Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η NASA δίνει 16.650 ευρώ σε εθελοντές για να μείνουν 70 μέρες στο κρεβάτι καπνίζοντας μαριχουάνα



Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα

Η NASA φαίνεται πως ξεκίνησε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή αναζήτηση εθελοντών, οι οποίοι θα πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι για 70 μέρες και να καπνίζουν διαφορετικά είδη μαριχουάνας. Μετά το πέρας των 70 ημερών της έρευνας οι εθελοντές θα λάβουν το γενναιόδωρο ποσό των 16.550 ευρώ. Η εν λόγω έρευνα ονομάζεται «Rest Studies» και αφορά μια σειρά μελετών.

Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα.

Ο σκοπός της παράξενης μελέτης της NASA, σύμφωνα με το «Health Cure Center» θα είναι τριμερής. Πρώτον, στοχεύεται η αλλαγή της φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής σε ορισμένες αποστολές τους. Δεύτερον, μελετάται η επιρροή της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Τρίτον, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.




Όσον αφορά την διεξαγωγή της έρευνας, οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν θα κάνει.

Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 97 με 105 μέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο που θα βρίσκονται. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού για συνεχόμενες 70 ημέρες, ενώ θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες τους, αλλά και το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Όσον αφορά την μαριχουάνα, τα οφέλη της είναι πως θα μετατρέψει την εμπειρία της έρευνας σε αρκετά παρόμοια με την εμπειρία του ανθρώπου στο διάστημα.


Πηγή : protothema.gr


Παρατείνονται έως 31.06.2016 οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για προνοιακά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις



Με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή παρατείνει εκ νέου μέχρι τις 30-6-2016 ενώ είχε λήξει 31-12-2015, η προθεσμία για την συνέχιση καταβολής, των συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας για όσους δικαιούχους τα αιτήματα τους εκκρεμούν στις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. για υγειονομική κρίση.

Στην  τροπολογία προβλέπεται η περαιτέρω παράταση για τις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας συνταξιούχων ΦΚΑ αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων αλλά και παράταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας για ένα εξάμηνο, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. 

Προβλέπεται επίσης ότι εάν μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ. 

Οι ως άνω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία (συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά κ.λπ.), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο. 

Δεδομένης της ισχύος του άρθρου αυτού, για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του έως τις 30.6.2016, η κάλυψη των δικαιούχων με τις ως άνω παροχές δύναται, κατά συνέπεια, να εκτείνεται έως και τις 31.12.2016.


Κατά του βέτο για το προσφυγικό ο Μητσοτάκης




Αντίθετος με το ενδεχόμενο ενός βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, αν η χώρα μας δεν πάρει αυτά που ζητά στο προσφυγικό, δηλαδή τον καταμερισμό των προσφύγων εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.   

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι δεν είναι αναγκαίες οι βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες καθώς θα εντείνουν την απομόνωση της χώρας και θα τραυματίσουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους και να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες.   

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό εν όψει και της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου.   Η Ν.Δ. έχει προτείνει το δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με έξι σημεία-προτάσεις που θα καταθέσει και στη σύσκεψη και είναι το εξής:   

α) Nα αξιοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

β) Να δημιουργηθούν εντός της εβδομάδας όλοι οι «φυλασσόμενων ανοικτοί αλλά και “κλειστοί” χώροι προσωρινής διαμονής». 

γ) Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

δ) Εγγυήσεις ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τον FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών 

ε) Να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο κονδύλι και να υποβληθεί αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την ΕΕ. στ) Να αναληφθούν παράλληλες πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας. 


Πηγή : lifo.gr


Ξενοδοχειακός κλάδος: Κατακερματισμός και χρέη στις ομάδες Zombie Grey

(Φωτογραφία:  Associated Press )


Ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι κατακερματισμένος, καθώς βασίζεται σε μικρές μονάδες σε χαμηλές κατηγορίες, παραμένει σε μέτρια επίπεδα διεθνούς ανταγωνιστικότητας, κυρίως λόγω των τιμών, ενώ τα χρέη του ανήκουν στις ομάδες Zombie Grey, καταγράφει έρευνα της PwC.

Η έρευνα επισημαίνει, πάντως, ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της τουριστικής κίνησης υπό την προϋπόθεση να υπάρξουν συνθήκες οικονομικής σταθερότητας, κατάλληλης προβολής και σωστής στρατηγικής.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο τουριστικό προορισμό με 25 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών το 2015, καταγράφοντας αύξηση 13,5% από την προηγούμενη χρονιά.

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας συμβάλει άμεσα κατά το 7% του ΑΕΠ και μεγεθύνεται σημαντικά και συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο ξενοδοχειακός κλάδος παραμένει σε μέτρια επίπεδα διεθνούς ανταγωνιστικότητας, κυρίως λόγω των τιμών, σημειώνεται στην έρευνα.

Προς επίρρωση τούτου, αναφέρεται ότι ο ελληνικός ξενοδοχειακός κλάδος είναι κατακερματισμένος και βασίζεται κυρίως σε μικρές μονάδες σε χαμηλές κατηγορίες. Υπάρχουν 9.745 ξενοδοχεία εκ των οποίων μόνο το 17% ανήκει στην κατηγορία τον 4 ή 5 αστέρων ενώ μόνο 307 ξενοδοχεία έχουν πάνω από 300 κρεβάτια. Τα ξενοδοχεία είναι άνισα κατανεμημένα στην χώρα με τους πέντε κύριους προορισμούς να συγκεντρώνουν το 84% της συνολικής χωρητικότητας και περίπου το 93% του κύκλου εργασιών και των κερδών.

Κατά μέσο όρο η κάθε ξενοδοχειακή εταιρεία έχει μόνο 1,5 ξενοδοχειακές μονάδες, των οποίων το μέσο μέγεθος, είναι 42 κλίνες. Υπάρχουν 87 ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και 6 μη ελληνικές, οι οποίες τείνουν κατά μέσο όρο να είναι όσο ανταγωνιστικές είναι και οι μεμονωμένες ξενοδοχειακές μονάδες. Γενικά η ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστική με το 38% των εταιρειών να δείχνουν συστηματική ανάπτυξη, κερδοφορία και χαμηλό δανεισμό, όπως σημειώνεται.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα του χρέους του ξενοδοχειακού κλάδου (4 δισ. ευρώ από τα 5,8 δισ. ευρώ) είναι συγκεντρωμένο στις ομάδες Zombie Grey όπου και υπάρχουν θέματα εξυπηρέτησης δανείων. Για την αναχρηματοδότηση του χρέους σε έναν εύλογο ορίζοντα, οι τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν περίπου 2 δισ. ευρώ. 

O Κώστας Μητρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC Ελλάδας σημειώνει: «Ο τουρισμός είναι ο δυναμικότερος κλάδος στην ελληνική οικονομία και κατά μεγάλο μέρος δεν οδηγείται από το ελληνικό ΑΕΠ. Ο κατακερματισμός του δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλων αλυσίδων ιδιοκτησίας και διαχείρισης ξενοδοχείων. Από την άλλη πλευρά η καλή οικονομική κατάσταση των ξενοδοχειακών εταιρειών αντανακλάται σε υψηλές σχετικές αποτιμήσεις, χαμηλού όμως απόλυτου μεγέθους. Το συνολικό αποτέλεσμα όλων αυτών των παραγόντων είναι λίγες συναλλαγές κάθε χρόνο και ελάχιστες μεγάλες πράξεις με διεθνείς επενδυτές. Η αγορά εξαγορών και συγχωνεύσεων ξενοδοχειακών εταιρειών στην Ελλάδα είναι σχεδόν εν υπνώσει".



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Υπαστυνόμος και Ειδικός Φρουρός σε κύκλωμα με γυναίκες και ποτά



Τρία άτομα ηλικίας 46, 50 και 65 ετών, αλλά και ένας Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων στην υπόθεση εμπλέκεται Υπαστυνόμος αλλά και ακόμη δυο άτομα.

Το κύκλωμα διακινούσε λαθραία ποτά, ενώ εμπλέκεται και σε σωματεμπορία, ενώ η δράση του πάει πίσω τουλάχιστον ως το 2014.Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ο 50χρονος μαζί με ένα από τα δύο άτομα που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία πραγματοποιούταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Ο 65χρονος προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο κατάστημα – μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Ο ειδικός φρουρός συνελήφθη καθώς γνώριζε και “έκανε πλάτες” στο κύκλωμα, ενώ σε τουλάχιστον μια περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.

Ο υπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ειδικό Φρουρό, φέρεται να είχε τουλάχιστον μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του κυκλώματος για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.


Πηγή : newsit.gr


ΙΟΒΕ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο



Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο και «διόρθωσε» την αύξηση που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. 

Έτσι πλέον διαμορφώνεται στις 89 (από 91,6) μονάδες, καταγράφοντας επίδοση πολύ χαμηλότερη της αντίστοιχης περυσινής (98,8 μονάδες).

Η πτώση του δείκτη είναι κυρίως αποτέλεσμα των αισθητά μειωμένων προσδοκιών στις Υπηρεσίες, αλλά και της επιδείνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία πλέον διαμορφώνεται στο δυσμενέστερο επίπεδό της από τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Αντίθετα, σε Βιομηχανία, Λιανικό εμπόριο και Κατασκευές σημειώνεται μικρή βελτίωση. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι τριβές στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, ενισχύουν την αβεβαιότητα και αναχαιτίζουν τις επενδυτικές πρωτοβουλίες. 

Ειδικά ως προς τους καταναλωτές, όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, «λογικά αρχίζει να αξιολογείται αρνητικά πλέον και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ως παράγοντας που επηρεάζει δυσμενώς και τις προσδοκίες για το οικονομικό περιβάλλον». 

Αναλυτικότερα:

*στη βιομηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες βελτιώνονται σημαντικά, το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις για τα αποθέματα δεν μεταβάλλεται, ενώ οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση αυξάνονται.

*στις υπηρεσίες, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων, όπως και οι αντίστοιχες για την τρέχουσα ζήτηση διευρύνονται, ενώ και στις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της ζήτησης, το σχετικό ισοζύγιο επιδεινώνεται.

* στο λιανικό εμπόριο, οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις είναι θετικές για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, και οι αρνητικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή τους εξομαλύνονται, ενώ και τα αποθέματα αποκλιμακώνονται και παραμένουν σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

* στις κατασκευές, η βελτίωση του κλίματος εκπορεύεται από την ελαφρά ενίσχυση στις προβλέψεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως από την άνοδο του δείκτη προβλεπόμενης απασχόλησης.

* στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η νέα κάμψη του δείκτη προέρχεται από την επιδείνωση στις προβλέψεις των νοικοκυριών, αφενός για την οικονομική τους κατάσταση το επόμενο 12-μηνο, αφετέρου για την οικονομική κατάσταση της χώρας συνολικά.

Επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα σε ΕΕ και Ευρωζώνη
Το οικονομικό κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω τον Φεβρουάριο, τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Ευρωζώνη, με το σχετικό δείκτη να χάνει αντίστοιχα 1,5 και 1,3 μονάδες και να διαμορφώνεται στις 105,2 και τις 103,8 μονάδες1, πάνω από τα επίπεδα του μακροχρόνιου μέσου όρου του.

Αναλυτικότερα στην Ευρωζώνη, η πτώση του δείκτη είναι αποτέλεσμα της επιδείνωσης των προσδοκιών σε όλους τους τομείς, εκτός των κατασκευών, αλλά και της δυσμενέστερης καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, οι σχετικοί δείκτες σημειώνουν απώλειες κατά 1,3 και 0,9 μονάδες αντίστοιχα, ενώ στο λιανικό εμπόριο, η πτώση του δείκτη κυμαίνεται στις -1,1 μονάδες. 

Οι κατασκευές κερδίζουν έδαφος (+1,5), ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώνεται σημαντικά, κατά 2,5 μονάδες. Σε επίπεδο χωρών, το κλίμα χειροτερεύει σε όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, ήτοι στην Γαλλία (-0,5), την Ολλανδία (-2), την Ισπανία (-0,5), την Ιταλία (-1,4) και την Γερμανία (-0,6).

Στην ΕΕ, η ανάλογη επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα με αυτήν της Ευρωζώνης, εκπορεύεται κυρίως από την έντονα αρνητική μεταβολή στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (-2,4), τη Βιομηχανία (-1,6) και τις Υπηρεσίες (-0,6). Αντίθετα με την Ευρωζώνη, στις κατασκευές καταγράφεται μικρή πτώση (-0,7), ενώ στο Λιανικό εμπόριο σταθερότητα. Στο επίπεδο των μεγαλύτερων χωρών, οι προσδοκίες παρέμειναν αμετάβλητες στην Πολωνία, αλλά εξασθένησαν στο Ην. Βασίλειο (-1,6).


Πηγή : tovima.gr


Επίθεση σε Τραμπ λόγω Κου Κλουξ Κλαν



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. 

Εντονες επικρίσεις δέχθηκε ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ για την άρνησή του να καταδικάσει την έμμεση στήριξη που του προσέφερε ο διαβόητος στις ΗΠΑ πρώην ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ.

Οι δύο αντίπαλοι του Τραμπ, γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ, άδραξαν την ευκαιρία για να επιτεθούν κατά του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου μία ημέρα πριν από τις σημερινές κρίσιμες προκριματικές αναμετρήσεις σε έντεκα πολιτείες, γνωστές ως «σούπερ Τρίτη», προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Τραμπ θα τον έθετε σε «μη αναστρέψιμη» πορεία νίκης στο συνέδριο του κόμματος το καλοκαίρι.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταδικάσει τον ρατσισμό», είπε ο Μάρκο Ρούμπιο.

Στις σημερινές προκριματικές αναμετρήσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα κριθούν 595 σύνεδροι, ενώ για την εξασφάλιση του χρίσματος απαιτούνται 1.237. Ο Τραμπ αναμένεται να εξασφαλίσει νίκες στις περισσότερες από τις αναμετρήσεις, εκτός του Τέξας, εκλογική περιφέρεια του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε την Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή του CNN αν απορρίπτει τη στήριξη του πρώην «μεγάλου δράκου» της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι μία ψήφος κατά του Τραμπ θα αποτελούσε «προδοσία στην καταγωγή κάθε λευκού ψηφοφόρου». «Δεν ξέρω τίποτα για τον Ντιουκ και δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτά που λέτε για λευκούς ρατσιστές», απάντησε ο Τραμπ στην ερώτηση των δημοσιογράφων του CNN.

Στην ίδια εκπομπή, ο Τραμπ δέχθηκε και άλλη επίθεση, αυτή τη φορά για τη χρήση ρήσης του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε: «Καλύτερα να ζεις μία ημέρα σαν λιοντάρι παρά εκατό χρόνια σαν πρόβατο». Ερωτηθείς στο CNN για τη χρήση του μουσολινικού αποφθέγματος, ο Τραμπ είπε: «Γνωρίζω ποιος το είπε. Τι σημασία έχει, όμως, αν προέρχεται από τον Μουσολίνι ή κάποιον άλλο; Είναι σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον απόφθεγμα και σας τράβηξε την προσοχή, όπως διαπιστώνω».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο

Στην πλευρά των Δημοκρατικών, οι σφυγμομετρήσεις εμφανίζουν τη Χίλαρι Κλίντον ως επικρατέστερη για τις προκριματικές εκλογές σε έντεκα πολιτείες και την αμερικανική κτήση της Σαμόα, μετά την άνετη νίκη της πρώην ΥΠΕΞ στις εκλογές της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο.

Στη Νότια Καρολίνα, τα έξιτ πολς έδειξαν ότι η κ. Κλίντον εξασφάλισε ποσοστό 84% των ψήφων Αφροαμερικανών, έναντι μόλις 16% για τον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς. «Αποδεκατισθήκαμε. Αυτό συνέβη. Υπόσχομαι, ωστόσο, να συνεχίσω την εκστρατεία μου κατά της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας», είπε την Κυριακή ο Σάντερς, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Νότιας Καρολίνας.

Σε μια σπάνια επίδειξη σύμπνοιας μεταξύ των αντιπάλων για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον αναμετέδωσε μήνυμα του Σάντερς σχετικά με την άρνηση του Τραμπ να καταδικάσει τη στήριξη του ρατσιστή Ντέιβιντ Ντιουκ. Στο μήνυμά του στο Twitter, ο Σάντερς έγραψε: «Τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαδεχθεί ένας έμπορος μίσους που αρνείται να καταδικάσει την Κου Κλουξ Κλαν».



Πηγή : kathimerini.gr


Συμβούλιο της Ευρώπης: Σε οριακό σημείο οι φυλακές στην Ελλάδα

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Έντονα επικριτική για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές -υπερβολική αστυνομική βία, άσχημες συνθήκες, συνωστισμός, ελλιπής υγειονομική περίθαλψη, βία ανάμεσα στους κρατουμένους και απαράδεκτες φυλακές ανηλίκων- είναι η νέα έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν αστυνομικά τμήματα και φυλακές σε όλη την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 και συνέταξαν την έκθεση.

Διαπίστωσαν πόσο εκτεταμένο και βαθιά ριζωμένο είναι το πρόβλημα της κακομεταχείρισης από αστυνομικούς στην Ελλάδα, ιδίως από τους άντρες της Ομάδας Δέλτα (την οποία κατήργησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τον Οκτώβριο, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για επανεργοποίησή της). Η έκθεση καλεί τις ελληνικές αρχές να παραδεχθούν το πρόβλημα και να καταρτίσουν στρατηγική για να το αντιμετωπίσουν.

Ειδικότερα για τις φυλακές, τονίζει τον υπερπληθυσμό και τη χρόνια έλλειψη προσωπικού. Διαπιστώνει ότι το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα βρίσκεται σε «οριακό σημείο» και ότι οι φυλακές στην Ελλάδα λειτουργούν πλέον σαν «αποθήκες ανθρώπων».

Αστυνομικά τμήματα

Τα μέλη της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα δέχθηκαν πλήθος «αξιόπιστων καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας από αστυνομικούς κατά την προσαγωγή αλλά και ύστερα από αυτήν, μερικές εκ των οποίων υποστηρίζονται από ιατρικές γνωματεύσεις και άλλα στοιχεία». 

Διαπίστωσαν, επίσης, ότι «η κακομεταχείριση από αστυνομικούς στα Τμήματα Ασφαλείας, ιδιαιτέρως εις βάρος αλλοδαπών -μεταξύ άλλων και για την απόσπαση ομολογίας- συνεχίζει να αποτελεί συνήθη πρακτική, κυρίως στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα και στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη».

Η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων συνιστά την «παρακολούθηση των συνεντεύξεων της αστυνομίας μέσω καταγραφής ήχου ή/και εικόνας, την προώθηση κατάλληλων διαδικασιών διερεύνησης από την αστυνομία και την εμπέδωση νέας νοοτροπίας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία η κακομεταχείριση συνιστά αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Σχεδόν κανένας από τους κρατούμενους που συνάντησαν στην Ελλάδα τα μέλη της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων δεν είχε υποβάλει καταγγελία για την κακομεταχείρισή του από αστυνομικούς λόγω του φόβου αντιποίνων ή βαρύτερης ποινής. Άλλωστε οι διερευνήσεις τέτοιων καταγγελιών «συχνά δεν πληρούν τις βασικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Αν και ο τερματισμός της κράτησης παράτυπων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα βελτίωσε την κατάσταση, οι συνθήκες κράτησης ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις κακές λόγω της εμφανούς απουσίας συνθηκών υγιεινής και της ελλιπούς συντήρησης.

Φυλακές

Ο υπερπληθυσμός και η έλλειψη προσωπικού εντείνουν τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τις ελληνικές φυλακές, κυρίως την ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη. Τα μέλη της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων διαπίστωσαν ότι «υφίστανται σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα στη ζωή βάσει του Άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης γα τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δεδομένου ότι αδύναμοι κρατούμενοι δεν τυγχάνουν καμιάς προσοχής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αφήνονται απλώς να πεθάνουν».

Παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί «αισθητή μείωση του πλήθους των κρατουμένων», χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες για να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αντί του εγκλεισμού στις φυλακές.

Στις ελληνικές φυλακές δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα κακομεταχείρισης των κρατουμένων από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά μεγάλο πρόβλημα βίας και εκφοβισμού μεταξύ των κρατουμένων. «Το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο στη Φυλακή Ανδρών Κορυδαλλού όπου πτέρυγες που φιλοξενούν 350 έως 400 κρατουμένους εποπτεύονται από έναν ή δύο μόνο φύλακες - κατάσταση που θα μπορούσε να παρομοιασθεί με καζάνι που σιγοβράζει και το οποίο εκρήγνυται βίαια κάθε λίγους μήνες. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τις ελληνικές αρχές, να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και να δράσουν δυναμικά».

«Οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές που επισκεφθήκαμε ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις κάκιστες και οι διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα του 1999 όσον αφορά τα πρότυπα για τους χώρους διαβίωσης και την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος σε κάθε κρατούμενο απλούστατα δεν εφαρμόζονται. Σε μερικές περιπτώσεις, και κυρίως στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στη Φυλακή Ναυπλίου, οι συνθήκες που επικρατούν άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση» αναφέρει η έκθεση.

Η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της διότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης στις φυλακές. «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του 2015, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού ήταν τόσο ακραία, κυρίως ο υπερπληθυσμός, οι κάκιστες συνθήκες υγιεινής και η υποστελέχωση, που η εγκατάσταση θα μπορούσε να παρομοιασθεί με αποθήκη για άρρωστους κρατουμένους που εν συνεχεία αφήνονται στην τύχη τους χωρίς να τους παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα».

Τόνια Μποζανίνου
Πηγή : news.in.gr


Εντονη ανησυχία για βίαιη εισβολή προσφύγων στην ΠΓΔΜ



Φόβοι επικείμενης μαζικής βίαιης εισβολής στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν καθηλωμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο πέρασμα της Ειδομένης εκφράζονται από όσους βιώνουν καθημερινά το δράμα των εκεί εγκλωβισμένων, με τα χθεσινά επεισόδια να θεωρούνται πρελούδιο όσων χειρότερων μπορεί να ακολουθήσουν.

Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια, ενόψει του ενδεχόμενου οι πρόσφυγες να παρακάμψουν το φρουρούμενο άτυπο πέρασμα στα σύνορα, άρχισαν την κατασκευή και τρίτου μεταλλικού φράχτη, από την Ειδομένη μέχρι τη Γευγελή, όπου λειτουργεί κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Επτάμισι χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν χθες τη στιγμή που οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ θα άνοιγαν τον φράχτη, με την ελπίδα να προλάβουν να εισέλθουν στον «βαλκανικό διάδρομο», ακόμα και αν δεν ήταν καθόλου σίγουροι ότι δεν θα εγκλωβίζονταν στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Και σήμερα θα γίνουν περισσότεροι, αύριο θα καταφθάσουν μερικές χιλιάδες ακόμη, με τον κάμπο στο διάσελο της Ειδομένης να μετατρέπεται σιγά σιγά σε παλλόμενη ανθρωποθάλασσα, η οποία αναζητεί εκτόνωση προς την κοιλάδα του Βαρδάρη. Στο ερώτημα που έθεσε η «Κ» σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων για το τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, η απάντηση ήταν η ίδια: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω. Ολοι δηλώνουν πως ή θα περάσουν ή θα παραμείνουν εδώ, ακόμα και αν κάποιοι εξ αυτών, όπως λένε, πεθάνουν στα σύνορα».

Τα βλέμματα των εγκλωβισμένων είναι στραμμένα στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποια λύση ώστε να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι προς τον Βορρά. Από πουθενά, ωστόσο, δεν καταφθάνουν μηνύματα αισιοδοξίας για κάποια θετική εξέλιξη, και αυτό σε συνδυασμό με την επιδείνωση των συνθηκών παραμονής φορτίζει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και πυροδοτεί εκρήξεις, όπως οι εφορμήσεις χθες με ξύλα και πέτρες εναντίον Ελλήνων και Σλαβομακεδόνων φρουρών για να γκρεμίσουν τον φράχτη και να ξεχυθούν στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Οσο περνούν οι μέρες και το πλήθος μεγαλώνει, η κατάσταση επιδεινώνεται σε θέματα σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στέγασης ειδικά τις νύχτες που η θερμοκρασία πέφτει. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν ό,τι μπορούν να βοηθήσουν, όμως είναι πλέον αδύνατον να φροντίσουν χιλιάδες ανθρώπους, υποσιτισμένους και καταπονημένους από τις κακουχίες του μακρινού ταξιδιού.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, για τους εγκλωβισμένους η πορεία προς τα Σκόπια θεωρείται μονόδρομος, αλλά ο φράχτης είναι το εμπόδιο. Μέχρι πότε όμως θα αντέξει το «οχυρό της Ειδομένης» και πώς θα αντιμετωπιστεί μια πολύ πιθανή, δυναμική επιχείρηση εισβολής χιλιάδων γυναικόπαιδων και ανδρών, αποφασισμένων ακόμα και να θυσιαστούν για να φτάσουν στον προορισμό τους;

Αμηχανία ΠΓΔΜ

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ αντιμετώπισαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα τούς νεαρούς που επιτέθηκαν χθες, αλλά είναι σαφές ότι στα Σκόπια επικρατεί αμηχανία, καθώς διαβλέπουν τον κίνδυνο να εφορμήσουν στον φράχτη χιλιάδες άνθρωποι και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Τώρα οι γείτονες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα ακουμπάει και τους ίδιους και, φυσικά, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολυβόλα στα σύνορα. Ηδη στην ΠΓΔΜ έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες Αφγανοί στα σύνορα με τη Σερβία, οι οποίοι πιθανότατα θα αυξηθούν, ενώ οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί.




Έντυπη Καθημερινή


Αυτές είναι οι νέες συντάξεις – Μειώσεις παντού και τέλος το ΕΚΑΣ για χιλιάδες συνταξιούχους




Μειώσεις παντού περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό για το σύνολο των συνταξιούχων. Όλοι από εκείνους που λαμβάνουν την εθνική μέχρι εκείνους που λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις θα δουν σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους.

Ο Τ. Πετρόπουλος απάντησε στη Βουλή πως για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις το όριο πέφτει από τα 3.680 ευρώ στα 3088 ευρώ, ενώ το πλαφόν για τη μία σύνταξη πέφτει από τα 2.773 στα 2.304 ευρώ.

Όμως αυτές δεν θα είναι οι μόνες μειώσεις. Δεν θα μείνουν αλώβητες ούτε οι επικουρικές, ούτε όμως και οι μεσαίες κύριες συντάξεις.

Για τις επικουρικές η μείωση θα είναι 6-8%, ωστόσο για τις κύριες συντάξεις ακόμη “παίζει” το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνουν οι περικοπές. Το κυριότερο σενάριο μιλάει για κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.200-1.300 ευρώ και πάνω. Το ποσοστό των μειώσεων μένει να ανακοινωθεί.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η περικοπή του εφάπαξ, κοντά στο 15%, αλλά και του μερίσματος του Δημοσίου σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και άνω του 40%.

Παράλληλα από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή και το σχέδιο για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί παρελθόν για 60.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν από 720 ως 800 ευρώ σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν από τη σύνταξή τους ένα ποσό από 20 ως και 50 ευρώ.



Πηγή : newsit.gr



Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματός σου για να χάσεις γρήγορα βάρος!




Η δίαιτα D’ Αdamo χωρίζει τις τροφές σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτές που είναι καλές για τον οργανισμό, σε αυτές που είναι απαγορευτικές και σε αυτές που είναι ουδέτερες. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις ποια είναι η ομάδα αίματός σου. Έπειτα θα ακολουθήσεις συγκεκριμένη διατροφή βάσει αυτής.

Η θεωρία του D’ Αdamo βασίζεται στην ύπαρξη των λεκτινών, ουσιών που εμφανίζουν ειδική δράση όταν έρθουν σε επαφή με το αίμα μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Έτσι όταν φάμε μια τροφή που περιέχει λεκτίνες ασύμβατες με το αντιγόνο της ομάδας αίματός μας, μπορούν να επιβραδύνουν το μεταβολισμό των τροφών, με αποτέλεσμα να μην καίγονται αποτελεσματικά οι θερμίδες.

Η διατροφή που αντιστοιχεί στη δική μας ομάδα μας κάνει να χάνουμε ευκολότερα βάρος, καθώς το σώμα μας απαλλάσσεται από τοξίνες και λίπη.

Ομάδα Αίματος Ο

Κρέας

Καλό: Μοσχάρι, αρνί, βοδινό, ελάφι, ζαρκάδι, συκώτι.

Κακό: Χοιρινό, ζαμπόν, μπέικον.

Ουδέτερο: Κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι, πάπια.

Θαλασσινά

Καλά: Βακαλάος, γλώσσα, πέρκα, ξιφίας, σκουμπρί, σολομός, πέστροφα, ρέγκα, σαρδέλα.

Κακά: Καπνιστός σολομός, καπνιστή ρέγκα, χαβιάρι, χταπόδι.

Ουδέτερα: Αθερίνα, αντζούγια, αστακός, γαρίδες, καβούρι, καλαμάρια, καραβίδες, λαβράκι, στρείδια, τόνος, φαγκρί.

Γαλακτοκομικά και αυγά

Καλά: Δεν υπάρχουν εξαιρετικά ωφέλιμες τροφές σ’ αυτή την ομάδα. Τα αυγά πρέπει να καταναλώνονται πότε πότε.

Κακά: Αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι, γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα, έμενταλ, ένταμ, κότατζ, προβολόνε, ρικότα, ροκφόρ, χαλούμι, τσένταρ.

Ουδέτερα: Βούτυρο, γάλα σόγιας, κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα, φέτα.

Λίπη και έλαια

Καλά: Ελαιόλαδο, λινέλαιο.

Κακά: Καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο.

Ουδέτερα: Μουρουνέλαιο, σουσαμέλαιο.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Καλοί: Καρύδια, κολοκυθόσποροι.

Κακοί: Φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης, κάσιους.

Ουδέτεροι: Αμύγδαλα, ηλιόσπορος, μακαντέμια, κάστανα, κουκουνάρι, σουσάμι.

Όσπρια

Καλά: Φασόλια μαυρομάτικα.

Κακά: Φακές.

Ουδέτερα: Κουκιά, ρεβίθια, φάβα, φασολάκια, φασόλια λευκά, μαύρα και κόκκινα.

Δημητριακά

Καλά: Τα άτομα της ομάδας 0 δεν ανέχονται τα προϊόντα από πλήρες αλεύρι και πρέπει να τα αποκλείσουν από τη διατροφή τους.

Κακά: Αλεύρι βρώμης, καλαμποκάλευρο, φαρίνα, κρέμα από σιτάρι.

Ουδέτερα: Κρέμα ρυζάλευρου, κριθάρι, νιφάδες κεχριού, φαγόπυρο.

Λαχανικά

Καλά: Αγκινάρες, αντίδια, μαρούλι, κρεμμύδια, μαϊντανό, μπρόκολο, μπάμιες, κόκκινες πιπεριές, πράσο, σπανάκι.

Κακά: Αβοκάντο, ελιές, καλαμπόκι, κουνουπίδι, λάχανο, μελιτζάνες, πατάτες.

Ουδέτερα: Αγγούρι, iceberg, καρότα, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια, ντομάτες, παντζάρια, μανιτάρια, πιπεριές, σπαράγγια, ρόκα.

Φρούτα

Καλά: Δαμάσκηνα, σύκα.

Κακά: Βατόμουρα, μανταρίνια, πορτοκάλια, ινδική καρύδα.

Ουδέτερα: Ακτινίδια, ανανάς, αχλάδια, βερίκοκα, καρπούζι, κεράσια, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, σταφύλια, πεπόνια, νεκταρίνια.

Ποτά

Καλά: Ανθρακούχο νερό.

Κακά: Αναψυκτικά, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, καφές, τσάι.

Ουδέτερα: Κρασί, μπίρα, πράσινο τσάι.

Ομάδα Αίματος Α

Κρέας

Καλό: Δεν υπάρχουν εξαιρετικά ωφέλιμα κρέατα γι’ αυτή την ομάδα.

Κακό: Αρνί, βοδινό, ζαμπόν, κουνέλι, μοσχάρι, μπέικον, πάπια, συκώτι, χοιρινό.

Ουδέτερο: Γαλοπούλα, κοτόπουλο.

Θαλασσινά

Καλά: Βακαλάος, πέρκα, πέστροφα θάλασσας, σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός, σφυρίδα.

Κακά: Αντζούγια, αστακός, γαρίδες, γλώσσα, μύδια, ρέγκα, στρείδια, καβούρι, καλαμάρια, καπνιστός σολομός, χαβιάρι, χέλι, χταπόδι.

Ουδέτερα: Αθερίνα, λαβράκι, ξιφίας, τόνος, φαγκρί.

Γαλακτοκομικά και αυγά

Καλά: Γάλα σόγιας, τυρί σόγιας.

Κακά: Βούτυρο, ένταμ, καμαμπέρ, γάλα, γραβιέρα, παρμεζάνα, ροκφόρ, έμενταλ, κότατζ, προβολόνε.

Ουδέτερα: Κατσικίσιο γάλα και τυρί, γιαούρτι, μοτσαρέλα, ρικότα, φέτα.

Λίπη και έλαια

Καλά: Ελαιόλαδο.

Κακά: Βαμβακέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμέλαιο.

Ουδέτερα: Μουρουνέλαιο.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Καλοί: Κολοκυθόσποροι, φιστίκια.

Κακοί: Φιστίκια Αιγίνης, κάσιους.

Ουδέτεροι: Αμύγδαλα, ηλιόσποροι, καρύδια, μακαντέμια, κάστανα, κουκουνάρι, σουσάμι, φουντούκια.

Όσπρια

Καλά: Κόκκινα φασόλια σόγιας, μαύρα φασόλια, φακές, φασολάκια.

Κακά: Κόκκινα φασόλια, ρεβίθια.

Ουδέτερα: Κουκιά, λευκά φασόλια, μπιζέλια, φάβα.

Δημητριακά

Καλά: Φαγόπυρο.

Κακά: Φαρίνα, κρέμα σιταριού, πίτουρο σιταριού, σιτάρι υπό μορφή φιδέ, φύτρο σιταριού.

Ουδέτερα: Αλεύρι βρώμης, δημητριακά από κεχρί, καλαμποκάλευρο, κορνφλέικς, κρέμα ρυζάλευρου, κριθάρι, πίτουρο βρώμης.

Λαχανικά

Καλά: Αγκινάρα, καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανός, μαρούλι, μπάμιες, μπρόκολο, πράσο, σκόρδο, σπανάκι.

Κακά: Γλυκοπατάτες, ελιές μαύρες, λάχανο, μελιτζάνες, ντομάτες, πατάτες, πιπεριές.

Ουδέτερα: Αβοκάντο, αγγούρι, αντίδια, μανιτάρια, ελιές πράσινες, καλαμπόκι, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια, παντζάρια, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, σπαράγγια.

Φρούτα

Καλά: Ανανάς, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, λεμόνια, σύκα.

Κακά: Ινδική καρύδα, μάνγκο, μανταρίνια, μπανάνες, πορτοκάλια.

Ουδέτερα: Ακτινίδια, αχλάδια, καρπούζι, μήλα, νεκταρίνια, ροδάκινα, ρόδι, σταφύλι, φράουλα, χουρμάς.

Ποτά

Καλά: Καφές χωρίς καφεΐνη, κόκκινο κρασί, πράσινο τσάι.

Κακά: Αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, μπίρα, τσάι.

Ουδέτερα: Λευκό κρασί.

Ομάδα Αίματος Β

Κρέας

Καλό: Αρνί, ελάφι, ζαρκάδι, κουνέλι.

Κακό: Ζαμπόν, κοτόπουλο, μπέικον, πάπια, χοιρινό.

Ουδέτερο: Βοδινό, γαλοπούλα, μοσχάρι, συκώτι.

Θαλασσινά

Καλά: Βακαλάος, γλώσσα, λούτσος, πέρκα, σαρδέλες, σκουμπρί, σφυρίδα, φαγκρί, χαβιάρι.

Κακά: Αντζούγιες, αστακός, γαρίδες, καβούρι, καπνιστός σολομός, καραβίδες, λαβράκι, μύδια, στρείδια, χταπόδι.

Ουδέτερα: Αθερίνα, καλαμάρι, ξιφίας, ρέγκα, σολομός, τόνος, χτένι.

Γαλακτοκομικά και αυγά

Καλά: Αυγά, γάλα αποβυτουρωμένο ή με 2% λιπαρά, γιαούρτι, κότατζ, μοτσαρέλα, ρικότα, φέτα.

Κακά: Ροκφόρ.

Ουδέτερα: Βούτυρο, γάλα πλήρες, γραβιέρα, γκούντα, έμενταλ, ένταμ, μπρι, παρμεζάνα, τσένταρ.

Λίπη και έλαια

Καλά: Ελαιόλαδο.

Κακά: Ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμέλαιο, μαργαρίνη.

Ουδέτερα: Λινέλαιο, μουρουνέλαιο.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Καλοί: Δεν υπάρχουν ωφέλιμοι ξηροί καρποί για την ομάδα Β.

Κακοί: Ηλιόσποροι, κουκουνάρι, σουσάμι, φιστίκια, φιστίκια Αιγίνης, κάσιους, φουντούκια.

Ουδέτεροι: Αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν, μακαντέμια, κάστανα.

Όσπρια

Καλά: Φασόλια κίντνεϊ.

Κακά: Ρεβίθια, φακές, φασόλια μαύρα.

Ουδέτερα: Κουκιά, μπιζέλια, φάβα, φασολάκια φρέσκα, φασόλια κόκκινα και λευκά.

Δημητριακά

Καλά: Δημητριακά ρυζιού, κεχρί, κουάκερ.

Κακά: Καλαμποκάλευρο, κορνφλέικς, κρέμα σιτάλευρου, κριθάρι, πλιγούρι, σίκαλη, σιτάρι υπό μορφή φιδέ, φαγόπυρο, φύτρο σιταριού.

Ουδέτερα: αλεύρι γρανόλα, κρέμα ρυζάλευρου, φαρίνα.

Λαχανικά

Καλά: Γλυκοπατάτες, καρότα, κουνουπίδι, λάχανο, μαϊντανός, μελιτζάνες, μπρόκολο, παντζάρια, πιπεριές.

Κακά: Αβοκάντο, αγκινάρες, ελιές, καλαμπόκι, ντομάτες, ραπανάκια.

Ουδέτερα: Αγγούρια, αντίδια, ραντίτσιο, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, iceberg, μανιτάρια, μπάμιες, πατάτες, πράσα, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, σπανάκι, σπαράγγια.

Φρούτα

Καλά: Ανανάς, δαμάσκηνα, μπανάνες, παπάγια, σταφύλια.

Κακά: Ινδική καρύδα, ρόδια.

Ουδέτερα: Ακτινίδια, αχλάδια, βερίκοκα, καρπούζι, κεράσια, μανταρίνια, μήλα, νεκταρίνια, πορτοκάλια, ροδάκινα, σύκα, φράουλες.

Ποτά

Καλά: Πράσινο τσάι.

Κακά: Αναψυκτικά, ανθρακούχο νερό, αποσταγμένα οινοπνευματώδη.

Ουδέτερα: Καφές, κρασί, μπίρα, τσάι.

Ομάδα Αίματος ΑΒ

Κρέας

Καλό: Αρνί, γαλοπούλα, κουνέλι.

Κακό: Βοδινό, ελάφι, ζαρκάδι, κοτόπουλο, μοσχάρι, μπέικον, πάπια, χοιρινό.

Ουδέτερο: Συκώτι, φασιανός.

Θαλασσινά

Καλά: Βακαλάος, λούτσος, πέρκα, σαρδέλες, σκουμπρί, σφυρίδα, τόνος.

Κακά: Αντζούγια, αστακό, καπνιστό σολομό, καραβίδες, λαβράκι.

Ουδέτερα: Αθερίνα, γαρίδες, γλώσσα, καβούρι, καλαμάρι, μύδια, ξιφίας, ρέγκα, σολομός, χαβιάρι, χτένια, στρείδια, χταπόδι.

Γαλακτοκομικά και αυγά

Καλά: Γιαούρτι, κατσικίσιο γάλα και τυρί, κότατζ, μοτσαρέλα, ρικότα, φέτα.

Κακά: Βούτυρο, γάλα πλήρες, ροκφόρ, καμαμπέρ, μπρι, παρμεζάνα, προβολόνε.

Ουδέτερα: Γάλα, γραβιέρα, γκούντα, έμενταλ, ένταμ, τσένταρ, τυρί σόγιας.

Λίπη και έλαια

Καλά: Ελαιόλαδο.

Κακά: Βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σουσαμέλαιο.

Ουδέτερα: Λινέλαιο, μουρουνέλαιο.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Καλοί: Καρύδια, κάστανα, φυστίκια.

Κακοί: Ηλιόσποροι, σουσάμι, φουντούκια.

Ουδέτεροι: Αμύγδαλα, μακαντάμια, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης, κάσιους.

Όσπρια

Καλά: Φακές, φασόλια κόκκινα.

Κακά: Ρεβίθια, φάβα, φασόλια μαύρα και μαυρομάτικα.

Ουδέτερα: Κουκιά, μπιζέλια, φασολάκια.

Δημητριακά

Καλά: Αλεύρι βρώμης, δημητριακά ρυζιού, κεχρί.

Κακά: Καλαμποκάλευρο, κορνφλέικς, φαγόπυρο.

Ουδέτερα: Κρέμα ρυζάλευρου, κρέμα σιτάλευρου, κριθάρι, νιφάδες σόγιας, σιτάρι σε μορφή φιδέ, φαρίνα, φύτρο σιταριού.

Λαχανικά

Καλά: Αγγούρια, γλυκοπατάτες, κουνουπίδι, μελιτζάνες, μπρόκολο, παντζάρια, σέλινο, σκόρδο.

Κακά: Αβοκάντο, αγκινάρες, καλαμπόκι, πιπεριές.

Ουδέτερα: Αντίδια, ελιές, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, λάχανο, μανιτάρια, ραντίτσιο, iceberg, μπάμιες, ντομάτες, πατάτες, πράσα, ρόκα, σπανάκι.

Φρούτα

Καλά: Ακτινίδια, ανανάς, κεράσια, λεμόνια, δαμάσκηνα, σταφύλια, σύκα.

Κακά: Ινδική καρύδα, μπανάνες, μάνγκο, πορτοκάλια, ρόδι.

Ουδέτερα: Αχλάδια, βερίκοκα, καρπούζι, μανταρίνια, μήλα, νεκταρίνια, ροδάκινα, φράουλες.

Ποτά

Καλά: Καφές, πράσινο τσάι.

Κακά: Αναψυκτικά, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, τσάι.

Ουδέτερα: Ανθρακούχο νερό, κρασί, μπύρα, σόδα.



Πηγή : ladylike.gr


Αυλαία στις 16 Μαΐου για τις Πανελλαδικές



Η αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησε, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων. Οι φετινές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της «Κ» από τις 10 Φεβρουαρίου. Για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου. Ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα. Το 2015 εισήχθησαν στα ΑΕΙ/ΤΕΙ 68.345 υποψήφιοι, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 1.000 θέσεις από τους 70.305 του 2014. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας για τις φετινές πανελλαδικές εξετάζει μικρή ανακατανομή των θέσεων υπέρ των κεντρικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε να βοηθήσει παιδιά από τα μεγάλα αστικά κέντρα να σπουδάσουν «εντός έδρας».

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου, και βάσει του νόμου πριν από την έναρξη των εξετάσεων πρέπει να μεσολαβήσει ένα τριήμερο διακοπής. Για τον λόγο αυτό προκρίθηκε η 16η Μαΐου για την έναρξη των πανελλαδικών, σε μία χρονιά που, όπως και τις προηγούμενες, το διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εξετάσεις θα είναι «διπλές», καθώς, εκτός από τους φετινούς αποφοίτους και όσους παλαιότερους επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 μαθημάτων (συν 1 επιπλέον, εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο), θα οργανωθούν εξετάσεις για τους αποφοίτους των παλαιότερων ετών που θα εξετασθούν με το σύστημα που ίσχυε έως πέρυσι, σε 6 μαθήματα. Σε όσα μαθήματα η εξεταστέα ύλη είναι κοινή, θα οργανωθούν κοινές εξετάσεις για τις δύο κατηγορίες υποψηφίων. Ωστόσο θα χρειαστούν ξεχωριστές ημερομηνίες για τα μαθήματα με διαφορετική εξεταστέα ύλη.

Μόλις η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων και αποσαφηνιστεί ο αριθμός των υποψηφίων ανά σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δύο συστήματα. Παράλληλα, από τα στατιστικά στοιχεία με τα μαθήματα που θα επιλέξουν να εξετασθούν οι φετινοί υποψήφιοι θα ξεκαθαρίσει και ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων. Από τα στοιχεία των σχολείων προκύπτει ότι η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα (ήταν περιζήτητα τα προηγούμενα χρόνια), που περιλαμβάνονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, είναι πολύ μικρή.


Έντυπη Καθημερινή


Ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία




Το επόμενο βήμα στην καριέρα του κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη συμβούλου του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία.

«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρον τύπος επειδή πρόσφατα πέρασε από όλες τις διαπραγματεύσεις (με την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ)» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Islington Tribune» ο Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα συμβουλεύει «κατά κάποιον τρόπο» το Εργατικό Κόμμα.

«Νομίζω πως ο τρόπος που έχουμε φερθεί στην Ελλάδα είναι απαίσιος και θα έπρεπε να τους βοηθήσουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαστε στην ευρωζώνη, αλλά είναι ζήτημα κατανόησης το πώς θα διαχειριστούμε την ιδέα ότι μπορείς να κόψεις από κάποιον τον δρόμο προς την ευημερία όταν, στην πραγματικότητα, πρέπει να καλλιεργήσεις τον δρόμο προς την ευημερία. Έτσι, όλη η έμφαση, το έργο μας και η προεκλογική μας εκστρατεία θα είναι προς μια αναπτυσσόμενη οικονομία καθώς και η επένδυση σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία».



Πηγή : imerisia.gr


Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει άλλα 3,5 χρόνια - Υπεύθυνη η στάση Μητσοτάκη στο προσφυγικό



«Να τελειώσει η πλάκα» ότι μετέτρεψα το «Όχι» του δημοψηφίσματος σε «Ναι» - Κάλεσε το Ταμείο να ξεκαθαρίσει αν θα αποχωρήσει ή θα μείνει στο πρόγραμμα, αλλά επιστρέφοντας στο ρεαλισμό - Είπε πως δεν είναι «κόκκινη γραμμή» οι συντάξεις των 3.000 ευρώ

Στο ΔΝΤ επέρριψε, ουσιαστικά, την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Στον Ενικό», στο Star, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία ομοιότητα της κατάστασης τώρα με την περίοδο του 2015.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Αθήνας για το τι χρειάζεται να γίνει, όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό κομμάτι, συμπίμπτουν με αυτές του ESM, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως μόνο το ΔΝΤ έχει διαφορετική εκτίμηση.

Όπως είπε, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δώσει την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους, την οποία χαρακτήρισε ως «την Ιθάκη μας». 

Διαβεβαίωσε, δε, κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο «bail-in», δηλαδή «κουρέματος» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Χαρακτήρισε, δε, εγγενές πρόβλημα την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο και κάλεσε να επιστρέψει στο ρεαλισμό.

Απέφυγε, δε, να συνδέσει την αξιολόγηση με την προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι στο σχεδιασμό του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το ζήτημα του προσφυγικού αλλάζει τα δεδομένα και επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις των Φρανσουά Ολάντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα εργαστεί για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο δεν θα αποδεχθεί παράλογες απαιτήσεις, ενώ εκτίμησε πως, από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε την επιστροφή των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα μέχρι τις 10 Μαρτίου, ενώ, αναφορικά με το πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία θα έρθουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησς.

Δεν είναι «κόκκινη γραμμή» οι συντάξεις των 3.000 ευρώ

Επέμεινε, ακόμη, αναφορικά με το ασφαλιστικό, ότι η ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς προστατεύει πλήρως τις συντάξεις. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι δεν είναι «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης το να μην περικοπούν οι υψηλές συντάξεις των 3.000 ευρώ, αν και αρνήθηκε να μιλήσει ανοιχτά και να προσδιορίσει συγκεκριμένο πλαφόν προστασίας των συντάξεων.

Οι αγρότες

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως οι αγρότες έκαναν μεγάλες κινητοποιήσεις, επειδή φοβούνταν πως μετά το ασφαλιστικό θα έρθει και το φορολογικό. 

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η αλλαγή στο φορολογικό για τους αγρότες είναι για να ισοφαρίσουν τις απώλειες που θα έχουν από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Όπως είπε, για τις αλλαγές στο αγροτικό, η κυβέρνηση έχει και τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Το φορολογικό

Κληθείς να σχολιάσει τις διαρροές για συντελεστή φορολογίας εισοδήματος ακόμα και 50%, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αυτός ο συντελεστής, αν υπάρξει, θα αφορά σε εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ, ενώ σημείωσε πως αυτό δεν έχει να κάνει με ταξικό μίσος, όπως τον κατηγορεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ανακοίνωσε, ακόμη, πως μέσα στον Μάρτιο θα έρθει ο αναπτυξιακός νόμος, αλλά και το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Να τελειώνει η πλάκα» με το δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασής του για δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου του 2015, τονίζοντας ότι δεν μετέτρεψε σε «ναι» το «όχι» του ελληνικού λαού και επέμεινε πως ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που διαπραγματεύθηκε μέχρι τέλους και δεν έκανε πίσω.

Χαρακτήρισε «ανόητη», δε, την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση στην πραγματικότητα επιθυμούσε να βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα. «Την κριτική την δέχομαι, αλλά σε ηθικά ζητήματα δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου» υπογράμμισε.

Εμμέσως πλην σαφώς, πήρε την ευθύνη για λάθος επιλογές προσώπων, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Βαρουφάκη.

Τα σενάρια για οικουμενική

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ επέμεινε στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και στο ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. «Η κυβέρνηση αυτή έχει άλλα 3,5 χρόνια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν επί 40 χρόνια, ας κάνουν λίγο στην άκρη» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι κάποιοι πιέζουν και «τσιγκλάνε» τον κ. Μητσοτάκη για εκλογές, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχει ταχθεί υπέρ της εξάντλησης της τετραετούς κυβερνητικής θητείας, αλλά και υπέρ του να μην υπάρξουν ανατροπές στο πολιτικό σύστημα.

«Αποκάλυψε» ακόμη πως με τον κ. Μητσοτάκη διαφωνούν σε πολλά, ωστόσο συμφωνούν στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. Παράλληλα, ως άνοιγμα θα μπορούσε ίσως να ερμηνευθεί η ρήση του ότι «η στάση του κ. Μητσοτάκη στο προσφυγικό είναι υπεύθυνη, διαχωρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρος της ΝΔ από τον αντιπρόεδρο, Άδωνι Γεωργιάδη και τη δική του στάση.

Κατηγόρησε, ωστόσο, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «μποϊκοτάρισε» την εκλογή ΕΣΡ από τη Βουλή και δεν στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης όσον αφορά στον αγώνα της κατά της διαπλοκής, αναφερόμενος ξεχωριστά στις υποθέσεις της λίστας Μπόργιανς και του κ. Παπασταύρου.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον πρόεδρο της ΝΔ, τι καλύπτει τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αποκάλυψη της υπόθεσης του κυκλώματος των δημοσιογράφων εκβιαστών και αναρωτήθηκε ποιοι έστησαν τα κυκλώματα στην ΕΥΔΑΠ.


Πηγή : protothema.gr