Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας έκλεψε τις εξαγγελίες Σαμαρά για να δείξει ότι έχει κάτι να πεί στην Αλεξανδρούπολη




Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Τις εξαγγελίες Σαμαρά έκανε ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη
ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ, LNG

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Ελλάδα ήταν η Αλεξανδρούπολη. Από το λιμάνι της πόλης ο πρωθυπουργός μίλησε για σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται και θα το καταστήσουν ισχυρό διακομιστικό κόμβο, προκαλώντας την αντίδραση στελεχών της ΝΔ.

Μάλιστα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από την Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε όσο είχαν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί επί της ΝΔ, από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η εκβάθυνση λιμενολεκάνης, το LNG.

Τι είπε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

«Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα. Πρώτος σταθμός το λιμάνι της πόλης που παρά την κρίση αναπτύσσεται με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι «η πόλη μπορεί να γίνει και θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής γιατί από εδώ περνάνε οι ενεργειακοί δρόμοι του μέλλοντος. Εδώ έχουμε σχέδιο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λιμάνι».

«Θέλω να τονίσω ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μια μεγάλη περιπέτεια και έχει απολέσει το 1/4 του εθνικού μας πλούτου, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε και έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα με την καλή διαχείριση από τον οργανισμό λιμένος Αλεξανδρούπολης είμαστε σε θέσει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα εξήγγειλε το σημαντικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι Μπουργκάς στη Βουλγαρία και σημείωσε ότι προχωρά η αναβάθμιση και του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

«Ολοκληρώσαμε έργα όπως η εμβάθυνση του λιμανιού και η ολοκλήρωση του εμπορευματικού προβλήτα. Όμως αυτά τα έργα δεν αρκούν. Βρέθηκα στη Σόφια και στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας συμφωνήσαμε στην ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Μπουργκας και στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής τους σύνδεσης. Αυτό σημαίνει άμεση υλοποίηση της ανακαίνισης της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο κυρίως με την εγκατάσταση ηλεκτροδότησης. Επιπλέον έχουμε αναπτύξει τις οδικές αρτηρίες της περιοχής. Όμως η περιοχή είναι και ένας σημαντικός κόμβος ενέργειας. Η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη βρίσκονται στο επίκεντρο υλοποίησης μεγάλων έργων που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε όλη της περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου