Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ανομία και ανεξέλεγκτοι αναρχικοί αλωνίζουν ανενόχλητοι



Κάποτε θα πρέπει να γίνει κάτι και αφού αυτή η κυβέρνηση έχει καταργήσει τον νόμο για τις κουκούλες, για να μπορούν να κρύβονται άνετα οι κουκουλοφόροι και δεν συλλαμβάνει κανένα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ίσως αφού όλοι γνωρίζουν και η αστυνομία και ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι αυτοί που σπάνε να κάνουν τον λογαριασμό των σπασμένων μετά απο κάθε επίθεση, ιδιωτών είναι η ζημιά, δημόσιες ζημιές που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι ότι και να' ναι και να στέλνουν τον λογαριασμό στους γονείς τους και στους ίδιους η ακόμα καλύτερα απευθείας στα ΑΦΜ τους στην εφορία.

Μετά θα δούμε πόσοι θα μαζεύονται να τα σπάνε ανενόχλητοι με ευκολία!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα

Με βαριοπούλες και σφυριά έσπασαν εκδοτήρια, ακυρωτικά μηχανήματα και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Νέα επίθεση σε σταθμό του ΗΣΑΠ από κουκουλοφόρους σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αυτή τη φορά στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα δέκα περίπου ατόμων, με βαριοπούλες και σφυριά, έσπασαν εκδοτήρια, ακυρωτικά μηχανήματα και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον σταθμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί  ότι πρόκειται για την τέταρτη επίθεση που σημειώνεται σε σταθμό το τελευταίο διάστημα.


Πετάνε το τυράκι για να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα! Βρήκαν και τα κάνουν



Διαβάζουμε στην Καθημερινή και είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δανειστές τους έχουν πάρει χαμπάρι εντελώς και παίζουν μαζί τους μέχρι να τους ξαναπιάσουν στην φάκα 

Der Spiegel: «Αναδιάρθρωση light» του χρέους αν η Αθήνα συμφωνήσει σε επιπλέον μέτρα

«Αναδιάρθρωση light» για το ελληνικό χρέος είναι πρόθυμο να δεχτεί το Βερολίνο, σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει να λάβει επιπλέον μέτρα, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπεται επέκταση των ελληνικών δανείων για δεκαετίες και σταθεροποίηση των επιτοκίων σε χαμηλό επίπεδο.

Στην περίπτωση που οι Έλληνες συμφωνήσουν στην απόφαση να λάβουν προληπτικά μέτρα, «το Eurogroup θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα για ένα πρόσθετο στοιχείο για το χρέος»: Στόχος θα ήταν και σε αυτή την ιδέα να σταθεροποιηθούν οι τόκοι για το ελληνικό χρέος σε χαμηλό επίπεδο για δεκαετίες, αναφέρει το περιοδικό και διευκρινίζει ότι, αντίθετα με σχετική πρόταση που υπέβαλε το ΔΝΤ και προέβλεπε επιβάρυνση των εταίρων, με τη γερμανική πρόταση δεν θα πληρώσει κανείς. «Η ιδέα των ανθρώπων του Σόιμπλε: Ως τώρα ο ESM προσφέρει ομόλογα με διαφορετικούς χρόνους αποπληρωμής και με τα κέρδη συντηρεί την Ελλάδα. Επειδή ο ESM απολαμβάνει πολύ καλή αξιολόγηση, μπορεί να πουλά στην Ελλάδα φθηνό χρήμα. Να επεκταθούν λοιπόν οι χρόνοι αποπληρωμής αυτών των ομολόγων ώστε η Ελλάδα να μπορεί να απολαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα τα χαμηλά επιτόκια», επισημαίνεται και αναφέρεται το εξής παράδειγμα: «Αν ο ESM επεκτείνει ένα ομόλογο που έχει τώρα 10 χρόνια και το κάνει 30 χρόνια, η Ελλάδα θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Για αυτό το ομόλογο μεγάλης διάρκειας ο ESM θα χρέωνε την ελληνική κυβέρνηση ως το 2045 με 1,5% επιτόκιο. Αν η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να βρει αυτά τα χρήματα στις αγορές, ανάλογα με το επιτόκιο, θα έπρεπε να πληρώσει 4 ή 5% ή και παραπάνω σε τόκους. Με το χρέος πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ, κάθε ποσοστιαία μονάδα που θα μειωνόταν το μέσο επιτόκιο, θα έφερνε εξοικονόμηση 3 δισεκατομμυρίων τον χρόνο, που αντιστοιχεί σε 2% του ελληνικού ΑΕΠ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel, το μειονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι η Ελλάδα θα παρέμενε εξαρτημένη από τον ESM για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ωστόσο για το Βερολίνο υπερτερούν τα πλεονεκτήματα: «Αυτό δεν μας κοστίζει τίποτε», λένε συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνουν ότι για ένα τέτοιο μέτρο η κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν έγκριση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, διότι δε θα αφορούσε πρόγραμμα βοήθειας, αλλά «απλή οικονομική διαχείριση του ESM». Το στοιχείο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την Άγγελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται, καθώς, όσο πλησιάζει το εκλογικό έτος 2017, τόσο μικρότερη είναι και η διάθεση να απασχολήσουν τους βουλευτές, οι οποίοι «είναι ήδη ενοχλημένοι για άλλη μια φορά με το θέμα της Ελλάδας».

Περαιτέρω ελάφρυνση, συνεχίζει το δημοσίευμα αναφερόμενο στη γερμανική πρόταση, θα μπορούσε να συνεισφέρει και η ΕΚΤ, η οποία διακρατεί πολλά ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει στην έναρξη της κρίσης χρέους, σημαντικά κάτω από την ονομαστική τους αξία. «Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από τα κέρδη και να δοθούν όλα στην Ελλάδα. Αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί, αλλά είχε ανακληθεί, όταν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετά την πρώτη εκλογική νίκη θεωρούσαν ότι δεν δεσμεύονται από καμία συμφωνία. Από πλευράς των δανειστών λέγεται τώρα ότι θα μπορούσε να αλλάξει, απέναντι σε μια ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τα συμφωνηθέντα», σημειώνεται και αναφέρεται ότι θα απέφερε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Τονίζεται πάντως ότι ο χρόνος για αποφάσεις είναι περιορισμένος, όχι μόνο διότι εκπνέουν οι προθεσμίες για την εξόφληση κάποιων δανείων, αλλά κυρίως λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος, τον Ιούνιο: «Οι διαπραγματευτές της ΕΕ έχουν καταστήσει σαφές στην Αθήνα ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία ως τέλος Μαΐου ή θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά τις 24 Ιουνίου. Και τότε πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος για ένα κρίσιμο φινάλε, διότι στις 20 Ιουλίου λήγει η καταβολή 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ των πιστωτών υπάρχει αντιπαράθεση, καθώς, από τη μία πλευρά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δώσει ως βασική γραμμή ότι οι παραχωρήσεις δεν θα πρέπει να γίνουν σε βάρος των πιστωτών, ενώ το ΔΝΤ παρουσίασε ιδέα, με βάση την οποία οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να εγγυηθούν, μέσω ESM, ένα χαμηλό επιτόκιο, ακόμη και στην περίπτωση που τα επιτόκια ανεβούν τα επόμενα χρόνια. «Ο ESM τότε θα έπαιρνε χρήματα με ακριβότερους όρους, πχ με 2 ή 3%, αλλά θα τα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση με τους σημερινούς όρους, δηλαδή με περίπου 1% επιτόκιο. Η συνέπεια: Ο ESM θα κατέγραφε ζημιά που θα έπρεπε να καλύψουν τα κράτη - μέλη». Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απαντά σε αυτή την πρόταση: «Ούτε συζήτηση!» αναφέρει το Spiegel και υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε είναι θυμωμένος με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με το ΔΝΤ. «Ο θυμός τού Σόιμπλε είναι για άλλη μια φορά εναντίον του Τσίπρα, διότι αυτές τις μέρες έκανε περιοδεία στην Ευρώπη αναζητώντας στήριξη έναντι των δανειστών. Ειδικά η επίσκεψη στον Ολάντ θύμωσε περισσότερο τον Σόιμπλε, διότι ήταν μόνο η γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατά την προσφυγική κρίση απέτρεψε εκδίωξη της Ελλάδας από την Σένγκεν. Ως "ευχαριστώ" δεν είχε να κάνει κάτι άλλο από το να πάει στο Παρίσι για το πακέτο διάσωσης», σημειώνεται, ενώ σχετικά με το ΔΝΤ αναφέρεται: «Ο Σόιμπλε είναι όμως θυμωμένος και με το ΔΝΤ, από τότε που υπήρξε η διαρροή της υποκλοπής συνομιλίας (...) Το θεωρεί ανόητο να συζητάς εμπιστευτικά θέματα στο τηλέφωνο, αλλά θύμωσε και με το περιεχόμενο, δηλαδή την εξαγγελία ότι το ΔΝΤ, αν χρειαστεί, θα πιέσει την Μέρκελ για την Ελλάδα. Θεωρεί ότι πρόκειται για προσπάθεια εκβιασμού».


Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, σε επιστολή τους προς τον κ. Σόιμπλε εξέφρασαν τη «βαθιά ανησυχία» τους για την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι «ούτε η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι βιώσιμη ούτε η καταπολέμηση της διαφθοράς δείχνει κάποια επιτυχία».


Η "αρπαγή" των αποθεματικών από νοσοκομεία και ΟΑΕΔ προκαλεί ανησυχία




Κώστας Βουκελάτος

Ποιο πλεόνασμα και πράσινα άλογα, σανό στους πολίτες με δήθεν χαρές, ψέμα μπόλικο  και εξαπάτηση, εδώ και ενάμιση χρόνο από την ποιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ελληνική ιστορία.

Δεν έχει κάνει τίποτα σωστό έχει αποτύχει σε κάθε διαπραγμάτευση και έχει χρεώσει τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ.

Νέο κρούσμα της συνεχιζόμενης ανικανότητας της κυβέρνησης είναι να ζητήσει εκ νέου αποθεματικά ταμείων και νέο θύμα τα νοσοκομεία και αφού έχει ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο στεγνώσει εντελώς ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς και δεν μπορεί να πάρει από αλλού.

Δεν έμεινε όμως εκεί ζήτησε και τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ για να διαλύσει εκτός από την υγεία την στήριξη και τις παροχές στα εκατομμύρια ανέργους.

Η κυβέρνηση ζήτησε να πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ για την μεταφορά 100 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της ΤτΕ, αυτά τα χρήματα βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, ούτως ώστε ο οργανισμός να καταβάλει πληρωμές σε δικαιούχους και προμηθευτές.

Την ίδια ενέργεια είχε κάνει το 2015 και δεν έχει αφήσει φράγκο στα αποθεματικά των ταμείων σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς, αυτή η κίνηση δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ, ακόμα μια φορά για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του το κράτος που αυτή η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει και άλλο με τα ρουσφέτια των ημετέρων τους.

Η αθλιότητα της κυβέρνησης είναι ότι αυτή την φορά κτυπάει την υγεία των πολιτών ζητώντας τα πενιχρά αποθεματικά των νοσοκομείων που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις γάζες των ασθενών και πολλές φορές δεν έχουν τα απαραίτητα για τα χειρουργεία αδιαφορώντας για το πώς θα λειτουργήσουν μετά την "αρπαγή" των αποθεματικών τους χρημάτων. 

Κτυπάει και  τα χρήματα των ανέργων που υποφέρουν αδιαφορώντας για το εάν θα πληρωθούν οι δικαιούχοι στην ώρα τους.

Δηλαδή όλα για όλα ακόμα και οι παροχές υγείας των πολιτών και η περαιτέρω εξαθλίωση των ανέργων αρκεί να μείνουν στην κυβέρνηση για όσο περισσότερο μπορούν πάντα σε βάρος της χώρας και των πολιτών.

Φτάνει!!!!!!








Με διάταξη διαγράφουν χρέη 3 δις του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία…



Ένας ωραίος τρόπος να μην χρωστάει ο ένας οργανισμός στον άλλον, είναι να ψηφιστεί μια διάταξη που καταργεί το χρέος! Είναι κι αυτό μια άποψη δημόσιας διοίκησης…

Με διαγραφή χρεών προσπαθούν να...βάλουν τάξη σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ και αν η σκέψη αυτή είναι έξυπνη ή πονηρή, θα φανεί στο χειροκρότημα!!!

Διαβάστε τι αναφέρεται σε διάταξη που περνά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς:

γ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, διαγράφονται, ισόποσα, οι απαιτήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυµάτων του Ε.Σ.Υ. (ΝΠΔΔ) έναντι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που προέρχονται από υπηρεσίες παρασχεθείσες σε ασφαλισµένους αυτού (εισπρακτέα νοσήλια) στο ύψος των ετησίων χρηµατοδοτήσεών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισµό (Φ.210/ΚΑΕ 2325, 2326 ), για τα έτη 2012, 2013 και 2014, ανεξαρτήτου του χρόνου τιµολόγησής τους, µε διαγραφή των αντίστοιχων υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τα ανωτέρω Νοσηλευτικά Ιδρύµατα, που προέρχονται από τις προαναφερόµενες υπηρεσίες. Οι ως άνω φορείς υποχρεούνται να προβούν στην απεικόνιση του αποτελέσµατος των αναφεροµένων στην ανωτέρω παράγραφο διαγραφών απαιτήσεων και υποχρεώσεων, στις λογιστικές καταστάσεις (ισολογισµούς) της οικονοµικής χρήσης του έτους 2016.

Αντίδραση στην Βουλή από το ΠΟΤΑΜΙ:

"Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο κ. Πολάκης φέρνει τροπολογία με την οποία διαγράφει 3 δις χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και των νοσοκομείων προς τον ΕΟΠΥΥ. Άλλο όμως η Κεντρική Κυβέρνηση και άλλο ο ΕΟΠΥΥ. Το δημόσιο χρήμα του προϋπολογισμού δεν έχει σχέση με τα χρήματα που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών. Με ένα λογιστικό άλμα, χωρίς καμία αιτιολόγηση και κοστολόγηση, προσπαθεί να κάνει κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό για να περάσει απαρατήρητο», τόνισε στην ομιλία του στην επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Στην Τουρκία η Μέρκελ, μεταξύ προσφυγικού, σάτιρας και... σουλτάνου




Να κατευνάσει το κλίμα μεταξύ Άγκυρας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό στοχεύει η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, συνοδεία Τουσκ και Τίμερμανς, στην Τουρκία. Οι επιφυλάξεις για τις ανθρωπιστικές πλευρές της συμφωνίας παραμένουν, η δυσφορία της τουρκικής πλευράς για τη βίζα προκαλεί με τη σειρά της αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή πλευρά ενώ στο ίδιο το Βερολίνο η Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις για το χειρισμό της υπόθεσης του σατιρικού ποιήματος, στο οποίο φάνηκε να «ενδίδει» στον Ερντογάν.

Η Άνγκελα Μέρκελ φτάνει στην Τουρκία το Σάββατο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς. Η αντιπροσωπεία πρόκειται να επισκεφθεί και κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες στο Γκαζίαντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου επίσης και θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συμφωνία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πλήρως εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά έχουν ήδη αρχίζει να φαίνονται οι δυσκολίες στην υλοποίησή της. 

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αφίξεις στην ελληνική πλευρά έχουν μειωθεί κατακόρυφα αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να κυμαίνονται σε μερικές δεκάδες καθημερινά, ενώ η Άγκυρα βλέπει να απομακρύνεται η συμφωνία για απελευθέρωση της βίζα τον Ιούνιο -βάσει της οποίας η τουρκική κυβέρνηση είχε «πουλήσει» στο εσωτερικό τη συμφωνία με την ΕΕ. 

Η γερμανική πλευρά, από την άλλη, η οποία και πίεσε για τη συμφωνία με την Τουρκία, βρίσκεται και στην πιεστικότερη θέση για να φανούν αποτελέσματα. Τα προβλήματα όμως για την Μέρκελ δεν σταματούν εκεί, καθώς στις επιφυλάξεις που εξαρχής εκφράζονταν για το ότι η ΕΕ θα έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα ζητήματα ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία προστέθηκε η υπόθεση με τον γερμανό κωμικό Γιαν Μπόμερμαν. 

Η απόφαση της Μέρκελ να δώσει τελικά το πράσινο φως στο αίτημα του Ερντογάν να διωχθεί ποινικά ο Μπόμερμαν για προσβολή αρχηγού ξένου κράτους (μετά το ποίημά του που είχε στόχο τον τούρκο πρόεδρο) προκαλέσε ορατές διαφωνίες στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό και κύμα επικρίσεων στη γερμανική δημόσια σφαίρα. 

Η καγκελάριος έφτασε μάλιστα στο σημείο την Παρασκευή να αναγνωρίσει λανθασμένους χειρισμούς της στην υπόθεση: Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους την παραμονή της επίσκεψης στην Τουρκία, θεωρεί πως ήταν λάθος ότι είχε χαρακτηρίσει δημόσια τη σάτιρα του Μπόμερμαν «συνειδητά προσβλητική». 

«Εκ των υστέρων, ήταν λάθος» είπε η Μέρκελ, υπερασπιζόμενη ωστόσο την επιλογή της να προχωρήσει ο φάκελος στην εισαγγελία.


Newsroom ΔΟΛ


Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλώ τους Έλληνες σε μία πλατιά συμφωνία αλήθειας



Την αναμόρφωση της Ελλάδας όρισε ως αποστολή της νέας Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο. Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία τοποθέτηση σημειολογική ως προς τη μελλοντική εικόνα της παράταξης, αλλά και τη μελλοντική εικόνα μίας Ελλάδας απαλλαγμένης από τη μέγγενη των μνημονίων και έτοιμης να βγει από τον κύκλο της ύφεσης και της κατάθλιψης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάλεσε τους πολίτες σε μία πλατιά συμφωνία αλήθειας. Μία συμφωνία που θα δώσει ώθηση στη χώρα να κοιτάξει το μέλλον της με αισιοδοξία, μακριά από την ασφυξία και το τέλμα.

"Εδώ στην Αθήνα προτείνουμε μία συμφωνία αλήθειας. Όλοι ενωμένοι φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδας μας που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Εδώ στην Αθήνα αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων. Σας καλωσορίζω στην εκκίνηση της νέας αποστολής της Νέας Δημοκρατίας. Σας εγγυώμαι την εμπιστοσύνη σας δε θα την προδώσω. Από εμένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι. Τον Ιανουάριο μου δώσατε εντολή για Νέα Δημοκρατία από την αρχή και ακριβώς αυτό κάνουμε", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε την ευθύνη να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Με αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες του. Τώρα για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα. Να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια", επεσήμανε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Δε μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα", σημείωσε.

-Τέλος στους παραγοντισμούς και τα φέουδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως πρωταγωνιστικό στόχο των επιλογών του την αξιοκρατία. Στέλνοντας, μάλιστα, ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμήνυσε πως η εποχή της κλίκας, του παρασκηνίου και της καμαρίλας έχει τελειώσει οριστικά για τη γαλάζια παράταξη. Ο ίδιος, άλλωστε, επισήμανε πως σκοπός του είναι να ηγείται ενός κόμματος ανοιχτού και συνάμα ευρωπαϊκού, που δε θα άγεται και θα φέρεται από παραγοντισμούς κα φέουδα, αλλά θα υπηρετεί τους πολίτες, που ονειρεύονται μία νέα Ελλάδα.
"Ορισμένοι αμφισβητούσαν αν μπορούσα να εκλεγώ πρόεδρος χωρίς έναν ισχυρό μηχανισμό πίσω μου. Η ιστορία έδειξε ότι εξελέγην ακριβώς γι’ αυτό. Και είμαι αποφασισμένος να παραμείνω έτσι. Ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος. Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε. Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βλέπουν την πολιτική ως ένα πεδίο φατριών που κανιβαλίζονται μεταξύ τους, αγωνιώντας για τη νομή της εξουσίας. Αλλά που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ένα πεδίο επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων τους. Οι πολίτες που θέλουν να εγγράψουν την προσωπική τους ιστορία σε μία ανοιχτή ευρωπαϊκή χώρα που θα τους επιτρέπει ελεύθερα να ξεδιπλώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη ζωή τους. Αυτοί οι πολίτες θα βρουν στη  Νέα Δημοκρατία τη νέα τους πολιτική στέγη", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Τα πέντε "άλφα" του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει με αξιοπιστία στη φυσική της θέση. Στον πυρήνα της Ευρώπης. "Η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά στην Ελλάδα του 2021. Πρόταση κοστολογημένη. Στηρίζεται σε στοιχεία. Δεν περιλαμβάνει ψεύτικες υποσχέσεις. Υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές μας και δεν περιορίζεται στην εφαρμογή των μνημονίων. Με δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία. Αυτά είναι τα πέντε άλφα της πρότασής μας", σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναλύοντας αυτά τα πέντε "άλφα", ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:
-Ανάπτυξη σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. "Σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, σημαίνει στήριξη της εργασίας και της αξίας της. Σημαίνει ίσες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, σημαίνει άρση των εμποδίων, αλλά και έλεγχο τομέων της αγοράς με ελλιπή ανταγωνισμό", ανέφερε.

-Προϋπόθεση για την Αξιοκρατία είναι δύο λέξεις: αξιολόγηση και λογοδοσία. "Αξιολόγηση σημαίνει δίκαιη επιβράβευση της προσπάθειας και του αποτελέσματος. Λογοδοσία σημαίνει έλεγχος του αποτελέσματος από τους πολίτες. Για τη Νέα Δημοκρατία μόνο σε συνθήκες αξιοκρατίας μπορεί να θεμελιωθεί ένα κράτος ανεξάρτητο από επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα, αποτελεσματικό και δίκαιο. Η αξιοκρατία είναι το οξυγόνο της αναγέννησης του Ελληνικού κράτους. Η Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας διότι διασφαλίζει την Αξιοπρέπεια κάθε πολίτη. Για να έχει η καθεμία και ο καθένας μας την πεποίθηση ότι το κράτος στηρίζει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και όχι τους "κολλητούς". Για εμάς η κοινωνική αλληλεγγύη δεν εξαντλείται στην αναδιανομή του εισοδήματος και την επιδότηση των μη προνομιούχων", τόνισε.

-Η αριστεία – και ειδικότερα η αριστεία στην παιδεία – είναι στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης της ΝΔ. "Μόνο μια υψηλού επιπέδου Παιδεία για όλους μπορεί να εγγυηθεί κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα ευκαιριών για κάθε ελληνόπουλο. Να φτιάξουμε μια παιδεία ελεύθερη και πλουραλιστική σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με αξιοκρατία στην επιλογή των δασκάλων και των καθηγητών, με σύγχρονη οργάνωση και πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης. Μια παιδεία βασισμένη στον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ πολλαπλών επιλογών, με γνώμονα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών", επεσήμανε.

-Η αξιοπιστία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για κάθε χώρα στην προάσπιση των συμφερόντων της. "Ο υπερπληθυσμός, η μετανάστευση, οι κλιματικές αλλαγές, οι περιφερειακές εντάσεις, ο θρησκευτικός εξτρεμισμός, η ασφάλεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργούν δύσκολο και σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το τοπίο, η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι αξιόπιστη, σοβαρή και συνεπής. Για να αποκαταστήσει το κύρος της – το οποίο έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και τις παλινωδίες του τελευταίου διαστήματος – και να μπορέσει έτσι να προωθήσει τη δική της ατζέντα. Κάθε πολιτική μας έχει ως θεμέλιο την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Η κυβερνητική μας πρόταση: στοχεύει στην Ανάπτυξη, στηρίζεται στην Αξιοκρατία, διασφαλίζει την Αλληλεγγύη όλων των πολιτών, εμφορείται από Αριστεία και προάγει την Αξιοπιστία της χώρας εκτός αλλά και εντός συνόρων", σημείωσε.

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχος της λεωφόρου Συγγρού είναι η δημιουργία μίας Ελλάδας, η οποία θα παράγει και πάλι. "Ανάπτυξη σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει απενεχοποίηση του κέρδους. Ίσες ευκαιρίες για όλους. Άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό. Αλλάζουμε το κόμμα μας, για να υποδεχθούμε όλους τους νέους φίλους μας. Αλλάζουμε την κομματική μας οργάνωση. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν τις θέσεις μας. Σήμερα θα αναφέρω απλά μία αλλαγή στο καταστατικό. Θητεία σε όλα τα όργανα και στον πρόεδρο. Αποκλείουμε τον τραπεζικό δανεισμό. Φέρνουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αλλάζουμε πρώτα το σπίτι μας, για να αλλάξουμε μετά την Ελλάδα. Οι νέοι πολίτες ξέρουν πως μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Η μεγάλη κοινωνική και σιωπηλή πλειοψηφία εξακολουθεί να θέλει την Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και διαμήνυσε πως η Νέα Δημοκρατία θα τραβήξει τη χώρα έξω από τον κύκλο της παρακμής. "Δεν έχει σημασία σε ποια μεριά του εμφυλίου ήταν οι παππούδες μας ή σε ποια νεολαία ανήκαν κάποιοι. Αυτά που μας ενώνουν είναι σήμερα πολλά", ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε στο μεγάλο κάδρο της δημιουργίας της νέας Νέας Δημοκρατίας τις έννοιες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. "Ελευθερία σημαίνει απελευθέρωση της δημιουργικότητας. Ελευθερία σημαίνει και ασφάλεια. Ελευθερία σημαίνει και ευκαιρίες για τους πολλούς. Για όλους τους Έλληνες να διεκδικούν με ίσους όρους όσα θέλουν στη ζωή τους. Ελευθερία δε σημαίνει ασυδοσία. Η αλληλεγγύη είναι η δεύτερη αρχή μας. Η προστασία των αδυνάτων είναι η απόλυτη δέσμευση μας. Δε θα εκχωρήσουμε στην Αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Θα έχουμε πετύχει το στόχο μας μόνο όταν ένα φτωχό παιδί, μονογονεϊκής οικογένειας, θα μπορεί να πράξει όλα όσα ονειρεύεται. Πρώτο άρθρο μας είναι να μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Δεύτερο άρθρο μας είναι πως εμείς θα λέμε πάντα την αλήθεια στο λαό. Σήμερα υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία αλήθειας με όλους τους Έλληνες, Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά τα ψέματα των τελευταίων ετών. Το δημαγωγικό λαϊκισμό, τον κρατισμό, τις πελατειακές σχέσεις. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Δε μπορεί οι ιδεοληψίες που απέτυχαν σε όλο τον κόσμο, εδώ να παραμένουν ισχυρές", επεσήμανε.

-Ολομέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση.

Εστιάζοντας τις αναφορές του στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμύτατη και εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης επίθεση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα κυβερνητικό σχήμα που ορίζεται από τυχοδιωκτισμό και η ανικανότητα και έχει οδηγήσει τη χώρα σε συλλογική κατάθλιψη. "Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία. Το επίπεδο ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών πέφτει συνέχεια. Η πίτα της οικονομίας συρρικνώνεται. Οι νέοι ψάχνονται πως να φύγουν από τη χώρα. Εταιρείες και μαγαζιά κλείνουν. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση. Ηλικιωμένοι στέκονται στις ουρές της ντροπής για να τους εξετάσει ένας γιατρός ή να τους γράψει τα φάρμακα τους.  Τα σχολεία μας κάθε μέρα υποβαθμίζονται. Η κυβέρνηση τα έχει βάλει και με την δημόσια και με την ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Διακατέχεται από ένα αίσθημα εθνικής αποτυχίας. Βουλιάζει σε μια ασφυκτική μοιρολατρία που πνίγει κάθε δημιουργική διάθεση. Είναι άδικο…Και τους  τελευταίους μήνες δίπλα στην οικονομική κρίση βιώνουμε την πρωτοφανή απουσία του κράτους από εκεί που πρέπει να είναι παρόν. Πως θα μπορούσε κανείς ποτέ να φανταστεί ότι αστυνομικές δυνάμεις γειτονικής χώρας θα επεμβαίνουν στην Ελλάδα του 2016; Πως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάναμε στο σημείο να ζητάμε να αναπτυχθεί δύναμη του ΝΑΤΟ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει τις τρύπιες βάρκες των διακινητών του θανάτου; Οι ευθύνες και οι παραλείψεις για όλα αυτά είναι εγκληματικές", ανέφερε.

