Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Μπακογιάννη: Το σενάριο των εκλογών είναι στο τραπέζι

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος, επενδύει στον διχασμό»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει πολιτικού αφηγήματος, επενδύει στον διχασμό» διαμηνύει η Ντόρα Μπακογιάννη δικαιολογώντας πλήρως τον εκλογικό συναγερμό της ΝΔ, καθώς εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει και το εκλογικό σενάριο πάνω στο τραπέζι.

Mιλώντας στα Νέα σημειώνει: «Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί. Ομως, επειδή η κατάσταση των Ελλήνων θα επιδεινώνεται και η πραγματική οικονομία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης, προετοιμάζει και ηρωική έξοδο» είναι το δικό της μήνυμα.»

Η πρώην υπουργός θεωρεί επιβεβλημένη την πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα προσερχόταν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους με κύριο χαρακτηριστικό την αξιοπιστία για «ουσιαστικές εμπροσθοβαρείς διαρθρωτικές αλλαγές», ώστε με περισσότερα εφόδια να ζητήσει στη συνέχεια μείωση της φορολογίας. Η ίδια δίνει έμφαση στην ανάγκη ενός νέου μεταρρυθμιστικού σχεδίου στην εκπαίδευση, τη Δικαιοσύνη, τη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η νέα τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για «επιπολαιότητα» σχετικά με τη διαδικασία διανομής του κοινωνικού μερίσματος και την επιστολή αναδίπλωσης που ακολούθησε, ενώ επιμένει ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης που δεν διαπραγματεύθηκε με τους εταίρους τη χορήγηση του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τη δική της μετακίνηση, εξάλλου, από τον τομέα των εξωτερικών θεμάτων στον τομέα της ανάπτυξης, αρκείται να αναφέρει ότι η ανάπτυξη αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο στοίχημα για την Ελλάδα.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου