Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης




Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

Ο κ. Κοσμάτος είχε αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα τον Μάρτιο του 2015.

Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996) και από το 1993 είναι δικηγόρος (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου.


Πηγή : in.gr


Η αστυνομία «έδωσε» στο Ρουβίκωνα το απόρρητο έγγραφο!



Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ένα έγγραφο χαρακτηρισμένο απόρρητο περιλαμβάνεται σε μια δικογραφία, χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες για τα διαβαθμισμένα έγγραφα

Η ίδια η αστυνομία «έδωσε» στα μέλη του Ρουβίκωνα το απόρρητο έγγραφο το οποίο δημοσιοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί τα μέλη της οργάνωσης! 

Το επίμαχο έγγραφο περιελήφθη στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του μέλους του Ρουβίκωνα, που κατά την ΕΛΑΣ, μάλιστα, έχει αρχηγικό ρόλο. Προκαλούνται, συνεπώς εύλογα ερωτηματικά, πώς ένα έγγραφο που χαρακτηρίζεται απόρρητο, μπαίνει σε μια δικογραφία, χωρίς να ακολουθούνται οι κανόνες για τα διαβαθμισμένα έγγραφα. 

Σημειώνεται ότι το επίμαχο έγγραφο είχε αποσταλεί από την αρμόδια διεύθυνση για θέματα Τουρκίας, του υπουργείου Εξωτερικών προς τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και είχε κοινοποιηθεί στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στις 26 Ιουλίου. Είχε προηγηθεί, την ίδια ημέρα, η ρηματική διακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας, μετά την επίθεση στα γραφεία της από αντιεξουσιαστές- μέλη του Ρουβίκωνα.

Στο ίδιο έγγραφο το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην τουρκική πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία, όσο και στα μέλη της τουρκικής διπλωματικής αποστολής. 


Πηγή : protothema.gr


Ν.Δ. : Δεν κρύβεται η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στους καταληψίες




Ο εκπρόσωπός της Νέας Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει ότι :

«H ανοχή - κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους γνωστούς - αγνώστους και στους καταληψίες δεν κρύβονται., εξελίχθηκαν σε ανοικτή συμπόρευση μαζί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις συνιστώσες που προφανώς πάντα υπάρχουν, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου διερωτάται γιατί τους “πείραξαν” οι καταλήψεις και δηλώνει πως τις προτιμά από γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αντιτάσσεται στην απομάκρυνση των καταληψιών της Θεσσαλονίκης και διαφωνεί με τις αποφάσεις που εξαναγκάστηκε να πάρει ο αρμόδιος υπουργός».
Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην σημερινή δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη, η οποία είπε «ότι δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η Δικαιοσύνη που αποφάσισε την απομάκρυνση των καταληψιών και θεωρεί τις καταλήψεις κοινωνική προσφορά»

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε λέγοντας «η κυβέρνηση παραπαίει και σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Ο μπούσουλας χάθηκε. Ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει. Πρωθυπουργός υπάρχει;»


Η Ντόρα δήλωσε στο Twitter για την διαρροή του εγγράφου




Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την διαρροή του απόρρητου εγγράφου του ΥΠ.ΕΞ. το οποίο βρέθηκε στα χέρια επικίνδυνων αντιεξουσιαστών δήλωσε στο twitter :




Στουρνάρας: Δεν φτάνουν μόνο οι φόροι, χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις



Τι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι από μόνη της αρκετή τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ζητώντας άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τους δύο άνδρες να επικεντρώνουν τη συζήτησή τους σε θέματα που αφορούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού κανονίστηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με τις δύο πλευρές να χαρακτηρίζουν τη συνάντηση ενημερωτικού τύπου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννης Στουρναρας ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλκόπουλο για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και για «τις θετικές ενδείξεις που φαίνονται στην κατάσταση της ρευστότητας». Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζουν  τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ο διοικητής έστειλε μήνυμα και για την αξιολόγηση τονίζοντας ότι «δεν φτάνει μόνο η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως η άμεση υλοποίηση τους». 

Επίσης, μετέφερε το ρόλο της ΕΚΤ ως σταθερό παράγοντα της Ευρωζώνης, τόσο αναφορικά με τη νομισματική πολιτική όσο και την εποπτεία των συστημικών τραπεζών. Τέλος, τον ενημέρωσε για  τα stress test και τι σημαίνουν για την οικονομία. 

Ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Πώς πάτε;

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ:  Καλά. Είστε σε φάση διακοπών ή ακόμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Όχι.  Διακοπές δεν υπάρχουν.  Γενικά για όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για το τι συμβαίνει στον Τόπο, διακοπές δεν υπάρχουν.

Να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση που θα μου κάνετε.  Και απλώς ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι πέρα από τα ζητήματά μας τα ελληνικά, είναι ανάγκη τούτη τη στιγμή, να στηριχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τα μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για να διαδραματίσει τον πραγματικό της ρόλο.  Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν’αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει. Ο Πρόεδρος, κ.Ντράγκι, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την Ευρωζώνη και το Ευρώ.  Αλλά για να τα καταφέρει σ’αυτόν τον τομέα πρέπει να δοθούν και τα θεσμικά μέσα που έχουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες με κορυφή, αν θέλετε, την FED.  

Νομίζω ότι και με την πείρα που έχετε και επειδή ως Ελλάδα έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα Κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν’αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα.  Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του Καταστατικού της.

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ:  Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, την οποία κανονίσαμε την βραδιά της Δημοκρατίας πριν από λίγες μέρες.  Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ’ότι ήταν πριν από λίγο καιρό – έχουμε στοιχεία δηλαδή γι’αυτό.  Τώρα, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είπατε, η ΕΚΤ σήμερα είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη.  Στην ουσία η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.  Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε ‘δημοσιονομικό χώρο’, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές.

Σαφώς, όπως είπατε, το Καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι γνωστό ότι καθορίζεται από τη Συνθήκη και χρειάζεται ομοφωνία για ν’αλλάξει.  Πάντως, ακόμα και μέσα στο περιθώριο που έχουμε, η ΕΚΤ νομίζω ότι διαδραματίζει τον ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Και συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπατε για τον κ.Ντράγκι


Πηγή : protothema.gr


«Λιμνάζοντες», ενδεικτικοί για τα ΑΕΙ



Η τάση της καθυστερημένης αποφοίτησης συνεχίζεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές καθυστερούν να αποφοιτήσουν, καθώς απουσιάζουν από τα μαθήματά τους. Τα ΑΕΙ αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ανεκτικότητα: ακόμη κι αν έχουν τεθεί όροι για την πρόοδο των σπουδών –υπό τη μορφή προαπαιτούμενων μαθημάτων–, αυτοί δεν τηρούνται. Την ίδια στιγμή, τα πανεπιστήμια ασθμαίνουν υπό το βάρος των προβλημάτων που προκαλεί η υποχρηματοδότηση.

«Η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο για τη μετατροπή της εθνικής οικονομίας σε παραγωγική οικονομία, βασισμένη στη γνώση και την καινοτομία, για βιώσιμες επιχειρήσεις και ελκυστικά ΑΕΙ» λέει η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), που υπογράφει η πρόεδρός της Νικολέττα Παϊσίδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της ΑΔΙΠ, ο ρυθμός και το ποσοστό αποφοίτησης μπορούν να θεωρηθούν ένδειξη της αποτελεσματικότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο μέσος όρος των ποσοστών αποφοίτησης των χωρών του δείγματος της UNESCO αυξάνεται διαχρονικά, ξεπερνώντας το 40% το 2014. Στην Ελλάδα το ποσοστό αποφοίτησης αυξάνεται –έστω και οριακά– ετησίως τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παραμένει περισσότερες από δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο – στο 27,8% το 2014.

Με βάση την έκθεση της ΑΔΙΠ, το 2014 υπήρχαν 190.835 φοιτητές στα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ που δεν είχαν ξεπεράσει τον κανονικό χρόνο σπουδών. Ακόμα περισσότεροι όμως –213.098 φοιτητές– βρίσκονταν πέραν των κανονικών εξαμήνων της σχολής τους.

Βεβαίως, οι λιμνάζοντες συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των φοιτητών. Η αριθμητική αύξηση του φοιτητικού σώματος και η μείωση του αριθμού των διδασκόντων λόγω των συνταξιοδοτήσεων έχουν ως αποτέλεσμα ο λόγος φοιτητών/διδασκόντων να είναι σημαντικά αυξημένος. Από τις 30 χώρες του δείγματος, η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο λόγο φοιτητών/διδασκόντων για το 2014, ο οποίος είναι υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 44,5 φοιτητές προς έναν καθηγητή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 18,6.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη παρατηρείται μια ολοένα αυξανόμενη τάση συγχώνευσης ιδρυμάτων. Οι περισσότερες συγχωνεύσεις έγιναν την περίοδο 2000 έως 2015. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία, όπου τη διετία 2014 - 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά δώδεκα συγχωνεύσεις ιδρυμάτων. Υπάρχει μια έντονη προσδοκία ότι οι συγχωνεύσεις θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη, κυρίως μέσω της αποτελεσματικότερης παροχής υπηρεσιών ή μέσω των αυξημένων δυνατοτήτων εξορθολογισμού πόρων, που προκύπτουν από το διευρυμένο απόθεμα κτιριακών και ερευνητικών υποδομών. Ωστόσο, η πραγματική διάσταση των οικονομικών επιπτώσεων των συγχωνεύσεων θα μπορεί να αποτιμηθεί μετά την πάροδο αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Στην Ελλάδα, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ (σχέδιο «Αθηνά», όπως ονομάστηκε) το 2012 αποδείχθηκαν τελικά άτολμες λόγω του φόβου για το πολιτικό κόστος. Aνάλογη συζήτηση έχει ανοίξει και από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Έντυπη Καθημερινή


Ισόβια σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση του Noor 1

  (Φωτογραφία:  Intime )



Βαρύτατες ήταν οι ποινές που ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του Νoor 1. Πέντε από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αναμένεται η απόφαση για το εάν η έφεση των κατηγορουμένων θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με την εισαγγελέα να προτείνει πάντως να μη χορηγηθεί αναστολή.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση 18 από τα 32 άτομα κρίθηκαν αθώα.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο μετέφερε στην Ελλάδα από τα διεθνή ύδατα μεταξύ Ομάν και Πακιστάν συνολικά 2,1 τόνους ηρωίνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τα 1.133,4 κιλά ηρωίνης (φωτογραφία) είχαν βρεθεί τον Ιούνιο του 2014 σε αποθήκη στο Κορωπί. Λίγες μέρες αργότερα, σε άλλη αποθήκη στη Λαμπρίκα Κορωπίου, είχαν βρεθεί και τα υπόλοιπα 986,6 κιλά.



Newsroom ΔΟΛ




Ελλάδα : Λιχαδονήσια οι δικές μας Μπαχάμες



Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας

Οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Στο νότιο τμήμα της Μανόλιας διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός των νησιών έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Οι Λιχάδες είναι σήμερα πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για τα νησάκια αναχωρούν τακτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μικρά πλοιάρια προς τις μεγαλύτερες νησίδες του συμπλέγματος και τις παραλίες που διαθέτουν. 

Τα σκάφη που επισκέπτονται τα νησιά διαθέτουν και οπτική πρόσβαση στο βυθό, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να παρατηρούν τον πλούσιο βυθό της περιοχής και το ναυάγιο.

Μια παραγωγή του Haanity.





Βενεζουέλα: Διάταγμα για καταναγκαστική εργασία στα χωράφια



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέδωσε διάταγμα που "ισοδυναμεί ουσιαστικά με καταναγκαστική εργασία" σε μία προσπάθεια να δώσει λύση στην επισιτιστική κρίση, σύμφωνα με νέα Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με το CNBC, την προηγούμενη εβδομάδα ένα υπουργείο της χώρας εξέδωσε την Απόφαση υπ αριθμόν 9855, με την οποία ζητά τη δημιουργία ενός "μεταβατικού εργασιακού καθεστώτος" προκειμένου να επανεκκινήσει τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων. Η απόφαση αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχει στρατηγικά επίπεδα αυτάρκειας" και σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να μετακινηθούν με τη βία από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια ή αλλού στον γεωργικό τομέα για περίοδο 60 ημερών. 

"Η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις της Βενεζουέλας σε τρόφιμα, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να εργαστούν στα χωράφια είναι σαν να προσπαθεί κανείς να φτιάξει ένα σπασμένο πόδι με τσιρότο" αναφέρει η Erika Guevara Rosas της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο νόμος είσαι ασαφής και δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιοι εργαζόμενοι μπορεί να εξαναγκαστούν να εργαστούν στον γεωργικό τομέα, αν και υποδηλώνει ότι μπορεί να συμπεριληφθούν τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Κατά την απασχόλησή τους στην παραγωγή τροφίμων, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντα της κανονικής τους εργασίας. Θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην θέση τους μόλις ολοκληρώσουν την υπηρεσίας τους.



Πηγή : capital.gr


"Πέντε μετάλλια θα κατακτήσει η Ελλάδα"



Το "Associated Press" έκανε την εκτίμησή του για τους νικητές των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μεταξύ αυτών υπάρχουν και πέντε Έλληνες. Δείτε ποιοι είναι.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Associated Press" συνέθεσε μία λίστα με τις προβλέψεις για τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, "προσφέροντας" πέντε εξ αυτών στην Ελλάδα.

Οι συντάτες του "AP" συγκέντρωσαν τις... δυνάμεις τους και έκαναν μία συνολική εκτίμηση για τον τελικό πίνακα μεταλλίων, με προβλέψεις για κάθε αγώνισμα, κάθε αθλήματος.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η παρουσία της 95μελούς ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία θα επιβραβευτεί με δύο χρυσά και τρία χάλκινα.

Η μεγαλύτερη ελληνική ελπίδα για χρυσό αποτελεί αδιαμφισβήτητα ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και είναι το φαβορί. Αυτό πιστεύουν και στο "AP", αφήνοντας από κάτω του τον Κινέζο Χάο Γιου και τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν.

Το έτερο χρυσό μετάλλιο προκύπτει από τον κορυφαίο κολυμβητή ανοιχτής θάλασσας, τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος στα 36 του θα αφήσει από κάτω τον Αμερικανό Τζόρνταν Βιλιμόβσκι και τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιχερ στα 10.000 μέτρα.

Στο επί κοντώ, η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κατερίνας Στεφανίδη στο τρίτο σκαλί του βάθρου μοιάζει με αρνητική έκπληξη, αφού αποτελεί το φαβορί για το χρυσό. Στη λίστα του "AP", πάντως, βρίσκετια πίσω από την Αμερικανίδα Τζεν Σουρ και τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ.

Χάλκινο μετάλλιο πρέπει να περιμένουμε και από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, όπου η Κολομβιανή Κατερίνε Ιμπαργκέν και η Βενεζουελάνη Γιουλιμάρ Ρόχας θα βρεθούν από πάνω της.

Τέλος, υπάρχει εκτίμηση ότι η ανερχόμενη Άννα Κορακάκη θα καταφέρει να μπει στα μετάλλια στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μέτρα και θα κατακτήσει το χάλκινο πίσω από την Κινέζα Ζανγκ Τζιντζινγκ και τη Βουλγάρα Αντοανέτα Μπόνεβα.

Όσο για τις υπόλοιπες προβλέψεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, δεν προκαλούν μεγάλη εντύπωση: ο Γιουσέιν Μπολτ θα κατακτήσει τα 100μ. και τα 200μ. και οι ΗΠΑ το χρυσό στο μπάσκετ...


Πηγή : contra.gr




Μαύρος τζίρος 14 δισ. ευρώ με το υγραέριο κίνησης – Κλοπή κρατικών εσόδων, κίνδυνος για τους οδηγούς



Κυκλώματα  επιτηδείων χρησιμοποιούν  πειραγμένες αντλίες και πωλούν επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο με στόχο το παράνομο κέρδος και θύματα, εκτός από τα κρατικά έσοδα , τους 200.000 ιδιοκτήτες αυτοκίνητων που επέλεξαν την υγραεριοκίνηση.

Οι τρόποι της παρανομίας είναι δύο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» :

Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στο 0,65 βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τη διαφορά.

Το δεύτερο κόλπο με παρέμβαση στην αντλία βάζουν ποσότητες που είναι μειωμένες κατά μέσο όρο κοντά στο 10%.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και έτοιμες αντλίες με τον μηχανισμό κλοπής.

Σημειώνεται ότι οι πρατηριούχοι δεν υποχρεούνται να έχουν σύστημα εισροών εκροών δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό. O… μαύρος τζίρος υπολογίζεται σε 14 δισ. ευρώ

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους παρανομίες έχουν τραγικά αποτελέσματα στον κινητήρα του αυτοκινήτου ενώ είναι πολύ πιθανό οι βλάβες που θα προκληθούν να είναι υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εγκατάστασης συστημάτων υγραερίου, οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν από το νοθευμένο LPG έχουν ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις με τη νοθευμένη βενζίνη, δηλαδή:

Αισθητήρες «λ», (κόστος αντικατάστασης 150 ευρώ έκαστος).
Καταλύτης (κόστος αντικατάστασης 800 ευρώ).
Σύστημα τροφοδοσίας (κόστος επισκευής 1.000 ευρώ).
Λογισμικό «εγκεφάλου» κινητήρα (κόστος επισκευής τουλάχιστον 300 ευρώ).


Newsroom Αθήνα 9.84


Δήμαρχος σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου για τη διακομιδή νεαρού τραυματία



Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις μόλις είδε να κείτεται στο έδαφος γεμάτος στα αίματα νεαρός όταν με την μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. 

Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, πήγε στο κέντρο υγείας Δεσκάτης, πήρε τα κλειδιά του ασθενοφόρου και οδήγησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Γρεβενών. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του Δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο στα αίματα χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. 

«Επικοινώνησα αμέσως με το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω ρεπό του οδηγού. Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με ιδιωτικό αυτοκίνητο προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες». 

Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά 60 χλμ, αλλά για να έλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που σταθμεύει στο νοσοκομείο και να επιστρέψει μεταφέροντας τον τραυματία θα χρειαζόταν τουλάχιστον δυο ώρες. Φοβούμενος για την υγεία και την τύχη του νεαρού, ο δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν δίστασα ούτε μια στιγμή, πήγα στο κέντρο υγείας, πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος». Ο γιατρός και η νοσοκόμος προσέφεραν στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το νοσοκομείο Γρεβενών. 

«Πριν προλάβω να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα, συνάντησα στο δρόμο συμπολίτη μας που πριν να συνταξιοδοτηθεί ήταν οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας». Ο Δημήτρης Καραστέργιος τονίζει ότι ο άνθρωπος προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο. Μισή ώρα μετά, κι ενώ το ασθενοφόρο κατευθυνόταν στα Γρεβενά, ο κανονικός οδηγός του που είχε ρεπό συνάντησε το ασθενοφόρο στο μέσο της διαδρομής, όπου το παρέλαβε για να μεταφέρει τον νεαρό στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο νεαρός τραυματίας νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. 

Ο δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας. Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση - για να μην θρηνήσουμε θύματα - να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού. 

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία. 



Πηγή : real.gr


Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Παππάς εκεί θέλει να ελέγξει την ενημέρωση οπωσδήποτε



Η Ελλάδα είναι διαλυμένη και όχι υπό διάλυση.

Η Ελλάδα με αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά.

Και ο Νίκος Παππάς έχει έννοια το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να ελέγξει την ενημέρωση μήπως καταφέρει και δεν ακούγονται από τις ειδήσεις οι αλήθειες και τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην οικονομία την κοινωνία και την ασφάλεια της χώρας.

Σε λειτουργία καθεστώτος προσπαθεί εάν προλάβει φυσικά να θέσει την ενημέρωση και τα κανάλια ο Νίκος Παππάς και με μηνύματα στο Twitter δηλώνει τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης και του ιδίου στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

αναφέρει:

«Η επιτροπή ενστάσεων θα αποφανθεί πριν το 15αύγουστο για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι τα ελατήρια βασικών μοχλών που εξαπολύουν επιθέσεις ειναι τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι η ελευθεροτυπία».

«Συνεχίζουμε με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και με την πρόνοια να αποκατασταθεί η 'χρησικτησία' των τηλεοπτικών αδειών».

«Η κουβέντα για 5η άδεια γίνεται για να θολώσουν τα νερά. Ο διαγωνισμός θα γίνει.»

«Το φάσμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων δεν είναι το ίδιο με το να ανοίγεις κομμωτήριο όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

«16 νόμοι έχουν ψηφιστεί για τα κανάλια. 4 από αυτούς προέβλεπαν δημοπρασία η οποία δεν έγινε ποτέ. Αυτή την φορά θα γίνει.»

«Προσπαθούμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο των εξαρτήσεων καναλιών, τραπεζών, πολιτικού συστήματος».

Θα του προτείναμε του Νίκου Παππά να βγεί έξω στον κόσμο εάν τολμάει να τον ρωτήσει κατά πόσο τον ενδιαφέρει αυτή η εμμονή που έχει με τον έλεγχο της ενημέρωσης ο συγκεκριμένος υπουργός και εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι βλέποντας τον να προσπαθεί να κρυφτεί από την οργή του κόσμου.


Νέα Δημοκρατια: Στο μυαλό του Πολάκη δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και κράτος




«Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση.

Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών.

Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή.

Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση. Ο κ. Τσίπρας τι λέει;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα με ανάρτηση του στο Facebook, o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μίλησε για «υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας» αλλά και «δικαστές που ακυρώνουν κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης» σχολιάζοντας τη σύλληψη του διευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με καθαρίστριες.


Πηγή : thepaper.gr


Ανοιχτά υπέρ των καταλήψεων και της ανομίας η Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ




Ένας, ένας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέσει υπέρ των αντιεξουσιαστών οι οποίοι από την μεριά τους ακούγοντας και τα συχαρίκια είναι ανεξέλεγκτοι.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

«Οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε» παρατήρησε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας

«Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη» επισήμανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των καταληψιών. Μάλιστα συμπλήρωσε όλο νόημα: «Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια. Πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο».

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε δε η υπουργός. 

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε» παρατήρησε ακόμη.

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε. 

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κυρία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται».

«Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Η χώρα στην απόλυτη ανομία! Απειλές και υποκλοπές από Ρουβίκωνα




Από το ρεπορτάζ που διαβάζουμε στην kathimerini.gr φαίνεται ότι αντιεξουσιαστές είναι σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση, η κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση φιλικά προσκείμενοι στους αντιεξουσιαστές τους δίνουν κάθε είδους πληροφορίες ακόμα και απόρρητες.

το ρεπορτάζ στην Καθημερινή: 


Απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στην Τουρκική Πρεσβεία, δημοσιοποιεί σήμερα η οργάνωση, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή της.

Μάλιστα, απαντώντας στο σχόλιο του τούρκου Πρέσβη Κεριμ Ουράς στην Αθήνα ότι οι κινήσεις του Ρουβίκωνα συνιστούν υποστήριξη στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία, η οργάνωση προχωρά σε νέες απειλές καθώς χαρακτηρίζει ως «φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ» την πρεσβεία και προσθέτει ότι «δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτίριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται».


Το κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας έχει ως εξής:

Την Τρίτη, 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, 15 σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο της Τουρκικής Πρεσβείας. Την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου. Η ομάδα που πραγματοποίησε τη δράση, διέφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Τουρκική Πρεσβεία βρίσκεται στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, αφού σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Προεδρική κατοικία. Ειδικότερα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα φύλαξης. Μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη(παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο με ένδειξη «άκρως επείγον», αναφέρει:

Κάποια μέλη/συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης «Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας», διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα (26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών {...}.

Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότωφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών{...}.

Η Πρεσβεία λοιπόν ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λίγο μετά την παρέμβαση, στελέχη της Πρεσβείας, με αφορμή ένα σπασμένο παράθυρο του κτηρίου από μπουκάλι με χρώμα, έλεγαν ότι χρησιμοποιήθηκαν και άλλα μέσα (εννοώντας όπλα), αφού το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο και δεν γινόταν να σπάσει από ένα μπουκάλι! Έχοντας δημιουργηθεί ένα βαρύ κλίμα μεταξύ της Πρεσβείας και του Υπουργείου Προ.Πο,το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά από το δεύτερο,με τη σειρά του,τη λήψη μέτρων φύλαξης και επαγρύπνησης για την ασφάλεια της Πρεσβείας, όπως φαίνεται στο σχετικό σκαναρισμένο αίτημα-μήνυμα που φαίνεται στο πάνω μέρος του παρόντος κειμένου, με τη χαρακτηριστική ένδειξη-διαβάθμιση «Απόρρητον, Αμεσης επίδοσης».

Κατόπιν τούτων, δρομολογήθηκαν από την ΕΛΑΣ, οι απαιτούμενες κινήσεις για να εμφανίσουν έστω και μια σύλληψη. Από το βίντεο των καμερών της Τουρκικής Πρεσβείας «αναγνωρίσθηκε»» από δυο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ο σύντροφος Γεώργιος Καλαϊτζίδης,από το σωματότυπο και τις κινήσεις του,επειδή τον είχαν δει παλαιότερα «δια ζώσης» στην Υπηρεσία τους (!).

Η συνέχεια γνωστή...Με μια εκτεταμένη επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η ΕΛΑΣ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , τρέχοντας να προλάβουν τον χρόνο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν το σύντροφο στο Μαρούσι, το απόγευμα της επόμενης μέρας. Το αστείο της υπόθεσης , είναι ότι από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην παρέμβαση, δεν έγινε καμία αναγνώριση των δραστών για αυτό επιστρατεύτηκαν πάλι άτομα της Κρατικής Ασφάλειας. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, το γεγονός αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος σύντροφος, είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε ανακριτή μαζί με άλλα 2 μέλη μας, από ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ που τον κατονόμαζε ως “αρχηγό της ομάδας”, η οποία πραγματοποίησε απαγωγή στα Εξάρχεια!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αρκεί ένα τηλεφώνημα και η αναγνώριση της κινησιολογίας σε ένα βίντεο, για να βρίσκονται σύντροφοι κατηγορούμενοι και να φορτώνονται με δίκες. Ειδικά βέβαια όταν οι εγκληματίες υπάλληλοι του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, τραβάνε το αυτάκι των εληνικών Αρχών. Στη δίκη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε αυτό που γίνεται σε όλες τις δίκες του Ρουβίκωνα. Εμείς να ζητάμε να δικαστούμε και για να υπερασπιστούμε πολιτικά την πράξη αλλά και για να αποδομήσουμε το κατηγορητήριο. Η έδρα από την άλλη να αρνείται κατηγορηματικά και να αναβάλλει την υπόθεση.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο αυτής της ιστορίας ήταν η αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αφού κουβαλήθηκαν με τις κάμερες στην Ευελπίδων, ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους τη σύλληψη του «αρχηγικού μέλους του Ρουβίκωνα». Ο σκοπός προφανής. Η κατασκευή της εικόνας μίας εγκληματικής οργάνωσης που φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα για τη δομή της «αρχηγικά μέλη».

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Αντιμέτωποι με ενα διαχρονικά εγκληματικό και φασιστικό καθεστώς, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δίνουν τη ζωή τους καθημερινά, παλεύοντας για τις κοινές μας αξίες και ιδανικά. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-C

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG

ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας «υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία» είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/). Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας «Κύριε Kerim», να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας


«Πρεμιέρα» περικοπών στις επικουρικές συντάξεις



Αρχίζουν από σήμερα, 2 Αυγούστου, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις: Το κύριο βάρος του πρώτου κύματος περικοπών θα πέσει επικουρικές συντάξεις έξι ταμείων, με τις περισσότερες να καταγράφονται στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη λόγω αναπηρίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το «ψαλίδι» ξεκινά από τις συντάξεις των τριών επικουρικών ταμείων του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και του επικουρικού των αστυνομικών (ΤΕΑΧ). Στον «κόφτη» του νόμου Κατρούγκαλου πιάνονται οι συνταξιούχοι με μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική σύνταξη που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Σε πρώτη φάση φάση, αναμένεται να δουν μειώσεις περίπου 15.000 συνταξιούχοι, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και 22%- ωστόσο ο μέσος όρος θα είναι 8%-10%.

Άλλα ταμεία που θα επηρεαστούν: ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ,, ΤΕΑΠ - ΕΡΤ και ΕΛΕΜ (των υπαλλήλων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας).

Οι επικουρικές που θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των ταμείων αυτών αναπροσαρμόστηκαν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου και τα ποσά που πληρώνονται σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου έχουν μειώσεις που κυμαίνονται από 3 έως και 66 ευρώ.  Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης, ο επανυπολογισμός βγάζει και οριακές αυξήσεις της τάξης των 4 ως 10 ευρώ- μεταβολές που οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι οι καταβαλλόμενες επικουρικές ήταν ήδη χαμηλές και με τον επανυπολογισμό ευνοήθηκαν κυρίως όσοι είχαν συνταξιοδοτηθεί με 35 έτη ασφάλισης και σχετικά υψηλούς μισθούς στο τέλος του εργασιακού τους βίου.

Το ΕΤΕΑ επανυπολόγισε περίπου 320.000 συντάξεις από ένα σύνολο 1,2 εκατ. επικουρικών, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το ΤΕΑΔΥ, με 10.000 εξ αυτών να μειώνονται κατά 8% με 15% μεσοσταθμικά.

Το δεύτερο κύμα περικοπών, που θα έχει και τις πιο μεγάλες μειώσεις, αναμένεται τον Σεπτέμβριο, όταν θα έρθουν μειώσεις και σε άλλους συνταξιούχους, με έμφαση στις συντάξεις των πρώην ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα, με 160.000 άτομα να αναμένεται να πληγούν. 



Πηγή : huffingtonpost.gr


Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού



Μια δεύτερη σφαίρα βρέθηκε πριν από λίγο στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι αστυνομικοί εντόπισαν και στον 3ο όροφο του κτιρίου και δεύτερη σφαίρα από πυροβόλο όπλο. 

Μετά και από αυτό το εύρημα ενισχύεται το σενάριο της τρομοκρατίας και όπως όλα δείχνουν οι δράστες σκόπευαν την πρεσβεία του Μεξικού στον 5ο όροφο ωστόσο οι σφαίρες τους χτύπησαν τα γραφεία γνωστής εταιρείας με είδη ένδυσης στον 3ο όροφο και τα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρίας στον 4ο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υπάλληλος της εταιρίας ειδοποίησε την ΕΛΑΣ λέγοντας πως μόλις άνοιξε το γραφείο εντόπισε στο τζάμι το σημάδι.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η βολή ήταν στοχευμένη και ακριβώς κάτω από τη σημαία της πρεσβείας του Μεξικού.

Στην πρεσβεία του Μεξικού είχαν μάλιστα εισβάλει πριν λίγες μέρες άτομα της οργάνωσης Ρουβίκωνας.



Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : Cnn.gr


Επιστολή αντιεξουσιαστών στον Τσίπρα





Ανοιχτή Επιστολή Αντιεξουσιαστών με τίτλο 

"Αλέξη οι θάνατοι και οι λοιμώξεις γίνονται στις κρατικές δομές"

"Tα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου εσύ και η κυβέρνηση σου εισβάλατε σε τρεις καταλήψεις που φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα συλλάβατε 75 αλληλέγγυους από Ελλάδα και Ευρώπη ενώ τους πρόσφυγες τους στείλατε άρον-άρον σε hot-spot, κάποια από τα οποία αρνήθηκαν να τους παραλάβουν λόγω πληρότητας. Έτσι τους παρατήσατε στη μέση του πουθενά.

Επειδή το «Ορφανοτροφείο» και η «Hurriya» έχουν τον δικό τους πολιτικό λόγο και δε θέλουμε να τον υποκαταστήσουμε, σας υπενθυμίζουμε ως «Λεωφόρος Νίκης 39» αυτά για τα οποία είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι γνωρίζετε. Η κατάληψη της Λ. Νίκης ήταν γέννημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και ήταν η πρώτη κατάληψη αμιγούς στέγασης για ανθρώπους αυτού του κινήματος, που το είχαν πραγματική ανάγκη.

Ενταγμένη μέσα σε αυτά τα πλαίσια διεκδικούσε, μέσα από ένα παρατημένο κτίριο, την αξιοπρεπή διαβίωση για τους “ενοίκους” του, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του δημόσιου χώρου. Για τον λόγο αυτό φιλοξένησε, όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες αγωνιστές και διαδηλωτές όχι μόνο από την Έλλαδα αλλά κι από όλο τον κόσμο. 

Όταν προέκυψε η προσφυγική κρίση, άνοιξε την πόρτα της για να υποδεχθεί και να συμβιώσει ισότιμα και αλληλέγγυα με τους πιο ευπαθείς απ’ αυτούς, οικογένειες με μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα εντάχθηκε σε ένα δίκτυο ιατρικής και διατροφικής φροντίδας, που είχε δημιουργηθεί απ’ τις απαρχές της Ειδομένης.

Σ’ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τα ξημερώματα της Τετάρτης επιφυλάξατε να ξαναζήσουν για άλλη μια φορά τον εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν, διασχίζοντας όπως χιλιάδες άλλοι την εκατόμβη του Αιγαίου.

Πριν πάρετε την εξουσία σάς καλωσορίζαμε στην κόλασή της, απ΄ την οποία αδύναμοι να δραπετεύσετε αναλάβατε να την διαχειριστείτε.

Διαποτισμένοι απ’ τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, αφού δεν μπορέσατε να παράξετε τίποτα καινούργιο, αναπαράγετε τα συντρίμμια της καθεστωτικής πολιτικής. Επειδή το κράτος δεν επανιδρύεται (το’χε διαπιστώσει ήδη ο Καραμανλής), όχι μόνο δεν το καταλάβατε αλλά σας κατέλαβε. Αυτό το κράτος της έκτακτης ανάγκης σε καθεστώς εξαίρεσης.

Το “για πρώτη φορά αριστερά” είναι πράγματι αλήθεια, όχι όμως όπως την πουλούσατε με λεονταρισμούς μέσα κι έξω αλλά όπως τη βιώνουμε. Ό,τι δεν τολμούσε η δεξιά αναλάβατε να το φέρετε σε πέρας διαγκωνιζόμενοι στις συγγνώμες. Δεν είστε μόνο κάθε λέξη του συντάγματος αλλά με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεστε σε κάθε λέξη του νόμου και της τάξης.

Γι’ αυτές τις επιλογές έχετε έτοιμους συμμάχους και πληθώρα κολαούζων για να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Με τη θέση σας για τον φράχτη του Έβρου, με την αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας μέσω της συμφωνίας που υπογράψατε, με την κρατική διαχείριση του προσφυγικού στη λογική του στρατοπέδου όπου κλείσατε την Ειδομένη για να την πολλαπλασιάσετε, απελευθερώσατε όχι την αριστερά αλλά τον αντιδραστικό και ακροδεξιό λόγο.

Ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, η πρυτανεία του ΑΠΘ, η εκκλησία βγήκαν σε συγχορδία με την πλειοψηφία των ΜΜΕ να σας σιγοντάρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου, σας είχαμε ξαναδεί όταν άρχισε πόλεμος κατά των αλληλέγγυων στη μέση της προσφυγικής κρίσης. Τότε αντιληφθήκατε οτι η αλληλεγγύη παίρνει δομικά χαρακτηριστικά πέρα από σας, από το κράτος και τις ΜΚΟ, κι από την ανοχή περάσατε στην επίθεση. Αλέξη οι θάνατοι και οι λοιμώξεις γίνονται στις κρατικές δομές. Τι δεν καταλαβαίνεις από τον θάνατο της 27χρονης κοπέλας στο hot-spot της Softex;

Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις. Αλλά μάλλον αγνοείτε ότι δεν είμαστε ούτε ρομαντικοί ούτε life style αγωνιστές.

Η αυτοργάνωση και οι δομές της, η συμμετοχική και ισότιμη αλληλεγγύη για έναν κόσμο που δε μπορεί να υπάρξει παρά μαζί με τους “άλλους”, η άμεση δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας για την κοινωνική αντιεξουσία είναι βίωμα και είναι εδώ και απέναντι σας.

Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε.

ΥΓ. Τι να πούμε για όλους αυτούς που από πολιτικά πρόσωπα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε παρατρεχάμενους του πραγματισμού της εξουσίας."  

Από την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης 39

Μιχάλης Χαριτέλης 
Οδυσσέας Δερματάς 
Σάντρα Χουκ
Διονύσης Κουτλόγλου
Γρηγόρης Τσιλιμαντός
Νίκος Χατζής
Νίκη Δημητριάδη
Άννα Καραγεωργίου
Ξανθή Παρασχίδου
Όλγα Παπαδημητρίου
Μιχάλης Βλάχος
Μάρκος Προβελέγγιος

Βασίλης Παπαδόπουλος


Πηγή : enallaktikos.gr


Τέλος και με νόμο τα ρατσιστικά, ομοφοβικά και συκοφαντικά σχόλια στο διαδίκτυο – Όλες οι αλλαγές στο internet στην Ελλάδα και τα πρόστιμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS


Να βάλει ένα φρένο στη... ζούγκλα του διαδικτύου επιχειρεί η κυβέρνηση με τη νομοθετική παρέμβαση που ψηφίστηκε στη βουλή την περασμένη Πέμπτη, εναρμονίζοντας την ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το διαδικτυακό “έγκλημα”.

Πρόκειται για το λεγόμενο “Πρωτόκολλο του Στρασβούργου” ψηφισμένο από το 2003 σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιχειρεί να βάλει τέλος σε ρατσιστικά, ομοφοβικά και συκοφαντικά σχόλια και αναρτήσεις, στο διαδίκτυο, σε blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νόμος που αν τηρηθεί κατά γράμμα, αναμένεται να οδηγήσει σε πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς το διαδίκτυο -ιδιαίτερα στην Ελλάδα- βρίθει ρατσιστικών, ομοφοβικών και -κυρίως- συκοφαντικών αναρτήσεων, που έμεναν ατιμώρητες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Internet, Νίκος Βασιλάκος, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΙ: “Πάρα πολύς κόσμος και εκτός ίντερνετ και εντός ίντερνετ, είναι ανεξέλεγκτος. Έρχεται ο άλλος και δηλώνει blogger και αρχίζει και βρίζει. Αυτό απαγορεύεται και πρέπει να απαγορευτεί. Δεν μπορείς να συκοφαντείς τον άλλον. Έχουμε πάρα πολλά περιστατικά όπου υπήρξαν άνθρωποι που συκοφαντήθηκαν, λοιδωρήθηκαν έχασαν τη δουλειά τους, επειδή βγήκε μια ομάδα οργανωμένη γνωστών-αγνώστων στο internet και άρχισε να γράφει.”

Όσο για το ποιος αφορά η συγκεκριμένη διάταξη, που ενεργοποιήθηκε πλέον και στην Ελλάδα; Ο ίδιος, υπογραμμίζει: “Αφορά όλους και μπαίνουν πράγματα τα οποία συζητούνται στην Ευρώπη εδώ και καιρό. Χαρακτηριστικά, δεν μπορείς να αρνηθείς το Ολοκαύτωμα. Γίνεται παράνομη η άρνηση του Ολοκαυτώματος, γίνεται παράνομο το ομοφοβικό σχόλιο, γίνεται παράνομο το ρατσιστικό σχόλιο, γίνεται παράνομη η συκοφαντία.¨

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, στη διάταξη Δ' “Το πρόσθετο πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την ποινικοποίηση ξενοφοβικής και ρατσιστικής φύσης πράξεων”:

“Με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο διευρύνεται το πεδίο εφαρµογής της Σύµβασης για το έγκληµα στον Κυβερνοχώρο, προκειµένου να αντιµετωπισθούν και ξενοφοβικής και ρατσιστικής φύσης πράξεις, εναρµονίζεται το ισχύον στα Συµβαλλόµενα Μέρη ουσιαστικό ποινικό δίκαιο, σχετικά µε τη διακίνηση, µέσω του Διαδικτύου, υλικού ξενοφοβικής και ρατσιστικής φύσης και παρέχεται σε αυτά η δυνατότητα χρήσης των προβλεπόµενων από τη Σύµβαση για το έγκληµα στον Κυβερνοχώρο δικονοµικών µέσων.

Σκοπός του Προσθέτου Πρωτοκόλλου είναι σύµφωνα µε το άρθρο 1 του πρώτου Κεφαλαίου του, η συµπλήρωση των διατάξεων της Σύµβασης για το έγκληµα στον Κυβερνοχώρο µε την ποινικοποίηση των ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης πράξεων, που τελούνται µέσω συστηµάτων υπολογιστών, επιβάλλεται δε στα Συµβαλλόµενα Μέρη, όχι µόνο να λάβουν τα αναγκαία προς τούτο νοµοθετικά µέτρα, αλλά συγχρόνως και να µεριµνούν για την ορθή εφαρµογή τους.

Σύµφωνα µε το άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου ο ορισµός «ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό» περιλαµβάνει κάθε είδους έγγραφο υλικό (π.χ. κείµενα, βιβλία, περιοδικά, δηλώσεις, µηνύµατα κ.λπ.), εικόνες (π.χ. αναπαραστάσεις, φωτογραφίες, σχέδια κ.λπ.) και οποιουδήποτε είδους ανάπτυξη ιδεών ή θεωριών, ρατσιστικής ή ξενοφοβικής φύσης, µε µορφή που να επιτρέπει την αποθήκευση, την επεξεργασία ή τη µετάδοσή τους, µέσω συστήµατος υπολογιστή.

Η διάταξη του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύµβασης για την προστασία των Δικαιωµάτων του Ανθρώπου, κατοχυρώνει την ελευθερία έκφρασης που περιλαµβάνει τόσο την ελευθερία γνώµης όσο και την ελευθερία λήψης ή µετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών. Σύµφωνα µε τη νοµολογία του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων η διάταξη αυτή έχει εφαρµογή όχι µόνον στις πληροφορίες ή τις ιδέες, που δεν προξενούν βλάβη σε άλλα άτοµα ή που είναι ουδέτερες, αλλά ακόµη και σε εκείνες, που είναι προσβλητικές ή υβριστικές ή προκαλούν ανησυχία στο Κράτος ή σε ένα τµήµα του πληθυσµού του.

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου έχει όµως παραλλήλως δεχθεί, εν όψει των οριζόµενων στην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου ότι η άσκηση των κατοχυρωµένων από τη διάταξη του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ ελευθεριών µπορεί να υπαχθεί σε ορισµένες διατυπώσεις, όρους ή περιορισµούς, εφόσον αυτοί προβλέπονται από το νόµο και αποτελούν αναγκαία µέτρα σε µια δηµοκρατική κοινωνία για την προάσπιση της εθνικής ασφαλείας, της εδαφικής ακεραιότητας ή της δηµόσιας τάξης και ασφάλειας, την προστασία της ηθικής, της υπόληψης ή των δικαιωµάτων τρίτων κ.λπ. και ότι, εφόσον αποδεικνύεται η συνδροµή των πιο πάνω προϋποθέσεων, οι κρατικές ενέργειες µε τις οποίες εισάγονται οι σχετικοί περιορισµοί είναι δυνατόν να θεωρηθούν δικαιολογηµένες .

Στο δεύτερο Κεφάλαιο του Προσθέτου Πρωτοκόλλου αναφέρονται τα µέτρα που πρέπει να ληφθούν στο εσωτερικό δίκαιο των Συµβαλλόµενων Μερών και οι πράξεις που τιµωρούνται, δηλαδή η διάδοση υλικού ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, µέσω συστήµατος υπολογιστή (άρθρο 3), η απειλή και η προσβολή µε ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόµενο (άρθρα 4 και 5, αντίστοιχα), η άρνηση, η υποβάθµιση της σηµασίας, η έγκριση ή δικαιολόγηση της γενοκτονίας ή των εγκληµάτων κατά της Ανθρωπότητας (άρθρο 6), ενώ µε το άρθρο 7 του Πρωτοκόλλου αντιµετωπίζεται η συνέργεια και η ηθική αυτουργία στην τέλεση τέτοιου είδους πράξεων.

Οι αξιόποινες αυτές πράξεις ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης πρέπει να τελούνται «χωρίς δικαίωµα» και από πρόθεση. Συνεπώς οι προβλεπόµενοι από τις διατάξεις του Προσθέτου Πρωτοκόλλου, περιορισµοί στην ελευθερία έκφρασης των ατόµων, σε ό,τι αφορά τη διάδοση ιδεών και πληροφοριών ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης που βλάπτουν τα δικαιώµατα άλλων ατόµων είναι, εν όψει των προεκτεθέντων, συµβατοί τόσο µε την ΕΣΔΑ όσο και το Σύνταγµα και εφόσον διαπιστωθεί ότι στη συγκεκριµένη περίπτωση έχουν τηρηθεί οι τασσόµενες από τη νοµολογία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου προϋποθέσεις, οι σχετικοί περιορισµοί είναι νόµιµοι.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ


Πηγή : newsit.gr


Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στον σταθμό της Ομόνοιας



Νεκρός ανασύρθηκε από πυροσβέστες νεαρός άνδρας αγνώστων στοιχείων, που έπεσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στις ράγες του ηλεκτρικού σταθμού στην Ομόνοια.

Νεκρός ανασύρθηκε από πυροσβέστες νεαρός άνδρας αγνώστων στοιχείων, που έπεσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στις ράγες του ηλεκτρικού σταθμού στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το συρμό.

Ο νεαρός άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν και τυπικά το θάνατό του.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 3 οχήματα.



Πηγή : thetoc.gr




Επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για την προσπάθεια διάλυσης της παιδείας



Νέο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί μια ακόμα κυβερνητική πρωτοβουλία σε λάθος κατεύθυνση σε βάρος των παιδιών και της σωστής μόρφωσης, στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας  με την αντιπολίτευση να την χαρακτηρίζει ως μια νέα «ιδεοληπτική» παρέμβαση που «υποβαθμίζει τα δημόσια σχολεία και διαλύει την ιδιωτική εκπαίδευση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζήτησε τη διεξαγωγή σχετικής προ ημερήσιας διατάξεως συζήτησης στην Ολομέλεια υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι  «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας».

Από την κυβέρνηση απάντησε ο κ. Νίκος Φίλης λέγοντας ότι η συζήτηση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι η ΝΔ θέλει την υπονόμευση του δημοσίου σχολείου.

Στην επιστολή ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε, από τις αρχές του 2015 «περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Η ολοκληρωτική αποσύνθεσή του θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ελληνική Παιδεία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αποτελεί παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο που ακτινοβολεί μέχρι σήμερα σε πείσμα των συχνά αντίξοων ιστορικών συνθηκών. Κανείς δεν δικαιούται να τη στερήσει από τις επόμενες γενιές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα».