Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "φίμωσαν" τον μάρτυρα για να καλύψουν τον Νίκο Παππά



Βιαστικά έκλεισαν το θέμα πιθανής κλήτευσης του Άρη Δαβαράκη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με οριακή πλειοψηφία 11 πρός 10.

Σε πρόσφατη του συνέντευξη ο Άρης Δαβαράκης  είχε αποκαλύψει ότι χρηματοδοτείτο από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά (2013-2015) για να «τρέχει» ιστοσελίδα με κύριο σκοπό την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς αλλά η αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών εκτός του Δημήτρη Καμμένου που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για αυτή την συμπεριφορά των Συριζαίων βουλευτών ήταν κατηγορηματικά αρνητική προσπάθησαν και πέτυχαν την συγκάλυψη ώστε να μην ακουστεί ο μάρτυρας και αυτά που είχε να πεί.

Ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την συγκάλυψη που επιχειρήθηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να κληθεί ο Δαβαράκης διότι όσα καταγγέλλει είναι στην προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν περαιτέρω  την απόφαση να μην κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και αντέταξαν τον μεγάλο όγκο των πρακτικών που έχουν ήδη σωρευτεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις και το γεγονός ότι θα πρέπει η Επιτροπή να συντάξει πόρισμα καθώς λήγει η παράταση που έχει ζητηθεί από την Ολομέλεια και έχει λάβει η Επιτροπή για να ολοκληρώσει το έργο της. Τον ισχυρισμό αυτό αντέκρουσαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα λέγοντας πως εάν θέλουμε να τιμήσουμε το έργο της Επιτροπής και ο χρόνος δεν επαρκεί μπορεί να ζητηθεί και νέα παράταση από την Ολομέλεια…

Αντιδράσεις προκάλεσε και ο  ισχυρισμός που πρόταξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την μη κλήτευση του δημοσιογράφου Άρη Δαβαράκη που έχει αναφέρει ότι το site του χρηματοδοτήθηκε από το Νίκο Παππά και η χρηματοδότηση αυτή σταμάτησε επειδή έγγραψε άρθρο υπερ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Με την συγκάλυψη αυτή που πέτυχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν  πρόωρο «τέλος» στις εξετάσεις μαρτύρων και δεν θα «ακουστούν» οι πρώην εκδότες της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου και Χάρης Οικονομόπουλος, ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης που έχει καταγγείλει ότι το site του χρηματοδοτήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο Κώστας Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ και τρεις ακόμα μάρτυρες σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου