Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο Καθεστωτικός σουλτάνος της Τουρκίας συνέλαβε ακόμα και τον καφετζή της Cumhuriyet



Δεν έχει τέλος το καθεστώς τρομοκρατίας για την πλήρη υποταγή του τουρκικού λαού στον καθεστωτικό σουλτάνο Ερντογάν.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον διαχειριστή του καφενείου της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την κατηγορία της προσβολής του Προέδρου της χώρας, επειδή φέρεται να είπε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σενόλ Μπουράν, ο καφετζής του κυλικείου της εφημερίδας στα γραφεία της στην Κωνσταντινούπολη, τέθηκε υπό κράτηση αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο, σύμφωνα με τον δικηγόρο Οζγκούρ Ούρφα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εφημερίδα είναι από τις ελάχιστες που ασκούν ακόμα κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να φοβάται το καθεστώς τρόμου και τις συνέπειες από το καθεστώς τρόμου που κυβερνά την Τουρκία.

 Η προσβολή του Προέδρου της χώρας είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Τουρκία και ειδικά τώρα με το καθεστώς  περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γελοιογράφοι, μαθητές σχολείων και μια πρώην Μις Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί για προσβολή του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.

Ο Μπουράν προφυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Ούρφα είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο καφετζής συνελήφθη επειδή ένας ρουφιάνος αστυνομικός, φύλακας ασφαλείας στην εφημερίδα, κατήγγειλε ότι τον άκουσε να χρησιμοποιεί μια ανάρμοστη λέξη αναφερόμενος στον Ερντογάν και ότι είπε πως δεν θα σέρβιρε τσάι στον Πρόεδρο αν ποτέ επισκεπτόταν το κυλικείο του.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μπουράν. Ο διευθυντής της Cumhuriyet και πολλά στελέχη της φυλακίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα προς όφελος των Κούρδων ανταρτών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου