Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο αναποφάσιστος κύριος Τσίπρας




Γράφει ο Βηματοδότης

Αυτό το καλοκαίρι δεν ήρθε από πουθενά πρόσκληση για να περάσει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) σε κάποιο νησί. Πέρυσι είχε ένα σωρό προσκλήσεις, για την Κρήτη, τη Νάξο, την Πάτμο. Εφέτος οι προσκλήσεις για το καλοκαίρι μηδενίστηκαν. Αυτή η αύξηση, βλέπετε, του ΦΠΑ στα νησιά σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία έκανε τους νησιώτες άνω κάτω. Βεβαίως ο κ. Τσίπρας έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Π. Καμμένο για την Ικαρία, πλην όμως, όπως λένε οι συνεργάτες του, «δεν κάνει κέφι». Εδώ που τα λέμε, δεν κάνει εφέτος κέφι γενικώς για διακοπές και έλεγε στους ανθρώπους του γραφείου του ότι ναι μεν θα πάρει μερικές ημέρες άδεια, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει στο εξοχικό που νοικιάζει στο Σούνιο μαζί με τη γυναίκα του Μπέτυ και τα δύο παιδιά του, ή αν θα πάει για λίγες ημέρες στην Αρτα, στο χωριό από όπου ξεκίνησε, μπας και αλλάξει η τύχη του. Η αναποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού για το πού θα πάει διακοπές προκάλεσε μια μικρή «ταραχή» ανάμεσα στους συνεργάτες του που περίμεναν να φύγει πρώτα ο κ. Τσίπρας από το Μαξίμου και μετά να αναχωρήσουν και αυτοί. Αλλά μη νομίζετε ότι η «ταραχή» (ας την πούμε έτσι) κράτησε για πολύ. Γιατί έως ότου αποφασίσει ο κ. Τσίπρας πού θα περάσει τις λίγες ημέρες των διακοπών του οι συνεργάτες του άρχισαν να την «κάνουν». Και δεν περίμεναν τουλάχιστον έως την Παρασκευή που θα τους ανακοίνωνε τις τελικές αποφάσεις του. Ετσι, η Ολγα Γεροβασίλη μαθαίνω ότι αναχωρεί για την Αρτα και από εκεί για τις παραλίες του νομού, ως πρώτη φάση διακοπών. Ακολουθεί μάλλον και δεύτερη...

Πάντως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει το μυαλό του τις διακοπές. Ασχολείται μου λένε με το συνέδριο του κόμματος και αυτό το θέμα τον έχει απορροφήσει. Είναι, βλέπετε, και οι «53» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ζητούν ισονομία με την κυβέρνηση για τη λήψη των αποφάσεων («πενήντα - πενήντα στις αποφάσεις» - όπως προτείνουν). Να σκεφτείτε ότι τόσο πολύ έχει απορροφήσει τον κ. Τσίπρα το συνέδριο που δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με τη ΔΕΘ. Τι θα πει εκεί; Πώς θα δικαιολογήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε πέρυσι (πάλι στη ΔΕΘ) και δεν τα τήρησε; Δεν μπορεί, μου λένε, να εστιάσει την ομιλία του μόνον στις ελεημοσύνες που εξήγγειλε ως αντιστάθμισμα για το κόψιμο του ΕΚΑΣ. Κάτι νέο θα πρέπει να εξαγγείλει και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι τόσοι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ που ταλαιπωρούν τον κόσμο καταστούν αυτομάτως προβληματική τη μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αφήστε που ήδη τα συνδικαλιστικά σωματεία και οι φορείς άρχισαν από τώρα να του οργανώνουν την υποδοχή. Προς το παρόν ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για το επόμενο ταξίδι του. Θα βρεθεί στις 25 Αυγούστου στην Ιταλία, στη Σύνοδο Κορυφής των Σοσιαλιστών του Νότου, με πρόσκληση του ιταλού πρωθυπουργού, αλλά ως παρατηρητής!

Σύζυγοι πολιτικών στο στόχαστρο

Υπήρχε και δεν το είχε κανείς αντιληφθεί, αφού ποτέ δεν ανακοινώθηκε, μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτό άφησε να διαρρεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ποια ήταν αυτή όμως η έστω άτυπη συμφωνία; Μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση οι σύζυγοι. Ετσι τουλάχιστον λέει το Μαξίμου, και η κυβέρνηση, όπως έλεγαν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, την τήρησε μέχρι κεραίας. Η συμφωνία αυτή, πάντα όπως αφήνει να διαρρεύσει το Μαξίμου, έσπασε στις 2 Αυγούστου 2016, ώρα 12 το μεσημέρι, όταν ο βουλευτής Φλωρίνης της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη με την οποία ζητεί εξηγήσεις για το πώς η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα πήρε απόσπαση από το Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η ερώτηση ενόχλησε τον Πρωθυπουργό και τώρα, όπως μαθαίνω, στον ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα μαχαίρια τους με στόχο τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πολάκης και οι... αιμορροΐδες

Κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν εγκαινίασε ένα άδειο νοσοκομείο στη Σαντορίνη. Εφεραν κοτζάμ συνεργείο της ΕΡΤ και έκανε... ντοκιμαντέρ ότι το νοσοκομείο λειτουργεί άψογα, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης πίνουν νερό στο όνομα του Πρωθυπουργού που ολοκλήρωσε και εγκαινίασε ένα τέτοιο νοσοκομείο. Το καλύτερο όμως έγινε την Τετάρτη. «Πετάχτηκε», μαθαίνω, ως τη Σαντορίνη ο Παύλος Πολάκης για να χειρουργήσει έναν νεαρό με πρόβλημα στις... αιμορροΐδες του. Και για μια απλή χειρουργική επέμβαση, για την οποία χρειάστηκε κοτζάμ αναπληρωτής υπουργός να την κάνει, αναβλήθηκε μια άλλη σοβαρότερη εγχείρηση (σκωληκοειδίτιδα). Να σκεφτείτε ότι η διασταύρωση του αίματος (για τις αιμορροΐδες) δεν έγινε στο (υποτιθέμενο άρτια οργανωμένο) νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά στάλθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα την προηγούμενη ημέρα και από το αεροδρόμιο κατευθείαν σε νοσοκομείο στο οποίο διοικήτρια είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σας είπα, κάνουν τα πάντα για να φανεί το νοσοκομείο Σαντορίνης ως το πιο λειτουργικό και το πιο ελκυστικό νοσοκομείο. Στη «Δι@υγεια» αναρτήθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία θα σιτίζεται δωρεάν το προσωπικό του νοσοκομείου.




Έντυπη έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ



Σοκαριστικό ατύχημα του Σαμίρ Σαΐντ στους Ολυμπιακούς αγώνες



Οι ολυμπιακοί αγώνες σημαδεύτηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ ο οποίος κατά την προσγείωση του μετά την προσπάθεια στο άλμα υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην ποδοκνημική. 

Το video είναι αποκαλυπτικό και η ψυχραιμία του αθλητή υποδειγματική :




ΧΙΡΟΣΙΜΑ: Πως το Enola Gay έριξε την βόμβα - ΒΙΝΤΕΟ



Πλάνα από την αποστολή ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από το Enola Gay, μαζί με “μπλεγμένα” με “δραματοποιημένα” γυρίσματα συνθέτουν ένα δεκάλεπτο βίντεο που αποδίδει νομίζουμε -όσο αυτό είναι δυνατό- το τι συνέβη στη Χισροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Μια βόμβα που τελειώσε γρηγορότερα έναν πόλεμο αλλά άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας” για όλη την ανθρωπότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Η πυρηνική έκρηξη σκότωσε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης μέσα σε δευτερόλεπτα. Ως το τέλος εκείνης της χρονιάς, περίπου 140.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 



Πηγή : onalert.gr


Ο αδικημένος μαραθωνοδρόμος που άναψε τον βωμό στο Ρίο -Τι είχε συμβεί στην Αθήνα [βίντεο]





ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από 12 χρόνια, ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα είχε ζήσει την προσωπική, αθλητική, του τραγωδία στην Αθήνα. Τώρα, έζησε μία δικαίωση, καθώς ήταν εκείνος που άναψε τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα, στην τελετή έναρξης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Με τον Πελέ- που θεωρούνταν το φαβορί- εκτός πλάνου, για λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο ίδιος, οι διοργανωτές επέλεξαν έναν άλλο Βραζιλιάνο που θεωρείται θρύλος- για διαφορετικούς λόγους- προκειμένου να είναι ο πρωταγωνιστής της μεγάλης στιγμής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 2004, ο Ντε Λίμα όδευε προς το χρυσό μετάλλιο- παρότι δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί πριν από την εκκίνηση- όταν όλα «καταστράφηκαν». Ενας άνδρας πετάχτηκε από τις γραμμές των θεατών, ενώ ο Βραζιλιάνος δρομέας πλησίαζε στο Καλλιμάρμαρο για τον τερματισμό, και τον έσπρωξε. Ο Ντε Λίμα δεν κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας πίσω από τον Ιταλό Στέφανο Μπαλντίνι και τον Αμερικανό Μεμπ Κεφλεζίγκι.



Ο άνδρας που του επιτέθηκε ήταν ένας μεθυσμένος ιερέας, ο Νιλ Χόραν, που φορούσε κιλτ. Ο ίδιος είχε διακόψει το βρετανικό Grand Prix μία χρονιά νωρίτερα.

Ομως, ο Ντε Λίμα χειρίστηκε το όλο γεγονός με τέτοιο τρόπο, που οδήγησε την ΔΟΕ να του απονείμει το βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, στο τέλος των αγώνων στην Αθήνα. Αυτή η συμπεριφορά του ήταν που τον έκανε και τον πρωταγωνιστή της βραδιάς της τελετής έναρξης στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο ντε Λίμα δεν αγωνίστηκε ξανά σε Ολυμπιακούς αγώνες, μετά από εκείνο το περιστατικό, ενώ όπως γράφει το Sports Illustrated, απέρριψε πολλές χορηγίες. Ο Βραζιλιάνος αθλητής του μπιτς βόλεϊ και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, Εμάνουελ Ρέγκο προσπάθησε να δώσει στον Ντε Λίμα το χρυσό του μετάλλιο, μπροστά στις κάμερες, αλλά ο μαραθωνοδρόμος απέρριψε την προσφορά του.

Την αξία του αναγνώρισε και ο Μεμπ Κεφλεζίγκι, ο Αμερικανός που είχε τερματίσει μπροστά του στην Αθήνα το 2004. «Είναι τόσο ταιριαστό να επιλεγεί αυτός για τη συγκεκριμένη τιμή. Ενσαρκώνει το πνεύμα της Βραζιλίας και των Ολυμπιακών αγώνων», είπε.



Πηγή: iefimerida.gr 


Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την τρομοκρατία





Ο Κυρίτσης στηρίζει ανοικτά τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών φανερά ανήσυχη αντέδρασε μετά την απαράδεκτη ανάρτηση στήριξης στους τρομοκράτες από τον βουλευτή του Σύριζα Γ. Κυρίτση

 «Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν "μαύρες πλερέζες" μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: "Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη"», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Συνεχίζοντας αναφέρει στην ανακοίνωση της : «Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, "η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν", ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του» 

.






Όταν ζεσταίνεται η αρκούδα διαλέγει απλά παραλία




Η ζέστη δεν αντέχετε και τότε άνθρωπος είσαι αρκούδα είσαι διαλέγεις παραλία με την οικογένεια σου για μερικές στιγμές δροσιάς.

Αυτό έκανε και η μαμά αρκούδα με τα δύο μικρά της στη λίμνη Τάχο της Καλιφόρνια αφήνοντας τους λουόμενους με το στόμα ανοιχτό.

Η αρκούδα χωρίς καμία επιθετική διάθεση έκανε τις βουτιές της παρακολουθώντας και τις βουτιές των μικρών της και αποχώρησε σαν κυρία από την παραλία.





Η χώρα που αντί για ιστορία, έχει ποινικό μητρώο: Ουδείς μπορεί να εμπιστευθεί την Τουρκία



Γράφει ο Μενέλαος Κωμοδίκης 


«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) · 

«Γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα διακηρύσσει ισότητα μεταξύ Μουσουλμάνων και Γκιαούρηδων, αλλά αντιλαμβάνεστε και αισθάνεστε όλοι ότι αυτό είναι αδύνατον. Ο ιερός νόμος , όλο το παρελθόν μας και τα αισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων, αλλά και των ίδιων των Γκιαούρηδων, που πεισματικά αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια να τους εξοθωμανίσουμε, αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επιβολή πραγματικής ισότητας». Ταλαάτ, εκπρόσωπος Νεοτούρκων στην τουρκοκρατούμενη το 1910, Θεσσαλονίκη. · 

«Οι τουρκικές σφαγές γίνονται πάντα με διαταγή από ανώτερες αρχές. Πρόκειται για μια πολύ γνωστή μέθοδο… Αποτελεί περίεργο δεδομένο πως ο Τούρκος είναι ακόμα ικανός να εξαπατά τους Ευρωπαίους, παρά την πολύχρονη διαπίστωση της τακτικής του». Τζώρτζ Χόρτον, Αμερικανός Πρόξενος στη Σμύρνη το 1922 ·

 Όταν οι Οθωμανοί από την στέπα βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπινες κοινωνίες, από κυνηγοί και βοσκοί ζώων, μεταβλήθηκαν σε κυνηγούς και βοσκούς ανθρώπων. Καθιέρωσαν τον Γενιτσαρισμό και επιδόθηκαν στο συστηματικό εξισλαμισμό των υπόδουλων πληθυσμών». Άρνολντ Τόϋνμπι, σημαντικός ιστορικός · 

«Στα ανθρώπινα παρατηρούνται κύκλοι ακμής και παρακμής. Και είναι φανερό ότι διερχόμαστε κύκλο πλήρους παρακμής, αλλιώς δεν θα υπήρχε τρόπος οι ηγέτες της Τουρκίας, της χώρας που κατ΄ εξοχή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, να διακηρύσσουν ότι ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας της Τουρκίας και να μην προκαλείται καμιά αντίδραση από πουθενά». Ο. Σπενγκλερ, μεγάλος φιλόσοφος της Ιστορίας 

Με την πιο πάνω τυχαία σταχυολόγηση δεν υποβάλλω ότι όλοι οι τούρκοι είναι ή υπήρξαν βάρβαροι, άγριοι, απολίτιστοι. Ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν Τούρκοι πολιτισμένοι, καλλιεργημένοι, ηθικοί, με αισθήματα ανθρωπιάς και καλοσύνης, αλλά το είδος αυτών των ανθρώπων προφανώς δεν υπερτερεί στο σύνολο του τουρκικού λαού, ούτε επιβάλλει τον πολιτισμό και τα αγαθά του αισθήματα στους υπόλοιπους. Το στοιχείο της αγριότητας που ένας… Αλλάχ ξέρει πως ανά τους αιώνες παρεισέφρησε στα τουρκικά γονίδια, φαίνεται ότι ενυπάρχει ακόμα μέσα στο DNA του τουρκικού λαού και το οποίο, κάτω από ορισμένες περιστάσεις, επανέρχεται ως κληρονομικό κατάλοιπο και βγαίνει στην επιφάνεια. Εξ ου και η Ιστορία του τουρκικού έθνους είναι γεμάτη από τέτοιες μαζικής φύσεως εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές – κάνοντας τον αείμνηστο Νεοκλή Σαρρή να μιλά για Ποινικό Μητρώο και όχι για Ιστορία του τουρκικού λαού!… Βεβαίως, το βασικό ερώτημα στο θέμα αυτό είναι κατά πόσο η ιστορική πορεία του τουρκικού λαού, δείχνει να βαδίζει το δρόμο του πολιτισμού και της ωριμότητας ή αν συνεχίζει την εκφυλιστική του διαδρομή διά μέσου της βαρβαρότητας και της παρακμής. Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα, που ακολούθησαν το αποτυχόν πραξικόπημα και, κυρίως, η απήχηση που έχουν μέσα στις τουρκικές μάζες, οι βίαιες και απάνθρωπες μέχρι αγριότητας αντιλήψεις του Ερντογάν, δείχνουν ότι η Τουρκία δεν βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, αλλά συνεχιζόμενου βαρβαρισμού και θα γίνουμε μάρτυρες πολλών ακόμα σκληρών εικόνων, παρόμοιων με αυτές που βιώνουμε για δεκαετίες. Όλα αυτά, αν τα συνδέσει κανείς με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις διάφορες απόψεις που κατά καιρούς εκφράζονται, θα διαπιστώσει ότι κάποιοι συμπατριώτες μας είναι…αλλού ξημερωμένοι! Όπως, για παράδειγμα, ο Νίκος Τορναρίτης, η Πραξούλα Αντωνιάδου κ.α., που θαυμάζουν και προπαγανδίζουν τον Ερντογάν, που υποβάλλουν ότι η λύση είναι κοντά και…χαρείτε χαράν μεγάλη, γιατί όπου να΄ναι η Τουρκία – «να το δείτε:» – θα κάνει βήματα προς τη λύση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι να ελπίσουμε ότι οι σχιζοειδείς αυτές αντιλήψεις και απόψεις δεν αποτελούν την επίσημη γραμμή της Ε/Κ πλευράς! 


Ο Μενέλαος Κωμοδίκης είναι Μέλος Ε. Γ. Γενικού Διευθυντή ΔΗΚΟ.



Πηγή: mignatiou.com


Νέα Δημοκρατία: Να πάρει θέση για το Ελληνικό ο Τσίπρας



Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει άμεσα στο θέμα που προέκυψε για το Ελληνικό. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

Αιτία - σημειώνει η ΝΔ - είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - «με ακατανόητη καθυστέρηση» - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτέςa ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

«Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Συναγερμός στο Βέλγιο: Άντρας μαχαίρωσε δυο αστυνομικούς φωνάζοντας "Αλλάχ ου Άκμπαρ"




Με μια ματσέτα  και φωνάζοντας "Αλλάχ ου Άκμπαρ" ένας άντρας επιτέθηκε εχθές το απόγευμα του Σαββάτου σε δύο γυναίκες αστυνομικούς στο Βέλγιο έξω απο το αστυνομικό τμήμα.   

Τα θύματα δύο γυναίκες αστυνομικοί τις οποίες ο δράστης μαχαίρωσε έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης Charleroi μετέφεραν οι συνάδελφοι τους στο νοσοκομείο Charleroi, η μία εκ των δύο έχει σοβαρότερα τραύματα αφού φέρει βαθιά τραύματα στο πρόσωπο . 

Η αστυνομία αναφέρει πως ο δράστης πυροβολήθηκε και  υπέκυψε στα τραύματά του.


Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά εντός και γύρω από το πολύπαθο ΑΠΘ




Εχθές άντρες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ ατόμων για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (κατοχή και διακίνηση), οι συλλήψεις έγιναν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Στη μάχη οι Ελληνες αθλητές με καλές επιδόσεις



Με μια εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, που του έδωσε 15.833 βαθμούς, ο πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, Λευτέρης Πετρούνιας, προκρίθηκε δεύτερος στο τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (15/8, 20:00). 

Εκτός τελικού του μονόζυγου μένει ο Βλάσης Μάρας, καθώς στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο βαθμολογήθηκε με 14.200 βαθμούς, συγκομιδή που τον αφήνει εκτός τελικής οκτάδας.

Στις 12 καλύτερες βάρκες προκρίθηκαν Νικολαΐδου και Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ γυναικών.

Στη δωδεκάδα της τετράκωπου ελαφρών βαρών ανδρών και το ελληνικό πλήρωμα.

Η ομάδα πόλο του Θοδωρή Βλάχου νίκησε 8-7 την Ιαπωνία, στο εναρκτήριο παιχνίδι της για τον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Έλληνες ξεκίνησαν με επιτυχίας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.




Ο πυρηνικός όλεθρος στα χέρια ενός ανθρώπου




Τη συζήτηση για το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κατάλληλος για την προεδρία εγκαινίασε η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον. «Φαντασθείτε τον άνθρωπο αυτόν στον Λευκό Οίκο, αντιμέτωπο με πραγματική κρίση. Πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο μπορείτε να προκαλέσετε με ένα μήνυμα στο Twitter και όχι για κάποιον ικανό να διαχειρισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας», είχε πει η κ. Κλίντον μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

Η κατηγορία της Δημοκρατικής υποψηφίου γεννά, όμως, εύλογο ερώτημα: Η δυνατότητα του προέδρου των ΗΠΑ να εξαπολύσει πυρηνικό Αρμαγεδδώνα ελέγχεται αποτελεσματικά;

Η απάντηση είναι «όχι», αν και η σύγχρονη ιστορία αποδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι καθυστέρησης ή ακόμη και εκτροχιασμού της διαδικασίας εκτόξευσης πυρηνικών όπλων. Αν οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν πυρηνική επίθεση, ο πρόεδρος θα είχε λίγα μόλις λεπτά στη διάθεσή του για να αποφασίσει αν η απειλή είναι πραγματική, για να εκτοξεύσει τις 925 πυρηνικές κεφαλές με καταστροφική ισχύ ίση με 17.000 βόμβες της Χιροσίμα.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης βέτο αφού ο πρόεδρος διατάξει την εκτόξευση. Μόνο αυτός έχει τη δυνατότητα και το συνταγματικό δικαίωμα να το κάνει», λέει ο Φράνκλιν Μίλερ, ειδικός στον Λευκό Οίκο για τα πυρηνικά όπλα για 31 χρόνια, προτού συνταξιοδοτηθεί το 2005.

Ο Τραμπ έχει πρόσφατα εκφράσει σε συνεντεύξεις τη βαθιά ανησυχία του για την ισχύ των πυρηνικών όπλων, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα ελέγχου και εκτόξευσής τους είναι τόσο απαρχαιωμένο, που χρησιμοποιεί ακόμη δισκέτες υπολογιστών. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ορθός, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας αξιολόγησης στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ. Σε άλλη συνέντευξή του, όμως, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα δίσταζε να πλήξει τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος με πυρηνικά, εάν οι ΗΠΑ γίνονταν στόχος της οργάνωσης.

Η κ. Κλίντον, από τη μεριά της, δεν δίστασε να πει: «Κάθε πρόεδρος, από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα, αξιοποίησε την πυρηνική δύναμη αποτροπής για τη διατήρηση της ειρήνης. Δεν πιστεύω ότι ένας πρόεδρος θα έπρεπε να προβαίνει σε συνολικές δηλώσεις για τη χρήση ή μη πυρηνικών όπλων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πυρηνικά όπλα «διεισδύουν» σε προεκλογική εκστρατεία. Το 1964, ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, που αντιμετώπιζε τον υπερσυντηρητικό Μπάρι Γκολντουότερ, προέβαλε τηλεοπτικό σποτ με εικόνες πυρηνικής έκρηξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αντίπαλός του θα οδηγούσε τη χώρα στον πυρηνικό όλεθρο.

Σε ταινίες και μυθιστορήματα, ο πρόεδρος εμφανίζεται να έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει τους πυραύλους με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέτοια συσκευή δεν υπάρχει. Η εκτόξευση μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε ειδική συσκευή και κωδικούς που μεταφέρει υπασπιστής του προέδρου σε ευμεγέθη μαύρη τσάντα.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρίτσαρντ Νίξον, ανώτατοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησε δύο φορές να παρεμβληθούν στη διαδικασία, υποσκάπτοντας συνειδητά την εξουσία του προέδρου στο πυρηνικό οπλοστάσιο.

Τον Οκτώβριο του 1969, ο Νίξον διέταξε τον υπουργό Αμυνας, Μέλβιν Λερντ, να θέσει το πυρηνικό οπλοστάσιο σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, για να εκφοβίσει την ΕΣΣΔ, κάνοντας το Κρεμλίνο να πιστέψει ότι η Ουάσιγκτον ήταν έτοιμη να πλήξει το Βόρειο Βιετνάμ με πυρηνικά. Ο Λερντ προσπάθησε να κωλυσιεργήσει, αντιμετωπίζοντας την οργή του προέδρου. Εντέλει η διαταγή εκτελέσθηκε, φέρνοντας τον κόσμο κοντά στον πυρηνικό όλεθρο.

Το 1974, τις τελευταίες ημέρες του σκανδάλου Ουότεργκεϊτ, ο υπουργός Αμυνας Σλέσινγκερ διέταξε τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων να μην υπακούσει σε πιθανή προεδρική εντολή για πυρηνική ετοιμότητα, αποκαλύπτοντας στους αρχηγούς των Οπλων ότι ο πρόεδρος έπινε και βρισκόταν σε βαθιά κατάθλιψη.

Τέλος, το 1980, ο σύμβουλος εθνικής άμυνας του προέδρου Κάρτερ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, έλαβε μια νύχτα τηλεφωνική κλήση από αξιωματικό σταθμού έγκαιρης προειδοποίησης, για επικείμενη πυρηνική επίθεση σοβιετικών πυραύλων που θα έπλητταν εντός μισής ώρας όλες τις ΗΠΑ. Καθώς ο Μπρεζίνσκι ετοιμαζόταν να ξυπνήσει τον πρόεδρο και έχοντας λάβει επιβεβαίωση της επίθεσης, ο ίδιος αξιωματικός τηλεφώνησε πάλι για να ενημερώσει ότι ο συναγερμός οφειλόταν σε ηλεκτρονική βλάβη του συστήματος.

«Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον πρόεδρο εάν αυτός θέλει να διατάξει επίθεση. Αυτή είναι η αλήθεια», λέει ο απόστρατος αξιωματικός και ειδικός στο Πρίνστον, Μπρους Μπλερ.



Έντυπη Καθημερινή


Και άλλος υπουργός του Σύριζα θέλει να τινάξει στον αέρα επένδυση



Δεν θέλουν φαίνεται επενδύσεις τους αρέσει η μιζέρια την αναζητάνε και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την εδραιώσουν.  Ο Μπαλτάς τώρα με την σειρά του έρχεται να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο το αεροδρόμιο του Ελληνικού γιατί έχει αρχαία.

To υπουργείο Πολιτισμού σκοπεύει να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο το σύνολο σχεδόν της προς παραχώρηση έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ) απέστειλε προχθές 2 Αυγούστου κατεπείγουσα επιστολή προς το Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και το υπουργείο Οικονομικών μέσω της οποίας ενημερώνει πως πρόκειται να κινήσει τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Μάλιστα, μέσω της επιστολής ζητούν από όλα τα αρμόδια υπουργεία, μεταξύ των οποίων και τα υπουργεία Άμυνας, Υποδομών και Οικονομικών, τις απόψεις τους εντός δύο μηνών προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες. 

Στήν  επιστολή που στάλθηκε επισυνάπτεται και τοπογραφικό διάγραμμα από το οποίο προκύπτει ξεκάθαρα πως η εν λόγω έκταση περιλαμβάνει το σύνολο πρακτικά του πρώην αεροδρομίου.


Σοκ στους πολίτες ο Κυρίτσης αποκάλεσε συντρόφους τους τρομοκράτες Σακκά - Σεϊσίδη



Μία δήλωση του βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Κυρίτση προκάλεσε σοκ και τρόμο σε όλους τους Έλληνες.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει την «κανονικοποίηση των καταλήψεων» και τάχθηκε ανοικτά υπέρ των αντιεξουσιαστών . 

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης επανήλθε και πάλι προκαλώντας περισσότερο  δηλώνοντας τη στήριξη του στους συλληφθέντες τρομοκράτες Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη. 



Ο Γιώργος Κυρίτσης είναι βουλευτής της κυβέρνησης.