Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μπορεί ο Τραμπ να γίνει ηγέτης;


Ο Τραμπ πέτυχε τον στόχο του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει τις διπλωματικές του ικανότητες, εκτιμά ο Μίοντραγκ Σόριτς από τη Deutsche Welle.

Τελικά η νίκη ήρθε απρόοπτα ακόμη και για τον ίδιο τον Τραμπ. Μετά την επικράτησή του στις προκριματικές εκλογές στην Ιντιάνα, ο ηττημένος αντίπαλός του Τεντ Κρουζ αποσύρθηκε από την κούρσα. Ανακοίνωσε την παραίτησή του, δεν ανέφερε όμως σε καμία στιγμή τον Τραμπ. Ο Κρουζ είναι πληγωμένος και πικραμένος. Στην προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ επιτέθηκε εναντίον του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ έκανε έναν πολιτικό του αντίπαλο εχθρό. Μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να ανησυχεί μήπως κάποιος από αυτούς τον εκδικηθεί.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι Τραμπ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβρη. Η πρώτη του αποστολή θα είναι να ενώσει την διχασμένη παράταξη. Ο αμερικανικός προεκλογικός αγώνας μετρά ήδη περίπου δέκα μήνες. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών πάντως εξελίσσεται πολύ διαφορετικά απ' ότι προέβλεψαν ακόμη και οι εμπειρότεροι ειδικοί. Κανείς δεν περίμενε το προηγούμενο καλοκαίρι μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Ρεπουμπλικανοί διέθεταν μεγάλα ονόματα υποψηφίων, μεταξύ αυτών επιτυχημένοι, έμπειροι κυβερνήτες και γερουσιαστές. Πολιτικοί με γεμάτα εκλογικά ταμεία, τη στήριξη της ηγεσίας της παράταξης και της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Η στήριξη των ψηφοφόρων

Παρ' όλα αυτά οι ψηφοφόροι ανέδειξαν τον Τραμπ. Έναν ουτσάιντερ. Έναν, που δεν κατείχε ποτέ κάποιο δημόσιο αξίωμα. Έναν δισεκατομμυριούχο και σταρ των ριάλιτι σόου. Οι ψηφοφόροι θέλουν τα πάντα εκτός από πολιτικούς.

Το μήνυμα του Τραμπ για την διεφθαρμένη ελίτ έπιασε, όπως και η κατηγορία του ότι η Ουάσινγκτον ευθύνεται για την οικονομική πτώση της μεσαίας τάξης. Ο Τραμπ μιλάει τη γλώσσα του απλού πολίτη. Μιλάει ελεύθερα. Οι οπαδοί του τον πιστεύουν και κυρίως θέλουν να τον πιστέψουν. Αντίθετα, η Χίλαρι μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά όλα τα δεδομένα και τους αριθμούς, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει χωρίς γραπτό κείμενο. Σχεδόν κανείς δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένος για την δουλειά στον Λευκό Οίκο όσο εκείνη. Όμως η Χίλαρι έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Οι αμερικανοί δεν την συμπαθούν. Εν αντιθέσει με τον σύζυγό της, η ίδια δεν είναι φυσικό πολιτικό ταλέντο.

Από εδώ και πέρα πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο φασαρτζής Τραμπ θα μεταλλαχτεί σε άνθρωπο της πολιτικής και πώς θα προσεγγίσει τις γυναίκες ψηφοφόρους που μέχρι τώρα δεν τον δέχονται σε ποσοστό 70%. Τι θα υποσχεθεί ο Τραμπ στους Αφροαμερικανούς και τους πολίτες με λατινοαμερικανικές ρίζες που δεν τον δέχονται κατηγορηματικά; Ο προεκλογικός αγώνας στην Αμερική θα έχει ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον.


Πηγή : ethnos.gr


Ο Τούρκος καναλάρχης που είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα ίδρυσε εταιρεία media στην Ελλάδα



Εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων έφτιαξε στην Ελλάδα ο Ατζούν Ιλίτζαλι, ο Τούρκος καναλάρχης που έγινε γνωστός από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού TV 8, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Today, συνέστησε τον Ιανουάριο την «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας όπως γράφει το  typologies.gr συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος ως διευθύνων σύμβουλος, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ως πρόεδρος και ο Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι ως αντιπρόεδρος.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 24.000 ευρώ, το οποίο απέχει από τις απαιτήσεις του νόμου για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, όπως είχε διακηρύξει ο Τούρκος επιχειρηματίας. Ίσως όμως είναι μόνο η αρχή.


Πηγή : parapolitika.gr


Προτροπές από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αυτοσυγκράτηση στο Αιγαίο



«Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στο Αιγαίο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής». Τη δήλωση αυτή έκανε αργά χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον. Δήλωση που έχει προφανή σημασία, καθώς επιδιώκει να κατευνάσει την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, με ευθύνη της Αγκυρας. Νωρίτερα, άλλωστε, τόσο το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών είχαν επίσης παρέμβει, τονίζοντας, όμως, την ανάγκη τήρησης χαμηλών τόνων έναντι της εξαιρετικά έντονης τουρκικής κινητικότητας που παρατηρείται στο Αιγαίο.

