Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Αθήνα η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης




Η Αθήνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγότερο ασφαλείς πόλης της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercer.

Η  Mercer κάθε χρόνο διεξάγει έρευνα για το ποιες πόλεις είναι οι πιο ασφαλείς για να ζει και να εργάζεται κανείς. Η έρευνα αυτή γίνεται προκειμένου να βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες και άλλους εργοδότες να αποζημιώσουν δίκαια τους εργαζομένους τους κατά την τοποθέτησή τους σε διεθνείς αποστολές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κριτήρια που λαμβάνονται προκειμένου να σχεδιαστεί ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι η σχέση που υπάρχει με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και το κατά πόσο γίνεται σωστά η επιβολή του νόμου.

Η έρευνα έγινε σε 450 πόλεις ανά τον κόσμο και από αυτή η εταιρεία κατέληξε σε μία λίστα 230 χωρών που είναι οι πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αν και μία σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις ασφαλέστερες πόλεις για να ζει κανείς, υπάρχουν άλλες που κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο ως προς την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η Αθήνα βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο επικίνδυνων πόλεων της Ευρώπης, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής που έχει οδηγήσει σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Την πρώτη θέση στην κατάταξη έχει το Κίεβο και τη δεύτερη το Βελιγράδι.



Πηγή: business insider

Πηγή ΦΩΤΟ: business insider




Δείτε τι κάνει η σοκολάτα στον εγκέφαλό σας – Έρευνα με πολύ… φαιά ουσία


Νέα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Appetite αποκαλύπτουν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

“Με την εξαίρεση της 'μνήμης εργασίας', η επίδραση που έχει η σοκολάτα στον εγκέφαλο δεν μειώθηκε καθόλου στατιστικά από τα καρδιαγγειακά προβλήματα, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες”, ανέφεραν ο ερευνητές στην έκθεσή τους. Αυτό σημαίνει ότι η θετική επίδραση της σοκολάτας στην εγκεφαλική λειτουργία ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αν ο εγκέφαλος κάποιου επηρεάζεται από άλλους παράγοντες υγείας ή τρόπου ζωής.

Οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της γνωστικής εξασθένησης που έρχεται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας του Λουξεμβούργου και από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και από το πανεπιστήμιο του Maine ανέλυσαν τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες σχεδόν 1.000 κατοίκων στην περιοχή Συρακούσες της Νέα Υόρκης.

Οι συμμετέχοντες έφεραν εις πέρας διάφορα τεστ που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για τη μέτρηση ενός ευρέος φάσματος γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της Οπτικο-Χωρικής Μνήμης και Οργάνωσης, της Μνήμης Εργασίας, της Σάρωσης και Παρακολούθησης και της Αφηρημένης Σκέψης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική απόδοση “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”, σύμφωνα με τους ερευνητές.



Πηγή : scienceworldreport.com, iatropedia.gr


Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στη Χουριέτ: Ο φράχτης στη Θράκη θα γκρεμιστεί



Από τη Δυτική Θράκη οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ εκφράζουν αισιοδοξία πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα λύσει τα μειονοτικά προβλήματα, ενώ εξέφρασαν τη δέσμευσή τους πως θα γκρεμιστεί το «τείχος της ντροπής» στα σύνορα της Ελλάδα στη Θράκη που αυτή τη στιγμή υπάρχουν για να αποτρέπουν την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Μιλώντας στην τουρκική Χουριέτ και οι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν πως τρέφουν «μεγάλη ελπίδα» για τον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στα θέματα των μειονοτήτων. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, από την Ξάνθη, λέει στην εφημερίδα: «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας έχει πει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν. Επίσης έστειλε μήνυμα λέγοντας πως θα κατεδαφίσει το τείχος του αίσχους που έχει μήκος 12,5 χιλιόμετρα».

Από την μεριά του ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επισήμανε: «Τόσο η πλειοψηφία, όσο και η μειοψηφία στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να επικεντρωθούν στο να επιστρέψει η χώρα σε παραγωγική διαδικασία». Η εφημερίδα υποσημειώνει πως ο Καραγιουσούφ είναι ο μόνος Τούρκος στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ 

Η λέξη «Τούρκος»

Ακολούθως η εφημερίδα αναφέρει πως οι Τούρκοι στην Ελλάδα διαμαρτύρονται ότι οι ελληνικές αρχές θέλουν να πατάξουν τη λέξη «Τούρκος». Καίτοι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), η οποία αποφάνθηκε πως η «Τουρκική Ένωση» στην Ξάνθη πρέπει να πάρει αδειοδότηση, οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται την επιβάλουν την απόφαση.


Ο Καραγιουσούφ λέει επ' αυτού: «Έχω εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της Αριστεράς τα τελευταία 22 χρόνια και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί στις πρακτικές αντι-μειονότητας στην Ελλάδα». Σημείωσε, δε, πως ο Τσίπρας έχει τονίσει επανειλημμένα πως οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ πρέπει να υλοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές.



Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ένα επιπρόσθετο αίτημα της τουρκικής μειονότητας, όπως αναφέρει ο Καραγιουσούφ, είναι να εκλέγονται οι μουφτήδες από τους ίδιους τους μουσουλμάνους και όχι να διορίζονται από την Αθήνα, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, σημείωσε πως η τουρκική νεολαία στην Ελλάδα θα πρέπει να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, ενώ το πρόβλημα με την Κύπρο πρέπει να λυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου.

Στο μεταξύ, ο Ζεϊμπέκ τονίζει πως χρειάζονται σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα που επιδεινώθηκε λόγω της κρίσης. «Η Ελλάδα χρειάζεται την Τουρκία», είπε και υπενθύμισε πως είχε παρουσιάσει πρόσφατα στην ελληνική βουλή μια πρόταση που να επιτρέπει στους Τούρκους τουρίστες να λαμβάνουν μια βίζα 72 ωρών.



Πηγή:  iefimerida.gr




Tην νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας ζητά η νεολαία των Φιλελεύθερων στη Σουηδία



Οι βόρειες χώρες μαζί με την Γερμανία μας έχουν αφήσει άφωνους με τις ανωμαλίες τους και μάλιστα το θράσος των ανώμαλων είναι να διεκδικούν κιόλας ώστε να καλύπτονται με νόμο τα ανώμαλα ένστικτα τους.

Είχαμε την νομιμοποίηση των παιδόφιλων με πρώτη στην Σουηδία οι οποίοι θα εκπροσωπούνται και με κόμμα, έχουμε και τα δικαιώματα των κτηνοβατών μαζί με τους οίκους ανοχής που κακοποιούνται ζωάκια με πρώτη την Γερμανία και τώρα επειδή υπάρχουν πλήθος βόρειοι ανώμαλοι που τους λέμε και πολιτισμένους έχουν σειρά οι νεκρόφιλοι και οι αιμομίκτες!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr και τρομάζουμε ότι οι βορειοευρωπαίοι ανώμαλοι εκτός της παιδεραστίας και της κτηνοβασίας θέλουν να νομιμοποιήσουν και την νεκροφιλία και την αιμομιξία.

Μία ταξιδιωτική οδηγία σε Έλληνες που επισκέπτονται αυτά τα ανώμαλα κράτη καλό τα ήταν να υπήρχε και να αναγράφει ποιοι είναι οι κίνδυνοι για μια οικογένεια Ελλήνων που ταξιδεύει προς τα εκεί και να αναγράφει ότι το ταξίδι γίνεται με δικιά σας ευθύνη γιατί  θα κυκλοφορείται με πλήθος παιδεραστών, κτηνοβατών, νεκρόφιλων και αιμομικτών που θεωρούνται και νόμιμοι.

Το άρθρο :

Η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε

Επίσημη πρόταση για τη νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας κατέθεσε η νεολαία του Σουηδικού Φιλελεύθερου Κόμματος, επισημαίνοντας ότι επειδή αυτές οι πρακτικές «θεωρούνται από το ευρύ κοινό ως ασυνήθιστες και αηδιαστικές» αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και παράνομες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε.

«Δεν μας αρέσουν γενικά οι νόμοι που έχουν να κάνουν με την ηθική και η νομοθεσία μας δεν προστατεύει έτσι κι αλλιώς κανέναν με την τρέχουσα μορφή της» είπε στην εφημερίδα Aftonbladet η Cecilia Johnsson, εκπρόσωπος της νεολαίας των Φιλελευθέρων. 

«Ως νέοι άνθρωποι έχουμε χρέος να ανοίξουμε το μυαλό μας. Κατανοώ ότι η νεκροφιλία και η αιμομιξία θεωρούνται ασυνήθιστες και αηδιαστικές πρακτικές από το ευρύ κοινό, όμως η νομοθεσία δεν μπορεί να βασίζεται στο τι είναι αηδιαστικό και τι όχι», τόνισε η κυρία Johnsson, ανακοινώνοντας την απόφαση της κεντρικής επιτροπής της νεολαίας να στηρίξει τη νομιμοποίηση των δύο πρακτικών. Ειδικά για τη νεκροφιλία, η εκπρόσωπος των νεολαίων δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι τι θα συμβεί στο κορμί μας όταν πεθάνουμε». 

«Είτε θες να δωρίσεις τη σορό σου σε ένα μουσείο ή στην επιστήμη ή να την κληροδοτήσεις σε κάποιον για να κάνει σεξ μαζί της, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση της νεολαίας του κόμματος των Φιλελευθέρων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του κόμματός τους. Ένας πρώην βουλευτής του FP τους χαρακτήρισε μάλιστα «βλάκες», οι οποίοι θέλουν μόνο να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και όχι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.


Όταν ένα δήμος διαθέτει σοβαρότητα και πολιτισμό




Διαβάσαμε στο karditsa24.gr και μας άρεσε το σύνθημα Σεβασμός δε κάθε μορφή ζωής!!

Τις πρώτες ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε στην πόλη ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Όμιλο Καρδίτσας.

Η μία από τις δύο ταΐστρες τοποθετήθηκε στην βόρεια είσοδο του Παυσιλύπου, στο  ύψος της γέφυρας και η άλλη στο χώρο πίσω από τη βρύση του Αθλητικού Πάρκου, δύο χώρους που συχνάζουν πολλοί συμπολίτες, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η τοποθέτηση των καλαίσθητων ταϊστρών που διαθέτουν και δοχείο για νερό, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Καρδίτσας να αμβλυνθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, καθώς η έλλειψη τροφής θεωρείται βασική αιτία για την επιθετικότητα που εκδηλώνουν ορισμένα εξ” αυτών.

Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι το προσεχές διάστημα να τοποθετήσει ταΐστρες σε περιμετρικά σημεία της πόλης με στόχο να προσελκύσει εκτός κέντρου τα περισσότερα αδέσποτα ζώα.

Σημειώνεται οτι, πέρα από το Δήμο και τον Φιλοζωϊκό Όμιλο, στις ταΐστρες μπορούν να αφήνουν φαγητό για τα αδέσποτα και όσοι δημότες επιθυμούν να βοηθήσουν σ” αυτή την προσπάθεια.





Το «πραξικόπημα» της αναζήτησης από την Google και άλλες θεωρίες συνωμοσίας


Φρενίτιδα κατέλαβε τους χρήστες του Διαδικτύου και τα Social Media από το περίφημο άρθρο που αναπαράχθηκε από τo «left.gr» και στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο αλγόριθμος της Google συμμετέχει ενεργά στην κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Όπως και να το δει κανείς, η θέση κινείται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και έδωσε πάτημα στους συμμετέχοντες στα κοινωνικά δίκτυα για να κάνουν πάρτι με την άποψη αυτή.

Εντούτοις, υπάρχει και μία άλλη διάσταση που είναι εξόχως σοβαρή και αφορά τους λόγους για τους οποίους το «left.gr» προσχώρησε στην παραδοξολογία του θέματος και το δημοσίευσε. Είναι δεδομένη η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα εγχώρια μέσα και το πώς αυτά καταγράφουν τα πολιτικά δρώμενα. Πολύ περισσότερο, θα ήθελε να μπορέσει να παρέμβει στις ειδήσεις που προβάλλει η ιστοσελίδα των ειδήσεων της Google και τις καταχωρήσεις που προβάλλονται εκεί σε σχέση με το κυβερνητικό έργο. Επί της ουσίας, αυτή η προσπάθεια δεν έχει να κάνει μόνο με το περιεχόμενο των καταχωρήσεων αλλά με τα ίδια τα μέσα που τις καταχωρούν.

Όπως είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τον αλγόριθμο της Google που καθορίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ο τρόπος που λειτουργεί είναι ενιαίος παγκοσμίως και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε καταχωρήσεις φιλικές προς την κυβέρνησης ενός κράτους και σε εχθρικές. Υπάρχει μία σειρά κριτηρίων που καθορίζουν τις εμφανίσεις των αποτελεσμάτων και ανάμεσα σε αυτά δεν είναι η κατακρήμνιση της ελληνικής κυβέρνησης.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος της Google και αν θα έπρεπε οι κανόνες που τον διέπουν να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερης διαβούλευσης, καθώς αυτήν τη στιγμή και σε έναν μεγάλο βαθμό, μονοπωλεί το πεδίο της διαδικτυακής αναζήτησης. Επίσης, εγείρονται ζητήματα φορολόγησης από τις χώρες και, φυσικά την Ελλάδα, στις οποίες δραστηριοποιείται και κερδοφορεί η Google μέσα από τα πολλά διαφορετικά προϊόντα της. Ακόμη, υπάρχει σοβαρό ζήτημα για το αν και κατά πόσο είναι ορθή η πρακτική της αποθήκευσης σελίδων άλλων ιστοτόπων σε δικούς της servers, οι οποίοι έχουν παρασυρθεί από την κούρσα της προβολής και αποδέχονται τις όποιες πρακτικές της εταιρείας, δίχως να εξετάζουν αν παραβιάζονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Εντούτοις, όλα αυτά τα ζητήματα απέχουν έτη φωτός από τις θεωρίες περί «πραξικοπήματος αναζήτησης» από την Google.

Τάσος Οικονόμου 
Πηγή : cnn.gr


Τα παιδία παίζει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό



Είναι δυνατόν για να περνάει η ώρα των αστροναυτών να αμολάν γορίλες και να κυνηγιούνται;


Δείτε το video : 




Παραδικαστικό και πάλι στο προσκήνιο



Να λοιπόν που… ξανάρχονται, ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα, που λέει και το λαϊκό άσμα. Μόνο που αυτήν τη φορά είναι τα χρόνια που ξετυλίχθηκαν διάφορες ιστορίες των παραδικαστικών κυκλωμάτων, για διάφορες υποθέσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν μονοπωλήσει τα φώτα της επικαιρότητας. 

Με όσα συνέβησαν την τελευταία 5-6 χρόνια, το κατρακύλισμα της ελληνικής οικονομίας, τα μνημόνια, τις διάφορες τρόικες, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, τη δύσκολη καθημερινότητα, φαίνεται να ξεχάσαμε και μιαν άλλη πληγή του ελληνικού κράτους, το παραδικαστικό κύκλωμα και τους πρωταγωνιστές του πριν από αρκετά χρόνια…

Έρχεται λοιπόν και πάλι τις επόμενες μέρες στο προσκήνιο η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος (συγκεκριμένα το σχέδιο Β’), αφού το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με απόφασή του παραπέμπει σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (εκβίαση, ηθική αυτουργία σε εκβίαση, παθητική και ενεργητική δωροδοκία κ.λπ.) τον πρώην εφέτη Γεώργιο Ευσταθίου, τον πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, τους επιχειρηματίες Διονύσιο Ζήκο και Ιωάννη Μπολέτση κ.ά., οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τις επόμενες μέρες… 

Η πρόταση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην εφέτης κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε εκβίαση, ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο Διονύσιος Ζήκος για εκβίαση και ο Ιωάννης Μπολέτσης για δωροδοκία. 

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες του τελευταίου για εκβιασμό από τους Ευσταθίου, Γιοσάκη, Ζήκο, κάτι που αναγνώρισε ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος και έκανε τη σχετική έρευνα, και είχε προτείνει την απαλλαγή του Μπολέτση αφού δεν διαπίστωσε επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του. 

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Από τη συνολική εκτίμηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντος ότι δεν κατέβαλε με δική του πρωτοβουλία χρήματα στα εμπλεκόμενα στην παρούσα υπόθεση πρόσωπα αλλά αντίθετα η ενέργειά του ήταν αποτέλεσμα έντονου φόβου που του προξένησαν οι Γιοσάκης και Ζήκος με την απειλή ότι, εάν δεν κατέβαλλε το ποσόν που ζητούσαν για λογαριασμό του Γ. Ευσταθίου, θα καταδικαζόταν και θα οδηγείτο στη φυλακή».

Και εδώ αρχίζουν περίεργα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση ενώ ανακύπτει το ερώτημα γιατί το Συμβούλιο Εφετών δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση του εισαγγελέα και παρέπεμψε και τον Μπολέτση σε δίκη ως κατηγορούμενο. 

Αντίφαση

Όπως εκτιμούν κύκλοι της Δικαιοσύνης, με τον τρόπο αυτόν αποδυναμώνεται η διερεύνηση της αλήθειας από την πλευρά του δικαστηρίου, αφού πρακτικά και ουσιαστικά ευνοούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, καθώς ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας τους, αυτός που αποκάλυψε δηλαδή όλη την ιστορία, δεν θα μπορεί να καταθέσει λόγω του ότι είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος!

Σύμφωνα πάντα με νομικούς και δικαστικούς κύκλους, προκύπτει ακόμα ένα θέμα, αφού το βούλευμα περιέχει μια σοβαρή αντίφαση που από μόνη της το αποδυναμώνει. Συγκεκριμένα, δέχεται ότι ο καταγγέλλων υποσχέθηκε να δώσει στον τότε εφέτη 150.000 ευρώ για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο πρώτο δικαστήριο για το παραδικαστικό, γι’ αυτό και τον παραπέμπει για ενεργητική δωροδοκία δικαστή, αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει και τον δικαστή (τον Γ. Ευσταθίου) για εκβίαση αφού δέχεται ότι ο Ι. Μπολέτσης εκβιάστηκε από αυτόν και τον Γιοσάκη για να του καταβάλει το ίδιο ποσό των 150.000 ευρώ. Δηλαδή ο καταγγέλλων κατά το βούλευμα είναι κατηγορούμενος αλλά και θύμα. 

Είναι φανερό λοιπόν ότι η πρώτη εκδοχή του βουλεύματος αναιρεί τη δεύτερη και αντίστροφα. Δηλαδή είτε ο Μπολέτσης προσπάθησε να δώσει στον δικαστή 150.000 ευρώ, όποτε είναι ένοχος ενεργητικής δωροδοκίας, είτε απειλήθηκε και εξαναγκάστηκε να καταβάλει στον ίδιο δικαστή το ίδιο ποσό, όποτε είναι θύμα. Γιατί και τα δύο δεν γίνεται να είναι!!! 

Ουσιαστικά δηλαδή το βούλευμα αυτοαναιρείται γιατί, αν ο Μπολέτσης εκβιάστηκε, δεν είναι δυνατόν να δωροδόκησε και, αν δωροδόκησε, δεν είναι δυνατόν να εκβιάστηκε! Κατά συνέπεια, εδώ δεν έχουμε μόνο μια απλή αντίφαση, αλλά και έναν παραλογισμό. Το ζητούμενο είναι γιατί. Μήπως… για να χαθεί η αλήθεια ανάμεσα στα ερωτήματα που γεννιούνται και η υπόθεση να βγει από την ουσία της; 


Πηγή : topontini.gr


Πώς να λες τα "ΟΧΙ" που πρέπει, αλλά δυσκολεύεσαι να πεις



Αρκετές φορές έχουμε συμφωνήσει ή έχουμε δεχτεί να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούσαμε. Θες τα αργά αντανακλαστικά, θες η ανάγκη; Κάποιες φορές, είπαμε ορισμένα "ναι", που μάλλον έπρεπε να είναι "όχι".

Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι να λες "όχι" ή δεν έχεις τον τρόπο να το κάνεις, οι ειδικοί έχουν την λύση και μάλιστα προτείνουν tricks και tips που θα μπορούσαν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τη Leslie Shore, συγγραφέα του βιβλίου "Listen to Succeed: How to Identify and Overcome Barriers to Effective Listening", η άρνηση πρέπει να ειπωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε αυτός που μας ρωτάει κάτι, να καταλαβαίνει εξ αρχής, ότι το "όχι" είναι οριστικό.

Η Shore, όπως σημειώνεται στο Fast Company, εξηγεί: "Το κλειδί είναι να εκφράσετε την απάντησή σας με ειλικρίνεια και σεβασμό, με τις λέξεις που ταιριάζουν στην κατάσταση". Ποιες είναι αυτές; 

Πώς να πεις "όχι" σε έναν συνάδελφο (που σε φορτώνει extra δουλειά)

H Shore λέει πως στην απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο φόρτος εργασίας μας, η ποιότητά της και οι προτεραιότητες, ώστε αυτός που ρωτάει να μην μπορεί να το αμφισβητήσει.

Πιθανές απαντήσεις:


  • "Ευχαριστώ που με ρωτάς, αλλά έχω ήδη αρκετά να κάνω και δεν μπορώ να αναλάβω κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή".
  • "Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά είμαι απασχολημένος, ίσως ο τάδε θα μπορούσε να σε βοηθήσει, καθώς έχει τα προσόντα που χρειάζεσαι".





Πώς να πεις "όχι" στον προϊστάμενο (με τις παράλογες απαιτήσεις)

Η ειδικός παραδέχεται πως το "όχι" σε έναν προϊστάμενο είναι λίγο πιο δύσκολο από το "όχι" σε έναν συνάδελφο, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση στην απάντηση καλό είναι να υπογραμμίζεται ο φόρτος εργασίας και γιατί όχι, να ζητείται βοήθεια.

Πιθανές απαντήσεις:


  • "Με κολακεύει που με θεωρείτε ικανό για αυτό, αλλά έχω αρκετή εργασία και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εκτός αν επιθυμείτε να αλλάξω τις προτεραιότητες της τρέχουσας εργασίας μου".
  • "Εκτιμώ που μου το ζητάτε, αλλά δεδομένου του φόρτου εργασίας μου, η ποιότητά της δεν θα είναι καλή, αν αναλάβω κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή".

Εξάλλου, σύμφωνα με τον καθηγητή επικοινωνίας στο Ουισκόνσιν School of Business, David A. Wars, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, σύμφωνα με τον οποίο μπορούμε να εκφράσουμε το "όχι":
  • "Δεν υπάρχει χώρος στο πρόγραμμα μου μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αλλά τα πράγματα είναι εύκολα για εμένα τον Μάρτιο. Αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε κάποια βοήθεια από εμένα, θα είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω".


Πώς να λες "όχι" στην κοινωνική σου ζωή (όταν καταντά κουραστική)

H Shore λέει πως στην προσωπική μας ζωή, το "όχι" έχει να κάνει με τον σεβασμό και τα όρια, εξηγώντας πως η απάντηση: "Ευχαριστώ που με σκέφτηκες, αλλά έχω σχέδια", θα έπρεπε να είναι επαρκής. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι λίγο περισσότερο πιεστικοί, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε δικαιολογίες.


Και αν δεν τα καταφέρουμε;

Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, να μην πιάσει τίποτα από όλα τα ανωτέρω "τρικ" ή να μην μας δοθεί η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Η Leslie Shore προτείνει να κερδίσουμε λίγο χρόνο, για να επανέλθουμε με κάτι από τα παραπάνω.

Πιθανές απαντήσεις:
  • "Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να ελέγξω κάποια πράγματα πριν δώσω μία απάντηση".
  • "Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω. Μπορώ να σας απαντήσω αργότερα;”"


Για το τέλος, σημειώνει ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι "είναι μέσα στα δικαιώματά μας, να λέμε 'όχι', ακόμα και χωρίς λόγο. Ένα απλό 'λυπάμαι αλλά δεν μπορώ', μπορώ να είναι προτιμότερο, ειδικά σε περιπτώσεις, όπου αυτό που μας ζητούν να κάνουμε έχει προθεσμία".

Φτάνει να μην αρχίσουμε να αρνούμαστε αυτό για το οποίο πληρωνόμαστε. Ο οδηγός αυτός αναφέρεται, προφανώς, σε εκείνες τις περιπτώσεις που το ζητούμενο είναι κάτι επιπλέον του συμφωνηθέντος.


Πηγή : pathfinder.gr


Απάτη : Φέρνουν ψωμί από Σκόπια και Βουλγαρία και το… βαφτίζουν ελληνικό



Ξεκινάει από τον προορισμό του με άλλη εθνικότητα και μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα έχει γίνει... ελληνικό. Ο λόγος για το ψωμί από τη Βουλγαρία ή την πΓΔΜ, που περνά καθημερινά τα σύνορα μέσω Προμαχώνα και Ευζώνων, αποσυσκευάζεται εν κρυπτώ σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (μεταξύ άλλων σε Διαβατά, Σουρωτή, Άγιο Βασίλειο, αλλά και σε Καβάλα και Δράμα) και "βαφτισμένο" πλέον ελληνικό πωλείται ώς τέτοιο σε πρατήρια άρτου του ελληνικού Βορρά.

Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο τα τελευταία τέσσερα- πέντε χρόνια, ενώ ώς προς το μέγεθός του, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τρεις νταλίκες από τη Βουλγαρία και την πΓΔΜ ξεφορτώνουν ψωμί στην Ελλάδα κάθε μέρα, όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νότης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις διεθνείς εκθέσεις "Detrop Boutique", "Artozyma" και 'Ελλήνων Κόσμημα' της ΔΕΘ-Helexpo AE.

"Ο μόνος έλεγχος μπορεί να γίνει από το τελωνείο [...] Τα ψωμιά αυτά χάνονται στην Ελλάδα και βαφτίζονται ελληνικά δεν ξέρω πώς, πριν καταλήξουν στα πρατήρια άρτου" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη επισημάνει ότι στα τελωνεία πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι προς αποφυγήν αντίστοιχων φαινομένων. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, όταν βλέπουν μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης του ψωμιού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα -όπου, σημειωτέον, λειτουργούν περίπου 14.500 επιχειρήσεις αρτοποιίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρές και μεσαίες- εισάγει σιτάρι το οποίο μεταποιεί σε πολύ καλής ποιότητας ελληνικά άλευρα. Ως αποτέλεσμα, έχει περιοριστεί η εισαγωγή ξένων αλεύρων, τα οποία έμπαιναν στην αγορά άνευ ποιοτικού ελέγχου. Η εξισορρόπηση των τιμών στα ελληνικά άλευρα, έχει πλέον πείσει τους αρτοποιούς να τα προτιμούν δεδομένου ότι υπερτερούν και σε ποιότητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη ότι εταιρείες του κλάδου των μηχανημάτων αρτοποιίας κλείνουν συμφωνίες στο εξωτερικό, αποκτώντας παρουσία στη γεωγραφική γειτονιά της Ελλάδας. "Δύο επιχειρήσεις κατασκευής μηχανημάτων έκλεισαν συμφωνίες στην Αλβανία, ενώ άλλες δύο, σχεδιασμού μηχανημάτων, διαθέτουν ήδη παρουσία στη χώρα. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα βοηθήσει πολύ και τον δικό μας κλάδο” κατέληξε. 


Πηγή : topontiki.gr


Οι εκβιαστές των ΜΜΕ και ο «Αρχιμανδρίτης»




«Το Βήμα» αποκαλύπτει το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για το κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ - Η διανομή των κονδυλίων, οι συνεννοήσεις για τους «δικούς μας ανθρώπους» και τα επτά νέα πρόσωπα - Τα κολακευτικά σχόλια με αντάλλαγμα χρήματα από κρατικές διαφημίσεις

Παράνομες χρηματοδοτήσεις ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ προκειμένου να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά αλλά και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης - ακόμη και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών- αποκαλύπτονται στην δικογραφία για το μεγάλο κύκλωμα εκβίασης και χρηματισμών που ανέδειξε, τα τελευταία 24ωρα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Βασικοί κατηγορούμενοι είναι 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολης» κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ο 50χρονος δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μουσσάς, και ο 35χρονος συνάδελφός του κ. Χρήστος Φράγκου.


Στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, έκτασης 23 σελίδων, που έχει βασιστεί σε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και σε διάφορους χώρους, καταγράφονται δεκάδες συνεννοήσεις για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα υπέρ του «Αρχιμανδρίτη» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς- ενώ σε άλλο σημείο ζητούνται συναντήσεις εμπλεκομένων με τον «Πατριάρχη Αλέξιο», όπως αποκαλούν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τον οποίο ωστόσο παραμένει άγνωστο αν γνώριζε οτιδήποτε για τις μεθοδεύσεις.

Με κύριο αντάλλαγμα, χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ -που θα συμμετείχαν στο σύστημα των ύποπτων επαφών και θα έγραφαν τα «θετικά» σχόλια- από διαφημίσεις κυρίως της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ.

Για αυτόν τον λόγο τα τρία κεντρικά μέλη του κυκλώματος ήσαν σε διαρκή επαφή αλλά στην συνέχεια εκβίαζαν μια υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων μεγάλης ΔΕΚΟ, η οποία φέρεται να γνωρίζει τον υπουργό Επικρατείας, και η οποία έπαιζε έναν ρόλο οργανώτριας στο σύστημα κατανομής διαφημίσεων και χρημάτων που προσέγγιζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η γυναίκα αυτή που ήταν συνεργάτιδα και αρθρογραφούσε με τον Χρήστο Φράγκου προχώρησε σε καταγγελία στις 11 Φεβρουαρίου 2016 εναντίον των «εκβιαστών» από όπου και ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη στη δικογραφία αναδεικνύεται ο ρόλος επτά τουλάχιστον δημοσιογράφων ή ιδιοκτητών sites που φέρεται να προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με αντάλλαγμα χρήματα από τις διαφημίσεις. Ορισμένοι εξ αυτών ασκούσαν κριτική σε μέλη της κυβέρνησης αλλά μετά την συνεννόηση τους με τους τρεις κατηγορούμενους και την έναρξη της χρηματοδότησης από τις ΔΕΚΟ άλλαξαν αμέσως «γραμμή».

Επιπλέον θέματα συζήτησης γίνονται για το ενδεχόμενο της ανάληψης της θέσης του Προέδρου του Υπερ - ταμείου Αποκρατικοποιήσεων όπου επιχειρείται η τοποθέτηση «ανθρώπου εμπιστοσύνης», για να μην υπάρχουν αρνητικά σχόλια για υψηλόβαθμα στελέχη ΔΕΚΟ αλλά και Τραπεζών.

Ανάμεσα στα άλλα στο διαβιβαστικό σημειώνεται ότι ο «ο κ. Μαυρίκος έχει αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο σχολίασε ότι υπήρχε «συμφωνία» μεταξύ του τέως πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα Αλέξη να μην αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας». Σε άλλο σημείο τα μέλη του κυκλώματος συζητούν «θα καθαρίζουμε είκοσι τον μήνα (από ΕΥΔΑΠ). Είκοσι είναι δεδομένα. Θα κανονίσουμε και στα ΕΛΠΕ τι δίνουνε; Όχι είκοσι, ογδόντα. Είναι η ΔΕΗ, ογδόντα και η Εθνική Τράπεζα κατοστάρικο, είναι πολλά λεφτά. Πεντακόσια με πεντακόσια στο χέρι». Επιπλέον σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι «ο Μαυρίκος είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να "κτυπήσουν". Αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα».

Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου που εκπροσωπεί -μαζί με τον νομικό κ. Γιώργο Δρίλλη - νομικά τον κ. Μουσσά ανέφερε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ότι «ο πελάτης μου δηλώνει ότι είναι αθώος. Η ενδελεχής εξέταση της δικογραφίας και των στοιχείων θα οδηγήσει στα ασφαλέστερα συμπεράσματα».


Πηγή : tovima.gr



Προσοχή! Αποσύρονται εκατομμύρια σοκολάτες Mars, Snickers και Milky Way



Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars Inc ανακοίνωσε σήμερα μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της, κυρίως των Mars και Snickers, αλλά και άλλων, αφού βρέθηκαν κομμάτια πλαστικού σ' ένα προϊόν της.

Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλείται τη θυγατρική της Mars στην Ολλανδία, στη χώρα αυτή πραγματοποιείται επίσης ανάκληση των ίδιων προϊόντων.

Ο όμιλος αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του πως ανακαλεί ορισμένα από τα προϊόντα του και στη Γαλλία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

"Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν", αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.
Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ.

Στην ανακοίνωση της Mars δεν αναφέρεται ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.


Πηγή : imerisia.gr



Αστεροειδής ανατινάχθηκε πάνω από τον Ατλαντικό



Ενα διαστημικό αντικείμενο, πιθανότατα ένας μικρός αστεροειδής, εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό στα ανοιχτά της Βραζιλίας στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε μόλις τώρα γνωστό. Η έκρηξη που έγινε στην ατμόσφαιρα, διαλύοντας τον βράχο, προτού αυτός φθάσει στη Γη, ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί μετά από εκείνη που είχε συμβεί πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013.

Ευτυχώς έσκασε στον αέρα

Εκτιμάται ότι η νέα έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια περίπου 13.000 τόνων ΤΝΤ, δηλαδή όσο η ατομική βόμβα της Χιροσίμα το 1945, αλλά ήταν 40 φορές μικρότερη έναντι των 500.000 τόνων ΤΝΤ στο Τσελιάμπινσκ. Η έκρηξη συνέβη σε ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού και σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τις βραζιλιανικές ακτές και μάλλον πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους, με εξαίρεση τη NASA που κατέγραψε το συμβάν και πιθανότατα κάποιους στρατιωτικούς δορυφόρους.

Περίπου 30 μικροί αστεροειδείς διαμέτρου ενός έως 20 μέτρων καίγονται στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, οι περισσότεροι πάνω από θάλασσες. Ο αστεροειδής του Ατλαντικού ίσως είχε διάμετρο πέντε έως επτά μέτρων. Ένας άλλος πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής, που έχει ήδη εντοπισθεί από τη NASA, o 2013 TX68, μεγέθους παρόμοιο με αυτό της φάλαινας, αναμένεται να περάσει σχετικά κοντά από τη Γη στις 5 Μαρτίου. Αν εισερχόταν στην ατμόσφαιρα της Γης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα προκαλούσε έκρηξη διπλάσια του Τσελιάμπινσκ.


Πηγή : tanea.gr


Διεθνής Αμνηστία: Υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι να ελπίζει κανείς ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος



Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας είναι πιο δυσοίωνη από ποτέ. Η οργάνωση μιλά για δραματική κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις ηπείρους.

Το 2015 χαρακτηρίστηκε ως μια κακή χρονιά, την ώρα που η  οργάνωση καταγράφει κραυγαλέες και συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προειδοποιεί για τις συνέπειες. Σύμφωνα με τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση, υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι να ελπίζει κανείς ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος και πιο ειρηνικός. 

Πρόσφυγες:Άνθρωποι χωρίς δικαιώματα 

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας χαρακτηρίζει καταστροφική την κατάσταση των προσφύγων παγκοσμίως, τονίζοντας ότι από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο αριθμός των προσφύγων διεθνώς, δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος όσο σήμερα. 

Όπως επισημαίνεται, σε δημοσίευμα της DW και παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματά τους κατοχυρώνονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και τη Σύμβαση της Γενεύης, οι πρόσφυγες είναι σε πολλές περιπτώσεις, άνθρωποι χωρίς δικαιώματα.  

«Η ΕΕ εξακολουθεί να ποντάρει στον αποκλεισμό και θα εξακολουθήσει να θωρακίζει τα σύνορά της για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη» τονίζει στην DW η Σελμίν Καλισκάν, γενική γραμματέας της οργάνωσης στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις περί ποσοστώσεων για την υποδοχή προσφύγων, η Σελμίν Καλισκάν τις θεωρεί μεν νόμιμες, τονίζει ωστόσο ότι η επιβολή ποσοστώσεων ή ανώτατων ορίων υποδοχής προσφύγων δεν επιτρέπεται ποτέ να θέσουν εκτός ισχύος τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η νεότερη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στρέφει ακόμη την προσοχή της στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα της ασφάλειας. Εκπρόσωποι της οργάνωσης τονίζουν ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας χρησιμοποιείται συχνά ως επιχείρημα για «μαζική παρακολούθηση, καταστολή και περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Όπως επισήμανε ο Τζον Νταλχούιζεν, «αν δει κανείς την απάντηση στις επιθέσεις στο Παρίσι, θα παρατηρήσει ότι κράτη αντέδρασαν με σειρά μέτρων που ενέτειναν τη διαδικασία διάβρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία είχε ξεκινήσει μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου».

Το 2015 επιδεινώθηκε η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Ευρώπη. Όπως δήλωσε στην DW ο Τζον Νταλχούιζεν, επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, «το 2015 ήταν μια θυελλώδης χρονιά στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και μια κακή χρονιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπου και να έστρεφε κανείς το βλέμμα του οι ριζικές αιτίες για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν οι ίδιες. Δηλαδή επρόκειτο για κράτη που θεωρούσαν ότι το κόστος του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεπερνούσε τα πιθανά οφέλη. Στη δυτική Ευρώπη, ως απάντηση στην προσφυγική κρίση με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις και διώξεις και να πνίγονται σε αριθμούς ρεκόρ, είδαμε κράτη να προστατεύουν τα σύνορά τους σε βάρος του σεβασμού των δικαιωμάτων και αναγκών των προσφύγων».



Πηγή: iefimerida.gr 


Γεροβασίλη κατά left.gr: Συνωμοσιολογία το δημοσίευμα για την Google




«Δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν αρκετά σοβαρά» η απάντηση της για το δημοσιεύμα σχετικά με τη... συνωμοσία ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Google - Υποστήριξε ότι ««η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το προσφυγικό με όσο όσο οξύ τρόπο και αν εμφανιστεί αυτό»

Σε πλήρες άδειασμα της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδας left.gr για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ η Google εξυφαίνει συνωμοσία σε συνεργασία με μεγάλα ΜΜΕ όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το protothema.gr, προχώρησε μια ημέρα μετά το σάλλο και τα... γέλια που προκλήθηκαν από τους ισχυρισμούς αυτούς η κυβέρνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Δημοσιεύματα που κάνουν μερικές υποθέσεις τα βλέπουμε, τα εξετάζουμε, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν αρκετά σοβαρά. Θα πρέπει να υπάρχουν άλλα στοιχεία και να μην πρόκειται για μια συνωμοσιολογική διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη μετά από σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά το προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όσο οξύ τρόπο και αν εμφανιστεί αυτό. Οι προσφυγικές ροές πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους μη καταπάτησης των δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για μια «εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση» καθώς, όπως είπε «ακόμα και αυτά που συμφωνήθηκαν σε επίπεδο αρχηγών κρατών σήμερα αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους κρατών μελών και μη κρατών μελών της ΕΕ».

Σχολιάζοντας, δε, την αυριανή διάσκεψη που έχει συγκαλέσει η Αυστρία ανέφερε ότι «η πρακτική κρατών μελών της ΕΕ είναι πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη και έρχεται σε αντίθεση με αποφάσεις θεσμικών οργάνων». «Αναμένουμε την εμπλοκη του ΝΑΤΟ και το επιχειρησιακό του σχέδιο, για το οποιο δεν υπαρχει ακομη συμφωνια εξαιτίας αντιρρήσεων απο την τουρκια» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι αφενός είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής βέτο στην ΕΕ και αφετέρου ότι η κυβέρνηση δεν καθυστέρηση στην αντίδραση έναντι της Αυστρίας».

Όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος «δεν υπαρχει θεμα Μουζαλα, μάλιστα και ο ιδιος εξεφρασε τη δυσφορια του για τις φήμες περι παραίτησης. Σηκώνει μεγάλος βάρος, κανει υπεράνθρωπες προσπαθειες και καποιοι δημιουργούν θεμα».

Για τη διαπραγμάτευση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται, . Η θέση μας είναι ότι οι θέσεις συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά, απομένει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και το ΔΝΤ. Από ευρωπαϊκής πλευράς τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών έχει υπογραμμιστεί ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτατα η αξιολόγηση».

Αναφερόμενη στη λίστα Μπόργιανς προανήγγειλε πολιτική συνέχεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το θέμα επιμένοντας ότι «από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι η τότε κυβέρνηση απέρριψε πρόταση για συνεργασία και παροχή στοιχείων για φοροδιαφυγή» προσθέτοντας ότι «ο απαραδεκτος χειρισμός έγινε στο υψηλότατο επίπεδο».

Σε ερώτηση για την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «ο πρωθυπουργος θα εξετάσει την πρόταση και θα υπάρξει απάντηση σε επόμενο χρόνο».

Η κυρία Γεροβασίλη τοποθετήθηκε και για το θέμα με τη σύλληψη του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων κάνοντας λόγο για ένα «σοβαρό θέμα», για το οποίο «θα υπαρξει διερεύνηση». Κάλεσε, δε, την αξιωματική αντιπολιτευση να δωσει διευκρινίσεις γιατί, όπως είπε, «ο εκδότης που κατηγορειται συνεργαζόταν και ειχε διοριστεί σύμβουλος σε πολλά στελέχη της ΝΔ». «Η υπόθεση δικαιώνει την κυβερνηση για την τάξη και διαφάνεια που θελει να βάλει στο διαδίκτυο σχετικα με τη διανομή της κρατικής διαφήμισης» κατέληξε για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Πηγή : protothema.gr


ΣΚΟΠΙΑ: Το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα δεν αποτελεί «μονομερή απόφαση»



«Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

To κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει ντε φάκτο στον διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες, δεν αποτελεί «μονομερή απόφαση» των Σκοπίων, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.


«Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση», λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν. 

«Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες», που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.


Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει επίσης τον «ηγετικό ρόλο» της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό «να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης» που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.



Πηγή: skai.gr


Μόνο με νέο δανεισμό θα μπορέσει το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαρτίου



Δάνειο συνολικού ύψους 210 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και της ΔΕΗ, ζήτησε να λάβει το ΙΚΑ για να πληρώσει τις συντάξεις του Μαρτίου.

Σύμφωνα με δύο αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια» τις οποίες υπογράφει ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος προβλέπεται δάνειο 210 εκατ ευρώ, δανεισμός του ΙΚΑ που έχει γίνει συνήθεια τους τελευταίους μήνες , ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις το ΙΚΑ θα δανειστεί από τις 25 Φεβρουαρίου  100 εκατ. ευρώ από το ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ, 70 εκατ. ευρώ από τον τομέα ασφαλισμένων του Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ από το ταμείο των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. 

Ο δανεισμός θα ξεκινήσει από 25 Φεβρουαρίου  και θα ολοκληρωθεί 2 Μαρτίου 2016 ο οποίος θα είναι έντοκος που σημαίνει ότι επιστρέφοντας όταν και όποτε τα χρήματα το ΙΚΑ θα καταβάλλει στα ταμεία από όπου δανείστηκε επιτόκιο αντίστοιχο του ποσοστού απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Ν.Π.Δ.Δ. και Ασφαλιστικών Φορέων», όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου. 

Όσο μειώνονται τα έσοδα γιατί ο κόσμος δεν έχει πλέον να πληρώσει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση που μαστίζει τις επιχειρήσεις, όσο δεν στηρίζεται ο ιδιωτικός τομέας, όσο αυξάνονται οι φορολογικές απαιτήσεις, όσο αυξάνεται η ανεργία και μειώνονται οι εισφορές, τόσο το κράτος θα δυσκολεύεται να πληρώσει τους συνταξιούχους και αυτό ελλοχεύει κινδύνους για τις συντάξεις.


Αυτή είναι η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο



Σύμφωνα με την έρευνα της «Mercer» που εξέτασε 230 μητροπόλεις ανά την υφήλιο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα.

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου  με την υψηλότερη ποιότητα ζωής.   

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική. Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).   

Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.   

Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.  

 Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.   


Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ, lifo.gr




Ξεφτιλίζουν τον Τράμπ κάνοντας τον πρωταγωνιστή στο Game of Thrones



Αφού ο Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, γιατί να μη βοηθήσει και τους ήρωες του Westeros να τα βρουν με τη φωτιά και τον πάγο;

"Οπλισμένος με ένα ξίφος από βαλυριανό ατσάλι με το όνομα Deal-Maker, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά ένα ταξίδι στο Westeros, για να διευθετήσει τις συνοριακές πολιτικές του"

Το video έχει τίτλο Winter is Trumping (εμπνευσμένος, η αλήθεια) και  βλέπουμε τον Τραμπ να μιλά για τους “μουσουλμάνους Ντοθράκι”, να περιγράφει την ανάγκη να κτιστεί ένας τεράστιος τοίχος για να μην μπαίνει όποιος Άγριος θέλει στο βασίλειο, να μπλέκει τον Πάπα με τους Μεξικανούς και το βασιλικό συμβούλιο και να αποκαλύπτει το μυστικό του όπλο.

Μέσα σε 48 ώρες, το video έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια προβολές.





ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<< Θα έρθει η μέρα , που η απληστία της ιδιοκτησίας και της έπαρσης θα αποθηκευτεί στις τράπεζες ,στις πολυεθνικές και σε τόσους λίγους , που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν Θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων Κόλαση ! >>
Α . ΩΝΑΣΗΣ .

Αγαπημένοι μου πάμε να πούμε τα δικά μας , ακόμα .. ελεύθερα και αλλιώς γιατί ποιός ξέρει τι ξημερώνει αύριο ; Γιατί η ζωή τι είναι ..Ένα τσιγάρο δρόμος , για αυτό ας τον πάρουμε χαλαρά γιατί οι κυβερνώντες το βάλανε σκοπό να μας τρελάνουνε !

Σκέφτομαι : Βρε που να πάρει Έλληνες είναι και οι πολιτικοί..Ξέρουν πως αν γυρίσει το μυαλό του Έλληνα τα κάνει όλα ...<< πεδιάδα >> . Θα μου πείτε και πότε θα γυρισει ; και εγω θα σας απαντήσω : Ωσονούπω !

Η Κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό ΣΟΚ . Αιτία το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν  αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών , συντάξεων που έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια και τα άλλα που έρχονται . Το τσουνάμι των αποφάσεων που κρίνει επίσης αντισυνταγματικές ότι , περικοπές έχουν γίνει σε Γιατρούς , Δικαστικούς , Ένστολους , Καθηγητές και πολλους ακόμα .Μπορεί να αργεί το δκαστήριο αλλά μολις βγεί η απόφαση ...Βαστάτε Τούρκοι τα άλογα !

Η Ελλάδα βράζει με τα κέντρα κράτησης των μεταναστών  που θα φοράνε και βραχιολάκια για να ελέγχονται . Πολύ ωραία ! Φτιάχνουμε δηλαδη με εντολή της Ε . Ε

Ναζιστικά στρατόπεδα . Η Γερμανία είχε δεν είχε τα κατάφερε να ζήσουμε στιγμές Γ' Ράιχ . Και όλα τα ωραία τα ζούμε με την αριστερά που πιστέψαμε !Οσοι πιστέψαμε....

Το θυμάστε το τραγουδάκι που λέγαμε ή ακούγαμε μικροί : << Ήταν ένα μικρό καράβι , ήταν ένα μικρό καράβι , που ήταν όχι αταξίδευτο αλλα ακυβέρητο είναι >>  Το καράβι η Ελλάς ! Θέλετε να πιστέψουμε οτι οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ θα σταματήσει τους μετανάστες . Δηλαδή θα τους βουλιάζουν τις βάρκες...ή θα τους γυρίζουν στην Τουρκία ; Καλέ πλάκα μας κάνετε πάλι ; 

Τώρα αρχίζει ουσιαστικά η μεγάλη εισροή μεταναστών που ο πόλεμος στη Συρία παίρνει μεγάλες διαστάσεις ! Η Ελλάδα , η Ελλάδα μας ρε γαμώτο ένα τεράστιο Parking
πονεμένων ψυχών , που όμως δεν μπορεί να το σηκώσει αυτό το βάρος !
Στην Ειδομένη χιλιάδες λαθρομετανάστες πρόσφυγες , όπως θέλετε πέστε το περιμένουν πότε θα ανοίξουν τα σύνορα να περάσουν ! 
Ο Α. Τσίπρας δεν είναι πια ο αντάρτης πιτσιρικάς που πρωτοστατούσε στις καταλήψεις και τις πορείες και έβριζε τους τότε κυβερνώντες  .

Τώρα μεγάλωσε και έγινε και Πρωθυπουργός ! Ας τους μαζέψει όλους και να κάνουν σοβαρή δουλειά ..επιτέλους και ας αφήσει τα κανάλια , τα ραδιόφωνα ! Την διαπλοκή την ξέρει που βρίσκετε... . Αυτό που απασχολεί τον Έλληνα είναι η Ελλάδα . Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να γελοιοποιεί την ίδια του την θέση , είνα ενήλικας πιά..Όπως έγινε με το επεισόδιο της Ρόδου . Είδατε μήπως τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες στα νησιά μας ; Στο Καστελόριζο ; Έχει δύο φορές πάρα πάνω μετανάστες από τους κατοίκους .Ένα τεράστιο Hot spot .Τελικά ...έτσι θέλετε την Ελλάδα ;

Η Τουρκία και τα Σκόπια παζαρεύουν με την Ευρώπη εμείς τους κοιτάμε που λιάζονται..Ειλικρινά ο λαός δεν σας καταλαβαίνει...
Οι αγρότες στα μπλόκα .Είχαν και συνάντηση με το Πρωθυπουργό από οτι φαίνεται δεν τα βρήκαν ....Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ξύλο δεν έχουν φάει ακόμα στις περιφερειές τους όταν πηγαίνουν ..
Και εσείς ετοιμάζετε αυξήσεις ηλεκτροσόκ σε έκτακτη εισφορά ...και πάει λέγοντας ..

Είμαι περίεργη από πού θα τα πάρετε ...

Δεν έχει να μου πεί κάτι η σύνοδος κορυφής που πήγε ο Α.Τσίπρας , ούτε ότι ο Ντάισεμπλουμ θέλει και άλλες περικοπές στους μισθούς , στις συντάξεις ...

Δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλει πέρα άλλο ο λαός ...Πάρτε το αλλιώς...

Κορυφαίο δε την περασμενη εβδομάδα ήταν η απομάκρυνση το Μ.Σφακιανάκη απο την δίωξη ηλεκτονικού εγκλήματος ! Ο Κ.Τόσκας τον αποκάλεσε δημοσιοσχετίστα !

Μήπως στην αριστερά φέρνει αλεργία η <<  Αριστεία >> ; Ή μήπως επειδή είναι βαθιά θρησκευόμενος και γιός Παπά ; Ή μήπως επειδή ο αδελφός του έχει εταιρεία δημοσκοπήσεων και έβγαζε τους ΑΝΕΛ μάτω απο το 2% ; Λέω τώρα ..εγώ ..

Δεν φτάνουν όλα αυτά είχαμε και την μαζική απόδραση που σχεδίαζε η Π.Ρούπα με ελικόπτερο απο τον Κορυδαλλό του Ν.Μαζιώτη και άλλων ..Έγινε του ελικοπτέρου !

Μόλις κατάλαβε ο πιλότοςτι γίνεται , αρπάχτηκαν στον αέρα με την Π.Ρούπα κατάφερε να το προσγειώσει και η Ρούπα το έσκασε....Χαράς το κουράγιο του Πιλότου ! Τελικά αλήθεια που πάμε ;
Ειλικρινά λυπάμαι γαι την Ελλάδα μας ...Κλείνοντας θα πω :
Όλοι ξέρουμε λοιπόν καλά ότι είμαστε ναυτικός λαός ! Ξερουμε από θάλασσα !
Έχουμε καταφέρει να βγούμε δυνατοί , ζωντανοί πολλές φορές αλυσοδεμένοι στα  κουπιά στο δικό μας καράβι την Ελλάδα μας ! Άλλη μιά φορά είμαστε αλυσοδεμένοι και τραβάμε κουπί και δεν βλέπουμε στεριά παρά μόνο καταιγίδες ! 
Είναι καιρός να σπάσουμε τις αλυσίδες , και να βάλουμε μπροστά τις μηχανές στο δικό μας καράβι , στις δικές μας Θάλασσες , στη δική μας γη την Ελλάδα μας !
Επιτέλους να αποκτήσουμε το αυτονόητο την Εθνική μας ανεξαρτησία και ισοτιμία με την Ευρώπη ! Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !

Κοντοχωριανοί μου πάμε να δούμε τους τηλεαστέρες μας ! 
Το Spata live στον ΑΝΤ-1 μας τελείωσε ...Από τις 26 Φεβρουαρίου θα πέσουν οι τίτλοι τέλους .Το γιατί  ούτε και οι ίδιοι οι παρουσιαστές δεν το ξέρουν ...Η εκπομπή παρουσίαζε άνοδο στα νούμερα τηλεθέασης ...Τώρα τι έγινε ; Θα δείξει...

Πρεμιέρα έκανε και ο Π.Κωστόπουλος στον ΑLFA  απέναντι απο τον Γ.Αρναούτογλου στον ANT-1 . Και οι δύο εκπομπές είναι δυνατές  και διαφορετικές ! Θα μου πείτε ο παλιός είναι αλλιώς ...αλλά ο νέος είναι ωραίος ! Ο Γ.Αρναούτογλου ήταν μπροστά στην τηλεθέαση .Ότι θα παλέψουν στήθος με στήθος θα παλέψουν...Έτσι θα βλέπουμε και εμείς καλύτερες εκπομπές !

Αν και δεν ήθελα να το αναφέρω   γιατί το ζήσαμε και αυτό έντονα από τα ΜΜΕ...

Αλλά έτσι όπως ήρθε στη ζωή μας Ξαφνικά με θόρυβο  , έτσι τόσο ξαφνικά και με πολύ θόρυβο έφυγε αφήνοντας τα τραγούδια του να τον θυμόμαστε !

Αυτό που ήθελα μόνο να πώ ...Είναι οτι αυτό το παιδί που προσπάθησε και τα κατάφερε μόνο του πολλοί τον  σταύρωσαν με την κριτική τους ! Τώρα τον Θεοποιούν ! Τι φαρισαϊσμός !!!

Όλα γύρω μας αλλάζουν αλλά η Ελενίτσα και παραμένει στον ALFA ..σταθερή αξία και με 4ετες συμβόλαιο , και ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο lnstagram την 1ης επέτειο ! Ποιά επέτειο ΟΕΟ ! Στο σπίτι του γνωστού μάγειρα Β.Καλλίδη και φίλου της Ελένης έκανε prive πάρτι με τους δικούς της ανθρώπους και γιόρτασε την 1η επέτειο του γάμου της με τον Μ.Πατζόπουλου ! Μας το είπε τελικά η Ελενίτσα με τον τρόπο της ! Σιγά που δεν το ...ξέραμε ! Γειά σου βρε Ελένη με τα ωραία σου !
Το tip της Εβδομάδας !

Γενικά τα χόμπι μας βοηθούν να χαλαρώσουμε , να ανασυγκροτήσουμε τον εαυτό μας , να ξεφύγουμε απο την καθημερινότητα .Βρείτε λοιπόν αυτό που θέλετε  μόνο για εσάς ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις;



Σοκ προκαλεί απόφαση του ΥΥΚΑ -που θέλω να πιστεύω ότι θα αναγνωριστεί ως λανθασμένη και θα αλλάξει- για έμμεση αύξηση στην συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις που πραγματοποιούν σε διαγνωστικά κέντρα. Η αύξηση συμβαίνει παρά την μείωση στις τιμές αυτές που πραγματοποιήθηκε μόλις προ 2μηνου, επειδή κάποιος στην Αριστοτέλους ή στο Μαξίμου αποφάσισε να λαμβάνεται ως εφαλτήριο όχι η ασφαλιστική τιμή αλλά το κρατικό τιμολόγιο!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Απόφαση της ηγεσίας του ΥΥΚΑ που υπογράφει ο κ. Ανδρέας Ξανθός αλλά αρμοδιότητα ΕΟΠΥΥ έχει βασικά ο κ. Παύλος Πολάκης, προβλέπει ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις υπολογίζεται στο 15% του κρατικού τιμολογίου και όχι επί της ασφαλιστικής τιμής όπως αυτή είχε προκύψει από την ανακοστολόγηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι η εξέταση για το σάκχαρο τιμολογείται στο κρατικό στα 2,26 ευρώ κι ως εκ τούτου η συμμετοχή του ασθενούς ανέρχεται σε 0,40 λεπτά. Η συμμετοχή του ασθενούς ωστόσο με βάση την ασφαλιστική τιμή, διαμορφώνεται στα 0,17 λεπτά (καθώς η ασφαλιστική τιμή για το σάκχαρο είναι 1,15 ευρώ). Ομοίως, η εξέταση για την χοληστερίνη LDL στοιχίζει 2,88 ευρώ στο κρατικό τιμολόγιο, κι άρα το 15% της συμμετοχής του ασφαλισμένου είναι στα 0,43 ευρώ. Η μειωμένη ασφαλιστική τιμή όμως είναι στα 1,78 ευρώ και η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε αυτήν την περίπτωση στα 0,27 λεπτά.

Τον Δεκέμβριο του 2015 μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 43% οι τιμές των 51 πιο ακριβών εξετάσεων και κατά 9% των υπολοίπων. Κι αυτό είχε γίνει βάσει στοιχείων από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα, με την νέα απόφαση, αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού να πληρώσουν περισσότερα (έστω και λίγο περισσότερα) απαλλάσσοντας ουσιαστικά τα διαγνωστικά από ένα μικρό μέρος του βάρους και βέβαια στα εκατομμύρια των παραπεμπτικών που εκδίδει ο ΕΟΠΥΥ ετησίως, μαζεύεται ένα σοβαρό ποσό...

Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις που περιγράφονται στα παραρτήματα Ε και Στ της υπ’ αριθ. Γ3γ/οικ. 98494/21−12−2015 (ΦΕΚ 2816 Β ́) απόφασης του υπουργού Υγείας όπως έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθ. Γ3γ/οικ. 2180/12−1−2016 (ΦΕΚ 28 Β ) "υπολογίζεται στο 15% επί του κρατικού τιμολογίου" αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Φεβρουαρίου.

Σχόλιο: Πάλι οι δημοσιογράφοι φταίμε ή μήπως κάποιος δεν τα υπολόγισε σωστά; Εκτός κι αν ακούσουμε πάλι την "καραμέλα" ότι θα ενδυναμωθούν θα εργαστήρια του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας για να μην καταφεύγει ο κόσμος στα "κακά" ιδιωτικά διαγνωστικά, οπότε, εντάξει φταίμε οι δημοσιογράφοι που δεν αλλάζουμε επάγγελμα να γλυτώσουμε...


Πηγή : iatropedia.gr