Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Πηγή: Eurokinissi


Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο. Από αυτούς οι οκτώ είναι Έλληνες, ένας Ρουμάνος, ένας Αλβανός και τρεις υπήκοοι Συρίας.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κάποια από τα άτομα συνελήφθησαν με τις βόμβες μολότοφ στα χέρια.

Οι αντιεξουσιαστές, που για μια ακόμη φορά έκαψαν, έστησαν οδοφράγματα με γραφεία και καρέκλες από το πανεπιστήμιο και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, έμειναν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα να παίζουν το γνωστό κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Από το πρωί γίνεται καταγραφή των ζημιών γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς με το πρώτο φως της ημέρας, υπάρχουν καταγγελίες για καταστροφές σε αυτοκίνητα και περίπτερα.

Την ίδια ώρα η εικόνα των αντιεξουσιαστών να σκίζουν, να πατούν και στο τέλος να βάζουν φωτιά στην ελληνική σημαία προκαλεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η εικόνα αυτή δεν είχε γίνει γνωστή στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ γίνεται έρευνα για το εάν κάποιος από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων.

Οι επιτελείς της αστυνομίας πάντως είναι ξεκάθαροι ότι το γεγονός πως δεν έκλεισαν οι πρυτανικές αρχές τις πύλες του Πολυτεχνείου όταν άρχισε η πορεία, είχε σαν αποτέλεσμα ο χώρος του πανεπιστημίου να μετατραπεί σε "οχυρό" για τους ταραξίες.

Φυσικά για αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν αρχίσει ο επίσημος εορτασμός, αντιεξουσιαστές έκαναν κατάληψη στο κτίριο Γκίνη.

" ... έπρεπε να κλείσουν οι πύλες από τις πρυτανικές Αρχές " λέει στο CNN Greece στέλεχος της αστυνομίας και συνεχίζει ".. αυτό που κάναμε μόλις διαπιστώσαμε ότι παρέμεναν ανοιχτές και οι τρεις πόρτες του Πολυτεχνείου, ήταν να ενισχύσουμε εξωτερικά τις δυνάμεις ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα στο χώρο οι πάνω από 400 αντιεξουσιαστές που θα κατέληγαν στην Πατησίων μετά το τέλος της πορείας "

Και ενώ οι ίδιοι οι καταληψίες είχαν ανακοινώσει από τα ξημερώματα την κατάληψη στο κτίριο Γκίνη, συμφωνά με πληροφορίες, περίπου στις 8 χθες το βράδυ έφτασε στην αστυνομία από τον Εισαγγελέα χαρτί το οποίο είχε στείλει νωρίτερα ο πρύτανης στο οποίο ανέφερε ότι περίπου στις 4 το μεσημέρι τον ενημέρωσαν οι φύλακες της σχολής για την κατάληψη. Όμως στο έγγραφο του πρύτανη δεν υπήρχε καμία αναφορά για το αν οι καταληψίες προκάλεσαν ζημιές ή φθορές.

Επιτελείς της αστυνομίας έλεγαν στο CNN Greece ότι η αστυνομία δεν είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όφειλε η πρυτανική αρχή να ενημερώσει για αν τα άτομα είχαν προκαλέσει βανδαλισμούς. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φράση: "...οι φύλακες της σχολής δεν είχαν δει τίποτα; είδαν μόνο την κατάληψη;.."


Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου