Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο «στριμωγμένος» Τσίπρας θέλει να στριμώξει την αντιπολίτευση




Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα.

Η κυβέρνηση όχι δεν προτίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να πάρει πίσω το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Πέμπτη για τη σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνική μέρισμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να «αποκαλυφθούν» οι προθέσεις και η στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης μετά και το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τους δανειστές. 

Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψηφίσουν την τροπολογία, όπως έχουν πει, τότε ο κ.Τσίπρας επιδιώκει να στείλει στο Βερολίνο το μήνυμα ότι, για το θέμα αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ενιαία στάση.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή η ΝΔ αποφασίσει να μην υπερψηφίσει το επίδομα, τότε ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να την κατηγορήσει για σύμπλευση με τους δανειστές. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι είπε και σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας».



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου