Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευόπουλος: Εάν μου ζητηθεί, θα παραιτηθώ




Έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του, εφόσον του ζητηθεί, εμφανίζεται ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για το άνοιγμα της συζήτησης για την αποποινικοποίηση του καψίματος της ελληνικής σημαίας αλλά και την Χρυσή Αυγή. 

«Κοιτάξτε, εάν κριθεί ότι έφερα σε δύσκολη θέση και μάλιστα ανεπανόρθωτα, φυσικά και θα παραιτηθώ και αν μου το ζητήσουν, φυσικά και θα παραιτηθώ» δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στην ΕΡΤ, ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος. 

«Με κανέναν τρόπο δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία κόμματος με οποιαδήποτε μορφή της Χρυσής Αυγής» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε: «Υποστήριξα ότι αν ένας άνθρωπος αποφασίσει να στραφεί προς τη Δημοκρατία χρειάζεται ενθάρρυνση. Η ηγεσία της Χ.Α. δεν πιστεύω ότι θα θελήσουν να αλλάξουν. Το ότι η ιδεολογία της έχει φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία είναι αναμφίβολο. Άλλο είναι το μόρφωμα άλλο ο άνθρωπος. Αυτό το μόρφωμα δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά ο άνθρωπος μπορεί». 

«Δεν είπα καθόλου ότι η σημαία μας δεν είναι ένα σύμβολο αξίας και σημασίας για τον τόπο, για το οποίο δεν έχει χυθεί αίμα και ότι δεν με ενοχλούν οι προσβολές. Αυτό που είπα είναι ότι πιθανώς μια αντιμετώπιση με κοινωνικά και ηθικά μέσα να είναι πιο αποτελεσματική από την ποινική καταστολή, η οποία μέχρι σήμερα άλλωστε δεν έχει φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματική.  Και είπα μάλιστα ότι πρέπει να γίνει ένας διάλογος σε αναζήτηση αυτού του τρόπου» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος. 



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου