Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το Μαξίμου ρώτησε μοντελιστή τηλεκατευθυνόμενου και όχι πιλότο για το κόστος στην Κούβα



Με ψέμα κατά την προσφιλή τους τακτική το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να πετάξει ένα νούμερο απλά για να υπάρχει για το κόστος του ταξιδιού Τσίπρα στην Κούβα.

Έβγαλαν μία ανακοίνωση η οποία φυσικά δεν έρχεται από επαγγελματία πιλότο αλλά μάλλον μοντελιστή τηλεκατευθυνόμενου γιατί το νούμερο αυτό δεν υπάρχει σε κανένα manual αεροσκάφους τέτοιου τύπου.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου : 

«Ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ», τονίζεται.

Συνεχίζοντας σε δηκτικό τόνο, οι κυβερνητικές πηγές καλούν τον ίδιο πιλότο «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής «να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας».

«Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα», καταλήγουν. 

Η ίδια η εταιρία όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει για το συγκεκριμένο αεροσκάφους τους διαψεύδει όπως γίνεται πάντα :


Σύμφωνα λοιπόν την κατασκευάστρια εταιρία το κόστος ανά ώρα πτήσης είναι ανάλογα την ταχύτητα 12.000 - 14.228 - 15.108 δολάρια δηλαδή στην καλύτερη επί 20 (10χ10 πήγαινε έλα) ώρες 240.000 στην χειρότερη 300.000 συν τα έξοδα διαμονής και τελών για το αεροσκάφος θα πλησιάσουμε τα 350.000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

Οπότε να ρωτάνε πριν μιλήσουν ένα πιλότο αεροπλάνου και όχι ένα χειριστή τηλεκατευθυνόμενου γιατί ξεφτιλίζονται όπως γίνεται εδώ και δύο χρόνια συνέχεια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου