Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ για χρηματισμό.



Πρόκειται για υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδια, ο οποίος είναι υποδιευθυντής σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας στην Αθήνα. Μάλιστα, εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιχειρηματίας, θέλησε να πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ για επιχειρηματικη δραστηριοτητα με νομιμο τρόπο. Ο επιχειρηματίας λοιπό, έκανε τα χαρτιά του στο υπουργείο οικονμικών και από εκεί, τον παρέπεμψαν στα κεντρικα τράπεζας, για να προχωρήσει η έγκριση και η εκταμίευση του ποσού.

Πηγαίνοντας στην τράπεζα, συνάντησε τον υποψήφιο βουλευτή - ο οποίος είναι υποδιευθυντής στο συγκεκριμένο κατάστημα της τράπεζας - ο οποίος φέρεται να του ζήτησε μίζα! Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε να του δώσει τη μίζα, όμως φεύγοντας από την τράπεζα ειδοποίησε την Αστυνομία. Κάπως έτσι, ανέλαβε δράση η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων...

Χθες το πρωί, ο επιχειρηματίας πήγε με τα χρήματα της μίζας, στο ραντεβού που είχε δωθεί με τον υποψήφιο βουλευτή και υποδιευθυντή της τράπεζας. Το ραντεβού τους ήταν στη Βαρβάκειο...

Ο βουλευτής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πήρε τα χρήματα και πήγε προς το γραφείο του, χωρίς να γνωρίζει ότι τη συναλλαγή παρακολουθούσαν αστυνομικοί και ότι τα χαρτονομίσματα που πήρε ήταν προσημειωμένα. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί τον συνελαβαν με τα προσημειωμενα χαρτονομιμαστα...

Τώρα, εξετάζεται η εμπλοκή δύο υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, στην όλη υπόθεση.

Τι λένε από το ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr από το ΣΥΡΙΖΑ λένε πηγές πως δεν ήταν δικός τους υποψήφιος αλλά... των Οικολόγων Πράσινων!

Από την πλευρά τους, άνθρωποι από τους Οικολόγους Πράσινους, λένε πως ούτε δικός τους υποψήφιος ήταν αλλά... προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.



Ρεπορταζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Μητσοτάκης για Μεϊμαράκη: Δεν είδατε ότι είχαμε καλό κλίμα; Κακώς!



Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα αλλά τελικά αποφάσισαν να γίνει νωρίτερα. Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκαν και τα είπαν για μια ώρα.

Είχε προηγηθεί η αποθέωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη ενώπιον της Κ.Ο του κόμματος στη Βουλή.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό. «Δεν το είδατε; Κακώς. Θα υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ρόλο απάντησε: «Πάντα έχει ρόλο ο Βαγγέλης. Θα τα συζητήσουμε όλα. Θα τα δούμε».






Πηγή : newsit.gr


Κ. Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα"



Άνοιγμα σε όλους τους ψηφοφόρους του Κέντρου, ανεξάρτητα από ό,τι ψήφισαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας, παράλληλα, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστροφική για τη χώρα πολιτική της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ανασυγκρότησης της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης είναι εμφανές πως καλεί στο πλάι του όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου μέσα από το νέο σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις της γαλάζιας παράταξης, Η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι σύντομα η κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. "Όλοι μαζί οι βουλευτές σταθήκατε όρθιοι απέναντι στο τσουνάμι του λαϊκισμού. Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου ολοκληρώθηκε άψογα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τον σέβομαι και τον τιμώ. Μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως, μαζί θα είμαστε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη και όλους τους βουλευτές. Οι πολίτες πιστεύουν σε εμάς. Μας δίνουν δύναμη και οξυγόνο. Μας εμπιστεύονται. Η εντολή ξεκάθαρη. Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση του κόμματος, ώστε η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ομιλία προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση έχουν χρέος να συμμετάσχουν όλοι όσοι υποφέρουν σήμερα από την ανίκανη και ανεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. "Σε όλους αυτούς τους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία δίνει και πάλι έκφραση. Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα της χώρας και αυτή θα το λύσει. Ανοίγουμε τη Νέα Δημοκρατία και καλούμε τη δημιουργική Ελλάδα να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα τους δικαιώσουμε με άποψη, με πρόταση, με συνέπεια και ελικτρίνια. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο", ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε εμφανώς πως η λεωφόρος Συγγρού μπαίνει σε μία νέα περίοδο δυναμικής αντιπολίτευσης, αλλά με προτάσεις, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η παράταξη θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση.

"Τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο δραματικά, που γρήγορα θα αναλάβουμε και πάλι το τιμόνι. Αλλά, χρειάζεται πρόγραμμα. Πρέπει να ασκήσουμε αντιπολίτευση, με πρόταση. Η ανέξοδη κριτική είναι λαϊκισμός και εμείς παίρνουμε διαζύγιο από το λαϊκισμό. Διαφωνούμε με πρόταση για ασφαλιστικό και για αυτό θα την καταψηφίσουμε. Ο λογαριασμός είναι μεγάλος, ακριβώς γιατί η συγκυβέρνηση έκανε αυτή τη διαχείριση το 2015. Είχαμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους και εργαζόμενος, τιμωρεί την εργασία, αλλά από την άλλη συντηρεί τον κομματικό στρατό και διορίζει συγγενείς. Αυτό είναι το όραμά τους; Η φροντίδα των ημετέρων; Δε θα διστάσουμε να ξεβολέψουμε το χθες των ολίγων για τους πολλούς", επεσήμανε.

Κόβοντας από τη ρίζα κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμπορευτεί με τους ΑΝΕΛ και λέει ότι αισθάνεται άνετα με αυτήν την πλειοψηφία. "Ας προχωρήσει, λοιπόν, με αυτή. Εμείς a la carte στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Δε θα γίνουμε δεκανίκι. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν παγόβουνο. Ο όγκος που κρύβεται από κάτω είναι σκοτεινός. Εμείς δε μπορούμε να στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση γιατί η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική. Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα. Χωρίς μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δε μπορεί να πάρει εμπρός. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται άλλη πρόταση. Και αυτήν την πρόταση μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να την προτείνει. Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα. Είναι εντολή να στηρίξω τους πολίτες της χώρας. Όλοι μαζί θα ασκήσουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Το χειρότερο κεφάλαιο του μεταπολεμικού λαϊκισμού είναι η αυτή συγκυβέρνηση. Ας μη ζητά ο κ. Τσίπρας συναίνεση εκεί που δεν πρόκειται να τη βρει", επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης και στην οικονομική κατάσταση του κόμματος, για την οποία είπε πως δεν είναι καλή. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νέου προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζεται από εδώ και πέρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προαναγγέλλοντας μία γενναία οικονομική εκστρατεία. "Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέτουμε τη δημόσια επιχορήγηση για την κάλυψη των οφειλών. Θα χτίσουμε ένα μαζεμένο οργανόγραμμα", είπε και επανέλαβε πως σύντομα το κόμμα θα αποχωρήσει από τα κοστοβόρα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, αναζητώντας οικονομικότερη στέγη. "Πρέπει να ανανεώσουμε την παράταξη, με διαφάνεια. Θα επισπεύσω το Συνέδριο, για να αλλάξουμε καταστατικό και δομές, μέσα από το διάλογο. Θα χτίσουμε μία Νέα Δημοκρατία που θα ανήκει σε όλα τα μέλη της. Αλλά και σε φίλους και σε όλους τους πολίτες. Θα ανοίξουμε τη ΝΔ στην κοινωνία. Θα ξαναγίνουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Γιατί είμαστε ενωμένοι", ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

Εστιάζοντας στο θέμα με τις Σκουριές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό, εγκαλώντας τον για όψιμο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. "Τη νύφη την πληρώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι. Κατηγορούνται οι εργαζόμενοι από ανθρώπους που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην πραγματική τους ζωή. Με τις Σκουριές η κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους τους ξένους επενδυτές. Και πραγματικά απορώ για το τι θα πει ο κ. Τσίπρας, όταν βρεθεί στο Νταβός", σημείωσε και ανέδειξε ως μοναδικό σημείο συναίνεσης τη συνταγματική αναθεώρηση. "Αυτό θα ζητήσω στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να προχωρήσουμε σε μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση", ανέφερε.

Πριν από τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο, εξελέγησαν δια βοής και ομόφωνα ο νέος γραμματέας της και οι αναπληρωτές της.


Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr


Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί στους δρόμους της Αθήνας -«Κάτσε καλά Κατρούγκαλε»



Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, αλλά και μέλη όλων των κλάδων των νέων επιστημόνων κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Η πορεία βρέθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, με τους συγκεντρωμένους να αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό. Η πορεία θα καταλήξει στη Βουλή, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας θα επιδώσουν στο υπουργείο Εργασίας.

Το συλλαλητήριο είναι μαζικό και αυτό που ζητάνε άμεσα οι διαδηλωτές είναι η απόσυρση του νέου νόμου ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί τους κλάδους τους σε αφανισμό. Είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι της Αθήνας πλημμυρίζουν από μέλη των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει χιλιάδες νέους επιστήμονες στο περιθώριο



Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες -που, όπως υποστηρίζει, θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο- και να αναθεωρήσει τη γραμμή και την πλεύση που έχει χαράξει και να οδηγηθεί στην κοινή λογική που έχει χαθεί σε αυτόν τον τόπο.
Ο κ. Βερβεσός, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι «οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας».

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι

Η τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων λήγει σήμερα, αλλά μετά την σημερινή πορεία, θα συνέλθουν και πάλι για να αποφασίσουν για την τύχη της αποχής, δηλαδή εάν θα μετατραπεί  ή όχι σε αόριστης διάρκειας πανελλαδικής εμβέλειας.

Πάντως, η πρόταση τόσο της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι  η 3μέρη πανελλαδική αποχή μετά την λήξη της να μετατραπεί   σε αόριστης διάρκειας.


Παράλληλα, σε κοινή συνάντηση που είχαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ομόφωνα απέρριψαν, «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο», το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα ζήτησαν  από την Κυβέρνηση να το αποσύρει  και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.


Πηγή : iefimerida.gr




Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2016 – Επικεφαλής τέθηκε το «The Revenant – Η Επιστροφή» με 12



Πολλές οι εκπλήξεις όπως οι υποψηφιότητες για την Σαρλότ Ράμπλινγκ, τον Σταλόνε και τον Ελληνοαυστραλό Τζ. Μίλερ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών με το επικό γουέστερν «The Revenant – Η Επιστροφή» του Μεξικανού Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου να λαμβάνει τις περισσότερες, σύνολο 12, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία, α’ ανδρικού ρόλου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και β’ ανδρικού για τον Τομ Χάρντι.

Η έκπληξη είναι πως ακολουθεί σε αριθμό υποψηφιοτήτων το «Mad Max, Ο Δρόμος της Οργής» του Ελληνοαυστραλού Τζορτζ Μίλερ με 10, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία. Πολύ καλά τα πήγε και το «The Martian – Η Διάσωση» του Ρίντλει Σκοτ που κέρδισε 7 υποψηφιότητες – nominations, ωστόσο ο Βρετανός Ρίντλει Σκοτ δεν μπόρεσε να είναι στην 5άδα των καλύτερων σκηνοθετών.

Στις θετικές εκπλήξεις συγκαταλέγονται το ότι η σπουδαία ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ παρότι αγνοήθηκε στις υποψηφιότητες των Βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων, κατάφερε να είναι τελικά υποψήφια στα Όσκαρ, στην κατηγορία του α’ γυναικείου ρόλου, για το φιλμ «45 Χρόνια» που θα δούμε το επόμενο διάστημα από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας.

Επίσης υποψηφιότητα για καλύτερη σκηνοθεσία πήρε ο Λένι Εϊμπραχαμσον για το «Room - Το Δωμάτιο» όπως και η πρωταγωνίστρια της ιδιαίτερης αυτής ταινίας Μπρι Λάρσον. Το «Spotlight» έφτασε τις 6 υποψηφιότητες, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία του Τομ Μακάρθι, β’ γυναικείου ρόλου για την Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και β’ ανδρικού για τον Μαρκ Ράφαλο. Για καλύτερη ταινία προτάθηκαν συνολικά 8 ταινίες (υποψήφια είναι και τα φιλμ «Bridge of Spies – Γέφυρα των Κατασκόπων», «The Big Short» και το «Brooklyn»).

Εκτός της φετινής Οσκαρικής κούρσας τέθηκαν το σενάριο του νέου φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο «Μισητοί 8», η Τζέιν Φόντα για τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο, ο Άγγλος μαύρος ηθοποιός Idris Elba του φιλμ «Beasts of no nation» (μάλιστα σχολιάζεται από ξένα Μέσα ενημέρωσης όπως ο Βρετανικός The Guardian ότι και φέτος δεν υπάρχει ούτε ένας μαύρος ηθοποιός ως υποψήφιος στα Όσκαρ) ο σκηνοθέτης της «Γέφυρας των κατασκόπων» Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο σκηνοθέτης της «Carol» Τοντ Χέινς (και η ταινία δεν μπόρεσε να τεθεί υποψήφια) και τα παιδικά φιλμ «Μικρός Πρίγκιπας» και «Τhe Good Dinosaur» στην κατηγορία του animation.

Τέλος σίγουρα ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου που κατέκτησε ο σχεδόν 70χρονος πια Σιλβέστερ Σταλόνε για το «Creed». Αυτή μάλιστα είναι και η μοναδική υποψηφιότητα της ταινίας που θα δούμε στην Ελλάδα από τις 28 Ιανουαρίου 2016 και μετά.

Όσο για την Τζένιφερ Λόρενς του «Joy», έχει μεγάλο άστρο και την αγαπούν πολύ, γι’ αυτό και μπόρεσε παρότι το «Joy» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ δεν πήρε ιδιαίτερα καλές κριτικές, να κερδίσει μετά την Χρυσή Σφαίρα την περασμένη Κυριακή και υποψηφιότητα α’ γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ.

Το δε νέο «Star Wars – Η Δύναμη Ξυπνάει» του J.J. Abrams πέτυχε 5 υποψηφιότητες, κυρίως σε τεχνικές κατηγορίες.

Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν ο ηθοποιός John Krasinski και η πρόεδρος της Ακαδημίας των Όσκαρ Cheryl Boone Isaacs (η φωτ. έχει την υπογραφή - Tommaso Boddi/WireImage), από το σάιτ της εφημερίδας The Guardian.

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2016, στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, με οικοδεσπότη τον μαύρο κωμικό ηθοποιό Κρις Ροκ.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα των υποψηφιοτήτων ανά κατηγορία:


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ

«The Big Short - Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

«Brooklyn»

«H Γέφυρα των Κατασκόπων»

«Mad Max: Fury Road»

«The Martian - Η Διάσωση»

«The Revenant - Η Επιστροφή»

«Room»

«Spotlight»

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου για το «The Revenant»

Τζορτζ Μίλερ για το «Mad Max: Fury Road»

Aνταμ ΜακΚέι για το «The Big Short» («Το Μεγάλο Σορτάρισμα»)

Λένι Εϊμπραχαμσον για το «Room»

Τομ ΜακΚάρθι για το «Spotlight».

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Mπράιαν Κράνστον για το «Trumbo»

Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «The Revenant»

Μάικλ Φασμπέντερ για το «Steve Jobs»

Ματ Ντέιμον για το «The Martian»

Εντι Ρεντμέιν για το «The Danish Girl».

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Κέιτ Μπλάνσετ για το «Carol»

Μπρι Λάρσον για το «Room»

Σαόρσι Ρόναν για το «Brooklyn»

Σάρλοτ Ράμπλινγκ για το «45 Χρόνια»

Τζένιφερ Λόρενς για το «Joy»

Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Κρίστιαν Μπέιλ για το «The Big Short»

Μαρκ Ράφαλο για το «Spotlight»

Μαρκ Ράιλανς για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»

Σιλβέστερ Σταλόνε για το «Creed»

Τομ Χάρντι για το «The Revenant»

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Κέιτ Γουίνσλετ για το «Steve Jobs»

Αλίσια Βικάντερ για το «The Danish Girl»

Τζένιφερ Τζέισον Λι για το «The Hateful Eight» («Οι Μισητοί Οκτώ»)

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς για το «Spotlight»

Ρούνι Μάρα για το «Carol»

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Mατ Τσέρμαν, Τζόελ και Ιθαν Κοέν για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»

Αλεξ Γκάρλαντ για το «Ex Machina»

Πιτ Ντόκτερ, Μεγκ ΛεΦοβ, Τζος Κούλεϊ για το «Inside Out - Τα Μυαλά που Κουβαλάς»

Τομ ΜακΚάρθι & Τος Σίνγκερ για το «Spotlight»

Τζόναθαν Χέρμαν, Αντρια Μπέρλοφ για το Straight Outta Compton.

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Άνταμ ΜακΚέι & Τσαρλς Ράντολφ για το «The Big Short - Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

Νικ Χόρνμπι για το «Brooklyn»

Φίλις Ναζ για το «Carol»

Εμα Ντόναχιου για το «Room»

Ντριου Γκοντάρ για το «The Martian - Η Διάσωση»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εμάνουελ Λουμπέσκι για το «The Revenant»

Εντουαρντ Λάκμαν για το «Carol»

Τζον Σιλ για το «Mad Max: Fury Road»

Ρότζερ Ντίκινς για το «Sicario: Ο Εκτελεστής»

Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον για το «The Hateful Eight - Οι Μισητοί Οκτώ»

ΜΟΝΤΑΖ

Xανκ Κόρβιν για το «The Big Short - Το Μεγάλο Σορτάρισμα»

Mάργκαρετ Σίξελ για το «Mad Max: Fury Road»

Στίβεν Μιριόνε για το «The Revenant»

Toμ ΜακΑρντλ για το «Spotlight»

Μάριαν Μπράντον, Μέρι Τζο Μάρκι για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Εmbrace of the Serpant» (Κολομβία)

«Ατίθασες» (Γαλλία) – την ταινία προβάλλει αυτή τη Δευτέρα 18/1 η Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

«A War» (Denmark)

«Ο Γιος του Σαούλ» (Ουγγαρία) – Θα το δείξει επίσης η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στις 22/2

«Theeb» (Ιορδανία).

ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION

«Inside Out»

«Anomalisa»

Shaun the Sheep Movie

«When Marney Was There»

«Boy & the World».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τόμας Νιούμαν για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»

Κάρτερ Μπάργουελ για το «Carol»

Ενιο Μορικόνε για το «The Hateful Eight»

Γιόχαν Γιόχανσον για το «Sicario: Ο Εκτελεστής»

Τζον Γουίλιαμς για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (ο πολυβραβευμένος των Όσκαρ έφτασε με την φετινή, τις 50 υποψηφιότητες)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

«Earned It» (50 Shades of Grey)

«Μant Ray» (Racing Extinction)

«Simple Song #3» (Youth - Νιότη) – ερμηνεία από τη Σούμι Τζο

«Till It Happens to You» (The Hunting Ground)

«Writing's On The Wall» (Spectre)

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Amy: Το Κορίτσι Πίσω από το Ονομα» του Ασίφ Καπάντια

«Cartel Land» του Μάθιου Χάινμαν

«The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

«What Happened, Miss Simone» της Λιζ Γκάρμπους

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

NΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

A Girl in the River: The Price of Forgiveness

Body Team 12

Claude Lanzman: Spectres of the Shoah

Last Day of Freedom

Chau, Beyond the Lines.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Άνταμ Στόκχαουζεν για το «H Γέφυρα των Κατασκόπων»

Ιβ Στιούαρτ για το «The Danish Girl»

Κόλιν Γκίμπσον για το «Mad Max: Fury Road»

Αρθουρ Μαξ για το «The Martian - Η Διάσωση»

Tζακ Φισκ για το «The Revenant»

ENΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Σάντι Πάουελ για το «Carol»

Σάντι Πάουελ για τη «Σταχτοπούτα»

Zακλίν Γουέστ για το «The Revenant»

Τζένι Μπίβαν για το «Mad Max: Fury Road»

Πάκο Ντελγάντο για το «The Danish Girl»

ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ

«Ex Machina»

«Mad Max: Fury Road»

«The Martian» («Η Διάσωση»)

«The Revenant» («Η Επιστροφή»)

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

ΜΕΪΚ ΑΠ & ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

«Mad Max: Fury Road»

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε - The 100-Year Old Man Who Climbed Out a Window and Disappeared

«The Revenant - Η Επιστροφή»

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ

«Sicario: Ο Εκτελεστής»

«Mad Max: Fury Road»

«The Martian - Η Διάσωση»

«The Revenant - Η Επιστροφή»

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»

HXHTIKO MIΞΑΖ

«H Γέφυρα των Κατασκόπων»

«Mad Max: Fury Road»

«The Martian - Η Διάσωση»

«The Revenant - Η Επιστροφή»

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

MIKΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

«Bear Story» (Historia De Un Oso)

«Prologue»

«Sanjay’s Super Team»

«We Can’t Live Without Cosmos»

«World of Tomorrow»

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΜ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«Ave Maria»

«Everything Will Be Okay» (Alles wird gut)

«Day One»

«Shok»

«Stutterer».

Η φωτ. του αγαλματιδίου του Όσκαρ είναι: Kevin Winter/Getty Images.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Πηγή : thebest.gr


Απύθμενο θράσος Τσίπρα κατήγγειλε το πελατειακό κράτος ενώ μόλις είχε προσλάβει την ξαδέλφη του




Όταν το θράσος του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φρένο και η ντροπή δεν υπάρχει στην ζωή του, διαβάζουμε στα nea.gr

Ο πρωθυπουργός δίνει το σήμα «διορίστε, διορίστε, διορίστε», καταγγέλλει το Ποτάμι, σχολιάζοντας το διορισμό εξαδέλφης του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

«Μέχρι να δώσει εξηγήσεις ο κ.Τσίπρας για το διορισμό της εξαδέλφης του -συζύγου του επίσης διορισμένου εξάδελφου Γιώργου Τσίπρα- ως μετακλητής στο γραφείο του κ. Χρ. Σπίρτζη, οφείλουμε να επισημάνουμε τη σύμπτωση με τη λαϊκή παροιμία "από το κεφάλι μυρίζει το ψάρι"» ανακοίνωσε το Ποτάμι.

«Το "δάσκαλε που δίδασκες" έχει πλέον ξεπεραστεί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει το σήμα "διορίστε, διορίστε, διορίστε"» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για προκλητικές τοποθετήσεις συγγενών κυβερνητικών στελεχών σε δημόσιες θέσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί παρά το γεγονός ότι «στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήθεν έβαλε πάλι τέλος στο πελατειακό κομματικό κράτος. Προφανώς εννοεί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο κ. Κουτσούκος αναρωτήθηκε «τι άλλο είναι όλοι αυτοί που διορίζει συστηματικά, ακόμη και σήμερα, σύζυγοι και λοιποί συγγενείς, παιδιά του κομματικού σωλήνα και κάθε είδους πρόθυμοι κρατικοδίαιτοι σε θέσεις γενικών γραμματέων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ και Οργανισμών, διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καλοπληρωμένων Συμβούλων κ.λπ.;» και μίλησε για τον ορισμό του κομματικού κράτους που λαμβάνει πλέον επικίνδυνα χαρακτηριστικά και δημιουργεί τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.

«Η πρόκληση για προοδευτικές-δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι πάντα ανοιχτή, αρκεί η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τα σύνδρομα και τις σκοπιμότητες με τις οποίες εξυπηρετεί το κομματικό και πελατειακό της σύστημα και εφόσον αποδεχθεί ότι πρώτα αξιολογούμε και μετά διορίζουμε και όχι το αντίστροφο», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Φίλης: Δεν είναι κομματικό όργανο η Αυγή! Απεταξάμην και την Αυγή οι λαοπλάνοι!!



Και τι δεν λένε για να διορθώσουν όσα έχουν πει, και το χειρότερο τα λένε φόρα παρτίδα χωρίς να ντρέπονται μετά για τα όσα έχουν ξεστομίσει.

Η Αυγή «Είναι εφημερίδα γνώμης» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής της συγκεκριμένης εφημερίδας!! Και αυτό τι σημαίνει κύριες Φίλη; Ότι δεν υποστηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα γνώμης του ΣΥΡΙΖΑ; 

Να κρατήσει την γκάφα Τριανταφυλλίδη περί διδάκτρων στα δημόσια σχολεία εκτός υπουργείου Παιδείας επιχείρησε εκ νέου ο κ. Νίκος Φίλης στη Βουλή και τα έκανε χειρότερα.

Απαντώντας, μάλιστα, στην κριτική του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα που υποστήριξε ότι οι προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν στο επίσημο όργανο του κόμματος προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα, όχι μόνο είπε ότι «οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη δεν απηχούν τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για το θέμα της εκπαίδευσης» αλλά σημείωσε ότι «δεν είναι κομματικό όργανο η Αυγή αλλά είναι μια ανεξάρτητη εφημερίδα γνώμης » και αυτό το είπε χωρίς να ντρέπεται για αυτά που λέει!! Ποιος αυτός που πριν γίνει  βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε επί σειρά ετών διατελέσει διευθυντής στην εν λόγω εφημερίδα.


Αίσχος! Έγκλημα! Κοζάνη 80 ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο στο δημοτικό κολαστήριο



Τις τελευταίες ημέρες, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έκανε το λάθος να κοινοποιήσει μια απίστευτη καταγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, 130 ενήλικα και ανήλικα ζώα που φιλοξενούνταν στο δημοτικό καταφύγιο της Κοζάνης βρήκαν φρικτό θάνατο...


Και αντί να κινηθεί ο εισαγγελέας κατά της δημοτικής αρχής και των υπευθύνων του καταφυγίου, αυτοί που βρήκαν τον μπελά τους και βρέθηκαν να διώκονται, είναι οι εκπρόσωποι της φιλοζωικής ομοσπονδίας.

Ο κατά τα άλλα ευαίσθητος δήμαρχος της πόλης, που να σημειωθεί ότι προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε τους φιλόζωους που κατήγγειλαν το γεγονός, γιατί ισχυρίστηκε ότι τα ζώα που πέθαναν δεν ήταν 130, αλλά 80. Εκ των οποίων, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόλις 10 ζώα ήταν ενήλικα, ενώ τα υπόλοιπα 70 ήταν κουτάβια, όπου ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε κακοποίηση ή εγκατάλειψη, αλλά σε προσβολή από κάποιο μικρόβιο!

Οι καταγγελίες των φιλόζωων δεν αφορούν μόνον στους θανάτους, αλλά  και στον υποσιτισμό των ζώων, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ταΐζονται όταν και εφόσον ο δήμος στείλει τροφές στο τοπικό καταφύγιο...

Οι φιλοζωικές οργανώσεις παντού στην Ελλάδα προσφέρουν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Με ανιδιοτέλεια. Με δικά τους χρήματα σιτίζουν, στειρώνουν και φροντίζουν χιλιάδες αδέσποτα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι επέλεξαν να παρατήσουν στον δρόμο.



Ορισμένοι δήμοι κάνουν το ίδιο. Προσπαθούν με τις μικρές τους δυνάμεις (αλλά και με τη φορολογία που επιβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου) να προσφέρουν λίγη τροφή, λίγο νερό και μια στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη σε όσα ζώα εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους από «ευαίσθητους» συμπολίτες μας.

Άλλοι, επιλέγουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Να κρύβουν κάτω από το χαλί την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Και τελικά τα δύσμοιρα τα ζωάκια να τους περιμένει πολύ χειρότερη μοίρα στα κυνοκομεία, απ΄ότι αν παρέμεναν εγκαταλελειμμένα στον δρόμο.

Είναι εύκολο για έναν Δήμο να σέρνει στα δικαστήρια φιλοζωικές οργανώσεις που συντηρούνται από δικούς τους πόρους. Με αυτό τον τρόπο και μόνο μπορεί να τις κάνει να σταματήσουν να αγωνίζονται και τελικά να σωπάσουν. Οι φιλοζωικές οργανώσεις συγκροτούνται από απλούς ανθρώπους με ευαισθησίες. Που ούτε με την «αριστερή» εξουσία είχαν καμιά διάθεση να μπλέξουν, ούτε να τραβιούνται στα δικαστήρια, επειδή έκαναν το λάθος να αναδείξουν τις αδυναμίες των αρχών.

Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε δήμαρχο να εξηγήσει τις σκληρές εικόνες που  κοινοποιούν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Ούτε είναι εύκολο για τον Οικολόγο δήμαρχο να εξηγήσει πώς χάθηκαν 80 (τουλάχιστον)  ψυχούλες,  από «μικρόβιο», όταν οι δημότες του πληρώνουν κτηνιατρικές υπηρεσίες, ακριβώς για να προστατεύονται τα αδέσποτα ζώα, από αντίστοιχα μικρόβια και ασθένειες.

Δεν θα ήταν ντροπή για τον δήμαρχο να ζητούσε βοήθεια από την πολιτεία, αν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ντροπή αντιθέτως είναι η κατάσταση που βρίσκεται το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης, όπως πιστοποιείται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με το νόμο, οι αρμόδιες αρχές και η εισαγγελία, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί αυτεπαγγέλτως κατά του δημάρχου και των υπευθύνων του δημοτικού κολαστηρίου.

Όμως, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, οι αρμόδιες αρχές φαίνεται να κινούνται κατά εκείνων που ανέδειξαν το πρόβλημα και όχι κατά εκείνων που το δημιούργησαν.

Αλλοίμονο...










Πηγή : liberal.gr


Τελειώνει ο χρόνος σου κύριε Τσίπρα.




Κώστας Βουκελάτος

Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη,  η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την Μεταπολίτευση, θεωρείται δεδομένο ότι τελειώνει.

Είχε μάθει όλους αυτούς τους μήνες να παίζει μόνος του ο κύριος Τσίπρας και να κάνει ότι θέλει αλλά όπως καταλαβαίνει και ο ίδιος, η αντιπολίτευση εξέλεξε επιτέλους αρχηγό και τώρα υπάρχει υπολογίσιμος αντίπαλος για να αναδειχθούν τα όσα εγκληματικά κάνει καθημερινά εναντίον της χώρας και των πολιτών της.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον λαοπλάνο Τσίπρα και ο πανικός της κυβέρνησης φαίνεται από τις αντιδράσεις των στελεχών του στα ΜΜΕ.

Είναι αυτό που λέει ο λαός μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα και όπως δείχνουν τα πράγματα η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή γιατί δεν θα κάνει το ίδιο λάθος ο Έλληνας ,ειδικά τώρα που ξέρει ότι υπάρχει σοβαρή λύση και τα πράγματα  έχουν γίνει πάρα πολύ χειρότερα τον τελευταίο χρόνο.

Τώρα ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι δεν είναι απλά τα πράγματα να τιμωρείς έτσι απλά μια προηγούμενη κυβέρνηση. Επειδή δεν σου άρεσαν αυτά που έκανε, γιατί έτσι έπεσες στην παγίδα του λαοπλάνου ψεύτη Τσίπρα  και έκανες τα πράγματα πάρα πολύ χειρότερα και για την χώρα και για εσένα τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν από ένα χρόνο, είναι πάρα πολύ χειρότερα από ότι τα άφησαν οι προηγούμενοι και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να γίνουν καλύτερα γιατί απλά αυτοί που έφερες στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να το κάνουν δεν ξέρουν να κυβερνάνε.

Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα και μόνο ψέματα χωρίς ίχνος ντροπής, λαοπλάνεψε ένα λαό τον έχει ξεφτιλίσει παγκοσμίως και τον οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση και καταστροφή.

Η ψήφο θέλει σοβαρότητα, γιατί την τύχη μας δεν πρέπει να την αφήνουμε στους όποιους να΄ναι γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ότι να΄ναι και δεν διαθέτει κανένας τους καμιά σοβαρότητα και όχι επειδή το λέω και το γράφω εγώ αλλά επειδή το λέει η πορεία τους και οι δηλώσεις τους αυτό τον ένα χρόνο.

Περιμένω να δω τις πρώτες δημοσκοπήσεις για να δω πόσο μεγάλη θα είναι η κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να αρχίσει να φαίνεται η φθίνουσα πορεία ώστε να τελειώνει η Ελλάδα από αυτή την άθλια κυβέρνηση και για να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς γιατί δεν μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί ειδικά όταν οδηγούν τις τύχες μας, έχουμε μεγάλη ιστορία για να μας ξεφτιλίζει μια ομάδα ανίκανων και επικίνδυνων.

Τα μηνύματα από το εξωτερικό μετά την εκλογή Μητσοτάκη είναι θετικά , ειδικά στην Ευρώπη που μας ενδιαφέρει γιατί βλέπουν πλέον κάποιον σοβαρό ώστε να μπορούν να συνεννοηθούν και να αφήσουν πίσω τους τους ρακένδυτους τεμπέληδες, ανίκανους προηγούμενους που διασύρουν μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Να είσαστε βέβαιοι ότι έρχονται καλύτερες ημέρες λίγη υπομονή.


Χωρίς ρεύμα από το 1997 το σπίτι όπου απανθρακώθηκε ο 67χρονος με κινητικά προβλήματα



Χωρίς ρεύμα ήταν το σπίτι που τυλίχθηκε χθες στις φλόγες, στου Ζωγράφου, και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 67χρονος άνδρας και υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα ένας 50χρονος και μία 43χρονη.

Το ζευγάρι που ζούσε στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου ήταν χωρίς ρεύμα και στο σπίτι του φιλοξενούσε έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μετά από φωτιά που ξέσπασε σήμερα, το πρωί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Αμφιγενείας.

Ο νεκρός από την πυρκαγιά είναι 67 ετών, ενώ τα δύο άτομα με σοβαρά εγκαύματα που απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, είναι ένας άνδρας 50 ετών και μια γυναίκα 43 ετών.

Σύμφωνα με το MEGA, στο διαμέρισμα διέμενε το ζευγάρι που υπέστη εγκαύματα και επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, λόγω ανεργίας, δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με διευκρινίσεις της ΔΕΗ, το διαμέρισμα δεν έχει ρεύμα από το 1997. Οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι δεν έκαναν ποτέ αίτηση στη ΔΕΗ για να πάρουν ρεύμα, κάτι που σημαίνει ότι με τη βούλησή τους δεν ήθελαν κι όχι επειδή η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν φιλοξενούμενος του ζευγαριού και είχε κινητικά προβλήματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα για το θέμα.



Πηγή ; imerisia.gr


Η... κολακευτική selfie οδήγησε στη σύλληψη καταζητούμενου




Ο 45χρονος από το Οχάιο που είχε στείλει μια πιο «κολακευτική» φωτογραφία του στην αστυνομία, επειδή δεν του άρεσε εκείνη που συνόδευε το ένταλμα για τη σύλληψή του, εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη στη Φλόριντα.

«Πώς σου φαίνεται αυτή η φωτογραφία, Ντόναλντ Πιου; Μήπως αυτή η selfie βοήθησε τους ανθρώπους να σε αναγνωρίσουν καλύτερα;» έγραψε στο Facebook ο σερίφης της κομητείας Εσκάμπια, συνοδεύοντας το κείμενο με τη νέα φωτογραφία του χαμογελαστού υπόπτου.

Ο 45χρονος είχε δει τις δύο φωτογραφίες αρχείου που είχε αναρτήσει στο Facebook το αστυνομικό τμήμα της Λάιμα, στο Οχάιο και, δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, αποφάσισε να στείλει στις αρχές μια πιο ωραία φωτογραφία, στην οποία εικονίζεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, με γυαλιά ηλίου.

«Ιδού μια καλύτερη φωτογραφία, εκείνη εκεί είναι χάλια» έγραψε ο Πιου στέλνοντας τη selfie. Στο Οχάιο, ήταν καταζητούμενος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μη εμφάνιση στο δικαστήριο.

Χάρη σε μια πληροφορία, ο Πιου συνελήφθη στο Σέντσουρι της Φλόριντας. Σε βάρος του όμως διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί και άλλα εντάλματα, στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

«Δυστυχώς, θα περιμένουμε τη σειρά μας» έγραψαν οι αστυνομικοί της Λάιμα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στη «δύναμη των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης» και στους συναδέλφους τους της Εσκάμπια.



Πηγή


Αστυνομικός προς υπουργό: Ε, μπάρμπα, για πού το έβαλες;



Συνέβη σε ένα αστυνομικό τμήμα της Αττικής όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας θέλησε να κάνει αιφνιδιαστική επιθεώρηση. 

Όπως μας ενημερώνει ο Βηματοδότης, ο υπουργός πήγε εκεί χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, χωρίς συνοδεία, με το  δικό του αυτοκίνητο. Μπαίνει μέσα στο τμήμα χωρίς κανείς να τον σταματήσει ή να του δώσει σημασία. Κατευθύνθηκε στο γραφείο του διοικητή, όπου βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αστυφύλακα που έτυχε να περνά από εκεί.

 Τον βλέπει ο αστυφύλακας, έτσι να περιφέρεται στον όροφο, με ένα παλιομοδίτικο σακάκι χωρίς γραβάτα και του λέει: «Ε, μπάρμπα, για πού το έβαλες;». 

Ο υπουργός δεν πίστευε στα αυτιά του. Κοιτάζει αυστηρά τον αστυφύλακα και του λέει: «Είμαι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη». Και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, ανοίγει η πόρτα και νάσου και ο διοικητής και ο υποδιοικητής: «Κύριε υπουργέ μου, τι θα θέλατε;» του είπαν σχεδόν με μια φωνή.



ΔΟΛ


Σόιμπλε: Η Αθήνα έχει συμφωνήσει για το ΔΝΤ



Την πορεία του ελληνικού προγράμματος συζήτησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για μία καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.

Ερωτηθείσα για το αν η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν τόνισε πως η γερμανική θέση αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει.

«Στην γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε και οι έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαιώνουν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό. «'Αλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι, στην δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτή την θέση τον τελευταίο καιρό», δήλωσε η κυρία Φον Τισενχάουζεν.

Αντίστοιχο μήνυμα περί της αναγκαιότητας της παραμονής του ΔΝΤ έστειλε την Τρίτη και η αμερικανική πλευρά με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να επισημαίνει τηλεφωνικά στον κ. Τσακαλώτο πως η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τους δανειστές, ήτοι και με το ΔΝΤ.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα», αναφερόμενη στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον Γερμανό υπουργό να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο. «Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς και υπολογίζουν τις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης. Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους που ζητά η Ελλάδα.



Πηγή:  iefimerida.gr


Ο Λευτέρης Αυγενάκης παίρνει το τιμόνι της Συγγρού



Μπορεί να διατηρείται ο Παπαμιμίκος Γραμματέας του κόμματος έως το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν θα είναι πλέον μόνος του καθώς θα έχει αναπληρωτή του τον Βουλευτή Ηρακλείου και από τα πλέον έμπειρα και ικανά στελέχη τον Λευτέρη Αυγενάκη

Παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρίσκεται και σε στενή συνεργασία και με τον νέο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός του κόμματος με τους βουλευτές. 

Ποιος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης :

Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία  και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.

Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.

Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. 

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εκλέγεται Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καιΚοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά το παρελθόν, υπήρξε μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος". 

Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά - Κοινή Λογική"

Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το "κατεψυγμένο" πτώμα στην Καλλιθέα! Ο "φουσκωμένος" λογαριασμός, το οικόπεδο "φιλέτο" και ο χωρισμός



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το διαμέρισμα της οδού Ευαγγεληστρίας, στου οποίου το σαλόνι βρέθηκε ο καταψύκτης με το μακάβριο εύρημα, είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου ένα χρόνο από 43χρονη υπήκοο Βουλγαρίας και εν διαστάσει σύζυγο του 63χρονου θύματος. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εξαφανιστεί την ίδια περίοδο, που εξαφανίστηκε από προσώπου Γης και ο πρώην σύζυγος της, ο οποίος βέβαια βρέθηκε νεκρός μέσα στο καταψύκτη του διαμερίσματός της.

Ο λογαριασμός, ο χωρισμός και η επιμέλεια του παιδιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, από καταθέσεις και μαρτυρίες συγγενών και φίλων του θύματος, προκύπτει ότι ο πατέρας του 63χρονου πρώην ναυτικού το 2005 είχε ανοίξει λογαριασμό στο όνομα του ανήλικου αγοριού, που είχε αποκτήσει το ζευγάρι, και είχε καταθέσει μεγάλο χρηματικό ποσό, που φέρεται να ξεπερνά τα 200.000 Ευρώ. Συνδικαιούχοι στο λογαριασμό ήταν η 43χρονη από την Βουλγαρία και ο 63χρονος, ενώ παράλληλα λέγεται πως ο παππούς του παιδιού του είχε γράψει κι ένα οικόπεδο “φιλέτο” στην περιοχή της Γλυφάδας.

Λίγο διάστημα μετά, επήλθε ρήγμα στις σχέσεις του ζευγαριού, κατά μια πληροφορία λόγω του γεγονότος ότι η 43χρονη ξόδευε αφειδώς χρήματα από το λογαριασμό του παιδιού της.

Το 2008 το ζευγάρι χώρισε οριστικά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική Οδύσσεια για την επιμέλεια του παιδιού. Αρχικά η επιμέλεια δόθηκε στην 43χρονη, με την προϋπόθεση πως δεν θα φύγει από την Ελλάδα και το παιδί κάθε Σαββατοκύριακο θα μένει με το πατέρα του.

Το 2012 η 45χρονη έφυγε με το παιδί της για την Βουλγαρία και είχε να δώσει σημεία ζωής για αρκετούς μήνες. Μετά από αυτό, ο 63χρονος αναγκάστηκε να απευθυνθεί εκ νέου στην Δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι δεν έβλεπε το ανήλικο αγοράκι του με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Η ίδια συνελήφθη ένα μήνα μετά στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μαζί με το παιδί της, προερχόμενη από την Βουλγαρία. Το αγοράκι τότε είχε παραλάβει ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δικαστικών αγωγών, με τελική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού να αναλάβει η μητέρα του, χωρίς να παρακωλύεται η επαφή με τον πατέρα.

Το βράδυ του Ιανουαρίου του 2015, όταν και εξαφανίζεται ο 63χρονος, φαίνεται πως είχε πάει στο διαμέρισμα της 45χρονης στην Καλλιθέα για να δει το παιδί του και να συζητήσουν για το μέλλον του. Τελικά βρέθηκε προχθές νεκρός μέσα στο καταψύκτη, όπου και τον τοποθέτησαν πριν από περίπου ένα χρόνο οι δολοφόνοι του. 

Περιμένουν να... ξεπαγώσει 

Η ιατροδικαστής κ. Σ. Μαριανού, που θα πραγματοποιήσει την νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου ναυτικού, ακόμα δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες, καθώς περιμένει να ξεπαγώσει το πτώμα με την φυσική διαδικασία, προκειμένου να μην χαθούν τα όποια στοιχεία.

Ο 63χρονος βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, δεμένος χειροπόδαρα με μονωτικές ταινίες. Οι δολοφόνοι του είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι του μια νάιλον σακούλα, την οποία επίσης είχαν δέσει με μονωτική ταινία.

Ολόκληρο το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε νάιλον συσκευασία, δεμένη με μονωτικές ταινίες και παράλληλα οι δράστες είχαν τυλίξει την σορό του άτυχου άνδρα με ένα σεντόνι, το οποίο φέρει κηλίδες αίματος στο ύψος του προσώπου και τις πλάτης.

Το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως οι δολοφόνοι είναι τουλάχιστον δυο και όπως όλα δείχνουν οι υποψίες πέφτουν στην 45χρονη Βουλγάρα και τον 27χρονο γιο της από το πρώτο της γάμο. Και οι δυο έχουν εξαφανιστεί και εκτιμάται πως βρίσκονται στην Βουλγαρία.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr


Εμβρόντητη η κοινή γνώμη από την πρόταση Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα σχολεία



Μετά την πίεση και τον σάλο ο βουλευτής  το παίρνει πίσω  -Από την 1η Νοεμβρίου 2015 είχε γράψει για το ζήτημα αυτό το «Πρώτο Θέμα»

Σάλο προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, που άφησε εμβρόντητη την κοινή γνώμη, αλλά και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις αποστάσεις που κράτησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο βουλευτής πήρε πίσω τις δηλώσεις του, εμμένοντας ωστόσο ότι θα συνεχίζει να υπερασπίζεται το ολοήμερο δημόσιο σχολείο.

Στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου  είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες και ο κ. Φίλης, χωρίς να καθορίζει το χρόνο αλλά και τα κονδύλια για να γίνει πραγματικότητα  η εξαγγελία στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία.

Το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα από την 1η Νοεμβρίου είχε προβεί σε αποκαλύψεις για νέου τύπου δημόσιο σχολείο με δίδακτρα, το οποίο το υπουργείο Παιδείας είχε διαψεύσει λέγοντας κατηγορηματικά ότι δεν έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο για έναν βουλευτή να μην γνωρίζει το Σύνταγμα και την υποχρέωση που απορρέει για δημόσιο σχολείο. Για να προσθέσει: «Στην καλύτερη περίπτωση ο βουλευτής μετρά αντιδράσεις». Τονίζει μάλιστα ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι  δημοσιογράφος με εμπειρία σε γραπτά κείμενα, ενώ το άρθρο του φιλοξενήθηκε σε επίσημο κομματικό όργανο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ  εστίασε στις προσλήψεις για την ερχόμενη χρονιά με μειωμένο το ΕΣΠΑ  διερωτώμενος με ποιον τρόπο θα στελεχωθούν τα σχολεία με 8ωρο που λέει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περί διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

Mε άρθρο του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδη, προτείνει την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος».

Το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» αποκάλυπτε ότι «εν μέσω του αλαλούμ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Παιδεία, στο τραπέζι έπεσε μια καινοφανής ιδέα: Η δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων», τα οποία θα είναι δηµόσια-ιδιωτικά, µε δίδακτρα που θα καταβάλουν οι γονείς.

Με αφορμή το δημοσίευμα περί «ανεξάρτητων σχολείων με δίδακτρα», ακολούθησε διάψευση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, που δήλωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

1. Ποτέ δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

2. Ο υπουργός ούτε σκέπτεται ούτε συζητά τέτοιου είδους «εμπνεύσεις» περί επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

3. Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση και την βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στην «Αυγή», πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει μια αναλυτική πρόταση για την βελτίωση του συστήματος της Παιδείας στην χώρα μας, η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στην κυβερνητική εφημερίδα. 

Βασικός άξονας όμως της πρότασής του είναι η θέση του πως πολλές παθογένειες του συστήματος θα εξαλείφονταν εάν επιβαλλόταν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Μάλιστα, ο κύριος Τριανταφυλλίδης, καταθέτει και συγκεκριμένη, «κοστολογημένη» πρόταση ανά μαθητή και αναλόγως το οικονομικό υπόβαθρο και την άνεση των γονιών του. Με μέσο όρο, πάντως, τα 600 ευρώ ανά μαθητή, προβλέπει πως θα συγκεντρώνεται ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό που θα καλύπτει τους μισθούς εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη στήριξη, ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται φροντιστήριο, αλλά και θα... περισσεύουν, ώστε το σχολείο να προμηθεύεται με τον τρόπο αυτό και υλικοτεχνική υποδομή.

Το επίμαχο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» στις 9.1.2016

«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο

Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».

Η νέα δήλωση του βουλευτή

Μετά τον σάλο ο βουλευτής κάνει πλέον λόγο για παραποίηση και διαστροφή των απόψεών του:

«Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις απόψεις-προτάσεις μου για το χώρο της Δημόσιας Παιδείας σημειώνω τα εξής: "Ο τίτλος «προτείνει δίδακτρα…." αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου. Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην «ΑΥΓΗ» και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Η σημερινή κατ' επίφαση δωρεάν Παιδεία, κατ' ουσίαν παρακολούθημα της ιδιωτικής, η οποία τζιράρει ένα δις ευρώ(φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα κτλ), είναι αυτό που ταλαιπωρεί και κοστίζει σε παιδιά και γονείς , τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Πουθενά στο κείμενο των δύο άρθρων μου δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. Χρησιμοποιώ τη φράση «συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα». Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο(5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα.

Με ένα κείμενο 2400 λέξεων και μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, που εκφράζουν την αγωνία μου να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα μιας γενικευμένης και επιβαλλόμενης μετριοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, ζητώ, διεκδικώ και μάχομαι, με πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, για μια ελκτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Επιτέλους ας σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός. Στην παραπειστική εκδοχή του θεατρικού έργου του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» δεν θα λάβω μέρος. Συγχωρέστε με».

Νίκος Φίλης: Προσωπικές απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

«Προσωπικές θέσεις» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις απόψεις περί επιβολής διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση, που διατύπωσε  σε άρθρο ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας».

Ο υπουργός Παιδείας  επισημαίνει: «Ο  Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μέλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει». 




Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Πηγή : protothema.gr