Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια




Πριν μερικές μέρες «γιορτάσαμε» την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter του «Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας». Μιας λιτότητας που κι ο ίδιος επέκτεινε με το 3ο μνημόνιο, σε ευθεία αντίθεση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που σήμερα υμνεί. Κάπως έτσι κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπερδεύεται και επαναπροσδιορίζει τις αρχές της λογικής που μας δίδαξε ο Αριστοτέλης. Ένας ιδιότυπος επαναπροσδιορισμός αριστερής έμπνευσης που «διδάσκεται» σε όλη την Ευρώπη και ίσως σύντομα χρησιμοποιηθεί κι από την επόμενη αγγλική κυβέρνηση για να παρακάμψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Με το δημοψήφισμα, η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στηρίχτηκε στον «εκβιασμό» των ευρωπαίων εταίρων και στην πρόκληση αναταραχής στις διεθνείς αγορές. Την πρώτη μέρα όμως που άνοιξαν οι αγορές μετά την ανακοίνωση του από τον Αλέξη Τσίπρα, κανένας πανικός δεν προέκυψε και καμία νευρική αντίδραση των επενδυτών. Το μόνο που «επετεύχθη» ήταν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και τα capital controls, που ήταν απολύτως αναμενόμενα από τους κυβερνώντες και όσους γνωρίζουν πώς λειτουργεί η διεθνής οικονομία. Οι αποκαλύψεις Galbraith/Βαρουφάκη σχετικά με το Plan X και τους σχεδιασμούς που γίνονταν για ρήξη με τους Ευρωπαίους (που αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να μην εφαρμοστεί στην πράξη) είναι ενδεικτικές του τεράστιου κινδύνου στον οποίο βρέθηκε η χώρα πέρυσι το καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015. Το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία για την έξοδο από την Ε.Ε. μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο σκληροί και αδιάλλακτοι μπορούν να γίνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι απέναντι σε εκβιασμούς τέτοιου είδους και τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε για την αδύναμη Ελλάδα μια ρήξη μαζί τους.

Η περιπέτεια της 6μηνης διαπραγμάτευσης του 2015 και του δημοψηφίσματος στοίχισε στη χώρα μας πολλά δισ. ευρώ και οδήγησε την οικονομία τουλάχιστον 2-3 χρόνια πίσω, καθιστώντας τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν πολύ σκληρότερα του αναμενομένου. Κόστισε, μεταξύ άλλων, 7 μονάδες ανάπτυξης του ΑΕΠ που χάθηκε (βάσει των προβλέψεων της Κομισιόν), 6 δισ. περικοπών συντάξεων και νέων εισφορών/φόρων, 99 χρόνια εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, 86 δισ. νέου δανειακού προγράμματος στήριξης της χώρας, 45 δισ. επιπλέον εκροής καταθέσεων, 18 δισ. ζημιάς για το Δημόσιο από την μείωση της αξίας των ελληνικών τραπεζών μετά τα capital controls, κ.α.

Στο θέμα των ελληνικών τραπεζών ας μείνουμε λίγο παραπάνω. Στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση τους που έγινε σε πολύ χαμηλές τιμές το φθινόπωρο του 2015, το Δημόσιο συμμετείχε σε μικρό βαθμό, μειώνοντας πολύ το ποσοστό που διέθετε στις συστημικές τράπεζες και επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στου ξένους θεσμικούς επενδυτές να αναλάβουν τον έλεγχο των τραπεζών με πολύ χαμηλό κόστος. Αυτό είχε δύο σημαντικές επιπτώσεις. Πρώτον, το Δημόσιο δεν θα καταφέρει ποτέ να ανακτήσει τα άνω των 25 δισ. ευρώ που είχε συνεισφέρει στις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις και δεύτερον, οι ελληνικές τράπεζες αφελληνίστηκαν εν μια νυκτί. Το γεγονός αυτό θα έχει μελλοντικά πολύπλευρες επιπτώσεις, με κυριότερη τον έμμεσο έλεγχο των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μέσω της αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» δανείων τους, που διαθέτουν οι ελληνικές τράπεζες.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του στην Κίνα δήλωσε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και αφήνει οριστικά πίσω της την κρίση. Το πιθανότερο είναι ότι τη δήλωση αυτή την έκανε φορώντας τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που του δώρισαν οι Κινέζοι της ZTE στην Σαγκάη. Δεν εξηγείται διαφορετικά, όταν όλοι οι άνθρωποι της αγοράς βρίσκονται σε απόγνωση και αναμένουν το επόμενο μεγάλο «κανόνι» εταιρείας που θα σκάσει στην αγορά. Μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το κλίμα στην ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο ναδίρ. Μάλλον με βύθιση παρά με εκτόξευση της οικονομίας μοιάζει αυτή η εικόνα. Στο διεθνές πεδίο το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύεται, με το Brexit, την κρίση των ιταλικών τραπεζών, τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα και τις πολλές κρίσιμες εκλογές που εκκρεμούν το επόμενο διάστημα σε ισχυρές χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, κ.α.)

Είτε από απειρία, είτε από αυταπάτη, είτε από ιδεοληψία, οι ενέργειες αυτής της κυβέρνησης εξαΰλωσαν τις μεγάλες θυσίες που είχαν υποστεί οι Έλληνες κατά τα πρώτα χρόνια του μνημονίου και μεγάλωσαν κατά πολύ το λογαριασμό για τη χώρα.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να ασχοληθεί με τον εκλογικό νόμο και τις τηλεοπτικές άδειες, θέλοντας να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η πρεμούρα που την έχει πιάσει να περάσει με 200 ψήφους το νέο εκλογικό νόμο, όταν ακόμα και με 151 βουλευτές θα έχει κάνει το «καθήκον» της ως κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι πασιφανές ότι αποτελεί κίνηση πολιτικής επιβίωσης γι' αυτήν, προσπαθώντας να δημιουργήσει εμπόδια στη Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές, οι οποίες ίσως προκύψουν και σύντομα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αποφεύγει να συμπεριλάβει στο προτεινόμενο νομοσχέδιο την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (που βάσει στατιστικών δεν αποτελούν ψηφοφόρους της), ενώ δίνει ψήφο στους 16χρονους που θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους της.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα πολιτική σταθερότητα (αποτελεί προαπαιτούμενο για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιλέγει να δημιουργήσει συνθήκες πιθανής πολιτικής αστάθειας, καταργώντας τελείως το μπόνους του πρώτου κόμματος που και η ίδια καρπώθηκε αδιαμαρτύρητα σε 2 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχαν γίνει με απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε 114 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 12 βουλευτές και δε θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πάρα μόνο αν συνέπρατταν μαζί τους το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Δηλαδή θα απαιτούταν συγκυβέρνηση 5 κομμάτων ή μεγάλος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ/Ν.Δ. (μη λαμβάνοντας υπόψη ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ως κυβερνητικούς εταίρους). Τα δύο αυτά σενάρια μόνο επιστημονικής φαντασίας φαντάζουν και μόνο θνησιγενείς κυβερνήσεις θα μπορούσαν να σχηματίσουν, ακόμα και αν πραγματώνονταν.

Το μόνιμο πρόβλημα αυτής της χώρας ήταν ότι όλα τα κόμματα κινούνταν συνήθως βάσει του μικροκομματικού τους συμφέροντος, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτή ήταν η πάγια πρακτική όλων των κυβερνήσεων των προηγουμένων δεκαετιών που οδήγησε σε λαϊκίστικες επιλογές και ολέθρια σφάλματα. Η διαφορά με αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι τα σφάλματα και οι λάθος επιλογές γίνονται με ταχύτητα φωτός και με όρους άλλων εποχών, αγνοώντας την κρισιμότητα των στιγμών. Είτε από απειρία, είτε από αυταπάτη, είτε από ιδεοληψία, οι ενέργειες αυτής της κυβέρνησης εξαΰλωσαν τις μεγάλες θυσίες που είχαν υποστεί οι Έλληνες κατά τα πρώτα χρόνια του μνημονίου και μεγάλωσαν κατά πολύ το λογαριασμό για τη χώρα. Σταδιακά οι ψηφοφόροι της συνειδητοποιούν πόσο ακριβές ήταν οι αυταπάτες και την εγκαταλείπουν μαζικά.

Ίσως αντιλαμβάνονται πλέον αυτό που έγραφε ο Φρόιντ: 

«Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια»...


Xρύσανθος Στεφανόπουλος
Οικονομολόγος - Ορκωτός ελεγκτής (ACCA)
Πηγή : huffingtonpost.gr


Φρίκη στην Καλλιθέα: Εξέδιδαν 14χρονο κορίτσι σε οίκο ανοχής έναντι 80€ την ώρα! Ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες του παιδιού στο Facebook



Μαθήματα στο σεξ, με ερωτικά βοηθήματα και πορνοταινίες, έκανε κύκλωμα μαστροπών σε μια ανήλικη μαθήτρια, την οποία είχε “βγάλει στο κλαρί” και διαφημίζοντας μάλιστα τα κάλλη της μέσω του Facebook.

H απίστευτη -για τα ελληνικά χρονικά- ιστορία διαδραματίστηκε σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα, όπου το παιδί εκδιδόταν από τους μαστροπούς για 80 ευρώ την ώρα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της 14χρονης και ανακαλύπτοντας βέβαια τις γυμνές φωτογραφίες του παιδιού στο Facebook.

Αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης και ζήτησε να έχει ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη, με αποτέλεσμα να περάσει χειροπέδες στον 48χρονο μαστροπό, την 50χρονη που ήταν υπεύθυνη για την λειτουργία του οίκου ανοχής, έναν 47χρονο οδηγο που μετέφερε το παιδί σε ερωτικά ραντεβού, αλλά και μια 23χρονη που επίσης εκδιδόταν στον οίκο ανοχής και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος, που “έσπρωξε” στην πορνεία την ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, προέκυψε πως η ανήλικη, η οποία είναι αγνώστου πατρός, είχε φύγει από το σπίτι της στις Αχαρνές, καθώς το οικογενειακό της περιβάλλον ήταν το πλέον ακατάλληλο για να μεγαλώσει ένα παιδί και μάλιστα στην εφηβεία. Η 14χρονη μετά την φυγή από το σπίτι της, αλλά και την εγκατάλειψη του σχολείου της, βρήκε καταφύγιο στο διαμέρισμα τις 23χρονης που εκδιδόταν στον οίκο ανοχής στην Καλλιθέα.

Εκεί η 23χρονη έφερε σε επαφή το παιδί με τον 48χρονο μαστροπό, ο οποίος άρχισε να μιλά στο παιδί για την μεγάλη ζωή, ενώ παράλληλα τα βράδια διασκέδαζαν σε μεγάλα κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και τελικά να ενδώσει στις απαιτήσεις του μαστροπού.

Την εκπαίδευση της μικρής ανέλαβε η 23χρονη, η οποία άρχισε να δείχνει στην 14χρονη σκληρές ταινίες πορνό, ενώ παράλληλα με την χρήση ερωτικών βοηθημάτων μάθαινε στο παιδί τα μυστικά του σεξ. Όταν οι μαστροποί θεώρησαν πως η ανήλικη ήταν έτοιμη να δεχθεί πελάτες, την έβαλαν στον οίκο ανοχής στην περιοχή της Καλλιθέας και την φωτογράφισαν με αισθησιακά εσώρουχα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για διαφήμιση μέσω του Facebook, όπου είχαν δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ. Αμέσως το παιδί αρχισε να δέχεται πελάτες, έναντι του ποσού των 80 ευρώ η ώρα, ικανοποιώντας ακόμα και τα πλέον ανώμαλα βίτσια των πελατών.

Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, η ανήλικη μίλησε με παιδοψυχολόγο, ο οποίος διαπίστωσε πως το παιδί μόλις εκείνη την στιγμή άρχισε να καταλαβαίνει το τι είχε συμβεί στην ζωή της, χωρίς όμως ακόμα να έχει συνειδητοποιήσει την εφιαλτική εξέλιξη που θα έπαιρναν τα πράγματα για την ίδια, εάν δεν είχαν επέμβει οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.





ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Μετωπική σύγκρουση τρένων στην Ιταλία με τουλάχιστον 25 νεκρούς




Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στη Νότια Ιταλία, στην επαρχία της Πούλια. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν δύο επιβατικοί σιδηροδρομικοί συρμοί, οι οποίοι κινούνταν σε μονή σιδηροτροχιά, συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα κάποια βαγόνια να εκτροχιαστούν και να μετατραπούν σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα έλαβε χώρα στην ύπαιθρο, ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Αντρια της Νότιας Ιταλίας. Αμφότεροι οι σιδηροδρομικοί συρμοί αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια έκαστος, αλλά παραμένει άγνωστος ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων. Αεροφωτογραφίες, πάντως, από την περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος απαθανατίζουν βουνά από συντρίμμια, που μαρτυρούν τη μεγάλη απώλεια ανθρώπινων ζωών. Τα δύο τρένα, στην πραγματικότητα, έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα, ενώ κομμάτια τους, όπως και υπάρχοντα των επιβατών έχουν σκορπιστεί στον ελαιώνα που δεσπόζει στην περιοχή και καλύπτει και τις δύο πλευρές της σιδηροτροχιάς.

«Εργαζόμαστε με δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων για να ανοίξουμε τους συρμούς και να απεγκλωβίσουμε τους επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ιταλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λούκα Κάρι, τονίζοντας ότι από τα συντρίμμια βγήκε ζωντανό ένα νεαρό αγόρι. «Η επιχείρηση διάσωσης είναι δυσχερής και περιπεπλεγμένη, επειδή το δυστύχημα έγινε στη μέση του πουθενά», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. O Τζουζέπε Κοράντο, αξιωματούχος της περιφέρειας, τόνισε ότι τα θύματα ανέρχονται σε 25 και απηύθυνε έκκληση για αίμα.

Οι πυροσβέστες, έχοντας εχθρό και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, όλο το απόγευμα εργάζονταν με σιδηροπρίονα σε μια προσπάθεια να απεγκλωβίσουν το ταχύτερο δυνατό τους τραυματίες από την άμορφη μάζα των σιδερικών, ενώ την ίδια στιγμή ακουγόταν το εκκωφαντικό τραγούδι των τζιτζικιών.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένουν άγνωστα τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της εσφαλμένης σήμανσης ή ακόμη και το ανθρώπινο λάθος.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι διέκοψε την επίσκεψή του στη Βόρεια Ιταλία και επέστρεψε στη Ρώμη μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα, τονίζοντας ότι «τώρα είναι ώρα για δάκρυα», ενώ προσέθεσε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες παρά μόνον όταν μάθουμε τι συνέβη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Την ίδια στιγμή, ο Μάσιμο Ματζίλι, δήμαρχος του Κοράτο, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, επισήμανε ότι η περιοχή μοιάζει σαν να έχει συντριβεί σε αυτήν αεροσκάφος. Μάλιστα, στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο δήμαρχος Ματζίλι ανάρτησε φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας και από κάτω σχολιάζει: «Η απόλυτη καταστροφή, πραγματικά μοιάζει σαν να έπεσε αεροσκάφος. Τα σωστικά συνεργεία και τα μέλη της πολιτικής άμυνας βρίσκονται επιτόπου αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά θύματα».

Το κομμάτι της σιδηροτροχιάς όπου συνέβη το δυστύχημα το διαχειρίζεται μια περιφερειακή σιδηροδρομική εταιρεία, η Ferrotramviaria. Η εταιρεία είναι ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση με έδρα το Μπάρι και διαχειρίζεται τις σιδηροτροχιές που συνδέουν την πρωτεύουσα της Πούλια με περιφερειακές πόλεις τόσο στον βορρά όσο και στο αεροδρόμιο της περιοχής και λειτουργεί περίπου 20 ηλεκτροκίνητους σιδηροδρομικούς συρμούς. Η εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία Ferrovia dello Stato εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, ενώ προσέφερε και τα σωστικά συνεργεία που διαθέτει προκειμένου να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών των δύο τρένων.

Η τελευταία σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία συνέβη το 2009, όταν ένα φορτηγό τρένο εκτροχιάστηκε και ανατράπηκε στο Βιαρέτζο, στην Κεντρική Ιταλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε περίπου 30 άτομα που ζούσαν κοντά στις γραμμές.


Έντυπη Καθημερινή


Ένας Ελληνοαμερικανός αντιπρόεδρος της Κλίντον;



Περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων

Το όνομα του Ελληνοαμερικανού ναυάρχου ε. α. Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην Ανώτατου Διοικητή των ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη διαδικασία επιλογής που επικαλούνται οι New York Times.

Ο Τζέιμς Σταυρίδης αποχώρησε από τη στρατιωτική ηγεσία των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης τον Μάιο του 2013 και σήμερα κατέχει τη θέση του Πρύτανη της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Στα τέσσερα χρόνια που κράτησε το «τιμόνι» της Διοίκησης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων είχε την εποπτεία των επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Μέση Ανατολή -Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία-, καθώς και στα Βαλκάνια, αλλά και της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της πειρατείας στα ανοιχτά των ακτών της Αφρικής.

Άτομα του περιβάλλοντος της Χίλαρι Κλίντον επισημαίνουν πως ήταν βέβαιο ότι η ίδια θα ήθελε να συμπεριλαμβάνεται στην τελική λίστα των προς επιλογή αντιπροέδρων υποψήφιος με στρατιωτική εμπειρία, και ο Τζέιμς Σταυρίδης πληροί τα κριτήρια της Κλίντον.

Τόσο το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, όσο και ο Τζέιμς Σταυρίδης, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες, αναφέρουν οι NY Times.

Απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ το 1976 και μετέπειτα διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στη Σχολή Φλέτσερ (1984), ο Τζέιμς Σταυρίδης έγινε ο πρώτος τετράστερος αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού που ανέλαβε το αξίωμα του επικεφαλής της Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και Ανώτατου Διοικητή των Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης .

Εγγονός πρόσφυγα από την καταστροφή της Σμύρνης, τον οποίο συνάδελφοί του στρατιωτικοί αποκαλούν «Ζορμπά», ο Τζέιμς Σταυρίδης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1955 στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. 

Στην Αθήνα έζησε τρία από τα παιδικά του χρόνια, μεταξύ 1962 και 1964, όταν ο πατέρας του Γιώργος Ζαφείρης Σταυρίδης, επίσης στρατιωτικός, υπηρέτησε ως ναυτικός ακόλουθος στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο βιβλίο που εξέδωσε το 2008 υπό τον τίτλο Πλοίαρχος Αντιτορπιλικού ο Τζέιμς Σταυρίδης γράφει για την «πιο απίστευτη ειρωνεία της ιστορίας».

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο παππούς μου, ένας κοντός, γεροδεμένος Έλληνας δάσκαλος, ονόματι Δημήτρης Σταυρίδης, έφυγε πρόσφυγας από την Τουρκία στο πογκρόμ κατά των Ελλήνων που ζούσαν στα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά βίας γλίτωσε περνώντας με μια βάρκα το Αιγαίο στην Αθήνα και από εκεί στην Νήσο Έλις. Ο αδελφός του δεν ήταν τόσο τυχερός, τον σκότωσαν οι Τούρκοι» αναφέρει.

Μία ΝΑΤΟϊκή άσκηση ανοιχτά των ακτών της σημερινής Τουρκίας, το 1993, «ήταν η πιο απίστευτη ειρωνεία της ιστορίας που θα μπορούσε να φανταστεί» και η οποία ώθησε τον Τζέιμς Σταυρίδη να γράψει για τον παππού του. «Ο εγγονός του, που μετά βίας μιλά λίγες λέξεις ελληνικά, επιστρέφει στη διοίκηση ενός αντιτορπιλικού δισεκατομμυρίων δολαρίων ακριβώς στην ίδια πόλη, την Σμύρνη, που αποκαλούν σήμερα Ιζμίρ, από την οποία εκείνος έφυγε με μια προσφυγική βάρκα τόσα χρόνια πριν»...




Πηγή : in.gr


Ένα άκακο φίδι ο Ζαμποφάις εμφανίστηκε σε παραλία προκαλώντας πανικό


Κώστας Βουκελάτος

Έσπειρε τον πανικό ένα φίδι σε παραλία της Κέρκυρας το οποίο αποδείχθηκε άκακο.

Το φίδι εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από την θάλασσα και βγήκε στην ακτή προκαλώντας πανικό σε Έλληνες και Ξένους λουόμενους που δεν ήξεραν εάν ήταν επικίνδυνο.



Το φίδι έχασε τον δρόμο του και έπεσε στην θάλασσα από την πυκνή βλάστηση που έχει γύρω γύρω από την παραλία και από ύψωμα 5 μέτρων ακριβώς απο το σημείο που δείχνει η φωτογραφία, κολύμπησε μέχρι την ακτή και έσπειρε τον πανικό.

Δεν επρόκειτο ούτε για νερόφιδο που ακούστηκε από κάποιους γιατί δεν υπάρχουν νερόφιδα στις παραλίες της Κέρκυρας και φυσικά ούτε για Οχιά που είπαν κάποιοι άλλοι έχοντας ξεφύγει εντελώς από την πραγματικότητα και την αλήθεια.



Το άτυχο φίδι έχασε την ζωή του από ένα πανικόβλητο Ιταλό τουρίστα και δικαιολογημένα γιατί ήταν δίπλα στα παιδιά του ψάχνοντας διέξοδο να φύγει.

Περισσότερο πανικόβλητο ήταν το φίδι που εφόσον ήταν άκακο είδε τους λουόμενους να το κυνηγάνε και δικαιολογημένα πάντα γιατί δεν ήταν ερπετολόγοι για να αναγνωρίσουν το είδος.

Κατόπιν το ενάμιση μέτρο φίδι αναγνωρίστηκε από ντόπιους για Ζαμποφάις ένα συγγενικό είδος δεντρογαλιάς και παντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο όπως και η δεντρογαλιά. Το όνομα του το πήρε γιατί τρέφεται από ένα είδος μεγάλου χοντρού καφετί βατράχου που ονομάζεται Ζάμπος.

Γενικά η Κέρκυρα δεν έχει επικίνδυνα φίδια και τα είδη που έχει στους αγρούς της κάνουν μόνο καλό γιατί καθαρίζουν την περιοχή από ποντίκια και αρουραίους.



'Πα - τέρας' βίασε τον 12χρονο γιο του μαζί με τον σύντροφό του



Το άτυχο παιδάκι που αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης έπεσε θύμα απίστευτης αγριότητας από τον ίδιο του τον πατέρα και τον σύντροφό του.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το μέγεθος της αγριότητας που έζησε ένα 12χρονο αγοράκι στα χέρια του ομοφυλόφιλου πατέρα του και του συντρόφου του, μέσα στο σπίτι του στο Άργος.

Η μητέρα του παιδιού που ζει με τον 12χρονο γιο της στα Νότια Προάστια της Αττικής έστειλε τον Μάιο το παιδί στον πατέρα του που ζει στο Άργος μαζί με τον σύντροφό του για να περάσουν μερικές ημέρες μαζί. Το 12χρονο αγοράκι όμως που αντιμετωπίζει νοητική στέρηση έπεσε θύμα των πλέον αρρωστημένων ορέξεων του 35χρονου ομοφυλόφιλου πατέρα του και του 37χρονου συντρόφου του.

Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του ίδιου το παιδιού και μαζί με τον σύντροφό του από κοινού το θώπευσαν, ασέλγησαν σε βάρος του και το βίασαν... ξανά και ξανά...

Όταν η μητέρα πήγε και πήρε πίσω το παιδί της, αρχικά δεν είχε καταλάβει τίποτα, σιγά-σιγά όμως το παιδάκι άρχισε να εξιστορεί στην μητέρα του την κτηνωδία που έζησε στα χέρια του ίδιου του πατέρα και του συντρόφου του... Σοκαρισμένη η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και το παιδάκι εξετάστηκε από ιατροδικαστή, από το πόρισμα του οποίου προέκυψε πως όντως είχε πέσει θύμα βιασμού!

ετά από όλα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ομοφιλόφυλων και κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξεδόθη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Άργους, απ' όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή. Από τις Αρχές ορίστηκε παιδοψυχολόγος για να παρακολουθήσει το παιδί και να το βοηθήσει...

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης ο ένας από τους δράστες και ειδικότερα ο 35χρονος σύντροφος του πατέρα προφυλακίστηκε ενώ ο “πατέρας” αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, λόγω μεγάλου ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί.



Πηγή : news247.gr


Πρώτη ψηφοφορία -ήττα της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή



Η πρώτη - ήττα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα σχέδια για τον εκλογικό νόμο ήρθε κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε στην αρμόδια επιτροπή.

Η πρώτη - ήττα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα «σχέδια» για τον εκλογικό νόμο ήρθε κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε στην αρμόδια επιτροπή όπου φάνηκε ότι δεν διαθέτει τις συμμαχίες ή τις αναγκαίες εφεδρείες που απαιτούνται για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.

Στη ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή  υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την τελική της στάση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από τον Παναγούλη 

Νωρίτερα ο  ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης έβγαλε στη σέντρα την κυβέρνηση χρεώνοντας επί της ουσίας στο πρώην κόμμα του ότι παραπλάνησε τον κόσμο με τις υποσχέσεις του, αλλά και ότι ο εκλογικός νόμος είναι προϊόν μεθόδευσης επειδή το Μαξίμου πιστεύει ότι θα χάσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Παράλληλα επιχειρώντας να αποσαφηνίσει τη δική του θέση είπε ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπερψηφίζοντας αντίθετα το άρθρο για το δικαίωμα ψήφου στους 17αρηδες, και δηλώνοντας «παρών» στην κατάργηση του μπόνους.

«Αν θέλετε να ψηφίσω καταργείστε το εκλογικό όριο του 3%» δήλωσε.

Ο κ. Παναγούλης μίλησε για «Ιουλιανά» και ατόπημα σε ότι αφορά την χρονική κατάθεση του νομοσχεδίου και τις διαρροές ότι έχουν βρεθεί τρεις πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα στηρίξουν το νομοσχέδιο.

 Βέβαια δεν ξεκαθάρισε τι πρόκειται να κάνει με το άρθρο 5 το οποίο και προσδιορίζει (σε περίπτωση που ψηφιστεί από 200 βουλευτές) αν ο νόμος θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

«Αυτή η πρόταση δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική. Καταθέσατε αυτό τον νόμο γιατί έχετε συμβιβαστεί με την ήττα σας όποτε και αν γίνουν εκλογές» είπε και εκτίμησε ότι η άποψη του Μαξίμου είναι λάθος καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον συνεταίρο του «των κόκκινων γραμμών» θα είναι πρώτο κόμμα σε ψήφους και σε βουλευτές.

Παράλληλα κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την κυβερνητική παράταξη ότι ψεύδεται όταν λέει ο εκλογικός νόμος αποτελεί προεκλογική της δέσμευση.

«Και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όπως και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους τι ήταν;» παρατήρησε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και ότι ετοιμάζεται να «καθαρίσει» και τους «λαδοπόντικες» της SIEMENS   



Πηγή : thetoc.gr