Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Είμαι και μηχανικός!! Κύριε ημών Ιησού Χριστέ




Προχθές το διαδίκτυο πήρε και πάλι φωτιά για τον Τσίπρα, ο κόσμος γελάει ακόμα μέχρι σήμερα χωρίς να έχει συνέλθει και ας έχουν περάσει τρεις ημέρες. 

Ο λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δηλώσει και να το παραδεχτεί ότι είναι και μηχανικός κατά την επίσκεψη του στον Πανάγιο τάφο και να δείξει ενδιαφέρον για τις εργασίες που γίνονται και ας μην καταλάβαινε τ του έλεγαν οι επαγγελματίες μηχανικοί που κάνουν τις εργασίες.

Σύμφωνα με άρθρο στα foititikanea.gr ο κύριος Τσίπρας που δηλώνει εύκολα ότι είναι και μηχανικός ήταν ο πρωταγωνιστής των αιώνιων φοιτητών. 

Πρώτον έκανε 10 χρόνια να πάρει πτυχίο, ωραία του το χαρίζουμε αυτό, ας πούμε ότι ο άνθρωπος είχε προβλήματα. Δεύτερον, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το λένε οι συμφοιτητές του. Δεν τον είδαμε ποτέ μέσα σε τάξη.

Τώρα πώς το πήρε το πτυχίο αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο γνωρίζουν οι καθηγητές του και οι συμφοιτητές του.

Σύμφωνα με άρθρο στο stoxos.gr Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ώρα 9.55 το πρωΐ στην ΝΕΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έχει τελειώσει μία ωριαία συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη – Μαριλένα Κατσίμη. 

Ξαφνικά όπως λέει ο stoxos.gr , μπαίνει στο στούντιο ο ομότιμος καθηγητής Οπλισμένου Σκυροδέματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Θεοδόσης Τάσιος, για προγραμματισμένη συνέντευξη. Οι δύο παρουσιαστές ρωτούν τον απόφοιτο του ΕΜΠ, Αλέξη Τσίπρα, αν είχε καθηγητή στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών τον κ. Τάσιο. Ο Αλέξης δηλώνει πως δεν τον πρόλαβε, γιατί ο κ. Τάσιος συνταξιοδοτήθηκε πρίν το 1992 που εισήχθη στο ΕΜΠ…

Γίνεται διάλειμμα και αρχίζει η συνέντευξη του καθηγητού Θ. Τάσιου. Οι Συριζαίοι παρουσιαστές ρωτούν τον θρυλικό καθηγητή, αν θυμάται τον Τσίπρα από το Πολυτεχνείο. Ο Θεοδόσης Τάσιος αφήνει να εννοηθεί πως ο ίδιος θυμάται τον φοιτητή Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θέλει να πει περισσότερα στην Τηλεόραση: Τα υπόλοιπα θα τα βγάλει σε Δελτίο Τύπου, δηλώνει με χιούμορ!..

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο «Στόχος» είναι εις θέσιν να γνωρίζει πως ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος έχει απόλυτο δίκιο, πράγμα που σημαίνει πως ο Τσίπρας ψεύδεται, δηλώνοντας ότι δεν τον πρόλαβε ως καθηγητή της Έδρας Μπετόν Αρμέ στο ΕΜΠ. Ο γεννημένος στην Καστοριά τον  Ιανουάριο του 1930 Θεοδόσης Τάσιος δίδασκε οπλισμένο σκυρόδεμα στο ΕΜΠ μέχρι το 1997 που πήρε πτυχίο ο Τσίπρας, οπότε συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 67 ετών. Απλούστατα, το 1993 – 1995 που ο Τάσιος είχε φοιτητή τον Αλέξη, ο Τσίπρας ασχολείτο με διάφορες καταλήψεις κτηρίων και τα κομματικά του Συνασπισμού, αδιαφορώντας για το μάθημα. Δεν επρόκειτο δε να το περάσει σε καμμία περίπτωση, αν δεν επενέβαινε με μπιλιετάκι ο τότε Συνασπισμός του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που ζήτησε φορτικά να περάσει ο Αλέξης το Μάθημα του Οπλισμένου Σκυροδέματος με το… «δημοκρατικό πενταράκι» που καθιέρωσε η Αριστερά στα Πανεπιστήμια, μετά την Μεταπολίτευση…

Συμπέρασμα δεν του δίνεις του Τσίπρα να κολλήσει ούτε πλαστικό σπιτάκι σκύλου αλλά τον ενδιέφεραν οι εργασίες στον Πανάγιο τάφο γιατί είναι και μηχανικός όπως έχει αρχίσει δειλά, δειλά να δηλώνει ξέροντας ότι σύντομα θα μείνει χωρίς δουλειά.

Βέβαια το θέμα είναι εάν θα θέλει ποτέ να δουλέψει γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει, δεν έχει ούτε ένα ένσημο  και θα ήταν δύσκολα τώρα μετά τα σαράντα να ξεκινήσεις να βγάζεις με τον ιδρώτα σου τα προς το ζην, έτσι και αλλιώς το διάστημα που θα κάνεις τον πολιτικό θα αμείβεσαι δυστυχώς από την βουλή πληρώνοντας ο ελληνικός λαός για να περνάς εσύ καλά όσα χρόνια θα εκλέγεσαι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου