Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Παγιδεύτηκαν από κανίβαλους: Ζευγάρι πήγε ταξίδι στην Παπούα και βασανίστηκε από άγρια φυλή



«Σκέφτηκα ότι θα με εξαφανίσουν μέσα στη ζούγκλα», λέει ο 31χρονος

Ο Βρετανός Matthew Iovane και η Αμερικανίδα σύντροφός του Michelle Clemens, ταξίδεψαν στον προορισμό των ονείρων τους στην Παπούα της Νέας Γουινέας όμως το όνειρο έμελλε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης για το ζευγάρι που γλίτωσε από μία άγρια φυλή ιθαγενών που κατοικούν στην ζούγκλα. 

Δύο ντόπιοι χτύπησαν με μαχαίρια το τρομοκρατημένο ζευγάρι και αφού τους έδεσαν τα μάτια τους και τους οδήγησαν στην ζούγκλα. 

Το ζευγάρι είπε ότι οι ιθαγενείς, ο ένας από αυτούς φορούσε μάσκα, ήταν τόσο πρωτόγονοι που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με γρυλίσματα, αλλά όπως τόνισαν ήξεραν αρκετά αγγλικά  ώστε να τους προειδοποιήσουν πως θα τους σκοτώσουν. 



Ο σύντροφος της 31χρονης, Μatthew που προσπάθησε να ξεφύγει ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους ιθαγενείς ενώ εκείνη έκοψε τα δάχτυλά της σε μαχαίρι καθώς προσπαθούσε να δραπετεύσει.

«Γελούσαμε για τους κανίβαλους της Νέας Γουινέας αλλά δεν είχε καθόλου γέλιο όταν ξεπρόβαλαν από τους θάμνους», είπε ο Matthew και συμπλήρωσε: «Φαίνονταν τρομακτικοί, με αυτά τα παραδοσιακά κοστούμια που φορούσαν καθώς μας περικύκλωναν. Ο ένας, μου έσκισε το μπλουζάκι μου και μου έδεσε τα μάτια. Τότε πέρασε μια φοβερή σκέψη από το μυαλό μου, ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο μενού τους».

«Ήταν άγριοι και ήμασταν στο έλεος τους. Σκέφτηκα ότι θα με εξαφανίσουν μέσα στη ζούγκλα», τόνισε και εξήγησε πως στην αρχή προσπάθησαν να τους καλμάρουν, ενώ μέσα του πίστευε πως ίσως να τους κάνει κάποιος φάρσα. Όμως στην πορεία κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. 


Όπως λέει κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια και βέλη και ο ίδιος νόμιζε πως ήθελαν να τους ληστέψουν. «Αφήσαμε κάτω τις τσάντες μας και τους είπαμε ότι μπορούν να πάρουν ότι θέλουν. Εκείνοι όμως αντί να ηρεμήσουν άρχισαν να μας σπρώχνουν και να μας απειλούν». 

Ο 31χρονος λέει πως νευρίασαν ακόμη περισσότερο και δεν έδειχναν να τους ενδιαφέρουν τα αντικείμενά μας. 



«Ένας ήρθε προς το μέρους μου και με το μαχαίρι μου ξέσκισε τα ρούχα μου και με άφησε γυμνό. Έδειχνε να φοβάται κάτι αλλά ήμουν και εγώ πολύ τρομαγμένος για να του επιτεθώ». 

Ο Matthew είπε πως τον έδεσαν σε ένα θάμνο, του έκλεισαν τα μάτια και άρχισαν να τον βασανίζουν. Κάποια στιγμή άκουσε την Michelle να παλεύει αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει γιατί δεν έβλεπε. Όταν τους έφεραν κοντά του είπε κλαίγοντας: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ. Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο». 

Η Michelle τους είπε να πάρουν ότι θέλουν από τα πράγματά τους και παρά το γεγονός ότι έμοιαζαν πρωτόγονοι αναγνώρισαν το i phone της. 

«Μου έβγαλαν το μαντίλι από τα μάτια και μου είπαν: “Κάντο να δουλέψει”», εξηγεί η 31χρονη και συνεχίζει: «Τ' ορκίζομαι άκουσα έναν από αυτούς να ψιθυρίζει την λέξη «κωδικός» που πραγματικά θα μπορούσα να βάλω και τα γέλια αν δεν κινδύνευα να πεθάνω».



Το ζευγάρι τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από τους ιθαγενείς μέσα από ένα μονοπάτι.

Ο Matthew λέει πως προχωρούσε γυμνός στη ζούγκλα και δίπλα του η Michelle αιμορραγούσε αλλά όπως εξηγεί «τίποτα δεν είχε περισσότερη σημασία από το να δραπετεύσουμε».

Ωστόσο, ούτε και αυτό ήταν εύκολο γιατί στο δρόμο τους επιτέθηκαν κάποια άγρια σκυλιά και ακούμπησαν σε δηλητηριώδη φυτά. Όμως για καλή τους τύχη έπεσαν πάνω σε κάποιους χωρικούς που τους βοήθησαν να φτάσουν στο νοσοκομείο.


Να σημειωθεί πως το 2012 είχαν αναφερθεί κάποια περιστατικά κανιβαλισμού στην Νέα Γουινέα, στον νότιο Ειρηνικό 




Πηγή : protothema.gr


Το πτώμα στην Βαρυμπόμπη ήταν γνωστού μάνατζερ νυχτερινών κέντρων



Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, ο 36χρονος Α.Κ. ο οποίος εκτελέστηκε με 12 σφαίρες κα βρέθηκε δολοφονημένος στη Βαρυμπόμπη 

Πρόκειται για έναν 36χρονο που είχε μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη και στη χώρα μας ασχολούνταν με τις δημόσιες σχέσεις γνωστών νυχτερινών καταστημάτων.

Ο 36χρονος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί καθώς είχε βρεθεί στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών σε καταστήματα της παραλιακής...

Το πτώμα του εντοπίστηκε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο 36χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας το βράδυ της Κυριακής. Μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς πως άκουσε πυροβολισμούς το ίδιο βράδυ, αλλά και ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα.


Καταγγελία για θάνατο ασθενή όσο περίμενε να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ




Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την έλλειψη κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποκαλύπτοντας ότι ένας ακόμα ασθενής κατέληξε χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί ένα κρεβάτι…

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση από τον ΙΣΑ για το περιστατικό με τις ΜΕΘ:

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την έλλειψη κλινών, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ένας ακόμα ασθενής άφησε χθες, την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι:
«Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της»

Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ            ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ




Πηγή : iatropedia.gr


Στις 19 Ιανουαρίου η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ



Με τις ενδείξεις περί πιθανής συναίνεσης να πυκνώνουν, προγραμματίστηκε σήμερα, για το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση και του νέου προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, προκύπτει η αίσθηση πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν την διάθεση και τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποιά θα είναι τα μέλη που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή, η συγκρότηση της οποίας –ως γνωστόν- είναι αναγκαία προκειμένου εκτός των άλλων να δρομολογηθούν οι τελικές διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από την πλευρά της ΝΔ αναμένεται να προταθούν δύο από τα έξι πρόσωπα που χρειάζεται να στελεχώσουν την επταμελή (ενός μέλους η θητεία δεν έχει ακόμα λήξει) και εκτιμάται ότι υπό προϋποθέσεις θα γίνουν αποδεκτά από πλευράς της κυβέρνησης. Παραλλήλως, από εκείνα που φέρεται να έχουν προταθεί εκ μέρους της πλειοψηφίας, στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων είναι 23μελής και για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τη συγκρότηση των Ανεξαρτήτων Αρχών είναι αναγκαία πλειοψηφία 4/5 των μελών της. Αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο «μεγάλων», τότε για τη λήψη απόφασης θα χρειάζονται επιπλέον εναλλακτικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη (στελέχη της οποίας έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες για την πρόταση της πλειοψηφίας), το Ποτάμι ή και η Ενωση Κεντρώων.


Πηγή : kathimerini.gr


Υπερπτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη βραχονησίδα Ζουράφα



Τουρκικό ελικόπτερο S-70 πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, σε ύψος 600 ποδιών στις 10:40 το πρωί.

Τουρκικό ελικόπτερο S-70 πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, σε ύψος 600 ποδιών στις 10:40 το πρωί.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό ελικόπτερο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών στις 10:32 το πρωί, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 10:42 και αναγνωρίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Ο τουρκικός στόλος εκτελεί επιχειρησιακή εκπαίδευση α' τριμήνου στον κόλπο του Ξηρού, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές.


Πηγή : thetoc.gr


Το πολιτικό ήθος της Ντόρας Μπακογιάννη και η εμπειρία της, την καθιστά απαραίτητο σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη



Κώστας Βουκελάτος

Σήμερα έγινε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και 10 λεπτά. 

Η κυρία Μπακογιάννη, βγαίνοντας και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα. Η ΝΔ γύρισε σελίδα, έχουμε δουλειά μπροστά μας, οι απαιτήσεις είναι υψηλές». 

Ο αδελφός μου ζήτησε «δουλεία, πολύ δουλειά από όλα τα στελέχη της ΝΔ από οποιαδήποτε θέση θα δουλεύουν πολύ». 

Φυσικά και δεν απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν της ζητήθηκε από τον αδελφό της και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  να αναλάβει κάποια θέση. 

Όσον αφορά για το πώς ένιωσε με την εκλογή του αδελφού της είπε ότι «είναι δικαίωση για μένα σε προσωπικό επίπεδο, όπως καταλαβαίνετε ήταν εξαιρετικά συγκινητικό και τιμητικό να βλέπεις τον αδελφό σου πρόεδρο της ΝΔ. Είμαστε και άνθρωποι εκτός από πολιτικοί. Ωστόσο, έχει λιγότερη σημασία από αυτή που εγώ δίνω σε αυτό λέω ότι πνέει νέα ατμόσφαιρα». 

Σημασία έχει και αυτό το ξέρουν οι πάντες ότι το πολιτικό ήθος της Ντόρας Μπακογιάννη και η εμπειρία της, την καθιστά απαραίτητο σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που επιδιώκει και ο ίδιος να συμβεί.




Διεύρυνση της ΝΔ σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Χείρα πολιτικής φιλίας σε όλα τα στελέχη

Με πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας, ριζικής ανανέωσης και ανοίγματος σε όλες τις τάσεις της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς, στη λογική να εκφραστεί «η όλη ΝΔ», προχωρεί τα πρώτα χιλιόμετρα της προεδρικής του θητείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παράλληλα σχεδιάζει και τις κινήσεις του για τη διεύρυνση του κόμματος.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, με διάθεση επαναθεμελίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τείνει χείρα πολιτικής φιλίας σε όλα τα στελέχη και τους βουλευτές, ανεξάρτητα εάν τον στήριξαν ή όχι και διαμορφώνει τη νέα ηγετική ομάδα.

Βασική του αρχή είναι η ομαδικότητα, χωρίς διάθεση συμβιβασμών και τήρησης ισορροπιών, θέλοντας να στείλει μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στη ΝΔ και δείχνει πως ξεφεύγει από παλαιότερες τακτικές ανάδειξης σε νευραλγικές θέσεις των εκάστοτε «πραιτοριανών του αρχηγού».

Η ενωτική του διάθεση κατεγράφη και στις δυο συναντήσεις που έκανε με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους και συζήτησε τις επόμενες κινήσεις τους και αναλύθηκε η γενική πολιτική κατάσταση. Και οι δυο του επισήμαναν ότι θα κινούνται θεσμικά, ως οφείλουν, και θα σταθούν στο πλευρό του νέου προέδρου, ο οποίος έχει την εντολή να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές.

Ήδη, από τις πρώτες του κινήσεις και τις συζητήσεις που έχει κάνει με πολλά στελέχη, οικοδομεί μια νέα ΝΔ με πρόσωπα που δύναται να συνδράμουν επικοινωνιακά και πολιτικά στην ανάταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν εδώ και μήνες σε τροχιά πολιτικής αποσύνθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που την Πέμπτη το μεσημέρι θα μιλήσει για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πέρα από τις συνεχείς επαφές που έχει με βουλευτές και στελέχη για το νέο οργανόγραμμα του κόμματος, ετοιμάζει δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση.

Παράλληλα θέλει να κλείσει όσα ανοικτά μέτωπα υπάρχουν και στο πλαίσιο αυτό έχει ενδιαφέρον η συνάντησή του τις επόμενες ημέρες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έκανε την πρώτη κίνηση και τηλεφώνησε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του υιού του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη, κατά τη δεύτερη ημέρα στην ηγεσία, πραγματοποίησε πάρα πολλές συσκέψεις, όπως π.χ. για το ασφαλιστικό με τους Γιάννη Βρούτση, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Βασίλη Οικονόμου, έκανε σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το θέμα των Σκουριών, αφού προηγουμένως συνάντησε τον κεντρικό παράγοντα της καναδικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, κ.α.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρεί την ταχεία ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κόμματος, καθώς μια τέτοια διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας. Εκτός από τις αποφάσεις της Τρίτης (σ.σ. Νίκος Παπαθανάσης, γενικός διευθυντής κόμματος, Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ και Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής γραφείου τύπου της ΝΔ), ήδη έχει «κλειδώσει» για να προταθεί για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες.

Ιδιαίτερη σημασία για τον ευρύτερο σχεδιασμό στα πλαίσια της διεύρυνσης που θα επιχειρηθεί από τη νέα ηγεσία, είναι η φράση του, ότι «πρέπει να ανοιχτούμε στο κέντρο, από εκεί αντλούν δυνάμεις το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Νίκο Δένδια, ο οποίος και θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όπως και πιθανότατα ο βουλευτής Καβάλας και πρώην υφυπουργός, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κεντρικό ρόλο θα έχει στη νέα ηγετική ομάδα και ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που θα εμπλακεί με τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος και την προετοιμασία του συνεδρίου που τοποθετείται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Ακόμη, στη νέα ηγετική ομάδα θα είναι και ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας που θα είναι επικεφαλής του τομέα Οικονομικών, καθώς ο κ. Μητσοτάκης τον εκτιμά και τον είχε μαζί του στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Eldorado Gold.

Σημαντικό ρόλο για να ενισχυθεί η επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος θα αναλάβει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη και πιθανότατα θα αναλάβει επικεφαλής των τομέων Εξωτερικών και Άμυνας.

Στο νέο οργανόγραμμα της ΚΟ, δηλαδή σε θέσεις υπευθύνων τομέων, θα τοποθετηθούν πολλά νέα πρόσωπα με φιλοευρωπαϊκό αέρα και φιλελεύθερο προφίλ, όπως π.χ. ο Χρήστος Δήμας και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ θα υπάρξει και αξιοποίηση βουλευτών με κύρος και δεξιό προφίλ, όπως ο Μάκης Βορίδης.

Στο κόμμα, ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης θα είναι επικεφαλής της γραμματείας Σχεδιασμού και Προγράμματος, ενώ ρόλο θα έχουν και οι στενοί του συνεργάτες, Θανάσης Νέζης και Κώστας Μπαλωμένος και θα αξιοποιηθούν σε θέσεις κλειδιά στο νέο επιτελείο και πρόσωπα εμπιστοσύνης, όπως ο Νίκος Κωστόπουλος και ο Βασίλης Σπανάκης (σ.σ. θα ασχοληθεί πιθανότατα με τα οργανωτικά).

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια μικρή λίστα με ονόματα για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα είναι μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο και πιθανολογείται πως θα είναι ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Κώστας Κυρανάκης.

Μεγάλη εκκρεμότητα υπάρχει με το θέμα των αντιπροέδρων που συζητείται και πάλι εσχάτως, ενώ πολλοί αναφέρονται στο μελλοντικό ρόλο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Πάντως, λέγεται ότι εάν υπάρξουν θέσεις αντιπροέδρων, αυτές θα ανακοινωθούν στο συνέδριο, ενώ είναι δεδομένο ότι ο κ. Γεωργιάδης θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στη ΝΔ ως εκπρόσωπος και της δεξιάς τάσης.


Άρης Ραβανός
ΔΟΛ


«Πάγος» από τις Βρυξέλλες στο ελληνικό σχέδιο για το ασφαλιστικό



Το διασυνδέουν με τα άλλα θέματα της αξιολόγησης, εξηγούν ότι η συμφωνία θα κλείσει πακέτο για όλα τα θέματα - Προαναγγέλλουν μακρές διαπραγματεύσεις που θα συνεχίζονται και μετά το Eurogroup του Φεβρουαρίου - Πρόωρο να αξιολογηθεί το «φιλόδοξο» σχέδιο Κατρούγκαλου - Καμία συζήτηση για το χρέος πριν λυθεί το ασφαλιστικό και κλείσει η αξιολόγηση

Ούτε στο αυριανό, αλλά ούτε και στο Eurogroup του Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το Ασφαλιστικό και την πρώτη αξιολόγηση, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες προς την ελληνική πλευρά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων που θα ολοκληρωθεί μόνο όταν κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωζώνης χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η πρόταση των ελληνικών Αρχών, καθώς αυτό θα γίνει μέσα από τις διεξοδικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ως εκ τούτου ο αξιωματούχος της ευρωζώνης επεσήμανε ότι δεν αναμένεται υιοθέτηση συγκεκριμένων αποφάσεων ούτε στο αυριανό Eurogroup, αλλά ούτε και σ’ αυτό του Φεβρουαρίου που συγκαλείται σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως στο αυριανό Eurogroup δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια καθοριστική απόφαση, αλλά θα εξεταστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και  επισήμως η κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση.

Εν τούτοις, θα γίνει εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα, με πρώτο και σημαντικότερο ζήτημα που θα εξετάσουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, καθώς αποτελεί μια από τις βασικότερες πτυχές της πρώτης αξιολόγησης. Ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης θεωρεί «πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» την ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων και χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση ως «πολύ φιλόδοξη». 

Για τους θεσμούς, το επιθυμητό αποτέλεσμα της τελικής πρότασης είναι να καταστεί το συνταξιοδοτικό βιώσιμο σε βάθος χρόνου, αλλά και να μην δημιουργήσει αντικίνητρα στην αγορά εργασίας. Στο σημείο αυτό, εκτιμάται ότι ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης σκιαγραφεί την ένσταση των Ευρωπαίων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προτείνει η κυβέρνηση με το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Στόχος των δανειστών είναι να ολοκληρώνονται παράλληλα τα ανοιχτά ζητήματα της Ελλάδας και όχι να κλείνει ξεχωριστά ο φάκελλος της αξιολόγησης κάθε μεμονωμένου θέματος. Με απλά λόγια, η τακτική αυτή των Ευρωπαίων αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον πίεση στην ελληνική πλευρά αφού ακόμη κι αν υπάρχει συμφωνία στο θέμα της δημόσιας διοίκησης για παράδειγμα, η αξιολόγηση δεν θα κλείσει αν δεν έχουν συμφωνηθεί και τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2016, δηλαδή αν δεν έχει αποφασιστεί το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.


«Πάγος» από Βρυξέλλες: Η συζήτηση θα είναι μακρά

Ο αξιωματούχος τόνισε πως η διαδικασία της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης δεν είναι μια σύντομη υπόθεση και δήλωσε σίγουρα δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 11 Φεβρουαρίου. Σημαντικό είναι όμως, για την ίδια πηγή, να υπάρχει συνεχής πρόοδος έτσι ώστε να τελειώσει «το συντομότερο δυνατόν».  Την πεποίθηση του πως υπάρχει ένα επαρκές χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων εξέφρασε επίσης ο αξιωματούχος, καθώς η Ελλάδα έχει επαρκή αποθεματικά και δεν προβλέπονται σημαντικές αποπληρωμές χρέους.

Τους υπουργούς οικονομικών θα απασχολήσουν αύριο και τα ζητήματα των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, οι αλλαγές στο πλαίσιο της αγοράς ενέργειας και κάποιες εναπομείνασες αλλαγές στον χρηματοοικονομικό τομέα. Κατά τη διάρκεια των διεργασιών οι υπουργοί της Ευρωζώνης αναμένεται να μεταφέρουν επίσης τις προσδοκίες τους για τις αλλαγές στην ελληνική οικονομία στον Έλληνα υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όσον αφορά την πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα της ευρωζώνης, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την έλευση των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Εκτός από το ασφαλιστικό παραμένουν ανοιχτά και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016, αλλά και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Αφού κλείσουν Ασφαλιστικό και Δημοσιονομικό, η συζήτηση για το χρέος

Ο αξιωματούχος δήλωσε, πως για το ζήτημα του χρέους, είναι βασικό να έχει πρώτα ξεκαθαρίσει η εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί τα ζητήματα της πρώτης αξιολόγησης, δηλαδή η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2016, προϋπολογισμός 1 ηλεκτρική ενέργεια και ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η πορεία της οικονομίας και να μπορεί να γίνει συζήτηση με αριθμούς για το χρέος.


Σε καλή κατάσταση η οικονομία της Κύπρου

Η Κύπρος θα αποτελέσει επίσης θέμα συζήτησης καθώς εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης. Αν και υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση του, όπως η σύσταση νομοθεσίας για την πώληση δανείων σε τρίτους και η ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, η Κυπριακή οικονομία «βαίνει ικανοποιητικά» και η τραπεζική μεταρρύθμιση προχωράει βάση προγράμματος.

Η ολοκλήρωσης της Κυπριακής αξιολόγησης ξεκλειδώνει 300 εκατομμύρια από τον ΕΣΜ και άλλα 125 από το ΔΝΤ για τη τελική χρηματοδότηση της οικονομίας. 




Με αρνητικό πληθωρισμό 1,7% έκλεισε το 2015, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ



Μείωση 1,7% σημείωσε σε μέσα επίπεδα ο πληθωρισμός στο σύνολο του 2015, μετά την πτώση του κατά 0,2% τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Όσον αφορά στον εναρμονισμένο πληθωρισμό, αυτός αυξήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 0,4%, έναντι µείωσης 2,5% που σηµειώθηκε το 2014. 

Σε μηνιαία βάση, δεν παρουσίασε καµία µεταβολή έναντι µείωσης 0,5% που σηµειώθηκε το 2014. Ενώ, σε μέσα επίπεδα παρουσίασε µείωση 1,1% έναντι µείωσης 1,4% που σηµειώθηκε το 2014.




H Ελλάδα στο Νο 1 της λίστας του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015



Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την πρωτιά κανείς δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος. Η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Χάρβαρντ αναφορικά με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.

Πρόκειται για τη λίστα η οποία φέρει τίτλο η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στη σελίδα του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Στην σχετική περιγραφή μάλιστα γίνεται λόγος για «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα στο δημοψήφισμα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποδεχτεί ένα ακόμη χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την πρωτιά κανείς δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος. Η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Χάρβαρντ αναφορικά με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.
Πρόκειται για τη λίστα η οποία φέρει τίτλο η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στη σελίδα του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Αλλάς ας τα πάρουμε αναλυτικά.

10) H διαπραγμάτευση του Τζέισον Πιερ – Πολ με τους «Giants», της Νέας Υόρκης

Στην 10η θέση φιγουράρει η διαπραγμάτευση για το νέο του συμβόλαιο του σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζέισον Πιερ – Πολ με τους «Giants», της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το Χάρβαρντ, η περίπτωση αυτή δείχνει και το τι μπορεί να πάθει κανείς εάν κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις του. Ο παίκτης είχε κάποιες απογοητευτικές σεζόν και επιχειρούσε να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιο του. Οι «Giants» του είχαν κάνει μια προσφορά 60 εκατ. δολαρίων όμως αυτός δεν την δέχτηκε. Ένα ατύχημα όμως που είχε και τον έκανε να χάσει το δείκτη από το δεξί του χέρι άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

9) Διαπραγματεύσεις ΝΑΤΟ και Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην 9η θέση φιγουράρουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν για το θέμα της Κριμαίας και το αδιέξοδο που έφτασαν οι δύο πλευρές. Όπως αναφέρει η έκθεση, ο Πούτιν πρόσφερε μία μονομερή λύση στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ένα υπόμνημα επτά σημείων το οποίο είχε γράψει σε μια χαρτοπετσέτα, το οποίο στη συνέχεια απέτυχε να εφαρμόσει.

8) Οι προσπάθειες για αύξηση των τριών συμπρωταγωνιστών της σειράς «The Real Housewives of New York»

Στην 8η θέση συγκαταλέγεται η προσπάθεια των τριών συμπρωταγωνιστών της σειράς «The Real Housewives of New York» να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς. Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς κρίθηκε ότι και οι τρεις θα μπορούσαν να αντικατασταθούν εύκολα.

7) Η αποτυχημένη δικαστική διαμάχη του Crooner Robin

Η δικαστική διαμάχη του Crooner Robin με την οικογένεια του Marvin Gaye ήταν μία ακόμη περίπτωση αποτυχημένων διαπραγματεύσεων. Το τραγούδι του Robin, «Blurred Lines» έμοιαζε με το τραγούδι «Got to give up» του Marvin Gaye. Πολλοί ανησύχησαν ότι η οικογένεια του Marvin Gaye θα μπορούσε να τους μηνύσει για παραβίαση δικαιωμάτων. Αντί ο Robin να επιχειρήσει να τα βρει με την οικογένεια προχώρησε προληπτικά σε μήνυση. Το δικαστήριο όμως καταδίκασε τον ίδιο.

6) Η ανισότητα στους μισθούς του Χόλιγουντ ανάμεσα στα δύο φύλα

Στην 6η θέση συγκαταλέγεται η διαρροή email από την εταιρία Sony Pictures η οποία κατέδειξε ότι τα αστέρια γένους θηλυκού του Χόλιγουντ πληρώνονται λιγότερο από ότι οι άνδρες συνάδελφοί τους, οδηγώντας πολλούς να επικρίνουν την ανισότητα που επικρατεί στους μισθούς και τις αποζημιώσεις του Χόλιγουντ ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι αποκαλύψεις αυτές συμπεριελήφθησαν σε σχετικό άρθρο τον Μάιο του 2015 με τίτλο «Διαπραγματευτείτε για το τι χρειάζεστε να πετύχετε».

5) Οι διαπραγματεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στην 5η θέση φιγουράρουν οι διαπραγματεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο Σνόουντεν προσφέρθηκε να μπει στη φυλακή αρκεί να γυρίσει τις ΗΠΑ. Όμως οι εκκλήσεις του έπεσαν στο κενό.

4) Η εταιρία Reddit και οι ανισότητες στις οικονομικές απολαβές

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η πολιτική διαπραγματεύσεων για μισθούς που εγκαινίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Reddit, ο οποίος προσπαθούσε να διορθώσει το χάσμα στις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

3) Οι διαπραγματεύσεις Κέρι με την Τεχεράνη

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι με το Ιράν για τα πυρηνικά.

2) Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κούβας

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την Κούβα προκειμένου να αποκατασταθούν οι διπλωματικές τους σχέσεις.

1) Οι διαπραγματεύσεις Τσίπρα με τους ευρωπαίους πιστωτές



Σε ότι αφορά την 1η θέση και την διαπραγμάτευση που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας, η έκθεση αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους πιστωτές έναν «μαχητικό τόνο» ο οποίος όμως δεν απέδωσε. Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε πέσει στο τραπέζι, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε δημοψήφισμα. Οι Έλληνες απέρριψαν την πρόταση, η ελληνική οικονομία υποχώρησε και τότε ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του αναγκάστηκαν να δεχτούν ένα ακόμη χειρότερο πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.


Πηγή


Είναι ανεξέλεγκτοι! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης θέλει δίδακτρα στα δημόσια σχολεία




Είναι ανεξέλεγκτοι πετάνε ότι τους έρθει στο μυαλό και όπως το πάρεις για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε!!!

Την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία με παράλληλη διεύρυνση των ωραρίου λειτουργίας τους, προτείνει ως την ενδεδειγμένη λύση για να καταστεί το σχολείο ευέλικτο και αποτελεσματικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Μάλιστα, κοστολογεί την επιβάρυνση της μέσης οικογένειας στα 600 ευρώ το χρόνο ανά μαθητή κοινός πάρτε τους και τα σώβρακα πρώτη φορά αριστερά!!

Ο βουλευτής καταθέτει μια αναλυτική η οποία δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στην εφημερίδα Αυγή.


Το απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 9.1.2016:

«Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ».


Ντόρα Μπακογιάννη: Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Κυριάκο



«Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Κυριάκο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega. 

Όπως ανέφερε, είχε δηλώσει ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται», αλλά αν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της τότε «όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια», ενώ αν τοποθετείτο υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι «πάει κόντρα στον αδελφό της».

«Σώπασα, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και αυτό φθάνει», είπε, σημειώνοντας πως σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Σχετικά με τον ρόλο της στο κόμμα τόνισε πως θα κάνει ό,τι της πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι δεν θα διεκδικούσε τίποτα παραπάνω από όσα θα διεκδικούσε με άλλον αρχηγό. «Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς», τόνισε.

Η βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε τη σιγουριά της ότι ο αδελφός της θα διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και απορρέουν από τη νέα αντίληψη της πολιτικής που φέρνει, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει «να τελειώνει η Ελλάδα με τον λαϊκισμό».

Τόνισε πως το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει στη ΝΔ είναι η οργανωτική της δομή και το δεύτερο η αντίληψη της συλλογικότητας και της δημοκρατικότητας που είχε εκλείψει και την οποία πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας ειδικότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι ο βουλευτής ιδεολογικά απέχει από την ίδια και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας μαχητικός πολιτικός που «δίνει τα ρέστα του» και που φυσικά «στάθηκε» στον πρόεδρο της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη Κεντροδεξιά σημαίνει ότι υπάρχει το Κέντρο αλλά και η Δεξιά. «Ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς αισθανόμαστε κεντρώοι», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι γίνεται «ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει το σύνολο των ανθρώπων που στο δημοψήφισμα ψήφισαν “ναι”».





Κοζάνη: Βρέθηκε νεκρή σε χωράφι η 37χρονη - Συνελήφθη ο σύζυγός της



Τραγική κατάληξη στην υπόθεση - Χειροπέδες στον σύζυγο, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την σύζυγό του - Ερευνάται ο ρόλος του πεθερού της Ανθής Λινάρδου που βρέθηκε νεκρή σε χωράφι του συζύγου της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, η οποία από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου θεωρούνταν αγνοούμενη από το σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης. Η Αστυνομία εντόπισε νεκρή την μητέρα τριών παιδιών σε χωράφι όπου λίγη ώρα νωρίτερα ξεκίνησαν έρευνες παρουσία του συζύγου και του πεθερού της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες στον σύζυγό της. Οπως επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος της 37χρονης μητέρας τριών παιδιών ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη Ανθή Λινάρδου.

Νωρίς το πρωί η Σήμανση βρέθηκε στο σπίτι της 37χρονης και πραγματοποίησε έρευνες. Πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν ότι στην πολύωρη κατάθεση που έδινε το βράδυ της Τρίτης ο σύζυγος της Ανθής Λινάρδου έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Τελικώς ομολόγησε ότι εκείνος δολοφόνησε την σύζυγό του και υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι το νεκρό σώμα της 37χρονης βρίσκεται σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Η Ανθή, η οποία ήταν μητέρα ενός οκτάχρονου αγοριού και δύο εξάχρονων δίδυμων κοριτσιών, δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωήςαπό το περασμένο Σάββατο.

Αίσθηση προκαλούν τώρα οι δηλώσεις του Μανώλη Τσιουχάρα, πεθερού της Ανθής, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr, δήλωνε πως δεν πιστεύει ότι της έχει συμβεί κάτι κακό. «Δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Πιστεύω ότι δεν της έχει συμβεί κάτι κακό. Έχω την εντύπωση ότι έφυγε με κάποιον. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα. Έφυγε με σπασμένο το πόδι. Δε μπορούσε να φύγει μόνη της. Δεν πήρε τίποτα μαζί της ούτε άφησε κάποιο σημείωμα. Δεν της άρεσε η ζωή εδώ και πιστεύω ότι έφυγε», έλεγε χαρακτηριστικά. «Βοηθώ την αστυνομία και είμαι συγκλονισμένος. Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Βγήκε έξω να ξεσκάσει και δεν ξαναγύρισε. Δεν της άρεσε ο κόσμος εδώ και δεν είχε παρέες. Μαζί είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Ανησυχώ. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου αυτές τις ημέρες. Ψάχνει και η αστυνομία κι όλο το χωριό. Όποιος την έχει δει παρακαλώ να επικοινωνήσει με τις αρχές και να βοηθήσει», πρόσθετε.



Πηγή


Η Apple με το iOS 9.3 σας υπόσχεται έναν καλό ύπνο!




Πάσχετε από αϋπνίες και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια; Αν είστε από εκείνους που κοιτάνε την οθόνη του κινητού πριν παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα, τότε η επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Apple θα έχει για σας μια έκπληξη

Αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τα βράδια, άλλοι καταφεύγουν σε φυτικά προϊόντα για να εξασφαλίσουν μερικές ώρες καλού νυχτερινού ύπνου και κάποιοι, ίσως οι πιο απελπισμένοι, καταφεύγουν στον γιατρό τους για να αναζητήσουν λύση.

Τώρα η Apple, με την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές (το iOS 9.3), υπόσχεται τη λύση για να έχετε καλό και ήρεμο ύπνο, ειδικά αν είστε από εκείνους που πριν πέσουν στο κρεβάτι τους ελέγχουν ξανά και ξανά το κινητό τους τηλέφωνο. 

Η νέα λειτουργία Night Shift του iOS 9.3 θα αναλύει την γεωτοποθεσία και την ώρα της συσκευής του χρήστη και αυτόματα θα αλλάζει το χρώμα της οθόνης. Η Apple βασίστηκε σε μελέτες για τον ύπνο που ισχυρίζονται ότι η έκθεση σε έντονο μπλε φως κατά τις νυχτερινές ώρες επηρεάζει τους βιολογικούς ρυθμούς των ανθρώπων και δυσχεραίνει τον ύπνο τους.

Έτσι, μετά το ηλιοβασίλεμα το χρώμα της οθόνης της συσκευής με iOS 9.3 θα αλλάζει και θα γίνεται πιο ζεστό με πιο πορτοκαλί και κόκκινη απόχρωση, μειώνοντας τους τόνους του λευκού και του μπλε χρώματος.

Η επόμενη αναβάθμιση του iOS, εκτός από την εν λόγω προσαρμογή της οθόνης, θα διαθέτει και άλλες νέες λειτουργίες, όπως το κλείδωμα της εφαρμογής των προσωπικών σημειώσεων, για να μην μπορεί να τις δει όποιος παίρνει στα χέρια του το τηλέφωνό σας, καθώς και μια ανανεωμένη εφαρμογή προβολής ειδήσεων.


Πηγή : protothema.gr


Πλάνα «δείχνουν τον ύποπτο» μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου



Κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο - Μεταδόθηκαν από το γαλλικό BFM TV.

Πλάνα που φέρονται να δείχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ακόμη καταζητούμενο σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη φυγή του προς το Βέλγιο μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε βενζινάδικο και φέρονται να δείχνουν τον Αμπντεσλάμ, ψύχραιμο, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς τα σύνορα.

Ο ρόλος του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις δεν είναι διαπιστωμένος -καταζητείται «σε σχέση» με τη 13η Νοεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστό εάν θεωρείται ότι βοήθησε στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους ή αν επρόκειτο ακόμη και να είναι μεταξύ των δραστών.

Ο γεννημένος στο Βέλγιο Αμπντεσλάμ φαίνεται πως διέφυγε τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο με τη βοήθεια δύο φίλων του, του Μοχάμεντ Αμρί και του Σαλάχ Χαμζά Ατού, που τον πήραν με το αυτοκίνητό τους.

Τις πρώτες ώρες φέρεται να τους είχαν σταματήσει γάλλοι αστυνομικοί στα μπλόκα που είχαν στηθεί στους οδικούς άξονες, όμως τους άφησαν να φύγουν καθώς ο Αμπντεσλάμ δεν ήταν τότε καταζητούμενος.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Αμπντεσλάμ εμφανίζεται να κινείται ήρεμος στους χώρους του βενζινάδικου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γαλλοβελγικά σύνορα.

Οι δύο άνδρες που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο είχαν τεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες υπό κράτηση από τις βελγικές Αρχές, αλλά ο ίδιος διαφεύγει ακόμη. Έξω από τις Βρυξέλλες εντοπίστηκε στη συνέχεια διαμέρισμα στο οποίο -άγνωστο πότε, πριν ή μετά τις επιθέσεις- είχε βρεθεί ο Αμπντεσλάμ, στο οποίο είχαν βρεθεί και ίχνη εκρηκτικών υλικών όπως εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Παρίσι.



Πηγή : tovima.gr




ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<< Στην πολιτεία που έγινε πορνείο / μαστροποί και πολιτικές / διαλαλούν σάπια θέλγητρά.../ Φυραίνει ο τόπος ολοένα / χωματένειο σταμνί .../ Το φως είναι σφυγμός /
ολοένα πιο αργός / θαρρείς πως πάει να σταματήσει ..../ >> 
Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ .

Έτσι αγαπημένοι μου μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια προσγειωθήκαμε στην σκληρή πραγματικότητα .Τα γεγονότα πολλά αλλά εμείς πάμε να τα δούμε αλλιώς ....γιατί τα μάτια μου έχουν γυρίσει ..ανάποδα ! Τα δικά σας ;
Λίγο πολύ το όνειρο το φανταζόμαστε  αλλά τώρα που το βλέπουμε ...Τύφλα να έχει ο Χίτσκοκ ! Και που να το δούμε ολόκληρο ...μόνο ένα μικρό τρέιλερ έχουμε δει !
Κατά τα άλλα εμείς αθεράπευτα ρομαντικοί περιμένουμε ...μήπως και γίνει κάτι και αλλάξουν τα πράγματα , αλλά μήπως πρέπει να τα αλλάξουμε εμείς ...γιατί τίποτε δεν θα αλλάξει απο μόνο του !
Την εβδομάδα που πέρασε ο εορτασμός των Θεοφανείων έδειξε καθαρά ότι υπάρχει ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας που όλο μεγαλώνει και θεριεύει ..και να δούμε που θα βγεί . Ενα άλλο γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον σε ειδησεογραφικές εκπομπές και πάνελ ήταν και είναι το ασφαλιστικό του.... Κ.Κατρούγκαλου .
Με απλά λόγια σύνταξη ..καπούτ ..! Τρεχάτε ποδαράκια μου ...
Οι ...φίλοι μας Ευρωπαίοι αυτό θέλουν και η ...αριστερή κυβέρνηση τρέχει για να τους ..ευχαριστήσει σαν καλά παιδιά που είναι .
Αλλά μόνο για τον φουκαρά τον λαό ! Τα δικά τους συμφέροντα ξέρουν καλά να τα προστατεύουν όπως και να διορίζουν στο διαλυμένο δημόσιο  τα παιδιά τους , τη μάνα τους , και τον πατέρα τους ! Όπως η Κ.Γ.Καφαντάρη που η κυβέρνηση διόρισε το συζυγό της σε ΔΕΚΟ φάντασμα ! Η ίδια είπε ότι εκτίμησε ο Πρωθυπουργός τα προσόντα του συζύγου της ! Τι λέτε καλέ ; Τόσοι νέοι Έλληνες με πτυχία που μεταναστεύουν με πτυχία  και είναι φούλ στα προσόντα ;
Ξέρετε μόνο να μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων , να τους αναγκάζετε να μεταναστεύσουν , αλλά τους δικούς σας τους βολεύεται !
Όσο για τις μειώσεις στις συντάξεις ο Κ.Μανιός  στο Mega σε ερώτηση που του έγινε είπε : Έχουν γίνει 11 μειώσεις στις συντάξεις απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις η 12η θα τους πειράξει ;
Ε ! Αυτό πια λέγεται ..Θράσος !
Είχαμε και την νίκη του Κ.Μητσοτάκη που ταρακούνησε λίγο τον ΣΥΡΙΖΑ .
Όλοι περίμεναν τον Β.Μεϊμαράκη και το αουτσάιντερ ο Κυριάκος έκανε τις άλλες παρατάξεις να χάσουν λίγο την ισορροπία τους . Η εκλογή Κυριάκου θα φέρει καραμπόλα σε ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ  που θα αρχίσουν να αιμμοραγούν .
Μήπως τώρα θα αρχίσουν να τρίζουν τα πατώματα του ΣΥΡΙΖΑ που έπαιζε μόνος μπάλα χωρίς αντιπολήτευση ; Εδώ θα είμαστε για να δούμε...
Το κακό για εμάς σε άρθρο του BLOOMBERC διεθνείς οικονομολόγοι προβλέπουν για την Ελλάδα ύφεση 1,8%  για το 2016 ! Σούπερ ! Δεν μπορείτε να πείτε περνάμε υπέροχα !
Έτσι υπέροχα πέρασαν στην πορεία διαμαρτυρίας  του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι .Χόρτασαν ξύλο και χημικά ! Που ειναι η αριτερά ! ;
Βρε γυρίσματα που έχει ο καιρός ! Που είσαστε όλοι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ  που φωνάζατε για τα ΜΑΤ και τα χημικά ; Εσείς κάνετε ακόμα χειρότερα ...Γιατί ; Επειδή τάξατε λαγούς με πετραχήλια σε ένα ταλαίπωρο λαό !
Αρκετά ! Μας έχετε ...πειράξει τα πάντα ! Κλείνοντας θα πω :
<< Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και την θρησκεία μου , θα μιλήσω , θα ενεργήσω κι' ό ,τι θέλουν ας μου κάνουν ! >>
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ! Οι τηλεαστέρες μας εδωσαν τα ρέστα τους στις γιορτές .
Άλλοι εντός και άλλοι εκτός Ελλάδας !
Ετσι και το ζεύγος Πατούλη μετα από φωτογράφιση σε περοδικό  life style στο ...ολόχρυσο σπίτι τους , κάτι σαν παλάτι Αραβικού Εμιράτου , ξεφάντωσαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά σε γνωστό κλάμπ του κολωνακίου ! Η ξανθιά Πατούλενα  εδωσε τα ρέστα  της με τις ..τρέσες ... και το χορό με τον Πατούλη ! 
Τα πέρασαν ...ολόχρυσα τις γιορτές ! Αυτά είναι !

Αυτά είναι οταν κάνεις γυμναστική και διατροφή  , φωτογραφίζεσαι σε περιοδικό και κάνεις τους άλλους να παραμιλάνε...
Έτσι έκανε και η Β. Χατζηβασιλείου και παραμιλούσαν όλα τα πρωινάδικα ! 
Ο Γ.Λιάγκας είπε τα δικά του για το ...ρετούς ...
Η ίδια του απάντησε με φωτογραφία μέσω  instagram  ...ότι κάνει λάθος !
Ε ! Βρέ Γιώργο και εσύ ..Γυμνάζεται ! Οσο για το πρόσωπο ...κάτι θα έγινε....Σε ολους δεν γίνεται ; Τι λύσαξες ;
Ξεμπέρδεψες μάλλον με την Σπυροπούλου που θα συναντηθείτε να τα πείτε , έχεις την  Φ. Δάρα  τώρα με καινούργια μήνυση  μην έχεις και την Χατζηβασιλείου !

Το tìp της Εβδομάδας !
Οι γιορτές τέλειωσαν . Ετοιμαστείτε για γυμναστήριο να χάσετε τα κιλά των εορτών .
Δεν θέλω δικαιολογίες ...Το καλοκαίρι έρχεται !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
την άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για την εξαφάνιση της 37χρονης μητέρας - Η εκδοχή του πεθερού



Καταθέτει ο σύζυγος της 37χρονης εδώ και τρεις ώρες στην αστυνομία - Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής - Τι ισχυρίζεται ο πεθερός της εξαφανισμένης

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον Βελβεντό Κοζάνης, όπου έμενε μαζί με τον εδώ και δέκα χρόνια σύζυγό της.

Η αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς την τύχη της, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται νέος γύρος καταθέσεων κι ανακρίσεων από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της 37χρονης. Για πάνω από δυο ώρες στο πλαίσιο αυτό κατέθετε στις αρχές και πάλι ο σύζυγος της Ανθής, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr υποστήριξε πως «τελευταία φορά που την είδα ήταν το Σάββατο, περίπου στις δέκα το βράδυ. Από όσο ξέρω είμαι ο τελευταίος που την είδε. Μου είπε ότι θα πάει για ποτό και δεν ξαναγύρισε. Ήταν κάπως διαφορετική την τελευταία φορά που την είδα. Όταν γνωρίζεις κάποιον δέκα χρόνια τον καταλαβαίνεις. Εάν μου είχε πει κάτι, δε θα την άφηνα να φύγει».

Οι Αρχές, πάντως, εξετάζουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι είδαν την 37χρονη γύρω στις εννέα το πρωί της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου, με μία σακούλα μανταρίνια στο χέρι τα οποία αγόρασε από πλανόδιο. Η Ανθή, ωστόσο, έφυγε από το σπίτι της φορώντας νάρθηκα στο δεξί της πόδι έπειτα από έναν τραυματισμό που είχε και δυσκολεύεται στο περπάτημα. Αν και χρησιμοποιούσε πατερίτσες, τις άφησε και αυτές στο σπίτι. Με βάση αυτές τις μαρτυρίες η γυναίκα περπατούσε κανονικά και δε φορούσε νάρθηκα. Η 37χρονη έχει ύψος 1,70 και φορά γυαλιά μυωπίας, τα οποία τα άφησε κι αυτά στο σπίτι της

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ασφάλεια Κοζάνης, προκειμένου, να εντοπίσει την 37χρονη ζήτησε από μαγαζάτορες του Βελβεντού να ανοίξουν τις κάμερες ασφαλείας και να δουν το καταγεγραμμένο υλικό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και σήμερα με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ να συμμετέχει σε αυτές, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης της Ανθής Λινάρδου.

«Ήταν μια κυρία. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Συμμετείχε και στα κοινά και γενικά ήταν ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Συγκλονίστηκα όταν έμαθα ότι έχει εξαφανιστεί», λέει γνωστός της 39χρονης.

Από την άλλη, ο πεθερός της, μιλώντας στο protothema.gr, δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι της έχει συμβεί κάτι κακό. «Δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Πιστεύω ότι δεν της έχει συμβεί κάτι. Εχω την εντύπωση ότι έφυγε με κάποιον. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα. Έφυγε με σπασμένο το πόδι. Δε μπορούσε να φύγει μόνη της. Δεν πήρε τίποτα μαζί της ούτε άφησε κάποιο σημείωμα. Δεν της άρεσε η ζωή εδώ και πιστεύω ότι έφυγε», λέει χαρακτηριστικά.


Ευλαμπία Ρέβη
protothema.gr


ΠΑΟΚ - Λιμόζ 88-75



Σε περίπτωση ήττας ο ΠΑΟΚ θα έμπλεκε, αλλά όχι μόνο αντεπεξήλθε με τη Λιμόζ (88-75) στην PAOK Sports Arena, ήταν κι εντυπωσιακός κι ελπίζει σε πρόκριση σε αντίθεση με την Πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονταν από ήττα (Βαλένθια-ΠΑΟΚ 78-62 & Λιμόζ-Όλντενμπουργκ 78-87) στην πρεμιέρα του Last 32 κι η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του θ' ομίλου θα έκρινε πολλά για το μέλλον τους στο EuroCup.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο αντεπεξήλθε με αντίπαλο μία ομάδα Ευρωλίγκας, αλλά σε μεγάλο ποσοστό την άφησε εκτός συνέχειας διοργάνωσης, την ώρα που ο ίδιος μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.

Κρίμα κι άδικο πως η εικόνα στις εξέδρες του κλειστού της Πυλαίας ήταν απογοητευτική, όπως στις περισσότερες υποχρεώσεις της ομάδος...

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είτε Σοφοκλή Σχορτσανίτη παρόντος, είτε απόντος, ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματικός από κοντινή απόσταση, ενώ είχε και το περιφερειακό σουτ, όποτε του χρειάστηκε. Μ' εξαίρεση το... ξέσπασμα του Χάικο Σάφαρτζικ στα μισά της τρίτης περιόδου η Λιμόζ δεν κατάφερε να τον απειλήσει.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκολα Μάρκοβιτς (17π. με 5/6δίπ., 1/2τρίπ., 4/6β., 8ρ., 4ασ., 3κλ. σε 27:50) ήταν παρών για τον ΠΑΟΚ στις κρίσιμες στιγμές κι έδωσε τις... προσωπικές απαντήσεις.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ουσμανέ Καμαρά (0/1δίπ., 4ρ., 1λ. σε 19:30) προσέφερε ελάχιστα στη Λιμόζ.


ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Χάικο Σάφαρτζικ με back to back τρίποντα απ' την ίδια θέση μείωσε σε 49-42 στο 23', ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απάντησε μ' έμμεσο για το 52-42 στο ίδιο λεπτό, ο πρώτος εκτέλεσε ακόμη μία φορά πίσω απ' τα 6,75μ., αλλά απ' την άλλη πλευρά, για το 52-47 στο 34', ο «Σόφο» έφτασε στα 4 φάουλ λίγο αργότερα κι ο ΠΑΟΚ έδειχνε να 'χει πρόβλημα σε ακόμη μία τρίτη περίοδο. Ο Νίκολα Μάρκοβιτς πέρασε στη θέση και: 2/2β. για το 56-51 στο 36', επιθετικό ριμπάουντ για το δίποντο του Γουίλιαμ Χάτσερ από μακρινή απόσταση και το 58-53 στο 37', ασίστ για το τρίποντο του Κώστα Βασιλειάδη και το 60-55 στο 38', δίποντο από κοντινή απόσταση για το 67-59 στο 39' κι αμυντικό ριμπάουντ για το νέο τρίποντο του αρχηγού και το 73-59 στην εκπνοή της περιόδου. Έκτοτε η διαφορά έφτασε και στους 18 πόντους (77-59 στο 32' & 79-61 στο 33').

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ κρατά την αντίδραση στη στιγμιαία αντεπίθεση της Λιμόζ και την πολυφωνία στην επίθεση για τον αριθμό των 23 ασίστ κι η γαλλική ομάδα τις 15/16 ελεύθερες βολές.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ ξεχνά ακόμη μία προβληματική τρίτη περίοδο κι η Λιμόζ το... EuroCup, αφού φαντάζει αδύνατο να επιστρέψει απ' το 0-2.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-36, 73-59, 88-75

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος Σ.): Τέπιτς 13 (1τρίπ., 3ρ., 3ασ., 3κλ., 3λ.), Λιάπης, Βασιλειάδης 15 (3τρίπ., 8ρ., 3ασ., 2κλ.), Κακαρούδης, Τσόχλας (2ασ.), Δέδας 3, Μαργαρίτης (4ρ., 2ασ.), Κώττας 3, Σχορτσανίτης 19 (5ρ.), Ντούβνιακ 4 (2ρ., 2ασ.), Μάρκοβιτς 17 (1τρίπ., 8ρ., 4ασ., 3κλ.), Χάτσερ 14 (1τρίπ., 3ρ., 4ασ., 4λ.)

Λιμόζ (Μπιλμπά): Σάφαρτζικ 9 (3τρίπ., 3ρ., 2ασ., 2λ.), ΜακΚάλεμπ 16 (2τρίπ., 4ρ., 2ασ., 2κλ., 2λ.), Βοϊτσιεκόφσκι 2, Ντάνιελς 8 (2λ.), Γκέιτενς 4 (2ασ.), Βέστερμαν 4 (3ρ., 5ασ., 2κλ.), Πέιν 10 (2ρ., 2ασ., 2κλ., 2λ.), Καμαρά (4ρ.), Τραορέ 18 (2λ.), Ντιαβαρά 4 (3ρ., 3λ.), Ζερμπό



Πηγή :  gazzetta.gr



Τρία νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά στη Νέα Δημοκρατία



Τα τρία πρώτα ονόματα που αναλαμβάνουν θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης. 

Έτσι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη ορίζονται γενικός διευθυντής του κόμματος ο μηχανολόγος–μηχανικός Νίκος Παπαθανάσης, διευθυντής Γραφείου Προέδρου του κόμματος ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης ενώ διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ θα είναι ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την Τρίτη συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Αμεσα δρομολογείται και η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πάντως, την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη (10:00 π.μ.) και τον Απόστολο Τζιτζικώστα (11:00 π.μ.).

Στις άμεσες προτεραιότητές του νέου προέδρου είναι και η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

«Τις επόμενες ημέρες» θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκτός κεντρικού κτιρίου της Βουλής το γραφείο Μεϊμαράκη

Στο μεταξύ, ανακατατάξεις και μετακινήσεις στα γραφεία της Βουλής έφερε η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναζήτησαν καινούργιους χώρους προκειμένου να δώσουν λύσεις στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Έτσι, με τη συναίνεση και του ιδίου, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα εγκατασταθεί πλέον στο κτίριο της οδού Αμαλίας, ενώ στο γραφείο που μέχρι σήμερα διατηρούσε μέσα στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, θα εγκατασταθεί η Ένωση Κεντρώων.



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Θρίλερ στον Περσικό: Το Ιράν κατέλαβε δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ




Τα δέκα μέλη πληρώματος - εννέα άντρες και μία γυναίκα που επέβαιναν στα πλοία τα οποία κατελήφθησαν από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις- θα επιστρέψουν νωρίς σήμερα την Τετάρτη σε αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, είπε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η μεταφορά τους θα γίνει υπό το φως της ημέρας για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας. Οπως συμφώνησαν οι δυο πλευρές, η παράδοση του υπό κράτηση προσωπικού θα γίνει σε διεθνή ύδατα. 

Εκεί, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα παραληφθεί από αμερικάνικο πλοίο που θα τους μεταφέρει στο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνουν τα δύο σκάφη που επίσης κρατά το Ιράν και στα οποία επέβαιναν τα δέκα μέλη του πληρώματος. 

Το Ιράν έχει διαβεβαιώσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι όλοι τους τυγχάνουν καλής μεταχείρισης και δεν υπάρχουν τραυματισμοί, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τα δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο κατελήφθησαν από το Ιράν την Τρίτη.

Τηλεφωνική συνομιλία Κέρι-Ζαρίφ

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ότι έχασε την επαφή με τα δύο πλοία, αλλά έλαβε διαβεβαιώσεις από το Ιράν ότι τουλάχιστον το πλήρωμα (εννέα άντρες και μια γυναίκα) θα επιστραφεί άμεσα χωρίς να διατρέξει κίνδυνο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, τουλάχιστον, το πλήρωμα των δυο σκαφών θα απελευθερωθεί. 

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ δήλωσε στο Associated Press ότι τα σκάφη κινούνταν μεταξύ Κουβέιτ και Μπαχρέιν, όταν οι ΗΠΑ έχασαν την επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα πλοία «παρασύρθηκαν» προς τα χωρικά ύδατα του Ιράν ενώ στο ένα από αυτά είχε σημειωθεί μηχανική βλάβη.

«Εχουμε έρθει σε επαφή με το Ιράν και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι το πλήρωμα και τα σκάφη θα επιστραφούν αμέσως» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ενήμερος για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται για την επίλυσή του και είναι αισιόδοξη για αυτό.




Τζακ Λιου: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα



Δυναμική παρέμβαση έκαναν χθες οι Αμερικανοί υπέρ της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και υπέρ της ανάγκης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σε τηλεφώνημά του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζακ Λιου σημείωσε «τον σημαντικό ρόλο του ΔΝΤ στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων», προτρέποντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να τις συνεχίσει «και να συνεργασθεί στενά με τους διεθνείς της εταίρους».

Με τη σημερινή του επίσκεψη στο Βερολίνο και τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνει έναν κύκλο επαφών με τους βασικούς παίκτες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Χθες συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του και πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος περιορίστηκε να σχολιάσει ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και θα συνεχιστεί στο Eurogroup την Πέμπτη. Πλέον και με την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, κανένας στα σημαντικά κέντρα αποφάσεων δεν υιοθετεί τη θέση του Αλ. Τσίπρα για αποχώρηση του ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσακαλώτος μπορεί να εξήγησε τον όγκο των προαπαιτουμένων που έχει καλύψει η ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε -όπως φαίνεται- να αλλάξει τη γνώμη των ομολόγων του για τη μη αναγκαιότητα του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να τηρήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση και για τα δημοσιονομικά αλλά και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ετσι ο πρωταρχικός σκοπός των επισκέψεων ήταν να εξηγήσει τον όγκο των προαπαιτουμένων που έχε καλύψει η ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι, αλλά κατά δεύτερο λόγο, και ίσως πιο σημαντικό, να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της δύσκολης αξιολόγησης που πρέπει να κλείσει το επόμενο διάστημα. Και με αυτές τις επισκέψεις ο κ. Τσακαλώτος ελπίζει να αποκτήσει την εύνοια των υπουργών Οικονομικών πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Το μήνυμα που πήρε ο κ. Τσακαλώτος ήταν ξεκάθαρο, και από το Ελσίνκι και τον «σκληρό» Φινλανδό υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ μέχρι τον πιο «επιεική» Γάλλο ομόλογό του ήταν περίπου το ίδιο: δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Και ενώ μια σειρά από Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ δεν γίνεται να υπάρξει, ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να συζητήσει κατ’ ίδιαν με τους βασικούς πρωταγωνιστές και να διερευνήσει πόσο σημαντική είναι για αυτούς μια τέτοια συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ενα πρώτο αλλά μικρό δείγμα για τη στάση των θεσμών ως προς την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ασφαλιστικό θα φανεί αύριο, κατά τη διάρκεια του προκαθορισμένου Eurogroup. Ενώ η συζήτηση πρόκειται να είναι σύντομη, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν να συζητηθεί ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και μια σειρά από υπουργούς να τονίσουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής του Ταμείου. Επίσης, εξαιτίας της συζήτησης για το άρθρο 4 του ΔΝΤ που γίνεται κάθε χρόνο, αναμένεται να παρευρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ (Πόουλ Τόμσεν) που δεν έχουν συμμετάσχει με φυσική παρουσία σε Eurogrοup από το καλοκαίρι.

Συγχρόνως αναμένεται να τεθεί ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και, ενώ κατά τη διάρκεια του Εuroworking Group της περασμένης εβδομάδας ειπώθηκε και από τους θεσμούς αλλά και από την ελληνική πλευρά ως προθεσμία το τέλος Φεβρουαρίου, ανεπισήμως μια σειρά αξιωματούχων λέει στην «Κ» ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο και οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν πολύ περισσότερο. Επίσης, πιθανό είναι να παρουσιαστούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τους επόμενους μήνες με κρίσιμη καμπή το τέλος του Φεβρουαρίου, που οι θεσμοί αξιολογούν ότι από εκεί και πέρα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα αρχίσουν να «χτυπάνε κόκκινο» ξανά.

Χθες ο κ. Λιου υπογράμμισε επίσης «την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να τηρήσει τη δέσμευσή της να θέσει την Ελλάδα σε μια βιώσιμη τροχιά μέσω ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της κάνοντας τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις». Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συνεχάρη επίσης τον κ. Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.


Πηγή