Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σε «παραλήρημα» ο βρετανικός Τύπος: Μην πηγαίνετε στην Ελλάδα, είναι επικίνδυνο!



Μόνο κατάπτυστο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express», το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, συγκαταλέγοντάς την ανάμεσα στην Κολομβία, την Ταϊλάνδη και την Τυνησία.

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου λιβελογραφήματος, μάλιστα, για να μειώσει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στα μάτια των Βρετανών τουριστών, χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την πρόσφατη επίθεση που σημειώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα για λίγο ήλιο, θάλασσα και άμμο. Κι ενώ τα νησιά παραμένουν ασφαλείς προορισμοί, δεν ισχύει το ίδιο για την ηπειρωτική χώρα. Στις αρχές του Νοεμβρίου, δύο περαστικοί με μοτοσικλέτα πέταξαν μια χειροβομβίδα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα».

Η Express δημοσιεύει, εξάλλου, κι έναν χάρτη, στον οποίο περιλαμβάνεται και η χώρα μας.


Telegraph: «Χώρα υψηλού κινδύνου η Ελλάδα»

Την ίδια στιγμή, σα να μην έφτανε η «λάσπη» της Express, στο χορό των επιθέσεων εναντίον της χώρας μας μπήκε και η βρετανική εφημερίδα, Telegraph, η οποία δημοσιεύει άρθρο στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην Ευρώπη μέσα στο 2016.

Μάλιστα, η ίδια πηγή δημοσιεύει κι έναν χάρτη, ο οποίος παρουσιάζει τις πιο ασφαλείς αλλά και τις πιο επικίνδυνες χώρες του πλανήτη, σε μια κλίμακα από το 1 (χαμηλός κίνδυνος) έως το 4 (ύψιστος κίνδυνος).

Η Ελλάδα θεωρείται χώρα κατηγορίας 3 (υψηλού κινδύνου), γεγονός που σημαίνει, κατά την Telegraph πάντα, ότι είναι πολύ πιο πιθανό να σημειωθούν τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα αυτή.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου