Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αμυντική Βιομηχανία: Στην Τουρκία πάνε για το UAV παλάμης κι εδώ για “παράσημο ανοιχτής παλάμης”



Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) εξέδωσε προχθες  RFI για την προμήθεια Micro UAV (μέγεθος μικρότερο της παλάμης) για τις ανάγκες των τουρκικών
ΕΔ..

Η προθεσμία για την παραλαβή των προδιαγραφών από τις εταιρείες λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2016, ενώ η προθεσμία υποβολής των πληροφοριών – προσφορών λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν γνωρίζουμε αν στην Ελλάδα θα πρέπει να μας ευντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει στον τομέα των UAV’ S σ΄όλα τα επίπεδα και…τα μεγέθη όπως φαίνεται ή αν θα πρέπει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό για την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι διαδικασίες στο χώρο των εξοπλισμών τους…

Προφανώς το δεύτερο! Στην Ελλάδα καναμε πολλά χρόνια να …αλλάξουμε “τακάκια” σε φρένα μαχητικών αεροσκαφών με αρχηγούς και επιτελεις να φοβούνται να υπογράψουν μήπως ….πάνε στον εισαγγελέα!!! Ο νόμος Βενιζέλου …εξασφάλιζε υποτίθεται διαφανεια,αλλά δεν εξασφάλισε ποτέ τον εξοπλισμό των ΕΔ!

Επιπλέον μόνο στην Ελλάδα κυκλοφορούν τόσοι “κατσαπλιάδες”, “αεριτζήδες” και “σώγαμπροι” οι οποίοι με μια …σφραγίδα δηλώνουν ότι είναι “επιχειρηματίες της αμυντικής βιομηχανίας”! Ότ δηλώσεις είσαι στην Ελλάδα…Αλλά το κακό είναι ότι όλοι αυτοί λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια έγινε κατά καιρούς και στην κρατική και στην ιδιωτική αμυντική βιομηχανία της χώρας…Στις πραγματικές βιομηχανίες που δεν ξεπερνούν τις 10.Και ίσως πολλές να λέμε.

Με λίγα λόγια στην Τουρκία πάνε για το UAV παλάμης κι εμείς εδώ έχουμε κερδίσει χωρίς καμία αμφιβολία το “παράσημο της ανοιχτής παλάμης” στην αμυντική βιομηχανία.

Η κατάσταση στην αμυντική μας βιομηχανία -στην κρατική κυρίως- είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΗ.Θα επανέλθουμε…

Πηγή : militaire.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου