Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Προέδρου Νέας Δημοκρατίας με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης




O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Κορίνα Κρετσού.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την πορεία απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που παρουσιάζουν ιδιαίτερες και σημαντικές καθυστερήσεις. Επίσης, ενημέρωσε και για τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και τη συμβολή της Επιτροπής σε θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κυρία Κρετσού τόνισε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη συμβολή του στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, ότι η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει κομματικές παρωπίδες, καθώς η πολιτική αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τα δυο πιο επιτυχημένα κοινοτικά προγράμματα, της κατάρτισης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου