Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Χειροπέδες στη Βουλγάρα σύζυγο του ναυτικού που τον σκότωσε και τον κατέψυξε




Δέκα μήνες μετά την ανακάλυψη του πτώματος  του 63χρονου πρώην ναυτικού μέσα στον καταψύκτη του σπιτιού στην Καλλιθέα, και την αποκάλυψη της δολοφονίας του από την Βουλγάρα πρώην σύζυγό του και τους συνεργούς της, η γυναίκα συνελήφθη τελικά στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία στις 15 Νοεμβρίου. 

Σε βάρος της 49χρονης Ανέλια Αλεξάντροβα, εκκρεμούσε το διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών για την δολοφονία του πατέρα του παιδιού της. 

Μαζί της ήταν και ο 14χρονος γιος της, ενώ προσπάθησε να περάσει το μεθοριακό σταθμό προς τη Ρουμανία με πλαστά έγγραφα.

Μετά το έγκλημα, η 49χρονη - που κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος -  διέφυγε στην πατρίδα της και κρυβόταν στη Βάρνα μαζί με τον γιο της. Τους τελευταίους μήνες όμως ο κλοιός έσφιγγε γύρω της και έτσι αποφάσισε να φύγει και από τη Βουλγαρία. Τελικά συνελήθφη στα σύνορα με τη Ρουμανία. 

Το επόμενο βήμα είναι να διευκρινιστεί αν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα παραμείνει σε φυλακές της Βουλγαρίας. Παράλληλα - αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος - ο γιος της θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε κοινωνικές δομές της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας .

Η γυναίκα σκότωσε το 63χρονο άνδρα της με τη βοήθεια δυο ακόμα ατόμων:  Μιας 26χρονης συμπατριώτισσάς της, η οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο κι ενός 29χρονου Ρουμάνου. Στην ίδια υπόθεση - κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία - είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος, ήδη έγκλειστος των φυλακών Νιγρίτας. 


Πηγή : news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου