Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η κατάθεση του πατέρα που κακοποιούσε το παιδί στη Σούδα



Οι αστυνομικοί στην τοπική διεύθυνση της Χίου άκουγαν τον πατέρα του μικρού παιδιού, η κακοποίηση του οποίου καταγράφηκε σε βίντεο, να δίνει τις ανατριχιαστικές του δικαιολογίες για το πώς και γιατί έφτασε στο σημείο να συμπεριφέρεται με ζωώδη τροπο στο μολις 3 ετών παιδί του μεσα στο κεντρο φιλοξενίας στη Σουδα της Χίου.

«Ήταν ενας τρόπος για να το συνετίσω. Είναι παιδί που δεν καθόταν ήσυχα και προσπάθησα με αυτό τον τροπο να το συνετίσω», είπε ο πατέρας, ο οποίος στο βιντεο φαινεται να κακοποιεί το παιδάκι μέσα στις ντουζιέρες του καταυλισμού.

Και ενώ ο 32χρονος απο τη Συρία ομολογούσε τα όσα πέρασε το παιδί στα χέρια του, έδωσε και μια ακόμη διάσταση που προβλημάτισε περισσότερο τις αρχές.

Η σύζυγος του - και μητέρα του παιδιού - παραμένει στην Τουρκία με το άλλο τους παιδί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να περασει στα ελληνικά νησιά.

Για να την πιέσει ψυχολογικά, ο 32χρονος κατέγραψε τη στιγμή της κακοποίησης και της έστειλε το βιντεο με σκοπό, συμφωνα με πληροφοριες, η μητέρα του παιδιού να ξεκινήσει παση θυσία το ταξίδι για την Ελλάδα.

Το περιστατικο αποκαλύφθηκε οταν ενας χρήστης του Facebook απο τη Φινλανδία ανέβασε στην σελίδα του το συγκεκριμένο βιντεο με αποτέλεσμα να προκληθεί «σεισμός» στο διαδίκτυο.

Ενημερώθηκαν οργανισμοί, η ελληνική αστυνομία και ο 32χρονος συνελήφθη. Οσο για την τύχη του παιδιού, προς το παρόν έχει βρει μια αγκαλιά σε μια ΜΚΟ ενω γίνεται προσπάθεια να βρεθούν συγγενείς του στην Ευρώπη και να ακολουθηθεί η διαδικασια της επανένωσης.




Πηγή : Cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου