Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σιγή ιχθύος απο τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Παρακευόπουλου





Με την ίδια ελαφρότητα των δηλώσεων του για την Χρυσή Αυγή και το κάψιμο της σημαίας έφτιαξε και τον νόμο που απελευθέρωσε σκληρούς κακοποιούς με αποτέλεσμα να συμβούν νέα εγκλήματα και τυχεροί είμαστε που δεν τα κατάφερε αν και προσπάθησε ο ίδιος να απελευθερωθούν και τρομοκράτες.

Από την κυβέρνηση μόνο οι ΑΝΕΛ αποδοκίμασαν μέσο του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Από τον Σύριζα κανένας δεν είχε το φιλότιμο να καταδικάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης πλήν του Δημήτρη Παπαδημούλη.



Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να «μαζέψει» τα όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή και όχι για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας.

Στη δήλωσή του αναφέρει : 

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. 

Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.  Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.  Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου