Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ο Τσίπρας θα κάνει ανασχηματισμό με ότι περίσσεψε από το ΠΑΣΟΚ και δεν πήγε αμέσως ΣΥΡΙΖΑ



Αυτό που πάει να γίνει σίγουρα δεν θα είναι καλό για την χώρα μας.

Ο Τσίπρας για να παραμείνει στην εξουσία σκέφτηκε να κάνει ανασχηματισμό τοποθετώντας παλιούς πασόκους για υπουργούς.

Ποιός του το πρότεινε ποιανού ιδεά ήταν του ίδιου των συνεργατών του ποιός ξέρει το θέμα είναι ότι ο κόσμος ανατριχιάζει και μόνο στην ιδέα ότι θα τον κυβερνήσει το βαθύ πασοκ.

Βέβαια θα μου πείτε γιατί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέσα του το βαθύ πασοκ; Ακριβώς γιαυτό επειδή έχουμε πάρει χαμπάρι τι σημαίνει μίξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ!! Βοήθειααααα!!

Τα πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ που ακούγεται ότι θα αναλάβουν χαρτοφυλάκιο και έχουμε διαβάσει στα Μ.Μ.Ε. είναι 

Υποψήφιοι για το ΥΠΟΙΚ Χριστοδουλάκης-Λούκα

Ενδεικτικό είναι πως πιθανοί υποψήφιοι για μία θέση στο ΥΠΟΙΚ είναι ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης. Διετέλεσε από το 1996 ως τον Μάρτιο του 2000 υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (κυβέρνηση Σημίτη). Στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης, την περίοδο 2000-2001, και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004, ενώ ήταν και υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Θάνου το 2015.

Για μία θέση στο οικονομικό επιτελείο έχει ακουστεί και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη. Τον Οκτώβριο του 2009 ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 τοποθετήθηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο Υγείας η Ξενογιαννακοπούλου;

Ισχυρή υποψηφιότητα φαίνεται πως θέτει η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία φέρεται να είναι από τα πρόσωπα της «διεύρυνσης» και μάλιστα ενδέχεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2009 ορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου και στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010 ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνη για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Φήμες για Οικονόμου και Καστανίδη

Η ονοματολογία πάντως συνεχίζεται, με τα περισσότερα πρόσωπα που ακούγονται να προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Φήμες θέλουν να μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος συμμετείχε στις κυβερνήσεις επί ΠΑΣΟΚ από το 1985 έως και το 2011 (επί Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου). 

Ενα άλλο πρόσωπο είναι ο Παντελής Οικονόμου, ο οποίος το 2011 (επί Γιώργου Παπανδρέου) ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θέση στην οποία παρέμεινε και στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Στο τραπέζι και το όνομα του Φώτη Κουβέλη πρώην ΔΗΜΑΡ

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συμπαρατάσσεται ανοικτά πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα πρόσωπο που ακούγεται ότι θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα, φημολογείται πως θα τοποθετηθεί στο γνώριμό του υπουργείο Δικαιοσύνης.






«Χάθηκαν πολύτιμοι θησαυροί του Παν. Αθηνών»

Αναλυτής φωνής (με φλόγες φωταερίου) και τέσσερις καθρέπτες. Από τα σπανιότατα εκθέματα του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μεταξύ των λίγων που διεσώθησαν από τις τρεις διαδοχικές διαρρήξεις στις αποθήκες της Φοιτητικής Εστίας, στην οδό Ούλοφ Πάλμε, όπου είχε μεταφερθεί όλος ο σπάνιος εξοπλισμός τού υπό ανακαίνιση Παλαιού Χημείου.


Οι θησαυροί του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρίσκονται σε κίνδυνο; Κλοπές σπανιότατων εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ καταγγέλλει ο υπεύθυνος και υπόλογος του μουσείου, Χρυσολέων Συμεωνίδης, σε έγγραφό του προς τον πρύτανη του ιδρύματος, Θάνο Δημόπουλο. Πρόκειται για πολύτιμους θησαυρούς της ιστορίας του ιδρύματος, για τους οποίους υπεύθυνο είναι και το υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, μεταξύ των εκθεμάτων του μουσείου –στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Χημείου στην οδό Σόλωνος 104– περιλαμβάνονται όργανα του Εθνικού Γραφείου Μέτρων και Σταθμών, πρότυπα μεγέθη, η πρώτη γεννήτρια ακτίνων Roentgen στην Ελλάδα (από το 1897), η γεννήτρια Alexanderson του ασυρμάτου που συνέδεε το Χημείο με το εκστρατευτικό σώμα στη Μικρά Ασία και οι μυστικοί πομποί της Κατοχής. Επίσης, στις συλλογές του μουσείου είναι η μηχανή Ramsden (από το 1838), που παρόμοια περιγράφει ο Ρήγας Φεραίος το 1790 στο «Φυσικής απάνθισμα», πολλά όργανα και συσκευές Φυσικής και Χημείας, το προσωπικό αρχείο του Κων. Καραθεοδωρή, καθώς και όργανα από το Πανεπιστήμιο Σμύρνης.

Λόγω της αναπαλαίωσης του ευρύτερου χώρου του Παλαιού Xημείου, περίπου 100 τόνοι μουσειακού υλικού μεταφέρθηκαν έως την άνοιξη του 2007 στις αποθήκες της Φοιτητικής Εστίας του ΕΚΠΑ, στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Από την εικόνα των αποθηκών σήμερα, ο κ. Συμεωνίδης εκτιμά ότι έχει χαθεί υλικό που ισοδυναμεί σε 300 κιβώτια, και συνεπώς πάνω από 1.000 εκθέματα. Ιδού τι λέει, μεταξύ άλλων, ο κ. Συμεωνίδης στο έγγραφο που έστειλε χθες στην ηγεσία του ΕΚΠΑ και στις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού, καταγγέλλοντας εγνωσμένη αδιαφορία των αρμοδίων:

• Η τελευταία λεηλασία για το 2013, έγινε σε 13 αποθήκες του μουσείου, που βρίσκονται στο κτίριο της Φοιτητικής Εστίας. Στις αποθήκες αυτές που θεωρούνται οι ασφαλέστερες όλων, είχαν αποθηκευτεί τα πλέον σπάνια όργανα του Παλαιού Χημείου. Οπως διαπιστώθηκε, στις 26/2/2013 έγινε οργανωμένη διάρρηξη των 13 αποθηκών, και εκλάπησαν πολλά όργανα Φυσικής των αρχών του 20ού αιώνα. Για το συμβάν, ο κ. Συμεωνίδης αναφέρει ότι δεν διεξήχθη ΕΔΕ, παρότι στελέχη του ΕΚΠΑ δήλωσαν ότι τη διάρρηξη διέπραξε ομάδα οικοτρόφων της Εστίας.

• Στις 6 Δεκεμβρίου 2014, «μετά εισβολή πολλών δεκάδων ατόμων στη Φοιτητική Εστία, διερρήχθησαν και πάλι οι αποθήκες και εκλάπησαν δεκάδες κιβώτια με πολύτιμα επιστημονικά όργανα που είχαν καταγραφεί από το ΥΠΠΟ ως διατηρητέος εξοπλισμός», λέει ο κ. Συμεωνίδης.

• Στις 20 Απριλίου 2016 ο κ. Συμεωνίδης αναφέρει ότι πήγε, μαζί με δύο συνεργάτες του, στη Φοιτητική Εστία για έλεγχο των αποθηκών. «Στο εσωτερικό των αποθηκών κατάδηλα ήταν τα στοιχεία των διαρρηγμένων παραθύρων και θυρών. Το χειρότερο είναι ότι είχαν κλαπεί πολλές δεκάδες χαρτοκιβώτια με σπάνιο μουσειακό υλικό», παρατηρεί.

«Δουλεύω στο μουσείο 25 χρόνια», λέει στην «Κ» ο κ. Συμεωνίδης για να καταδείξει την έγνοια του για το μουσείο, και ζητάει από τον νυν πρύτανη Θάνο Δημόπουλο, τα εκθέματα να επιστρέψουν στο Παλαιό Χημείο για να διασωθούν. «Πρόκειται για επιστημονική, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, ένα πλούτο που, τύχη αγαθή, κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα η Σχολή Θετικών Επιστημών», τονίζει.

Αναμένεται η απάντηση της πρυτανικής αρχής τόσο στο αίτημα του κ. Συμεωνίδη για τη μεταφορά, όσο και στο εύλογο αίτημα για διαλεύκανση της απώλειας των εκθεμάτων.




Έντυπη Καθημερινή


Είναι αλήθεια δεν έχουμε ποιότητα πολιτικών στην αντιπολίτευση αλλά και έχουμε και άθλια κυβέρνηση




Θέλω να γράψω χοντρά αλλά αληθινά τα όσα πιστεύουμε μερίδα των νεολαίων για την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γιατί είμαι σοβαρός άνθρωπος και δεν θέλω να ελέγχομαι από κανένα που δεν αξίζει και σήμερα δεν αξίζει κανένας από αυτούς.

Συναντάω φίλους και φίλες στο πανεπιστήμιο και κανένας δεν δέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηγέτη αλλά τον θεωρεί ως αναγκαστική λύση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν δίκιο γιατί η νέα γενιά οι νέοι μας και μέσα σε αυτούς και εγώ δεν μπορούν να δεχτούν τύπους σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη πρώτο τραπέζι πίστα σε ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει. Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης; Και μόνο αυτό υποβαθμίζει τις προσπάθειες του κόμματος να κυβερνήσει γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο διαθέτουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά είναι λύση ανάγκης και δεν τον πριμοδοτεί η αντιπροεδρία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα γεγονότα στην ΟΝΝΕΔ δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τους συνεργάτες του Κυριάκου και το πώς σκέπτονται και πράττουν και αυτό δεν θα είναι καλό δηλαδή αυτοί να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας αλλά αυτό είναι θέμα του ίδιου του Κυριάκου και για το εάν θέλει να αναλάβει ουσιαστικά την εξουσία και όχι απλά να κάτσει στην καρέκλα και αυτό συζητάει ο κόσμος.

Εγώ προσωπικά και καμιά 20αριά συμφοιτητές μου δεν έχω πειστεί ότι μπορεί ο Κυριάκος να τρέξει την χώρα σωστά στην ανάπτυξη και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ένα κόμμα που έχει αντιπρόεδρο ένα Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε φυσικά τον απατεώνα του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα και τους παρατρεχάμενους του άρρωστους αριστερούς με πρότυπα τον Άρη Βελουχιώτη τον οποίο βλέπουν σε φωτογραφίες σε γραφεία υπουργών η νεολαία μας και εξοργίζεται για αυτά τα ανθρωπάκια που έχουν λάθος πρότυπα και τα προβάλουν.

Προσωπικά ο πατέρας μου επειδή έβλεπα ειδήσεις και την συμπεριφορά Πολάκη μου έκλεισε την τηλεόραση λέγοντας μου μην παρακολουθείς ότι παρακμιακό και καθεστωτικό υπάρχει στον τόπο. Μόλις βλέπαμε και ακούγαμε τέτοιους τύπους στην χούντα κλείναμε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Βλέπουν την χώρα τους να πνίγεται από λαθρομετανάστες με ευθύνη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ονοματεπώνυμο όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η οποία θα πρέπει για να ικανοποιηθεί ο Έλληνας κάποια στιγμή να της αποδοθούν κατηγορίες να δικαστεί και να καταδικαστεί για τα όσα έπραξε κατά της χώρας μας.

Κομπλεξικοί αριστεροί σε μία αριστερά που δεν γνωρίσαμε οι περισσότεροι νεολαίοι και δεν θέλουμε ούτε να την ξέρουμε και που δεν εντασσόμαστε σε κανένα κόμμα και δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτούς, ούτε με άλλο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία και ειδικά αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Μόλις βλέπουμε τον Λοβέρδο στα κανάλια και κακός τον βγάζουν συχνά μας γυρίζουν τα άντερα που υπάρχουν ακόμα και επιβιώνουν τέτοιοι πολιτικοί που έκαναν μεγάληλη ζημιά στην χώρα.

Μετά απο αυτά τα λίγα δεν ξέρουμε το μέλλον της χώρας μας και ανησυχούμε και εμείς οι νέοι άνθρωποι και οι οικογένειες μας που συμφωνούν με όσα λέμε, πώς θα πάμε μπροστά με τέτοιες άθλιες πολιτικές επιλογές και παρακμιακό πολιτικό προσωπικό; Με λύσεις ανάγκης επειδή έχουμε πέσει σε απατεώνες όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ;

Η λύση είναι μόνο μία να φύγουμε στο εξωτερικό ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μας.


Χάρης Πεσκιαρής
Φοιτητής Α.Σ.Ο.Ε


ΗΠΑ: Έφηβοι επιδίδονταν σε livestreaming sex μέσω facebook



Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για δύο κορίτσια 14 και 15 ετών και ένα αγόρι 15 ετών

Διαστάσεις μάστιγας αρχίζει να λαμβάνει στις ΗΠΑ το φαινόμενο του διαδικτυακού σεξ μεταξύ εφήβων. Η αστυνομία εντόπισε πολλαπλές περιπτώσεις σε High Schools σε διάφορες πολιτείες, κατά τις οποίες 14χρονοι και 15χρονοι μαθητές επιδίδονταν σε livestreaming sex μέσω facebook με άλλους συμμαθητές ή συμμαθήτριές τους.

Η αστυνομία έλαβε έγκριση από την εισαγγελία να διερευνήσει - σε αυτό το στάδιο - τουλάχιστον μία υπόθεση στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν. Αφορά έναν έφηβο, ο οποίος έκανε διαδικτυακό σεξ με δύο άλλους συμμαθητές, προβάλλοντας το σχετικό βίντεο στο facebook. Ήταν δύο κοπέλες ηλικίας 14 και 15 ετών, με ένα 15χρονο αγόρι, τα οποία φοιτούσαν στο Μπαράκ Ομπάμα School!

Η ειδική διεύθυνση της αστυνομίας ζήτησε από τη διαχείριση του facebook τα βίντεο και τους διαχειριστές των λογαριασμών, προκειμένου να προχωρήσει την έρευνα. Οι κατηγορίες που βαραίνουν ιδιαίτερα τα δύο κορίτσια, είναι πολύ βαριές, ενώ ευθύνες έχουν και οι γονείς.

Το σχολείο συνεργάστηκε άμεσα με τις αρχές, καθώς τα βίντεο εντοπίστηκαν από τη διεύθυνσή του, μετά από το σάλο που προκλήθηκε ανάμεσα στους μαθητές. Ανάλογες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες πολιτείες και βρίσκονται υπό διερεύνηση.


Πηγή : protothema.gr


Χάος στην Βενεζουέλα η κρίση τους έφτασε στα όρια τους



Σε μια χώρα που έχει πετρέλαιο η συνεχιζόμενη κρίση και η ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις στην χώρα, επιβάλλοντας μόνο λιτότητα μειώσεις  μισθών και φόρους έφερε αυτά τα αποτέλεσμα.

Διαβάζουμε το άρθρο του megatv.com

Αλεύρι, κοτόπουλα, χαρτιά υγείας ακόμα και εσώρουχα αφαιρούν από καταστήματα ομάδες πολιτών στη Βενεζουέλα, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά είδη και οι πολίτες προχωρούν σε λεηλασίες.

Πολλοί άνθρωποι στέκονται για ώρες σε ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα σούπερ μάρκετ, με τουςπερισσότερους να φεύγουν με άδεια χέρια. Οι τιμές των προϊόντων στη μαύρη αγορά αυξάνονται, όπως και το φαινόμενο των λεηλασιών.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Venezuelan Observatory for Social Conflict κατήγγειλε 107 περιστατικά λεηλασιών ή αποπειρών λεηλασιών το πρώτο τρίμηνο του 2016. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν , το οποίο είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα. Όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος και αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 6 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μαδούρο αποδίδει την κατάσταση αυτή στην πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού παγκοσμίως, ωστόσο η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι εκείνος και ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες είναι υπεύθυνοι, λόγω των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που εφάρμοσαν.


Δηλώνει υπερήφανος για το ασφαλιστικό ο Γ. Κατρούγκαλος: Εκανα το χρέος μου λέει




Περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα δίκαιο με ίσους κανόνες για όλους. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέτυχε το μεγάλο στοίχημα που είχε, που ήταν η διαμόρφωση ενός δίκαιου συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Ήταν για εμένα το μεγάλο στοίχημα: Πώς μία υποχρέωση που μας ήρθε από το μνημόνιο και έχει όλα αυτά τα κακά πράγματα, όπως τη μείωση της δαπάνης κατά 1%, το κόψιμο του ΕΚΑΣ πώς θα μπορούσα αυτά να τα εφαρμόσω, όπως ήταν στο μνημόνιο; Οπότε, πράγματι, θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Εγώ προσπάθησα όλα αυτά να τα ενσωματώσω σε μία πολύ μεγαλύτερης στόχευσης μεταρρύθμιση, που θα κάλυπτε και κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος εδώ και δεκαετίες: Το να ξαναφτιάξουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα από την αρχή, να προστατεύει τους πιο αδύναμους και να έχει κανόνες ισότητας. Και, ακριβώς, επειδή το πέτυχα αυτό και επειδή βασικές αρχές της αριστεράς είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη, πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου. Και πράγματι είμαι περήφανος γι' αυτή τη μεταρρύθμιση».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι θα είναι κλιμακωτή, επισημαίνοντας ότι το ΕΚΑΣ ήταν μία προνοιακή παροχή, μία παροχή που δεν αντιστοιχούσε σε εισφορές και, μάλιστα, δινόταν, μετά από έλεγχο εισοδημάτων. «Εμείς θελήσαμε το ρόλο που επιτελεί το ΕΚΑΣ, να τον παίξει στο μέλλον η εθνική σύνταξη. Το ΕΚΑΣ δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια των ηλικιωμένων, γιατί από ένα τυχαίο γεγονός που εξαρτάται από τα εισοδήματα, κάποιος ο οποίος είχε λιγότερες εισφορές από κάποιον άλλον, μπορούσε να κατέληγε να λάμβανε μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ τώρα με το νέο σύστημα η εθνική σύνταξη θα είναι η βάση για όσο θα πάρει ο οποιοσδήποτε στο μέλλον» υπογράμμισε ο υπουργός. Όπως είπε, «το 2018, θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ, ενώ διευκρίνισε ότι τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή στις επικουρικές, που θα αφορά λιγότερο από το 10% των συνταξιούχων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι προσπάθησε να βελτιώσει τη δομή του συστήματος και όχι να λύσει μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν θα κάνουμε οριζόντιες μειώσεις, αλλά η εξοικονόμηση θα βγει από τη δομή, την αρχιτεκτονική της μεταρρύθμισης. Ξεχωρίσαμε τις προνοιακές παροχές από τις συνταξιοδοτικές» διευκρίνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο πως θα μοιραστεί πιο δίκαια μία μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα. «Εξασφαλίσαμε ότι, όποιοι έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, που σήμερα είναι, δυστυχώς, η μεγάλη πλειονότητα, αυτοί θα πάρουν με το δικό μας νόμο καλύτερη σύνταξη από αυτή που θα έπαιρναν» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.




Πηγή : kathimerini.gr


Και πάλι προκλητικός ο Πολάκης «Μαϊμουδιές» των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις στο ΕΣΥ

foto: star.gr

Για μία ακόμα φορά ο Παύλος Πολάκης ήταν προκλητικός σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το όνομα του αναπληρωτή Υπουργού συζητιέται εδώ και μήνες αρνητικά για τα όσα έχει πράξει και πράττει καθημερινά και προκλητικά αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του.

Τώρα χαρακτήρισε «μαϊμουδιές» τις κινητοποιήσεις που γίνονται στον χώρο του ΕΣΥ ανοίγοντας νέο μέτωπο με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια, Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ο Παύλος Πολάκης δεν βλέπει να συμβαίνει τίποτα κακό στον χώρο της υγείας και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Παρατηρήσατε ότι στα νοσοκομεία δεν γίνονται κινητοποιήσεις; Ο κόσμος καταλαβαίνει. Όσο γι' αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μαϊμουδιές».

Δεν παρέλειψε να τάξει προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και φυσικά να αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ αναφερόμενος όχι στα όσα έκανε και έχει μηνυθεί αλλά για αυτά που είναι πολέμιος ο ίδιος λέγοντας :  «Το μόνο που έχω να πω είναι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει. Τέρμα τα ρουσφέτια και το μαύρο χρήμα, όσες μηνύσεις κι αν μας κάνουν. Εμείς ήρθαμε για να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό κοινωνικό συμβόλαιο».


Αυτές είναι οι τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες



Εάν ο στόχος σας είναι να αποκαταστήσετε ή να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μια ποικιλία τροφών που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε στις αρτηρίες τη συσσώρευση πλάκας, την αρτηριακή σας πίεση και τη φλεγμονή, δηλαδή τους κύριους “ενόχους” της καρδιαγγειακής νόσου.

Όσον αφορά, λοιπόν, το πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας, πολλές από τις τροφές σε αυτήν τη λίστα περιέχουν καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά και διαλυτές φυτικές ίνες, που όχι μόνο κάνουν πολύ καλό στην καρδιά σας, αλλά συμβάλλουν και σε υγιές δέρμα, μαλλιά, στην παραγωγή καλών ορμονών, αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από άλλες τροφές.

Η υψηλή χοληστερόλη (LDL), η οποία είναι γνωστή και ως “κακή χοληστερόλη”, είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της συσσώρευσης σκληρής πλάκας στις αρτηρίες σας, η οποία οδηγεί σε στένωσή τους, εμποδίζει την ομαλή ροή του αίματος και καταλήγει συνήθως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή άλλη σοβαρή καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκείνες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να προστατευθείτε από καρδιακές επιπλοκές.

Δείτε τις 10 κορυφαίες εξ' αυτών:

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα. Το πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και το πίτουρο ρυζιού είναι δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμέυουν την περιττή χοληστερόλη στον οργανισμό σας και του επιτρέπει να την αποβάλλει από το σώμα σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σας σε υγιή επίπεδα.

Φρούτα

Μερικά φρούτα περιέχουν επίσης διαλυτές φυτικές ίνες. Προσθέστε 4-5 μερίδες ημερησίως από μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα ή πορτοκάλια στην διατροφή σας για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας. Αυτά τα φρούτα παρέχουν επίσης αρκετό κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του διαιτητικού νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

Λαχανικά

Τα λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζεται φυτικές στερόλες, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις διαλυτές φυτικές ίνες. Επιλέξτε 3-5 ημερήσιες μερίδες από έντονα χρωματισμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, μπρόκολο, καρότα κλπ). Τα λαχανικά περιέχουν κάλιο, αντισταθμίζει την αρνητική δράση του αλατιού στην υπέρταση. Επίσης, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Όσπρια

Σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών θα βρείτε επίσης στα όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε 3-4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε φακές, φασόλια και ρεβίθια στη διατροφή σας για να μειώσετε την LDL χοληστερόλη.

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρτηρίες σας. Η φλεγμονή είναι ένας από τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προγραμματίστε τουλάχιστον 2 μερίδες από λιπαρά ψάρια (σολομός, ιππόγλωσσα, σκουμπρί, τόνος, πέστροφα κλπ) εβδομαδιαία στο διαιτητικό σας πλάνο.

Άπαχο κρέας

Χρειάζεστε 85-170 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Αποφύγετε το τηγάνισμα του κρέατος ή το υπερβολικό “καψάλισμά” του στα κάρβουνα. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σας.

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή και και χωρίς λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα

Επιλέξτε τέτοιου τύπου γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λίπη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυικού συστήματος. Δεν χρειάζεστε πάνω από 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών, ενώ περιέχουν και αρκετό μαγνήσιο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα την ημέρα, επειδή οι ξηροί καρποί είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσια σε θερμίδες.

Έλαια

Τα καλά έλαια περιέχουν επίσης Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες. Τα υγιή έλαια περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το έλαιο από canola. Το ελαιόλαδο ενισχύει επίσης τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερόλης), η οποία βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προτιμήστε αυτού του τύπου τα έλαια αντί για βούτυρο στο μαγείρεμα για να πάρετε τις απαραίτητες 2-3 μερίδες που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Ροφήματα

Το νερό είναι πολύ βασικό και πρέπει κάθε μέρα να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια. Αποφύγετε, ωστόσο, χυμούς και επεξεργασμένα ποτά που περιέχουν πολύ ζάχαρη. Το μαύρο τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, δηλαδή φυτοχημικών συστατικών που προστατεύουν τις αρτηρίες σας.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : livestrong.com, iatropedia.gr


Η Τουρκία αποκλείει με ΝΟΤΑΜ τη Χίο από την υπόλοιπη Ελλάδα - ΧΑΡΤΗΣ



Μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες, οι Τούρκοι τώρα επιδιώκουν και πλήρη αποκλεισμό της Χίου από τουρκικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας άσκησης που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο σχεδιασμός που κάνουν στην άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και διεθνή στρατεύματα είναι το λογότερο προκλητικός. Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ A1035/16 που έβγαλαν οι ελληνικές αρχές, αποκαλύπτεται ότι η Άγκυρα σχεδίασε άσκηση αποκλεισμού της Χίου από όλες τις πτήσεις, ακόμα και από πτήσεις εκτάκτου ανάγκης! 

Υπέβαλε μάλιστα αίτημα στην ελληνική πλευρά στις 10 Μαϊου να λάβει άδεια να δεσμεύσει για την άσκηση "Λευκή Φουρτούνα" στις 16 και 17 Μαϊου, ορισμένες περιοχές, που μπορείτε να δείτε αποτυπωμένες στον διαδραστικό χάρτη του Onalert.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει τέτοια καθώς υποβλήθηκε λίγο πριν την διεξαγωγή της άσκησης και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας από τις αρμόδιες αρχές των δυο χωρών. Επίσης επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να δοθεί άδεια σε αυτές τις περιοχές ταυτόχρονα, καθώς αποκόπτει από κάθε επικοινωνία την Χίο τόσο από τα άλλα νησιά, όσο και από την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμα και για περιπτώσεις πτήσεων έκτακτης ανάγκης.

Το τουρκικό θράσος δεν περιγράφεται. Δείτε την επίμαχη ΝΟΤΑΜ και τον διαδραστικό χάρτη του Onalert όπου έχουν αποτυπωθεί οι περιοχές που ζήτησε η Τουρκία και εγκρίνει η Ελλάδα. Οι άλλες περιοχές που είχε ζητήσει με σχέδιο αποκλεισμού της Χίου δεν έχουν εγκριθεί.  Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την τουρκική αντίδραση.




Της Ιώαννας Ηλιάδη
Πηγή : onalert.gr


Αρχίζουν οι εξετάσεις για 103.366 υποψηφίους



Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Με το ίδιο μάθημα, μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Ισπανία: 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας τοξικού νέφους



Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Παρασκευή σε μια περιοχή περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, εξαιτίας τοξικού νέφους που προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια μεγάλη χωματερή ελαστικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Η παράνομη χωματερή μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων - η μεγαλύτερη της Ισπανίας, σύμφωνα με ΜΜΕ - βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδου, στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο.

«Όλα δείχνουν ότι η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από πρόθεση», έκρινε ο δήμαρχος της Σεσένια Κάρλος Βελάσκεθ μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, εξηγώντας ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες αποκλείουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ατύχημα.

Η φωτιά προκάλεσε «ένα τοξικό νέφος που μπορεί να επηρεάσει ένα μέρος του πληθυσμού της Σεσένια», μιας πόλης 20.000 κατοίκων, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της επαρχίας Καστίλης-Λα Μάντσα.

Η χωματερή βρίσκεται κοντά σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο, που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία.

Οι αρχές της περιοχής κάλεσαν πρώτα τους κατοίκους να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, αλλά χθες το απόγευμα διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Διατέθηκαν λεωφορεία για όσους δεν έχουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και τα σχολεία στην περιοχή έκλεισαν.

Τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν πόσο ακόμη θα διαρκέσει η φωτιά, παρότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν χθες τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.



Πηγή : zougla.gr



Φέρτε μας το Κύπελλο μωρέ!



O Νίκος Παπαδογιάννης καμαρώνει για τα Ελληνόπουλα που διαφήμισαν το δικό μας μπάσκετ στο Βερολίνο.

Όταν ο Γιάννης Μπουρούσης χρεώθηκε με το 3ο προσωπικό του φάουλ, στο 16ο λεπτό του ημιτελικού, πίστεψα ότι ο αγώνας τελείωσε και έσπευσα να το γράψω, τρόπος του λέγειν βέβαια, στο live του αγώνα. Φυσικά διαψεύστηκα και αξίζω απόλυτα την καζούρα που ακολούθησε. Η Λαμποράλ όχι μόνο είχε ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα για να αντέξει το πλήγμα, αλλά έκανε εμένα και όλους γύρω μου να σκίζουμε διπλώματα και πτυχία.

Έφτασε, τελικά, μισή ανάσα από την πρόκριση στον τελικό. Την έχασε επειδή διέπραξε αυτοχειρία στην πιο κρίσιμη επίθεση της ιστορίας της. Μολονότι απέμεναν 25 δευτερόλεπτα για το φινάλε, το τάιμ-άουτ που είχε στη διάθεσή του ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έμεινε αναξιοποίητο.

Ο Ντάριους Άνταμς δεν άλλαξε ούτε μία πάσα, αδιαφόρησε για τα διαδοχικά σκριναρίσματα που πάσχιζε να του προσφέρει ο συγκινητικός Μπουρούσης και τελικά έκανε ένα καταδικασμένο σουτ της πλάκας από 7,5 μέτρα, μπροστά στον Βέσελι.

Οποτε βλέπω τέτοιο «play» στο ΝΒΑ, σβήνω την τηλεόραση πριν ξεχάσω τα λίγα που ξέρω και υπόσχομαι στον εαυτό να μη ξενυχτήσω άλλη φορά.

Εκεί, βέβαια, υπάρχει Στεφ Κάρι, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντέμιαν Λίλαρντ, Τζον Ουόλ. Εάν ο Περάσοβιτς είχε τον Λίλαρντ, με γεια του και χαρά του να κάνει τέτοια κουτουράδα.

Αυτή η φάση θα στοιχειώνει τα όνειρα των Βάσκων επί χρόνια, όπως οι αντίστοιχες χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ εδώ, στο ίδιο γήπεδο, πριν από 7 χρόνια. Ο Ομπράντοβιτς είχε στην τσέπη του σακακιού το κοκκαλάκι της νυχτερίδας από το 2009 και το εμπιστεύτηκε για τρίτη φορά. Απόψε, Παρασκευή και 13, θα πρέπει να νιώθει στ’αλήθεια «Γκαστόνε»…

Δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ, αυτή τη στιγμή που προσπαθώ να σουλουπώσω το κείμενό μου στα δημοσιογραφικά έδρανα της Marcedes-Benz Arena.

Εχει περάσει ένα γεμάτο ημίωρο από τη λήξη του ημιτελικού, αλλά οι Βάσκοι βρίσκονται ακόμα στα καθίσματά τους και τραγουδάνε ασταμάτητα, με συνοδεία μπάντας από κλαπατσίμπανα! Το ξεπέρασαν γρήγορα λοιπόν το τραύμα της βραδιάς. Τους αξίζουν χίλια μπράβο για τη συμπεριφορά τους και για τη νοοτροπία τους.

Δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι για την ομάδα που τους χαρίζει τόσες χαρές. Σας το είπα εξαρχής, ότι ήταν καλή για το μπάσκετ είδηση η παρουσία της Λαμποράλ στο Final-4 αντί κάποιας άλλης ισπανικής ομάδας. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ χρησιμοποιούν την πορτοκαλί μπάλα ως υποκατάστατο του ποδοσφαίρου όταν κλωτσάει στραβά ο Κριστιάνο ή ο Μέσι.

Η Φενέρμπαχτσε θα παίξει μεθαύριο στον πρώτο τελικό της ιστορίας της, αλλά δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω «θρίαμβο» το κατόρθωμά της. Μολονότι ξεκίνησε με 13-0 και είχε 8.000 κόσμο στο πλευρό της, έγινε παιχνιδάκι στα χέρια του Μπουρούση και του Άνταμς.

Τα τάιμ-άουτ του φορτωμένου Ομπράντοβιτς έφερναν δίλεπτα ηρεμίας και οργανωμένες αντεπιθέσεις, αλλά συνήθως ακολουθούσε ρεσιτάλ ασυναρτησίας, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μπόμπι Ντίξον. Είναι τώρα αυτός παίκτης Ομπράντοβιτς;

Ο «Ζοτς» έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Κώστα Σλούκα και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού ο Έλληνας άσος έφερε στο παιχνίδι της Φενέρ λογική όταν χρειαζόταν λογική, τρέλα όταν χρειαζόταν τρέλα. Η εμφάνισή του ήταν αντάξια των μεγάλων παραστάσεων των Ελλήνων γκαρντ στην ιστορία των Final-4.

Εάν δεν ήταν ο Σλούκας, θα έπεφταν για ύπνο κλαμμένοι ο Βέσελι, ο Μπογκντάνοβιτς και οι άλλοι χρυσοπληρωμένοι παιχταράδες της Φενέρ, ου μην και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν –όπως και ο πρώτος- χρωματισμένος με γαλανόλευκες ανταύγειες, αφού οι δύο κορυφαίοι παίκτες του ήσαν Ελληνες. Δώστε μας το Κύπελλο, μωρέ, να το πάρουμε και αυτό στην πατρίδα!

Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε την καλύτερη, μάλλον, εμφάνιση της καριέρας του (μολονότι σημαδεύτηκε ανελέητα από τον Ομπράντοβιτς στην άμυνα) και άκουσε το αρκτικόλεξο «M-V-P» να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Βάσκων εκδρομέων. Και πολύ σωστά, αν θέλετε τη γνώμη μου.

Η ΤΣΣΚΑ θα ήταν ομάδα πρώτης γραμμής και χωρίς τον Ντε Κολό, ενώ η Λαμποράλ δεν θα έμπαινε ούτε στο Τop-16, αν είχε κάποιον άλλον ψηλό της φθινοπωρινής αγοράς αντί του Μπουρούση.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα της Φενέρ συντελέστηκε ερήμην του Γιάννη, ο οποίος επιστρατεύτηκε κακήν κακώς στο 4ο λεπτό και έδωσε θάρρος στους πελαγωμένους συμπαίκτες του. Στην καθοριστική τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας (με το σκορ στο 72-72), η μπάλα δεν πέρασε ποτέ από τα χέρια του.

Έριξε άραγε καμιά μπούφλα σε όσους ευθύνονται για αυτή την αβελτηρία; Εάν εγώ ήμουν στη θέση του Περάσοβιτς ή του Άνταμς, θα τον απέφευγα τον Γιάννη τις επόμενες ημέρες…



Πηγή :  gazzetta.gr 



Εργάζονται με πάνες επειδή τους αρνούνται το διάλειμμα για τουαλέτα



Οι βιομηχανίες κοτόπουλου απαγορεύουν στους εργαζόμενούς τους να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα, καταγγέλλει η ΜΚΟ Oxfam America, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταφεύγουν στις πάνες.

Η κατανάλωση του κρέατος στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί και οι Αμερικανοί καταναλώνουν 30% περισσότερα κοτόπουλα από ό,τι πριν από 20 χρόνια.

Οι τέσσερις κολοσσοί του κοτόπουλου στις ΗΠΑ (Tyson Foods, Perdue Farms, Sanderson Farms, Pilgrim's Pride) έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη παραγωγή κοτόπουλου. 

Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές είναι άθλιες, όπως καταγγέλλει σε έκθεσή της η οργάνωση: οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν πολύωρες βάρδιες με ένα και μοναδικό διάλειμμα μισής ώρας και μισθούς κάτω από 10 δολάρια την ώρα.

Όπως σημειώνει σε έκθεσή της η οργάνωση, συχνά οι επικεφαλής αρνούνται στους εργαζόμενους το δικαίωμα να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα. 

Θέλοντας να αποφύγουν την ντροπή ενός ατυχήματος, πολλοί από τους εργαζόμενους παραδέχονται ότι φορούν πάνες στη δουλειά. «Φοράω Pampers» είπε ένας εργαζόμενος στην Oxfam. «Εγώ και πολλοί, πολλοί άλλοι πρέπει να φοράμε Pampers» σημείωσε. 

Μάλιστα, πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν ότι το να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα.

Για να κάνει κάποιος το πολυπόθητο διάλειμμα, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει στην γραμμή παραγωγής. Συχνά αντικαταστάτης δεν βρίσκεται ή αργεί πολύ να βρεθεί.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάνε στην τουαλέτα μόνο στη διάρκεια του ημίωρου διαλείμματός τους. Στο διάστημα αυτό, ανέφερε εργαζόμενος σε βιομηχανία κοτόπουλων στην Αλαμπάμα, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αλλάξει, να φάει μεσημεριανό, να περιμένει στην ουρά για τουαλέτα μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους και να προλάβει να φορέσει και πάλι τη στολή εργασίας του.



ΔΟΛ


Κατά που πέφτει το Ιράν; Ξεφτιλίστηκε και πάλι το Μαξίμου



Σε μία ακόμη  απείρου κάλους γκάφα  υπέπεσε αυτός η αυτοί που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς, Αλέξη Τσίπρα, στο Twitter. 

Αυτή την φορά συμπεριέλαβε το Ιράν στις αραβικές χώρες και μόλις το αντιλήφθηκαν έτσι άρχισε το πάρτι στο twitter 

Τι έγραφε το μήνυμα; "Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες".




Tο Ιράν φυσικά δεν ανήκει στις αραβικές χώρες και αυτό το μαθαίνουν από το δημοτικό στην χώρα μας άσχετα εάν δεν το ξέρουν οι διαχειριστές των λογαριασμών του Τσίπρα στο Μαξίμου.




Θα μας αφήσουν πάλι χωρίς λεφτά ενώ μας λένε για συμφωνία; Δημοσίευμα ΣΟΚ



Μπλόκο του ΔΝΤ για το χρέος! - Περιπλέκεται η εκταμίευση της δόσης

Ανυποχώρητο εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο θέμα του χρέους. Η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και οι συνεργάτες της θέλουν εδώ και τώρα λύση για το ελληνικό χρέος και δεν αρκούνται σε... υποσχέσεις, «κόφτες», προαπαιτούμενα  και γενικά χρονοδιαγράμματα, αλλά ζητούν ακριβή  διευθέτηση του θέματος, ώστε να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι διαφωνίες Ευρωπαίων εταίρων και ΔΝΤ παραμένουν, ενώ την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, επανέλαβε την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους τώρα, πριν να είναι αργά και δημιουργηθεί μια νέα κρίση, που θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

«Εάν η ελάφρυνση Χρέους εξακολουθεί να εξαρτάται από όρους και προϋποθέσεις το... 2019, τότε αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες του Ταμείου», ξεκαθαρίζει αξιωματούχος που γνωρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μιλούν για διαφωνίες μεταξύ των δανειστών στο θέμα του ελληνικού χρέους, την διευθέτηση του οποίου μεταθέτει μετά το 2018 ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε.

Το Ταμείο επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει ένας αυτόματος μηχανισμός για την μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του Χρέους (που θα συνδέεται παραδείγματος χάριν με τη δυναμική του ΑΕΠ)  κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αποδεχθεί επιλογές των Ευρωπαίων που θα συνδέουν την αντιμετώπιση του προβλήματος με περισσότερες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, όπως φαίνεται ότι επιδιώκει κυρίως το Βερολίνο.

Τι μπορεί να σημαίνει, όμως, αυτή η στάση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης, με δεδομένο ότι το Βερολίνο κι άλλες χώρες ούτε καν συζητούν το ενδεχόμενο εντός τέτοιου μηχανισμού ελάφρυνσης του Χρέους;

Μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήδη κερδίζει έδαφος το σενάριο που προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι θα εκταμιεύσουν δόση, μεταθέτοντας για το... Φθινόπωρο τις συζητήσεις για το Χρέος, οπότε τότε θα μπορούσε να αποφασίσει το Ταμείο αν θα συμμετέχει ή όχι στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα, όμως, με το γερμανικό πρακτορείο  ΜΝΙ, ένα τέτοιο σενάριο θα δυσκολέψει πολιτικά τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβακία, που πρέπει να περάσουν από τα Κοινοβούλια τους την έγκριση της εκταμίευσης, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ήδη παρατηρείται εκνευρισμός μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΜΝΙ, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί υπουργοί θέλουν το... ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Για μας δεν υφίσταται τέτοια ερώτηση (σ.σ. για εκταμίευση χωρίς συμμετοχή του Ταμείου). Ο υπουργός (σ.σ. ο Β. Σόιμπλε) είναι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση το... Μάιο, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς εικασίες».