Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ν.Δ.: Αβεβαιότητα προκαλεί, σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, η αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους.



Είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τη σύγχυση και την αβεβαιότητα που προκαλεί, σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, η αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους.

Με αφορμή την ερώτηση, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η καθημερινότητα των νοικοκυριών πλήττεται και το εισόδημα των πολιτών συνεχίζει να συρρικνώνεται, η Κυβέρνηση με τις ιδεοληψίες, τις εμμονές και τις παραλείψεις της εξακολουθεί να παίζει με την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας.  

Ταυτόχρονα “βυθίζει” την οικονομία σε βαθιά αβεβαιότητα. 

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την εφαρμογή της ρύθμισης “Κατρούγκαλου” για το νέο χαράτσι στα μπλοκάκια και το αρμόδιο Υπουργείο δεν είναι ακόμα σε θέση να αποσαφηνίσει τον τρόπο υπολογισμού των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες!

Πρόκειται για πραγματικό αλαλούμ, αλλά και απόδειξη της ανικανότητας της σημερινής Κυβέρνησης. 

Αυτή η ανικανότητα ήταν άλλωστε και η αιτία που οδήγησε στην τραγική διαπραγμάτευση και τη θεσμοθέτηση μιας εξοντωτικής φορολογικής και ασφαλιστικής καταιγίδας για τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους».  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου