Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο σουλτάνος Ερντογάν εκβιάζει και απειλεί νομίζοντας ότι είναι όλοι Τούρκοι και θα τον φοβηθούν



Κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Τούρκος καθεστωτικός Σουλτάνος και νομίζει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι  είναι Τούρκοι  και θα τον φοβηθούν.

Νέες απειλές κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο αρχηγός του καθεστώτος της Τουρκίας σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του «παγώματος» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Ο καθεστωτικός Τούρκος σουλτάνος Ερντογάν προειδοποίησε στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, «εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση ασκήσει περαιτέρω πιέσεις».

«Ειμαστε αυτοί που ταΐζουν 3 με 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες σε αυτή τη χώρα. Εχετε προδώσει τις υποσχέσεις σας. Εάν το τραβήξετε κι άλλο αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και ο λαός μου θα επηρεαστούμε από αυτές τις στεγνές απειλές. Δεν θα είχε καμία σημασία ακόμη κι αν όλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφιζαν υπέρ της παύσης των διαπραγματεύσεων», είπε εκβιάζοντας και απειλώντας ο Ερντογάν.

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε το «πάγωμα» των ενταξιακών συζητήσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, αντανακλώντας τη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών έναντι των χειρισμών του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και την παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. 

Η πρόταση των ευρωβουλευτών είναι να «παγώσουν» οι σημερινές συνομιλίες και να μην ανοίξει κανένα κεφάλαιο. Συγχρόνως, η Ευρωβουλή επαναλαμβάνει την «κόκκινη γραμμή» που έχουν θέσει το τελευταίο διάστημα πολλοί αξιωματούχοι, που δεν είναι άλλη από το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου