Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνείς αντιδράσεις για την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα




Καταδικάζουν, ΟΗΕ, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία - Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε περί τις 09:00 (02:30 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς με σκοπό να θέσει σε τροχιά έναν επιστημονικό δορυφόρο. Δυτικές κυβερνήσεις κατήγγειλαν ότι πρόκειται περί συγκεκαλυμμένης δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε πριν από λίγο ότι η εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς την οποία διέταξε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν με σκοπό να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά στέφθηκε από «πλήρη επιτυχία».

Ο δορυφόρος Kwangmyongsong-4 ολοκληρώνει την περιστροφή του γύρω από τη Γη κάθε 94 λεπτά, ενώ η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα, ανέφερε ακόμη ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας.

Αντιδράσεις από ΟΗΕ, Κίνα και Ιαπωνία - Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε με έντονο τρόπο τη νέα εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας και την κάλεσε να «σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

«Είναι βαθιά λυπηρό το ότι (η Βόρεια Κορέα) διεξήγαγε μια εκτόξευση χρησιμοποιώντας βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία κατά παραβίαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας (...) παρά την ομόφωνη έκκληση της διεθνούς κοινότητας να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του Μπαν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, ενώ σε ανακοίνωση του ιαπωνικού πρωθυπουργικού γραφείου που εκδόθηκε λίγο αργότερα υπογραμμίστηκε ότι το Τόκιο, σε στενή συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας.

«Όσον αφορά την Βόρεια Κορέα, σκοπεύουμε, σε στενή συνεργασία με την διεθνή κοινότητα, να λάβουμε μέτρα χωρίς να διστάσουμε. Η κυβέρνηση θα κάνει όλες τις προσπάθειες για να εγγυηθεί την ασφάλεια του λαού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Άμπε.

Η εκτόξευση αυτή είναι «εντελώς απαράδεκτη», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, μιλώντας επίσης για μια «καθαρή παραβίαση» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αποπειράθηκαν να καταρρίψουν τον πύραυλο παρά το γεγονός ότι η τροχιά του ήταν πάνω από τη νότια νομαρχία Οκινάουα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε όλες τις πλευρές να δράσουν προσεκτικά και να απέχουν από τη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να οξύνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

«Η Κίνα εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα, παρά την έντονη αντίθεση της διεθνούς κοινότητας, επέμεινε στη χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων για να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς σήμερα για να θέσει σε τροχιά, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, έναν δορυφόρο.

Και η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, την οποία έκρινε ως πολύ επιζήμια για την περιφερειακή ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια της ίδιας της Πιονγκγιάνγκ. 

«Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτού του είδους οδηγούν σε μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και στην βορειοανατολική Ασία στο σύνολό της» και ότι «είναι πολύ επιζήμιες για την ασφάλεια των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα και πρωτίστως της ίδιας της Βόρειας Κορέας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Πιονγκγιάνγκ αγνόησε τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, δείχνοντας ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία, υπογραμμίζει επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν λαμβάνει υπ'όψιν τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία», επισημαίνει.

«Η πορεία που επέλεξε η Πιονγκγιάνγκ δεν μπορεί παρά να εγείρει έντονη διαμαρτυρία. Συστήνουμε απερίφραστα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας να σκεφτεί αν η πολιτική να αντιτάσσεται σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί επειγόντως σήμερα στη Νέα Υόρκη μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών ζητήθηκε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, κράτη μέλη του ΣΑ, και τη Νότια Κορέα.

Σε κοινή τους επιστολή προς την προεδρία του Συμβουλίου, την οποία ασκεί η Βενεζουέλα, η Ουάσινγκτον και το Τόκιο υπογραμμίζουν ότι «η εκτόξευση σήμερα ενός υποτιθέμενου "δορυφόρου" από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί παραβίαση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ», οι οποίες απαγορεύουν στην Πιονγκγιάνγκ κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων ή πυρηνικών όπλων.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα το πρωί στην εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Αμύνης.

Η εκτόξευση καταγράφεται ενώ ακόμη η διεθνής κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε συναίνεση για το πώς θα αντιδράσει στην πυρηνική δοκιμή την οποία έκανε η Πιονγκγιάνγκ την 6η Ιανουαρίου.

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο — ο μοναδικός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ σε διεθνές επίπεδο — συνεχίζουν να διαπραγματεύονται επί εβδομάδες ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτό το ζήτημα, ανεπιτυχώς ως τώρα.

Η Βόρεια Κορέα ήδη τελεί υπό καθεστώς αυστηρών διεθνών κυρώσεων μετά τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και τρεις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες είχε προχωρήσει — τον Οκτώβριο του 2006, τον Μάιο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2013.


Πηγή : tovima.gr



Οδηγούν στην φτωχοποίηση όσους έχουν 22.000€ εισόδημα τους θεωρούν πλούσιους



Πώς η Εφορία αντιμετωπίζει τους πολίτες στον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσθετους φόρους σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα φέρνουν οι αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» η νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους θα περιλαμβάνει τρεις ή τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

H πρώτη είναι ότι μειώνεται το όριο του δεύτερου κλιμάκιο από τις 25.000 ευρώ στις 22.000 ευρώ και η δεύτερη ότι το μεσαίο κλιμάκιο που σήμερα είναι από 25.000 ευρώ έως 42.000 ευρώ σπάσει στα δύο και πλέον θα υπάρχει ένα κλιμάκιο εισοδήματος από 22.000-32.000 ευρώ με φορολογικό συντελεστή 32% και ένα άλλο κλιμάκιο εισοδήματος από 32,001-42.000 ευρώ με συντελεστή που έχει προταθεί να διαμορφωθεί στο 37% (από 32% σήμερα).

Η τρίτη σημαντική αλλαγή είναι ότι προτείνεται για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής να διαμορφωθεί στο 50% ή και στο 55%, ενώ υπάρχει και μια ακραία σκέψη, η οποία μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί, εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ να φορολογούνται με συντελεστή 60%.

Έκτακτη εισφορά και αποδείξεις

Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα ισχύσει και για το 2016 η έκπτωση φόρου με αποδείξεις η οποία ανέρχεται σε 2.100 ευρώ. Επίσης η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς παραμένει και θα επιβαρύνει ξεχωριστά τα εισοδήματα.

Τι σημαίνει αυτός για την τσέπη των μισθωτών και συνταξιούχων; Αν πχ μειωθεί το κλιμάκιο εισοδήματος από 25.000 σε 22.000 ευρώ και φορολογηθεί με 32% τότε κάποιος με 25.000 ευρώ προς φόρων ετήσιο εισόδημα ή 1.785 ευρώ μηνιαίως θα πληρώσει παραπάνω φόρο 300 ευρώ σε σχέση με τα ισχύοντα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο είναι να ισχύσει η ίδια κλίμακα των μισθωτών και στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τη διαφορά ότι δεν θα ισχύσει η έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ ή αφορολόγητο 9.550 ευρώ.

Με τις αλλαγές αυτές ευνοούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα με 34.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Για τους αγρότες μια σκέψη είναι να εφαρμοστεί φέτος συντελεστής 15% (από 13%) και σταδιακά να αυξηθεί στο 26% σε βάθος τριετίας ή τετραετίας αντί για το τέλος του 2017.

Εισοδήματα από ενοίκια

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει τα εξής: ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 15% αντί 11% σήμερα, ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001-40.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με συντελεστή 35% (αντί για 33% σήμερα). Για ετήσιο εισόδημα από 40.001 και άνω υπάρχει σκέψη να επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 40% ή 45%.



Πηγή: newsbeast.gr



Διορίζουν ασύστολα ο Κ.Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη πλήρωνε Έλληνα




Περάστε ανοίξαμε...φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε φίλους και συγγενείς, που από την μια μέρα στην άλλη διορίζονται σε θέσεις μετακλητών υπάλληλων σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών της κυβέρνησης.

Μετά από τους διορισμούς από το Αλέξη Τσίπρα , τον γνωστό «ράπερ« στην θέση του  γραμματεα της νεολαίας του κόμματος , σειρά πήρε ο Διευθυντής του ρ/σ στο «Κόκκινο» δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης ο οποίος διόρισε σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα δυο μέλη της οικογένειας του.

Την σύζυγο του Ζηνοβία Συρίβλη η όποια ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου καθώς και την κόρη του Αφροδίτη Βογιατζόγλου η οποία με μοναδικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Πώς αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας στο ΦΕΚ του διορισμού της, η σύζυγος του κ. Αρβανίτη αναφέρεται με το πατρικό της όνομα και μόνο οι γνωστοί του ζευγαριού μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που εως Τζίνα Βογιατζόγλου ειχε υπηρετήσει στο παρελθόν διευθυντρια ΕΡΑ5


Πηγή :  newsbomb.gr



Τροφές και ποτά που μας γερνούν…



Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών ώστε να παραμείνει το δέρμα σφριγηλό και λαμπερό για περισσότερα χρόνια, άλλες τροφές όμως ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση λόγω των βλαβερών συστατικών που περιέχουν.


  •  Μαργαρίνη: Περιέχει τρανς λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος κι έτσι εμφανίζονται πιο γρήγορα ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
  • Έτοιμα γεύματα: Είτε βαριέστε να μαγειρέψετε είτε δεν έχετε χρόνο να το κάνετε, μην καταφεύγετε σε έτοιμα γεύματα, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού που προκαλεί κατακράτηση, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να μοιάζει πρησμένο και πιο γερασμένο.
  • Ενεργειακά ποτά: Αποτελούν για πολλούς λύση-ανάγκης όταν χρειάζονται άμεση τόνωση, περιέχουν όμως αρκετή ζάχαρη και έχουν όξινο pH, είναι επομένως ιδιαίτερα βλαβερά για τα δόντια.
  •  Αρτοποιήματα: Κρουασάν, τσουρέκια αλλά και αλμυρές ζύμες έχουν αρκετή ζάχαρη και λιπαρά που προσθέτουν κιλά και παράλληλα προκαλούν βλάβες στα δόντια, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.
  •  Αλλαντικά: Τα συντηρητικά που υπάρχουν στο επεξεργασμένο κρέας συμβάλλουν στη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες οδηγούν στη οξείδωση των κυττάρων και του DNA.
  •  Λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά: Οι τροφές που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
  • Κοκτέιλ: Αν και λίγο κόκκινο κρασί την ημέρα δεν βλάπτει, καλό είναι να αποφεύγετε τα κοκτέιλ, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, καταστρέφοντας σταδιακά το κολλαγόνο του δέρματος.


Πηγή: onmed.gr


Γλυκιά εκδίκηση. Ο άνδρας της έβαλε να την σκοτώσουν και εκείνη πήγε ολοζώντανη στην κηδεία της!



Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά και πως η απόδοση δικαιοσύνης αφήνει μια...γλυκιά γεύση. Αμφότερα αυτά τα συναισθήματα πρέπει να ένοιωσε μια γυναίκα και μητέρα οκτώ παιδιών από το Μπουρούντι, όταν εμφανίστηκε στη ίδια την κηδεία της...τρελαίνοντας τον σύζυγός της ο οποίος είχε προσλάβει μέλη ομάδας κακοποιών να την δολοφονήσουν.

Πρόκειται για την Νοέλα Ρουκούντα η οποία διέμενε με τον σύζυγό της Καλάλα στην Αυστραλία και η οποία πριν από ένα χρόνο μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδας της στο Μπουρούντι για να παραστεί στην κηδεία συγγενικού της προσώπου. Ένα βράδυ ένας άνδρας, με την απειλή όπλου της ζήτησε να τον ακολουθήσει. Της έδεσε τα μάτια και την μετέφερε σε ένα άγνωστο μέρος.

Ξαφνικά ένας εκ των ανδρών που την κρατούσαν όμηρο τη ρώτησε: «Τι έκανες σε αυτόν τον άνδρα; Γιατί αυτός ο άνδρας ζήτησε να σε σκοτώσουμε;» και εκείνη ανίδεη ρώτησε με τη σειρά της, όπως αναφέρει σε συνέντευξή που παραχώρησε στο BBC, «Ποιος άνδρας;» για να πάρει την απάντηση: «Ο άνδρας σου». Εκείνη με τη σειρά της αντέδρασε στην είδηση λέγοντας πως «Ο άνδρας μου δεν θέλει να με σκοτώσει. Λέτε ψέμματα!» και τότε τη χαστούκισαν. Μετά από λίγο, όπως αφηγείται της είπαν: «Είσαι πολύ ανόητη, είσαι χαζή. Περίμενε να καλέσω στο τηλέφωνο αυτόν που μας πληρώνει για να σε σκοτώσουμε». Και πράγματι η γυναίκα άκουσε στην άλλη άκρη της γραμμής, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, τη φωνή του συζύγου της.

Ευτυχώς όμως οι δράστες της απαγωγής της δήλωσαν πως δεν σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και έτσι την άφησαν στην άκρη ενός δρόμου και της ζήτησαν να εγκαταλείψει το Μπουρούντι εντός 80 ωρών.

Πρώτα όμως, είπαν στον σύζυγός της ότι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου και έλαβαν την αμοιβή τους ύψους 3.400 δολαρίων Αυστραλίας...

Στη συνέχεια η Νοέλα με τη βοήθεια του πάστορα της εκκλησίας στην οποία πηγαίνει στη Μελβούρνη κατάφερε να επιστρέψει στην Αυστραλία αλλά φρόντισε να μείνει αρχικά μακριά από τον άνδρα της. Λίγο αργότερα ο Καλάλα ανακοίνωσε στην οικογένεια πως η γυναίκα του είχε πεθάνει.


Tην ημέρα της κηδείας της η Νοέλα κρύφτηκε σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι της και είδε όλους όσους είχαν συγκεντρωθεί για να της πουν το τελευταίο αντίο. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι και ο σύζυγός της. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει: «Είναι φάντασμα αυτό που βλέπω;» και την πλησίασε. Την ακούμπησε στον ώμο και τινάχτηκε πίσω σαν να είχε δει πράγματι ένα φάντασμα.

«Έκπληξη! Είμαι ζωντανή», του απάντησε εκείνη, καθιστώντας του σαφές πως ήξερε όλα όσα είχαν συμβεί και φυσικά τον δικό του ρόλο στην περιπέτειά της.

Ο σύζυγος της συνελήφθη και τελικά ομολόγησε την πράξη του ενώ καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή. Υποστήριξε δε ήθελε να την σκοτώσει επειδή φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε για έναν άλλο άντρα.

Σήμερα η Νοέλα προσπαθεί να ζήσει τα οκτώ παιδιά της και δηλώνει: «Θα σταθώ στα πόδια μου...Η κατάσταση μου, η προηγούμενη ζωή μου; Έχουν όλα τελειώσει. Τώρα ξεκινώ μια καινούρια ζωή».


Πηγές: BBC, Jejebel, huffingtonpost.gr



Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής-΄Ενα μαρτύριο δίχως τέλος



Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και συνάμα αποκαρδιωτικά: Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ζουν σήμερα έχοντας υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων τους.  

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στην Κλειτοριδεκτομή, τα κορίτσια από 14 ετών και κάτω, αντιπροσωπεύουν 44 εκατομμύρια από όσους έχουν συνολικά υποστεί κλειτοριδεκτομή, με την υψηλότερη επικράτηση της πρακτικής σε αυτές τις ηλικίες, να είναι στην Γκάμπια (56%), τη Μαυριτανία (54%) και την Ινδονησία, όπου περίπου το ήμισυ των κοριτσιών ηλικίας 11 ετών και κάτω, έχουν υποστεί την πρακτική. Οι χώρες με την υψηλότερη επικράτηση ανάμεσα σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 15 έως 49 ετών είναι η Σομαλία (98%), η Γουινέα (97%) και το Τζιμπουτί (93%). Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, η πλειοψηφία των κοριτσιών υπέστη κλειτοριδεκτομή, πριν γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλιά τους.

Η παγκόσμια εικόνα στην έκθεση για τον ακρωτηριασμό των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων, περιλαμβάνει σχεδόν 70 εκατομμύρια περισσότερα κορίτσια και γυναίκες απ’ ότι το 2014. Αυτό προκύπτει από την αύξηση του πληθυσμού σε ορισμένες χώρες και τα εθνικά αντιπροσωπευτικά δεδομένα που συλλέγονται από την κυβέρνηση της Ινδονησίας. Καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία για την έκταση της κλειτοριδεκτομής γίνονται διαθέσιμα, η εκτίμηση του συνολικού αριθμού των κοριτσιών και των γυναικών που έχουν υποστεί αυτή την πρακτική, αυξάνεται. Το 2016, 30 χώρες έχουν πλέον εθνικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία σχετικά με την πρακτική.

Τα ποσοστά της κλειτοριδεκτομής μεταξύ των κοριτσιών ηλικίας 15-19 ετών έχουν μειωθεί (κατά 41% στη Λιβερία, 31% στη Μπουρκίνα Φάσο, 30% στην Κένυα και 27% στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών). Από το 2008, πάνω από 15.000 κοινότητες και μικρές περιοχές σε 20 χώρες έχουν δηλώσει δημόσια ότι εγκαταλείπουν της πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 κοινοτήτων την περσινή χρονιά. Πέντε χώρες έχουν θεσπίσει εθνική νομοθεσία που ποινικοποιεί αυτή την πρακτική.
Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ευρεία αποδοκιμασία της πρακτικής, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων σε χώρες όπου υπάρχουν στοιχεία για την κλειτοριδεκτομή, πιστεύουν ότι πρέπει να τελειώσει. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν τα δύο τρίτα των αγοριών και των ανδρών.

Αλλά το συνολικό ποσοστό της προόδου δεν είναι αρκετό για να συμβαδίσει με την αύξηση του πληθυσμού. Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν ο αριθμός των κοριτσιών και των γυναικών που υφίστανται ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων θα αυξηθεί σημαντικά κατά τα επόμενα 15 χρόνια.

Μία από τις πρώτες γυναίκες που γνωστοποίησε το φοβερό αυτό μαρτύριο της κλειτοριδεκτομής ήταν η Waris Dirie, μέσα από το βιβλίο της «Το Λουλούδι της Ερήμου», το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη το 2011 με τον ίδιο τίτλο.

«Πήγαμε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ανάμεσα σε θάμνους. Η μητέρα μου κάθισε σε ένα βράχο και μου έδωσε να δαγκώσω μια ρίζα δέντρου. Η τσιγγάνα έχωσε τα δάχτυλά της σ’ ένα ταγάρι που φορούσε κι έβγαλε μια σπασμένη λεπίδα ξυραφιού. Έφτυσε πάνω της και την σκούπισε στη ποδιά της. Αφού την καθάρισε, μου έδεσε τα μάτια με ένα μαντήλι για να μη βλέπω. Το επόμενο πράγμα που ένοιωσα ήταν να κόβουν τη σάρκα μου.. Άκουσα τον πνιχτό ήχο της λεπίδας που πριόνιζε πέρα-δώθε το δέρμα μου. Τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν και να τραντάζομαι ανεξέλεγκτα. 

Προσευχήθηκα να τελειώσει γρήγορα. Κι έτσι έγινε, γιατί λιποθύμησα», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της η Waris Dirie.

Της έραψαν το αιδοίο με τσουκνίδες αφήνοντας τρύπα μεγέθους κεφαλιού καρφίτσας μόνο για τις καθημερινές της ανάγκες. Όπως έχει πει και η ίδια, πολλές φορές ήταν δύσκολο να ουρήσει και ακόμα πιο δύσκολο όταν είχε έμμηνο ρύση.

Η Waris δεν ήταν η μόνη ούτε φυσικά και η τελευταία γυναίκα που έχει υποστεί τον ατιμωτικό αυτόν ακρωτηριασμό και όπως τονίζεται σε έκθεση της UNICEF, «κάθε μέρα υφίστανται τον ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων 6.000 κορίτσια περίπου. Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια μας;»


Πηγή:  mothersblog.gr


H ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 40χρονου παιδόφιλου από το Μενίδι



Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του 40χρονου παιδόφιλου, ο οποίος ασέλγησε σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού μέσα στο σπίτι του στο Μενίδι.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Πετρίδη με καταγωγή από το Καζακστάν, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 29 Ιανουαρίου 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου.

Ιστορικό :

Ο δράστης προσέλκυσε το κορίτσι μέσω του γιου του, ο οποίος είναι συμμαθητής του θύματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος έκλεισε μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του την 6χρονη και ασέλγησε σε βάρος της απειλώντας το παιδί ότι αν αποκαλύψει οτιδήποτε θα το ξυλοκοπήσει. Την ώρα εκείνη στην οικία βρισκόταν και ο μικρός γιος του, συμμαθητής του θύματος, ο οποίος είχε φωνάξει την 6χρονη στο σπίτι για να παίξουν.

Όταν το κοριτσάκι επέστρεψε στο σπίτι του είχε παράξενη συμπεριφορά και παραπονέθηκε στους γονείς του ότι δεν είναι καλά και ότι πονάει. Οι γονείς του κατάλαβαν τι έχει συμβεί και κατήγγειλαν την πράξη στην Αστυνομία. Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου συνέλαβαν την ίδια μέρα το δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, από δράστη στον οποίο είχαν εμπιστευτεί την επίβλεψη και την προσωρινή φύλαξη του, καθώς και του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Οι φωτογραφίες από ΕΛ.ΑΣ. :






Λουκέτο στα κέντρα διά βίου μάθησης. Και μετά τι;

Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


Σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί αγαστές προσπάθειες στη διαμόρφωση του πεδίου της Διά Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, οι επικρατούσες συνθήκες σχετικά με τη διά βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων είναι μάλλον αρνητικές, γεγονός που ενισχύεται υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Ενώ, λοιπόν, επενδύονταν υψηλές προσδοκίες στο θεσμό και στην αυξημένη επιθυμία συμμετοχής των ενηλίκων σε σχετικά προγράμματα, οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν τελικά παρά τη δυναμική, που είχε διαπιστωθεί στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων από τις αρχές του 2000.

Δεν συντελέστηκε, δηλαδή, η οργάνωση της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης ενηλίκων στο βαθμό που αυτή σχεδιαζόταν, προκειμένου να πλαισιώνεται από περιορισμένο αριθμό επιτελικών οργανισμών που θα εξασφάλιζαν τους αναγκαίους συντελεστές ποιότητας -εκπαίδευση εκπαιδευτών, εκπαιδευτικό υλικό- και θα εκπονούσαν τις προδιαγραφές σχεδιασμού και πιστοποίησης των αποτελεσμάτων σχετικών προγραμμάτων, η υλοποίηση των οποίων θα εναπόκειτο στην αρμοδιότητα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που θα πιστοποιούνταν βάσει καθορισμένων κριτηρίων, θα υπέβαλαν προτάσεις και θα υλοποιούσαν όσες θα εγκρίνονταν από τους επιτελικούς φορείς .

Αντιθέτως, ακόμα και σήμερα δεν έχει αποσοβηθεί ο άμεσος διοικητικός έλεγχος της κυβέρνησης στις εκπαιδευτικές διαδικασίες σε επίπεδο ρύθμισης και διαχείρισης, με παράλληλη και συνεχιζόμενη κυριαρχία ενός αρκετά παραδοσιακού εκπαιδευτικού συστήματος και η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το «κρατικιστικό» μοντέλο διά βίου μάθησης στην Ευρώπη. Η πολιτική ηγεσία απειλεί με κλείσιμο τις δομές της Διά Βίου Μάθησης. Η επιθυμία των πολιτών και των εργαζομένων, να αποτρέψουν τη δαμόκλειο σπάθη, που απειλεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα, δεν επαρκεί σε μια περίοδο μάλιστα δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών, που ευνοούν ωστόσο την χωρίς άλλο προηγούμενο συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης-σύμφωνα με τις άτυπες μαρτυρίες των στελεχών εκπαίδευσης.

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) των Δήμων, που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια βάζουν λουκέτο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Κ.Δ.Β.Μ. υλοποιούν δωρεάν προγράμματα που προσφέρονται σε ενήλικες πολίτες με επωφελούμενους 250.000 εκπαιδευόμενους μέχρι σήμερα και με χιλιάδες εκπαιδευτές ωρομίσθιας απασχόλησης και συμβασιούχους του έργου πανελλαδικά, που αγγίζουν τον αριθμό των 500 στελεχών. Ωστόσο, η λειτουργία των ΚΔΒΜ έχει πολλαπλή ευεργετική δράση τόσο με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αγοράς των αναγκαίων για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου -αναλώσιμα, πετρέλαιο, καθαρισμοί- ενώ προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα αναβάθμισης και επικαιροποίησης των προσόντων τους, ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας και να αυξήσουν τις δυνατότητες απασχόλησής τους. Επιπροσθέτως, σημαντική είναι και η συμβολή των Κ.Δ.Β.Μ. στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ιδιαίτερα ευαίσθητων κατηγοριών του πληθυσμού (ηλικιωμένων, γυναικών, πολιτών που εγκατέλειψαν την εκπαίδευση, ανέργων, μεταναστών), καθώς και στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στο κοινωνικό «γίγνεσθαι».

Το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης οφείλουν να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις εγκαίρως, προκειμένου τα Κ.Δ.Β.Μ. να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα κατακτήσει ακόμα μια φορά την ύστατη θέση στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών σε έναν ακόμα τομέα. Εκείνον της Διά Βίου Μάθησης.


Βασιλική Παπαπέτρου Εκπαιδευτικός & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Πηγή : CNNgreece.gr


Επιτέλους – Άρχισαν να απογοητεύονται από την Τουρκία οι Ευρωπαίοι



Η Ευρώπη χρειάζεται από την Τουρκία να μειώσει δραματικά, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, τον αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα, διαφορετικά θα αυξηθούν οι πιέσεις για κλείσιμο συνόρων και φράκτες, προειδοποίησε σήμερα ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Απογοητευμένος από το γεγονός ότι πρόσφυγες συνεχίζουν να συρρέουν στην Ελλάδα παρά τη συμφωνία της 29ης Νοεμβρίου ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες για την επιβράδυνση των ροών, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν δήλωσε πως η Τουρκία πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα έως τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

«Αυτό το σχέδιο δράσης είχε συμφωνηθεί πριν από περισσότερο από δύο μήνες και εξακολουθούμε να μην βλέπουμε σημαντική μείωση στον αριθμό των μεταναστών», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Χαν, επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη διεύρυνση, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, στην oποία όποια συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



Πηγή : tribune.gr


Προκλητικός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε το χέρι στο τραπέζι σε εξοργισμένους αγρότες στη Σπάρτη [βίντεο]



Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, αντιλαμβανόμενοι ότι ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη και συναντάται με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, έφυγαν από το μπλόκο, έφτασαν εκεί και εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διακόπτοντας τη συνάντηση.

Οι αγρότες επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή, επισημαίνοντάς του ότι παλαιότερα ήταν μαζί τους και άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλη είναι σήμερα η στάση του. Ο ίδιος σε κάποια στιγμή έντασης χτύπησε το χέρι στο τραπέζι με προκλητικό τρόπο προς τους εξοργισμένους αγρότες, ενώ σε κάποια στιγμή έκανε λόγο για «φασισμό»

Τον κάλεσαν ακόμη σε έντονο ύφος να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή. «Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα», φώναζε αγρότης στον βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους με ανοικτούς τους δρόμους σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνον η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Το απόγευμα στις 6.00 οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ' αόριστον.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, από τα μπλόκα όπου βρίσκονται, παρακολουθούν και συμμετέχουν διαδικτυακά μέσω skype στην συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων που είναι σε εξέλιξη στη Βέροια.




Εξελίξεις για τους αγρότες την επόμενη εβδομάδα

Εξελίξεις στο αγροτικό με πρωτοβουλία της κυβέρνησης προανήγγειλε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Λάκωνας βουλευτής όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή των αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα,ο κ.Αραχωβίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ' αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά».



Πηγή: iefimerida.gr 


Χωρίς αντιγριπικό εμβολιασμό, φυσικό είναι να είμαστε πρώτοι σε κρούσματα γρίπης στην ΕΕ



Πρώτη είναι η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της σε κρούσματα γρίπης μεταξύ των χωρών της ΕΕ… Έτσι, παρότι ο Η1Ν1 και ένας ακόμα…υπότυπος του ιού Α της γρίπης που προσπαθούν να «αναγνωρίσουν» στη Μεγάλη Βρετανία, «σκοτώνουν» παντού στην Ευρώπη ανθρώπους από επιπλοκές στο αναπνευστικό, στην χώρα μας τα θύματα είναι πιο πολλά από οπουδήποτε αλλού αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό μας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, δείτε και την εξέλιξη των κρουσμάτων και των θανάτων από γρίπη τα τρία τελευταία χρόνια…

Τα συγκριτικά σε ό,τι αφορά τους νεκρούς από γρίπη, από πέρσι, πρόπερσι και τον Φεβρουάριο του 2013 πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν ξεκάθαρα το πρόβλημα:

17 Φεβρουαρίου 2013 είχαν χαθεί από την γρίπη 6 άνθρωποι.

15 Φεβρουαρίου 2014 είχαν χαθεί από γρίπη στην χώρα μας 32 άνθρωποι.

7 Φεβρουαρίου 2015 είχαν χαθεί 37 άνθρωποι.

Και ερχόμαστε στο φετινό Φεβρουάριο με 7 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους μόνο την περασμένη Παρασκευή στην χώρα μας από επιπλοκές της γρίπης και τον μακάβριο αριθμό 51 που γνωρίζαμε για την μέρα αυτή (περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016) να είναι βέβαιον ότι έχει ήδη αυξηθεί σήμερα Κυριακή.

Δεν υπάρχουν λοιπόν πολλά περιθώρια για εφησυχασμό.

Η "ψυχραιμία" απαιτεί σωστές, στοχευμένες κινήσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και στην προκειμένη περίπτωση επιβάλλει:

-Εμβολιασμό όλων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

-Άμεση (εντός των πρώτων 48 ωρών) λήψη αντιικών σε όσους νοσούν.

-Παραμονή όσων νοσούν στα σπίτια τους ώστε να μην μεταδίδουν την νόσο.

-Αποφυγή των εσωτερικών χώρων με πολύ κόσμο για όσους έχουν ευαισθησία και υποκείμενα νοσήματα.

-Συχνό πλύσιμο των χεριών και καλή διατροφή ως μέτρα πρόληψης.

Ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ:

-Άτομα άνω των 60 ετών.
-Ενήλικες και παιδιά με έναν από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες: Άσθμα, καρδιαγγειακά, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, δρεμανοκυτταρική νόσο, διαβήτη, νεφροπάθεια.

-Άτομα με νευρομυιακά νοσήματα

-Έγκυες, λεχώνες και θηλάζουσες γυναίκες.

-Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 40 (βαριά παχυσαρκία).

-Παιδιά σε μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη.

-Άτομα που φροντίζουν βρέφη, παιδιά ή ηλικιωμένους.

-Κλειστοί πληθυσμοί (εσώκλειστοι σε σχολεία, στρατόπεδα κλπ).

-Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι σε μονάδες παροχής υγείας.



Πηγή : iatropedia.gr


To Twitter έχει κλείσει 125.000 λογαριασμούς με «τρομοκρατικό περιεχόμενο»




Το Twitter ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2015 έχει κλείσει 125.000 λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ενάντια στο «τρομοκρατικό περιεχόμενο» και κατόπιν πιέσεων που έχει δεχτεί από κυβερνήσεις βάλει φραγμό στη τζιχαντιστική προπαγάνδα.

«Από τα μέσα του 2015 κλείσαμε περισσότερους από 125.000 λογαριασμού επειδή εξαπέλυσαν απειλές ή προωθούσαν τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε σε μήνυμά του το Twitter.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς αυτούς συνδέονταν κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος.

«Καταδικάζουμε τη χρήση του Twitter για την προώθηση της τρομοκρατίας και οι κανόνες (χρήσης) του Twitter αναφέρουν με σαφήνεια ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά, ή κάθε βίαιη απειλή, δεν επιτρέπεται στην υπηρεσία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το δίκτυο παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει «ένας μαγικός αλγόριθμος για να εντοπίζουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο» αλλά διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους κανονισμούς του και να συνεργάζεται με τις αρχές και με άλλους οργανισμούς «ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου».



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Η τραγική αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία»



Η Lili Elbe αψήφησε τις συμβάσεις και υπερέβη τα όρια της ιατρικής επιστήμης, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη διεμφυλική γυναίκα. Ωστόσο, το κόστος ήταν πολύ υψηλό...

Ο ζωγράφος Einar Wegener είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του την άνοιξη του 1930. Είχε μάλιστα επιλέξει και την ημερομηνία της αυτοκτονίας του (την 1η Μαΐου) μετά από πολλά χρόνια ψυχικού μαρτυρίου. Η αιτία της δυστυχίας του ήταν απλή: Ήταν σίγουρος ότι στην πραγματικότητα ήταν γυναίκα, η οποία απλά είχε τύχει να γεννηθεί σε λάθος σώμα.

Ίσως όμως το πρόβλημα να ήταν και λίγο πιο περίπλοκο, αφού μερικές φορές ο Wegener, του οποίου τη ζωή αφηγείται η συγκινητική ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία» (που παίζεται αυτήν την περίοδο στα ελληνικά σινεμά) ένιωθε πως ήταν δύο άνθρωποι στο ίδιο κορμί, που βρίσκονταν σε μια συνεχή πάλη για το ποιος θα επικρατήσει. Ο ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ένας Δανός ζωγράφος τοπίων, ένας σταθερός και αξιόπιστος άνδρας, παντρεμένος με την Gerda Wegener, μια επιτυχημένη ζωγράφο Art Deco που ειδικευόταν στις αναπαραστάσεις κομψών γυναικών.

Ο άλλος χαρακτήρας που κρυβόταν μέσα του ήταν τελείως διαφορετικός. Άνηκε στην Lili Elbe, η οποία σύμφωνα με τις επιστολές και τις αυτοβιογραφικές σημειώσεις του Wegener  ήταν μια «συνεσταλμένη κοπέλα, χωρίς ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, η οποία δίσταζε ακόμα και να μιλήσει μπροστά σε άνδρες». Ωστόσο, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Telegraph, παρά τις γυναικείες αδυναμίες της, ήδη τον Φεβρουάριο του 1930 η Lili ήταν πλέον πολύ ισχυρή για να την αγνοήσει ο Wegener. «Εγώ είμαι τελειωμένος. Η Lili το ξέρει αυτό εδώ και καιρό. Έτσι έχει η κατάσταση. Γι' αυτό και επαναστατεί ακόμα πιο δυναμικά μέρα με τη μέρα», έγραφε στο ημερολόγιό του ο ζωγράφος, συνειδητοποιώντας ότι ο πραγματικός του εαυτός, η γυναίκα που έκρυβε μέσα του, δυνάμωνε μέρα με τη μέρα, παγιδευμένη μέσα σε ένα σώμα που δεν της άνηκε.

Η Alicia Vikander ως Gerda Wegener και ο Eddie Redmayne ως Lili Elbe στο «Κορίτσι από τη Δανία»



Τελικά, ο Wegener δεν έβαλε τέλος στη ζωή του τη μέρα που είχε καθορίσει. Τον Φεβρουάριο του 1930 έμαθε από έναν γιατρό ότι ίσως υπήρχε λύση στο πρόβλημά του. Ο ίδιος γιατρός υπέβαλε τον ζωγράφο σε μια σειρά πρωτοποριακών χειρουργικών επεμβάσεων που επέτρεψαν στον Einar να γίνει Lili. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, η ιστορία της ζωής του Wegener δεν είχε ευτυχισμένο τέλος. Τον Σεπτέμβριο του 1931, η Lili Elbe (είχε πλέον αλλάξει και επίσημα το όνομά της) άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς το σώμα της απέρριψε τη μήτρα που είναι εμφυτευθεί στο κορμί της λίγες μέρες νωρίτερα, σε μια εγχείρηση που η ίδια θέλησε να κάνει, καθώς οι γιατροί τη θεωρούσαν τότε εφικτή. Ωστόσο, ακόμα κι αν επρόκειτο για δοκιμασμένη επέμβαση δύσκολα θα είχε επιβιώσει, αφού το Ciclosporin, το φάρμακο που αποτρέπει την απόρριψη των μοσχευμάτων σε επεμβάσεις αυτού του είδους ανακαλύφθηκε το 1980, σχεδόν 50 χρόνια μετά τον θάνατο της Elbe.

Τον χρόνο πριν από τον θάνατό της, η Elbe είχε πάρει διαζύγιο από την Gerda, που στεκόταν πάντα στο πλευρό της (πλέον ως η πιο κοντινή της φίλη), είχε παρατήσει τη ζωγραφική και είχε συνάψει σχέση με έναν Γάλλο έμπορο τέχνης, τον οποίο σκόπευε να παντρευτεί. «Δεν θέλω να είμαι δημιουργική με το μυαλό, με τα μάτια και με τα χέρια μου. Θέλω να είμαι δημιουργική με την καρδιά και το αίμα μου», έγραφε, εκφράζοντας την πιο βαθιά επιθυμία της στη νέα της ζωή: να γίνει η μητέρα ενός παιδιού.


Το τυχαίο «ξύπνημα» της γυναίκας μέσα στον ζωγράφο

Σύμφωνα με την ίδια, η μετάβαση του Wegener σε Elbe ξεκίνησε τυχαία, όταν ένα από τα μοντέλα της γυναίκας του δεν εμφανίστηκε για να ποζάρει. Μια κοινή φίλη του ζευγαριού, πρότεινε στον Einar (ο οποίος είχε πάντα ιδιαίτερα θηλυκά χαρακτηριστικά) να πάρει τη θέση της. Εκείνος αρχικά αντιστάθηκε, όμως τελικά υποχώρησε στις εκκλήσεις της γυναίκα του. «Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ένιωσα άνετα με τα γυναικεία ρούχα από την πρώτη κιόλας στιγμή», έγραψε ο ζωγράφος σχετικά με αυτήν την εμπειρία που έμελλε να αλλάξει όλη του τη ζωή. Αυτή η «συμπτωματική αφύπνιση» ξεκλείδωσε συναισθήματα που δεν ήξερε ότι υπήρχαν μέσα του και ο Wegener συνέχισε να ντύνεται «Lili» και να ποζάρει για τη γυναίκα του, με την ενθάρρυνση της ίδιας, καθώς είχε βρει το ιδανικό της μοντέλο.

Η Gerda και ο Einar την εποχή που ζούσαν ως ανδρόγυνο



Το 1912, το ζεύγος μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί η Gerda συνόδευε την Lili σε χορούς και δεξιώσεις, συστήνοντάς την ως «αδερφή του Einar». Ο αντισυμβατικός τους γάμος έδινε και στα δύο μέρη την ελευθερία που χρειάζονταν ώστε να ζουν τη ζωή τους όπως ήθελαν: Η Lily φλερτάροντας με τους άνδρες που γνώριζε σε αυτές τις εξόδους και η Gerda διατηρώντας τις δικές της φημολογούμενες ομοφυλοφυλικές σχέσεις.


Τα χρόνια της κατάθλιψης και η επίτευξη του ονείρου

Με τα χρόνια η καριέρα της Gerda εκτοξεύτηκε, καθώς οι πίνακές της με μοντέλο της Lili την είχαν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Ωστόσο, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τον πρώην σύζυγό της, που είχε εξελιχθεί στην καλύτερή της φίλη. Η Lili βυθιζόταν στην κατάθλιψη, αφού ένιωθε ακόμα παγιδευμένη σε ένα ξένο σώμα, το οποίο μισούσε και οι γιατροί στους οποίους απευθυνόταν την χαρακτήριζαν «υστερική» ή «σχιζοφρενή». 

Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τον «σωτήρα» της (όπως τον χαρακτηρίζει η ίδια), τον Δρ. Kurt Warnekros, που της υποσχέθηκε ότι θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αποκτήσει το σώμα που πίστευε πως της άνηκε δικαιωματικά, προειδοποιώντας την ωστόσο ότι το ρίσκο ήταν τεράστιο.

Η Lili την εποχή που είχε ήδη αρχίσει να ζει πλήρως ως γυναίκα




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, παρόλο που οι αρχικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Lili (και οι οποίες πραγματοποιούνταν για πρώτη φορά) ήταν επιτυχείς, τελικά οι πειραματικές μέθοδοι των γιατρών εκείνης της εποχής όχι μόνο δεν κατάφεραν να της δώσουν αυτό που επιθυμούσε διακαώς, ένα γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα με το οποίο θα μπορούσε να αποκτήσει παιδιά, αλλά της στέρησαν τελικά και τη ζωή. 

Το τρέιλερ της ταινίας όπου οι δύο πρωταγωνιστές δίνουν πραγματικά ρεσιτάλ ερμηνείας




Πηγή : protothema.gr


Παράταση μέχρι τον Απρίλιο για τα δικαιολογητικά του «νόμου Κατσέλη»



Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτηση, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο κ.Παπαδεράκης «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».
«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

«Αναζητούμε το πλαίσιο του … συνεργάσιμου τραπεζίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφερόμενος στις προσπάθειες της γενικής γραμματείας Εμπορίου να διαμορφώσει όρους καλής συνεργασίας των δανειοληπτών με τις τράπεζες. Ουσιαστικά, όπως εξήγησε, η προσπάθεια αυτή αφορά την καλύτερη επικοινωνία των κρατικών αρχών με τις τράπεζες και την τήρηση από τα πιστωτικά ιδρύματα του κανονιστικού πλαισίου που αφορά ένα ευρύ φάσμα εργασιών (χρεωστικές κάρτες, χρεώσεις, έκδοση δικαιολογητικών κτλ).

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδεράκη εκκρεμούν περίπου 300 υποθέσεις για επιβολή προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα για καθυστερήσεις στις διαδικασίες για την έκδοση δικαιολογητικών, ενώ “έχουν επιβληθεί πρόστιμα άλλες περίπου 300.000 ευρώ για 37 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει».Ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα “και για καθ´ υποτροπή συμπεριφορά, όπως λέει ο νόμος.»

«Δώσαμε μια παράταση πάνω από 45 μέρες. Θα φτάσει το χρονικό περιθώριο. Η νέα προθεσμία απαντά σε αυτό που λένε οι τράπεζες ότι δηλαδή έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στα αιτήματα» είπε ο κ. Παπαδεράκης.



Πηγή


Τι είπε ο Καμμένος πάμε ολοταχώς για εκλογές ; Η οικουμενική;



Διαβάσαμε στο newsit.gr 

Μετά το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να λέει σε συνεργάτες του, αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους, "Αν με πουλήσουν, θα φύγω", ο Πάνος Κάμμένος με συνέντευξή του στη Real News ενισχύει το σενάριο για προσφυγή στις κάλπες.

Αν το κουαρτέτο επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις ο κ. Καμμένος τονίζει πως τον λόγο θα έχει ο λαός: "Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός".

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Άμυνας τάσσεται υπέρ της Εξεταστικής για το Μνημόνιο και όπως λέει: “Να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι πίσω από τις αντιδράσεις κατοίκων της Κω κρύβονται... συμφέροντα: "Ενας αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο “φορτιστής”. Είχε μια ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων αρχών και φοβούμαι πολύ – λυπάμαι που το λέω – υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται να γίνουμε οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες".

Γεροβασίλη: "Δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών ή οικουμενικής"
Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα "Επένδυση" διαμηνύει πως ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε και θα υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων", τονίζει η κα Γεροβασίλη και καλεί, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, "αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις".

Προσθέτει ότι, παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. "Δεν επιβάλλουμε, δεν διατάσσουμε, όπως οι προκάτοχοί μας. Ακούμε, συνδιαλεγόμαστε και συνδιαμορφώνουμε" και σημειώνει πως δεν καταλαβαίνει ποιόν λόγο θα είχαν οι εταίροι να αρνηθούν τη συνεννόηση, τονίζοντας ότι "κανένα απολύτως όφελος δεν υπάρχει για την Ευρώπη να συνεχίζει μία χώρα-μέλος του σκληρού πυρήνα της να βρίσκεται μονίμως σε αβεβαιότητα και αστάθεια".

Η απειλή του Αλέξη Τσίπρα: Θα φύγω αν με "πουλήσουν" για το χρέος – Ο παράγοντας... Δραγασάκης

"Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω" φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό του: θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι Ευρωπαίοι των "πουλήσουν" στο θέμα του χρέους και παρ’ ότι εκείνος υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνες κοινωνικά αποφάσεις, τότε η... επανεμφάνισή του ως "Έλληνα Τσε" είναι η μοναδική λύση. "Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεδομένου πως η κυβέρνηση, σχεδόν καθημερινά, καταγγέλλει πολιτικά και οικονομικά κέντρα, εντός κι εκτός Ελλάδας, που θέλουν να τη ρίξουν, φαίνεται πως ο... δρόμος της μετάλλαξης του πρωθυπουργού από μνημονιακό σε αντιμνημονιακό δεν θα είναι δύσκολος.

Άλλωστε, συνεχίζει το δημοσίευμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι ευσεβής πόθος της διαπλοκής είναι να περάσει η κυβέρνηση τα σκληρά μέτρα και στη συνέχεια να κυβερνήσει «ο εν ζωή σωτήρας της χώρας» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει ως... δώρο το χρέος.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, πάντως, διαμηνύουν ότι όσοι επεξεργάζονται σενάρια αντικατάστασης της κυβέρνησης λογαριάζουν χωρίς τον... ξενοδόχο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα και δεν έχει κάνει την τελευταία του κίνηση, η οποία θα είναι η ρήξη με τους εταίρους, η οποία μοιραία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Τα σενάρια για οικουμενική και ο Γιάννης Δραγασάκης

Όλα αυτά ενώ τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση παραμένουν πάντα στο προσκήνιο, με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να είναι στην κορυφή της λίστας με εκείνους που ενδεχομένως να κληθούν να τη σχηματίσουν! Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Παραπολιτικών, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους την εμπιστοσύνη πολιτικών και οικονομικών κύκλων.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είχε γίνει μυστικό δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Από τότε έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης. Και τώρα, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αποδειχθούν χειρότερες απ’ αυτές που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να προτείνει την αντικατάσταση του πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή!

Θα είναι η τελευταία... γραμμή άμυνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει πρόωρες εκλογές.


Απέρριψαν το σχέδιο για ενιαία κλίμακα φορολόγησης οι θεσμοί



Ξεχωριστή κλίμακα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες προωθεί πλέον το οικονομικό επιτελείο, ύστερα από τις ενστάσεις της τρόικας στο σχέδιο για ενιαία κλίμακα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ενοίκια. Μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέδωσε στους δανειστές πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με την οποία θα υπήρχε ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα και θα προβλεπόταν ανώτατος φορολογικός συντελεστής 50%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους και για τα δύο σκέλη του εν λόγω σχεδίου. Δηλαδή, τόσο για το ύψος του ανώτερου συντελεστή φορολόγησης όσο και για το γεγονός ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εντάσσονταν στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Δεδομένου ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πιο εύκολο να φοροδιαφύγουν απ’ ό,τι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι θεσμοί ζήτησαν να υπάρχει ξεχωριστή κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων τους, ώστε να είναι σαφές τι δηλώνουν και να μην «μπερδεύεται» με τις αμοιβές από μισθωτή εργασία.

Παράλληλα, η κυβερνητική πρόταση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα, όπως έχει δεσμευτεί να πράξει μέσω του μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό, η θέσπιση ανώτερου συντελεστή 50% για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ συνεπάγεται αυτομάτως ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα φορολογούνται με συντελεστή 58%. Ποσοστό το οποίο θεωρείται ιδιαιτέρως υψηλό από την τρόικα. Ετσι, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται πλέον σε διαφορετική πρόταση για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Ειδικότερα:

1. Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα παραμείνει η σημερινή κλίμακα φορολόγησης, με την προσθήκη του ανώτατου συντελεστή 50% για τα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

2. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύει η ίδια κλίμακα με τους μισθωτούς και τις συντάξεις, αλλά θα είναι ξεχωριστή. Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα από μισθωτή υπηρεσία ή σύνταξη, αλλά και από ελεύθερο επάγγελμα, τα δύο εισοδήματα δεν θα προστίθενται, αλλά η επιβάρυνση θα είναι ξεχωριστή.

Να σημειωθεί ότι με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν μικρότερη επιβάρυνση απ’ ό,τι σήμερα.

3. Για τα έσοδα από τα ενοίκια αναμένεται να εφαρμοστεί η μνημονιακή δέσμευση. Δηλαδή θα αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης για έσοδα έως 12.000 ευρώ από το 11% στο 13% και για έσοδα από 12.000 ευρώ και άνω από το 33% στο 35%. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει και τρίτο φορολογικό συντελεστή που θα κινείται στα επίπεδα του 40-45% και θα αφορά σε έσοδα άνω των 40.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι μπορούν να αυξηθούν σημαντικά τα κρατικά έσοδα από την αύξηση της φορολόγησης των εσόδων από τα ενοίκια και να φθάσουν στα 200 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 140 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος τα έσοδα του προϋπολογισμού θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 150 εκατ. ευρώ.


Έντυπη Καθημερινή


Πότε θα δούμε τα Fast & Furious 9 και 10;



Μπορεί ακόμα να πρέπει να περιμένουμε έναν και πλέον χρόνο για να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Fast & Furious 8 αλλά ήδη ανακοινώθηκε το πότε θα κάνουν πρεμιέρα το ένατο και το δέκατο μέρος της δημοφιλούς σειράς ταινιών.

Η αποκάλυψη ήρθε μέσα από το Instagram του Vin Diesel, πρωταγωνιστή της ταινίας. Το Fast & Furious 9 λοιπόν, θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 19 Απριλίου του 2019 ενώ το #10, στις 2 Απριλίου του 2021!

Κίνηση παράδοξη αφού δεν συνηθίζεται να προαναγγέλλονται πρεμιέρες με ορίζοντα πενταετίας. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Diesel, αυτή η τριλογία θα ολοκληρώσει και τη σειρά ταινιών.

Ακόμα είναι άγνωστο αν στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρίσκεται στα #9 και #10 ο Gary Gray που θα σκηνοθετήσει το #8.


Ξέρετε πως σύντομα θα δούμε και τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Fast & Furious; Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Πηγή : newsauto.gr


Συνελήφθη αστυνομικός για ψευδή καταγγελία κλοπής των όπλων του



Αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί μαζί με την αδελφή του και ένα φίλο του έστησαν ολόκληρο σενάριο για να «εξαφανίσουν» τα όπλα του, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο να ανακληθεί η πρόσληψη του στην Αστυνομία επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα 39 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν η 39χρονη αδελφή του και ο 39χρονος φίλος του που τον βοήθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής ο υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Ξύλο απο τα ΜΑΤ σε κατοίκους για τα hotspots στην Κω



Δύο κάτοικοι και ένας αστυνομικός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Ο ένας κάτοικος χτύπησε στο κεφάλι - Επεισόδιο και με δημοσιογράφο τοπικού μέσου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, ο χώρος γύρω από το στρατόπεδο που θα φιλοξενήσει το hotspot στην Κω. Περίπου στις 15:00, στο στρατόπεδο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ολοκλήρωναν εκείνη τη στιγμή τη βάρδιά τους.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, να συγκρούονται με τους 300 κατοίκους που είχαν περικυκλώσει το στρατόπεδο. Οι κάτοικοι εκτόξευσαν εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ πέτρες και καδρόνια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, αλλά και με εφόδους εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών, χτυπώντας τους με τα γκλοπ.

Από τις οδομαχίες τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι κι ένας άνδρας των ΜΑΤ. Τις άγριες διαθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, αντιμετώπισε και μία δημοσιογράφος τοπικού μέσου, η οποία βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τα γεγονότα. «Με απώθησαν με ασπίδες τους, ενώ μου επιτέθηκαν λεκτικά, προκαλώντας με ταυτόχρονα να τους απαντήσω στα όσα μου έλεγαν. Κράτησα, όμως, την ψυχραιμία μου και δεν αντέδρασα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή μού ζήτησαν και το κινητό μου τηλέφωνο, προκειμένου να πάρουν το υλικό που είχα καταγράψει. Τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ο ένας εκ των οποίων στο κεφάλι. Και οι δύο τους έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ της ΚΩ. Δεν γνωρίζω αν από εκεί τους έχουν πάει στο νοσοκομείο», δήλωσε στο protothema.gr, η Κατερίνα Φιλοπούλου.

Οι κάτοικοι της ΚΩ παραμένουν ακόμα και αυτή τη στιγμή έξω από το στρατόπεδο, παρ' ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και ψιλοβρέχει.






Πηγή : protothema.gr


Νέα επίθεση με 20 βόμβες μολότοφ εχθες βράδυ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη



Σε σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η επίθεση είχε στόχο και πάλι τα γραφεία του κόμματος και επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Σε σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η επίθεση είχε στόχο και πάλι τα γραφεία του κόμματος και επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. 

Χαρακτηρίζει μάλιστα τον κ. Τόσκα «καρικατούρα υπουργού» και την κυβέρνηση «παρωδία», που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας παραλληλα«ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας». 

Ωστόσο, πηγές της Αστυνομίας υποστήριζαν ότι η επίθεση είχε στόχο τη διμοιρία των αστυνομικών πολύ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Βαλτετσίου. Μετά την επίθεση έγιναν 14 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το βράδυ της Παρασκευής, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν δεχθεί επίθεση με βόμβες μολότοφ, από την οποία κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.


Πηγή : skai.gr