Η τουρκική παραβατικότητα παρατηρείται στον αέρα και στη θάλασσα και τις τελευταίες ημέρες είναι εντοπισμένη στην περιοχή των Οινουσσών και της παρακείμενης νησίδας Πασά. Τη Μεγάλη Παρασκευή καταγράφηκε παρενόχληση Ελληνα ψαρά στην περιοχή των Οινουσσών, ενώ νωρίτερα πάνω από το νησί, αλλά και πάνω από τον Πασά, πέταξε ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 σε πολύ χαμηλό ύψος (έως και 200 πόδια). Αυτά ήταν τα σοβαρά περιστατικά. Ακόμη και χθες καταγράφηκαν μικρότερης έντασης περιστατικά, όπως π.χ. η παραβίαση των χωρικών υδάτων από τουρκικά πλοία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, η πραγματική σημασία τους κρίνεται περιορισμένη, καθώς αφορούν παραβίαση των χωρικών υδάτων για λίγες γιάρδες, και μάλιστα σε περιοχή όπου η απόσταση ανάμεσα στο ελληνικό έδαφος και στα τουρκικά παράλια είναι πολύ μικρή.

Στην ελληνική πλευρά υφίσταται στάση ψυχραιμίας, αλλά και επαγρύπνησης, καθώς σήμερα ξεκινά η μεγάλη (με συμμετοχή 8.500 στρατιωτικών) αποβατική άσκηση «Efes 2016», για την οποία οι τουρκικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει για περίπου ένα μήνα (4 Μαΐου - 4 Ιουνίου) μια σημαντική έκταση στο Ανατολικό Αιγαίο. Η (γνωστή εδώ και καιρό στην Αθήνα) άσκηση, σε συνδυασμό με εκτάσεις που δέσμευσαν οι Τούρκοι με δύο NAVTEX για βολές (329/16) και Ερευνα και Διάσωση (321/16), δημιουργεί μια εικόνα κατά την οποία μεγάλο μέρος του Αιγαίου Πελάγους μοιάζει δεσμευμένο, ωστόσο δεν ξεφεύγει έξω από το σύνηθες πλαίσιο. Εντάσσεται στην πάγια τουρκική ανάδειξη των διεκδικήσεών της στο Αιγαίο.

Εμπειροι παρατηρητές αφαιρούν από τα δεδομένα της ανάλυσής τους την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η οποία είναι de facto περιορισμένη στις δύο περιοχές Λέσβου και Χίου. Η Τουρκία ήδη έχει στείλει με την παρουσία της τα μηνύματα που επιθυμεί προς τις συμμαχικές δυνάμεις που είναι παρούσες στο Ανατολικό Αιγαίο. Ούτως ή άλλως, τα δεδομένα στη δράση της SNMG-2 αλλάζουν. Η επέκταση μιας δράσης αυτού του είδους στα νότια και δυτικά της Κρήτης –όπως ζητεί και η Ε.Ε.– και παράλληλα η επιχειρησιακή ανάπτυξη δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα καθιστούν μεν το Αιγαίο κομβικό, εντασσόμενο ωστόσο σε έναν γενικότερο σχεδιασμό με πολύ ευρύτερο σκοπό και στόχο.




Έντυπη Καθημερινή


Λευτέρης Αυγενάκης : Ένα ακόμη ψέμα από τον κ. Σπίρτζη



Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τη νέα καθυστέρηση στο έργο του αεροδρομίου Καστελλίου

«Δυστυχώς, νέα παράταση θα δοθεί στην προγραμματισμένη για τις 06-05-2016 δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι. Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι φρούδες ελπίδες του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη, για ακόμη μια φορά, αποκαλύπτονται από τα ίδια τα γεγονότα.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι είχε προκηρυχθεί από το Μάιο του 2014 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2019. 

Αφού χάθηκε πάνω από ένας χρόνος μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει με το νέο αεροδρόμιο και μετά από συνεχείς παρατάσεις και αναβολές προγραμματίστηκε η νέα δημοπράτηση για τις 6 Μαΐου 2016.

Όμως, η αντιφατική πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίστηκε: αφενός, δια στόματος του κ. Σπίρτζη ανακοινωνόταν η επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου και αφετέρου στα τεύχη δημοπράτησης δεν είχαν συμπεριληφθεί οι παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών δίνοντας δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου τις παρατηρήσεις τους επί των τευχών της δημοπράτησης έως την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου (ημερομηνία δημοπράτησης του έργου).   

Μάταια επισημαίναμε τον κίνδυνο νέας καθυστέρησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Για να μας εγκαλεί, μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης για κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων.  

Η ολιγωρία της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα καθυστέρηση! Δύο πολύτιμα χρόνια έχουν χαθεί για  το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Κρήτης! 

Δυστυχώς, το έργο οδηγείται σε νέα πολύμηνη καθυστέρηση! Ευτυχώς, για τους Έλληνες πολίτες,  “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”!».


Καταργείται από του χρόνου το ολοήμερο σχολείο



Σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από την κατάργηση του ολοήμερου μοντέλου θα εξοικονομηθούν περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν κενά στα σχολεία.

Στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η φερόμενη απόφαση του ΥΠΑΙΔ οδηγεί σε κατάργηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που διαρκεί από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα, αφήνοντας κενό στην εκμάθηση δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από την κατάργηση του ολοήμερου μοντέλου θα εξοικονομηθούν περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν κενά στα σχολεία.



Πηγή: skai.gr


Αντιδήμαρχος Ελληνικού στο MEGA: Το βράδυ βγήκαν όπλα στον καταυλισμό των μεταναστών




H καταγγελία που έκανε σήμερα το πρωί στο MEGA ο αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός δείχνει ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο ελληνικό μπορεί να ξεφύγει με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια των ίδιων και την δημόσια ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Όπως είπε κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό «βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές».

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό η κατάσταση στο Ελληνικό είναι ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη γιατί στοιβάζονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Οι ελλείψεις είναι τεράστιες, ζητούμε τροποποίηση των προϋπολογισμών για να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό, μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα εδώ» κατέληξε ο κ. Κρητικός.

Τόνισε επίσης ότι το κόστος της καθαριότητας και της υγιεινής των προσφύγων μεταναστών πληρώνουν οι δημότες με αυξημένα δημοτικά τέλη.


Αποκάλυψη τώρα: Αυτός είναι ο μυστηριώδης εφευρέτης του περίφημου bitcoin!




Έπειτα από χρόνια διατύπωσης εκτιμήσεων και μυστηρίου, ο άνθρωπος που επινόησε το ψηφιακό νόμισμα bitcoin αποκάλυψε την ταυτότητά του στο BBC και στα περιοδικά The Economist και GQ: Πρόκειται για τον αυστραλό επιχειρηματία Κρεγκ Ράιτ.

Ο Κρεγκ Ράιτ παρείχε τα νομίσματα που θεωρείται ότι κατέχει αποκλειστικά ο δημιουργός του bitcoin προκειμένου να αποδείξει ότι είναι πράγματι εκείνος που το επινόησε, διευκρινίζει το BBC.
Σε συνάντησή του με το BBC, υπέγραψε ψηφιακά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά κλειδιά που δημιουργήθηκαν τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξης αυτού του ψηφιακού νομίσματος.

Τα κλειδιά αυτά "συνδέονται άρρηκτα" με την παρτίδα των bitcoin που είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκαν από τον Σατόσι Νακαμότο, ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Ράιτ εκείνη την εποχή.

Τα μέσα ενημέρωσης ιχνηλατούν εδώ και χρόνια αυτούς τους μυστηριώδεις πληροφορικάριους που, πίσω από το ψευδώνυμο αυτό, επινόησαν το 2009 το λογισμικό από το οποίο προήλθε το bitcoin.

"Είναι η παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή 10 bitcoin στον Χαλ Φίνεϊ τον Ιανουάριο (του 2009) στην πρώτη συναλλαγή με bitcoin", δήλωσε ο Κρεγκ Ράιτ κατά την επίδειξη την οποία έκανε ενώπιον των τριών μέσων ενημέρωσης.

Αντίθετα από συμβατικά νομίσματα όπως το ευρώ ή το δολάριο, το bitcoin δεν εκδίδεται από καμία κεντρική τράπεζα, αλλά δημιουργείται από χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο (μια διαδικασία που αποκαλείται "minage").

Το bitcoin που χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες διαδικτυακές ιστοσελίδες ακόμη και από ορισμένα "πραγματικά" καταστήματα, μπορεί να ανταλλαγεί με υπηρεσίες (για την πληρωμή μιας διαδρομής με ταξί, για παράδειγμα), με εμπορεύματα αλλά και με άλλα νομίσματα από τη στιγμή που το άλλο μέρος της συναλλαγής αποδέχεται τον εντολέα.

Εργαλείο, σύμφωνα με τους επικριτές του, κάθε παράνομης συναλλαγής λόγω της ανωνυμίας των πληρωμών, το bitcoin είναι, εξάλλου, στην παρούσα μορφή του, ευεπίφορο στην κλοπή ή σε κάθε άλλη επιχείρηση απάτης και πολλές χώρες σκέπτονται να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για τη χρήση του.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerisia.gr


Απίστευτα χρήματα στον Ρανιέρι που δεν θέλαμε εμείς για την Εθνική!




Διαβάζουμε στο gazzetta.gr

Το μπόνους τίτλου αλλά και η συμφωνία από την αρχή της σεζόν για την «επιβράβευση» επιβίωσης, γεμίζουν τον τραπεζικό λογαριασμό του Κλαούντιο Ρανιέρι με την κατάκτηση της κορυφής από τη Λέστερ!  

Ο Ιταλός τεχνικός, ο πρωτομάστορας του έπους και των ιστορικών στιγμών που βιώνει ολόκληρη η Αγγλία αυτές τις ώρες, είχε ακούσει από τα αφεντικά της ομάδας πως σε περίπτωση που η σεζόν έκλεινε με το ... έπος του τίτλου, θα λάμβανε εκείνος 6,3 εκατ.ευρώ ως μπόνους!

Σε αυτό το ποσό, όμως, προστίθενται και οι 127.000 ευρώ που θα λάβει για ΚΑΘΕ ΜΙΑ θέση πάνω από τη 17η θέση, στον τερματισμό της ομάδας στο φινάλε της σεζόν...

Το σύνολο, ξεπερνάει φυσικά τα 8 εκατομμύρια ευρώ! 


Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ν.Δ. και εγώ ανυσηχούμε για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο



Την ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα και συντονισμένη δράση. 

Σε δήλωσή της η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζει πως η κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και οι προκλητικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου, κατά παράβαση της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ, προκαλούν ανησυχία στη ΝΔ και στην ίδια. 

Δήλωσε η βουλευτής της Ν.Δ. ότι «Απαιτείται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και άμεση διπλωματική δραστηριότητα για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων. Δεν είναι ώρα για ασκήσεις επικοινωνίας. Αντίθετα, είναι ώρα για συντονισμένη δράση».


Περνάει γραμμή και στους Αμερικάνους ο Βαρουφάκης : Επικίνδυνο πρόσωπο η Χίλαρι



Επίθεση στη Χίλαρι Κλίντον, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνο πρόσωπο, εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Business Insider.

«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της Αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης στάθηκε στην θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, λέγοντας πως «απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι επικίνδυνος άνθρωπος».

Στην συνέχεια, κατέκρινε τη Χίλαρι Κλίντον γιατί «στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Γουόλ Στριτ στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά από την οικονομική κατάρρευση του 2008».



Πηγή : Αθήνα 9.84


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε προληπτικά τους γάμους και τις κηδείες




Απαγορεύτηκαν οι γάμοι και οι κηδείες στη Βόρειο Κορέα με εντολή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη διοργάνωση του μεγαλειώδους Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος. Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο μετά από 36 χρόνια. Η ελεύθερη μετακίνηση προς και από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ είναι αδύνατη και ανεπίτρεπτη για να αποφευχθούν ενδεχόμενες… δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του σημαντικού αυτού συνεδρίου. Πυρηνικά όπλα, εξωτερική πολιτική και οικονομία αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας.

Το τελευταίο συνέδριο του Κόμματος είχε γίνει το 1980 επί ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε εκείνο το συνέδριο ο Κιμ Γιονγκ Ιλ αυτοανακηρύχτηκε συνεχιστής του ιδρυτή του κράτους της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.



Πηγή : athensvoice.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<< Ευνουχισμένοι διανούμενοι , μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες ! >>
Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Αγαπημένοι μου καταφέραμε και γιορτάσαμε και φέτος το Πάσχα  , όσο παράδοξο και αν φαντάζει ..στους αγαπημένους  και λατρευτούς μας Εταίρους !
Εμείς και το αρνάκι μας σουβλίσαμε , και το κοκορετσάκι μας ..βρε του δώσαμε και κατάλαβε ! Με λίγα ή πολλά εμείς το Πάσχα το περάσαμε καλά !
Τώρα αν νομίζετε ότι άλλαξε κάτι ...Όλα είναι στον αέρα όπως τ' αφήσαμε !
Όπως τότε ...στις 27 Απρίλη του 1941 που μπήκαν οι Γερμανοί στη Αθήνα , πριν 75 χρόνια έτσι και τώρα είμαστε κάτω από την γερμανική μπότα και την γερμανική  κατοχή .Όσοι πληρωθήκατε μισθούς , συντάξεις και δώρα δεν σας υπόσχομαι οτι θα
τα ξαναδείτε !  Ξεχάστετα ! Για να πληρώσουν οι κυβερνώντες σάρωσαν όλα τα ταμεία ! Αυτά που έχουν φηφίσει η << πρώτη φορά αριστερά >> είναι κάτι μνημονιάρες.. Ένας λαός που πίστεψε στην ελπίδα που του προσέφερε απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ , τώρα τοκίζει την ελπίδα που του πουλησε !
Το ασφαλιστικό είναι έτοιμο να ψηφιστεί ...Θα τα βρούνε στο Eurogroup στις 9 Μαΐου ;
Πάμε στοίχημα ; Κατά τ' άλλα ..ήταν που θα είχαμε συμφωνία !
Η Χώρα μας είναι στον αυτόματο ..χαλασμένο πιλότο !
Πως οι κυβερνώντες τα βλέπουν όλα να πηγαίνουν ..πρίμα ..
Σάλο πάντως προκαλεί η εξαίρεση των βουλευτών από το ασφαλιστικό. Η δικαιολογία ; Δεν εχουν ταμείο και πληρώνονται από το λογιστήριο του κράτους !
Είδατε ..τι ενωμένοι << φαμίλια >>  είναι όλοι οι πολιτικοί ; Εμείς να τα βλέπουμε καλά όλα αυτά ..Σε λίγο έτσι όπως το πάνε δεν θα έχουμε ...τίποτε !
Θα πάμε σε Οικουμενική κυβέρνηση ; Θα πάμε σε εκλογές ; Δεν μπορεί..κάποιο μυστικό Cocktail πίνουνε..γιατί είναι σαν να είναι ..εδω και λίγο πιό ..πέρα !
Σαν να έχουμε βγεί από τα μνημόνια , και κάνουν προσλήψεις στα δικά τους παιδια !
Ο Κ.Πολάκης ξυλώνει τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ για να βάλει δικούς του .
Η Σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είναι κλειστή πάνω από 40 ημέρες . Τέλεια !
Είμαστε αποκομένοι από την Ευρώπη !
Μας είχαν πεί ότι το Πάσχα θα είχε αδειάσει ο Πειραιάς , η Ειδομένη ,και η Μυτιλήνη !
Εγώ , όπως κι εσείς τους βλέπουμε να παραμένουν εκεί ! Δεν μιλάω για κλοπές , βιασμούς , για σφαξίματα ...Ωραία ! Δεν μπορείτε να πείτε ..Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα ! Μήπως το έχουμε πάθει για καλά το εγκεφαλικό ;
Είμαστε ...σαν να έχουμε πάρει τα ηρεμιστικά με τις χούφτες !
Το έργο έχει ξεκινήσει ! Ποσοι θ 'αντέξουμε μέχρι το τέλος ; Για να βγουμε από τα μνημόνια θα μας πάρει καμμιά 40 αρια χρόνια ! Θα καθήσουμε έτσι ...
Ή θα βγούμε έξω από την ταινία που μας αναγκάζουνε να δούμε  που θα μας...στείλει με την μία στον Θάνατο ;
Οι Τούρκοι δίνουν ρεσιτάλ προκλητικότητας στο Αιγαίο !  Τι κι αν πήγε ο Α.Τσίπρας και ο Π.Καμμένος το Πάσχα στην Φρεγάτα << ΑΝΔΡΕΙΑΣ >>  ; Ως πότε το Πολεμικό μας Ναυτικό και οι Έλληνες πιλότοι θα ανέχονται αυτό το παιχνίδι πρόκλησης ;
Ναι είναι εκπεδευμένοι να αντέχουν τέτοιες προκλήσεις σωστά  ..Αλλά τα καπρίτσια που μας κάνουν οι Τούρκοι είναι πολλά.. όπως με το Ελληνικό  ψαράδικο που απείλησαν ; Ο Θεός ας βάλει το χέρι του ! Κλείνοντας θα πω :
Αυτή η πατρίδα έχει περάσει πάρα πολλά με τους ψευτό σωτήρες !
Τελικά ο Θεός είναι Ελληνας ! Θα πείτε ..με όλα αυτά που θα έρθουν θ 'αντέξουμε ;
Η ελπίδα πεθαίνει ..λένε τελευταία ! Ε ! Λοιπόν για τον Έλληνα δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ! Ολα σχεδόν  τα σταρουμπάκια πήγανε ..ΜΥΚΟΝΟΟΟΟ !
Η Δούκισα  με τον συντοφό της , ο Γ.Λάτσιος με τον φίλο του Π.Κωστόπουλο ,και ο Ν . Χατζηνικολάου με την συζυγό του .Φυσικά ήταν και ο Η.Ψηνάκης που διασκεδασε στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Δ.Σχοινας . Α! Η Τ.Σωτηροπούλου ..ο Γεωργούλης που ήταν ΟΕΟ ;
Η Ε.Μελέτη έκανε Πάσχα στη Πορτογαλία !
Μάλιστα μακριά απο παπαράτσι πέρασε σούπερ και έκανε και το αγαπημένο της σπόρ wind surf .Όχι θα κάτσει να σκάσει !
Το tip της Εβδομάδας !
Αγαπημένοι μου άρχισε ενα μίνι δεκαήμερο εκπτώσεων ! Πηγαίνετε βόλτα και αν θέλετε κάντε έξυπνες  και οικονομικές αγορές  !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα

Την άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Ν.Δ.: Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί για τις αποτυχίες της




"Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή, λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης επέστρεψαν" είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες, παρέθεσε τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από έναν χρόνο.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο, προέβλεπε: 

- Ανάπτυξη 2,9%, ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%

- Μείωση της ανεργίας στο 23,2%, ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7%

- Μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του Α.Ε.Π., ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του Α.Ε.Π." τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

"Συμπέρασμα:  Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά. Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες" κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.


Ο κωμικός που πρόσβαλε τον Ερντογάν ξεσπά: Η Μέρκελ με «σέρβιρε για τσάι» στον τύραννο




Ο Μπέμερμαν έσπασε σήμερα την σιωπή του και δεν... χαρίστηκε καθόλου στην Μέρκελ - Την κατηγόρησε ότι τον «έκοψε φιλετάκια» και ότι υποχώρησε στις απαιτήσεις του «σουλτάνου»

Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου εξαπέλυσε σήμερα ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν, εξαιτίας της απόφασής της να επιτρέψει στις εισαγγελικές αρχές της χώρας της να ασκήσουν δίωξη εναντίον του για προσβολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  μέσω ενός σατιρικού ποιήματος που διάβασε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής.

Μετά από αρκετές εβδομάδες σιωπής, ο Μπέμερμαν μίλησε ανοιχτά για την πολύκροτη υπόθεση και δεν... χαρίστηκε καθόλου στην Άνγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι τον «έκοψε φιλετάκια» και τον «σέρβιρε στον τύραννο για τσάι».

«Η καγκελάριος δεν πρέπει να κάνει υποχωρήσεις όταν πρόκειται για ζητήματα ελευθερίας του λόγου», είπε ο κωμικός στην Die Zeit σε μια συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευτεί ολόκληρη το επόμενο Σάββατο. «Εκείνη όμως με έκοψε φιλετάκια και με σέρβιρε για τσάι σε έναν ευερέθιστο τύραννο, μετατρέποντάς με σε έναν Γερμανό Άι Γουέι Γουέι», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον αντικαθεστωτικό Κινέζο καλλιτέχνη.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά από την ανακοίνωση της Άνγκελας Μέρκελ τον περασμένο μήνα ότι αποδέχθηκε τελικά το αίτημα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη δίωξη του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν, με την κατηγορία της «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους».

Η Μέρκελ δήλωσε στα μέσα Απριλίου πως η γερμανική κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα του Τούρκου προέδρου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Μπέμερμαν για το «υβριστικό» ποίημα που διάβασε στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF με «πρωταγωνιστή» τον «σουλτάνο».

Βέβαια, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε πως το ζήτημα δίχασε τον πολιτικό κόσμο, λέγοντας ότι «υπήρχαν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους εταίρους, τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες». Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει το «πράσινο φως» για δίωξη στην συγκεκριμένη περίπτωση, τονίζοντας βέβαια ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει μια τέτοια διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ενδέχεται να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα σχετικά με το άρθρο που τιμωρεί όποιον προσβάλει εκπρόσωπο ξένου κράτους με τριετή ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπέμερμαν σατίρισε τον Ερντογάν παρουσιάζοντάς τον, μεταξύ άλλων, να κλωτσάει πρόσφυγες και να χαστουκίζει χριστιανούς.



Πηγή : protothema.gr


Tο νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο! Τι θέλει να μας πει ο πρόεδρος;



Η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, καθώς και την ανάγκη ενότητας, είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. 

Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

Σημείωσε ότι «οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές».

Συνέχισε λέγοντας «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικός φιλελεύθερης ιδεολογίας».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι «συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».


Ανετη νίκη Τραμπ στην Ιντιάνα, ο Σάντερς κερδίζει την Κλίντον




Παραιτήθηκε ο Κρουζ από τη διεκδίκηση του χρίσματος

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, που ηγείται της κούρσας, κέρδισε σημαντική νίκη εναντίον του ανταγωνιστή του Τεντ Κρουζ στην πολιτεία Ιντιάνα την Τρίτη, μια νίκη που φαίνεται να του ανοίγει το δρόμο για μια σχετικά άνετη πορεία προς την εξασφάλιση του χρίσματος του κόμματός του. Στην ίδια πολιτεία, ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει για τους Δημοκρατικούς τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα. Ο Τραμπ οδεύει προς την εξασφάλιση του 50% και πλέον των ψήφων, αφήνοντας τον Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, πολύ πίσω. Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήρθε τρίτος με απόσταση.

Από τους προκριματικούς των Δημοκρατικών και σύμφωνα με τις προβολές των αποτελεσμάτων από το CNN, ο Μπέρνι Σάντερς κερδίζει στην Ιντιάνα τη Χίλαρι Κλίντον. Η νίκη δυναμώνει το γόητρό του αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό ανάχωμα στην πορεία της αντιπάλου του. 

Ο Κρουζ βασιζόταν σε νίκη του για να ανακόψει την πορεία του νεοϋορκέζου επιχειρηματία. Αλλά ο Τραμπ είχε πάρει μεγάλη ώθηση με τις νίκες του σε πέντε βορειοανατολικές πολιτείες πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα την μεγάλη διαφορά από τον Κρουζ.

«Οι σχέσεις με τον δολοφόνο του Τζον Κένεντι...»

«Ο ψεύτης Τεντ Κρουζ έχει συστηματικά επαναλάβει ότι θα κερδίσει και πρέπει να κερδίσει την Ιντιάνα. Αν δεν το κάνει θα πρέπει να παραιτηθεί από την κούρσα για το χρίσμα - να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και χρήμα», έγραψε ο Τραμπ σε αναρτήσεις του στο Twitter, πριν από τη νικητήρια ομιλία που αναμενόταν να δώσει στον ουρανοξύστη Τραμπ στην Νέα Υόρκη.

Η ήττα ήταν το επιστέγασμα μιας δύσκολης μέρας για τον Κρουζ στην διάρκεια της οποίας αναγκάστηκε να αναλωθεί σε ανταπαντήσεις με τον Τραμπ. Η οργή του πυροδοτήθηκε όταν ο Τραμπ είπε σε τηλεοπτική παρουσίαση ότι ο πατέρας του βουλευτή, ο κουβανός μετανάστης Ραφαέλ Κρουζ, σχετιζόταν με τον δολοφόνο του Τζον Κένεντι, τον Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ. 

Ο Τραμπ αναφερόταν σε άρθρο του National Enquirer, εφημερίδας ταμπλόιντ που πουλιέται σε σουπερμάρκετ και αρέσκεται σε κουτσομπολιά για διασημότητες και σε περιστατικά με εξωγήινους.

Ο Κέισικ έχει υποσχεθεί να παραμείνει στην κούρσα. «Τα αποψινά αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της καμπάνιας του κυβερνήτη Κέισικ», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής του Τζον Γουίβερ. «Η στρατηγική μας είναι και συνεχίζει να είναι η απόκτηση του χρίσματος σε ανοιχτό συνέδριο», πρόσθεσε.

Παραιτήθηκε ο Κρουζ από τη διεκδίκηση του χρίσματος

Ο Τεντ Κρουζ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016, παραιτείται από τη συνέχεια της κούρσας των προκριματικών εκλογών του κόμματος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της καμπάνιας του Τζεφ Ρόε, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Politico μετά από τους προκριματικούς στην Ιντιάνα, ο Κρουζ έβαλε τέλος σε μια από τις καλύτερα οργανωμένες καμπάνιες του 2016.

Μια σειρά από ήττες οδήγησαν τον βουλευτή στην παραίτηση, αφήνοντας πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον μόνο υποψήφιο ικανό να «κλειδώσει» το χρίσμα του κόμματος αυτόματα, συγκεντρώνοντας 1.237 εκλέκτορες.

Ο Κρουζ φαινόταν αρχικά ότι θα έφτανε μέχρι το εθνικό συνέδριο τον Ιούλιο, αλλά μια σειρά από μεγάλες ήττες στις βορειοανατολικές πολιτείες και την Τρίτη στην Ιντιάνα τον έπεισαν ότι δεν έχει κανένα μέλλον στην κούρσα.


Πηγή : tovima.gr


Συμφωνία στο «και πέντε» ή εκλογές, προβλέπει το Brookings



Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-δανειστών μπορεί να επιτευχθεί μόνον στο «και πέντε» της διαπραγμάτευσης - στις... καθυστερήσεις της παράτασης - εκτιμά το  Ινστιτούτο Brookings, διατυπώνοντας την άποψη ότι εξίσου πιθανόν είναι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στην ανάλυση  που υπογράφει ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Θεόδωρος Πελαγίδης, αναφέρεται ότι αν επιτευχθεί συνφωνία. θα είανι "της τελευταίας στιγμής" και θα περιλαμβάνει μια τεχνική φόρμουλα για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από το δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Διατυπώνεται επίσης η άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί έναν οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, που θα βασίζεται στην επέκταση της περιόδου αποπληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόβλημα θα μετατεθεί χρονικά για το μέλλον - "όμως, αυτό είναι η πολιτική", επισημαίνεται στην ανάλυση.

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι και πάλι το ΔΝΤ, το οποίο ενδεχομένως να επιμείνει στις λεπτομέρειες που αφορούν την ουσία του προληπτικού πακέτου μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, θέτοντας στους ψηφοφόρους το δίλημμα αν θα δεχθούν τα μέτρα λιτότητας των πιστωτών ή όχι.

Το Brookings τονίζει πως με βάση το σενάριο αυτό ο Τσίπρας θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στους δανειστές να ψηφίσουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τις προτάσεις των πιστωτών.

Ένα στοιχείο που μπορεί ωστόσο να τον αποτρέψει από μια τέτοια επιλογή είναι τα χαμηλά ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.



Πηγή


Μειωμένος κατά 7% ο τζίρος της πασχαλινής αγοράς



Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα ο τζίρος των καταστημάτων ήταν μειωμένος κατά 7%. Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Δεν δημιουργεί ιδιαίτερες προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο το μικρό διάστημα των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που φέτος ξεκινούν την Τετάρτη 4 Μαΐου και θα διαρκέσουν, όπως προβλέπει ο νόμος έως τις 10 Μαΐου 2016. Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι «οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης της αγοραστικής κίνησης στην ελληνική αγορά μεταφέρονται εκ νέου για την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Ιούνιο και στηρίζονται στην "εισαγώμενη" κατανάλωση, η οποία όμως υφίσταται μόνο στους καλοκαιρινούς προορισμούς και τις τουριστικές περιοχές».

Ο ίδιος σχολιάζει ότι η άποψη σχετικά με τις μικρές προσδοκίες από την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο οφείλεται στη συνηθισμένη για την εποχή καταναλωτική κόπωση λόγω των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων και των μαθητικών εξετάσεων ενώ επιπλέον, «αναμένεται ότι οι αντιδράσεις τόσο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου, όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό στην ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαΐου, θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική λειτουργία της αγοράς».

Σε ότι αφορά στην πορεία του τζίρου την πασχαλινή περίοδο ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι απώλειες στο τζίρο της αγοράς, σε σύγκριση με τη περυσινή αντίστοιχη περίοδο, υπολογίζονται σε -7%, με τη μείωση στην ένδυση-υπόδηση να κυμαίνεται στο 8-10%, στα καύσιμα 5-7%, στα είδη δώρων στο 5-6% και στα τρόφιμα-ποτά στο 3-4%. Όπως αναφέρει, «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη δειγματοληπτικά τον όγκο και την αξία των αποδείξεων, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος η συνολική πασχαλινή κατανάλωση εκτιμάται ότι μειώθηκε από πέρυσι κατά περίπου 180 εκ. ευρώ».

Ακόμη στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι «η αγορά πληρώνει καθημερινά, ακριβά το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης, αφού το διαθέσιμο εισόδημα και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών από τις αρχές του έτους μειώνονται συνεχώς και η καταναλωτική δαπάνη υποχωρεί με ρυθμό -1,5% το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος …» και καταλήγει: «Επειδή λοιπόν ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας, επαναλαμβάνω ότι έστω και την ύστατη ώρα, λίγο πριν ένα νέο αδιέξοδο, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή, η πολιτική να θυσιαστεί για τη κοινωνία και την οικονομία και όχι το αντίθετο όπως συνήθως συμβαίνει. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας να βλέπουμε την απειλή του Grexit να πηγαινοέρχεται. Οι μικρομεσαίοι μετά από τόσες θυσίες, δεν αποδεχόμαστε το δίλημμα "συμφωνία ή εκλογές", ούτε αντέχουμε επαναλαμβανόμενα πολιτικά λάθη, που προκαλούν τα "πάθη" της αγοράς...».



Φωτο: sooc.gr
Πηγή : news247.gr


Η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα δηλώνοντας πάλι αισιόδοξη και ικανοποιημένη




Αισιόδοξη και ικανοποιημένη για άλλη μία φορά η κυβέρνηση

Με επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει τη μάχη της προπαγάνδας, εξωραίζει την λήψη των προληπτικών μέτρων που ζητά το ΔΝΤ, διαρρέει αισιοδοξία γύρω από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και δεν παραλείπει να επιτίθεται σχεδόν καθημερινά σε όσους ασκούν κριτική ή διατηρούν επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του Γιάννη Δραγασάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις της Eurostat, που κατά την εκτίμησή της επιβεβαιώνουν τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή στην ανάκαμψη το β' εξάμηνο τους 2016. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι “οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης”. Η κυβέρνηση επίσης θεωρεί “εξαιρετικά θετικές τις δηλώσεις Μοσκοβισί και Τουσκ, αλλά και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων”.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι “ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά”. 

Πάντως η βεβαιότητα που εκπέμπει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι δεν θα επαναληφθεί η περυσινή κρίση ερμηνεύεται ότι πίσως από τις διαπραγματευτικές κορώνες προς ικανοποίηση του εσωτερικού ακροατηρίου, η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει στο βασικό πλαίσιο των δανειστών ακόμη και για τα προληπτικά μέτρα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί “σε σχέση με τον μηχανισμό ενεργοποίησης εφεδρικών μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, σημείωσε πως "πολλά έχουν γίνει και πολλά έχουν συζητηθεί" και πως η "νομική προετοιμασία" του εν λόγω μηχανισμού έχει ξεκινήσει”. Σε σχέση με το αν θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε "συγκρατημένα αισιόδοξος" υπογραμμίζοντας πως τα ζητήματα που εκκρεμούν "δεν είναι εύκολα". Σημείωσε πάντως ότι "Η θέση της Επιτροπής είναι ότι πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό και ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό και εφικτό”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλεί τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία και βάζει εμμέσως σαν χρονικό όριο το τέλος Μαΐου: Στην δήλωσή του ανέφερε: “Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους Θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.

Η κυβερνητική ενημέρωση μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώνεται με την γνωστή επίθεση σε όσου ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις και για την επιβολή των 9 δις μέτρων: “Διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει” αναφέρει η ανακοίνωση. 

Παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης όμως προς δημιουργία εντυπώσεων και την ανακάλυψη εχθρών στην προσπάθειά της να αναγκάσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν τα 9 δις αντιλαϊκών μέτρων τα πράγματα το μέτωπο της διαπραγμάτευσης μόνο ρόδινα δεν είναι. Το ΔΝΤ επιμένει στην θέση του για καθορισμό και συγκεκριμενοποίηση των επιπλέον προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ ενώ η ελληνική κυβέρνηση προτείνει αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών. Στην πραγματικότητα πίσω από το προπέτασμα της σκληρής διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ήδη σημαντική υποχώρηση και σε αυτό το πεδίο. Προτείνει όταν διαπιστωθούν αποκλίσεις σε πιστοποιημένα στοιχεία τότε να ενεργοποιείται ένας θεσμοθετημένος αυτόματος μηχανισμός περικοπών δαπανών από κωδικούς της Γενικής Κυβέρνησης που θα έχουν εκ των προτέρων προσδιοριστεί με βάση τις "απαιτήσεις" των θεσμών και με τελικό εγγυητή την Eurostat. Η διαφωνία είναι στο ποιοί κωδικοί τελικά θα συμπεριληφθούν. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σε συναντίληψη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενάντι του ΔΝΤ κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αφού και μόνο η συζήτηση για τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις αποδεικνύει ότι το αίτημα του Ταμείου υιοθετήθηκε από το τελευταίο Eurogroup. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μία πρώτη προσέγγιση πριν το Eurogroup της 9ης Μαΐου αλλά φαίνεται ότι είναι η μόνη που επείγεται.  Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης των Ντάισενμπλουμ, Τσακαλώτου, Σόιμπλε και Σαπέν με τους επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών. Το ραντεβού για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες από την περασμένη εβδομάδα δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται. 

Η κυβέρνηση επιμένει ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, το οποίο του απέρριψε την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τουσκ. 

Εσωκομματικό μέτωπο

Η διαχείριση της κυβέρνησης και οι καθημερινές επιθέσεις στους επικριτές της κοιτάζουν προς το εσωτερικό της χώρας. Για μία ακόμη φορά θα εμφανίσει την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και τα μέτρα των 9 δις, ακόμη και τα προληπτικά κατά την απαίτηση του ΔΝΤ, ως επιτυχία της σκληρής διαπραγμάτευσης. Το εάν θα πείσει τους βουλευτές της ότι η κριτική της αντιπολίτευσης και μέρους του τύπου που δαιμονοποιείται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό, δικαιώνουν τις δικές της προσπάθειες είναι αμφίβολο. Γι αυτό άλλωστε τα σενάρια πρόωρων εκλογών παρότι απλώνονται ή μαζεύονται από μέρα σε μέρα είναι πάντα στο τραπέζι.

Παρομοίως είναι πάντα στο τραπέζι οι σκέψεις για σκόπιμη αποτυχία των διαπραγματεύσεων που θα επιτρέψει μία ηρωική έξοδο δια των εκλογών. Η λογική όσων εισηγούνται τις πρόωρες εκλογές είναι ότι το πακέτο που επιβάλλει το ΔΝΤ θα αρχίσει να εφαρμόζεται προληπτικά μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει τεράστιο κόστος για την κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να το αντέξει ενώ είναι αμφίβολο και αν θα μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η βεβαιότητα ότι εφόσον τα μέτρα ψηφιστεί η κυβέρνηση θα αρχίσει να μετρά τον χρόνο αντίστροφα και να περιμένει το απρόοπτο. 



Πηγή : protothema.gr


FT: Πρόστιμο στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες ετοιμάζει η Κομισιόν



Οικονομική επιβάρυνση 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα φέρεται πως θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να μοιραστούν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, «η τιμωρητική ρήτρα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της προτεινόμενης αναθεώρησης του λεγόμενου κανονισμού ασύλου του Δουβλίνου», που αναμένεται να αποκαλυφθεί την Τετάρτη.

Αυτό αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Κομισιόν να διασώσει το σύστημα ασύλου, το οποίο καταρρέει από την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Η πολιτική, που θέλουν να προωθήσουν οι Βρυξέλλες, αποσκοπεί στο να μετατοπιστεί το βάρος από χώρες όπως η Ελλάδα σε ενδεχόμενη μελλοντική κρίση, κυρίως βάσει ενός συστήματος που μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη.

Ο μηχανισμός αυτός υποστηρίζεται από μία υψηλή ρήτρα, σε περίπτωση που ορισμένες χώρες δεν επιθυμούν τη μετεγκατάσταση αιτούντων ασύλου για μια προσωρινή περίοδο.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν την πρόταση, το ποσό θα καθοριστεί στα 250.000 ανά αιτούντα άσυλο, τονίζοντας, ωστόσο, πως το ύψος της ρήτρας μπορεί να προσαρμοστεί κατόπιν συζητήσεων.

«Το μέγεθος της συνεισφοράς μπορεί να αλλάξει, αλλά η ιδέα είναι πως θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν κύρωση», λέει ένας αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος τονίζει πως η σε κάθε περίπτωση η τιμή της μη υποδοχής προσφύγων θα είναι εκατοντάδες ευρώ.

Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί εν μέρει για να διορθώσουν τα κίνητρα γύρω από τις ποσοστώσεις μεταναστών, που έχουν αποτύχει να εφαρμοστούν. Η πρόταση της Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι FT, βασίζεται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της ΕΕ να μεταφέρει 160.000 πρόσφυγες, που μετά βίας έχει ανακατανεμηθεί το 1%.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται να πουν αν κάτι τέτοιο είναι νομικά δυνατό για χώρες εκτός Σένγκεν, όπως η Βρετανία και το Δουβλίνο, με την πρόταση να σημειώνει πως οι χώρες αυτές δεν υποχρεούνται να παραμείνουν εντός του κανονισμού του Δουβλίνου.



Πηγή : matrix24.gr