Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Διαπραγματεύσεις μέχρι τελευταίας στιγμής για το Ελληνικό




Δεν είναι βέβαιο ότι η αναθεωρημένη συμφωνία για το έργο της αξιοποίησης του Ελληνικού θα υπογραφεί σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της προτιμητέας κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development συνεχίζονται.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σειρά νομοτεχνικών ζητημάτων απομένει να διευκρινιστεί, γεγονός που απομακρύνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας και κατά συνέπεια την ολοκλήρωση ενός από τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ από το εν εξελίξει Euroworking Group.




Πηγή : capital.gr


Σταθεροποιήθηκαν στα 6,7 δισ. τα φέσια Δημοσίου τον Απρίλιο


Τα ληξιπρόθεσμα φορέων του Δημοσίου αντιστοιχούσαν τον Απρίλιο σε 5,506 δισ. ευρώ έναντι 5,580 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρου ήταν 1,182 δισ. ευρώ έναντι 1,099 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς την αγορά και η ελπίδα τώρα είναι ότι με την εκταμίευση της δόσης θα αρχίσουν την πτωτική πορεία ανακουφίζοντας την αγορά που στενάζει από έλλειψη ρευστότητας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα φορέων του Δημοσίου αντιστοιχούσαν τον Απρίλιο σε 5,506 δισ. ευρώ έναντι 5,580 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρου ήταν 1,182 δισ. ευρώ έναντι 1,099 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλές διαμορφώθηκαν σε 6,688 δισ. έναντι 6,679 δισ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα χρέη προέρχονται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (2,875 δισ.), εκ των οποίων πρωταθλητές είναι ο ΕΟΠΥΥ (1,650 δισ.) και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (680 εκατ. ευρώ).

Τα νοσοκομεία οφείλουν 1,12 δισ. ευρώ και η τοπική αυτοδιοίκηση 326 εκατ. ευρώ.




Πηγή : euro2day.gr


Εξαπατούσαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ



Για κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 38 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους. Οι κατηγορούμενοι προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους δράστες στην περιοχή της Βούλας, τη στιγμή που προσέγγιζαν ηλικιωμένο για να τον μεταφέρουν στην οικία του, προσποιούμενοι φιλικό πρόσωπο του γιου του. 

Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στο ΤΑ Βούλας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούλιο προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και εντόπιζαν ανυποψίαστους υπερήλικες. 

Χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την τροποποίηση των ρολογιών μέτρησης, με άμεσο αποτέλεσμα την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού, αποσπούσαν την προσοχή τους και άλλο μέλος της σπείρας εισερχόταν στην οικία και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και μία συσκευή μέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.





Πηγή : dikaiologitika.gr


Ζημιά €12 εκατ. τον Ιούνιο προβλέπουν οι εφοπλιστές κρουαζιέρας



Από τις συνεχιζόμενες απεργίες σε ΟΛΠ-ΟΛΘ

Για ζημιά στον κλάδο της κρουαζιέρας που ίσως φτάσει περίπου τα 12 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και πιθανόν να πολλαπλασιαστεί ανάλογα τους επόμενους μήνες κάνει λόγο η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες των λιμενεργατών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. 

Όπως υποστηρίζει, οι κινητοποιήσεις αυτές ανατρέπουν το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί φέτος και τις προσδοκίες αύξησης της κίνησης στα ελληνικά λιμάνια -δεδομένης και της έκρυθμης κατάστασης στην Τουρκία και των ταξιδιωτικών οδηγιών που ακολούθησαν από Ευρώπη κι Αμερική-,  καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αλλαγή πορείας πλοίων που είχαν προορισμό τον Πειραιά, από τη στιγμή που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τους εφοπλιστές της κρουαζιέρας, σε μερίδα κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν τον Πειραιά τις ημέρες των απεργιών υπήρξε ταλαιπωρία τόσο στους επιβάτες αποεπιβίβασης για τη μεταφορά των αποσκευών τους, όσο και στις διαδικασίες προμηθειών διαφόρων υλικών, κυρίως τροφοεφοδίων.

«Έτσι λοιπόν έχουμε σήμερα την εικόνα να σκέπτονται αρκετοί operators να αλλάξουν προορισμό, γεγονός που θα προκαλέσει αρνητική εικόνα για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και θα σημαίνει ακυρώσεις προσεγγίσεων που θα επηρεάσουν και τους άλλους λιμένες της Περιφέρειας τους οποίους περιλαμβάνει το κυκλικό ταξίδι. 

»Η κατάσταση αυτή εξαναγκάζει τους tour operator να οδηγούν και πάλι τα πλοία σε τούρκικους προορισμούς, χάνοντας έτσι την ευκαιρία που είχε η Ελλάδα να αυξήσει φέτος την κίνηση στον θαλάσσιο τουρισμό» τονίζει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Επισημαίνει ότι μόνο τον Ιούνιο, μήνα κατά τον οποίο έχουν προγραμματιστεί 41 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, οι άμεσες οικονομικές επιπτώσεις από την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες μπορούν να εκτιμηθούν σε μείωση επιβατών Ιn transit κατά 45.000-50.000 επιβάτες, μείωση επιβατών Home porting κατά 25.000-30.000 επιβάτες, μείωση τουριστικού εισοδήματος ύψους περίπου 3,5-4 εκατ. €, μείωση εμπορικού εισοδήματος (προμήθειες κλπ) ύψους 5-5,5 εκατ. €. και μείωση εσόδων από υπηρεσίες λιμένων/αεροδρομίων κλπ ύψους 2-2,5 εκατ. €. 

Σε αυτές τις μειώσεις θα πρέπει να υπολογιστεί και η μείωση εργατοϋπαλληλικού προσωπικού για τις υπηρεσίες που έχουν ακυρωθεί, αλλά και η περαιτέρω μείωση εσόδων στο Κράτος από λιγότερους φόρους λόγω της μείωσης επισκεπτών και υπηρεσιών που προσφέρονται.



Πηγή : tovima.gr


Nτοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του Γάλλου που σχεδίαζε 15 επιθέσεις στο Euro 2016



Συνελήφθη o Γάλλος υπήκοος στην προσπάθειά του να περάσει λαθραία εκρηκτικά και όπλα από τη Ουκρανία στην Πολωνία με τελικό προορισμό την Γαλλία, προκειμένου να εξοπλίσει ομάδα ακροδεξιών που σχεδίαζε επιθέσεις σε 15 διαφορετικούς στόχους, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου "Euro 2016" στη Γαλλία

Ο Γάλλος, τον οποίο παγίδευσαν οι μυστικές υπηρεσίες, είχε πέντε όπλα καλάσνικοφ, 5.000 πυρομαχικά, εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, 125 κιλά ΤΝΤ και 100 πυροκροτητές

Τo Euro 2016 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 10 γαλλικές πόλεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.






Δέν μπορεί να παράγει η αριστερή κυβέρνηση και βουτάει τους λογαριασμούς των πολιτών





Γιάννης Αθανασίου

Υπέγραψε για μέτρα που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει γιατί απλά δεν έχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, δεν ξέρει, δεν μπορεί είναι μια ανίκανη κυβέρνηση που υπερφορολογεί και καταστρέφει τον οικογενειακό προυπολογισμό μας.

Υπέγραψε ότι θα εισπράττει 4δις το μήνα για να δίνει στις υποχρεώσεις της στους δανειστές γνωρίζοντας ότι με τέτοια υπερφορολόγηση δεν θα εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ.

Τα υπέγραψε ξέροντας ότι δεν μπορεί αλλά το έκανε για να παραμείνει στην εξουσία και μετά έπεσε επάνω στα θύματα της τους πολίτες που πριν από ενάμιση χρόνο τους πίστεψαν και τους ψήφισαν και τώρα τους καταστρέφουν εντελώς.

Κατασχετήρια σε λογαριασμούς πολιτών που δεν μπορούν και όχι δεν θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στέλνει η κυβέρνηση μέσα από εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Λογαριασμούς που υποτίθεται θα προστάτευε πριν από ενάμιση χρόνο όταν τους έλεγε να μην πληρώσουν και τώρα τους κλέβει ακόμα και το ένα ευρώ που θα βρει στους στεγνούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανάλγητα και καθεστωτικά.

Είναι μεγάλη ντροπή για την χώρα μας να συντηρούμε τέτοια κυβέρνηση αίσχος!!!


Έτσι και εκλεγεί ο Τράμπ θα τρέμει όλη η υφήλιος μην κάνει καμιά βλακεία



Κώστας Βουκελάτος

Όπου έχει χαθεί η σοβαρότητα σε χώρες με ανεπαρκή ηγεσία και χαμηλής ποιότητας πολιτικό προσωπικό τα αποτελέσματα είναι τραγικά παράδειγμα η Ελλάδα μας η οποία υποφέρει σε χέρια ανίκανων που την οδηγούν στην απόλυτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Σκέψου όμως αυτή η χώρα να είναι η υπερδύναμη και και ο ηγέτης που θα αναλάβει τα ηνία ως πρόεδρος να είναι ανεπαρκής και να πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον άλλον χωρών, να είναι ο χειρότερος ρατσιστής από ότι είναι οι ακροδεξιοί και το χειρότερο να έχει στα χέρια του πυρηνικά τα οποία ενεργοποιεί με ένα κουμπί καταστρέφοντας όποιον δεν του αρέσει;

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Τράμπ δεν έπρεπε να βάλει καν υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι τελευταίες δηλώσεις του δείχνουν έναν άνθρωπο που μόνο για πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υπολογίζεται 

Τραμπ: Σε καλή κατάσταση ο Λευκός Οίκος, δεν θα τον αλλάξω δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν σκοπεύει να διακοσμήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όχι δεν θα το κάνω. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο και κτίριο» με αυτό το "σοβαρό" θέμα ασχολήθηκε ο Τράμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Είναι υπέροχο, διατηρημένο σε καλή κατάσταση, αυτό είναι όλο» επέμεινε ο Τραμπ. «Θα εργαστώ εκεί. Δεν θα διακοσμήσω, θα εργαστώ. Θα κάνω αυτήν την χώρα εκ νέου εύπορη» διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους του ότι εάν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι εγώ θα εγκατασταθώ στο ξενοδοχείο που οικοδόμησα ακριβώς δίπλα. Όμως, όχι. Ο Λευκός Οίκος αντιπροσωπεύει κάτι το πολύ σημαντικό» Είπε για να μείνουμε ήσυχοι!!



Το ανύπαρκτο θέμα τσάμιδων προσπαθούν να φέρουν στην επικαιρότητα οι Αλβανοί Εθνικιστές



Βρήκαν και τα κάνουν αλλά για πρώτη φορά το ΥΠΕΞ δεν άφησε ασχολίαστο ένα ανύπαρκτο δήθεν πρόβλημα τσάμηδων που προσπαθούν να φέρουν στην δημοσιότητα οι Αλβανοί Εθνικιστές και το οποίο δεν είχε ποτέ καμία τύχη γιατί απλά δεν υπάρχει, η ιστορία έχει γραφτεί και με μαύρες σελίδες για την πλευρά των Αλβανών.

Διαβάζουμε στην Καθημερινή

Σε μια ασυνήθιστη στις διακρατικές και διπλωματικές σχέσεις πρακτική, ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών επιχείρησαν, υπό την ανοχή των αρχών, να εμποδίσουν την απρόσκοπτη είσοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντιτμιρ Μπουσάτι.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν τον χώρο μπροστά στο ΥΠΕΞ και κραύγαζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο». Ενώπιον όμως του κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα η επίσκεψη, δόθηκε από την αλβανική κυβέρνηση εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει σε μικρή απόσταση όπου παραμένουν συνεχίζοντας να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα καθώς η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οργανωτής της κινητοποίησης, που περιλάμβανε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το πρωί και πορεία στο αλβανικό ΥΠΕΞ με σκοπό την «θερμή υποδοχή» στον Έλληνα ΥΠΕΞ που ανταποδίδει την επίσκεψη του κ. Μπουσατι στην Αθήνα, ήταν το κόμμα των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του κ. Εντι Ράμα με υφυπουργούς. Της συγκέντρωσης και πορείας μάλιστα ηγείτο ο πρόεδρος του κόμματος αυτού Στετιμ Ιντρίζι, που κατέχει από πλευράς κυβερνητικού συνασπισμού θέση του αντιπροέδρου στη Βουλή.

Κάποιες πληροφορίες, τις οποίες διέψευδαν κύκλοι της ελληνικής αποστολής, ανέφεραν ότι η αλβανική πλευρά πρότεινε να εισέλθει η ελληνική αντιπροσωπεία στο κτίριο από διπλανή πόρτα, συνάντησε όμως την κατηγορηματική άρνηση του κ. Κοτζιά.

Το κλίμα της επίσκεψης είχαν δυναμιτίσει δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Ράμα στο συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων ο οποίος ήγειρε ευθέως θέμα τσάμικου λέγοντας μάλιστα πως αυτό θα τεθεί κατά τις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά στην επίσκεψη του κ.Κοτζια.

Σκληρή υπήρξε η αντίδραση της Αθήνας που με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ απαίτησε απο την αλβανική ηγεσία «πολιτικό πολιτισμό», «σοβαρότητα», «πιστή εφαρμογή των αρχών της ΕΕ και σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας» καθώς επίσης και «των δικαστικών αποφάσεων ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου», καλώντας τα Τίρανα να μην ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα και να μην διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα.

Και ενώ η Αθήνα επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώστε οι συζητήσεις να διεξαχθούν σε καλή ατμόσφαιρα, ήρθαν τα πρωϊνά γεγονότα να σκιάσουν την επίσκεψη με την ελληνική πλευρά πάντως να αντιμετωπίζει, μέχρι στιγμής, με ψυχραιμία ​το ζήτημα.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που πρακτικές του είδους από αλβανικής πλευράς τορπιλίζουν επισκέψεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ελλάδας, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από την ευρωπαϊκή και γενικότερα την διεθνή διπλωματία.

Προκαλεί δε δυσφορία στις Βρυξέλλες καθότι αφορά μια χώρα που ενώ πασχίζει να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές δομές ανέχεται, αν δεν υποθάλπει κιόλας πρακτικές στις διμερείς σχέσεις που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό.

Ήταν 1η Νοεμβρίου του 2005 όταν ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας, μετέβη στην Αλβανία προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Αλφρεντ Μοϊσοιου στους Άγιους Σαράντα. Φτάνοντας στο Αργυρόκαστρο πληροφορήθηκε ότι το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση τελούσε υπό καθεστώς πολιορκίας από ομάδες Τσάμηδων. Οι αλβανικές αρχές στο αίτημα της Αθήνας να λύσουν την πολιορκία του κτιρίου για να γίνει η συνάντηση αρνήθηκαν στο όνομα της ελευθερίας των πολιτών στην Αλβανία να διαδηλώνουν ελεύθερα. Κατόπιν αυτού ο κ. Παπούλιας επέστρεψε στην Αθήνα και η συνάντηση ματαιώθηκε προκαλώντας όχι ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για την Αλβανία διεθνώς.

Ένα χρόνο πριν Τσάμηδες υποδέχτηκαν με δυναμικές διαδηλώσεις στα Τίρανα τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον ομόλογό του Μοϊσίου να εγείρει στις συζητήσεις τσαμικο θέμα και τον κ. Στεφανόπουλο να του απαντάει πως σε αυτή την περίπτωση θα συζητηθεί και το βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Αλλά και η συνάντηση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Ιανουάριο του 1991 στα Τίρανα με τον κομμουνιστή πρόεδρο Ραμιζ Αλία λίγο έλειψε να διακοπεί καθώς η αλβανική πλευρά επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι θέμα τσάμηδων. Ο Μητσοτάκης απείλησε ότι θα διακόψει την επίσκεψη και θα φύγει με αποτέλεσμα ο Αλία να κάνει πίσω και να αποσοβηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται.  


Μητσοτάκης: «Όχι» στην κατάργηση 13ου-14ου μισθού



«Όχι» στην κατάργηση 13ου-14ου μισθού, «ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, λέει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σημειώνοντας ότι «το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος της παραμονής αυτής της κυβέρνησης» και εκτιμώντας πως η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο» προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της οδηγεί τη χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας.

«Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη» εκτίμησε, υποστηρίζοντας ότι η φορολογία οδηγεί ανθρώπους στην παραοικονομία, επενδύσεις δεν έρχονται, κλείνουν επιχειρήσεις και υπάρχει αποεπένδυση. Από τον Σεπτέμβριο αυτά θα είναι εμφανή και η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο. Αυτά έγιναν με επιλογή της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία, υπάρχει ταξικό πρόσημο στις επιλογές της, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι δεν θα μιλήσει για κατάργησή του, όπως έλεγε ο Αλ.Τσίπρας πριν τις εκλογές του 2015, αλλά για σταδιακή μείωσή του, καθώς είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι ο λεγόμενος «κόφτης» θα ενεργοποιηθεί, καθώς τα έσοδα δεν θα είναι τα προβλεπόμενα, ενώ ειδικά για τον 13ο και 14ο μισθό ξεκαθάρισε ότι «η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση μισθού, γι' αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού».

Σημείωσε όμως ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην κοπεί το συνολικό εισόδημα, καθώς οι μισθοί είναι αρκετά έως πολύ χαμηλοί και δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Όσον αφορά στον συνδικαλιστικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του.

«Όχι» σε απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, 
υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα στο Δημόσιο είναι η ανορθολογική κατανομή του προσωπικού, αφού σε πολλούς οργανισμούς υπάρχει πλεονάζον δυναμικό, ενώ σε άλλους υπάρχουν ελλείψεις.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύθηκαν μόνο οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων και εισήγαγε την έννοια της αξιολόγησης. «Ο κάθε κ. Καρανίκας με τι βιογραφικό και τι προσόντα πήρε την θέση στον στρατηγικό σχεδιασμό;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας είναι η μετενσάρκωση του παλιού λαϊκισμού της μεταπολίτευσης».

Επίθεση στον πρωθυπουργό

Ως προς το θέμα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση. «Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα για να μείνει στην εξουσία, χωρίς να πάρει τίποτε. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, αυτήν την ετερόκλητη συμμαχία, είναι να μείνουν στην εξουσία» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει πέσει στα βαθιά νερά της δικής του ανυποληψίας».

«Ο κ. Τσίπρας θα παραμένει πάντα δέσμιος των '53' και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» πρόσθεσε, αναφέροντας ως παράδειγμα το προσφυγικό. «Γιατί δεν έχουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, γιατί δεν έχει αδειάσει το Ελληνικό, γιατί μας πήρε τρεις μήνες να αδειάσουμε την Ειδομένη;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει ότι «αν τα έκανε αυτά θα βρισκόταν απέναντι στους αλληλέγγυους και τις συνιστώσες».

Για τα εσωκομματικά

Σχετικά με εσωκομματικά θέματα, σημείωσε ότι παρέλαβε τη ΝΔ «που είχε χάσει με 7 μονάδες τις εκλογές και τώρα η ΝΔ είναι 8-10 μονάδες μπροστά» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Τόνισε, επίσης, ότι η «η ΝΔ δεν θα γίνει ταξικό κόμμα, δεν εκφράζει τους έχοντες και τους κατέχοντες», αλλά «βρίσκει ερείσματα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας».

Παράλληλα, με αφορμή τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, που έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορούν να έρθουν στη ΝΔ εκφράζοντας μεταρρυθμιστικό στίγμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάθε στέλεχος της ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, πόσω μάλλον ένας πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «εγώ δεν μπαίνω σε ονοματολογία (...) με ενδιαφέρει περισσότερο η προσέλκυση νέων ανθρώπων παρά οι μεταγραφές και ειδικά οι μεταγραφές εν ενεργεία βουλευτών από άλλα κόμματα».

Για τις offshore

Όσον αφορά τις offshore και την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ακούω την κριτική, και αναλαμβάνω και την ευθύνη, αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση 'καθάρισε' υπουργούς και βουλευτές με offshore και μετά έφερε νέο νόμο».

«Πιάστηκε με την offshore στην πλάτη η κυβέρνηση, και μετά νομοθετεί το άκρως αντίθετο να μην επιτρέπεται η επιχειρηματική δραστηριότητα... Είναι αντισυνταγματικό, παράλογο και αντιβαίνει τους κανόνες ΕΕ» τόνισε. 

Για τον εκλογικό νόμο

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η συζήτηση ανοίγει γιατί βλέπουν ότι θα χάσουν τις εκλογές... Τα ίδια έκανε και ο Κουτσόγιωργας». 

«Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα πρέπει να γίνει συνολικά και σε αυτό να ενταχθεί και ο εκλογικός νόμος» τόνισε, επισημαίνοντας πως «η χώρα χρειάζεται τολμηρή συνταγματική αλλαγή».

«Είμαι κατά της απλής αναλογικής, πιστεύω στην ενισχυμένη αναλογική και κόμματα που ξεπερνούν συγκεκριμένο ποσοστό πρέπει να κυβερνούν αυτοδύναμα» παρατήρησε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να δίνεις μπόνους σε κάποιους όπου εκδηλώνουν πρόθεση συνεργασίας». 

Όπως είπε, η ΝΔ προτείνει την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόωρες εκλογές, πενταετή θητεία για κυβέρνηση, περισσότερες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά όχι άμεση εκλογή του. Ανέφερε, επίσης, πως οι θέσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα θα γίνουν γνωστές μέχρι το Σεπτέμβριο.


Newsroom ΔΟΛ


Σοκ: Σε 27 κορίτσια επιτέθηκε ο «δράκος με το ποδήλατο»



13- 15 ετών τα θύματα του 46χρονου Αλβανού

Εξω από σχολικά συγκροτήματα, κινούμενος με ένα ποδήλατο την έστηνε ο 46χρονος Αλβανός που συνελήφθη μετά από τουλάχιστον 27 επιθέσεις σε μαθήτριες

Ο «δράκος με το ποδήλατο», που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 27 κορίτσια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 46χρονο Αλβανό, ο οποίος πλησίαζε ανήλικα κορίτσα και ασελγούσε σε βάρος τους. 

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψή του μετά από πολλές καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όσο και σε διάφορα τμήματα Ασφαλείας στην Αττική, σύμ,φωνα με τις οποίες ένας άγνωστος άνδρας που κυκλοφορούσε με ποδήλατο πλησίαζε κοριτσάκια και τα ανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις μαζί του. 

Ετσι, η Ασφάλεια συγκρότησε ειδική ομάδα για την αναζήτησή του και σε συντονισμό με τις κατά τόπο υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής, ξεκίνησαν ελέγχους και στοχευμένες έρευνες σε σημεία που είχε δράσει. 

Οι έρευνες είχαν αποτέλεσμα, αφού νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο 46χρονος Αλβανός εντοπίστηκε να κινείται με το ποδήλατό του στην περιοχή της Δραπετσώνας. Ανδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του ήταν αυτά του άνδρα που αναζητούσαν επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο. Εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει, ετράπη σε φυγή και ακινητοποιήθηκε τελικά σε μικρή απόσταση από τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στο τμήμα Ασφαλείας της Δραπετσώνας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ. 


Ο 46χρονος Αλβανός είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πήγαινε με το ποδήλατό του τα πρωινά έξω από σχολικά συγκροτήματα, την ώρα που τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και με διάφορες προφάσεις, κυρίως ότι ήταν γνωστός της οικογένειάς του, προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και ασελγούσε σε βάρος τους. Σε μια περίπτωση μάλιστα, έκλεψε από ένα θύμα του και το κινητό του τηλέφωνο. Εως τώρα έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις επιθέσεων σε κορίτσια τα περισσότερα εκ των οποίων τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα. Ο 46χρονος, δούσε σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, κατά κύριο λόγο, ενώ η έρευνα για τυχόν άλλα θύματα συνεχίζεται. Ηδη, έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. 



Πηγή : protothema.gr


Αυτά συμβαίνουν όταν εκπομπές gossip ασχολούνται με σοβαρά κοινωνικά θέματα



Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια εκπομπή ελαφριά που μετά από τι φόρεσαν οι lokal καλλιτέχνες και με ποιόν κοιμήθηκαν η χώρισαν μετά ασχολείσαι  και με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την κρίση η κοινωνία.

Τα σοβαρά προβλήματα δεν έχουν χώρο σε τέτοιες εκπομπές και ο κόσμος εξοργίζεται από την κριτική του πάνελ αυτών των εκπομπών γιατί όπως κριτικάρει την τάδε η τον τάδε καλλιτέχνη έτσι κριτικάρει και το πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πολίτης και η κοινωνία από την κρίση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλει τα πράγματα στην θέση του ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σταθμού ALPHA κύριος Κοντομηνάς ακούγοντας όπως θα δείτε και στο video και θα διαβάσετε παρακάτω τα αίσχη που ξεστόμιζαν και τα ξεκατινιάσματα αυτών που αποτελούν την εκπομπή για σοβαρά κοινωνικά θέματα.

Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που είπε ο κύριος Κοντομηνάς «Η ντροπή που έφαγα στη μούρη μου με εσάς» χαρακτηρίζοντας την ποιότητα τις κριτικής της εκπομπής του καναλιού του.

Διαβάσαμε το ρεπορτάζ όπως το παρουσίασε το protothema.gr :

Η παρέμβαση του πρόεδρου του Alpha στον «αέρα» της εκπομπής «Happy Day»- «Η ντροπή που έφαγα στη μούρη μου με εσάς», είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχοντας χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του

Ένα θέμα που έπαιξε στον «αέρα» του «Happy Day» σχετικό με την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας, προκάλεσε την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά. 

Όταν Δήμος Βερύκιος παρουσίασε την ιδιωτική πρωτοβουλία για να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε: «Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;...Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!». 

Τα σχόλια του Δημήτρη Παπανώτα, εξόργισαν τόσο πολύ τον Δήμο Βερύκιο που τον ώθησαν να αποχωρήσει από την εκπομπή.

