Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Προκαλούν οι Τούρκοι - Η Αγιά Σοφιά γίνεται τζαμί για 30 ημέρες



Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, θα διαβάζεται το κοράνι στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα το κοράνι από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται για το πρόγραμμα sahur (πρωινή προσευχή πριν από τη νηστεία) με τον τίτλο "Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας".

Το Ραμαζάνι αρχίζει στις 6 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Ιουλίου. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αγιά Σοφιά λειτούργησε για 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί ενώ πλέον λειτουργεί ως μουσείο.




Πηγή: dailysabah.com, news247.gr


Σε δίκη για «εκληματική οργάνωση» ο Π. Ψωμιάδης της Ασπίς



Η εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια, αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σε δίκη για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ( 665/2016) ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 ακόμη άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ.

Τα αδικήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο αφορούν κακουργηματική απάτη και υπεξαίρεση καθώς και πλαστογραφία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Παύλο Ψωμιάδη ο οποίος, όπως επισημαίνεται κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βούλευμα οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.


Πηγή : euro2day.gr



Συμμετοχή αστυνομικού της ομάδας Δίας στην ληστεία κατά του Π. Καλλίτση



Ένας αστυνομικός της «Ομάδας ΔΙΑΣ», ένας μόλις αποφυλακισθείς Έλληνας κακοποιός κι ένα ακόμα άτομο αραβικής καταγωγής εμπλέκονται στην ληστεία της 31ης Ιανουαρίου στο Κολωνάκι που έγινε σε βάρος του γνωστού κομμωτή κ. Παναγιώτη Καλλίτση.

Ο αστυνομικός τον τελευταίο καιρό είχε επαφές με την νύχτα και έκανε πολυτελή ζωή.

Μετά από πολυήμερη έρευνα  η Ασφάλεια Αττικής έφτασε στα ίχνη των δραστών και προχώρησε στην προσαγωγή των υπόπτων.

Πώς έγινε η ληστεία :Το βράδυ γύρω στις 9 ο Π. Καλλίτσης και η σύζυγός του εισέρχονταν στο γκαράζ του σπιτιού τους , επιστρέφοντας από το κατάστημα τους στο Ψυχικό.

 Την στιγμή που κατέβηκαν από το αυτοκίνητό τους, δύο ένοπλοι δράστες τους επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν με την απειλή όπλων την τσάντα με τα χρήματα που μετέφερε το ζευγάρι.

Οι δράστες στην προσπάθεια τους να πάρουν τα λεφτά πυροβόλησαν δύο φορές σε βάρος του Καλλίτση, μία φορά στον θώρακα και μία στο πόδι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί χωρίς να πάρουν μαζί τους τα χρήματα.
     



Ελεύθεροι χωρίς όρους οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ



Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, που κατηγορούνται για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, τα έξι πρώην μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, αφέθηκαν ελευθεροι και μάλιστα δεν τους πρίστηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες υπηκόους και τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι αρνουνται τις σε βάρος τους κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι ο ρόλος τους ήταν καθαρά γνωμοδοτικός, καθώς το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ όφειλε να ζητήσει την εκτίμησή τους για την πώληση των ακινήτων, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένο να την ακολουθήσει. Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι είναι ο Ισπανός προεδρος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, ο ομόλογός του στην Ιταλία και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης Γιάννη Γιαννίδη και Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία διαχειριστική ευθύνη δημόσιου και κατ'επέκταση δεν τίθεται ζήτημα διάπραξης του αδικήματος της απιστίας, οπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα.

Το πρωί, πριν την έναρξη των απολογιών, από τον ανακριτή Διαφθοράς Κ. Σαργιώτη εξετάστηκε με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης, στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος περιέγραψε τη διαδικασία που λάμβανε χώρα προκειμένου να πωληθούν ακίνητα, επισημαίνοντας κι αυτός με τη σειρά του το γνωμοδοτικό ρόλο του επίμαχου συμβουλίου.

Η υπόθεση

Η υπόθεση αφορά στην “μη επωφελή αξιοποίηση” 28 ακινήτων, πέντε κτιρίων των υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτιρίων ΔΟY και πέντε κτιρίων της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκαν δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, ΕΘΝΙΚΗ Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ ενώ το δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί εμπειρογνώμονες οι οποίοι όφειλαν -κατά την κατηγορία- αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν. Από την ελληνικής Δικαιοσύνη εκτιμάται πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημιά του ελληνικού δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ακόμα τρία πρόσωπα, μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, της ίδιας περιόδου, αντιμετωπίζουν το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και αναμένεται να απολογηθούν επίσης ενώπιον του ανακριτή. Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι τρεις κατηγορούμενοι μέλη της Διοίκησης, σύμφωνα με την δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.



Αντωνία Ξυνού
Πηγή : news247.gr


Με ευθύνη της κυβέρνησης η φέτα χάνει την ελληνική ταυτότητά της



Την εξαίρεση της φέτας από τη δικαιωματική προστασία της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση με την Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία της ΕΕ και 15 κρατών της Νοτίου Αφρικής.

Εκτός από τη φέτα, το άλλο προϊόν που συνοδεύει αυτή την εξαίρεση είναι οι ελιές Καλαμών και η ονομασία Καλαμάτα.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), όσο και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με την δρομολογούμενη συμφωνία.

Ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, μιλώντας στο CNN Greece κάνει λόγο μια μία ειδεχθή συμφωνία, που είναι αποτέλεσμα άγνοιας και κακής διπλωματίας όσων συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις της συμφωνίας αυτής.

“Για πρώτη φορά οι αγορές αυτές με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγουν και προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να το κάνει αυτό για να μπορέσει να διοχετεύσει την περίσσια των αγροτικών της προϊόντων και ιδιαίτερα των γαλακτοκομικών τα οποία έχει”, σημειώνει ο κ. Αποστολόπουλος και τονίζει ότι “είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας να μπορεί να δώσει ένα προϊόν το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο”.

Οι συνέπειες, ωστόσο, από την εξαίρεση της φέτας από την εν λόγω συμφωνία, θα είναι μη αναστρέψιμες. Όπως επισημαίνει ο κ. Αποστολόπουλος η φέτα θα χάσει την ταυτότητά της και παράλληλα κάνει λόγο για παραπλάνηση του καταναλωτή.

Πηγαίνοντας σ’αυτές τις αγορές με το καθεστώς που θα περάσει έχουμε τον ορισμό της παραπλάνησης του καταναλωτή. Δηλαδή θα έχουμε στην ίδια αγορά, δύο προϊόντα που θα έχουν μια τελείως διαφορετική ταυτότητα και ως προς τη σύνθεση και ως προς τον τρόπο παραγωγής. Αυτό το πράγμα είναι πραγματικά απαράδεκτο από οποιαδήποτε μεριά το δει κανείς”, αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος και προσθέτει:

“Το δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι ο καταναλωτής των περιοχών αυτών θα εκτεθεί σε προϊόντα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη φέτα. Θα συνηθίσει, θα ταυτίσει το όνομα φέτα με προϊόντα που δεν σχετίζονται με την πραγματική φέτα και έτσι θα χάσει το χαρακτήρα της η φέτα, θα χάσει την ταυτότητά της και αυτό είναι πολύ σημαντικό και μη αντιστρεπτό”.

“Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα δεδομένο γεγονός το οποίο θα αποτελέσει κείμενο εργασίας για τις επόμενες συμφωνίες. Δεν μπορούμε να συζητάμε με τους άλλους εταίρους ότι θα κάνουμε μια διαφορετική συμφωνία. Αν ζητήσει και η Αμερική το ίδιο, θα αναγκαστούμε να πούμε ναι “, λέει ο κ. Αποστολόπουλος, εκτιμώντας ότι έχουμε δημιουργήσει ένα κακώς δεδομένο.

Αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει βέτο στο συμβούλιο υπουργών για την υιοθέτηση της συμφωνίας, καταλογίζοντας ευθύνες στους κ.κ. Σταθάκη και Κοτζιά που ενέδωσαν σε αυτή.


Πηγή: cnn.gr


Nτοκουμέντο για τα βασανιστήρια στον Β. Γιακουμάκη



Video που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών δείχνει τον Γιακουμάκη να  δέχεται επίθεση από περίπου οκτώ άτομα.

Στο υλικό, διάρκειας 2,5 λεπτών, ο φοιτητής απεικονίζεται πάνω στο κρεβάτι του στην φοιτητική εστία να δέχεται επίθεση από περίπου οκτώ άτομα.

Φωτογραφίες, από το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι συμφοιτητές του, δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος την Παρασκευή. Καρέ - καρέ καταγράφεται το κρούσμα τραμπουκισμού εις βάρος του Γιακουμάκη.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 20χρονος φωνάζει δυνατά ότι πονά και ζητά να τον αφήσουν να σηκωθεί από το κρεβάτι, όταν οι συμφοιτητές του πέφτουν πάνω του και δεν του επιτρέπουν να κουνηθεί.

Κάποιες στιγμές γελάει μηχανικά, πιθανώς σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τον αφήσουν ήσυχο. Ωστόσο, ένας από τους πιο σωματώδεις κάνει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη ένα κεφαλοκλείδωμα.

Το πρόσωπο του Γιακουμάκη γίνεται κατακόκκινο και σταματά να μιλάει. Κάποιος ακούγεται να λέει: «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα». Οι δράστες σηκώνονται και φεύγουν.







Πηγή : tovima.gr


ΗΠΑ: Πατέρας επιτίθεται στο δολοφόνο της κόρης του



Τη στιγμή που ένας πατέρας ανέβηκε πάνω στο τραπέζι σε αίθουσα δικαστηρίου προκειμένου να επιτεθεί στον άνδρα που σκότωσε την κόρη του κατέγραψε κάμερα του δικαστηρίου.

Ο Βαν Τέρι, πατέρας της Σιρέλντα Τέρι, έδινε την κατάθεσή του στο δικαστήριο του Οχάιο την Πέμπτη και στράφηκε προς το δολοφόνο Μάικλ Μάντισον, που τον ειρωνεύτηκε.

Ο Τέρι στη συνέχεια όρμησε στον Μάντισον, πέφτοντας πάνω στο τραπέζι την ώρα που οι αναπληρωτές του γραφείου του σερίφη έπεσαν επάνω του και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τον εναγόμενο. Οι αξιωματικοί στη συνέχεια, τον έβγαλαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ τα μέλη της οικογένειας έκλαιγαν.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του,  ο Τέρι δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υποθέτω πως θα πρέπει μέσα στις καρδιές μας να συγχωρήσουμε αυτό τον κλόουν. Άγγιξε την οικογένειά μας, πήρε την κόρη μου…»

Στη συνέχεια σταμάτησε, ακουμπώντας τον αγκώνα του στο τραπέζι, κάρφωσε το βλέμμα του στο δολοφόνο και στην συνέχεια έτρεξε κατά μήκος της αίθουσας για να του επιτεθεί.

Ο 38χρονος Μάντισον, καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τριών ανθρώπων και την συσκευασία των πτωμάτων τους σε σακούλες σκουπιδιών.



H δικαστής Νάνσι Μακντόνελ δήλωσε πως η τρομακτική φύση των εγκλημάτων του Μάντισον υπερκαλύπτουν τα στοιχεία που δόθηκαν για να μην του απαγγελθεί η θανατική ποινή, μεταξύ των οποίων η χαοτική παιδική ηλικία.

Ο Μάντισον καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα με πολλαπλές κατηγορίες, όπως διακεκριμένο φόνο και απαγωγή. Τα πτώματα της 38χρονης Αντζελα Ντέσκινς, της 28χρονης Σετίσα Σίλεϊ και της 18χρονης Σιρέλντα Τέρι, βρέθηκαν τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην πολυκατοικία που ζούσε ο Μάντισον στο ανατολικό Κλίβελαντ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στην αστυνομία πως στραγγάλισε δύο από τις γυναίκες, αλλά δεν θυμάται να σκότωσε το τρίτο άτομο.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως οι γυναίκες σκοτώθηκαν σε μία περίοδο 9 μηνών: η Σίλεϊ τον Οκτώβριο του 2012, η Ντέσκινς τον Μάιο του 2013 και η Τέρι τον Ιούλιο του 2013.

Οι δικηγόροι του Μάντισον δήλωσαν πως είχε υποστεί μόνιμη ψυχολογική βλάβη λόγω της σωματικής κακοποίησής του ως παιδί.

Συνελήφθη όταν ένας υπάλληλος καλωδιακής τηλεόρασης ανέφερε την μυρωδιά σάπιου που προερχόταν από το γκαράζ του Μάντισον. Εντός, η αστυνομία βρήκε το σώμα μιας γυναίκας σε αποσύνθεση τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών και σφραγισμένο με ταινία. Οι ερευνητές στη συνέχεια βρήκαν άλλο ένα πτώμα στο υπόγειο ενός άδειου σπιτιού και άλλο ένα στην πίσω αυλή ενός γειτονικού σπιτιού.

Η εκτέλεσή του ωστόσο είναι πιθανόν να καθυστερήσει χρόνια, λόγω των χρονοβόρων προσφυγών αλλά και της έλλειψης θανατηφόρων φαρμάκων στο Οχάιο.


Πηγή: Sky News, ethnos.gr


Η κυβέρνηση παρέδωσε στα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ



«Φύλλο και φτερό» έγινε η πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, καθώς μετά τη χθεσινή τροπολογία, παραδόθηκαν στα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ετών.

Μαζί με αυτά επιτρέπεται η πώληση και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εξαιρεθεί και αφορούν ακόμη και δάνεια που έχουν δοθεί σε σεισμόπληκτους ή πυρόπληκτους δανειολήπτες. Ετσι, ψωρίς προστασία βρίσκονται πλέον και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε χαρακτηριζόμενες ευάλωτες ομάδες (σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και θύματα λοιπών φυσικών καταστροφών).

Με την ίδια τροπολογία επιδεινώνεται και η θέση όσων τελούν υπό καθεστώς προστασίας έως τις 31/12/2017 και συγκεκριμένα οι δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν αλλάζει το χρονικό όριο της προστασίας για την πώληση ή τη μεταβίβασή τους, με τη χθεσινή τροπολογία αίρεται η πρόνοια του νόμου 4389/2016, βάσει της οποίας για τα δάνεια αυτά δεν επιτρεπόταν η αλλαγή διαχειριστή. Πλέον, τα δάνεια αυτά θα μπορούν να ανατίθεται προς διευθέτηση και είσπραξη σε εταιρείες διαχείρισης, ωστόσο η κυριότητά τους θα παραμένει στην τράπεζα που τα χορήγησε.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δεν θα προσμετρώνται στο έλλειμμα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» δαπανών.

Με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο τέλος Μαρτίου του 2016 το ύψος των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου ανερχόταν στα 13,703 δισ. ευρώ. Από αυτά το 1,638 εκατ. ευρώ αφορά σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, το 1,576 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα 2,997 δισ. ευρώ σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα 7,492 δισ. ευρώ αποτελούν κρατικές εγγυήσεις προς φορείς της γενικής κυβέρνησης.




Πηγή: iefimerida.gr 


Όποιος και να ξεπουλούσε λαό και κράτος θα άρεσε στον Νταισελμπλούμ! Μην χαρείτε να κλαίτε



Όταν τους λες πάρτε μας και τα σώβρακα πέφτοντας στα τέσσερα όπως λέει και ο λαός τότε θα σε αγαπάνε όλοι!!

Εάν τους κάνεις τα χατίρια για να μπορέσεις να γαντζωθείς για όσο περισσότερο μπορείς στην εξουσία, θυσιάζοντας οικογένειες και κράτος τότε σίγουρα θα αρέσεις σε αυτούς που σου έχουν δανείσει οπότε να κλαίτε να μην πανηγυρίζεται γιατί έχει ξεπεράσει τα όρια του ο λαός και βουλιάζει μιά χώρα με την ανικανότητα σας.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα γιατί υποσχέθηκε το αδύνατο αλλά... άλλαξε

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει την Ευρωζώνη στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2018, όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης

Τον θαυμασμό του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε κοινή συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες. 

«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» δήλωσε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει την Ευρωζώνη στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2018, όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης.

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι με την υπόσχεση να πραγματοποιήσει το αδύνατο. Μετά από μια νέα κρίση, διόρθωσε τα λάθη του, ο ίδιος άλλαξε, το κόμμα του έχει γίνει πιο ειλικρινές και εξελέγη από τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Τον θαυμάζω πολύ όπως και τον Ματέο Ρέντσι. Προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Bολές κατά Γιούνκερ για το γαλλικό έλλειμμα


Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για χαλαρή στάση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και τον κάλεσε να μην κάνει «τα στραβά μάτια» στην περίπτωση του ελλείμματος της Γαλλίας. Θα ήταν συνετό για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να προσέξει λίγο περισσότερο την αξιοπιστία της», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε στην Sueddeutesche Zeitung και ταυτόχρονα σε άλλες έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Οταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, επικρίνοντας τον Γιούνκερ για χαλαρή ερμηνεία του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας. «Θα ήταν σοφό, εάν η Επιτροπή πρόσεχε λίγο παραπάνω την αξιοπιστία της. Εμείς τα κράτη μέλη χρειαζόμαστε έναν αντικειμενικό κριτή ο οποίος να διαφυλάσσει το Σύμφωνο».

Ο επικεφαλής του Eurogroup διατυπώνει τις επικρίσεις με αφορμή την στάση του κ. Γιούνκερ, ο οποίος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ερωτήθηκε γιατί το Παρίσι λαμβάνει διαρκώς εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας, απάντησε «επειδή είναι η Γαλλία». Ο κ. Ντάισελμπλουμ διαμαρτύρεται για πολιτικοποίηση, όπως λέει, των δημοσιονομικών αποφάσεων, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου πρόσφατα η Κομισιόν ανέβαλε την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του ελλείμματος για μετά τις εκλογές.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι εάν η Επιτροπή εξακολουθήσει να κάνει «τα στραβά μάτια» ξανά και ξανά, στο τέλος το Eurogroup θα καταντήσει μια «τυφλή νομισματική ένωση». «Την επόμενη φορά η Κομισιόν θα κάνει τα στραβά μάτια και για άλλους και στο τέλος θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλους και θα έχουμε μια τυφλή νομισματική Ένωση», λέει ο Ντάισελμπλουμ. Εάν ο κ. Γιούνκερ υποστήριζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για την Γαλλία, τότε αυτό καταστρέφει πραγματικά την αξιοπιστία της Κομισιόν ως προστάτη του Συμφώνου και αυτό με ανησυχεί», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup και καλεί την Επιτροπή να διατηρήσει και να προστατεύσει τους κανόνες του Συμφώνου «ανεξαρτήτως του μεγέθους ενός κράτους-μέλους ή του εάν διεξάγονται εκλογές. Προσθέτει μάλιστα ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, θα είναι υπ' αυτές τις συνθήκες δύσκολο να ζητήσει από το Κοινοβούλιο της χώρας του να τηρήσει το Σύμφωνο, όταν οι άλλοι δεν το τηρούν.


Όχι απλά δεν καταργείται θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ έως το 2031



Η κυβέρνηση «κάνει γαργάρα» τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες

Τα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπουν έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων -που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου- για μια 15ετία ακόμη.

Η κυβέρνηση «κάνει γαργάρα» τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες για κατάργηση του «άδικου» φόρου, του περιβόητου πλέον Ειδικού Φόρου Ιδιοκτησίας, του ΕΝΦΙΑ και αντί της άρσης του μέσα στην επόμενη χρονιά, ή έστω της αντικατάστασής του με κάποιον άλλο φόρο ή τέλος, προχωρά ακάθεκτη στην παγίωσή του και μάλιστα σε ορίζοντα άνω της 15ετίας!

Για του λόγου το αληθές στην ανάλυση των πιθανών πηγών εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο ρητά προβλέπεται πως από τις άμεσες ξένες επενδύσεις θα δημιουργηθούν φορολογικά έσοδα τα οποία θα αγγίξουν τα 301,2 εκατ. ευρώ, από τον ΦΠΑ άλλα  572,5 εκατ. ευρώ,  από τις Ασφαλιστικές Εισφορές 522,1 εκατ. ευρώ και τα 54,4 εκατ. ευρώ. από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται τουλάχιστον έως το 2031!




Πηγή: Newmoney.gr


Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στη Γερμανία λόγω της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων



Αντιδρώντας στην απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου, που είχε αναγνωρίσει νωρίτερα με ψήφισμά του τη σφαγή των Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως γενοκτονία, η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Βερολίνο. Ο τούρκος διπλωμάτης πρόκειται να μεταβεί στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε σχετικά ο τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Κένυα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε από το Ναϊρόμπι ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι μετά την επιστροφή του στην Τουρκία θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις γύρω από το επίμαχο ζήτημα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, σχολιάζοντας νωρίτερα την απόφαση της γερμανικής βουλής, την χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος».

Σε πείσμα των τουρκικών προειδοποιήσεων

Προηγουμένως και παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και προειδοποιήσεις εκ μέρους της Άγκυρας, η γερμανική βουλή προχώρησε σε αναγνώριση της σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία. Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων και ως εκ τούτου η αποδοχή του θεωρείτο δεδομένη ήδη στο προοίμιο.

Πέρα από μια αρνητική ψήφο και ένα λευκό από τις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών, το ψήφισμα συγκέντρωσε όλες τις θετικές ψήφους του σώματος. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η καγκελάριος Μέρκελ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ωστόσο, αν η Άγκελα Μέρκελ παρευρισκόταν θα ψήφιζε υπέρ. Επίσης απουσίαζε η πλειοψηφία των υπουργών της γερμανικής κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, η υπουργός Άμυνας φον ντερ Λάιεν, ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Γκάμπριελ και ο υπουργός Εξωτερικών Σταϊνμάιερ. Πιθανώς να ήθελαν κατά αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν επιδιώκεται ρήξη.

Συζήτηση σε ήρεμο κλίμα

Η ίδια η συζήτηση για το ψήφισμα, που αφορά τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 στη Μικρά Ασία, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα και με μεγάλη σοβαρότητα, αλλά υπό την σκιά προειδοποιήσεων από την Τουρκία σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις. Επίσης υπήρξαν διαμαρτυρίες τουρκικών οργανώσεων της Γερμανίας, αλλά και απειλές κατά της ζωής γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής. Οι ομιλητές όλων των ΚΟ κατέστησαν στην παρέμβαση τους σαφές ότι το ψήφισμα στο οποίο οι σφαγές χαρακτηρίζονται ως γενοκτονία δεν στρέφεται ενάντια στη σημερινή Τουρκία. Η χώρα όμως έχει την υποχρέωση να τεθεί αντιμέτωπη και να ασχοληθεί με εκείνη την ιστορική περίοδο. Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η συμφιλίωση ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία, επισημάνθηκε.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, ο πρώην υπουργός Άμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, με το ψήφισμα η Γερμανία δεν στοχεύει στην εξίσωση της γενοκτονίας του 1915 με το ολοκαύτωμα των εβραίων, το οποίο συνιστά μοναδικό ιστορικό γεγονός, όπως υπογράμμισε.

Το γερμανικό ενδιαφέρον για το ψήφισμα σχετίζεται και με την ενοχή της τότε αυτοκρατορικής Γερμανίας σε ό,τι αφορά τις σφαγές των Αρμενίων, Αραμαίων, Ασσυρίων και Ελλήνων Ποντίων, επεσήμανε ο πρόεδρος των Πρασίνων, ο τουρκικής καταγωγής Τζεμ Έζντεμιρ. «Το ότι στο παρελθόν υπήρξαμε συνένοχοι αυτού του φοβερού εγκλήματος», πρόσθεσε ο κ. Έζντεμιρ, «δεν μπορεί να σημαίνει ότι σήμερα θα πρέπει να γίνουμε συνένοχοι εκείνων που το αρνούνται».



Πηγή: Deutsche Welle,huffingtonpost


Το στιλέτο στον τάφο του Τουταγχαμών φτιάχτηκε από μετεωρίτη



Σε μια ιστορική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες, μετά από νέα ανάλυση που πραγματοποίησαν σε ένα στιλέτο που είχε εγκλωβιστεί στον τάφο του Τουταγχαμών και διαπίστωσαν πως είχε κατασκευαστεί από σίδηρό από έναν μετεωρίτη.

Το 1925, ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ βρήκε δύο στιλέτα, ένα σιδερένιο και ένα με χρυσή λεπίδα, στο περιτύλιγμα του έφηβου βασιλιά, που ήταν μουμιοποιημένος για περισσότερα από 3.300 χρόνια. Η σιδερένια λεπίδα, με την χρυσή λαβή, και τη διακόσμηση με κρίνα και τσακάλια, είχε προβληματίσει τους ερευνητές επί δεκαετίες μετά την ανακάλυψη του Κάρτερ: οισιδηροκατασκευές ήταν σπάνιες στην Αρχαία Αίγυπτο και το μέταλλο του μαχαιριού δεν είχε σκουριάσει.

Ιταλοί και Αιγύπτιοι ερευνητές ανέλυσαν το μέταλλο με ένα φασματογράφο φθορισμού ακτίνων Χ για τον προσδιορισμό της χημικής του σύνθεσης και διαπιστώθηκε υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο, όπου μαζί με τα επίπεδα του κοβαλτίου, «υποδηλώνει σαφώς μια εξωγήινη προέλευση». Οι ερευνητές συνέκριναν τη σύνθεση με γνωστούς μετεωρίτες σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων γύρω από την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου, και βρήκαν παρόμοια επίπεδα σε έναν μετεωρίτη.

Αυτός ο μετεωρίτης, που ονομάζεται Kharga, βρέθηκε 240 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξάνδρειας, στο λιμάνι της πόλης Mersa Matruh, που στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον 4ο αιώνα π.Χ., ήταν γνωστή ως Amunia.
Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα ευρήματά τους την Τρίτη στο περιοδικό Meteoritics & Planetary Science.

Αν και οι άνθρωποι είχαν εργαστεί με χαλκό, μπρούτζο και χρυσό από το 4.000 π.Χ., οι σιδηροκατασκευές ήρθαν πολύ αργότερα και ήταν σπάνιες στην Αρχαία Αίγυπτο. Το 2013, εννέα μαυρισμένες χάντρες σιδήρου, που είχαν ανασκαφεί από ένα νεκροταφείο κοντά στο Νείλο στη βόρεια Αίγυπτο, βρέθηκαν να έχουν σφυρηλατηθεί από θραύσματα μετεωριτών, καθώς επίσης και από ένα κράμα νικελίου – σιδήρου. Οι χάντρες είναι πολύ παλαιότερες από ότι ο νεαρός φαραώ, που χρονολογείται στο 3.200 π.Χ.



«Καθώς τα μόνα δύο πολύτιμα αντικείμενα σιδήρου από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι στιγμής που αναλύθηκαν προέρχονται από μετεωρίτες» έγραψε η ομάδα που μελέτησε το στιλέτο, «προτείνουμε πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έδιναν μεγάλη αξία στο σίδηρο των μετεωριτών για την παραγωγή διακοσμητικών ή τελετουργικών αντικειμένων».

Οι ερευνητές στάθηκαν επίσης στην υπόθεση πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι απέδιδαν μεγάλη σημασία σε βράχους που έπεφταν από τον ουρανό. Πρόσθεσαν πως η εύρεση ενός στιλέτο κατασκευασμένου από μετεωρίτη, προσθέτει νέο νόημα στη χρήση του όρου «σίδηρος» στα αρχαία κείμενα και σημείωσαν πως γύρω στον 13ο αιώνα π.Χ. ένας όρος που «κυριολεκτικά μεταφράζεται ως ‘σίδηρος από τον ουρανό’ άρχισε να χρησιμοποιείται για την περιγραφή όλων των τύπων σιδήρου».

«Η εισαγωγή του νέου σύνθετου όρου υποδηλώνει πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν ότι αυτά τα σπάνια κομμάτια σιδήρου έπεσαν από τον ουρανό ήδη από τον 13ο αιώνα π.Χ., ξεπερνώντας τον δυτικό πολιτισμό για περισσότερο από 2 χιλιετίες» γράφουν οι ερευνητές.




Πηγή: Guardian, ethnos.gr


Ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα τα Ελληνόπουλα στο διαδίκτυο



Αποκαλυπτική ως προς τις συνήθειες των παιδιών και των ανηλίκων στο Internet είναι η σχετική έκθεση της Kaspersky Lab, καταδεικνύοντας ότι τα παιδιά και οι ανήλικοι ανά τον κόσμο περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας, όπως κοινωνικά δίκτυα, email, εργαλεία chat κ.ά. (τα οποία αντιπροσωπεύουν το 67% της online δραστηριότητάς τους). Τα gaming portals (11%) και οι ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και καπνικά προϊόντα (9%) ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, η ίδια έκθεση δείχνει ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στα ενδιαφέροντα των παιδιών ανά χώρα.

Η έκθεση καλύπτει ένα διάστημα 12 μηνών και δείχνει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, που προέρχονται από τις λύσεις ασφάλειας της Kaspersky Lab για Windows PC και Mac, στις οποίες είναι ενεργοποιημένη η μονάδα Γονικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση παρουσιάζει το ποσοστό των επισκέψεων ή τις απόπειρες επισκέψεων σε ιστοσελίδες με δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, που εμπίπτουν σε μία από τις 14 προκαθορισμένες κατηγορίες*. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, τα παιδιά μείωσαν τις επισκέψεις τους σε μέσα επικοινωνίας και ιστοσελίδες με θέματα για ενήλικες. Η τάση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα παιδιά μετακινούν τις πιο «ευαίσθητες» δραστηριότητές τους σε φορητές συσκευές, οι οποίες δεν καλύπτονται από την έκθεση.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (67%). Το 10% των παιδιών στην Ελλάδα επισκέπτεται ιστότοπους με online παιχνίδια, ενώ το 8% ιστοσελίδες με αναφορά σε ναρκωτικές ουσίες. Σε μικρότερο ποσοστό, χρησιμοποιούν email (3%), επισκέπτονται ιστοσελίδες με παράνομο λογισμικό (3%), ηλεκτρονικά καταστήματα (2%) και ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου (2%).

Η κατηγορία «διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας» ήταν πιο δημοφιλής στο Μεξικό (86%), τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ιταλία (σε όλες λίγο περισσότερο από 70%). Τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν λιγότερο τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν στην Κίνα (30%), τη Γερμανία (31% ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (32%). Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι όσο λιγότερο δημοφιλής ήταν αυτή η κατηγορία σε μια χώρα, τόσο πιο δημοφιλής ήταν η κατηγορία «ηλεκτρονικά παιχνίδια». Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο (28%), τη Γερμανία (26%) και την Αυστραλία (21%) είναι πιο πιθανό να παίξουν online, ενώ τα παιδιά από το Μεξικό (4%), την Ιταλία (6%) και την Ιαπωνία (7%) το κάνουν λιγότερο συχνά.

Αναφορικά με την παρακολούθηση βίντεο, την ακρόαση μουσικής και το «κατέβασμα» λογισμικού, τα παιδιά στην Ιαπωνία έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα παγκοσμίως (12% του συνόλου των ειδοποιήσεων στις μονάδες Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab). Επίσης, οι ανήλικοι Ιάπωνες είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν αγορές online (17%), κάτι που ισχύει και για τους ανηλίκους στην Κίνα (20%). Η κατηγορία «αλκοόλ, καπνικά προϊόντα και ναρκωτικές ουσίες» συγκέντρωσε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στη Γερμανία (23%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (25%). Από την άλλη, οι ιστότοποι της κατηγορίας «περιεχόμενο για ενήλικες» συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ανηλίκων στην Κίνα (23%) και την Ιαπωνία (5%). Η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η λιγότερο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ (λιγότερο από 1% και στις δύο χώρες).


Πηγή : zougla.gr


Ναρκωτικά των τζιχαντιστών στον Πειραιά! 26 εκατομμύρια χάπια σε φορτίο για τη Λιβύη



Το βαπόρι είχε φύγει από την Ινδία, μετέφερε όπως έγραφαν τα χαρτιά του πετσέτες, σεντόνια κλπ στη Λιβύη. Όπως αποκαλύφθηκε όμως στα αμπάρια του τα κοντέινερ έκρυβαν εκατομμύρια χάπια, γνωστά ως το ναρκωτικό των τζιχαντιστών. Χάπια που περιέχουν μια ουσία η οποία μετατρέπει τους χρήστες σε αδίστακτους δολοφόνους.

Αμερικανοί και Έλληνες πράκτορες είχαν πληροφορίες. Με μια συντονισμένη επιχείριση το βαπόρι που μετέφερε στη Λιβύη 26 εκατομμύρια χάπια αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ μπλοκαρίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και οι αρχές κατάσχεσαν το εμπόρευμα συλλαμβάνοντας μέλη του πληρώματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι το φορτίο προοριζόταν για το νέο μέτωπο που έχει χτίσει το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.



Τα χάπια που εντοπίστηκαν περιέχουν την ουσία captagon η οποία είναι παράγωγο της αμφεταμίνης. Είναι διεγερτική και προκαλεί μια αίσθηση εφορίας μαζί με επιθετικότητα. Είναι τα χάπια που επιβεβαιωμένα χρησιμοποιούν οι μαχητές του ISIS και είναι ικανοί να προβούν στα απίστευτα εγκλήματα που κατά καιρούς έχουν διαπράξει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος τα χάπια αυτά είναι δημοφιλή μεταξύ των τζιχαντιστών. Μετά την κατανάλωση ο χρήστης νιώθει αυξημένη αίσθηση της μυικής του δύναμης, αυξημένη σεξουαλικότητα, αλλά και έλλειψη ανάγκης για ύπνο και τροφή. Ουσιαστικά τους κάνει να νιώθουν άτρωτοι.

Τώρα κύριο μέλημα των αρχών είναι ο εντοπισμός όλων των εμπλεκόμενων, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή Ελλήνων στο κύκλωμα που επιχείρησε να διακινήσει τα χάπια αυτά με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας.



Πηγή : newsit.gr


Προσχώρηση στην Ν.Δ. 12 πρώην στελεχών του Ποταμιού



12 πρώην στελέχη του Ποταμιού προσχώρησαν εχθές Πέμπτη στην Νέα Δημοκρατία βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση :

"Κοινοποιούμε σήμερα την απόφασή μας να συνταχθούμε στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξοδο από την κρίση. Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον”, ανέφεραν, στη δήλωσή τους. Παράλληλα, τα δώδεκα πρώην στελέχη της Σεβαστουπόλεως κάλεσαν τους πολίτες που στήριξαν την επιλογή της ενασχόλησής τους με τα κοινά να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά. Και πιστεύουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση”.


Ανησυχία για νέες επιθέσεις «Πυρήνων» μετά το δέμα-βόμβα σε δικαστικό



Ομοιότητες με τη σχεδιαζόμενη επίθεση της «Σέχτας» στην Ιτέα

Νέα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή άλλων ένοπλων ομάδων αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την αποστολή δέματος-βόμβα, σε κούφιο βιβλίο, με έξι μασούρια δυναμίτη, έξι μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, δύο μπαταρίες και αυτοσχέδιους πυροκροτητές με παραλήπτη τη δικαστικό κυρία Ισιδώρα Πόγκα.

Η κυρία Πόγκα ενημέρωσε τις αρχές μόλις αντελήφθη ότι το δέμα ήταν ύποπτο, ακολουθώντας και σχετικές παλαιότερες υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι διωκτικές αρχές εκφράζουν φόβους για νέο κύκλο επιθέσεων από το εγχώριο αντάρτικο πόλης ύστερα από μακρά περίοδο «σιωπής» και εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί πανομοιότυπα δέματα-βόμβες.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ένοπλη επίθεση ήταν η έκρηξη βόμβας τον Νοέμβριο του 2015 στο κτίριο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Όπως... Ιτέα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε εξαιρετικές ομοιότητες με αυτόν που είχε σταλεί τον Απρίλιο του 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και φέρεται να είχε κατασκευασθεί από τον δραπέτη τότε Χριστόδουλο Ξηρό σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων» και με προοπτική την ευθύνη για τη σχεδιαζόμενη αιματηρή ενέργεια να αναλάβει η επανεμφανιζόμενη Σέχτα Επαναστατών.

Τότε είχε προσδιορισθεί και η εμπλοκή στην κατασκευή της βόμβας αντιεξουσιαστή με το ψευδώνυμο «Ιάσονας», που ήδη έχει συλληφθεί και οργάνωνε μέσω κινητών τις συνεννοήσεις μελών των «Πυρήνων».

Θέματα φυλακισμένων

Η κυρία Πόγκα είχε βρεθεί στο στόχαστρο των «Πυρήνων» λόγω μη αποφυλάκισης συγγενών και φίλων, κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή και στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», για μαζική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επιπλέον είχε αρνηθεί να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Στις 25 Ιουνίου 2015 αναρχικοί είχαν ρίξει μπογιές και φυλλάδια υπέρ του Νίκου Μαζιώτη και μία φωτοβολίδα στο σπίτι της κυρίας Πόγκα. Επιπλέον σε κείμενο που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών αναλύονταν οι «αρνητικές θέσεις» της στα αιτήματα των κρατούμενων ανταρτών πόλης.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη έμπειρη δικαστική λειτουργός είχε προχωρήσει στην παραπομπή 69 μελών της Χρυσής Αυγής για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και σε άλλες σημαντικές δίκες όπως αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου κ.ά.

Νέοι «αντάρτες πόλης»;

Μεγάλο ερώτημα των αστυνομικών είναι ότι πλέον έχουν στρατολογηθεί νέα μέλη των «Πυρήνων» που έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία κατασκευής τέτοιου είδους εκρηκτικών μηχανισμών. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλεισθεί η βόμβα να κατασκευάσθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως εξάλλου είχε ανακύψει στις έρευνες για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος».






Λαμπρόπουλος Βασίλης 
Πηγή : tovima.gr



Έχει χαθεί ο έλεγχος στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών



Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Αυξάνονται και πάλι οι ροές λαθρομεταναστών στα νησιά μέσα στην τουριστική σαιζόν.

Μετά τον Μοριά της Λέσβου σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.



Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Οκτώ από τους τραυματίες χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες.

Οι σύγκρουσεις ήταν ιδιαιτέρως βίαιες, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Από την αστυνομία έχουν προσαχθεί περίπου 20 μετανάστες και κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν κατηγορούμενοι.