Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Μέρκελ: Απαγόρευση της μπούργκας στη Γερμανία




Η μπούργκα θα πρέπει να απαγορευτεί όπου είναι νομικά δυνατό, υποστήριξε η Μέρκελ, κάνοντας μία δήλωση που ακολούθησε προηγούμενη θέση, σύμφωνα με την οποία η πλήρης κάλυψη προσώπου και σώματος είναι μη επιτρεπτή στη Γερμανία.

Ζήτημα απαγόρευσης της μπούργκας "όπου είναι δυνατό" έθεσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Στο συνέδριο του κόμματός της (CDU), το οποίο την έχρισε για τέταρτη φορά υποψήφια για τις εκλογές της καγκελαρίας, ανέφερε πως η χρήση μπούργκας θα πρέπει να απαγορευτεί στην Γερμανία καθώς και πως η προσφυγική κρίση δεν πρέπει να "εμφανιστεί ποτέ ξανά".

"Το πέπλο που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο πρέπει να απαγορευτεί, όταν αυτό είναι νομικά δυνατό" είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος.

Τους τελευταίους μήνες, η Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονη κριτική για την μεταναστευτική της πολιτική μετά την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2015. Παράλληλα, η χώρα, που θεωρούσε εαυτήν θωρακισμένη απέναντι σε ακροδεξιά φαινόμενα μετά τη πτώση του Χίτλερ, γνωρίζει την ταχεία άνοδο της λαϊκιστικής και ξενοφοβικής δεξιάς στο πρόσωπο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία εξασφαλίζει το 12% έως το 13% των ψήφων και ποντάρει στην εκμετάλλευση των φόβων τμήματος του πληθυσμού, κυρίως της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, που βρίσκεται σε κοινωνικά υποδεέστερη θέση και απορρίπτει τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, ενώ παράλληλα δηλητηριάζει τον δημόσιο διάλογο με τις αντιμουσουλμανικές και αντιπροσφυγικές του θέσεις.

Απέναντι σε αυτό κλίμα, η CDU αναμένεται να σκληρύνει τον τόνο στο θέμα της μετανάστευσης. Ορισμένα στελέχη της τάσσονται υπέρ της αυστηροποίησης του νόμου για την παροχή ασύλου με την ενίσχυση των απελάσεων των ανθρώπων που δικαιούνται ασύλου.

Μετά τη βουτιά που σημείωσε στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής το 2015 και στις αρχές του 2016, η CDU κάλυψε το χαμένο έδαφος, κυρίως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ, και βρίσκεται στο 37% της πρόθεσης ψήφους, έναντι 22% για το SPD, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Emnid.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο του 2015 η Μέρκελ δέχθηκε δριμιά κριτική - και από μέλη του κόμματός της- λόγω  της πολιτικής των "ανοικτών συνόρων" για τους πρόσφυγες.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου