαπλοκή



Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης χρέωσε στην κυβέρνηση η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα της γυρίσει μπούμερανγκ. 

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση «πανηγυρίζει σήμερα επειδή πήρε από τους πλούσιους 246 εκατ. και θα τα δώσει στους φτωχούς, αν μπορεί να τα δώσει, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα κοψίματα των συντάξεων από τη φορολογική πολιτική, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμη διερωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ακυρωθεί η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Τόνισε ότι «το άρθρο του Συντάγματος έχει ευθέως παραβιαστεί» και πρόσθεσε: «Όταν ρητά λέει ότι οι άδειες δίδονται από το ΕΣΡ και οι άδειες δίνονται από τον Παππά, είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

«Οι άνεργοι θα είναι οι ευτυχείς άνεργοι της Αριστεράς; Κυβέρνηση να κλείνει εν ενεργεία σταθμούς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, μόνο σε κατ’ όνομα Δημοκρατίες», πρόσθεσε.

Κατά τη βουλευτή της Ν.Δ., «ο κ. Τσίπρας ονομάζει "διαφάνεια" τη νέα διαπλοκή». «Έχουμε μία περίοδο κουμπάρων και κατασκευαστών Δημοσίων Έργων. Ο κ. Καλογρίτσας είναι Αριστερός, τον ξέρω πολλά χρόνια, που έχει μία δουλειά: κατασκευάζει δημόσια έργα. Αυτό ονομάζεται "διαπλοκή". Διαπλοκή δεν είναι ότι βγαίνει κάποιος και με βρίζει. Κάποιος στη δημοκρατία μπορεί να έχει την δική του άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης ότι την ενόχλησε «το ύφος ανθρώπων που με τέτοια άνεση, σε μία χώρα όπου 1,5 εκατ. είναι άνεργοι, με την δική της δράση, κλείνει πρόσθετες επιχειρήσεις με το ύφος "ναι, είναι η δικαίωση της Αριστεράς"».



Πηγή : naftemporiki.gr


Ντροπή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : Το έγγραφο για την αναγνώριση των διαβατηρίων με σφραγίδα «Μακεδονία»



Το κατεπείγον έγγραφο περιορισμένης χρήσης που στάλθηκε στις 22 Αυγούστου και προβλέπει τη θεώρηση διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) παρουσιάζει το newpost.gr. 

Όπως δημοσίευσε χθες το newpost.gr το έγγραφο αυτό στάλθηκε στις 22 Αυγούστου από τον κλάδο προστασίας συνόρων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων. Βάσει του εγγράφου οι αστυνομικοί θα πρέπει να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μέχρι τώρα η εντολή που είχαν λάβει υπηρεσιακά οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να μην σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία» αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την Ελληνική σφραγίδα.  Αυτό γινόταν καθώς η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την γείτονα χώρα ως "Μακεδονία" αλλά ως "Σκόπια" καθώς η υπόθεση του ονόματος παραμένει διαχρονικά για τις ελληνικές κυβερνήσεις ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ήδη για την αλλαγή, όπως άλλωστε και η διαταγή ζητάει.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα






Πηγή : newpost.gr


ΠΟΜΙΔΑ: Η χώρα μετατρέπεται σε «νεκροταφείο ακινήτων»



Σε δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα που ουδείς θα ενδιαφέρεται να κληρονομήσει οδηγούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την «Προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» με τις οποίες θεσπίζεται η υποχρεωτική επισύναψη βεβαίωσης μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών, μεταξύ άλλων στα συμβόλαια αποδοχής κληρονομιάς.

Αυτό επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης ο κληρονόμος θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τα προβλεπόμενα πρόστιμα καθώς και την αμοιβή μηχανικού για τη δήλωσή τους. «Αποτέλεσμα της διάταξης αυτής θα είναι στην καλύτερη περίπτωση να οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες στην σιωπηρή αποδοχή των κληρονομιαίων ακινήτων (μέσω της παρέλευσης άπρακτης της τετράμηνης προθεσμίας αποποίησης της κληρονομιάς), χωρίς να συντάσσουν συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς, κάτι που θα οδηγήσει σε απόλυτη ανασφάλεια δικαίου και συναλλαγών, στη χειρότερη δε περίπτωση να «ρημάξει» κυριολεκτικά η χώρα από δεκάδες χιλιάδες εγκαταλελειμμένα ακίνητα, που ουδείς θα ενδιαφέρεται να τα κληρονομήσει, με άμεση συνέπεια να δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόσκομμα στη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και μια ακόμη απώλεια σε δημόσια έσοδα από το φόρο κληρονομιάς.»

Σημειώνεται ακόμη ότι η βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών επεκτείνεται έμμεσα και στις μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων, αφού το νομοσχέδιο προβλέπει την επισύναψή της σε κάθε αίτηση αδειοδότησης λειτουργίας. Αυτό, τη στιγμή που με νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας επιχειρείται η απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων με κατάργηση δικαιολογητικών και εγκρίσεων.

Στην ίδια επιστολή η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών υπογραμμίζει ότι με άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, επανέρχεται η μοναδική βεβαίωση που είχε καταργηθεί για να περιοριστεί η γραφειοκρατία στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, που είναι η βεβαίωση του Δήμου περί μη οφειλής ΤΑΠ. Και τονίζει ότι με την επιμήκυνση της παραγραφής οφειλών προς ΟΤΑ από τα 5 χρόνια στα 20 (Ν. 4304/2014), οι Δήμοι θα αξιώνουν από τον ιδιοκτήτη τέλη 20ετίας που μπορεί να είναι και μεγαλύτερα από την αξία ολόκληρου του ακινήτου!

Αναφορικά εξάλλου με την «ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων» επισημαίνεται ότι αποτελεί «ελληνική πατέντα» που επιβάλει τον επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και των κατοικιών ανά επταετία, καθιστώντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας κυριολεκτικά «φόρου υποτελείς» στους ιδιώτες μηχανικούς.

«Δεν μπορεί τα εκατομμύρια ιδιοκτητών των καθημαγμένων ακινήτων της χώρας, που έχουν στοχοποιηθεί με τρόπο πρωτοφανή και βάρβαρο από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, να επιβαρυνθούν και με νέες υποχρεωτικές αμοιβές προς όφελος ορισμένων επαγγελματικών κλάδων, πέραν από όσες ήδη υπάρχουν», καταλήγει η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ.



Πηγή : Cnn.gr


Μήνυμα Μητσοτάκη από Θεσσαλονίκη



«Ας μην είμαστε ευχάριστοι. Ας είμαστε χρήσιμοι». Οι τελευταίες «πινελιές» στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα συναρτηθούν και από την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα που θα έχει προηγηθεί. Το βασικό στίγμα, όμως, για την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και εύνοια σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες έχει ήδη δοθεί. Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς θεωρούν βέβαιον ότι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη γραμμή της «ταξικής πολιτικής» που έχει επιλέξει. Στον αντίποδα, αν και στόχος δεν είναι να εμφανιστεί ο κ. Μητσοτάκης ως «αντι-Τσίπρας», θα προτείνει μια «εθνική συμφωνία» για τους πολλούς.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο πρωθυπουργός εμφανιστεί διχαστικός, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα ακολουθήσει. Το στοίχημα για την Πειραιώς, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., είναι «να μείνουμε στο γήπεδό μας». Το «γήπεδο» δεν είναι άλλο από τη συμφωνία «αλήθειας και ελπίδας» που έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης και η οποία, όπως διαμηνύουν από τη Ν.Δ., απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στο κομματικό της ακροατήριο. «Ολοι να κάνουμε ένα βήμα πιο πίσω», διαμηνύει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Η επισήμανση είναι και έμμεσο μήνυμα προς στελέχη του κόμματός του που θεωρούν ότι, δεδομένης της κοινωνικής δυσαρέσκειας και της φθοράς που εισπράττει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. θα έπρεπε να «κλείσει το μάτι» σε κάποιες ομάδες. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., διαμηνύουν από τον τρίτο όροφο της Πειραιώς, δεν σκοπεύει να ενδώσει στη λογική των παροχών.

Ολόκληρη η ομιλία του στη ΔΕΘ θα είναι εστιασμένη στη λογική επανεκκίνησης της οικονομίας. Οπως το έθετε στενός συνεργάτης του, «δεν έχει νόημα να ενδίδουμε σε πρόσκαιρα αιτήματα κοινωνικών ομάδων.

Πρέπει να χαράξουμε μια γραμμή που να μπορεί να υπηρετεί κοινωνικές ομάδες, αλλά πρωτίστως να σηματοδοτήσουμε και να τεκμηριώσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας». Αυτό συνίσταται στην ανάγκη, όπως έλεγε η ίδια πηγή, «να μην είμαστε ευχάριστοι, αλλά χρήσιμοι».

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η «συμφωνία αλήθειας» να λειτουργήσει ως οδικός χάρτης για μια «εθνική συμφωνία». Η βασική φιλοσοφία, εκτός από την επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι ο κοινωνικός διάλογος για να ξεφύγει η κοινωνία από το κλίμα εχθρότητας και εμφυλιοπολεμικής λογικής που έχει καλλιεργήσει εντέχνως η κυβέρνηση, προσφέροντας συνεχώς δείγματα «ταξικής πολιτικής». Οπως έλεγε υψηλόβαθμη κομματική πηγή, «να πάμε όλοι ένα βήμα πίσω, για να πάμε ένα βήμα μπροστά».

Η στρατηγική αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από το άνοιγμα στην κοινωνία που επιχειρεί η Ν.Δ. και το οποίο θα συστηματοποιηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες –όπως η διεύρυνση για την οποία έχει δεσμευθεί ο κ. Μητσοτάκης– μετά τη ΔΕΘ. Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία για κινήσεις διεύρυνσης και όχι αργότερα, όταν ενδεχομένως ένα «ατύχημα» που θα οδηγούσε σε εκλογές θα έκανε τη διεύρυνση να μοιάζει με βεβιασμένη κίνηση που θα δημιουργούσε την εντύπωση «συγκόλλησης».

Το διακύβευμα

Τυχαίο δεν είναι ούτε το γεγονός ότι η Ν.Δ. εστιάζει περισσότερο στο οραματικό κομμάτι του πολιτικού διακυβεύματος και όχι στις τεχνοκρατικές προτάσεις, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα παρουσιαστεί αργότερα. Ομως δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος που κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης κρατιούνται «κάτω από το ραντάρ». Η τακτική δεν συνδέεται μόνο με το γεγονός ότι στην Πειραιώς αναμένουν να ακούσουν τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αλλά και με το ότι δεν αποκλείουν ο κ.Τσίπρας να σπεύσει να αξιοποιήσει τις όποιες διαρροές.

Το πόσο θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των οικονομικών προτάσεων της Ν.Δ. θα το αποφασίσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ζυγίζοντας το πολιτικό τάιμινγκ της 17ης Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της ομιλίας του στο Βελλίδειο. Θεωρείται βέβαιον ότι θα εστιάσει στα οφέλη της πρότασής του για ανάπτυξη 4% και χαμηλότερα πλεονάσματα, ύψους 2% («2 συν 4»), και στη μείωση φορολογίας. Αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μπει σε μια λογική μείωσης των φόρων «ό,τι κι αν συμβεί». Θα επιμείνει, όμως, ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η υπερφορολόγηση είναι δύο παράλληλες πραγματικότητες που δεν μπορούν να συναντηθούν.

Ταυτόχρονα θα υπογραμμίσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση της φορολογίας είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για χαμηλότερους συντελεστές, για την ανάγκη απλούστευσης του φορολογικού συστήματος, ενώ θα προτείνει τη διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος μέσω της παροχής κινήτρων. Θα υπάρξουν, τέλος, αναφορές στα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., μπορούν να γίνουν «από απειλή, ευκαιρία για νέο ξεκίνημα».



Έντυπη Καθημερινή


Και όμως ΘΑ κάνει ότι μοιράζει τα 246 εκατ. από τις άδειες ο Τσίπρας





Κώστας Βουκελάτος

Μην έχοντας τίποτα άλλο απολύτως για να εξαπατήσει και να πει ο Τσίπρας  πηγαίνει με τα 246 εκατ. ευρώ από τις άδειες στην ΔΕΘ τα οποία ΘΑ πάρει σε βάθος τριετίας.

Έχουν φροντίσει να σκορπίσουν από το Μαξίμου ότι τα 246 εκατ. λύνουν τα χέρια του κυβερνητικού επιτελείου που προετοιμάζει την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο κομμένη και ραμμένη πάνω σε αυτά τα χρήματα που ΘΑ πάρει όποτε τα πάρει.

Τα έσοδα αυτά ΘΑ κατευθυνθούν σε δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, και στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως οι δράσεις αυτές.

Τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου απαντούν στους κακόπιστους που δεν πιστεύουν ότι αυτά τα λεφτά όταν ΘΑ τα πάρουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κωδικός στη συμφωνία με τους εταίρους που να δεσμεύει τα πρόσθετα έσοδα του Δημοσίου για τη δημοσιονομική πολιτική, αντιθέτως, τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και δη για τις επί χρόνια πληττόμενες ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Με λίγα λόγια οι τηλεοπτικές άδειες ήρθαν κουτί σωσίβιο στον Τσίπρα για να έχει σανό να μοιράσει λέγοντας και πάλι ότι ΘΑ κάνει όταν και εάν και εφόσον ΘΑ τα πάρει αυτά τα λεφτά και σας το υπογράφω ότι δεν πρόκειται όσοι ακούσουν ότι ΘΑ πάρουν να πάρουν τίποτα απολύτως από τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.


Σκύλος περίμενε για ημέρες έξω από το νοσοκομείο το αφεντικό του




Είναι πλέον κλισέ να επαναλάβουμε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Στην περίπτωση όμως της Μάγια, ένος ιαπωνικού Ακίτα μόλις δύο ετών, αξίζει να το επαναλάβουμε.

Η Μάγια περίμενε το αφεντικό της για 6 ημέρες έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Elda στην Ισπανία. Η 22χρονη Σάντρα Ινιέστα έπρεπε να χειρουργηθεί εσπευσμένα. Όπως η 22χρονη δήλωσε στην The Telegraph «Όποτε πηγαίνω κάπου, το σκυλάκι με περιμένει πάντοτε στην πόρτα».

Τα ιαπωνικά ακίτα είναι μία ράτσα η οποία είναι πολύ πιστή στους ιδιοκτήτες. Ο πατέρας της 22χρονης μάλιστα προσπάθησε πολλές φορές να πάρει τον σκύλο σπίτι αλλά εκείνος δεν έφευγε από το κατώφλι του νοσοκομείου. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχοντας ενημερωθεί σχετικά φρόντισε τη Μάγια ενώ εκείνη περίμενε την Σάντρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή : huffingtonpost.gr


Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. καταργούν την προσευχή στα σχολεία!




ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ - ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ» ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ - ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΟΙ... ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας «καταργεί» την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.

Η κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.


Χωρίς ίχνος ντροπής και Εθνικής συνείδησης οι κύριοι Τσίπρας, Φίλης και Καμμένος απαλείφουν τη λέξη της προσευχής από την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς...

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε την... εκκωφαντική σιωπή της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία μπορεί να συνδυαστεί με το πρόσφατο γεύμα που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από το Newsbomb.gr σας είχαμε επισημάνει τι συζήτησαν οι δύο άνδρες. (Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ)

Το δείπνο που είχαν οι κύριοι Τσίπρας και Ιερώνυμος το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών δεν ήταν καθόλου τυχαίο και δικαιολογεί πλήρως την πρωτοφανή στάση σιωπής που τηρεί η Αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος.

Δείτε λοιπόν τι αναφέρει η εγκύκλιος που έστειλε ο κ. Φίλης στα σχολεία.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή

1.......Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσες τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα......»

Και βεβαίως για να μην τολμήσουν κάποιοι να κάνουν λόγο για σύμπτωση ή αμέλεια ή τυχαίο γεγονός, σας παραθέτουμε την περσινή εγκύκλιο όπου γίνεται κανονικά λόγος για την πρωινή προσευχή.

ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

27. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση σημαίας

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:

Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται...
Στη φετινή εγκύκλιο δεν γίνεται καμία αναφορά στην προσευχή αν και άπαντες γνωρίζουν ότι η πρωινή προσευχή στα σχολεία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παράγραφος 5, εδάφιο α, το οποίο δεν επισυνάπτεται στην οδηγία που έστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Τυχαίο;

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η «εξαφάνιση» του υπερπατριώτη Πάνου Καμμένου, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν δείχνει να ενοχλείται από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καμμένος δεν έχει ψελίσει την παραμικρή κουβέντα, ούτε για την κατάργηση της προσευχής, ούτε για την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη θρησκειολογία.


Προβλέψιμος.

Βλέπετε, η «καρέκλα» προηγείται των εθνικών αξιών και της ορθοδοξίας.



Πηγή : newsbomb.gr


ΕΟΠΥΥ: Ψηφιακή εποχή στο κλείσιμο ραντεβού και όχι μόνο…



Τόσο μέσω της νέας ιστοσελίδας του Οργανισμού, όσο και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με γιατρό του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι.

Ξεχάστε τα περίπλοκα και τα δυσνόητα στην επαφή σας με τον ΕΟΠΥΥ... Η νέα εφαρμογή του Οργανισμού θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο και αναμένεται να διευκολύνει τους ασφαλισμένους σε πολλά επίπεδα, όπως είναι αυτό του κλεισίματος στα ραντεβού με παράλληλη πιστοποίηση ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει συμπληρώσει τα 200 ραντεβού μηνιαίως.

Την ίδια ώρα, η σύγχρονη αυτή εφαρμογή, που ονομάζεται Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, θα παρέχει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο που την επισκέπτεται να παρακολουθεί σε αληθινό χρόνο την πορεία των αιτήσεων που έχει υποβάλλει στον Οργανισμό χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε κάποιο γραφείο ή να αναμένει σε ουρές...

Θα διαθέτει επίσης βάση δεδομένων με αναλυτικές πληροφορίες που ενδιαφέρουν τις διάφορες κατηγορίες ασφαλισμένων και θα έχει επίσης βίντεο τα οποία θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα δικαιώματά του και θα του λύνουν συχνές απορίες με οπτικοακουστικό τρόπο.





Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Λέσβος: Συγκρούσεις στο χοτ σποτ της Μόριας



Aγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν καθόλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στο χοτ σποτ της Μόριας, ανάμεσα σε εθνικές ομάδες μεταναστών και προσφύγων. Ο πολύμηνος εγκλεισμός 3,5 περίπου χιλιάδων ανθρώπων σε υποδομές που «δεν σηκώνουν» περισσότερους από 2000, εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, με κακής ποιότητας, όπως καταγγέλλεται, φαγητό και χωρίς οι περισσότεροι να έχουν χρήματα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη εθνικιστικών διαφορών αλλά και εγκληματικότητας.

Όλα ξεκίνησαν, περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί. 

Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος - κοντέινερ, τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. 

Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει. Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει και η καταγραφή, ώστε να φανεί πόσα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του χοτ σποτ. 

Μετά τις συγκρούσεις, ανάμεσα σε ανήλικους κρατούμενους, αυτές επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του χοτ σποτ. Οι οικογένειες διέφευγαν νε τους άνδρες να αμύνονται στις επιθέσεις άλλων ανδρών. Πολλοί τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο από αυτούς τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Περίπου στις 4 τα χαράματα και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε. 



Πηγή : tanea.gr



Εντυπωσιακό βίντεο απο "ανάγλυφη" πτήση Tornado!



Δείτε την απίστευτη στιγμή όπου βρετανικό μαχητικό τύπου Tornado πέταξε τόσο χαμηλά ώστε ζευγάρι ορειβατών να ζήσει την πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του! 

Ένα ζευγάρι, ο Craig Sluman με τη σύζυγο του, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πεζοπορία στην Βόρειο Ουαλία, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όταν είχαν μια αναπάντεχη συνάντηση που τους έκοψε την ανάσα!

'Ένα Tornado GR4 βρισκόταν σε διαδικασία εκπαιδευτικής άσκησης και μάλλον είχε απογειωθεί από την βάση RAF στο Μάρχαμ του Νόρφολκ. Το τζετ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή στροφή μια ανάσα από το σημείο όπου περπατούσε το ζευγάρι, μόλις 150 μέτρα μακρυά από αυτούς, σε ύψος 300 πόδια από το έδαφος! Όπως δήλωσαν οι έκπληκτοι πεζοπόροι, μπόρεσαν να διακρίνουν τα πρόσωπα που επέβαιναν στο μαχητικό!


Φυσικά, η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς μια “δωρεάν αεροπορική επίδειξη” για τα μάτια τους μόνο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει στον καθένα. 

Μάλιστα, ο φυσιολάτρης Craig Sluman, ο οποίος είναι και δεινός φωτογράφος, κατάφερε να απαθανατίσει με εκπληκτικό τρόπο την στιγμή της αναπάντεχης συνάντησης. Είχε εξοπλιστεί για να φωτογραφίσει το τοπίο και αν ήταν τυχερός άγρια πουλιά, αλλά τελικά κατάφερε να αποτυπώσει με τον φακό του το Tornado, το πανίσχυρο “σιδερένιο πτηνό” της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας! 

Σε μια από τις φωτογραφίες, διακρίνεται ο πιλότος που γνέφει χαιρετώντας το κατάπληκτο ζευγάρι. (αρχική φωτογραφία)



Ο ερασιτέχνης φωτογράφος κατάφερε επίσης να απαθανατίσει και ένα εντυπωσιακό πλάνο από το σύννεφο ατμού που εκλύεται όταν αέρας υψηλής πίεσης αναμειγνύεται με αέρα χαμηλής πίεσης ως αποτέλεσμα απότομης μανούβρας ενός μαχητικού.

Στην συνέχεια, όταν δημοσίευσε τις φωτογραφίες του, ο έκπληκτος ορειβάτης δήλωσε: “Ήταν απίστευτο το θέαμα. Είδαμε το αεροσκάφος να πλησιάζει από απόσταση και είχα την κάμερα και το φακό μαζί μου γιατί απολαμβάνουμε να φωτογραφίζουμε τη φύση”.

“Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός καθώς αυτό μας προσπέρασε, αλλά η κάμερα μου που είναι υψηλής ταχύτητας και πάγωσε την κίνηση”

“Εκτιμώ ότι το αεροσκάφος πετούσε περίπου στα 300 πόδια πάνω από το έδαφος, με ταχύτητα 500mph και σε απόσταση 500 ποδιών από εμάς. Το θέαμα ενός βομβαρδιστικού της RAF σε επιχείρηση ανάγλυφης πτήσης είναι απλά τρομερό”.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στην Daily Mail ότι το μαχητικό ήταν ένα Tornado GR4 που πιθανώς απογειώθηκε από την βάση RAF Marham του Νόρφολκ.

Το Tornado GR4 είναι διθέσιο, επιχειρησιακά ικανό να επιτεθεί μέρα και νύχτα, παντός καιρού, ενώ χρησιμοποιείται και ως αναγνωριστικό. Βρίσκεται στην υπηρεσία της RAF εδώ και τριάντα χρόνια περίπου και έχει λάβει σε αυτό το διάστημα, πλήθος βελτιώσεων και προγραμμάτων αναβάθμισης ώστε να παραμένει στην πρώτη γραμμή των μαχητικών της RAF.

Είναι από τους ελάχιστους τύπους αεροσκαφών στον κόσμο που είναι σε θέση να πραγματοποιεί ανάγλυφες πτήσεις, κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Πλέον, τα Tornado είναι εξοπλισμένα με συστήματα στόχευσης ακριβείας. Το μέγιστο ύψος που μπορούν να πετάξουν είναι τα 50.000 πόδια.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο :



Μετάφραση – Επιμέλεια OnAlert.gr

Πηγή: DailyMail


Σύλληψη 37χρονου για παιδική πορνογραφία



H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβε έναν 37χρονο Έλληνα κάτοικο νησιού Ιονίου, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε συγκεντρώσει και να διακινούσε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους στο διαδίκτυο. 

Μετά από έρευνα των αρχών, ο 37χρονος ταυτοποιήθηκε και στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.