Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Και όμως οι γάτες μπορούν να πετάξουν


Με τη βοήθεια ενός φράχτη, η πρωταγωνίστρια στο παρακάτω video, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Όλοι ξέρουν ότι οι γάτες είναι άσσοι στα άλματα, με skills βγαλμένα από διαγωνισμό παρκούρ. Άλλα κάθε φορά που μία από αυτές συλλαμβάνεται επί το έργον, αυτά που βλέπουμε μας εκπλήσσουν ακόμα περισσότερο.

Στο παρακάτω video, μία λευκή γάτα έχει βρεθεί στο εσωτερικό της αυλής ενός σπιτιού, όταν ξαφνικά, η πόρτα ανοίγει και εμφανίζονται δύο σκύλοι. Για κακή της τύχη, ο ένας από τους σκύλους έχει όρεξη για κυνηγητό και την παίρνει στο κατόπι.

Μετά από ένα σύντομο σπριντ κι εκεί που πιστεύεις ότι η γάτα έχει παγιδευτεί σε αδιέξοδο, το μικρό αιλουροειδές αποδεικνύει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο του προς την ελευθερία, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό άλμα.

Όπως εύστοχα έγραψε ένας χρήστης στο YouTube, όπου ανέβηκε το εν λόγω video, την 1η Μαρτίου, η σκηνή θα μπορούσε να είναι video clip για το I believe I can fly του R Kelly. Έτσι δεν είναι;





Πηγή : pathfiender.gr


Τουσκ προς μετανάστες: «Μην έρχεστε στην Ελλάδα, δεν είναι χώρα τράνζιτ»




Τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα λόγω των κλειστών συνόρων, και με τις ροές προσφύγων να είναι αμείωτες, επιβεβαιώσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά τη συνάντησή του με τον Αλ.Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα τράνζιτ και απευθυνόμενος προς μετανάστες είπε: «Μην έρχεστε στην Ελλάδα, μην έρχεστε στην Ευρώπη, μην πιστεύετε τους διακινητές».

Ανέφερε, επίσης, ότι απαιτείται ευρωπαϊκή συναίνεση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, πως οι μονομερείς ενέργειες βλάπτουν το ευρωπαϊκό πνεύμα της αλληλεγγύης, ενώ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν. 

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, δεν θα την αφήσει μόνη της» τόνισε ο κ. Τουσκ, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα παραμένει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ με την Τουρκία.  Χαρακτήρισε, επίσης, δραματική την κατάσταση στη δυτική διαδρομή των Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ να ενεργήσει αποφασιστικά.

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τουσκ με τον έλληνα πρωθυπουργό, η δεύτερη στην Αθήνα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, πραγματοποιήθηκε εν όψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Σύνοδος αποτελεί ευκαιρία για να συζητηθούν και να αναδειχθούν τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η προσφυγική κρίση δοκιμάζει τη συνοχή της ΕΕ και γι' αυτό απαιτείται σεβασμός των αποφάσεων και των συμφωνηθέντων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατήγγειλε, επίσης, την «άρνηση, προκλητική και επιδεικτική πολλές φορές, πολλών κράτών-μελών της ΕΕ να συμμορφωθούν στη διαδικασία της μετεγκατάστασης προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει δυσανάλογο βάρος, αλλά η ανταπόκριση ήταν άμεση και απέναντι στην ΕΕ και απέναντι στις αξίες και τον πολιτισμό μας. Ο πολιτισμός όμως κάποιων άλλων εταίρων στην Ένωση είναι διαφορετικός» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας, καλώντας την ΕΕ να αναγνωρίσει ρητά πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Χρειάζεται δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών, αλλά και κυρώσεις προς όσους δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα» είπε, ζητώντας την εφαρμογή συγκροτημένου σχεδίου για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής και διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ούτε λιγότερους ούτε περισσότερους πρόσφυγες απ' όσους της αναλογούν στην ΕΕ των «28».

Τόνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο», αλλά και «δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη ψυχών». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως διανύουμε μία εξαιρετική κρίση στιγμή και για την Ελλάδα και για την ΕΕ και γι' αυτό απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και ομοψυχία. «Ζητάμε να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες και οι αποκλεισμοί χωρών από συζητήσεις που τις αφορούν. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και πρέπει να αποδοκιμαστούν» υπογράμμισε.

Επικοινωνία Τσίπρα-Νταβούτογλου

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό, στη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.




Γελάει αντί να κλαίει ο κόσμος : Κατρούγκαλος "Και εγώ κομμουνιστής είμαι"




Διαβάζουμε στο iefimerida.gr και πραγματικά μένουμε και εμείς άφωνοι με τα όσα τραγελαφικά ακούμε τα οποία μας κάνουν να ανησυχούμε περισσότερο και να αναρωτιόμαστε ποιος εγκληματίας έχει τοποθετήσει όλους αυτούς σε Υπουργεία;;;;;

Αναφέρουμε το ρεπορτάζ από το iefimerida.gr και δεν δείχνουμε το video για να μην σας εκνευρίσουμε περισσότερο.

Άναυδους άφησε τους παρευρισκομένους σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όταν -μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Και γω κομμουνιστής είμαι, επιθυμώ ένα άλλο σύστημα».

Η δήλωση του αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ακροατηρίου όπως ήταν αναμενόμενο, ενώ ο Υπουργός δίχως να πτοείται συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλει μια νέα Βάρκιζα».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν τον Υπουργό Εργασίας να αιτιολογεί τις σκληρές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα γέλια τους, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε επίσης ότι «Αν ήταν άλλοι στη θέση μας το ΕΚΑΣ θα είχε κοπεί γιατί αυτό είναι στο μνημόνιο, αλλά δεν θα ήταν στη θέση αυτή η εθνική σύνταξη».

Ο Υπουργός Εργασίας πάντως επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι το τσεκούρεμα των συντάξεων δηλώνοντας για μια ακόμη φόρα ότι «οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και θα φροντίσουμε ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση που να θίξει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων συνταξιούχων».


Ο Σόιμπλε αποκάλυψε τι είχε πει στον Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός -Και δικαιώθηκε



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο, πριν ο δεύτερος γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οπως είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, είχε προειδοποιήσει τον Αλ. Τσίπρα ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί αυτό που υποσχόταν προεκλογικά.

Σύμφωνα με τη διήγηση του Σόιμπλε, ο Ελληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο: «Τότε του είχα απαντήσει: "Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με"».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνέχισε: ««Η αντίδρασή μου ήταν να του ευχηθώ να μην κερδίσει τις εκλογές, διότι δεν θα μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του. Υποσχέθηκε ένα πράγμα και έξι μήνες μετά έκανε το αντίθετο. Και η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει τρομερό τίμημα για αυτό. Ήταν πολύ ακριβό για την Ελλάδα. Έχουμε μία συμφωνία. Όταν υπάρχει μία συμφωνία –είτε υπογράφηκε το καλοκαίρι, είτε πριν από ένα ή δύο χρόνια– οφείλεις να την εφαρμόσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η Γερμανία είναι εχθρός της Ελλάδας ή είναι ενάντια στην Ελλάδα», για να προσθέσει: «Η Γερμανία είναι ο μόνος φίλος της Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης».


«Η Ελλάδα ευθύνεται για την καθυστέρηση της αξιολόγησης»

Ωστόσο, ο Σόιμπλε ήταν και πάλι αυστηρός ως προς το ελληνικό πρόγραμμα: «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ζήτησε μάλιστα, να μην θεωρεί η Αθήνα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας. Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της, η Ελλάδα εντός 48 ωρών θα ήταν ένα αποτυχημένο κράτος, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που την στηρίζει.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, στο Λονδίνο , ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως «η αξιολόγηση, όπως κατάλαβα κατά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup και θα καταλάβω και στην επόμενη συνάντηση την Δευτέρα, δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή ως τώρα η Ελλάδα δεν έχει επιτύχει ό,τι έχει συμφωνηθεί για αυτή την αξιολόγηση. Δεν είναι θέμα των Θεσμών, είναι μόνο της Ελλάδας να ανταποκριθεί σε ό,τι έχει συμφωνηθεί. Είναι όμως θέμα των Θεσμών να βρουν μια λύση». 

Ο ίδιος, δήλωσε πως γνωρίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το επόμενο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα και το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση λόγω της προσφυγικής κρίσης, η οποία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη χώρα. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην θεωρηθεί ότι χρησιμοποιεί την μεταναστευτική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνηθεί για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, διότι, όπως είπε, ό,τι έχει συμφωνηθεί, πρέπει να τηρηθεί: «Αν θέλεις να βελτιώσεις την ανταγωνιστικότητα - και η Ελλάδα είναι πολύ ειδική περίπτωση - είναι δύσκολο να το πετύχεις χωρίς το εργαλείο της εξωτερικής υποτίμησης, στο οποίο κάποια ευρωπαϊκά κράτη είχαν συνηθίσει για δεκαετίες. Είναι δύσκολο, αλλά καλή τύχη και νομίζω ότι είμαστε όσο πιο υποστηρικτικοί μπορούμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πολιτικό κόστος της εφαρμογής των προγραμμάτων στήριξης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι σε καμία χώρα το πρόγραμμα δεν αγαπήθηκε, αλλά πάντα ήταν χρήσιμο. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσεις τις επόμενες εκλογές», παραδέχθηκε και ανέφερε ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης και το δικό του κόμμα κινδυνεύει να ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πτώση, αλλά παρόλα αυτά αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας», επισήμανε.



Πηγή: iefimerida.gr


Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο



Δύο νεκροί αστυνομικοί και 35  τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, Κούρδοι μαχητές στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής από μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην πόλη Νουσαϊμπίν, κοντά στα συριακά σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το κύμα βίας πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.

Το ΡΚΚ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κούρδοι αντάρτες άρχισαν αυτονομιστικό ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική χώρα που κατοικείται ως επί το πλείστον από Κούρδους το 1984. Έκτοτε περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.


Πηγή : kathimerini.gr


Δεν τα καταφέρνουν στην ανάπτυξη θα σου πάρουν και τα τελευταία με κατασχέσεις



Κώστας Βουκελάτος

Όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος θα την πληρώσουν όσοι έχουν καταστραφεί από την λανθασμένη διακυβέρνηση της χώρας, τις λάθος επιλογές, τις ασύστολες προσλήψεις και την ανικανότητα σου να φέρεις την όποια ανάπτυξη ώστε να αναπνεύσει ο άμοιρος πολίτης, που με τα ψέματα σου έπεισες να σε ψηφίσει γιατί  δήθεν θα του εξαφάνιζες τα χρέη και θα μετέτρεπες την Ελλάδα σε γη της επαγγελίας.

Κυνήγι λοιπόν στους κατεστραμένους πολίτες λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης να δημιουργήσει υγιείς εισροές χρημάτων.

Το ΚΕΑΟ σχεδιάζει ηλεκτρονικό σαφάρι για την είσπραξη μέρους από τα 15,3 δισ. ευρώ που χρωστούν στα Ταμεία 272.468 οφειλέτες. Πρόκειται για χρέη που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο, καθώς υπάρχουν και άλλα, περίπου 10 δισ. ευρώ τα οποία έχουν παραμείνει στην αρμοδιότητα των ασφαλιστικών οργανισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, οφειλές έως 15.000 ευρώ (που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ) έχουν 104.596 οφειλέτες, που χρωστούν συνολικά 960,2 εκατ. ευρώ. Από τα συνολικά χρέη ύψους 15,3 δισ. ευρώ, το 19,8% (ποσό 2,9 δισ. ευρώ) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το 2010 και μετά. Τα υπόλοιπα 80,82% (ποσό 12,4 δισ. ευρώ) είναι από το 2009 και πίσω.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΚΕΑΟ για το τρέχον έτος, θα επιδιωχθεί η είσπραξη τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, έναντι 632,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Το ΚΕΑΟ θα συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές, με στόχο  τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών για τη λήψη αποτελεσματικών αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Με τον τρόπο αυτό, θα εμπλουτιστεί το προφίλ του οφειλέτη με στοιχεία που αφορούν τη φερεγγυότητά του και την ικανότητά του να αντεπεξέλθει στην πληρωμή των οφειλών του. 

Η κυριότερη επιδίωξη του Κέντρου είναι εντός του 2016 να κινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τα χαρακτηριστικά του οφειλέτη. Σύμφωνα με την έκθεση επιχειρησιακού σχεδιασμού, προτεραιότητα θα έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές με υψηλότερη εισπραξιμότητα. Ηδη, εντός του 2015, τα αναγκαστικά μέτρα που ελήφθησαν ήταν:

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται μαζική αποστολή ηλεκτρονικών κατασχετηρίων εις χείρας τραπεζών, καθώς και παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και σε ενεργές επιχειρήσεις με πρόσφατα γεννηθείσες οφειλές, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα, διότι εμφανίζουν υψηλότερη εισπραξιμότητα.

Τέλος, στο πλαίσιο της βελτίωσης των διαδικασιών ελέγχου και παρακολούθησης, το ΚΕΑΟ σχεδιάζει εντός του 2016 τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των οφειλετών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.


Ένα μπόντερ Κόλει εκτελεί χρέη φύλακα αεροδρομίου (VIDEO)



Η συγκέντρωση πουλιών σε αεροδρόμια έχει δημιουργήσει σε όλο τον κόσμο προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών και έχουν προκαλέσει κατά καιρούς ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η ασφάλεια πτήσεων προσπαθεί εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πτήσεων με γεράκια που εκπαιδεύει κυρίως η πολεμική αεροπορία για να κυνηγούν τα πουλιά αλλά ένας σκύλος κάνει την καλύτερη δουλειά στο αεροδρόμιο (Cherry Capital Airport) της πόλης Traverse στην πολιτεία Μίσιγκαν (ΗΠΑ).

Ένα εκπαιδευμένο μπόρντερ κόλεϊ, έχει εκπαιδευτεί να τρομάζει και να απομακρύνει διάφορα πτηνά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο που τους καλοκαιρινούς μήνες  πλησιάζουν γλάροι, πάπιες καθώς και χήνες. Πρίν την εμφάνιση του σκύλου φύλακα η ΥΠΑ του αεροδρομίου χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους όπως σειρήνες και πυροτεχνήματα, για να τρομάξουν τα πουλιά.

Το χειμώνα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Τότε, αναλαμβάνει δράση ο σκύλος , καθώς εμφανίζονται οι λευκές κουκουβάγιες, οι οποίες πετάνε χαμηλά και δεν είναι εύκολα ορατές. Ο 7χρόνος σκύλος που το όνομα του είναι Piper  με όλο του τον εξοπλισμό όπως η μάσκα του σκι, είναι ο φύλακας άγγελος του αεροδρομίου, έχει συνηθίσει τον ήχο των αεροπλάνων, δεν τρομάζει και κάνει καταπληκτική δουλειά συνδράμοντας στην ασφάλεια των πτήσεων.





Κάντε το πιο έξυπνο και ακριβές απλό τεστ ακοής



Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί ένα πολύ απλό, έξυπνο και αρκετά ακριβές τεστ ακοής που μπορείτε να κάνετε από την άνεση της καρέκλας που κάθεστε.

Πατήστε play. Αρχικά δεν θ' ακούτε τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή στην αρχή, έστω και αν εσείς δεν το ακούτε, στο βίντεο υπάρχει ήχος, ο οποίος απλά είναι σε τόσο υψηλές συχνότητες, ώστε δεν τον αντιλαμβάνεστε.

Το τεστ είναι να σταματήσετε το βίντεο (πατήστε pause) ακριβώς την στιγμή που θα πιάσετε στ' αυτιά σας για πρώτη φορά τον ήχο αυτό. Το σημείο που θα έχει σταματήσει η βελόνα στην εικόνα, αντιστοιχεί στη συχνότητα που μόλις πιάσατε, σε Hz (χερτζ)!

Κάντε το τεστ:






Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο



Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητοστάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. 

 «Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν. Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο, ο άνθρωπος των κλειστών τραπεζών, των κάπιταλ κοντρολ και του τρίτου μνημονίου. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ η χώρα χρειάζεται ηγεσία». 

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στοιχεία που «αποδεικνύουν» ότι το 2015 αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Το 2014, δυόμισι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και όχι Ιταλίας. Το 2015 έξι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ελλάδα από ό,τι από την Ιταλία. Τι άλλαξε; Άλλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έστειλε σε όλους νέα σαφές μήνυμα, ότι ο πιο εύκολος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη ήταν μέσα από την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Άνοιξε την Αμυγδαλέζα, εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη». 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό. Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να ηττηθούμε και στα δύο». Προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην παίζουν στα ζαριά την εθνική κυριαρχία για να παραστήσουν τους διαπραγματευτές. Οι μονομερείς ενέργειες και τα βέτο δεν ωφελούν. Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία».

O κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό. 

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στις προτάσεις του για το μεταναστευτικό, είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι για τους μετανάστες για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής. Τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού. «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να συμφωνήσουμε την Παρασκευή σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική». 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον κ. Τσίπρα για την οικονομία και την διαπλοκή. «Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, η στάση της όμως οδηγεί μεγάλο τμήμα της κοινωνίας σε αγανάκτηση και μοιρολατρία, δεν πιστεύει ο κόσμος ότι θα βγούμε από την κρίση. Επισκεφτήκαμε την Κύπρο που βγαίνει από την κρίση, χωρίς να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια μνημονίων. Στην Κύπρο, όμως, δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές δυνάμεις και πολίτες συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν. Αυτά ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει, αλλά δεν θέλει να αλλάξει, εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, κάθε καθυστέρηση είναι εγκληματική». 

Μιλώντας για τη δική του στάση, είπε ότι «εμείς οφείλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, θέλω να δημιουργήσω συνθήκες εθνικής ενότητας στον ελληνικό λαό, αλλά αυτό ενοχλεί τον κ. Τσίπρα που ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την ομάδα του ότι «αποδομεί και τις τρεις εξουσίες» και υποστήριξε: «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε έναν ναό κακής νομοθέτησης, η εκτελεστική εξουσία αλώνεται από κολλητούς και φίλους, η Δικαιοσύνη υφίσταται πιέσεις και νοθεύεται η ανεξαρτησία της με ανεπίτρεπτες πολιτικές παρεμβάσεις. Ας πάψουν ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να παριστάνουν τους πολέμιους της διαπλοκής. Είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής. Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι λάσπη αντί για θεσμική αναβάθμιση και επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών». 

Αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματος λέγοντας: «Εμείς εξυγιαίνουμε την οικονομική κατάσταση της ΝΔ και βάζουμε τάξη στα του οίκου μας. Την Πέμπτη, θα παρουσιάσω αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ, και δεν πρόκειται να τη διαβάλλει καμία άσφαιρη τουφεκιά από τον καλολαδωμένο μηχανισμό της κυβέρνησης».
Κλείνοντας ανέφερε: «Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και εκφράζει ένα διευρυμένο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Στα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και την αποτελεσματικότητα». 



Πηγή : tanea.gr


Το ΚΚΕ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας για ψευδείς ισχυρισμούς



Για την επαναφορά εκπαιδευτικών - Τι αναφέρει ο Περισσός

Το ΚΚΕ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη για «ψευδείς ισχυρισμούς» σύμφωνα με τους οποίους, «το ΚΚΕ ψήφισε 'παρών' στις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών (από διαθεσιμότητα) στα σχολεία και στην επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων».

Το ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ αναφέρει πως «η αλήθεια, δυστυχώς για το κ. Φίλη είναι άλλη», καθώς «το ΚΚΕ, τον Απρίλη του 2015 στη συζήτηση στη Βουλή για την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, υπερψήφισε τις διατάξεις του άρθρου για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και την επανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής τα όποια καλούμε τον κ. Φίλη όχι μόνο να διαβάσει, αλλά να δώσει και στη δημοσιότητα».

Το σημείωμα αναφέρει επίσης πως «το ΚΚΕ, κατέθεσε τροπολογίες για την αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας. Το ΚΚΕ ψήφισε 'παρών' επί της αρχής στο νομοσχέδιο που περιελάμβανε και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. τη διατήρηση της δυνατότητας επίταξης των απεργών». Προσθέτει δε ότι «αποτελεί πάγια κοινοβουλευτική τακτική, ένα κόμμα να τοποθετείται συνολικά σε ένα νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει άρθρα και διατάξεις των άρθρων που συμφωνεί ή διαφωνεί».

«Επιπλέον κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τη Δημόσια Διοίκηση, το Φλεβάρη του 2016, το ΚΚΕ υπερψήφισε ολόκληρο το άρθρο 39 που αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα», αναφέρει το κείμενο.

«Ο υπουργός της κυβέρνησης του 3ου Μνημονίου, των χιλιάδων κενών στα σχολεία, των τμημάτων με 30 μαθητές στην τάξη, της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από νομό σε νομό (ΙΕΚ), της διάλυσης των Τμημάτων Ένταξης και τόσα άλλα, με φτηνά κόλπα και ψέματα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Τα ίδια κόλπα μεταχειρίστηκαν και όλοι οι προηγούμενοι, προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Ματαιοπονεί ο κ. Φίλης. Η γκεμπελιστική λογική του 'πες-πες, κάτι θα μείνει- δεν πιάνει. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και μνήμη και πάνω απ’ όλα έχουν πολύτιμη πείρα πια» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ.


Πηγή : tovima.gr


Ουνικάχα - Παναθηναϊκός 58-76




Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός αρέσει πολύ, πέρασε κι απ' τη Μάλαγα (58-76), πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική νίκη στο ΤΟΡ 16 και σχεδόν σιγούρεψε την πρόκριση στα playoffs, βάζοντας πλέον στόχο το πλεονέκτημα έδρας.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με μόνο 2 πόντους (68-66 στις 8/1) στο ΟΑΚΑ. Μόνο που ο Παναθηναϊκός του β' γύρου του ΤΟΡ 16 είναι... άλλη ομάδα με τις προσθήκες των Ουίλιαμς κυρίως και Χέινς, έχει την πολυτέλεια να μη καταπονεί παίκτες όπως ο άρρωστος τα τελευταία 24ωρα Τζέιμς Φελντέιν και με κεκτημένη έφυγε απ' το μισοάδειο Martin Carpena (5.469θ.) με την 5 διαδοχική στον ε' όμιλο της Ευρωλίγκας! Το προηγούμενο ανάλογο σερί ήταν το 2011 με 3+2 νίκες σε playoffs & Final 4.

Η Ουνικάχα δεν είχε στη διάθεσή της ούτε τον Νεμάνια Νέντοβιτς δίπλα στον εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης του πρώτου γύρου Τζαμάρ Σμιθ, αλλά ίσως να μην ήταν σε θέση να περιορίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό ούτε σ' αυτή την περίπτωση.

Το τελικό 58-76 τον έχει ακόμα σε απόσταση βολής απ' τη δεύτερη Λοκομοτίβ Κουμπάν (7-2), ενώ υπάρχει η πιθανότητα (Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας 4/3, 20:30) να συνεχίσει μόνος στην τρίτη θέση της κατάταξης και 3 νίκες μπροστά απ' τις ομάδες εκτός πρόκρισης (Εφές & Νταρουσάφακα από 3-6). Η δε Ουνικάχα ηττήθηκε για έκτη διαδοχική φορά και συνεχίζει απ' το 2-7.

Αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη μπροστά στο κοινό της Ουνικάχα 4.138 ημέρες μετά απ' το ντεμπούτο του στη διοργάνωση μπροστά σ' αυτό (75-83 στις 3/11/04).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ενέργεια ξεχειλίζει απ' το παιχνίδι του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό και με την άμυνα να ορίζει το ρυθμό και στην επίθεση όλα ήταν στο χέρι του. Η Ουνικάχα... βοήθησε με κάμποσες κακές επιλογές, αλλά ο ο ίδιος είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας ( ασίστ), δεν εκβίασε σχεδόν καμία προσπάθεια, ξέφυγε νωρίς με διψήφια διαφορά κι άντε πιάσ' τον!

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έλιοτ Ουίλιαμς (16π. με 7/11δίπ., 0/2τρίπ., 2/3β., 3ρ., 1ασ., 1λ. σε 27:32) ήταν εκ νέου ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, αλλά ο Νικ Καλάθης (10π. με 5/6δίπ., 0/1τρίπ., 0/2β., 5ρ., 10ασ., 4κλ., 2λ.) ήταν παντού στο παρκέ για το δεύτερο double-double καριέρας στη διοργάνωση.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πλην Κουζμίνσκας (15π. με 2/5δίπ., 3/4τρίπ., 2/2β., 3ρ., 2ασ., 1λ. σε 22:32) & Τζάκσον (13π. με 2/2δίπ., 3/8τρίπ., 3ρ., 4ασ., 2λ. σε 29:33) ο καθένας διαλέγει και παίρνει.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 9/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 ελεύθερες βολές, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόνο 1 λάθος στην πρώτη περίοδο, μετέτρεψε το 4-8 στο 4' σε 4-20 στο 8', δεν επέτρεψε στην Ουνικάχα να μειώσει ποτέ σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ ξέφυγε και με +23 (27-50 στο 23').

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ουνικάχα μπορεί να κρατήσει ό,τι θέλει από μία απ' τις τελευταίες αναμετρήσεις της στην Ευρωλίγκα (παρούσα στο νεοσύστατο Champions League της FIBA) κι ο Παναθηναϊκός τους 48 πόντους στη ρακέτα με κάθε τρόπο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ουνικάχα ξεχνά το 34,5% ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς κι ο Παναθηναϊκός τα 13 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-42, 38-60, 58-76

Ουνικάχα (Πλάθα): Τζάκσον 13 (3τρίπ., 3ρ., 4ασ., 2λ.), Ντίαθ (2ρ., 2ασ., 3λ.), Χέντριξ 3 (2ρ., 3λ.), Τόμας 2 (3ρ.), Ντίεθ 4 (2ρ., 2ασ.), Σουάρεθ 4 (4ρ., 3ασ., 2κοψ.), Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3τρίπ., 3ρ., 3ασ.), Νέλσον 7 (1τρίπ., 2ρ., 2ασ., 2λ.), Κούλεϊ 6 (5ρ., 2λ.)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1τρίπ., 2ρ.), Πάβλοβιτς 9 (1τρίπ., 2ρ.), Γιάνκοβιτς (2ρ., 2ασ.), Φώτσης 5 (1τρίπ.), Ραντούλιτσα 12 (3ρ., 3λ.), Διαμαντίδης 5 (3ρ., 4ασ., 2λ.), Γκιστ 10 (3ρ., 3ασ., 4κλ., 2λ.), Καλάθης 10 (5ρ., 10ασ., 4κλ., 2λ.), Κούζμιτς 4 (5ρ.), Ουίλιαμς 16 (3ρ.)



Πηγή : gazzetta.g



Στα 5,471 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου τον Ιανουάριο




Συνεχίζεται η άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση - Οι μεγαλύτερες οφειλές, βαραίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία

Αύξηση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανερχόμενες στα 5,471 δισ. ευρώ, έναντι 5,380 ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης να αυξάνονται κατά 124 εκατ. ευρώ, από τα 4,64 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο στα 4,76 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου να διαμορφώνονται στα 706 εκατ. ευρώ από 739 εκατ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, η άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η κυβέρνηση συνεχίσθηκε.

Οι μεγαλύτερες οφειλές, βαραίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς φτάνουν στα 2,81 δισ. ευρώ. Εξ' αυτών, τα 618 εκατ. ευρώ τα χρωστάει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (σ.σ για τα εφάπαξ τα οποία έχουν παγώσει) ενώ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στα 1,74 δισ. ευρώ.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους ανήλθαν στα τέλη Ιανουαρίου σε 1,02 δισ. ευρώ, έναντι 931 εκατ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι ΟΤΑ όφειλαν στον ιδιωτικό τομέα στα τέλη Ιανουαρίου 283 εκατ. ευρώ, τα υπουργεία και η κεντρική κυβέρνηση συνολικά 437 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές λοιπών νομικών προσώπων του Δημοσίου αθροίζονταν σε 207 εκατ. ευρώ.


Πηγή : newmoney.gr


Νέα Δημοκρατία για διακοπή Κυπέλλου: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι»




Αντίθετη με Κοντονή η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάστηκε αντίθετη με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ματαιώσει τους υπόλοιπους αγώνες του φετινού Κυπέλλου.

Θέση μέσω της υπεύθυνης τομέα αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Καραμανλή, πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή για την διακοπή Κυπέλλου. Ειδικότερα: 

«Η καταπολέμηση της βίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρακτικές 'πονάει δόντι, κόβει κεφάλι'. Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά όλων μας, και πρέπει να βασίζεται στις αυτονόητες αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αποτελεσματικότητας.

Το ποδόσφαιρο δεν θα εξυγιανθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα κενά περιεχομένου και επιβολή ποινών κατόπιν εορτής. Απαιτείται ειλικρινής βούληση για την πάταξη του φαινομένου με έμφαση στα μέτρα πρόληψης. Η ΝΔ θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια που θα κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα σταθεί απέναντι σε ενέργειες εντυπωσιασμού που τελικά οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση του ελληνικού αθλητισμού».



Πηγή : gazzetta.gr 



ΚΕΑΟ: Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία




Επιχειρησιακό σχέδιο για την είσπραξη εντός του 2016,  750 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία εκπόνησε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΑΟ, περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις που θα μεγιστοποιήσουν την εισπραξιμότητα και στους στόχος απόδοσης προβλέπεται η είσπραξη 375 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και  750 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους. Σύμφωνα με το σχέδιο οι δράσεις που προβλέπονται είναι:

1. Επικαιροποίηση μητρώου οφειλετών

2. Διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης Ο διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών με χαμηλή εισπραξιμότητα και η καταχώρισή τους σε ειδικά τηρούμενο προς το σκοπό αυτό βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της θεωρητικής εισπραξιμότητας των οφειλών που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

3. Ανάπτυξη συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου (Risk Analysis)

4. Βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου και παρακολούθησης των εντασσόμενων σε ρυθμίσεις οφειλών

5. Αύξηση αποδοτικότητας του μηχανισμού αναγκαστικής είσπραξης

6. Λήψη ποιοτικών μέτρων σε συνεργασία με τους δικαστικούς επιμελητές

7. Αποτροπή δημιουργίας νέων οφειλών
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής εντατικοποιήθηκε το μέτρο της αναστολής της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου που εφαρμόζεται για οφειλέτες με μεγάλες κυρίως και μη ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίοι, ενώ υποβάλλουν κάθε μήνα ΑΠΔ, δεν καταβάλλουν τις δηλωμένες με αυτήν εισφορές, με αποτέλεσμα τη συνεχή δημιουργία νέων οφειλών κάθε μήνα.

8.Σχεδιασμός διαδικασιών και οργάνωση μηχανισμών συνεργασίας του Κ.Ε.Α.Ο. και των συστημάτων του με τις φορολογικές αρχές

9. Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

10. Υλοποίηση εφαρμογών πληροφοριακών συστημάτων



Πηγή:  iefimerida.gr 


Αβραμόπουλος: Προθεσμία ως τις 12 Μαΐου στην Ελλάδα να καταγράψει τους μετανάστες



Παρουσιάζεται ο «οδικός χάρτης» αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη 

Προθεσμία μέχρι τις 12 Μαΐου δίνει η Ευρώπη στην Ελλάδα για να καταγράψει με μεθοδικότητα τους μετανάστες, αλλιώς θα επιβάλλει μεγαλύτερους συνοριακούς ελέγχους, είπε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt .

«Η Ελλάδα θα έχει προθεσμία έως το Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου. Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη», είπε ο Αβραμόπουλος στην εφημερίδα.

Ο κ.Αβραμόπουλος είπε στην εφημερίδα ότι ο στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν έως τον Νοέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίου προσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο.

«Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη», είπε.

Παρουσίαση «οδικού χάρτη» αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα έναν «οδικό χάρτη» προκειμένου να «αποκατασταθεί» η ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κείμενο προτείνει «την επαναφορά στην κανονική λειτουργία της Σένγκεν μέχρι τον Νοέμβριο» του 2016, εξήγησε διπλωματική πηγή. «Μέχρι τότε θα έχουμε αναμφίβολα αναπτύξει τους πρώτους ευρωπαίους συνοριοφρουρούς» στο Αιγαίο, για να βοηθήσουν την Ελλάδα να διαχειριστεί καλύτερα τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία» πρόσθεσε.

«Η αποκατάσταση της ζώνης Σένγκεν, χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορά της, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου του οποίου το AFP απέκτησε ένα αντίγραφο.

Ο τερματισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των 26 χωρών της ζώνης Σένγκεν θα κόστιζε στην ΕΕ «από 500 δισεκατομμύρια έως 1,4 τρισεκατομμύριο ευρώ» σε περισσότερα από δέκα χρόνια, διευκρινίζεται στο κείμενο. Οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν υπογραμμίσει, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, «τη σημασία να αποκατασταθεί, με συμφωνημένο τρόπο, η κανονική λειτουργία της ζώνης Σένγκεν, με την πλήρη υποστήριξη των κρατών-μελών που διέρχονται μια δύσκολη κατάσταση».




Πηγή :  newsbeast.gr






Το ΔΝΤ ζητάει νέο μνημόνιο με μέτρα 7-9 δις




Το ΔΝΤ επιμένει σε νέα μέτρα με νέο μνημόνιο και δεν κάνει βήμα πίσω.

Το ΔΝΤ επιμένει να ζητάει νέα πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 4% με 5% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018, τόνισε ο εκπρόσωπος του Τζέρι Ράις, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ΕΕ και Αθήνα και αποδεικνύοντας ότι οι διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμένουν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα χωρίς τέλος και χωρίς ελπίδα.

Το ΔΝΤ διαμήνυσε ότι αυτό που θέλουν είναι το απλό την "επίτευξη των συμφωνημένων στόχων" και αυτό που πρέπει να γίνει είναι ή να ληφθούν μέτρα ή να μειωθούν οι στόχοι του προγράμματος ή να υπάρξει γενναία μείωση χρέους.

Αν και το ΔΝΤ λέει ότι η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα θα είναι γρήγορη η συμπεριφορά του δεν δείχνει ότι βιάζεται να γίνει αυτό.