Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Κόντρα Καμμένου-Αγκυρας για τις «ηλίθιες δηλώσεις» και την «έλλειψη κοινής λογικής»




Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή δηλώσεις του έλληνα υπουργού για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά και για την ΕΟΚΑ. 

Ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει στις 28 Νοεμβρίου για το «εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ», αναφέροντας ως βασικές αρχές της την « ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή».

«Ως ολίσθηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, που έφθασε στο σημείο να βραβεύσει την ΕΟΚΑ και τις συνδεδεμένες με αυτήν οργανώσεις, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο» χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το μήνυμα Καμμένου, ζητώντας του «να συμπεριφερθεί με τρόπο προσήκοντα προς την ευθύνη και σοβαρότητα του κράτους και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες στο εξής». 

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε μέσω Twitter, αναρτώντας και βίντεο με μελοποιημένους στίχους του κύπριου αγωνιστή Ευαγόρα Παλλικαρίδη και με μήνυμα: «Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες. Καταδικάστε με τιμή μου». 

«Θα πάμε στη συνθήκη των Σεβρών»

Αφορμή για αυτήν την αντιπαράθεση στάθηκε η δήλωση Καμμένου την Πέμπτη από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ηπειρο, για «ηλίθιες ενέργειες» των τούρκων αξιωματούχων. 

«Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα (προχθές) το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα» είπε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας. 

«Επιστρέφουμε αυτούσιους τους χαρακτηρισμούς που έκανε την 1η Δεκεμβρίου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον έλληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής» ήταν η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ. 


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου