Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Να θυμηθούμε τους νεκρούς της MARFIN με αφορμή της προχθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης




Ομόφωνα αθώοι  ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής, κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ο Θοδωρής Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, οι δύο κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της Μarfin και του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

6,5 χρόνια μετά, οι δράστες της τριπλής δολοφονικής επίθεσης, παραμένουν ασύλληπτοι .


5 Μαΐου του 2010

Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών

Η Αγγελική ήταν έγκυος στον 4ο μήνα. Χαρούμενος άνθρωπος θετικός. Εκείνη την ημέρα είχε σκοπό να φύγει νωρίτερα από την τράπεζα..


Η αδερφή της, η Σίσσυ, είδε από την τηλεόραση την τράπεζα να καίγεται. Την πήρε τηλέφωνο. Το τηλέφωνο χτυπούσε κανονικά αλλά κανένας δεν το απαντούσε. Οι δυο αδερφές έμεναν μαζί στα Εξάρχεια, στην Ιπποκράτους, για 10 χρόνια.


Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών

Ο Νώντας έχασε τον πατέρα του νωρίς. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της με τη βοήθεια του αδερφού της. Αμπελόκηποι, Ηλιούπολη, Σκωτία για μεταπτυχιακά και μετά στη Marfin. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα καλοκαίρια στη Λευκάδα. Εκεί τον έθαψαν.


Προοδευτικός άνθρωπος, με εφημερίδες και διαβάσματα. ο Νώντας βρέθηκε στις σκάλες ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.


Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών

Η Ελένη, η μητέρα της Παρασκευής φοβόταν τους τρομοκράτες στον υπόγειο του Λονδίνου, και ήθελα η Παρασκευή, η Βίβιαν, όπως την φώναζαν, να γυρίσει πίσω στην Αθήνα. 



Εκείνη την ημέρα, η Βίβιαν τηλεφώνησε στην μητέρα της. Δεν της είπε όμως ότι κινδυνεύει, απλά βιάστηκε να το κλείσει, όπως έκανε κάθε φορά που έμπαινε πελάτης στην τράπεζα. Μετά, βγήκε στο μπαλκόνι για να αναπνεύσει και έγινε γνωστή ως η κοπέλα με τα σομόν γοβάκια που βρέθηκε πεσμένη στο μπαλκόνι.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου