Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Γιατί πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος στη Ν.Δ ο Μεϊμαράκης





Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει την μεγαλύτερη συσπείρωση, θα μπορέσει να αποκτήσει σίγουρη κυβερνητική προοπτική γιατί θα διεισδύσει συνολικά σε όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.  

Είναι σίγουρο ότι μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα και αυτό φάνηκε τον Σεπτέμβρη που παρά τις προσπάθειες του λαοπλάνου να κερδίσει  τις εκλογές εξαπατώντας και λέγοντας ασύστολα ψέματα για να συνεχίσει να ζει τον  μύθο της η υποτιθέμενη αριστερά , ο Μειμαράκης έφτασε την Νέα Δημοκρατία από 15%  και την οργανωτική διάλυση, σε 28% και αυτό είναι ένα δείγμα τις συσπείρωσης που μπορεί αν πετύχει.

Μην ξεχνάμε ότι το 2012 όταν η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά είχε πάρει στις πρώτες εκλογές μόλις 18,85% αυτόν που κάλεσε το κόμμα να οργανώσει και να καλέσει τα στελέχη ώστε να επιστρέψουν και να στηρίξουν το ήταν ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Εγώ προσωπικά συμμετείχα σε συνάντηση στελεχών της Νέας Δημοκρατία που είχαν αποστασιοποιηθεί λόγω Σαμαρά που έγινε μετά από κάλεσμα του Βαγγέλη Μειμαράκη στην Ρηγίλλης με παρόντες όλου τους πρώην Γενικούς Διευθυντές της παράταξης και από τα πλέον σοβαρά στελέχη που έχει το κόμμα όπως Άγγελος Μπρατάκος, Σγαρδέλης Αντώνης,Κώστας Πυλαρινός, Γιώργος Βουκελάτος, κτλπ,  φύγαμε όλοι μετά την  ομιλία Μειμαράκη με ένα σκοπό να βοηθήσουμε το κόμμα και την χώρα χωρίς αντιπάθειες.

Θυμάμαι την αναφορά του Μειμαράκη σε αυτή την συνάντηση στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας που κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες και ειδικά του Γενικούς Διευθυντές για τους οποίου μιλούσε ξεχωριστά για τον καθένα και την προσφορά τους φανερά συγκινημένος.

Αυτό το κάλεσμα και όλες οι άλλες οργανωτικές προσπάθειες που έγινα από τον ίδιο το 2012 είχαν αποτέλεσμα και η Νέα Δημοκρατία έφτασε πρώτο κόμμα με ποσοστό 29,61%


Για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία κυβερνητική προοπτική πρέπει να διευρυνθεί, να γίνει μεγάλη και ισχυρή και μόνο ο Μειμαράκης μπορεί να το επιτύχει αυτό. 

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνώμη μου είναι ότι η ΝΔ δεν θα διευρυνθεί θα περιχαρακωθεί. 

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης μπορεί να διεισδύσει και σε επιχειρηματικούς κύκλους , αλλά και στα λαϊκότερα στρώματα, και στους αγρότες και στη νέα γενιά και το τελευταίο  φαίνεται από την πλειοψηφία των στελεχών της ΟΝΝΕΔ που είναι δίπλα του από την αρχή με πρώτο τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη  και τον υπεύθυνο της ΔΑΠ Σωτήρη Πολύζο, τους οποίους γνωρίζω χρόνια προσωπικά και είναι πολύ σοβαρά στελέχη που έχουν παρών και μέλλον στην παράταξη.

Είναι βέβαιο ότι η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει από την επομένη της 10 Ιανουαρίου και θα ενδυναμωθεί το στελεχιακό της δυναμικό με πρώτο κριτήριο την ικανότητα και όχι το πόσο αρεστός είναι στο περιβάλλον, τα είδαμε και τα πάθαμε αυτά τα 5 τελευταία χρόνια.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωρίζει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία και μπορεί και θέλει και θα το επιτύχει σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει πράξη αυτή την ανανέωση. 

Η Ελλάδα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται έναν ηγέτη που θα οδηγήσει την χώρα και πάλι στην ανάπτυξη και δίπλα στους ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης ώστε να μας ξανά εμπιστευτούν , γιατί η καταστροφική πολική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πρώτο τον λαοπλάνο Τσίπρα μας έχει απομακρύνει και μας οδηγεί στην καταστροφή.

Η χώρα και οι Έλληνες χρειάζονται τον Βαγγέλη Μειμαράκη.



Πιείτε άφοβα -αλλά όχι ανεξέλεγκτα- κόκκινο κρασί και «αντικαταστείστε» την άσκηση



Χωρίς τέλος είναι τα οφέλη του κόκκινου κρασιού που όπως επισημαίνει τελευταία έρευνα, σε μικρή κατανάλωση μπορεί να αντικαταστήσει το γυμναστήριο ως προς τα οφέλη στην καρδιά!

Πρωτοχρονιά σήμερα και η κατανάλωση κρασιού έχει την τιμητική της! Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, της ουσίας που υπάρχει σε υψηλή συγκέντρωση στο κόκκινο κρασί, είναι ισάξιες με αυτές της άσκησης. Δηλαδή η έρευνα κατέδειξε ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Jason Dyck τα ευρήματα θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν...

Πάντως, η ρεσβερατρόλη απεδείχθη αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο αν έκανε συστηματική γυμναστική.

'Αλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως αυτοί που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο.

Επίσης κάνει καλό στην καρδιά, είναι αντιγηραντικό, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη.

Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, το μπλε μύρτιλο, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και τα σταφύλια.


Πηγή : iatropedia.gr






Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ανδρών στο Μεσολόγγι



Έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Έκκληση σε οποίον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές ή τις οικογένειες, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η μητέρα ενός εκ των αγνοούμένων.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων διάσωσης στο Μεσολόγγι, για τον εντοπισμό δύο ανδρών, ηλικίας 34 και 35 ετών, από την περιοχή του Αιτωλικού, οι οποίοι έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στον εντοπισμό των δύο ανδρών θα λάβει μέρος και ένα ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, αν το επιτρέψει ο καιρός.

Έκαναν ρεβεγιόν σε μπαρ στην περιοχή του Πενταλόφου, και λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα καταγράφηκαν από κάμερα ασφάλειας καταστήματος να φεύγουν με το αυτοκίνητο τους. Από τότε η τύχη τους αγνοείται.

Το τελευταίο στίγμα που έχουν καταγράψει οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ήταν στις 5.10 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Νεοχώρι.

Εκτεταμένες -αλλά άκαρπες- ήταν οι χθεσινές έρευνες στον Αχελώο. 

Έκκληση σε οποίον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τις αρχές ή τις οικογένειες, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η Αλεξάνδρα Γρατσάνη, μητέρα ενός εκ των αγνοουμένων. Όπως ανέφερε, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γιο της μεταξύ 4.45 και 5.15 το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αλλά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Φόβους για εγκληματική ενέργεια ή δυστύχημα εξέφρασε στον σταθμό μας ο εξάδελφος ενός εκ των αγνοουμένων Γιάννης Κορδώσης. 

Όποιος γνωρίζει κάτι ας το δηλώσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές ή στα τηλεφωνικά νούμερα 2632041163, 6937097075, 6981227424 και 6944271647.




Πηγή: skai.gr


Δήμαρχος δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της




Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της μεξικανικής πόλης Τεμίξκο, δολοφονήθηκε χθες Σάββατο, λίγες ώρες αφότου ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα της, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης της πολιτείας Μορέλος, Γκράκο Ραμίρεζ.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Universal, η Τζιζέλα Μότα –πρώην γερουσιαστής της κεντροαριστεράς– η οποία ανέλαβε την Παρασκευή επισήμως τα καθήκοντά της ως δήμαρχος της πόλης Τεμίξκο (90χλμ νότια της Πόλης του Μεξικού, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων) δέχτηκε επίθεση στο σπίτι της από τέσσερις ένοπλους δράστες.
Αργότερα η τοπική αστυνομία συνέλαβε δύο φερόμενους δράστες της επίθεσης, ενώ σκότωσε σε ανταλλαγή πυρών δύο ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας.

Αρκετοί δήμαρχοι δολοφονήθηκαν πέρσι στο Μεξικό, όπου ένοπλες συμμορίες, χρηματοδοτούμενες από το εμπόριο ναρκωτικών, ελέγχουν πολλές κοινότητες.


Πηγή : imerisia.gr


«Tα πράγματα θα χειροτερέψουν» το 2016, εκτιμούν οι Έλληνες




Το 69,5% υποστηρίζει ότι η νέα χρονιά φαντάζει το ίδιο κακή με το 2015 - Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016 - Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει 

Μπορεί η νέα χρόνια να ήρθε αφήνοντας πίσω της το δραματικό από κάθε άποψη 2015, ωστόσο οι Έλληνες πολίτες μοιάζουν να το ίδιο απογοητευμένοι και καθόλου αισιόδοξοι για το 2016.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research το 69,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η νέα χρονιά φαντάζει το ίδιο κακή με εκείνη που μόλις έφυγε, ενώ το 55,1% προβλέπει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν». 

Ένα 71,5%, εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πήγαν προς το χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση λένε, σε ποσοστό 65,6%, ότι η κατάσταση χειροτέρεψε. Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το 58,7% αναδεικνύει ως σημαντικότερο γεγονός του 2015 και ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 70,4% και τον Γιάνη Βαρουφάκη σε ποσοστό 39,7%.




Νεφελούδης:Χωρίς συντάξεις σε ένα χρόνο αν δεν λυθεί το Ασφαλιστικό



Η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού

Αν δεν λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα μπορεί η χώρα σε ένα χρόνο να δώσει συντάξεις είπε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης σκιαγραφόντας τους άξονες της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές.

«Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις, σε λίγο χρόνο θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα», ανέφερε.

Εξήγησε ότι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού έχει τρομακτικές δυσκολίες καθώς θα «καθίσει πάνω σε ένα 25% ανεργίας και σε ένα 15% τουλάχιστον ανασφάλιστης εργασίας» κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον σχεδιασμό ενώ όπως είπε υπάρχουν τεράστιες στρεβλώσεις με το ποσοστά αναπλήρωσης και ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολύ προβληματικά.

Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν συζητείται πλέον η ενσωμάτωση επικουρικών στις κύριες, αλλά η συζήτηση γίνεται μόνο και ξεχωριστά για τις κύριες και για τις επικουρικές. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα πειραχθούν οι κύριες συντάξεις.

Προσδιόρισε ως βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού συστήματος την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και η οποία όπως είπε συνδέεται με τη ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αργότερα στην αύξησή τους.

Για το κομμάτι της αναπλήρωσης είπε ότι έχει και αναδιανεμητικό ρόλο με την προσπάθεια να γίνεται για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης, για το οποίο θα γίνεται διαπραγμάτευση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από τη μεριά του, ο Στέλιος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι οι δανειστές πιέζουν για περικοπές όμως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει βάλει κάποια όρια, διαβεβαίωσε ότι το Μαξίμου έχει μια γραμμή και λέει ότι θα την τηρήσει ενώ μίλησε για ανάγκη συνολικότερης αναμόρφωσης στο ασφαλιστικό σύστημα.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα οικονομικά δεδομένα «πάνε πολύ καλύτερα από ο, τι τα προϋπολογισμένα για το 2015» κάτι που θα δώσει «δυνατότητα για χειρισμούς στην κυβέρνηση».



Πηγή : tovima.gr


Ευ. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία





Άρθρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φιλοξενεί ο Ελεύθερος Τύπος 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλεί όλους αυτούς "που μέχρι σήμερα σιωπούσαν, απείχαν ή αδιαφορούσαν" να δραστηριοποιηθούν ώστε να βοηθήσουν, και αυτοί, τη χώρα, να ξεπεράσει "τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση".

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Μεϊμαράκη : 


"Ήρθε η ώρα να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις για την παράταξή μας

Το 2016, στο κατώφλι του οποίου βρισκόμαστε, δεν θα αποτυπωθεί με τα συνηθισμένα στοιχεία, σε ό,τι αφορά το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της χώρας. Τις μέρες αυτές οι σκέψεις μου απευθύνονται στους πολλούς άλλους πολίτες, στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, που προσδοκούν ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο.

Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους πολίτες που μέχρι σήμερα σιωπούσαν, απείχαν ή αδιαφορούσαν. Σε όλους όσοι είναι άγρυπνοι φύλακες και διεκδικητές των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, των δικών τους, των δικών μας και του πλησίον μας. Σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι η πολιτική εξουσία φαίνεται ή είναι άδικη. Σε όλους εκείνους που προασπίζουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας, διαφυλάττουν τα σύνορά μας, αλλά και σ’ εκείνους που εργάζονται μακριά από την πατρίδα, τιμώντας παντού το ελληνικό όνομα.

Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. Να απομακρυνθούμε από τις παλιές αδυναμίες και έξεις μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να διδαχθούμε από αυτά. Να προκρίνουμε εκείνες τις πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να ανασυνταχθούμε, να ορθοποδήσουμε και να βαδίσουμε ως κοινωνία και Πολιτεία το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Ταυτόχρονα, το 2016 είναι μια χρονιά κορυφαίων εσωκομματικών διεργασιών αλλά και πολιτικής αφύπνισης. Σε αυτή λοιπόν τη χρονική καμπή, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις μεγάλες και ιστορικές αποφάσεις για την παράταξή μας.

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην ανάδειξη της νέας της ηγεσίας. Αυτό το χρέος απέναντι στην πληγωμένη και δυσαρεστημένη, αλλά μαχόμενη βάση της, οφείλουμε να το εκπληρώσουμε, διασφαλίζοντας, πρώτα απ' όλα την ενότητά της. Αυτό το μήνυμα μας έστειλαν οι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, που αναζητούν ένα νέο πολιτικό και αξιακό όραμα για τον τόπο.

Αυτό το χρέος θα το εκπληρώσω στο ακέραιο ώστε η Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με ανανέωση και αξιοκρατία, να ξανασυναντηθεί με την κοινωνία, να γίνει μεγάλη, δυνατή, με υπεύθυνες πολιτικές για το κοινό καλό.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!"


"Κεραυνοί" Λεβέντη: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, είναι ΠΑΣΟΚτζής! Θα ζητήσω άμεσα οικουμενική κυβέρνηση"





Βασίλης Λεβέντης... on fire! Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για όλα.

Για τον "ακροδεξιό" Καμμένο που... στόμα έχει και λαλιά δεν έχει στα οικονομικά, για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που εγινε πλέον... "ΠΑΣΟΚτζής", για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το πάγιο αίτημά του, που δεν είναι άλλο από την σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης.

Ολομέτωπη επίθεση στον Πάνο Καμμένο

Αρχικά αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τόνισε πως... τον συγχωρεί που κατά καιρούς τον χαρακτηρίζει "ακροδεξιό". Τόνισε, λοιπόν, ο Βασίλης Λεβέντης: "Δεν αμάρτησα για να με συγχωρούν. Είπα μία πραγματικότητα, ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παρά φύσιν. Το είχε πει πρώτος ο κύριος Σουλτς που δε μιλάει εύκολα. Ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που να πείθει".

Και συνέχισε: "Εμείς έχουμε άλλο κώδικα συμπεριφοράς. Εγώ 30 χρόνια ασχολούμαι με την πολιτική με όνειρο να γίνει η απλή αναλογική και κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο κύριος Καμμένος ήταν 30 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία κι έχει γαλουχηθεί διαφορετικά, με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αύριο μπορεί να τον δείτε πίσω στη Νέα Δημοκρατία".

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε την επίθεση, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο πως δεν έχει λόγο στις αποφάσεις: "Ο Καμμένος πετάγεται από καιρού εις καιρόν και κάνει άναρθρες κραυγές στα εθνικιστικά. Στα οικονομικά δεν μετέχει καθόλου".

Ακόμη, όταν ρωτήθηκε αν είναι ακροδεξιό αυτό που φέρεται να ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για στρατιωτικά σχολεία Και βέβαια είναι ακροδεξιό αυτό με τα σχολεία. "Αυτά που κάνεις κατά καιρούς, οι συμπεριφορές, τα στεφάνια στα Ίμια, οι ομιλίες του για δολάρια...".

Στην συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, είναι εξαιρετικές, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε: "Βέβαια, όταν ο ένας κάνει ό, τι θέλει και ο άλλος παίρνει 2-3 υπουργεία και σιωπά και βέβαια είναι εξαιρετική. Για τον κύριο Τσίπρα όμως. Για τον κύριο Καμμένο δεν ξέρω αν είναι αξιοπρεπής".

Επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα!

Ακολούθως ο Βασίλης Λεβέντης κλήθηκε να σχολιάσει μια συνένττευξη του πρωθυπουργού στην Real News, στην οποία αναφέρει πως τον... διασκεδάζουν τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης και πως αυτό θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός...

Απάντησε, λοιπόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων: "Αυτός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε 3%. Φαίνεται ότι δεν απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ απορρόφησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι δεν είναι αριστερός ο πρωθυπουργός, είναι ΠΑΣΟΚτζής. Τον απορρόφησε η πασοκική λογική και η καρέκλα. Μπορεί ένας πολιτικός σε μια συνέντευξη να πει κάποιες υπερβολές για να κλείσει τα σενάρια. Πιστεύω δεν ήταν ο Τσίπρας που το είπε αυτό. Πιστεύω ότι το είπε για να καθησυχάσει ένα θερμοκέφαλο περίγυρο. Πήγε στην Ευρώπη, γνωρίζει ότι η Ευρώπη θέλει οικουμενική κυβέρνηση".

Σχετικά τώρα με το γιατί δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τον Αλέξη Τσίπρα για να ζητήσει την σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, απάντησε: "Περιμένω τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για να πάω και στους δύο και να ζητήσω οικουμενική κυβέρνηση. Αμέσως μετά την εκλογή θα πάω και στον κύριο Τσίπρα και στο νέο αρχηγό της ΝΔ να το ζητήσω".

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί με λάθος τρόπο να λύσει το ασφαλιστικό. "Η προσέγγιση που κάνει είναι ίδια με αυτή του Παπανδρέου και του Σαμαρά. Κι αυτό είναι έγκλημα. Αν συνεχίσουμε έτσι σε 2 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις", σημείωσε χαρακτηριστικά.



Πηγή : newsit.gr