Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κινδυνεύει να βάλει λουκέτο η ενδοκρινολογική κλινική του Γ.Ν. Νίκαιας;



Η «συνταγή» είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια σε πολλά δημόσια νοσοκομεία που μαστίζονται από υποστελέχωση. Ένας διευθυντής και δύο επικουρικοί λειτουργούν μια ολόκληρη κλινική. Κι αν συνταξιοδοτηθεί ο διευθυντής ή λείψουν οι επικουρικοί, η κλινική απλά βάζει λουκέτο! Αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο είναι πιθανό να επαναληφθεί αυτήν την φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας» και δη στην ενδοκρινολογική κλινική… Για το θέμα μάλιστα η ΕΙΝΑΠ έχει προαναγγείλει στάση εργασίας στις 25 Νοεμβρίου.

Δείτε τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που κρατάει Θερμοπύλες όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και στην Δυτική Αττική:

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, γιατί αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης ο διευθυντής . Στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα αυτή τη στιγμή υπηρετούν, εκτός από τον διευθυντή, 2 επικουρικοί ιατροί. Μία απ’ αυτούς, μάλιστα, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, απολύεται στις 25 Νοέμβρη, διότι δεν ανανεώνεται η σύμβαση της.
Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες κόσμου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, παρακολουθεί χρόνια περιστατικά, καλύπτει ενδοκρινολογικά περιστατικά που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, όπως οι Παθολογικές κλινικές, η Αιμοδοσία, τα Εργαστήρια.
Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν λόγω της σταδιακής απόλυσης των επικουρικών ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η κερδοφορία των λίγων.
Το  παράδειγμα της ενδοκρινολογικής κλινικής αν και είναι χαρακτηριστικό σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Δεκάδες τμήματα λειτουργούν οριακά, βασίζονται σε επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Δεν ανεχτούμε να κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού! Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Ενδοκρινολογικής.
·Να ενισχυθεί η Ενδοκρινολογική Κλινική με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
·Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός
·Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Η ΕΙΝΑΠ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΜΕ 2 ΣΤΙΣ 25 /11 ΚΑΙ  ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου