Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε πήρε τ' όπλο του! Μονομερής ενέργεια οι εξαγγελίες Τσίπρα!Πιο επίσημο δεν μπορούσε να γίνει. Ο Σόιμπλε είναι έξω φρενών με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτό δείχνει γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία, συνδέονται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα με την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος!

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σε γραπτή του απάντηση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας», αναφέρει η απάντηση.

Τονίζει επίσης ότι «αναμένει να ξεκαθαρίσει «άμεσα» το ζήτημα «προκειμένου να μην καθυστερήσει η υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν στο χρέος».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά και χωρίς να δείχνει την προφανή δυσφορία του, το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται αποφάσεις».

Τι έγραψε ο Γερμανικός Τύπος

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να θέτει και πάλι εν αμφιβόλω την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke. «Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα σημεία», αναφέρουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλούνται οι εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σήμερα Τετάρτη πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση ενός εκ των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων και συγκεκριμένα η διαγραφή ορισμένων τελών. Με το μέτρο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.Πηγή : newsit.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου