Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Απόλυτη διάλυση : Το «Αττικόν»…ξέμεινε από σύρριγγες





Σοκ και έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» υπάρχουν 1000 σύρριγγες (μόνο ενός μεγέθους) για την εξυπηρέτηση 700 κλινών και την ώρα που μεθαύριο Κυριακή το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία!

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες του iatropedia, το "Αττικόν" δεν μπορεί με τον αριθμό αυτό των συρρίγγων να ολοκληρώσει ούτε την σημερινή ημέρα και τις εξετάσεις ή χορηγίες ενέσιμων φαρμάκων που χρειάζονται οι ασθενείς του...

Η κατάσταση αυτή με την έλλειψη σε σύρριγγες εξάλλου αφορά σε ένα βαθμό όλα τα νοσοκομεία καθώς η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την τιμή του Παρατηρητηρίου Τιμών είναι πια μη ελέγξιμη και το ένα μετά το άλλο τα δημόσια νοσοκομεία ξεμένουν από σύρριγγες και άλλα υγειονομικά υλικά καθημερινής χρήσης.

Να θυμίσουμε ότι το Παρατηρητήριο Τιμών δίνει μια τιμή για κάθε υλικό και όταν γίνεται στην συνέχεια διαγωνισμός ή προσφορά από προμηθευτές, δεν επιτρέπεται να αγοραστεί από τα νοσοκομεία το συγκεκριμένο υλικό με μεγαλύτερη τιμή... Το Παρατηρητήριο έχει δώσει πολύ χαμηλή τιμή και έτσι ακυρώθηκε διαγωνισμός για σύρριγγες. Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμά μας.

Όπως είχε καταγγείλει προ ημερών ο νευροχειρουργός και μέλος της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Νίκαιας, Π. Παπανικολάου, η ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προμηθευτούν σύριγγες τα νοσοκομεία, καθώς κανένας δεν δέχεται να προμηθεύσει με την τιμή του Παρατηρητηρίου. Και στηλιτεύει επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της ΕΠΥ Αναστασία – Πετρούλα Σαρτζετάκη προς τα νοσοκομεία και στην οποία αναφέρει ότι οι προμήθειες θα γίνονται βάσει της πιο χαμηλής τιμής που έχει καταγραφεί στο Παρατηρητήριο.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Λ. Αυγενάκης: Υπήρξε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συναντήθηκε με μέλος του «κυκλώματος εκβιαστών»;



Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό από τον βουλευτή της ΝΔ - Να θωρακίσει η κυβέρνηση τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό της ελευθερίας του λόγου

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τις πρόσφατες αποκαλύψεις με τα κυκλώματα εκβιαστών – «δημοσιογράφων» ζητά ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ ζητά μάλιστα να μάθει εάν έχει υπάρξει συνάντηση και επικοινωνία «κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους» με ένα ή και περισσότερα πρόσωπα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.

Ο ίδιος πάντως σπεύδει να εκφράσει την «ανακούφιση» και «ικανοποίησή» του  για την δήλωση που έκανε χθες ο κ. Νίκος Παππάς επισημαίνοντας τα αποσπάσματα του κειμένου του υπουργού Επικρατείας με τα οποία διαβεβαιώνει για την διαλεύκανση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη και την ΕΛΑΣ χωρίς «κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Η ερώτηση του κ. Αυγενάκη προς τους: πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπ. Επικρατείας Νίκο Παππά και Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, έχει ως εξής: 

ΘΕΜΑ: Εκβιασμοί και Δημοκρατικοί Θεσμοί     

«Ιδιαίτερη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση των εκβιασμών στην οποία εμπλέκονται εκδότης - ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος φυσικών πρόσωπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν φυσικά και νομικά πρόσωπα απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε χθες (25-02-2016) την ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία «Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις. Το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».

Με ιδιαίτερη ανακούφιση δεχθήκαμε τις δηλώσεις του κ. Υπουργού και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεδομένου ότι οι θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, ανεξάρτητες αρχές, τρόπος παραγωγής νομοθετικού έργου (δεκάδες τροπολογίες, πάμπολλες ΠΝΠ), υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον Υπουργό Επικρατείας κλπ) επιβάλλουν να είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.   

Ζητούμε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς και την αυστηρή τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται αλλά και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.  Έχει υπάρξει επικοινωνία, πολύ περισσότερο συνάντηση, έστω κι ενός μέλους του «κυκλώματος των εκβιαστών» με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος; 

2.   Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη θωράκιση της δημοκρατίας και την ενίσχυση του πλουραλισμού και της ελευθερίας του λόγου;»


Πηγή : protothema.gr


Στο Soho η μέρα ξεκινά με πεϊνιρλί, σπανακόπιτα και ελληνικό καφέ!



Δεν ξεκινάμε μόνο εμείς τη μέρα μας με σπανακόπιτα, πεϊνιρλί, μπουγάτσα και κουλούρι. Και οι Νεοϋρκέζοι τα ξέρουν και, μάλιστα, σχηματίζουν ουρές έξω από το Pi Bakery στο Soho, όπου η Ρεγγίνα Κατωπόδη σερβίρει καθημερινά εκλεκτές ελληνικές σπεσιαλιτέ.




Στο Pi που λες, το οποίο παίζει με τη λέξη pie και “βαφτίζει” ανάλογα και τις πίτες στο μενού (cheese pi, spinach pi και πάει λέγοντας), μπορείς να δοκιμάσεις στριφτή τυρόπιτα, πεϊνιρλί με κασέρι, κολοκυθόπιτα, μπουγάτσα, σπανακόπιτα κλασική με φέτα ή σπανακόπιτα με kale -γνωστό και ως λαχανίδα. Δίπλα τους βρίσκεις κουλούρι με σουσάμι που γίνεται και σάντουιτς και ελληνικό γιαούρτι, που όλα συνδυάζονται ιδανικά με ζεστά και κρύα ροφήματα -μέχρι και ελληνικό καφέ φτιάχνουν.



Για κάτι ακόμα πιο χορταστικό, στο μενού υπάρχουν και κάποια πιάτα, όπως χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, μουσακάς και παστίτσιο, ενώ δεν λείπουν και τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλα και άλλα πολλά, μιας και η Ρεγγίνα Κατωπόδη έχει ένα ακόμη κατάστημα στην Astoria, το Artopolis, που είναι διάσημο για τα γλυκά του.


Όσο για τη διακόσμηση, μιλάμε για ένα πολύ γουστόζικο χώρο με σήμα κατατεθέν τα χάλκινα ταψιά που έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά τραπεζάκια.


Πηγή : pibakerie.com, olivemagazine.gr


Δημήτρης Πιατάς: Όχι μόνο δεν δικαιώθηκα που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι αιχμάλωτος πολέμου!



Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν απεργοσπάστης στα θέατρα, μας έφερνε σε δύσκολη θέση, λέει ο δημοφιλής ηθοποιός που δηλώνει επίσης «πρόσφυγας στη χώρα του»

Όχι μόνο δεν δικαιώθηκα για την επιλογή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον αισθάνομαι ως αιχμάλωτος πολέμου που ψάχνει τα δικαιώματά του, είπε το πρωί της Παρασκευής ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς. 

«Ούτως ή άλλως είμαστε εγκλωβισμένοι. Όχι βέβαια (δεν δικαιώθηκα από την ψήφο μου στον ΣΥΡΙΖΑ), αιχμάλωτος πολέμου είμαι, ξέρετε, Γενεύη, τα δικαιώματά μου θέλω, πρόσφυγας στη χώρα μου είμαι και τουλάχιστον οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν, εγώ δεν έχω πού να πάω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πιατάς μιλώντας στο Βήμα Fm. «Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Κατ΄ αρχάς, να σοβαρευτούμε λίγο ως κράτος για να είμαι εγώ ο μη σοβαρός, αν μη τι άλλο. Πια δεν διοικούμε εμείς το κράτος. Το κράτος είναι άνωθεν, δηλαδή πια ελέγχεται, έχουμε δώσει τα κλειδιά της χώρας, άρα δεν υπάρχει ανεξάρτητη πολιτική», συμπλήρωσε. 

Ο κύριος Πιατάς όμως σχολίασε και τον συνάδελφό του και πρώην υπουργό Παύλο Χαϊκάλη, αναφορικά με την εμπλοκή του στην πολιτική. Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Πιατάς, ο Χαϊκάλης «δεν ήταν εναντίον, απλώς ήταν απεργοσπάστης. Όταν το σωματείο έκανε (απεργίες), οι οποίες βεβαίως ήταν οργανωμένες – το καταλαβαίνετε από πού ήταν οργανωμένα – και έκλειναν τα θέατρα, περίοδο Χριστουγέννων και εορτών, αυτός τα κρατούσε ανοιχτά, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε σε ρήξη εμείς και να ‘μαστε οι κακοί, οι οποίοι δεν είχαμε σχέση με όλη αυτή του είδους την ιστορία, αλλά έπρεπε αν μη τι άλλο να πειθαρχήσουμε στα κελεύσματα, διότι αν καταργηθούν και οι θεσμοί, αν τα καταργήσουμε όλα, τι νόημα έχουμε να υπάρχουμε πια»;


Πηγή : protothema.gr


Γερμανός ιστορικός λέει «ναι» στις πολεμικές αποζημιώσεις, προτείνει εξόφληση με χρυσό


EPA/PATRICK SEEGER

Γερμανός ιστορικός και φίλος της ιστορικής αλήθειας θεωρεί δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας προς τη χώρα του για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων και μάλιστα προτείνει εξόφληση του χρέους με ράβδους χρυσού. 

Πρόκειται για τον Κάρλ Χάιντς Ροτ, γεννημένο το 1948, διδάκτορα Ιστορίας και Ιατρικής στα Πανεπιστήμια Κολονίας, Βόννης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου και Βρέμης, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις- Η Ελλάδα μπορεί».

Ο Ροτ απευθύνεται στο καχύποπτο γερμανικό κοινό και με γεγονότα, τεκμήρια και αριθμούς παρουσιάζει τους φριχτούς φόνους αμάχων, τις καταστροφές υποδομών, τις κλοπές αγαθών, τις αρπαγές εγκαταστάσεων στην καθημαγμένη Ελλάδα, με αποκορύφωμα το αναγκαστικό δάνειο που επέβαλε το Γ' Ράιχ για έξοδα διατροφής των δυνάμεων κατοχής. 

Αρχικά αναφέρεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει το 2015 σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα των αποζημιώσεων, που όμως βρήκαν τείχος άρνησης. 

Επισημαίνει ότι οι γερμανικές ελίτ θεωρούν … εξωτική την απαίτηση των Ελλήνων για αποζημιώσεις, «σαν να μην έχουν συγχωρήσει μέχρι σήμερα τον μικρό Νοτιοευρωπαίο εταίρο των συμμάχων που προέβαλε τόσο σθεναρή αντίσταση στις δυνάμεις κατοχής που κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα».

Κάνοντας μετριοπαθείς υπολογισμούς και με βάση τις ισοτιμίες ο Γερμανός ιστορικός εκτιμά το συνολικό οφειλόμενο ποσό στα 90 δισ. ευρώ.

«Στη Γερμανία το ποσό αυτό θα θεωρηθεί σκανδαλώδες από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και θα απορριφθεί εν μέσω οργής», σημειώνει και παραθέτει τα παρακάτω επιχειρήματα που αντικρούουν τους ισχυρισμούς του Βερολίνου:

Ισχυρισμός: Από τη Συμφωνία των Παρισίων το 1946 έχουν παρέλθει σχεδόν 70 χρόνια. Απάντηση: Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η συμφωνία ισχύει. 'Αλλωστε και το γερμανικό εξωτερικό χρέος έναντι ιδιωτών πιστωτών του 1924 εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι την οριστική εξόφληση που έγινε στη δεκαετία του 1980. Επίσης, οι υψηλοί τόκοι που χρωστούσε η Δυτική Γερμανία για επανορθώσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί να πάγωσαν για ένα χρονικό διάστημα αλλά καταβλήθηκαν στο ακέραιο με την τελευταία δόση στις 3 Οκτωβρίου του 2010, περίπου έναν αιώνα μετά το τέλος του πολέμου.

Ισχυρισμός: Οι σημερινοί Γερμανοί φορολογούμενοι και συνταξιούχοι δεν είναι δίκαιο να πληρώσουν τις αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Απάντηση: Η σημερινή Γερμανία ως κράτος αποτελεί συνέχεια της κρατικής υπόστασης του Ράιχ και έχει δεσμευθεί με τη Συνθήκη Ειρήνευσης να προβεί σε αποζημιώσεις όταν θα επέλθει η συνένωση, γεγονός που συνέβη με την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας. Εκτός αυτού, πέρα από τη Ράιχσμπανκ, το γερμανικό δημόσιο, τους εμπορικούς συνδέσμους και τα οικονομικά επιτελεία της Βέρμαχτ, εκείνοι που οργάνωσαν τις λεηλασίες στην Ελλάδα και επωφελήθηκαν από αυτές ήταν κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις που εξακολουθούν και σήμερα να θησαυρίζουν με την ελληνική υπόθεση. Μιλάμε για την πολεμική βιομηχανία Thyssen Krupp, την Siemens, την κατασκευαστική Todt, την Deutshe Bank, την καπνοβιομηχανία Reemsma που το 1941 επίταξε και απέστειλε στη Γερμανία 85.000 τόνους ακατέργαστου καπνού και μόλις το 1967 δέχθηκε να καταβάλει 4, 8 εκατομμύρια μάρκα μόνο για 2.000 τόνους.

Ο μελετητής προχωρεί ένα βήμα παραπέρα. Στο τελευταίο κεφάλαιο προτείνει στην κυβέρνηση της χώρας του να εξοφλήσει επιτέλους τα χρέη της, μεταβιβάζοντας στην Τράπεζα της Ελλάδας ως πρώτη δόση ράβδους χρυσού αξίας 7 δισ. ευρώ από τα αποθέματα της Μπούντεσμπανκ, η οποία είναι νόμιμός διάδοχος της Ράιχσμπανκ. Να ακολουθήσει μια δεύτερη δόση χρυσού αξίας 28 δισ. προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως μερίδιο της Γερμανίας στο νέο πρόγραμμα δανεισμού. Μια τρίτη δόση χρυσού αξίας 25 δισ. ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τη μορφή άτοκου δανείου σε μια ελληνική τράπεζα ανασυγκρότησης.

Επίσης, προτείνει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας να πουλήσει ράβδους χρυσού αξίας 8 δισ. ευρώ διαθέτοντας το ποσό σε ένα ελληνικό Ταμείο Πολεμικής Αποζημίωσης και Ιστορικής Μνήμης για να αποζημιωθούν οι κληρονόμοι όσων σφαγιάσθηκαν ή κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τους Ναζί.

Τέλος, ο Ροτ προτείναι το εναπομείναν ποσό των 22 δισ. να το καταθέσει η Ελλάδα σε ένα κοινό Ταμείο Επανορθώσεων για θύματα των άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Ντ. Μπακογιάννη: Στις 7 Μαρτίου η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί



"Στη Σύνοδο για το προσφυγικό της 7ης Μαρτίου η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί", δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ασκώντας δριμεία κριτική στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρώπης στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δυστυχώς "έχει ηγέτες που σκέφτονται τα δελτία των 8 στις χώρες τους. Δεν έχουν το θάρρος και το όραμα να δουν την Ευρώπη των επόμενων γενεών και ασχολούνται μόνο με το πως θα κρατηθούν στην εξουσία, πέφτοντας θύμα των ακραίων λαϊκισμών". Κατά την κ. Μπακογιάννη, η προσφυγική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης.   "Είναι ώρα για ηγεσία. Αυτό θα κριθεί στις 7 Μαρτίου", είπε εμφατικά.

Κοιτώντας μπροστά, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το 2020 η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή, που θα λειτουργεί ως δύναμη σταθερότητας. Όμως το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί τη συνοχή του.

Η βουλευτής πρότεινε τα εξής βήματα για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης:

-Ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων
 -Αλλαγή κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ, με διαφορετική κατανομή βαρών

-Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη

Στο σημείο αυτό, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην επιθετικότητα των χωρών της Βίζεγκραντ και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να συγκαλέσει σύσκεψη των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου.

-Διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα αποτελείται κατά 60-70% από μετανάστες και κατά 35% από πρόσφυγες.

Η ίδια τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. "Δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να στηρίζουν με προγράμματα προς χώρες οι οποίες όμως όταν καλούνται να πάρουν πίσω  τους δικούς τους πολίτες, δεν το κάνουν".
Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι όλοι οι οικονομικοί μετανάστες που ταξιδεύουν μέσω Μαρόκου πετούν με 40 δολάρια με Turkish airlines στην Κων/πολη και από κει απέναντι.

"Η Ευρώπη έχει πάρα πολύ αργήσει να κάνει το καθήκον της" στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, είπε.




Αναστασία Κυριανίδη
Πηγή : capital.gr


Χωρίς συνηγόρους απολογούνται οι εκβιαστές



Παρά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας να χορηγήσει άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων για το κύκλωμα των εκβιασμών η πρώτη απολογία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Για την παροχή άδειας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων θα συνεδριάσει το μεσημέρι, ώρα μία, η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ που έχει ως αρμοδιότητα την επανεξέταση αιτημάτων για χορήγηση, κατ΄εξαίρεση, αδειών σε δικηγόρους προκειμένου να ασκήσουν, παρά την αποχή, τα καθήκοντά τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι κατηγορούμενοι, ένας εκδότης, και δύο δημοσιογράφοι θα απολογηθούν οπωσδήποτε σήμερα καθώς ο νόμος προβλέπει ασφυκτική προθεσμία πέντε ημερών για τις απολογίες όταν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρώτος ξεκίνησε να απολογείται ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί και χωρίς δικηγόρο, ενώ ο συνήγορός του Θ. Μαντάς σχετικά με την υπόθεση δήλωσε "ότι έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από την πραγματικότητα των γεγονότων".

Οι συνήγοροι των τριών κατηγορουμένων, Σάκης Κεχαγιόγλου, Αλέξης Κούγιας και Θ.Μαντάς, μετά την μη χορήγηση αδειών από το ΔΣΑ, δήλωσαν ότι θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου τους, ενώ η μητέρα ενός εκ των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των εκβιασμών, του Παναγιώτη Μαυρίκου, μίλησε για "σκευωρία" σε βάρος του γιού της και ανέφερε ότι τον καταδιώκουν συγκεκριμένοι παράγοντες για τις αποκαλύψεις του.


Πηγή : kathimerini.gr


Γιατί μιά φορά στά 4 χρόνια ο Φλεβάρης έχει 29 μέρες



Κάθε τέσσερα χρόνια, όπως και φέτος την ερχόμενη Δευτέρα, ο Φεβρουάριος θα έχει 29 μέρες αντί για τις συνήθεις 28 και έτσι το έτος θεωρείται δίσεκτο. Γιατί όμως αυτό συμβαίνει;

Η ανάγκη προσθήκης μιας μέρας ανά τετραετία προκύπτει από την απόκλιση του ισχύοντος Γρηγοριανού ημερολογίου από το φυσικό ηλιακό/αστρονομικό ημερολόγιο. Ενώ το πρώτο χρησιμοποιεί 365 μέρες, στην πραγματικότητα μια πλήρης περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή ένα αστρονομικό έτος, διαρκεί 365,2422 μέρες.

Εξαιτίας αυτής της διαφοράς, έχει αποφασισθεί να προσμετράται άλλη μια μέρα τον Φεβρουάριο ανά τετραετία, έτσι ώστε να συγχρονίζεται καλύτερα το ιστορικό ημερολόγιο με το αστρονομικό, με άλλα λόγια προκειμένου ο χρόνος να βρίσκεται σε συγχρονισμό με την περιστροφή του πλανήτη μας.

Το ρωμαϊκό ημερολόγιο είχε 355 μέρες και πρόσθετε έναν μήνα 22 ημερών ανά διετία, ώσπου ο Ιούλιος Καίσαρας, όταν έγινε αυτοκράτορας, έδωσε εντολή στον αστρονόμο Σωσιγένη να βελτιώσει το όλο σύστημα. Ο Σωσιγένης τότε αποφάσισε σε ένα έτος διάρκειας 365 ημερών να προσθέτει μια μέρα ανά τέσσερα χρόνια και έτσι «γεννήθηκε» η 29η Φεβρουαρίου.

Το κακό για όσους γεννιούνται εκείνη τη μέρα εδώ και χιλιετίες, είναι ότι...χάνουν τα γενέθλιά τους για τρία χρόνια, ώσπου να τα ξαναβρούν το τέταρτο -και δίσεκτο- έτος. Μερικοί ανέκαθεν επέλεγαν να γιορτάζουν την 28η Φεβρουαρίου ή την 1η Μαρτίου (για να μην χάνουν και τα δώρα!). Από στατιστική άποψη, η πιθανότητα γέννησης την 29η Φεβρουαρίου είναι μία στις 1.461.


Πηγή : news.makedonias.gr


Έκθετος ξανά ο Πολάκης - Συσκότιση για τον θάνατο του παιδιού - Δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο φάκελος



Έκθετος ξανά ο Πολάκης - Παραμένει η συσκότιση για τον θάνατο του παιδιού - Δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο φάκελος 

Στο «φως» έρχεται ξανά η υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη(διαβάστε ΕΔΩ),  από τη Νεάπολη Λασιθίου, μετά από εγχείρηση «ρουτίνας» για κρεατάκια στην οποία υπεβλήθη το άτυχο παιδί.(Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού μέσου neakriti.gr, ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση του αδικοχαμένου παιδιού, «χάθηκε».

Με αυτά τα δεδομένα η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου που κατηγορείται για κλοπή ναρκωτικών φαρμάκων παραμένει στον «πάγο».

Κατά το ρεπορτάζ, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επιβεβαιώνει ότι ο φάκελος δεν έχει επιστραφεί ώστε να δρομολογηθεί η ανασύστασή του και η επιστροφή του στο Κεντρικό Πειθαρχικό συμβούλιο. Την «εξαφάνιση» του φακέλου επιβεβαιώνουν στο protothema.gr και πηγές από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει φτάσει τίποτα στις δικές τους υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο protothema.gr, υποστηρίζει ότι κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φάκελος, επικαλούμενη την ίδια ώρα φόρτο εργασίας των υπαλλήλων.

Παράλληλα, η έρευνα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη βαδίζει με τους ίδιους ρυθμούς όσον αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια επιμένει λέγοντας πως υπάρχουν ευθύνες και βασιζόμενη στο αποτέλεσμα της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Χωρίς απαντήσεις επί μήνες 


«Σύνδρομο αναπνευστικού»: Σε αυτές τις δυο λέξεις συμπυκνώθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση,  η βραχεία και μοιραία διαδρομή της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο νοσοκομείο Βενιζέλειο όπου εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2015 για να υποβληθεί σε χειρουργείο για "κρεατάκια" και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) όπου κατέληξε μια ημέρα αργότερα έχοντας εμφανίσει βαρύτατες επιπλοκές μετά την επέμβαση και κατά το ξύπνημα από τη νάρκωση.

Το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Γούτας και το οποίο εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναγράφει ότι ο θάνατος της 4χρονης οφείλεται σε "σύνδρομο αναπνευστικού".

Η εξέταση των δειγμάτων των ιστών από ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού αναμενόταν με μεγάλη αγωνία τόσο από την οικογένεια όσο και από την ιατρική κοινότητα για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στον οργανισμό του κοριτσιού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης για τα "κρεατάκια". Διότι ενώ αρχικά η διαδικασία της αφύπνισης (φαινόταν ότι) προχωρούσε ομαλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς του παιδιού από τον χειρουργό, η μικρή Μελίνα υπέστη πνευμονικό οίδημα και ανακοπή, καταλήγοντας τελικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του παιδιού η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει τη νάρκωση και την αφύπνιση του, κυρία Νεκταρία Πολάκη, υποβλήθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο για κλοπή οπιούχων φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο. Η ίδια η γιατρός, η οποία είναι και πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, παραδέχτηκε την κλοπή των ναρκωτικών φαρμάκων τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο αφορμή για την πειθαρχική της δίωξη ήταν ο θάνατος της Μελίνας Παρασκάκη. 

Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια ο φάκελος της Πολάκη


Ο πειθαρχικός φάκελος της αναισθησιολόγου κυρίας Πολάκη αναμενόταν να σταλεί στις 2 Φεβρουαρίου και πάλι στην Κρήτη, και στην 7 η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Η γραμματέας του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ καθαρόγραψε την ομόφωνη απόφαση του οργάνου να σταλεί αρμοδίως ο φάκελος στην ΥΠΕ και το νοσοκομείο και να επιστραφεί πλήρης με αναγραφή της παραπομπής της γιατρού καθώς και του κατηγορητηρίου.
Συγκινεί η μαντινάδα του πατέρα της 4χρονης Μελίνας 


Αβάσταχτος είναι ο πόνος του πατέρα της Μελίνας την ώρα που έρχεται ξανά στο φως η υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης αφού ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση που κόστισε τη ζωή στο ανήλικο παιδί, «αγνοείται». 

Ο Μάνος Παρασχάκης ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε την κόρη του σε μία επέμβαση ρουτίνας αναρτά συχνά μαντινάδες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που αντικατοπτρίζουν τον πόνο και την θλίψη που νοιώθει. 

Συγκινητική είναι η φωτογραφία στην οποία είναι αγκαλιά μαζί με την Μελίνα και τη δίδυμη αδερφούλα της συνοδεύοντας της με την εξής μαντινάδα: 

«Ο μισεμός σου στεναγμούς με γέμισε και πόνο... Άντεξα σ' άλλες συμφορές μ' αυτή δε τη σηκώνω».




Πηγή: neakriti.gr , protothema.gr


Κυνομαρτύριο: Κρεμούσαν σκυλιά στις απόκριες για να γελάσουν




Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Μεσσηνίας με τίτλο «Η ιστορία του Νησιώτικου Καρναβαλιού (4ο μέρος)» αποδεικνύει και μέσω της επιστήμης της λαογραφίας πόσο κάφροι είμαστε εμείς οι Έλληνες με τα αδέσποτα ζώα ή τα μη «χρήσιμα»! Στο ρεπορτάζ σχετικά με τα έθιμα του καρναβαλιού διαβάζουμε για το Κυνομαρτύριο. Για το πώς βασάνιζαν αδέσποτα σκυλιά κρεμώντας τα στην κρεμάλα, ώστε τα ουρλιαχτά τους να διώξουν το κακό.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε αυτή τη μελέτη του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη, η οποία έχει παραπομπές (βιβλιογραφία και πηγές) από τις οποίες συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία, για να διαπιστώσετε και εσείς πόσο βαθιά ριζωμένη είναι στο λαό μας η ανυπαρξία της φιλοζωικής κουλτούρας.

Όχι μόνο τα ζώα κατατάσσονται στα χρήσιμα και μη για τον άνθρωπο αλλά χρησιμοποιούνται και ποικιλοτρόπως ανάλογα με τις συνηθισμένες τελετουργίες και τις δοξασίες στις οποίες πιστεύουν οι κάτοικοι κάποιας περιοχής στη συγκεκριμένη περίπτωση της Μεσσηνίας ή βασανίζονται απλά για να γελάσουν οι χωρικοί…


Το Κυνομαρτύριο

Διαβάζουμε στο www.eleftheriaonline.gr: «Αναζητώντας αναλογίες στον ελλαδικό χώρο διαπιστώνουμε ότι η κρεμάλα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις το μέρος μιας δίκης. Όπως γράφει ο Γεώργιος Α. Μέγας (20), στην παρωδία του δικαστηρίου "φυγόδικος συλλαμβάνεται από το απόσπασμα και οδηγείται στο δικαστήριο. Κατηγορία, ότι σκότωσε το... γουρούνι του!

Το δικαστήριο ακούει την απολογία του και τον καταδικάζει σε θάνατο. Η κρεμάλα είναι έτοιμη, αλλά ξαφνικά φθάνει η βασιλική χάρη και ο κατάδικος σώζεται". Το δικαστήριο είναι από τα προσφιλή θέματα της αποκριάτικης παράδοσης  στα Βαλκάνια, σε διάφορες παραλλαγές και με διαφορετικές τιμωρίες μεταξύ των οποίων και το κρέμασμα (21 ).

Όμως υπάρχει μια άλλη πολύ σημαντική πλευρά της κρεμάλας που έχει καθιερώσει την ονομασία της Καθαράς Δευτέρας σε "Σκυλοδευτέρα". Ας παρακολουθήσουμε τον Γεώργιο Α. Μέγα (22) που γράφει: "Αυτή η ονομασία της ημέρας προέρχεται από ανάρμοστο αστείο, στο οποίο θύματα γίνονται οι αδέσποτοι σκύλοι. Για να γελάσουν οι χωρικοί, κρεμούν το σκύλο από ένα σκοινί που το δένουν σε δύο στύλους και το περιστρέφουν με ένα στριφτάρι.

Όταν στη συνέχεια το σκοινί αφεθεί ελεύθερο, ξετυλίγεται με ορμή, παρασύροντας στην περιστροφική του κίνηση και το σκύλο που τελικά τινάζεται μακριά". Ο Μ. Γ. Σέργης (23) τονίζει ότι "τα ανοιξιάτικα νεοελληνικά δρώμενα, προδρομικές μορφές θεάτρου, όπως το κυνομαρτύριο, εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο των διαβατήριων τελετουργιών.

Τελούνταν σε μια διαβατήρια στιγμή του χρόνου, στο κομβικό σημείο της διάβασης από το χειμώνα στην άνοιξη, και ως τέτοια συνόδευαν τα "επικίνδυνα", τα μεταβατικά χρονικά σημεία από τον "κύκλο του χρόνου" […]. Ο ξυλοδαρμός στο λαϊκό πολιτισμό (και δη στα καρναβάλια) είναι μια ακόμη πράξη του σωματικού δράματος: ο δαρμένος (το σκυλί εδώ) γελοιοποιείται, εξευτελίζεται, σκοτώνεται, αλλά και εξαγνίζει ταυτοχρόνως το συλλογικό σώμα. Ο ξυλοδαρμός, δηλαδή, ανήκει στις αμφίσημες ενέργειες, είναι ταυτοχρόνως θανατηφόρος και αναζωογονητικός".

Η ιστορία του κυνομαρτυρίου θα ήταν περιττή αν δεν υπήρχαν δύο εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την κρεμάλα στο Νησί. Ο Βάλτερ Πούχνερ (24) συνδέει το "σκυλομαρτύριο" με τοπική παράδοση του Νησιού καθώς αναφέρει ότι στο Μαγγανιακό "την Καθαρή Δευτέρα από τις 9 το πρωί τα παιδιά πιάνουν τους σκύλους του χωριού, τους δένουν και τους φέρνουν στην πλατεία του χωριού. Στα δυο πλατάνια της πλατείας έχουν περάσει ένα σκοινί, δένουν το σκύλο και τον ανεβάζουν ψηλά και αφήνουν το σκοινί και πέφτει κ.ο.κ. Αυτό διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Το έθιμο προήλθε από τη Μεσσήνη και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εδώ και μερικά χρόνια". Και διαπιστώνει ότι "το βασανιστήριο των σκύλων γίνεται την περίοδο του καρναβαλιού και η κορύφωση του εθίμου προς το τέλος αυτής της περιόδου, και σχετίζεται με την ύπαρξη κυνοκέφαλων δαιμόνων και κατά πάσα πιθανότητα με τους "υλακτούντες" (που αλυχτούν) ακόλουθους της Εκάτης.

Η δευτερεύουσα λογική αιτιολογία σχετίζεται με την έλλειψη χρησιμότητας των αδέσποτων σκύλων, την τιμωρία της αγέλης σκύλων καθώς και έναν τρόπο προφύλαξης από τη λύσσα. Το διαπεραστικό και ανατριχιαστικό ουρλιαχτό των σκύλων πρέπει να γίνει κατανοητό, να εξηγηθεί ως σημαντικό προφυλακτικό (αποτροπή) διά του θορύβου, όσο το δυνατότερο, τόσο καλύτερα προφυλάσσει.

Η τεχνική της τραμπάλας/κρεμάλας των σκύλων φαίνεται ότι είναι η ίδια παντού. Ο θάνατος του ζώου δεν είναι απαραίτητος, πιο σημαντικό φαίνεται να είναι το τρομερό ουρλιαχτό που έχει ως συνέπεια το διώξιμο των δαιμόνων (και να μην ξεχνάμε ότι και οι καλικάντζαροι εμφανίζονται με τη μορφή σκύλου).

Η γεωγραφική εξάπλωση του εθίμου δεν φαίνεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο ειδικό βάρος, αντιθέτως οι αναφορές είναι τόσο λίγες που δεν μας επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε το έθιμο πανελλαδικό.  

Υπάρχει μια αντίφαση ανάμεσα στην τιμωρία και στο γεγονός ότι ο σκύλος είναι κατοικίδιο ζώο και μάλιστα φύλακας. Φαίνεται αταίριαστη μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε αυτό το χρήσιμο ζώο και ακριβώς αυτή η "παράλογη" διαφορά στη συμπεριφορά μαρτυρά ότι το έθιμο έχει ένα επίπεδο ερμηνείας που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με τη λογική".

Και ενώ αυτά γράφει ο Πούχνερ το 1977, υπάρχει μια άλλη ερμηνεία της κρεμάλας στο Νησί που έχει δημοσιευτεί το 1965 (25) και δεν έχει σχολιαστεί από τότε. Πρόκειται για ένα κείμενο με τα αρχικά Χ. Δ. Το οποίο αντιπαρατίθεται με την ταύτιση του εθίμου με το μύθο της γριάς Συκούς και θεωρεί ότι το έθιμο σχετίζεται με το κρέμασμα σκύλου επειδή έφαγε τα μακαρόνια του αφεντικού τις Αποκριές. Αποτελεί δηλαδή έναν συνδυασμό των εθίμων του σκυλοκρεμάσματος με το Μακαρονά.

Τα δύο στοιχεία που προαναφέρθηκαν, δείχνουν ότι η υπόθεση της κρεμάλας χωρεί διάφορες ερμηνείες και καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα διακρίβωσης της προέλευσης του εθίμου, το θέμα θα πρέπει να θεωρηθεί ανοιχτό στον προβληματισμό και την έρευνα για τους επόμενους που θα ασχοληθούν με το Νησιώτικο καρναβάλι.

Σε κάθε περίπτωση η κρεμάλα αποτελεί εμβληματικό στοιχείο του γιορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στο Νησί και διακόπηκε μόνον σε πολεμικές περιόδους (26).

(15) Στράτου Ν. Κτεναβέα "Μεσσηνιακή Επετηρίς 1908"

(16) "Θάρρος" 22/2/1911

(17) Καθώς γράφει ο Γιάννης Καιροφύλας (ο. π. Σελ. 121-122) "το καθεστώς Μεταξά θέλησε να προσφέρει πολλά θεάματα και γι' αυτό προσπάθησε να δώσει μια νέα ώθηση στον αποκριάτικο εορτασμό […]. Οι άνθρωποι της δικτατορίας δεν άφηναν ούτε την ευκαιρία της Αποκριάς με τους μασκαράδες για να προβάλουν το έργο τους"

(18) Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Καιροφύλας γράφει: (ο. π. Σελ. 154) "η Αποκριά στην περίοδο της Δικτατορίας έχασε ακόμη περισσότερο την παλιά της φυσιογνωμία παρά τις προσπάθειες των τότε δημοτικών αρχόντων να οργανώσουν έναν "μεγαλοπρεπή" Καρνάβαλο, εκμεταλλευόμενοι κατά κάποιο τρόπο και τη γιορτή της Αποκριάς για προπαγανδιστικούς λόγους".

(19) "Σημαία" 27/2/1928

(20) Γιάννης Πολυχρονόπουλος "Μεσσηνιακά" 2003 (Σελ. 97)

(21) Βάλτερ Πούχνερ (ο. π. σελ 115 - 116)

(22) Γεώργιος Α. Μέγας (ο. π. Σελ. 118)

(23) Μ. Γ. Σέργης "Θυσίες σκύλων στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα: από τη θυσιαστική πράξη στο θέαμα". Από χειρόγραφο που μου παραχώρησε πριν από 3 χρόνια με τη μεσολάβηση του εξαιρετικού φίλου και διαπρεπούς λαογράφου καθηγητή Μιχάλη Μερακλή.

(24) W. Puchner Brauchtumserscheinungen in griechischen jahreslauf. Osterreichisches Museum fur Volksunde, Wien 1977 (Σελ. 153) - Τη μετάφραση του αποσπάσματος έκανε η Σικελία Κωνσταντακοπούλου

(25) "Θάρρος" 8/31965

(26) "Σημαία" 9/2/1920 - "Σημαία" 17/2/1950».



Πηγή: zoosos.gr


Στους 4,6 εκ. οι σύροι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο




Οι διεθνείς ειρηνευτικές διαβουλεύσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα επαναληφθούν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Οι διαπραγματεύσεις προγραμματίζονται αρχικά για τις 7 Μαρτίου στη Γενεύη", δήλωσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "ο συνολικός αριθμός των σύρων προσφύγων στον κόσμο εκτιμάται σε 4,6 εκατομμύρια. 

Ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων είναι πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά τα 7,6 εκατομμύρια. Πρόκειται για αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κατευθυνθούν σε ασφαλέστερες περιοχές στη Συρία", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχόλιό του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

Στις 29 Ιανουαρίου, συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης στη Συρία και εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης άρχισαν στην ελβετική πόλη. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι οι συνομιλίες θα διακόπτονταν, αλλά ότι επρόκειτο να επαναληφθούν στις 25 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι συνομιλίες επρόκειτο να μετατεθούν για την 1η Μαρτίου λόγω της απειλής με μποϋκοτάζ ομάδας της αντιπολίτευσης. Αυτή την εβδομάδα Μόσχα και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και οργανώσεων της ένοπλης αντιπολίτευσης. 

Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα (00.00 τοπική ώρα) Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου


Πηγή : Nooz.gr


Έχει και θράσος να κάνει και πλάκα η Τασία: «Πηγαίνετε να λιαστείτε» είπε στην αντιπολίτευση



Αντί να απολογείται η πρώην κακός για την χώρα μας και την Ευρώπη, υπουργός μετανάστευσης για την όλη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην χώρα από τους πρόσφυγες - μετανάστες- λαθρομετανάστες κάνει και πλάκα από τα έδρανα της Βουλής και κατέχοντας την θέση του αντιπροέδρου της βουλής.

Δεν το χωράει ο νους ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της η κυρία Χριστοδουλοπούλου και αντί να κρατάει χαμηλό προφίλ για την ζημιά που έχει κάνει γιατί δεν είναι άμοιρη ευθυνών και σίγουρα δεν θα γινόταν αυτό που συμβαίνει σήμερα και σε αυτή την έκταση εάν δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα το πλήθος δηλώσεων της κυρίας Τασίας τύπου "ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ"

Τι νόμιζε η κυρία Τασία ότι άνοιγε μόνο τα σύνορα της Ελλάδας μας για την αλώσουν οι μετανάστες; Τα σύνορα της Ευρώπης άνοιγε για να αλώσουν όλη την Ευρώπη οι μετανάστες! Και αντί να αναλαμβάνει τις σοβαρές και εγκληματικές ευθύνες της κάνει πλακίτσα!!


Διαβάζουμε στο protothema.gr

Διάλογοι απείρου κάλλους στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στην αντιπρόεδρο της Βουλής και στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου - «Δεν μπορείτε να λιάζεστε ως κυβέρνηση», είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Το επίπεδό σας έχει πέσει στο μηδέν. Αν θέλετε περάστε εκτός αιθούσης»

Το θέμα... της ηλιοθεραπείας ανέπτυξαν οι κυρίες Τασία Χριστοδουλοπούλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου σε καυγά που έστησαν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ερώτησης που ανέπτυξε η κυρία Χριστοφιλοπούλου στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου για τις δομές Πρόνοιας.


«Δεν μπορείτε να λιάζεστε ως κυβέρνηση. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ανάγκη. Χάνετε χρήματα από το ΕΣΠΑ»,  δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη προς την αναπληρώτρια υπουργό.

«Πηγαίνετε εσείς να λιαστείτε μήπως και αισθανθείτε καλύτερα» την διέκοψε η κυρία Χριστοδουλοπούλου που θυμήθηκε τις δικές της δηλώσεις για τους μετανάστες που λιάζονται στην πλατεία Ομόνοιας.

Ο σχολιασμός της αντιπροέδρου της Βουλής προκάλεσε την «έκρηξη» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου με αποτέλεσμα η πρώτη να επανέλθει λέγοντας: «Το επίπεδό σας έχει πέσει στο μηδέν. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζετε το ίδιο. Αυτό νομίζετε ότι επηρεάζει την κοινωνία αλλά η κοινωνία σας έχει κατατάξει εδώ που βρίσκεστε. Αν θέλετε περάστε εκτός αιθούσης».


Χωρίς κανένα σχέδιο - Τώρα αφήνουν τους μετανάστες στα νησιά



Και ο Δρίτσας λέει ότι από την απόφαση αυτή «δεν θα επιβαρυνθούν τα νησιά!» - Ζήτησε από ναυτιλιακές να μην μεταφέρουν όλους τους μετανάστες που μπορούν στον Πειραιά 

Εικόνες, που σαν αυτές δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της, βιώνουν οι Έλληνες και πάνω από 25.000 πρόσφυγες που έχουν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο καραβάνι περίπου στα 600 χιλιόμετρα που χωρίζουν το λιμάνι του Πειραιά από την Ειδομένη. 

Χθες, σε μια κίνηση χωρίς ουσία και με σκοπό να ανασχεθεί η ροή των προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε διαταγή στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να επιβιβάζουν στα καράβια μόνο τους μισούς από τους επιβάτες που μπορούν να μεταφέρουν. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν για μια ακόμη φορά τα ελληνικά νησιά από πρόσφυγες, μιας και οι ροές από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει στιγμή τα τελευταία 24ωρα.

Το νέο σχέδιο της πανικόβλητης κυβέρνησης προβλέπει ουσιαστικά τη μετάθεση του προβλήματος στα νησιά προκειμένου να σταματήσουν οι εικόνες με απελπισμένους μετανάστες να περπατούν κατά μήκος των εθνικών οδών ή να κοιμούνται στο δρόμο.

Τις σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν από χθες επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «σχέδιο επιβράδυνσης των μεταναστών» μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, πάντως, αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία θα αναχωρούν από όλα τα νησιά με το 50% του αριθμού των προσφύγων που θα μπορούσαν να μεταφέρουν εξηγώντας ότι αυτό θα γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο θα εφαρμοστεί για το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο «ώστε να δοθεί χρόνος για να διαμορφωθούν νέοι χώροι στο εσωτερικό της χώρας». Κατά τον ίδιο από την κατάσταση αυτή «δεν θα επιβαρυνθούν τα νησιά». Όπως αποκάλυψε ο κ. Δρίτσας η κυβέρνηση ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα τουριστικά πρακτορεία να μην εξαντλούν τα διαθέσιμα εισιτήρια ενώ στα σχέδια της είναι για τις επόμενες τρεις ημέρες να μετατρέψει σε «ξενοδοχεία» για μετανάστες τα τρία πλοία που έχουν ναυλωθεί ώστε να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει ένταση σε πολλά νησιά -κυρίως σε όσα έχουν hotspots-, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα λιμάνια, αδυνατώντας να κατανοήσουν για ποιο λόγο τα πλοία δεν «φορτώνουν» ακόμα περισσότερους εξ αυτών, και γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ.

Έτσι, το πρόβλημα μεταφέρεται και πάλι στα νησιά, όπως π.χ. η Κως και η Λέσβος, που «βουλιάζουν» από πρόσφυγες, μολονότι οι ίδιοι οι αλλοδαποί είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παραμένουν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης για περισσότερες από 48 ώρες.

Με δεδομένο ότι, για παράδειγμα, από τα Δωδεκάνησα τα τακτικά δρομολόγια είναι δύο φορές την εβδομάδα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κίνδυνος είναι να προκληθεί ένα χάος άνευ προηγουμένου.

Με τα πόδια στην Ειδομένη

Μανάδες με παιδιά στην αγκαλιά σέρνουν με δυσκολία  τα βήματα τους σε εθνικές οδούς και αγροτικά δρομάκια με την ελπίδα να φτάσουν κάποτε στα σύνορα με τα Σκόπια. Άλλοι, νεότεροι, τα βάζουν με τους άνδρες της αστυνομίας που δεν τους αφήνουν να φτάσουν, στα κλειστά σύνορα της Ειδομένης. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν με τα πόδια στα σύνορα, ενώ μόλις 150 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ που παραμένει κλειστή από το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονται πάνω από 3000 άτομα και άλλα 1.300 έχουν κατασκηνώσει στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Πρόσφυγες περπατούν από τα Τέμπη με προρισμό τα σύνορα με την ΠΓΔΜ






Οικογένειες ξεκληρισμένες από τον πόλεμο ελπίζουν να συναντήσουν κάποια στιγμή  έστω έναν (τυχερό) μακρινό συγγενή τους που τα κατάφερε και έφτασε στη Γερμανία.

Μια χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μια κυβέρνηση σε πανικό αφού μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες οι περισσότεροι υπουργοί  της είχαν στοιχηθεί πίσω από το δόγμα «έλα μωρέ και τι έγινε, αφού οι πρόσφυγες περνούν από εδώ και μετά φεύγουν για την Ευρώπη». 

Μια κυβέρνηση που αδυνατεί να καταλάβει τι ακριβώς  συμβαίνει αφού  μέχρι και χθες στην σύνοδο των υπουργών ο αρμόδιος υπουργός Γ.Μουζάλας είπε ότι Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ.  

Ένας πρωθυπουργός που στη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα αρκέστηκε σε μια προφορική διαβεβαίωση για ανοιχτά σύνορα, μια διαβεβαίωση που την έκαναν σε ένα 24ωρο κουρελόχαρτο κάποιοι αστυνομικοί διευθυντές από τα Σκόπια και το Κοσσοβο.

Τέλος μια Ευρώπη που ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και όλοι τρέχουν να σώσουν  ό,τι σώζεται από την κρατική τους οντότητα.

Ακινητοποιημένα πούλμαν με πρόσφυγες στον Αλμυρό Βόλου και τη Λαμία λόγω απαγόρευσης της Τροχαίας




Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει σχέδιο και για την φιλοξενία 70 χιλιάδων προσφύγων που θα «ξεμείνουν» στη χώρα μας. Όμως ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τις καθημερινές ροές από την Τουρκία  θα επιτευχθεί  σε μερικές μόνο ημέρες.

Τα πολυδιαφημισμένα 5 hotspot που καμάρωνε ότι έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ξεχειλίζουν από χιλιάδες πρόσφυγες και αδυνατούν να φιλοξενήσουν άλλους. Ήδη σε Καβάλα ,Τρίκαλα, Κοζάνη Αλμυρό κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια στεγάζουν προσφυγές και οικονομικούς μετανάστες ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να προετοιμαστούν ακόμη πέντε στρατόπεδα στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά για να φιλοξενήσουν μετανάστες. Οι δήμαρχοι πολλών πόλεων της Ελλάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι σε ένα μήνα το πολύ η Ελλάδα και οι πόλεις τους θα έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot. 

Από την πλευρά της η αστυνομία προσπαθεί να κόβει τον δρόμο προς τα σύνορα στους μετανάστες χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού είναι αδύνατον μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν ανθρώπινα ποτάμια που στόχο έχουν να φτάσουν στα σύνορα. Ήδη καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας που πέρασε εκατοντάδες μετανάστες διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο δίπλα στους οδικούς άξονες. 

Η Υπάτη αρμοστεία του ΟΗΕ με έγγραφο της ζήτησε να νοικιάσει ξενοδοχεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για εννιά μήνες για να φιλοξενήσει μόνο μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες.

Από την πλευρά της η ΕΕ  έχει αφήσει την Ελλάδα στην μοίρα της αφού χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών ο οποίος είπε ότι η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας αποτελεί ένα διμερές πρόβλημα. Τέλος ο αρμόδιος επίτροπος για το μεταναστευτικό Δ. Αβραμόπουλος  προειδοποίησε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών θα καταρρεύσει σε δέκα το πολύ ημέρες αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.  


Πηγή : protothema.gr


Πόρτα της Αθήνας στην Αυστρία. Είπαμε όχι σε επίσκεψη της Υπ. Εσωτερικών




Κλιμακώνεται η διένεξη μεταξύ Αθήνας και Βιέννης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε αρνητικά σε αίτημα της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ να επισκεφθεί την Αθήνα.

Μία μέρα μετά την ανάκληση της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Βιέννη, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ έρχεται αντιμέτωπη με την άρνηση της Αθήνας στο αίτημά της για να επισκεφτεί την χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Λάιτνερ είπε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να έρθει στην Ελλάδα να συζητήσουν και εκείνος της απάντησε πως λόγω των κλειστών συνόρων και της κατάστασης δεν το βλέπει να γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα το επιβεβαιώνει και το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι χθες , η Λάιτνερ προχώρησε σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, ότι ο κ. Μουζάλας της είπε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της», με τον υπουργό να απαντάει σε υψηλούς τόνους.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός υποστήριξε πως η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Η Λάιτνερ, σχολίασε και την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβειρας στη Βιέννη, τονίζοντας πως είναι ένδειξη κινητικότητας. Επισήμανε ότι τώρα θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπορέσει να ενημερωθεί άμεσα η Αθήνα ως προς την κατάσταση στην Αυστρία, όπως επίσης και κατά μήκος της «Διαδρομής των Βαλκανίων». Πρόσθεσε επίσης πως η Αυστρία δεν έχει καμία κατανόηση για το ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα και παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επενδύσει για την προστασία τους έως το 2013 πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2020 το ποσό θα υπερβεί τα 800 εκατομμύρια ευρώ - και πως, εκτός τούτου, η Frontex προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την άποψή της, ενόσω δεν προστατεύονται τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα, η ΕΕ θα έχει περιορισμένη ικανότητα δράσης.


Πηγή : news247.gr


Ζωή για κύκλωμα εκβιασμών: "Πατριάρχης" ο Τσίπρας, "αρχιμανδρίτης" ο Παππάς



Ακόμη μια ευκαιρία να "πυροβολήσει" τους πρώην συντρόφους της βρήκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών και τις αναφορές τους στο όνομα του Νίκου Παππά. Τα πυρά της πρώην προέδρου της Βουλής συγκέντρωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ζητούν εξηγήσεις.

Με ανάρτησή της στα social media η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζει πως η αποκάλυψη "κυκλωμάτων μιντιακών επιθέσεων και κατά παραγγελία αγιογραφιών με δημόσιο χρήμα εκθέτει" τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, τους οποίους μαζί με τους κ.κ. Μπενίση και Σπίρτζη καλεί να δώσουν εξηγήσεις.

"Αποκαλύπτεται μια μαφία λυμαίνεται και διαμοιράζει εξουσία, δημόσιο χρήμα, ενημέρωση, με συμμετοχή συγκεκριμένων" αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και καταλήγει πως "οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντί να χειροκροτούν "αρχιμανδρίτη" Νίκο Παππά και "πατριάρχη" Αλέξη Τσίπρα έπρεπε να ζητούν απαντήσεις".

facebook
Η αποκάλυψη κυκλωμάτων μιντιακών επιθέσεων και κατά παραγγελία αγιογραφιών με δημόσιο χρήμα εκθέτει @atsipras, @nikospappas16
Μετά τις αποκαλύψεις αυτών των συνεννοήσεων οι @atsipras, @nikospappas16, Μπενίσης, Σπίρτζης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
Διότι αποκαλύπτεται μια μαφία που λιμαίνεται και διαμοιράζει εξουσία, δημόσιο χρήμα, ενημέρωση, με συμμετοχή συγκεκριμένων.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αντί να χειροκροτούν "αρχιμανδρίτη" @nikospappas16 κ "πατριάρχη" @atsipras έπρεπε να ζητούν απαντήσεις.




Πηγή : newsit.gr



Διάλογοι φωτιά για τα επεισόδια και τις ληστείες – Πως έπεσαν στη φάκα οι “μπαχαλάκηδες”



Την πρώτη εγκληματική οργάνωση στα Ελληνικά χρονικά, η οποία κινείται στις παρυφές του Αντιεξουσιαστικού χώρου και προέβαινε στην δημιουργία οργανωμένων επεισοδίων σε γήπεδα και πορείες ενώ πραγματοποιούσαν ληστείες στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Έπειτα από έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και παρακολουθήσεις τηλεφώνων μέσω του υπέρ κοριού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν πέντε άτομα ενώ στην δικογραφία που συνέταξαν περιλαμβάνονται τα ονόματα άλλων 24 κατηγορουμένων.

Η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων ευθύνεται για μεγάλο μέρος των επεισοδίων που σημειώθηκαν στης 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, για τις απανωτές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και για επεισόδια σε γήπεδα όπως αυτά που σημειώθηκαν στο ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει συνομιλίες μεταξύ των συλληφθέντων όπου φαίνεται η προετοιμασία για επεισόδια σε πορείες και γήπεδα.


Μια ημέρα πριν την Πανελλαδική απεργία που είχε κηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, δυο από τους συλληφθέντες συνομιλούν στο τηλέφωνο προκειμένου να κανονίσουν να αγοράσουν “καψούλια” για τα “στυλό” εκτοξεύσεις φωτοβολίδων.

Η επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία έχει ως εξής:

Άνδρας Α: “Α, έχω πάρει μια, αλλά να κάνουμε έτσι, να κάνουμε καμιά βόλτα έτσι αύριο στην απεργία να ψειρίσουμε κάνα δημοσιογράφο.”

Άνδρας Α: “Ναι”.

Άνδρας Β: “..και δεν ξέρω τι έχει γίνει με το Μα.., μπορεί ρε φίλε να μην...δεν πήγα Εξάρχεια αυτές τις ημέρες και δεν του έδωσα τάλιρο, παίζει να μην μου χει πάρει, θα μου δώσεις εσύ και θα τα βρούμε στο επόμενο.”

Άνδρας Α: “..δεν σου έχει πάρει καψούλια;”

Άνδρας Α: “Εγώ άκου να δεις, εγώ έχω 24, ξέρω γω, όσα έχω εγώ. Σίγουρα θα έχει ο Μα... Τα 24 είναι 2,5 Ευρώ.”

Άνδρας Β: “Εντάξει μωρέ μαλα... Εντάξει κλαιν. Δεν εινια τα λεκ το θεμα, το θέμα είναι να έχω καψούλια για αύριο.”

Άνδρας Α: “Ναι δεν είναι τα λεκ. Να σου χου..Ναι, να χουμε καψου....Εντάξει αύριο δεν τα χρειάζεσαι ρε. Για την Κυριακή.”

Άνδρας Β: “..Ε και για αύριο. Δεν θα γίνει; Εγώ αύριο...”

Άνδρας Α: “..Ε αύριο δεν θα κάνουμε και τίποτα.”

Άνδρας Β: “Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και συ, δώσε δυόμιση, χρειάζομαι γιατί παίζει μπάλα και ο Ατρόμητος. Θα έρθεις εσύ;”

Άνδρας Α: “Εντάξει ξεκόλλα ρε μαλα...”

Άνδρας Β: “Με τα στυλό να γλεντήσουμε”

Άνδρας Α: “Σιγά ρε μαλα..θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα: Κράτα τα για 6 Δεκέμβρη (σ.σ. Επέτειος για την δολοφονία Α. Γουρουνόπουλου) ρε ηλίθιε.”


Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Η Google ενισχύει με 27 εκατ. ευρώ 128 ψηφιακά μέσα ενημέρωσης



Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει, με 27 εκατ. ευρώ, 128 ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη φάση χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο είναι ανάμεσα στους 128, λόγω της πολύγλωσσης διαδραστικής πλατφόρμας γραφικών που θα αναπτύξει για τους χρήστες της ιστοσελίδας και της κινητής εφαρμογής του.

Όπως είπε ο Πιντσάι, υπήρξε ένας «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) πήραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η πρωτοβουλία της, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, συνολικά θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας. Οι ενισχύσεις δίνονται σε μέσα ενημέρωσης κάθε μεγέθους, από νεοφυή έως παραδοσιακά και καθιερωμένα.


Πηγή : imerisia.gr