Στη συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή, θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, πρόσθεσε: «Δυστυχώς χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία λειτουργεί αυτό το κράτος ακόμα. Χαίρομαι που εφόσον το κράτος δεν μπορεί και η Ευρώπη δεν μας στηρίζει, υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που βοηθούν».

Η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά

Ακολούθησε διαφημιστικό διάλειμμα και μετά από αυτό, ο πρόεδρος του Alpha, ζήτησε να βγει στον «αέρα» της εκπομπής. 

Έχοντας χάσει την ψυχραιμία του από τον τρόπο που σχολιάστηκε το θέμα, ο πρόεδρος του Alpha, είπε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και στους συνεργάτες της: «Σας παρακαλώ δώστε ένα λεπτό να μιλήσω. Ντράπηκα, όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες που δουλεύουν σε ένα κανάλι που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον κόσμο! Βάζουν τα χρήματα τους, βάζουν τον χρόνο τους. Πηγαίνουν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να δώσουν χαρά και ελπίδα. Για να μείνει αυτός ο κόσμος στα νησιά...Ερχόμαστε τώρα και ακούμε για έναν άνθρωπο που πήγε και έδωσε από την τσέπη του, πήγε εκεί και βρήκε τα νέα ζευγάρια, γυναίκες, που κάνουν παιδιά και δεν έχουν να τα ζήσουν, να ξεγεννήσουν. Και το κάνει δωρέαν για την πατρίδα...Και αντί να λέμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο...Είναι ντροπή να μεμψιμοιρούμε για αυτά τα πράγματα. Και καθόμαστε και λέμε βλακείες».

«Κύριε πρόεδρε αν μου επιτρέπετε...», είπε η Σταματίνα Τσιμτισλή με τον Δημήτρη Κοντομηνά να τη διακόπτει: «Σας παρασκαλώ! Άσε να τελειώσω!...».

«Να ζήτησετε συγγνώμη!»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κοντομηνάς ζήτησε από την ομάδα του «Ηappy Day», να ζητήσουν συγγνώμη για τα σχόλια που ακούστηκαν. «Να ζητήσετε συγγνώμη», είπε.

«Το κάνουμε πρόεδρε!», είπε ο Δήμος Βερύκιος.

«Να ζητήσετε συγγνώμη για αυτά που είπατε κ.Δημήτρη (Παπανώτα) και εσείς!», επέμεινε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

«Δεν είπα αυτό!Βεβαίως και είπαμε ''μπράβο'' (για την πρωτοβουλία)», ψέλλισε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Η ντροπή που έφαγα στη μούρη μου με εσάς»

«Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου σήμερα με εσάς! Έφαγα στη μούρη μου με εσάς. Αντί να πάρουμε τον άνθρωπο να τον συγχαρούμε...μιλάμε και βρίζουμε τους ανθρώπους που δίνουν τα λεφτά τους από την τσέπη τους, πληρώνουν εκατομμύρια σε φορολογία, δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκοκομεία τους! Ντροπή σας!», είπε ο πρόεδρος του Alpha. Και πρόσθεσε: «Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά!...». 

«Εσείς πρέπει να βγαίνετε του χρόνου», του είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, προκαλώντας την οργή του Δημήτρη Κοντομηνά. «Σταμάτα να μιλάς απέναντι μου! Επιτέλους σταμάτα να μιλάς. Με κάνατε και ντράπηκα σήμερα! Ντράπηκα. Γι΄αυτά που άκουσα από εσάς. Που είστε  μία οικογένεια εδώ μέσα. Σας προσέχουμε! Έχετε το μισθό σας και λέτε βλακείες!», τόνισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Δείτε το video : 








Στο Δρομοκαΐτειο οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια και πληρώνουν οι ίδιοι αντικαταστάτες τους



Με δεμένα τα χέρια έξω από το υπουργείο Υγείας είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.

Οι 80 εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συμβάσεις απασχόλησης με το Δρομοκαΐτειο, καθώς και επειδή είναι επί μήνες απλήρωτοι και από σήμερα ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας και όπως τονίζουν το ποσό των 90.000 ευρώ που δόθηκε στο Νοσοκομείο ως έκτακτη επιχορήγηση, δεν επαρκεί για την εξόφληση πέντε μηνών δεδουλευμένων. 

Ζητούν την «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία».

Η καταγγελία μιας  εργαζόμενης σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη προκάλεσε ΣΟΚ αφού όπως δήλωσε, αντικαθιστά μία έγκυο υπάλληλο καθαριότητας, δηλαδή η εγκυμονούσα αδειούχος υπάλληλος του  Δρομοκαΐτειου καταβάλλει το μισθό της αντικαταστάτριας της για να μπορεί να βγεί σε άδεια εγκυμοσύνης και φυσικά η αντικαταστάτρια δεν είναι ασφαλισμένη και δεν παίρνει και απόδειξη για τα χρήματα που λαμβάνει.


Στάσεις εργασίας ξεκινάνε απο σήμερα σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ




Εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκινά από σήμερα Δευτέρα

Το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00


Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο Euro, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα



H απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία «είναι υπαρκτή», όμως δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης του Euro 2016. 

«Αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου τρομοκρατική απειλή» αναγνώρισε ταυτόχρονα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στη σκιά της σύλληψης Γάλλου στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας με ένα πραγματικό οπλοστάσιο στην κατοχή του.

«Αυτή η απειλή [της τρομοκρατίας] θα υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό» επισήμανε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Επομένως πρέπει να λάβουμε όλα (τα μέτρα) που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία» προσέθεσε.

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 130 νεκρούς, «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλεια της διοργάνωσης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν 7 εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ολάντ, «κανείς δεν θα κατανοούσε» εάν οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους- που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη- και των κυβερνητών της Air France- που έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο- εμποδίσουν τους θεατές να ταξιδέψουν μεταξύ των 10 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

«Καταγράφουμε πρόοδο για να καταλήξουμε σε μια λύση» στη διαμάχη με την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF), επισήμανε.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες». Προέτρεψε δε τους παίκτες «να μην επιτρέπουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή».




ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


ΗΠΑ: Πυρκαγιές κατακαίουν το Λος Άντζελες-5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους




Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες και σήμερα εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν εκτάσεις πολύ κοντά στο Λος Άντζελες, στην πόλη Καλαμπάσας, τόπο διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.

Η φωτιά- με τους καπνούς της να είναι ορατοί από το Λος Άντζελες- ξεκίνησε χθες το απόγευμα και οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σήμερα σε ποσοστό μόλις 30%, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Περισσότερα από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουμε μετατραπεί σε στάχτες σε αυτήν την περιοχή. Δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα καταστράφηκε.

Πολλοί από τους 5.000 ανθρώπους που εκκένωσαν την περιοχή επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους πριν από την αυγή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο με τα υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς κελσίου και υπαρκτό τον κίνδυνο λόγω των ανέμων η φωτιά να εξαπλωθεί προς το Τοπάνγκα Κάνυον, μια κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, σε ορισμένους κατοίκους οι αρχές δεν επιτρέπουν να επιστρέψουν στις εστίες τους σήμερα.



«Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια βουνοπλαγιά, δεν υπάρχει δρόμος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε» στο σημείο τις ομάδες μας, δήλωσε ο Τζον Τριπ ένας από τους επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Αναμένουμε ότι εάν ο ήλιος βγει και η θερμοκρασία αυξηθεί (…) η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί» πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η εξαιρετικά ξηρή βλάστηση έπειτα από την ξηρασία ρεκόρ που πλήττει τα τελευταία 4 χρόνια την περιοχή βοήθησε τις φλόγες να γιγαντωθούν.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τρίτος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή γύρω στις 16.00 τοπική ώρα χθες (02.00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή), με τη μεγαλύτερη ενδεχομένως να οφείλεται σε ένα τροχαίο όπου ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια κολώνα ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τις αρχές.

Πολλοί διάσημοι ζουν στο Καλαμπάσας μεταξύ αυτών η τραγουδίστρια Τζέσικα Σίμπσον και μέλη της οικογένειας Καρντάσιαν που πρωταγωνιστεί σε δημοφιλές τηλεριάλιτι.

Το περιοδικό People δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πίσω από έναν λόφο. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο ανήρτησε το μοντέλο Κένταλ Τζένερ, ετεροθαλής αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης SnapChat.

Στον ίδιο ιστότοπο η αδελφή της Κάιλι Τζένερ, επίσης μοντέλο, έγραψε το μήνυμα: «πρέπει να φύγω;».



Πηγή : ethnos.gr


Μ.Θεοδωράκης: Λυπάμαι που δεν μπορώ να βγω στις πλατείες με καλάσνικοφ




Στη δήλωση ότι λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει, να πάρει ένα καλάσκινοφ και να βγει στις πλατείες προχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης, στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στα Χανιά. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο μουσικοσυνθέτης αφού επισήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης, καθώς έχει μεγάλο πλούτο, τον οποίο θέλουν να αρπάξουν οι ξένοι, παρατήρησε ότι θα χρησιμοποιήσει μια «απαγορευμένη λέξη» και είπε: «Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση». 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα: «Και λυπάμαι που δεν μπορώ να περπατήσω, να πάρω ένα καλάσνικοφ και να βγω στις πλατείες». Οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία του νέου πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων. 

Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης απονέμει στον Μίκη Θεοδωράκη την ανώτατη τιμή, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου.  




Πηγή 


Ταμειακές μηχανές σε όλους τους επαγγελματίες όπως γιατρούς και δικηγόρους



Τη χρήση ταμειακών μηχανών από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή, θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος taxis, ώστε ανα πάσα ώρα και στιγμή το ΥΠΟΙΚ να γνωρίζει τις πωλήσεις και τα έσοδα από τον ΦΠΑ.

Για να πετύχει το σχέδιο αυτό θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων. 

Μάλιστα, για επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα όχι στο γραφείο τους αλλά στα σημεία όπου βρίσκεται ο πελάτης τους, όπως σε κατοικίες, ενδεχομένως να υπάρξει και ένα σύστημα στην ταμειακή μηχανή που να καταγραφεί με την αρωγή της τεχνολογίας τις κινήσεις των εν λόγω επαγγελματιών. 




ΥΠΕΞ: Αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα για τους τσάμηδες και για το δήθεν "τσάμικο ζήτημα"




"Πολιτικό πολιτισμό", "σοβαρότητα", "πιστή εφαρμογή των αρχών της ΕΕ και σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας" και "των δικαστικών αποφάσεων ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου", απαιτεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών από την αλβανική ηγεσία, μετά την τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο χθεσινό συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων περί "τσαμικού ζητήματος", καλώντας την να μην ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα και να μην διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα.

"Ο απαιτούμενος πολιτικός πολιτισμός μεταξύ γειτόνων", τονίζει το ΥΠΕΞ, "προϋποθέτει σοβαρότητα, σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας και όραμα για σχέσεις που δεν θα επηρεάζονται, βέβαια, από την κατάφωρη, ηθελημένη ή μη, διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, αλλά θα βασίζονται στην οικοδόμηση επάνω σε ισχυρά θεμέλια ενός μέλλοντος που θα διασφαλίζει ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής".

"H Αλβανία", επισημαίνει το ΥΠΕΞ, "θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων, είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας".

Τόσο ο πρωθυπουργός κ. Ράμα, χθες, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Ντιτμίρ Μπουσάτι, την περασμένη εβδομάδα, με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ύπαρξη "τσαμικού ζητήματος". Και ενώ ο κ. Μπουσάτι έλαβε την αυστηρή απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι "τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται", καθώς και ότι "η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανυπάρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις"- χθες δύο ημέρες -πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα- ο κ. Ράμα επανήλθε στο ίδιο θέμα με δηλώσεις του για το, ανύπαρκτο για την Αθήνα, ζήτημα, στο συνέδριο των κόμματος των Τσάμηδων.

Για την ελληνική πλευρά, βεβαίως, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται, όπως είχαν επισημάνει προ εβδομάδος, κύκλοι του ΥΠΕΞ, καθώς "κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του 'Αξονα, οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές και αποχώρησαν από την Ήπειρο πρωτοβούλως, ομαδικά και οριστικά, ακολουθώντας τις εχθρικές δυνάμεις".




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr



Εντάξει αφού το λέει ο Κατρούγκαλος... Δεν θα καταργηθεί ο 13ος & 14ος μισθός



Ποιος να τους πιστέψει αφού ότι έχουν διαψεύσει από αυτά που ακούγονται και γράφονται  και για ότι έχουν διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό είναι πάντα ανακόλουθοι και κάνουν το αντίθετο πάντα εναντίον του εισοδήματος των Ελλήνων και κατά της Ελληνικής οικονομίας απλά για να κάτσουν λίγο παραπάνω στην καρέκλα.

Με δήλωση του Διαψεύδει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής που αναφέρει ότι από το Φθινόπωρο έρχονται , περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρης αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.




Η κυβέρνηση αδειάζει με κατασχέσεις του λογαριασμούς των φορολογουμένων




Πριν ακόμα φτάσουν στα χέρια των φορολογούμενων τα νέα εκκαθαριστικά των δηλώσεων, ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ήδη εκτοξευθεί στα 88,5 δις ευρώ, ενώ δεδομένη είναι και η “τρύπα” στα φορολογικά έσοδα.

Κυβέρνηση και εφορίες δεν αφήνουν το θέμα στην τύχη του, με τα δικαστικά τμήματα των εφοριών να παίρνουν... φωτιά εκδίδοντας καθημερινά τουλάχιστον 1200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών.

Το κατασχετήριο δεν κοινοποιείται μάλιστα στον ίδιο τον οφειλέτη, ακριβώς για να μην προλάβει να... αδειάσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Η κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων θεωρείται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το πιο πρόσφορο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, καθώς μπορεί να επιβληθεί με πιο γρήγορη διαδικασία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο, όπως η κατάσχεση κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.

Τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ αποστέλλουν ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε όλες τις τράπεζες με την εντολή να δεσμευτούν τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του οφειλόμενου ποσού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στον λογαριασμό υπάρχουν καταθέσεις. Η κατάσχεση ολοκληρώνεται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου.

Καταθέσεις

Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η εφορία έχει δικαίωμα να «σηκώσει» ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα ποσά:

Μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ.

Ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ. Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά ενόσω βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων».

Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ σε για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

Κατάσχεση ακινήτου

Η εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ. Έτσι αν ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 600 ή των 1.000 ευρώ) και δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή, τότε υπάρχει πιθανότητα να εκδοθεί εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου. Ο νόμος προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.

Μισθοί, εφάπαξ, ενοίκια

Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η εφορία έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:

Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.

Το 1/2 οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.

Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.

Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.

Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)

Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).

Οι κατασχέσεις των παραπάνω ποσών επιτρέπεται να γίνονται πριν την καταβολή τους στους δικαιούχους-οφειλέτες του Δημοσίου, δηλαδή ενώ τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη στα χέρια εκείνων που πρόκειται να τα καταβάλουν (στα χέρια τρίτων, δηλαδή στα χέρια των εργοδοτών αν πρόκειται για μισθούς ή των ασφαλιστικών ταμείων αν πρόκειται για συντάξεις ή άλλες παροχές ή στα χέρια των ενοικιαστών αν πρόκειται για ενοίκια ή στα χέρια των αγοραστών αν πρόκειται για ποσά από πωλήσεις κ.λπ.).



Πηγή: imerisia.gr