-Το ορόσημο του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σε περιστάσεις βαθιών κρίσεων και εθνικών διλημμάτων οι κυβερνήσεις μόνες τους δεν αρκούν, όσο ικανές κι αν είναι. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι συμμετοχή και υποστήριξη της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας των πολιτών.
"Η πατρίδα μας έχει περάσει πολύ πιο άσχημες καταστάσεις: πολέμους, πείνα, δυστυχίες, καταστροφές, εμφύλιο πόλεμο και άντεξε. Άντεξαν οι Έλληνες. Οδήγησαν τη χώρα στον πυρήνα της προηγμένης Ευρώπης. Το ίδιο καλούμαστε να πράξουμε και τώρα. Οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, ο απόδημος ελληνισμός μας, μεγαλουργεί.  Έχει έρθει η ώρα να συμπεριλάβουμε και αυτούς στην εθνική προσπάθεια να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία της χώρας μας. Στον ατομικό μας απολογισμό του 2021 όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην εκκίνηση της νέας μεταπολίτευσης θα αισθανθούμε βαθιά ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια. Όσοι μείνουν απ’ έξω από τη βάρκα της προόδου ή, ακόμα χειρότερα, κωπηλατήσουν ανάποδα – είναι βέβαιο – θα αισθανθούν ισχυρές τύψεις. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ατομικής απόφασης. Στη βάρκα της προόδου ή έξω από αυτήν; Και όταν θα κοιτάξετε πίσω, θα μπορείτε να πείτε και εσείς.  Ναι, ήμουν και εγώ μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Εγκατέλειψα την ασφάλεια του καναπέ, της εύκολης εξ αποστάσεως κριτικής, και ένωσα τις δυνάμεις σε ένα μεγάλο κύμα δημιουργικής ανατροπής. Γιατί στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, το βασικό δίλημμα είναι: στασιμότητα και οπισθοδρόμηση ή νέο ξεκίνημα προς τα μπρος; Φτωχοποίηση, ισοπεδωτισμός προς τα κάτω, κομματικό κράτος, πόλωση και κοινωνικός διχασμός ή ανάπτυξη, αξιοκρατία, επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις; Θέλουμε μια Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης ή μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον πυρήνα της; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα σήμερα για τη χώρα. Είμαι βέβαιος για την απόφασή σας. Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων είναι έτοιμοι να κωπηλατήσουν μαζί μας ως την έξοδο και τη δικαίωση", είπε.

-Αναφορά στους πρώην πρωθυπουργούς.

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στους πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργούς. Παρόντων των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε το έργο και τη συμβολή τους.
"Σήμερα έχουμε το προνόμιο να είναι ανάμεσά μας τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, τρεις πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι του κόμματος μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που νίκησε το λαϊκισμό. Που έφερε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση ενώνοντας τους Έλληνες. Που προώθησε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ανέλαβε πολιτικό κόστος, αμφισβητήθηκε, αλλά έχει τη μεγάλη χαρά να βλέπει τις ιδέες του να δικαιώνονται  και τη μεγάλη συμβολή του να αναγνωρίζεται. Είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως Οννεδίτης. Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής. Είναι μαζί μας ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Που βρέθηκε, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην τυχοδιωκτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση υλοποιώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός. Είναι οι ηγέτες που διαδέχτηκαν άξιους προέδρους της παράταξης μας. Τον πρωθυπουργό της ευπρέπειας Γεώργιο Ράλλη, τον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ, τον δυναμικό Μιλτιάδη Έβερτ. Και είναι βέβαια μαζί μας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ανέλαβε την πορεία του κόμματος σε μια κρίσιμη στιγμή. Κράτησε την παράταξη ενωμένη και όρθια σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας. Του είμαστε ευγνώμονες", τόνισε.



Πηγή : capital.gr


Τσακαλώτος: Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει υπό αίρεση μέτρα



Η κυβέρνηση, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αίρεση, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν ρωτήθηκε για το πακέτο προληπτικών μέτρων που θέτουν οι θεμσοί ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει σήμερα ένα νόμο που θα τεθεί σε εφαρμογή μελλοντικά και βάσει των τότε εξελίξεων. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει μόνο για την χώρα μας, αλλά και για άλλα κράτη, όπως η Γαλλία.

Ερωτηθείς για το πως μπορεί να ικανοποιηθεί η απαίτηση των πιστωτών για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων στο 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την εξεύρεση ενός μηχανισμού δέσμευσης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει την αξιοπιστία.

«Η κυβέρνηση είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα»

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι ήταν ένα καλό Eurogroup για την Ελλάδα και ότι επί της ουσίας συμφωνήσαμε στο πακέτο που συζητήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. «Υπάρχουν λίγες τεχνικές λεπτομέρειες που έχουν απομείνει να συζητηθούν τις προσεχείς ημέρες, αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε (..) ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών για την απόδοση των μέτρων. «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και εμείς θεωρούμε πως ο αντίκτυπος αυτών των μέτρων θα είναι αρκετός για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018». Από την άλλη το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ίδιο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ έως το 2018»


Καθημερινή